«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Mars 2020 Perseverance Rover θα αναζητήσει σημάδια αρχαίας μικροβιακής ζωής, τα οποία θα προωθήσουν την αναζήτηση της NASA να εξερευνήσει την προηγούμενη κατοικημένη περιοχή του Άρη. 

Επισκόπηση αποστολής Mars 2020

Το rover έχει ένα τρυπάνι για να συλλέξει βασικά δείγματα πετρωμάτων και εδάφους του Άρη, και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσει σε σφραγισμένους σωλήνες για παραλαβή από μια μελλοντική αποστολή που θα τους μεταφέρει πίσω στη Γη για λεπτομερή ανάλυση. Η επιμονή θα δοκιμάσει επίσης τεχνολογίες που θα βοηθήσουν να ανοίξει το δρόμο για τη μελλοντική ανθρώπινη εξερεύνηση του Άρη.

Το ιπποδρόμιο του Άρη , το Ingenuity, μπορεί να επιτύχει μια «στιγμή Wright Brothers» δοκιμάζοντας την πρώτη τροφοδοτούμενη πτήση στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ψάχνοντας για Αρχαία Ζωή, Συγκεντρώνοντας Βράχια και Χώμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η αποστολή βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για μελλοντικές ανθρώπινες αποστολές στον Άρη και δείχνει τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις προσπάθειες. Αυτές περιλαμβάνουν τη δοκιμή μιας μεθόδου για την παραγωγή οξυγόνου από την Αρειανή ατμόσφαιρα, τον εντοπισμό άλλων πόρων (όπως το υπόγειο νερό), τη βελτίωση των τεχνικών προσγείωσης και τον χαρακτηρισμό καιρού, σκόνης και άλλων πιθανών περιβαλλοντικών συνθηκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν μελλοντικούς αστροναύτες που ζουν και εργάζονται στον Άρη.

 

Μια κοντινή φωτογραφία προφίλ της επιμονής που δείχνει τον ιστό ή το λαιμό του rover, με το κεφάλι στην κορυφή που περιέχει τις δύο κάμερες, που μοιάζουν με μάτια.

Βασικά στοιχεία για
το Mars 2020 Rover της NASA

Επισκόπηση αποστολής Mars 2020
Κυκλοφόρησε:
30 Ιουλίου 2020 στις 4:50 π.μ. PDT (7:50 π.μ. EDT)

Προσγειώθηκε:
18 Φεβρουαρίου 2021 στις 12:55 μ.μ. PST (3:55 μ.μ.EDT)

Διάρκεια αποστολής:
Τουλάχιστον ένα έτος στον Άρη (περίπου 687 Γη ημέρες)

Τρέχουσα φάση:
Κρουαζιέρα ›

Επιστήμη Mars 2020 Perseverance Rover:

Μελετώντας τη συνήθεια του Άρη, αναζητώντας σημάδια προηγούμενης μικροβιακής ζωής, συλλογή και αποθήκευση δειγμάτων και προετοιμασία για μελλοντικές ανθρώπινες αποστολές

Το Perseverance rover έχει τέσσερις επιστημονικούς στόχους που υποστηρίζουν τους επιστημονικούς στόχους του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη :

Ψάχνετε για κατοικία:

Προσδιορίστε προηγούμενα περιβάλλοντα ικανά να υποστηρίξουν τη μικροβιακή ζωή.

Αναζητώντας βιογραφίες:

Αναζητήστε σημάδια πιθανής παρελθόντος μικροβιακής ζωής σε αυτά τα κατοικήσιμα περιβάλλοντα, ιδιαίτερα σε ειδικούς βράχους που είναι γνωστό ότι διατηρούν σημάδια ζωής με την πάροδο του χρόνου.

Δείγματα προσωρινής αποθήκευσης:

Συλλέξτε δείγματα πυρήνα και “εδάφους” και αποθηκεύστε τα στην επιφάνεια του Άρη.

Προετοιμασία για τους ανθρώπους:

Δοκιμάστε την παραγωγή οξυγόνου από την αττική ατμόσφαιρα.

Όλες οι βασικές ερωτήσεις αστροβιολογίας σχετίζονται με τις δυνατότητες του Άρη ως τόπου ζωής. Οι τρεις πρώτοι εξετάζουν την πιθανότητα προηγούμενης μικροβιακής ζωής. Ακόμα κι αν η επιμονή δεν ανακαλύπτει σημάδια προηγούμενης ζωής, ανοίγει το δρόμο για την ανθρώπινη ζωή στον Άρη κάποια μέρα.

Τεχνολογία Mars 2020: Κληρονομιά και Καινοτομία

Τεχνολογίες εισόδου, κατάβασης και προσγείωσηςΗ αποστολή χρησιμοποιεί τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν ήδη αποδειχθεί με επιτυχία, ειδικά για είσοδο, κατάβαση και προσγείωση (EDL). Όπως το Curiosity rover της NASA (, το διαστημικό σκάφος Mars 2020 χρησιμοποιεί σύστημα καθοδήγησης εισόδου, κατάβασης και προσγείωσης. Το σύστημα προσγείωσης στην αποστολή Mars 2020 περιλαμβάνει αλεξίπτωτο, όχημα κατάβασης και μια προσέγγιση που ονομάζεται “skycrane ελιγμός” για τη μείωση του rover σε ένα πρόσδεση στην επιφάνεια κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την προσγείωση.

Αυτός ο τύπος συστήματος προσγείωσης παρέχει τη δυνατότητα προσγείωσης ενός πολύ μεγάλου, βαρύ rover στην επιφάνεια του Άρη σε μια πιο ακριβή περιοχή προσγείωσης από ό, τι ήταν δυνατό πριν από την προσγείωση του Curiosity. Το Mars 2020 κάνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Προσθέτει νέες τεχνολογίες εισόδου, καθόδου και προσγείωσης (EDL) , όπως το Terrain-Relative Navigation (TRN). Αυτό το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης επιτρέπει στον αναβάτη να εντοπίζει και να αποφεύγει επικίνδυνο έδαφος μετατρέποντάς το γύρω κατά τη διάρκεια της καθόδου του μέσω της αττικής ατμόσφαιρας. Ένα μικρόφωνο επιτρέπει στους μηχανικούς να αναλύουν την είσοδο, την κατάβαση και την προσγείωση. Θα μπορούσε επίσης να συλλάβει ήχους του rover στην εργασία, οι οποίοι θα έδιναν στους μηχανικούς ενδείξεις για την υγεία και τις λειτουργίες του rover, και θα ήταν μια απόλαυση για να ακούσετε.

Τεχνολογίες για Επιφανειακές Λειτουργίες

Ο σχεδιασμός Perseverance rover ελαχιστοποιεί το κόστος και τους κινδύνους, επειδή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό του προηγούμενου Curiosity rover. Το σύστημα κινητικότητας μακράς εμβέλειας Perseverance του επιτρέπει να ταξιδεύει στην επιφάνεια του Άρη πάνω από 3 έως 12 μίλια (5 έως 20 χιλιόμετρα). Οι βελτιώσεις στην επιμονή περιλαμβάνουν ένα νέο, πιο ικανό σχεδιασμό τροχών. Και για πρώτη φορά, το rover πραγματοποιεί ένα τρυπάνι για την κοπή δειγμάτων από πετρώματα και έδαφος του Άρη. Συγκεντρώνει και αποθηκεύει τους πυρήνες σε σωλήνες στην επιφάνεια του Άρη, χρησιμοποιώντας ” αποθήκη caching .” Το Caching καταδεικνύει μια νέα ικανότητα rover να συλλέγει, να αποθηκεύει και να διατηρεί δείγματα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές αποστολές για την ανάκτηση των δειγμάτων και τη μεταφορά τους στη Γη για εντατική εργαστηριακή ανάλυση.

Η επιμονή δοκιμάζει μια τεχνολογία εξαγωγής οξυγόνου από την ατμόσφαιρα του Άρη, η οποία είναι 96% διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η επίδειξη βοηθά τους σχεδιαστές αποστολών να δοκιμάσουν τρόπους χρήσης των φυσικών πόρων του Άρη για να υποστηρίξουν τους ανθρώπους εξερευνητές και να βελτιώσουν τα σχέδια για την υποστήριξη της ζωής, τη μεταφορά και άλλα σημαντικά συστήματα για τη ζωή και την εργασία στον Άρη. Το rover παρακολουθεί επίσης τον καιρό και τη σκόνη στην ατμόσφαιρα του Άρη. Τέτοιες μελέτες είναι σημαντικές για την κατανόηση των καθημερινών και εποχιακών αλλαγών στον Άρη και θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς ανθρώπους εξερευνητές να προβλέψουν καλύτερα τον καιρό του Άρη.

https://mars.nasa.gov/mars2020/mission/overview/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>