«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι μάσκες μπορούν να είναι επιζήμιες για την ομιλία και την ανάπτυξη της γλώσσας των μωρών

Οι μάσκες μπορούν να είναι επιζήμιες για την ομιλία και την ανάπτυξη της γλώσσας των μωρών

Θα κάνω μια εισαγωγή, διότι εδώ έχουμε μια εγκληματική ενέργεια κατά του ανθρώπου και ιδικά στα νήπια και μετά! Εδώ η μάσκα αφαιρεί την οπτική επαφή με την πηγή της γνώσης, που είναι η κίνηση του στόματος, της γλώσσας και των συσπάσεων του προσώπου κάτω από την μύτη μέχρι το πηγούνι! Εδώ έχουμε επιστημονική απόδειξε ι, ότι σκόπιμα εγκληματούν κατά της ανθρωπότητας, αφού θα παράγουν ανθρώπους με νεκρή έκφραση! Εδώ καθολικά οι γονείς και τα σωματεία που αφορά τα παιδιά πρέπει να κάνουν μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση και μαζικά, Σήμερα όχι αύριο. Το ποιο αισχρό και εγκληματικό είναι, οι παιδίατροι, που στο ΔΙΑΟΛΟ είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αλήτες προδότες, αν θέλετε να φορέσετε μάσκα στον άνθρωπο, να αρχίσετε να την φοράτε στην ενηλικίωση, ώστε να έχουν την ευθύνη για το έγκλημα που συντελείται!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τα καλά νέα είναι ότι οι γονείς μπορούν να αναλάβουν δράση για αποζημίωση Με David J. Lewkowicz επί 

Ο φίλος της κόρης μου ανησυχούσε πρόσφατα όταν της είπαν ότι η 2χρονη πρέπει να φορά μάσκα προσχολικής ηλικίας. 

Το κοριτσάκι της αγωνίζεται ήδη για να καταλάβει τον εαυτό της και η μητέρα της ανησυχεί ότι η μάσκα θα δυσκολέψει την κατανόηση της κόρης της και ότι θα δυσκολευτεί να πει τι λένε οι δάσκαλοί της με μάσκες και .

Τώρα που η μάσκα προσώπου έχει γίνει το βασικό εργαλείο της ζωής μας, η πανδημία COVID έθεσε τη θεμελιώδη ανάγκη μας να δούμε ολόκληρα πρόσωπα. 

Μήπως τα μωρά και τα μικρά παιδιά, που πρέπει να μάθουν την έννοια των μυριάδων επικοινωνιακών σημάτων που συνήθως διατίθενται στα πρόσωπα των κοινωνικών εταίρων τους, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην υποβάθμισή τους σε μερικώς ορατά πρόσωπα;

Τα πρόσωπα είναι μια σύνθετη και πλούσια πηγή κοινωνικών, συναισθηματικών και γλωσσικών σημάτων. 

Βασιζόμαστε σε όλα αυτά τα σήματα για να επικοινωνούμε μεταξύ μας μέσω ενός πολύπλοκου και δυναμικού χορού που εξαρτάται από το ότι κάθε συνεργάτης μπορεί να διαβάσει τα σήματα του άλλου.

 Είναι ενδιαφέρον, ακόμη και όταν μπορούμε να δούμε ολόκληρα πρόσωπα, έχουμε συχνά πρόβλημα να πούμε τι αισθάνονται άλλοι άνθρωποι. 

Για παράδειγμα, όπως παρατήρησε η ψυχολόγος Λίζα Φέλντμαν Μπάρετ, μπορούμε να ερμηνεύσουμε ένα χαμόγελο ως «Είμαι χαρούμενος», «Σε συμπαθώ» ή «Ντρέπομαι» Έτσι, βλέποντας μερικώς ορατά πρόσωπα μας στερεί μια πληθώρα γλωσσικών σημάτων που είναι απαραίτητα για την επικοινωνία.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά βλέπουν και ακούνε επικοινωνιακά σήματα και μαθαίνουν να τους αποδίδουν νοήματα μέσω των καθημερινών τους αλληλεπιδράσεων με τους φροντιστές τους και τους κοινωνικούς τους εταίρους. 

Πάρτε, για παράδειγμα, ένα μωρό σε πάρτι γενεθλίων ή σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας όπου μπορούν να ακουστούν και να δει κανείς μιλώντας αρκετά μασκοφόροι. 

Για να καταλάβει ποιο πρόσωπο πηγαίνει με ποια φωνή, αυτό το μωρό πρέπει να μάθει ότι το στόμα είναι η πηγή της ομιλούμενης γλώσσας και ότι το βλέμμα στο στόμα είναι απαραίτητο για να μάθουμε αν το πρόσωπο ενός συγκεκριμένου ατόμου πηγαίνει με μια συγκεκριμένη φωνή.

Θέλαμε να μάθουμε αν και πότε τα μωρά μπορούν να ανακαλύψουν τη σημασία του στόματος ενός συνομιλητή. 

Έτσι, σε μια μελέτη στο εργαστήριό μου, δείξαμε βίντεο μιλώντας πρόσωπα σε μωρά διαφορετικών ηλικιών και παρακολουθήσαμε την προσοχή τους χρησιμοποιώντας μια συσκευή παρακολούθησης ματιών.

 Ανακαλύψαμε ότι τα μωρά ξεκινούν την ανάγνωση των χειλιών σε ηλικία περίπου 8 μηνών . 

Βασικά, η έναρξη της ανάγνωσης των χειλιών σε αυτήν την ηλικία αντιστοιχεί στην έναρξη της κανονικής φούσκας, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα μωρά αρχίζουν την ανάγνωση των χειλιών επειδή ενδιαφέρονται για τη ομιλία και τη γλώσσα. 

Με την ανάγνωση των χειλιών, τα μωρά αποκτούν πλέον πρόσβαση σε οπτικά στοιχεία ομιλίας τα οποία, όπως έδειξαν η Janet Werker και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, είναι σαφώς αντιληπτές από αυτούς. 

Έτσι, η ανάγνωση των χειλιών επιτρέπει τώρα στα μωρά να βλέπουν τα ορατά στοιχεία ομιλίας που πρέπει να καταλάβουν ποιο πρόσωπο πηγαίνει με ποια φωνή. 

Φυσικά, τα μωρά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορατές ενδείξεις ομιλίας εάν άλλοι φορούν μάσκες.

Είναι σημαντικό ότι η ανακάλυψή μας για την ανάγνωση των χειλιών προήλθε από μια μελέτη μόνο βρεφών που μαθαίνουν αγγλικά και, επομένως, δεν ήμασταν σίγουροι αν αυτή ήταν μια καθολική συμπεριφορά που παρατηρείται στα μωρά που μαθαίνουν οποιαδήποτε γλώσσα.

 Για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, σε μεταγενέστερες μελέτες με τους συνεργάτες μου, Ferran Pons και Laura Bosch στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, εξετάσαμε την ανταπόκριση των βρεφών που μαθαίνουν Ισπανικά και Καταλανικά σε πρόσωπα που μιλούν και διαπίστωσαν ότι αρχίζουν επίσης να διαβάζουν τα χείλη περίπου 8 μήνες της ηλικίας . 

Είναι ενδιαφέρον ότι βρήκαμε επίσης ότι τα δίγλωσσα μωρά που μαθαίνουν Ισπανικά και Καταλανικά λιποθυμούν περισσότερο από τα μονογλωσσικά αντίστοιχά τους, υποδεικνύοντας ότι τα δίγλωσσα μωρά βασίζονται περισσότερο σε οπτικά στοιχεία ομιλίας για να τους βοηθήσουν να κρατήσουν τις δύο γλώσσες τους ξεχωριστές.

Βασικά, μόλις εμφανιστεί η ανάγνωση των χειλιών στα νήπια, γίνεται ο προεπιλεγμένος τρόπος επεξεργασίας ομιλίας όποτε η κατανόηση είναι δύσκολη. 

Αυτό αποδεικνύεται από τις τελευταίες μελέτες μας στις οποίες οι Ισπανοί συνάδελφοί μου, ο μεταπτυχιακός φοιτητής τους Joan Birules και βρήκαμε ότι τα δίγλωσσα παιδιά 4-6 ετών διαβάζουν περισσότερο τα χείλη τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με ομιλία σε μια άγνωστη παρά σε μια οικεία γλώσσα. 

Παρομοίως, βρήκαμε ότι οι ενήλικες που είναι ειδικοί ομιλητές δεύτερης γλώσσας διαβάζουν περισσότερο από τους μονογλωσσικούς ομολόγους τους όταν παρουσιάζονται με ομιλία στη δεύτερη γλώσσα τους . 

Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με άλλες ενδείξεις ότι οι ενήλικες καταφεύγουν στην ανάγνωση των χειλιών όταν έρχονται αντιμέτωποι με ομιλία-σε-θόρυβο, έμφαση ή ξένη γλώσσα.

Συνολικά, η μέχρι σήμερα έρευνα δείχνει ότι οι ορατές αρθρώσεις που συνήθως βλέπουν τα μωρά όταν μιλούν άλλα παίζουν βασικό ρόλο στην απόκτηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων. 

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα μωρά που διαβάζουν περισσότερο τα χείλη έχουν καλύτερες γλωσσικές δεξιότητες όταν είναι μεγαλύτερα. 

Εάν ναι, αυτό υποδηλώνει ότι οι μάσκες πιθανώς εμποδίζουν την απόκτηση λόγου και γλώσσας στα μωρά.

Φυσικά, τα νέα δεν είναι όλα άσχημα. 

Τα μωρά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι με τους χωρίς φροντίδα φροντιστές τους. 

Μόνο στην παιδική μέριμνα ή όταν πηγαίνουν έξω με τους γονείς τους δεν βλέπουν ολόκληρα πρόσωπα που μιλούν. 

Επομένως, μπορεί να είναι μόνο εκείνες οι καταστάσεις που μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για τα μωρά. 

Χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα για να μας πείτε εάν συμβαίνει αυτό.

Εν τω μεταξύ, πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το κοριτσάκι του φίλου της κόρης μου θα κατανοήσει τουλάχιστον τους μασκαρισμένους συμμαθητές και τους δασκάλους της; 

Η καλύτερη συμβουλή είναι ότι, όταν έξω από το σπίτι, πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του CDC και να φοράμε πάντα μάσκα. 

Αντίθετα, όταν είμαστε σπίτι και δεν αποκαλύπτουμε, πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη επικοινωνία προσώπου με τα μωρά μας, έτσι ώστε να μπορούν να βλέπουν και να ακούνε τα ομιλούμενα πρόσωπά μας με το μεγαλείο τους. 

Η εξάσκηση του τελευταίου θα διασφαλίσει ότι οι νέοι εγκέφαλοι των μωρών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, θα έχουν την ευκαιρία να αντισταθμίσουν την αντιληπτική στέρηση που βιώνουν έξω από το σπίτι.

Δικαιώματα και δικαιώματα

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>