«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

CAATSA Τμήμα 231 «Επιβολή κυρώσεων στην τουρκική προεδρία αμυντικών βιομηχανιών»

Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στην Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών της Δημοκρατίας της Τουρκίας (SSB) σύμφωνα με το άρθρο 231 του νόμου περί αντιπαράθεσης μέσω της επιβολής κυρώσεων της Αμερικής (CAATSA) για την εν γνώσει του συμμετοχή σε σημαντική συναλλαγή με τη Rosoboronexport (ROE), την κύρια Ρωσία οντότητα εξαγωγής όπλων, προμηθεύοντας το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400. Η SSB είναι ο κύριος φορέας προμηθειών άμυνας της Τουρκίας και έχει αρμοδιότητες στην αμυντική βιομηχανική ανάπτυξη.

 Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν πλήρεις αποκλειστικές κυρώσεις και περιορισμούς θεώρησης στον Ismail Demir, πρόεδρο της SSB. Faruk Yigit, αντιπρόεδρος της SSB. Serhat Gencoglu, επικεφαλής του Τμήματος Αεροπορίας και Διαστήματος της SSB · και Mustafa Alper Deniz, Διευθυντής Προγράμματος για την Περιφερειακή Διεύθυνση Συστημάτων Άμυνας της SSB.

Το CAATSA 231 και οι σημερινές δράσεις δεν αποσκοπούν στην υπονόμευση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ή στην καταπολέμηση της ετοιμότητας της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου συμμάχου ή εταίρου των ΗΠΑ, αλλά μάλλον να επιβάλουν κόστος στη Ρωσία ως απάντηση στο ευρύ φάσμα κακοήθων δραστηριοτήτων της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές στην Τουρκία στα υψηλότερα επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις ότι η αγορά του συστήματος S-400 θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και θα παρείχε σημαντικά κονδύλια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και στη ρωσική πρόσβαση στο Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αμυντική βιομηχανία. Ωστόσο, η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει με την προμήθεια και τον έλεγχο του S-400, παρά τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών, διαλειτουργικών συστημάτων του ΝΑΤΟ για την κάλυψη των αμυντικών της απαιτήσεων.

Το CAATSA 231 απαιτεί τουλάχιστον πέντε από τις 12 κυρώσεις που περιγράφονται στην Ενότητα 235 της CAATSA (CAATSA 235) να επιβάλλονται σε οποιοδήποτε άτομο που είναι αποφασισμένο να έχει συνειδητά εμπλακεί σε μια σημαντική συναλλαγή με ένα άτομο που είναι μέρος ή λειτουργεί για ή για λογαριασμό των τομέων άμυνας ή πληροφοριών της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή η εξουσία ανατέθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών, σε συνεννόηση με τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, στις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Η ROE περιλαμβάνεται στον κατάλογο CAATSA συγκεκριμένων ατόμων (LSP) ως πρόσωπο που ανήκει ή λειτουργεί για ή εξ ονόματος του αμυντικού τομέα της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εκτός από την αναγνώρισή του στο LSP, το Υπουργείο Οικονομικών όρισε ROE στις 6 Απριλίου 2018, σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή 13582, για την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Συρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών, επέλεξε τις ακόλουθες κυρώσεις από το τμήμα 235 της CAATSA, όπως εφαρμόστηκαν με την εκτελεστική εντολή (EO) 13849, για επιβολή στην SSB:

  • απαγόρευση χορήγησης συγκεκριμένων αδειών εξαγωγής και αδειών στις ΗΠΑ για τυχόν αγαθά ή τεχνολογία που μεταφέρονται στην SSB (Ενότητα 235 (α) (2)) ·

  • απαγόρευση δανείων ή πιστώσεων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ προς την SSB συνολικού ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε οποιαδήποτε περίοδο 12 μηνών (Ενότητα 235 (α) (3)) ·

  • απαγόρευση της βοήθειας των ΗΠΑ για εξαγωγές-τράπεζες για εξαγωγές σε SSB (ενότητα 235 (α) (1)) ·

  • απαίτηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιταχθούν στα δάνεια που ωφελούν την SSB από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (άρθρο 235 στοιχείο α) (4)) · και

  • επιβολή πλήρων αποκλεισμών και περιορισμών θεώρησης (άρθρο 235 (α) (7), (8), (9), (11) και (12)) στον Δρ. Ismail Demir, πρόεδρο της SSB · Faruk Yigit, αντιπρόεδρος της SSB. Serhat Gencoglu, Προϊστάμενος του Τμήματος Αεροπορίας και Διαστήματος της SSB. και Mustafa Alper Deniz, Διευθυντής Προγράμματος για την Περιφερειακή Διεύθυνση Συστημάτων Άμυνας της SSB.

Η σημερινή δράση καταδεικνύει περαιτέρω τη συνεχιζόμενη δέσμευση του Υπουργείου Εξωτερικών για την πλήρη εφαρμογή του CAATSA 231. Το κράτος ενθαρρύνει όλα τα άτομα να αποφύγουν τη συναλλαγή με οντότητες στο LSP που ενδέχεται να διακινδυνεύσουν υποχρεωτικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για υψηλής ποιότητας, εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) έχει προσθέσει το SSB στη λίστα κυρώσεων που βασίζεται στο μενού Non-SDN, το οποίο δείχνει ότι το SSB υπόκειται στις κυρώσεις από το μενού CAATSA 235 που αναφέρεται παραπάνω.

Η OFAC πρόσθεσε επίσης τους τέσσερις μεμονωμένους αξιωματικούς στη Λίστα Ειδικών Υπηκόων και αποκλεισμένων ατόμων. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, αποκλείονται όλες οι περιουσίες και τα συμφέροντα που ανήκουν σε αυτά τα άτομα εντός της δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και γενικά απαγορεύεται στα άτομα των Ηνωμένων Πολιτειών να πραγματοποιούν συναλλαγές μαζί τους. Επιπλέον, αποκλείονται επίσης τυχόν οντότητες που ανήκουν, άμεσα ή έμμεσα, 50 τοις εκατό ή περισσότερο από ένα ή περισσότερα αποκλεισμένα άτομα. Εκτός εάν επιτρέπεται από μια γενική ή ειδική άδεια που εκδίδεται από την OFAC, ή εξαιρείται με άλλο τρόπο, οι κανονισμοί της OFAC απαγορεύουν γενικά όλες τις συναλλαγές προσώπων των ΗΠΑ ή εντός (ή διέλευσης) των Ηνωμένων Πολιτειών που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε ιδιοκτησία ή συμφέροντα σε περιουσία καθορισμένων ή με άλλο τρόπο αποκλεισμένων ατόμων. Οι απαγορεύσεις περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συνεισφοράς ή παροχής χρημάτων, αγαθών ή υπηρεσιών από, προς,

Για απορίες, στείλτε email στο  ISN-Press-DL@state.gov .

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>