«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ «ΝΕΡΟ» ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ «ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ».

 ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟ jpg

PD Dr-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114  D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

       18.12.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Τα οικονομικα «Παραγωγα», ως αξιοχαρτα, θεωρουνται απο πολλους ειδικους σε οικονομικα θεματα, σαν οπλα μαζικης καταστροφης μιας  οικονομιας και συγκρινονται με την «κολασση».

Μπορει καποιος να εισελθει ευκολα στις εμπορικες συναλλαγες με «Παραγωγα» και σχεδον ποτε να μην εξελθει.

Προκειται για συμβολαια των οποιων η αξια «παραγεται» βασει ενος περιουσιακου στοιχειου.

Αυτο μπορει να ειναι και το νερο αρδευσης στην Γεωργια.

Για ακομη ευκολωτερη κατανοηση, τα «Παραγωγα» ειναι «Οπτιονς» και «εμπορικες συναλλαγες ημερομηνιας».

Κατα μια «Οπτιονς» αποκταται σε μια καθωρισθεισα ημερομηνια ‘η καθωρισθεισα χρονικη περιοδο, η δικαιοδοσια αγορας ενος περιουσιακου στοιχειου (Οπτιονς αγορας) ‘η πωλησης ενος περιουσιακου στοιχειου (Οπτιονς πωλησης). Πολυπληκτωτερη και επικινδυνη γινεται η εμπορικη συναλλγη με τα συμβολαια ημερομηνιας.

Εδω δεν αποκταται η δικαιοδοσια αλλα η υποχρεωση αγορας ‘η πωλησης ενος περιουσιακου στοιχειου σε μια καθωρισθεισα ημερομηνια και τιμη.

Eνας Ελληνας εξαγωγεας χονδροεμποριου π.χ., ο οποιος πωλει στις ΗΠΑ Ελαιολαδο, γνωριζει οτι θα εισπραξει σε 6 μηνες 1 εκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ απο την παραδοση του εμπορευματος του, με την συμφωνηθεισα τιμη.

Την εισπραξη αυτη μπορει ο Ελληνας εξαγωγεας να ξαναδιαθεσει σε μια τωρα καθωρισθεισα τιμη συναλλαγης με Ευρω και σε μια καθωρισθεισα ημερομηνια στην Αγορα.

Αυξανει η αξια του δολαριου των ΗΠΑ χανει ο Ελληνα εξαγωγεας κερδη, μειωνεται η αξια του δολαριου των ΗΠΑ, αυτος ειναι ασφαλισμενος για τις απωλειες απο την συναλλαματικη πτωση.

Μπορει να υπολογιζει με ενα σταθερο ποσο Ευρω και να ειναι απο τετοιες απωλειες ασφαλισμενος.

Απο την αλλη πλευρα ο Ελληνας εξαγωγεας μπορει  να ρυθμιζει το εμποριο του ημερομηνιας χωρις στην πραγματικοτητα να περιμενει να εισπραξει το 1 εκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ, απο την παραδοση του εμπορευματος του.

Υποχρεωνεται π.χ. να πωλησει το 1 εκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ την ημερα X με ενα καθωρισθεντα ποσο Ευρω.

Μετακινειται εντομεταξυ η θεση του Ελληνα εξαγωγεα προς τα αρνητικα, δηλαδη προς τα πλην, απαιτει το χρηματιστηριο εμποριου ημερομηνιας απο τον Ελληνα εξαγωγεα να συμπληρωσει την διαφορα με τα ετσι ονομασθεντα Margin Calls.

(θα ηταν ετσι τα πραγματα στην περιπτωση που αυξανονταν η αξια του δολαριου των ΗΠΑ.

Σε αυτην την περιπτωση υποχρεωνεται ο Ελληνας εξαγωγεας να αγορασει με γι’ αυτον μη ικανοποιητικες τιμες λιγωτερα Ευρω απ’ οτι θα εισπρατεν κατα την παραδοση του εμποριου του).

Επειδη ομως ο Ελληνας εξαγωγεας με μικρες αρχικα επενδυσεις μπορουσε να μετακινησει συμβολαια με πολυ μεγαλες ποσοτητες και τιμες, κινδυνευει τωρα με τα Margin Calls να χασει πολυ γρηγορα την ικανοτητα τηρησης των συμφωνηθεντων και συνεπως την φερεγκιοτητα του και τα αναμενομενα απο την πωληση του Ελαιολαδου χρηματα του.

Τα Οπτιονς διαπραγματευονται απο το 1973 στο Board of  Options Exchancge (CBOF) του Σικαγου των ΗΠΑ.

Το εμποριο ημερομηνιας υπαρχει ηδη απο την αρχαιοελληνικη εποχη.

Σημερα τα συμβολαια ημερομηνιας  διαπραγματευονται επισης στο Σικαγο των ΗΠΑ και στην Eurex της Ευρωπης.

Εντομεταξυ υπαρχουν πολλα εργαλεια διαπραγματευσης: Σβαπς τοκων, Σβαπς νομισματων, Σβαπς ολικης επιστροφης, Σβαπς μη παραχωρισης δανειου, ασφαλειες πορτοφολιου και πολλα αλλα.

Μπορει καποιος να διαπραγματευθει «Παραγωγα» σε τιμες ηλεκτρικου ρευματος στο European Energy Exchange στην Ληψια Γερμανιας, Παραγωγα Καιρου και γεωργικης παραγωγης στο Mumbai Stock Exchange  στην Ινδια, Παραγωγα για το Νερο αρδευσης για την γεωργικη παραγωγη, στο χρηματιστηριο της  Μελβουρνης Αυτραλιας και εδω και λιγο καιρο και στο Βεκερσφιλτ της Καλιφορνιας των ΗΠΑ.

ΕΙΔΑΠjpg

Στην ουσια προκειται εδω για κερδοσκοπικα στοιχηματα.

Ειδικα το ποσιμο γλυκο νερο και το γλυκο νερο για αρδευση στην γεωργικη παραγωγη, ειναι σχετικα νεα περουσιακα στοιχεια των οικονομικων «Παραγωγων».

Αν και το γλυκο νερο ειναι ευρυτατα διαδεδομενο στον πλανητη Γη, η κατανομη του ειναι ανιση και αποτελει μια απο της σημαντικοτερες προ’υ’ποθεσεις για την ζωη των οντων του πλανητη μας.

Στο μελλον με την ραγδαια αυξηση του παγκοσμιου πληθυσμου θα αποτελεσει το νερο σοβαρο στρατηγικο διακυβευμα και θα οδηγησει πολλα κρατη σε πολεμους για την κατοχη του.

Οι αντιπαλοτητες του τυπου «γεωπολιτικη του νερου» αρχισαν να εκφραζονται με την κατασκευη υδραυλικων τεχνικων εργων ‘η με τον σχεδιασμο αυτων αναμεσα στα κρατη των οποιων το εδαφος διασχιζει ενας ποταμος ‘η των οποιων ο ποταμος αποτελει το συνορο.

Οι περισσοτεροι ποταμοι της Ελλαδος ‘η πηγαζουν σε αλλες χωρες ‘η οπως ο Εβρος ποταμος, αποτελουν συνορο.

Πόλεμος στα Λεχώνια για το νερό

Γι’ αυτο η Ελλαδα ειναι στο μελλον ευαλωτη και στον τομεα αυτο.

(Σε αντιθεση τα μεγαλα υδατινα φραγματα στην Τουρκια π.χ. απο την οποια πηγαζουν οι δυο μεγαλυτερη ποταμοι της Μεσης Ανατολης Τιγρης (1950 χιλιομετρα μηκος) και Ευφρατης (2780 χιλιομετρα μηκος) και χρηματοδοτηθηκαν απο την Παγκοσμια Τραπεζα, ‘η θα οδηγησουν την Τουρκια πολυ γρηγορα σε μεγαλα εσοδα απο την διαθεση του νερου ‘η σε γενικευμενο πολεμο αναμεσα στην Τουρκια, Συρια και Ιρακ, μη αποκλειομενου και του Ισραηλ.)

Η Τουρκια εχει την δυνατοτητα να κλεισει ‘η να περιορισει (να εκβιασει) την υδατινη ροη με τους στροφιγγες των φραγματων της, οποτε το θελησει.

Ενα αλλο σχεδιο της Τουρκιας προβλεπει την εκμεταλλευση των μεγαλων ποσοτητων νερου της οροσειρας του Ταυρου.που αφορουν δυο γειτονικους ποταμους, τον Σαρο και τον Πυραμο, που καταληγουν στην αρδευτικη πεδιαδα των Αδανων, βορειως του θαλασσιου κολπου της Αλεξανδρετας.

Τα σχεδια της Τουρκιας προβλεπουν την κατασκευη ενας αγωγου διαμετρου 3 μετρων μεταφορας νερου προς την Ιορδανια με δυνατοτητες επεκτασης του μεχρι τη Ριγιαντ και την Τζεντα της Σαουδικης Αραβιας και την ραγδαια αυξηση των εσοδων της απο την πωληση, αντι υδρογονανθρακων, ποσιμου νερου.

Ο σημερινος παγκοσμιος πληθυσμος των περιπου 7,6 δισεκατομμυριων ανθρωπων προβλεπεται, υπο κανονικες συνθηκες, δηλαδη χωρις νεο Παγκοσμιο Πολεμο, χωρις θανατοφορες Πανδημιες και χωρις συμπατικα χτυπηματα (Μετεοριτες ‘η Κομητες), να αυξηθει το 2030 μ.Χ. γυρω στα 9 δισεκατομμυρια, το 2050 μ.Χ. να ξεπερασει τα 9,7 δισεκατομμυρια για να φθασει το 2100 μ.Χ. γυρω στα 11,26 δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Οι ανθρωποι αυτοι θα κατανεμονται στον πλανητη Γη ως εξης:

Σε εκατομμυρια Ανθρωπους

Ετος   Αφρικη   Ασια    Ευρωπη  Αυστρ. Βαρειος  Νοτιος      Συνολο

          Αμερικη Αμερικη

2030    1329,0   5100,0    1040,0    35        850,0     680,0       9025,0

2050    1646,0   5300,0    1116,0    40        910,0     730,0       9742,0

2100    1759,3   6527,8    1173,8    49        949,9     790,2     11250,0

Συνολικα καταναλωνει κατα μεσο ορο καθε ανθρωπος την ημερα 2,42 χιλιοθερμιδες διατροφη. Το συνολικο ποσο προ’ι’οντων διατροφης που οφειλει να παραχθει ημερησεως υπολογιζεται ως εξης:

                           Ετος        δισεκατομυρια

                        χιλιοθερμιδες ημερησιως

                          2030                             21,88

                          2050                             23,58

                          2100                             29,04

Με την επεκταση της καλλιεργησιμης επιφανειας της γηινης ξηρας (σημερα καλλιεργουνται περιπου 13,5 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα των συνολικα 153 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων ξηρας, απο τα 510 εκατομμυριων τετραγωνικων χιλιομετρων της γηινης επιφανειας) και την αποδοτικοτερη εκμεταλλευση του θαλασσιου περιβαλλοντος και της υδροπονιας, παραλληλα με την συνθετικη παραγωγη προ’ι’οντων διατροφης, γινεται, υπο προ’υ’ποθεσεις, δυνατη η διατροφη περισσοτερων των 11 δισεκατομμυριων ανθρωπων.

Βεβαιως οι ελλειπεις υποδομες διαθεσης των προ’ι’οντων και η ανεπαρκης διανομη, σε συνδιασμο με την πολιτικη ασταθεια, την χρονια φτωχεια και την διαφθορα σε παγκοσμια κλιμακα, θα οδηγησουν παρ’ ολη την επαρκεια διατροφης σε μεγαλα διατροφικα προβληματα, ιδιαιτερα σε μεγαλες περιοχες της Αφρικης και της Ασιας.

Κάθε 15 δευτερόλεπτα ένα παιδί στη Λατινική Αμερική πεθαίνει από έλλειψη πόσιμου νερού

Η γηινη Ατμοσφαιρα παχους περιπου 200 χιλιομετρα υποδιαιρειται στην Τροποσφαρα, στην Στρατοσφαιρα, στην Μεσοσφαιρα και στην Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα.

Απο την γηινη επιφανεια εως την Στρατοσφαιρα μετρα η Τροποσφαιρα γυρω απο τον Ισημερινο 16 χιλιομετρα και στις υπολοιπες περιοχες οχι περισσοτερο απο 10 εως 11 χιλιομετρα και περιεχει το 80 % της μαζας γηινης Ατμοσφαιρας

(8 εκατομμυρια τοννοι αερος ανα τετραγωνικο χιλιομετρο γηινης επιφανειας, δηλαδη συνολο περιπου 4.080 εκατομμυρια τοννους αερος με περιπου 20 % περιεκτικοτητα σε Οξυγονο υπο μορφη μοριου διοξειδιου του ανθρακος και το συνολο του Νερου της    Υδροσφαιρας).

Περιπου 178.000 TW, καθε γηινο ετους (365 x 24 = 8766 ωρες), της ηλιακης ενεργειας που καταληγουν στον πλανητη μας αντανακλωνται υπο μορφη ακτινοβολιας βραχεων κυματων στα υψηλα στρωματα (Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα) της γηινης Ατμοσφαιρας.

(1 TW καθε γηινου ετους = 10 στην 12 W x 8766 ωρες = 8,7 x 10 στην 15 Wh = 8,7 x 10 στην 12 kWh τον χρονο).

Η γηινη επιφανεια αντανακλα σε μορφη ακτινοβολιας μακρεων κυματων περιπου 68.000 TW καθε γηινο ετος.

Με την φωτοσυνθεση προσλαμβανει η Βιομαζα περιπου 50 TW τον χρονο.

Η ενεργεια της ηλιακης ακτινοβολιας που  θερμαινει και μετακινει τον αερα και τα κυματα της θαλασσας ειναι σχετικα μικρη.

Το ηλιακο φως μεταφερει πρωτα θερμικη ενεργεια στα ατομα του αερα της γηινης Ατμοσφαιρας και ενισχυει ετσι την ατακτη κινηση αυτων.

Τα ατομα του αερος κρουονται μεταξυ τους με αποτελεσμα να απελευθερωθει θερμοτητα.

ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. | ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Η θερμανση ομως του πλανητη Γη απο τον Ηλιον ειναι εξαιρετικα ανιση.

Στην Αρκτικη και Ανταρκτικη κανει κρυο σε αντιθεση με την ζεστη περιοχη του Ισημερινου.

Ο θερμος αερας των τροπικων ζεσταινει τις πολικες περιοχες και ο ψυχρος αερας των γηινων πολων δροσιζει τις τροπικες περιοχες.

Οι ανταλλαγες αυτες πραγματοποιουνται απο μεγαλα ατμοσφαιρικα ρευματα αερος που κινουνται σε μεγαλυτερο ‘η μικροτερο υψος.

Στην Τροποσφαιρα, οταν ο θερμος και ο ψυχρος αερας συγκρουονται, δημιουργουν προσκρουοντα μετωπα, στα οποια αντιπαρατιθενται κανονικοι και ισχυροι ανεμοι.

Σε αυτη την μαχη των νεφων που περιεχουν γλυκο νερο πλητονται ορισμεννς περιοχες της γηινης επιφανειας απο πολυμηνες ξηρασιες.

Αλλες μαζες αερος που ερχονται απο τους Ωκεανους προκαλουν σφοδρες βροχοπτωσεις και δημιουργουν τεραστιες πλημμυρες.

Οι μαχες αυτες διεξαγονται εδω και χιλιετιες.

Καθως ο πλανητης μας περιστρεφεται απο τα δυτικα προς τα ανατολικα, η περιστροφη του εκτρεπει λογω της δυναμης Καριολης τους ανεμους προς τα δυτικα.

Στο επιπεδο του Ισημερινου η αερια μαζα περιστρεφεται διατρεχοντας 40.000 χιλιομετρα σε 24 ωρες, δηλαδη με ταχυτητα 465 μετρα το δευτερολεπτο, ενω στον 60ο παραλληλο, που περναει απο το Οσλο της Φιλανδιας και εχει μηκος μονο 22.000 χιλιομετρα, η ταχυτητα περιστροφης ειναι μονο 273 μετρα ανα δευτερολεπτο.

Οι ανεμοι συνεπως που πνεουν προς τον Ισημερινο αποκτουν καθυστερηση σε σχεση με την περιστροφη του αερα του Ισημερινου.

Γι’ αυτο αλλωστε εκτρεπονται προς τα δυτικα (αληγεις ανεμοι).

Οι ανεμοι αυτοι πνεουν στα χαμηλα στρωματα της Τροποσφαιρας και προκαλλουν τις μεγαλες βροχοπτωσεις της ζωνης του Ισημερινου.

Σε αυτην την ζωνη οι αληγεις ανεμοι του βορειου γηινου ημισφαιριου με ΒΑ-ΝΔ κατευθυνση, συγκρουονται με τους αληγεις ανεμους του νοτιου γηινου ημισφαιριου με ΝΑ-ΒΔ κατευθυνση.

Το ενδοτροπικο αυτο μετωπο μαχης βρισκεται αναμεσα στους τροπικους.

Εξαιτιας της συναντηση τους, οι αληγεις ανεμοι αναγκαζονται να υψωθουν καθετα δημιουργωντας μεγαλους στροβιλους, γεγονος που παραγει εξαιρετικα αφθονες βροχες.

Εχοντας περασει πανω απο τους Ωκεανους, οπου πραγματοποιειται σημαντικη εξατμιση νερου, οι αληγεις ανεμοι περιεχουν μεγαλες ποσοτητες υδρατμων που συμπικνωνονται εξαιτιας του ψυχους που επικρατει σε μεγαλο υψομετρο.

Απο την στιγμη που οι αληγεις ανεμοι ωθουνται ψηλα στην Ατμοσφαιρα, μεταβαλλονται σε ανταληγεις ανεμους, οι οποιοι πνεουν σε μεγαλο υψομετρο με αντιθετη φορα απο εκεινη των αληγων ανεμων.

Στο επιπεδο των τροπικων στελνουν προς το γηινο εδαφος ενα θερμο και εξαιρετικα ξηρο αερα, στον οποιο οφειλεται και το ανυδρο τοπιο των περιοχων αυτων.

Η πυκνοτητα των μοριων αερος στην Ατμοσφαιρα επιδρα σε σοβαρο βαθμο στις κλιματικες συνθηκες που δημιουργουνται στον πλανητη μας.

Η κλιματικη αλλαγη στον πλανητη Γη, που σημερα τοσο πολυ και σε παγκοσμια κλιμακα διατυμπανιζεται, θα ελαμβανε χωρα ακομη και εαν δεν υπηρχε κανενας ανθρωπος στον πλανητη Γη.

Θερμες ενδιαμεσες καταστασεις εντος της παγετωδης εποχης που αρχισε πριν περιπου 40 εκατομμυρια χρονια και που μεσα ακομη βρισκομαστε, δηλαδη τετοιες εναλλαγες μεταξυ καυσωνα και ψυχους, ειναι ενα συνηθες φαινομενο. Βεβαια ο γηινος θερμοστατης ειναι ενα πολυ ευαισθητο οργανο και η αποσταση στην Τροποσφαιρα μεταξυ ζωης και θανατου, για τους ζωντες οργανισμους, ειναι πολυ μικρη.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥpg

Μια σχετικα μικρη αποκλιση θα μπορουσε να εχει καταστροφικες συνεπειες.

Η συμπικνωση των υδρατμων σε βροχη συνιστα ενα φαινομενο που εκλυει θερμοτητα.

Ο αερας που δημιουργει σε μεγαλο υψομετρο της Τροποσφαιρας τους ανταληγεις ανεμους εχει θερμανθει και τωρα ξανακατεβαινει προς την γηινη επιφανεια ενας ξηρος αερας που εχει χασει την υγρασια του και ιδιως πολυ θερμος αερας, ο οποιος προκαλει μεγαλη εξατμιση.

Συνεπως η λειψυδρια στις τροπικες περιοχες ειναι σε μεγαλο βαθμο, συνεπεια των ισχυρων βροχοπτωσεων της ισημερινης ζωνης.

Η σχεση αυτη δημιουργειται απο το κυκλωμα που σχηματιζουν οι αληγεις ανεμοι σε χαμηλο υψομετρο και οι ανταληγεις ανεμοι σε υψηλο υψομετρο.

Η κατασταση αυτη της ατμοσφαιρικης κυκλοφοριας που εξηγει την κατασταση των υγρων και ξηρων γηινων περιοχων κυριως στην Αφρικη και εν μερει στην Ασια, δεν εξηγει πιστευτα τις εντονες βροχες που δεχονται το καλοκαιρι οι περιοχες ανατολικοτερα απο την Ινδια, δηλαδη οι περιοχες της Ινδονησιας και της νοτιας Κινας.

Εδω παρεμβαινει το κλιματικο φαινομενο του «Μουσωνα» που αναλογα με τις εποχες, οι αληγεις ανεμοι πνεουν το μεγαλυτερο μερος του χρονου προς αντιθετες κατευθυνσεις, δηλαδη απο ΒΑ προς ΒΔ, που σημαινει, οτι αυτοι πνεουν απο την ασιατικη Ηπειρο προς τον ινδικο Ωκεανο.

Η εποχη αυτη στην Ινδια ειναι ξηρη, διοτι οι αληγεις αυτοι ανεμοι πνεουν απο τις ξηρες περιοχες της κεντρικης Ασιας.

Αντιστροφα το καλοκαιρι οι αληγεις αυτοι ανεμοι πνεουν απο τον  νοτο προς βορρα, ερχονται δηλαδη απο τον ινδικο και ειρηνικο Ωκεανο φορτωμενοι με υγρασια και φερνουν στην Ινδια, στην Ινδοκινα και στην νοτια Κινα μεγαλες βροχες.

Οι ανεμοι αυτοι του καλοκαιρινου «Μουσωνα» δεν ειναι αλλοι απο τους αληγεις ανεμους του νοτιου γηινου ημισφαιριου που προσελκυονται στο βορειο γηινο ημισφαιριο.

Ενω εχουν κατευθυνση ΝΑ-ΒΔ στο νοτιο γηινο ημισφαιριο, εκτρεπονται προς ΒΑ μολις διασχισουν τον Ισημερινο. Χωρις τον «Μουσωνα» η Ινδια θα ηταν μια ανυδρη περιοχη. Με βαση την γεωγραφικη σχεσης τους με το νερο διακρινονται οι εξης πολιτισμοι:

  1. Αγροτικοι πολιτισμοι των «Μουσωνων» της Ασιας  Λογω των συγκρουσιακων  σχεσεων των ανθρωπων με το νερο, του οποιου η υπερπλημμυρα αποτελει ενα σημαντικο κινδυνο, προκειται για το συνολο των πολιτισμων που αποκαλεστηκαν απο  ορισμενους ιστορικους ως «υδραυλικες κοινωνιες» επειδη τιθασευδαν με υδραυλικα συστηματα αναχωματων τα νερα των μεγαλων ποταμων.

  1. Πολιτισμοι της Αρδευσης στη Μεση Ανατολη και κεντρικη Ασια. Οι αρδευομενες εκτασεις στις ξηρες χωρες των περιοχων αυτων (Αιγυπτος, Πακισταν και Ιραν) ειναι περιορισμενες και στενες εκτασεις σε κοιλαδες κατα μηκος ποταμων με μεγαλη δημογραφικη αυξηση και ανεπαρκεια αρκουντων υδατινων πορων.

  1. Πολιτισμοι της τροπικης Αφρικης Παρα την εντονη ξηρασια που επικρατει για μεγαλο μερος τους ετους, οι αγροτικοι πληθυσμοι δεν εχουν εγκατασταθει κατα μηκος των ποταμων και καλλιεργουν εδαφη που ποτιζονται μονο απο το

    νερο της βροχης.

  1. Αγροτικοι πολιτισμοι της Ευρωπης και βορειας και νοτιας Αμερικης.

    Οι πολιτισμοι αυτοι εκτεινονται στα ποιο αξιολογα καλλιεργουμενα  εδαφη που αποτελουνται απο ενα πυκνο μωσα’ι’κο οργωμενων  χωραφιων και λιβαδιων. Οι σχεσεις τους με το νερο περνανε μεσα απο τα εδαφη που «αποθηκευουν» μια μεταβλητη ποσοτητα υγρασιας. Οι πολιτισμοι αυτοι πιστευαν μεχρι τον Μεσαιωνα    λανθασμενα, οτι η προελευση του νερου αρδευσης ηταν απο την θαλασσα.

Η ολικη γηινη υδατοροη παραμενει σταθερη οσο καιρο αυτη ειναι απο την Φυση εξαρτωμενη, διοτι αυτη διαθετει παντοτε ανανεωμενα και επαναλαμβανομενα τις ιδιες ποσοτητες.

Κατα την υδατοροη αυτη και δη στην φυσικη της κατασταση, προκειται για το σπουδαιοτερο συστημα υπαρξης ολων των γηινων μορφων ζωης και ολων των διαδικασιων αναπτυξης στην Φυση.

Η ολικη φυσικη γηινη υδατοροη κατανεμεται ως εξης:

  1. Ανοδικη μεταφορα εντος της Τροποσφαιρας, απο τους Ωκεανους, Λιμνες και Ποταμους, μεσω Εξατμησης, Τριχοειδων Αγγειων, Αρτεσιακης πιεσης κ.α.

  1. Ενδιαμεση Αποθηκευση στην Τροποσφαιρα υπο μορφη Νεφων, Ατμοσφαιρικων Υδρατμων κ.α.

  1. Ελευθερη Πτωση της Δροσιας, της Βροχης, του Χαλαζιου και  του Χιονιου.

  1. Ροη στην γηινη επιφανεια και εισοδος στο γηινο εσωτερικο με  Δημιουργια Ποταμων, Λιμνων. Θαλασσων, υπογειων δεξαμενων Νερου, υπογειων Υδατο-Οριζοντων κ.α.

Η ως ανω κατανομη δεν σημαινει, οτι η υδατοροη διακοπτεται σε καποιο σημειο.

Ακομη και το αποθηκευμενο παλαιο Νερο στις Ερημους του πλανητη μας και στους γηινους πολους, που φαινεται να βρισκεται σε κατασταση ηρεμιας, ειναι και αυτο μερος ενος μεγαλυτερου συστηματος υδατοροης.

Περιπου 40.000 κυβικα χιλιομετρα Νερου υπο μορφην Νεφων και Ομιχλης ανερχονται χωρις διακοπη εντος της Τροποσφαιρας και μετακινουνται πρωτα μερες και εβδομαδες εως οτου ερθει η ωρα για την καθοδο τους στην γηινη επιφανεια και στο στο γηινο υποβαθρο.

Η ποσοτητα του Νερου της Υδροσφαιρας, αλμυρου και γλυκου, σε υγρα, αερια και στερεα κατασταση, υπολογιζεται σε 1,33 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα.

Απο αυτα τα 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα ειναι αλμυρο νερο και μονο 40 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα γλυκο νερο.

Απο την ποσοτητα του γλυκου νερου τα 1,44 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα βρισκονται σε λιμνες, ποταμους και αλλους υδροφορους οριζοντες, τα 40.000 κυβικα χιλιομετρα υπο μορφην νεφων και ομιχλης και τα 38,52 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα υπο μορφην παγων εκ των οποιων 36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα στην ανταρκτικη και το μεγαλυτερο μρος των 2,52 εκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων στους παγους της  Γροιλανδιας.

Απο κλιματικη αποψη, η Ηπειρος της Αμερικης χαρακτηριζεται και αυτη απο την απουσια μεγαλης Ερημου η οποια, στην πλευρα του Ατλαντικου Ωκεανου, θα αντιστοιχουσε στην Ερημο Σαχαρα.

erimos-1090

Στο Επιπεδο της Ερημου Σαχαρας και κοντα στον Τροπικο βρισκονται οι Αντιλλες, το Μεξικον και η κεντρικη Αμερικη.

Ομως ο Κολπος του Μεξικου και η θαλασσα των Αντιλλων βρισκονται κατω απο την πνοη των αληγων ανεμων.

Η συναντηση των αληγων ανεμων του βορειου και νοτιου γηινου ημισφαιριου πραγματοποιειται πανω απο την Αμαζονια, η οποια και δεχεται αφθονες βροχοπτωσεις.

Ορισμενες περιοχες με μεγαλο ετησιο υψος βροχοπτωσεων βρισκονται ομως αντιμετωπες επι αρκετους μηνες με το προβλημα της ανομβριας

Οι χωρες της Μεσογειου θαλασσης που βρισκονται βορεια της ανυδρης αφρικανικης περιοχης της Ερημου της Σαχαρας και των Ερημων της Μεσης Ανατολης, δεχονται βροχες που ειναι πολλες φορες ισχυρες.

Οι χωρες αυτες ενω εχουν μεγαλο ετησιο υψος βροχοπτωσεων, βρισκονται αντιμετωπες για αρκαιτους μηνες τον χρονο με το προβλημα της ανομβριας.

Το καλοκαιρι π.χ. η αερια μαζα της ερημου Σαχαρας – η οποια αποτελειται απο τον εξαιρετικα θερμο και ζηρο αερα που δημιουργουν οι ανταληγεις ανεμοι – απλωνεται βορειοτερα στην Μεσογειο θαλασσα, ακομη και στις ευρωπα’ι’κες χωρες.

Αντιστροφα νοτια της Ερημου της Σαχαρας, το καλοκαιρι ειναι η εποχη των μεγαλων βροχοπτωσεων, γιατι η ισημερινη μαζα θερμου και εξαιρετικα υγρου αερα – που παραγεται απο τους αληγεις ανεμους – ανεβαινει προς τα βορεια.

Στα τελη του καλοκαιριου οι μαζες αυτες αερος ξανακατεβαινουν νοτια.

Ετσι η μαζα του αερος της Ερημου Σαχαρας εγκαταλειπει την Μεσογειο θαλασσα, η οποια οπως και το συνολο της Ευρωπης δεχονται τις βροχοπτωσεις που φερνουν οι δυτικοι ανεμοι που ειναι φορτισμενοι με την υγρασια του Ατλαντικου Ωκεανου.

Εαν στις χωρες της Μεσογειου θαλασσης οι ποσοτητες του νερου που πεφτουν εν αφθονια ορισμενες εποχες δεν αποθηκευτουν σε φραγματα, δημιουργουνται πολλα προβληματα.

Οι μεσογειακες χωρες με την παρατεταμενη ανομβρια των θερινων μηνων, η οποια συνοδευεται και απο υψηλες θερμοκρασιες που προκαλουν την εξατμιση της υγρασιας του εδαφους, εχουν την απολυτη αναγκη αρδευσης των χωρων της γεωργικης παραγωγης.

Αυτη ομως χωρις φραγματα αποθηκευσης του νερου αρδευσης ειναι προβληματικη.

ΔΩΡΕΑΝ

Η Υδρολογια σημερα ως μια επιστημη, ασχολειται και στην Ελλαδα με την παρουσια και την κατανομη, τις ιδιοτητες και την κινηση του νερου πανω και μεσα απο την ξηρα της χωρας μας και εξαρταται σε μεγαλο βαθμο και απο τις συγγενεις επιστημες ως Μετεωρολογια, Κλιματολογια, Εδαφολογια, Γεωλογια, Μηχανικη ρευστων κ.α..

Ο υπολογισμος του υδρολογικου ισοζυγιου για μια καθορισμενη χρονικη περιοδο, ειναι απαραιτητος στη μελετη υδρογεωλογικων λεκανων, κατασκευη φραγματων κ.α. και απαιτει την επεξεργασια και στατικη αναλυση Υδρολογικων, Μετεωρολογικων και Κλιματολογικων στοιχειων των οποιων η συγκεντρωση γινεται με εκτελεση μετρησεων και εγκατασταση σειρας αυτογραφικων οργανων στην μελετουμενη περιοχη.

Οι εκτεταμενες υδροαποθεματικες ζωνες υπογειου νερου, που προσφερονται πρακτικα για μια συστηματικη συλλογικη εκμεταλλευση, εντοπιζονται κυριως σε τεκτονικα βυθισματα πληρωμενα με νεογενη ιζηματα και τεταρτογενεις αποθεσεις.

Υπογιοι υδροφοροι οριζοντες διαμορφωνονται μεσα στα αδρομερη υλικα τοσο των τεταρτογενων αποθεσεων (χαλικια, αμμοι, κροκαλες) οσο και των νεογενων ιζηματων (κροκαλοπαγη, ψαμμιτες, αμμοι κ.α.).

Οι υδροφοροι οριζοντες των τεταρτογενων εμπλοτιζονται απο τα ατμοσφαιρικα κατακρημνισματα, που πεφτουν απ’ ευθειας πανω στην επιφανεια τους αλλα και σε πολλες περιπτωσεις τροφοδοτουνται πλευρικα απο τα νερα ποταμων, χειμαρρων, λιμνων κ.α.

Οι υδροφοροι οριζοντες των Νεογενων εμπλοτιζονται και κατα τον περιγραφησα τροπο των υδροφορων οριζοντων των τεταρτογενων και επιπλεον απο υπογειες μεταγγισεις νερων που κατεισδυουν σε παρακειμενες ασβεστολιθικες μαζες, δηλαδη νερο καρστικων οριζοντων.

Στην Ελλαδα εκτελουνται σε ετησια βαση 2.000-2.500 γεωτρησεις στους υδροφορους σχηματισμους του τεταρτογενους, νεογενους, ασβεστολιθικους, ηφαιστειακους κ.α.

Η εξαιρεικα μεγαλη πυκνωση ομως των εργων υδροληψιας, ακολουθουμενη και με αυξηση του ρυθμου αντλησεων, διαταραζει σιγουρα την διαιτα των υδροφορων οριζοντων και την ποιοτητα του νερου τους και επιταχυνει της αλατωση των εδαφων.

Για να προστατευθουν τα εδαφη απο το ενδεχομενο της αλατωσης, θα πρεπει να χρησιμοποιειται το νερο με φειδω και κατα την διαρκεια ορισμενων νυχτερινων ωρων (λαμβανοντας υπ’ οψη τους βιολογικους ρυθμους των φυτων).

Η καλυτερη λυση η οποια ειναι ομως και η δυσκολοτερη και ακριβοτερη, συνισταται στην αρδευση με τεχνητη βροχη.

Σημερα επιβαλλεται στην Ελλαδα η υδρογεωλογικη μελετη ολων των λεκανων της.

Τα στοιχεια για τα εκμεταλλευσιμα αποθεματα υπογειο νερου καθε λεκανης ειναι υψιστης σημασιας, για να επιζησει η γεωργια της και κατ’ επεκταση για να εξασφαλιστει η διατροφη με εγχωρια πρι’ο’οντα του πληθυσμου της.

Τα προβληματα Νερου στον πλανητη μας, ειτε προκειται για σοβαρη ελλειψη, ειτε για καταστροφικες πλημμυρες, εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο τα γεωγραφικα δεδομενα.

ΣΑΧΑΡΑ Β

Επισης και η τιμη του τοσο του ποσιμου οσο και για την αρδευση των χωραφιων γλυκου νερου δεν βρισκεται σε συναρτηση με το κοστος του, το οποιο συνδεεται με τα γεωγραφικα δεδομενα και με το υψος των βροχοπτωσεων.

Εδω θα πρεπει να σημειωθει οτι στο κοστος του γλυκου νερου σε πολλες χωρες περιλαμβανονται και ορισμενες δαπανηρες ενεργειες οπως ο καθαρισμος των λυματων σε σταθμους βιολογικου καθαρισμου.

Μια δυνατοτητα καλυψης της ελλειψης γλυκου νερου αποτελει και η αφαλατωση του θαλασσινου νερου.

Παρ’ ολου που αυτη ειναι ακομη εξαιρετικα δαπανηρη, εχει σε παγκοσμια κλιμακα (κυριως στην Σαουδικη Αραβια, ΗΠΑ, Αραβικα Εμιρατα, Λυβυη, Κουβε’ι’τ, Ιαπωνια, Καταρ, Ισπανια, Ιταλια) ενα ετησιο ρυθμο αναπτυξης της ταξης του 8 %.

Τα μεχρι σημερα χρησιμοποιηθεντα συστηματα αφαλατωσης αλμυρου νερου ειναι:

  1. Η Αποσταξη

     α. πολλαπλων κλιμακων Αποσταξη 

     β. Αποσταξη με Brüden-συμπιεση

     γ. πολλαπλων κλιμακων εξατμιση ωθησης

     δ.  πολλαπλων κλιμακων εξατμιση ωθησης με ατμοθερμανση

  1. Το συστημα Πηξεως

  2. Η αντιστροφος Ωσμωσης

  3. Η Ηλεκτρολυση και

  4. ολοκληρωτικη Αφαλατωση με ανταλλαγη Ιονων

 ΣΑΧΑΡΑ

Η αντιστροφος Ωσμωση ειναι μια ενδιαφερουσα μεθοδος που βασιζεται σε συνθετικες Μεμβρανες και στα φαινομενα της αγγειοτητας και διαπιδυσης που παρατηρουνται στους ζωντες οργανισμους, απο μονοκυτταρους εως τον ανθρωπο, του πλανητη μας.

Με την εξελιξη της τεχνολογιας αυτης θα ενισχυθει η τροφοδοτηση και καταπολεμιση της ελλειψης ποσιμου και για αρδευτικους σκοπους γλυκου νερου σε χωρες που βρισκονται πλησιον των θαλασσων και μαστιζονται απο την ανομβρια. 

Τι ειναι ομως το Νερο και ποια η προελευση του;

Χημικως το Νερο αποτελειται απο δυο ατομα Υδρογονου και απο ενα ατομο Οξυγονου.

Το μοριο του Υδρογονου αποτελειται απο δυο Πρωτονια και δυο Ηλεκτρονια που συνολικα ειναι συνδεδεμενα.

Η χημικη ενωση μεταξυ ατομων, κλασικα δεν μπορει να εξηγηθει, διοτι ειναι ενα κβαντοφυσικο φαινομενο.

Κατα την στατικη παρατηρηση και των δυο ατομικων πυρηνων του μοριου Υδρογονου μπορει να μεταβληθει η αποσταση αυτων.

Τα δυο Ηλεκτρονια βρισκονται στο πεδιο Coulomb των δυο πυρηνων. Σχηματιζουν ενα συστημα δυο τεμαχιδιων, του οποιου η βασικη κατασταση ειναι η αναζητουμενη.

Ενα Ηλεκτρονιο δεν ειναι ουτε κβαντοτεμαχιδιο ουτε κυμα. Ειναι ενα αντικειμενο της Φυσικης το οποιο παρουσιαζει τοσο ιδιοτητες κβαντοτεμαχιδιων οσο και ιδιοτητες κυματων, δηλαδη προκειται για εναν ενεργειακο στροβιλο που περιστρεφεται γυρω του με μεγαλη ταχυτητα, ετσι ωστε ουδεις να μπορει να πει που αυτο βρισκεται.

Ο ενεργειακος αυτος στροβιλος του Ηλεκτρονιου σχηματιζει γυρω απο τον ατομικο πυρηνα της υλης, κατι παρομοιο με ενα ηλεκτρικο φραγμα απο καλωδιο. Στην περιπτωση που οι πυρηνες δεν βρισκονται πολυ πλησιον, το ενα Ηλεκτρονιο στον πρωτο πυρηνα βρισκεται κατα προσεγγιση σε ατομικη βασικη κατασταση και το αλλο Ηλεκτρονιο κατα προσεγγιση σε ατομικη βασικη κατασταση στον δευτερο πυρηνα.

Κατα την κβαντομηχανικη προσεγγιση του μοριου του Υδρογονου, τα Πρωτονια των δυο ατομων του περιβαλλονται απο ενα ηλεκτρονικο νεφος δυο Ηλεκτρονιων.

Η πυκνοτητα πιθανοτητας του ηλεκτρονικου αυτου νεφους ειναι αυξημενη στον χωρο μεταξυ των Πρωτονιων των ατομων του, ετσι ωστε το καθε ενα απο τα ατομα του μοριου του να θωρακιζεται απο το ομοσημο φορτιο του απεναντι ατομου του.

Η συγκεκριμενη κατασταση των ατομων του μοριου του Υδρογονου περιγραφεται ικανοποιητικα μεσω μιας αρτιας κυματοσυναρτησης, δηλαδη μεσω μιας συμμετρικης συναρτησης, η οποια αποδιδει την χωρικη κατασταση των Ηλεκτρονιων των ατομων του μεσα στο μοριο του.

Η συνολικη ομως κατασταση των Ηλεκτρονιων του μοριου του, δηλαδη το γινομενο της χωρικης κατανομης τους και της κατανομης τους λογω των Σπιν τους, αναγκαστικα περιγραφεται απο μια αντισυμμετρικη κυματοσυναρτηση κατανομης, συμφωνα και με την αρχη του Παουλι.

Ετσι, η κυματοσυναρτηση κατανομης, η οποια περιγραφει την κατανομη των Σπινς των Ηλεκτρονιων μεσα στο μοριο Υδρογονου, θα πρεπει αναγκαστικα και αυτη να ειναι αντισυμμετρικη, δηλαδη τα Σπινς των Ηλεκτρονιων μεσα στο μοριο του Υδρογονου να ειναι μεταξυ τους αντιπαραλληλα.

Το Νερο συνεπως δεν ειναι μονο μια μακροσκοπικη ουσια της ισορροπιας ροης, αλλα επισης και μια μικροσκοπικη ουσια της θερμικης, μοριακης και πιθανως και ατομικης και υποατομικης ενεργειας των κβαντοτεμαχιδιων και των αλληλοαντιδρασεων τους.

Παρουσιαζει περιπου σαραντα ανωμαλιες της Φυσικης, οι οποιες μεχρι σημερα δεν μπορουν να εξηγηθουν με τα μεσα που διαθετουν οι φυσικες επιστημες.

Ειναι προφανως και σε θεση να απορροφα, να αποθηκευει και να εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια.

Ποια Δυναμη διατηρει μια καθωρισμενη ποσοτητα Νερου στο δικο της ισοπεδο; Βασει ποιων κανονισμων λαμβανει χωρα παντοτε στην Φυση ανοδικη μεταφορα υγρων στοιχειων;

Η βαρυτητα δεν ευθυνεται τοσο πολυ για την διατηρηση του Νερου σε μια ισοπεδη μηδενικη σταθμη, διοτι αυτη επιδρα συνεχως και με μια σχεδον σταθερη ισχυ.

Επισης και η πιεση του αερος, το κακο πνευμα κατασκευαστων αντλιων, δεν εχει στην Φυση την ταση, να εμποδιζει την κινηση σε καποια καθωρισμενη κατευθυνση ακομη και προς τα ανω.

Η πιεση του αερος ειναι η βασικη προ’υ’ποθεση, για το οτι οι ζωντες ζω’ι’κη και φυτικοι οργανισμοι δεν διαλυονται με την εξατμιση των υγρων τους.

Η πιεση του αερος ειναι αυτη που διατηρει τους παντες στην γηινη επιφανεια, διοτι οριζοντια τα παντα στην γηινη Ατμοσφαιρα, απο πασα κατευθυνση, αντιμετωπιζουν την ιδια πιεση.

Το Νερο υπο πτωση εχει σπειροειδως περιστρεφομενη μορφη, δηλαδη μια μακροσκοπικως-δυναμικη κατανομη απο ομαδες μοριων Νερου.

Η Δυναμη του Καριολη διευθυνει την ταση δημιουργιας της σπειροειδους μορφης ολων των υπο πτωση ευρισκομενων υγρων και αεριων στοιχειων.

Καθε κυβικο μετρο Νερου, το οποιο πεφτει ενα μετρο, κουβαλαει μαζι του το δυναμικο για την παραγωγη 9,8 kW ανα δευτερολεπτο ηλεκτρικης ενεργειας.

Μια εγκατασταση απο μονο πραγματικο υψος 20 μετρων δια του οποιου πεφτουν συνεχως 10 τοννοι Νερου, παραγει ηλεκτρικη ενεργεια περιπου 2 MW το δευτερολεπτο.

Υπαρχει καποια σχεση μεταξυ της Βαρυτητας και της ηλεκτρικης Ενεργειας και κατ’ επεκταση και της Υλης;

Πολλοι επιστημονες υποστηριζουν, οτι στο Συμπαν μας, με αυξανομενη ηλικια αυτου, η Βαρυτητα μειωνεται ενω η Υλη αυξανεται.

Υλη και Αντιυλη αναγονται σε Ενεργεια.

Εαν υπαρχει η Αντιυλη πρεπει να υπαρχει και η Αντιβαρυτητα.

Σε μετρησεις στροβιλων αστερων διαπιστωθηκε, οτι οι Γαλαξιες στις εξωτερικες τους παρυφες γυριζουν πολυ ποιο γρηγορωτερα απ’ οτι επιτρεπουν οι νομοι της Φυσικης.

Επισης μια απο τις βασεις της Φυσικης, η ισοτητα μεταξυ της Βαρυτητας και της Αδρανειας, αμφισβητηται.

Υφισταται η υπονοια, οτι τα θεωρητικα στοιχειωδη τεμαχιδια του πεδιου της Βαρυτητας, δηλαδη τα Βαρυονια, ακολουθουν αλλους και μεχρι σημερα αγνωστους νομους και μπορουν μαλιστα να επιρρεαστουν.

Ολος ο φυτικος κοσμος ζει υπο την μοριακη ανυψωση (τριχοειδοι αγγεια) των υγρων στοιχειων με προ’ι’οντα διατροφης χωρις αντλιες, εμβολα ‘η φτυαροειδεις τροχους.

Στα ζωντα συστηματα επιδρουν αποκλειστικα τα φαινομενα της αγγειοτητας και διαπιδυσης (ωσμωσης), ενω στα αλλα επιδρα η «ανελισσομενη ελιξ», η οποια ειναι μοναδικη μορφη κινησεως του Συμπαντος μας στον χοροχρονο και σε τροχιες ανελισσομενων σπειροειδων ελικων χωρις αρχη και τελος.

Σχετικα με την προελευση του Νερου στον πλανητη μας υπαρχουν διαφορες θεωριες.

Σελήνη | kundalini yoga

Η μια απο αυτες υποστηριζει, οτι απο την συγκρουση της αρχικης Γης πριν 4,38 δισεκατομμυρια χρονια με εναν διδυμο πλανητη, που οδηγησε στην γεννηση της Σεληνης με πετρωματα με λιγωτερη περιεκτικοτητα σε σιδηρο απ’ οτι στην Γη, μεγαλωσε ο πυρηνας της αρχικης Γης κατα 20 % και κατ’ επεκταση και η δυναμη της βαρυτητας της, με αποτελεσμα να κρατησει αυτη μια σημαντικη Ατμοσφαιρα, δηλαδη ενα περιτυλιγμα απο Νερο και Αεριο γυρω απο την επιφανεια της.

Απο τα εντοπισθεντα πετρωματα Αμφιβολιτου στον Καναδα ηλικιας 4,38 δισεκατομμυριων χρονων και Μαγνιτητου της ιδιας περιπου ηλικιας (δημιουργειται στον θαλασσιο πυθμενα), προκυπτε η υπονοια, για την υπαρξη Ωκεανων και συνεπως Υδατος και στις εποχες αυτες.

Βασει της θεωριας αυτης ο εσωτερικος πυρηνας της Γης διαμετρου 2.400 χιλιομετρων και θερμοκρασιας 6.000 βαθμων Κελσιου (αντι 5.000 βαθμων Κελσιου στερεου σιδηρου) αποτελειται απο πλασμα που βρισκεται σε μεταλλικη κατασταση.

Κατα την ιδια θεωρια ο εξωτερικος πυρηνας της Γης διαμετρου 2.200 χιλιομετρων και θερμοκρασιας 4.400 βαθμων Κελσιου δεν αποτελειται, οπως εως προσφατα πιστευονταν, απο ρευστο σιδηρο και νικελιο, αλλα απο διαφορα θερμα αερια τα οποια υπο την επιδραση της ακραιας μεγαλης πιεσης μεταβαλλονται συνεχως.

Τυχαια προ’ι’οντα και χημικες αντιδρασεις δημιουργουν υγραν υλην η οποια λογω της φυγοκεντρου δυναμεως πιεζει αυτη στον γηινο μανδυα και εκει ως ιξωδης και ζεμαστη μαζα σιγοανακατωνεται και υπο μορφη Υδατος-Juveniles και Υδρογονανθρακων, κινειται ανοδικα και αποθηκευεται σε πορωδη αποθεματικα πετρωματα στον σταθερο γηινο φλοιο.

Το Υδωρ-Juveniles σε αντιθεση με το Υδωρ-Vadosen δημιουργειται σε μαγματικα πετρωματα στον μανδυα του πλανητη μας και τροφοδοτει τους γηινους Ωκεανους.

Μια αλλη θεωρια υποστηριζει οτι το νερο στον πλανητη μας (Υδωρ-Vadosen)  ηρθε, αγνωστο απο που, με τον βομβαρδισμο της, απο μετεοριτες και κομητες, κατα την διαρκεια των γεωλογικων της περιοδων.

Ο μετεωριτης που επληξε και εντοπισθηκε το 1968 την επιφανεια της Γης, περιεχει μεταξυ αλλων και αλμυρο νερο.

Η περιεκτικοτητα σε αλατι του αλμυρου νερου των γηινων Ωκεανων προεκυψε απο την διαλυση στο νερο της βροχης διαφορων χημικων στοιχειων της στερεας περιοχης που υπεστει διαβρωση και μεταφορα αυτων δια των υδατινων ρευματων στους Ωκεανους.

Απο την συντηξη του Υδρογονου προκυπτουν ολα τα αλλα στοιχεια του περιοδικου συστηματος της χημειας και κατ’ επεκταση του συμπαντος μας.

Το Υδρογονο συνανταται στην Φυση με τρια διαφορετικα ισοτοπα ατομου του μοριου του.

Το ισοτοπο που αποτελει το 99,98 % της συνολικης του ποσοτητας στην Φυση, ονομαζεται «Πρωτιο» και αποτελειται απο ενα Πρωτονιο και απο ενα Ηλεκτρονιο.

Σε ποσοστο 0,02 % συνανται επισης στην Φυση ενα δευτερο ισοτοπο του Υδρογονου, το «Δευτεριο» (‘η «Θεοδωριο»), το οποιο αποτελειται απο ενα Πρωτονιο, ενα Νεοτρονιο και ενα Ηλεκτρονιο.

Το «Τριτιο», κατα φθινουσα σειρα ποσοτητας αποτελειται απο ενα Πρωτονιο, δυο Νεοτρονια και ενα Ηλεκτρονιο και ειναι ραδιενεργο, με χρονο ημισειας ζωης που προσεγγιζει περιπου τα 12,4 χρονια.

Το 99,73 % απο το συνολο των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων του νερου της Υδροσφαιρας του πλανητη μας, προερχεται απο την διασυνδεση του ελαφρωτερου ισοτοπου του Υδρογονου με το ελαφρωτερο ισοτοπο του Οξυγονου.

Ολες οι αλλες διασυνδεσεις περιεχουν τουλαχιστον ενα Νεοτρονιο περισσοτερο. Γι’ αυτο αλλωστε χαρακτηριζευαι ως «Βαρυ Υδωρ» το οποιο αποτελειται κατα 82,2 % απο τα ισοτοπα του Υδρογονου Δευτεριο και Τριτιο.

Τα 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα θαλασσιου υδατος των Ωκεανων του πλανητη μας περιεχουν περιπου 520.000 κυβικα χιλιομετρα «Δευτεριο», στα οποια ειναι αποθηκευμενη τοση Ενεργεια που θα αρκουσε, με την εξελιξη της θερμοπυρηνικης τεχνολογιας συντηξης, να καλυπτει τις αναγκες της ανθρωποτητας, ανεξαρτητα απο το πληθυσμιακο μεγεθος, για 10 δισεκατομμυρια ετη, δηλαδη για το διπλασιο της ακομη υπαρξης του πλανητη μας.

Ο αγωνας για το νερο θα εξελισεται οπως και στο παρελθον τοσο για το νερο οσο και εναντια στο νερο.

Οι ανθρωποι θα συνεχιζουν να αγωνιζονται τοσο για να εξασφαλισουν τις αναγκαιες για την ζωη τους ποσοτητες νερου, οσο και για να προστατευθουν απο τις πλημμυρες και κατακλυσμους που προκαλουνται απ’ αυτο.

Κατα την διαρκεια των επομενων δεκαετιων του 21ου μ.Χ. αιωνα, οι αναγκες για γλυκο νερο θα αυξανονται, κυριως στις χωρες που διαθετουν τις λιγοτερο σημαντικες υποδομες.

Επειδη το γλυκο νερο σπανιζει, αυτοι που διαθετουν μικρες ποσοτητες θα το πουλανε πολυ ακριβα.

Σε πολλες αλλες περιπτωσεις η τιμη του νερου δεν βρισκεται σε συναρτηση με το κοστος του, το οποιο συνδεεται με τα γεωγραφικα δεδομενα και με το υψος των βριχοπτωσεων αλλα και με πολυπλοκους πολιτικους παραγοντες.

Για ορισμενους κερδοσκοπους μεγαλης ολκης ο καλυτερο τροπος για να περιοριστουν οι υπερβολες στην αρδευση, ειναι να υποχρεωθουν οι αγροτες σε παγκοσμια κλιμακα να πληρωνουν για το νερο που εχουν αναγκη.

Αυτο οδηγησεν στην Αυστραλια στην φτωχευση πολλων γεωργικων μικρομεσαιων επιχειρησεων που επιβαρυνθηκαν στην παραγωγη τους με 500.000 δολαρια των ΗΠΑ ετησιως για τις αναγκες τους για νερο.

Μια παρομοια κατασταση στην Ελλαδα θα γονατιζε το μεγαλυτερο μερος της γεωργικης παραγωγης.

ΝΕΡΟ το πολυτιμότερο αγαθό της γης

Το νερο υδρευσης αλλα και το ποσιμο, δεν πρεπει να γινουν περιουσιακο στοιχειο οικονομικων «Παραγωγων», δηλαδη κερδοσκοπικα εργαλεια στοιχηματων των Μεγαλοαπατεωνων.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

http://arxaiaithomi.gr/2020/07/03/το-νερο-η-ενεργεια-και-ο-αγωνασ-για-την/

Απαγορεύεται η αντιγραφή και αποσπάσματος του άρθρου.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>