«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν μπορεί μια υπεύθυνη κυβέρνηση, να σώσει την οικονομία, ταΐζοντας και συντηρώντας ανάπηρους, άρρωστους, αλλά κυρίως τεμπέληδες συνταξιούχους????

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Α1

Ξανά στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης οι συνταξιούχοι που είναι στα πρόθυρα του θανάτου και της επαιτείας, χιλιάδες συνταξιούχοι που τους έχουν βάλει σε οικονομική καραντίνα, οι αναλυτές σοφοί, με εισόδημα κάτω των 1000 ευρώ και με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης πρέπει να πεθάνουν!

Για αυτό και τους αποκλείουν από αυξήσεις, επιδόματα, δώρα και αναδρομικά!

Η παταγώδης κυβερνητική αποτυχία σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο έχει και παράπλευρες απώλειες.

Προς το παρόν κρύβονται κάτω από το χαλί και την… ανεμελιά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο δειλά δειλά έρχονται στο προσκήνιο και αρχίζουν να «κελαηδούν» για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ηδη στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από το υπουργείο Εργασίας δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων για την περιβόητη επιδείνωση της αναλογίας εργαζομένων/συνταξιούχων…

Πρόκριμα αλλαγών

Είναι το πρόκριμα για τις αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα προς το δυσμενέστερο. Αλλωστε ο ΕΦΚΑ (και λόγω της κρίσης από την πανδημία) έχει επιστρέψει στα ελλείμματα και για να μην καταρρεύσει στηρίζεται σε «ενέσεις» από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα πράγματα επιδεινώνονται έτι περαιτέρω από το γεγονός ότι υφίσταται τεράστια αβεβαιότητα σε σχέση με τις πληρωμές εντός του 2021 (οι αναστολές για πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ).

Αν σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα προσθέσουμε:

• Την αδηφάγα ως προς τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης λογική του υφυπουργού και συντάκτη των όσων αναγράφονται στο πόρισμα Πισσαρίδη για την κοινωνική ασφάλιση Π. Τσακλόγλου,

• το όνομα «Μητσοτάκης» (ας μη λησμονούμε ότι ο πατήρ Μητσοτάκης το 1992 μείωσε τις συντάξεις και άνοιξε τον κύκλο για επίλυση των παθογενειών του ασφαλιστικού συστήματος μειώνοντάς τες και αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης) και

• τι συνέβη κατά τη μνημονιακή εποχή εις βάρος των συνταξιούχων με τις αντισυνταγματικές διατάξεις των Κουτρουμάνη, Λοβέρδου, Κατρούγκαλου, τότε έχουμε μπροστά μας όλο το κάδρο που οδηγεί σε μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέσω της μείωσης των συντάξεων.

Ωστόσο, όπως σε όλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πορεύεται ρίχνοντας την ευθύνη στους άλλους.

Στην περίπτωση των συνταξιούχων ευθύνεται η αναλογία εργαζομένων/ συνταξιούχων που, κατά το κυβερνητικό αφήγημα, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε συρρίκνωση των συντάξεων.

Βασικό «επιχείρημα» που επικαλούνται ήδη από την εποχή πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσο-τάκη είναι ο κανόνας «3 εργαζόμενοι – 1 συνταξιούχος» για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος!

Αυτήν τη στιγμή λένε ότι ο κανόνας είναι «1,3 εργαζόμενος – 1 συνταξιούχος». Ομως ας μείνουμε στον κανόνα της αναλογίας 1:3.

Πόσο ακριβής είναι αυτός ο κανόνας; Οπως πάντα, για να καταλάβουμε τι έρχεται πρέπει να πάμε στην αρχή…

Αποσύνδεση από την ΕΓΣΣΕ

Το 1990 με τον νόμο 1902/90 αποσυνδέονται οι συντάξεις από τις αυξήσεις της ΕΓΣΣΕ και ακολουθούν χαμηλότερες αυξήσεις, ενώ με τον νόμο 2084/92 μειώνεται και το ποσοστό αναπλήρωσης (από 80%) στο 70%!

Ετσι έλεγαν τότε ότι θα σωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που κατέρρεε λόγω της αναλογίας εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ετσι έως το 2011 οι συντάξεις είχαν ποσοστιαία μείωση 35,4%! Τα κατώτατα όρια έπεσαν (από 671) στα 487 ευρώ, το πλαφόν ασφαλιστέων αποδοχών (από 3.357) στις 2.432 ευρώ, ενώ οι ανώτερες συντάξεις (με 35 έτη) (από 2.686) μειώθηκαν (2.432 Χ 70%) στα 1.702 ευρώ!

Αυτά θεσμοθετήθηκαν το 1990 και το 1992 επί πρωθυπουργίας Κων. Μητσοτάκη δήθεν για να σωθεί το ασφαλιστικό.

Ακριβώς όμως επειδή το πρόβλημα βρισκόταν στην εισφοροδιαφυγή (μαύρη εργασία) και την εισφοροαποφυγή (υποδηλωμένη εργασία) ή, όπως το περιγράφουν οι οικονομολόγοι, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει πρόβλημα εισροών (έσοδα) και όχι εκροών (έξοδα), όλα αυτά απέτυχαν παταγωδώς.

Λάθρα αναλογία

Ας έρθουμε τώρα σ’ αυτήν καθαυτή την αναλογία.

Για να επιτευχθεί η τρομολαγνεία της εφιαλτικής αναλογίας επεμβαίνουν σε δύο επίπεδα: Στο επίπεδο της εργασίας. Αφαιρούν από τους εργαζόμενους σκόπιμα 745.699 άτομα που δεν συμπληρώνουν 50 ημέρες ασφάλισης.

Επίσης, θα πρέπει να προστεθούν περί τους 800.000 εργαζόμενους οι οποίοι είτε εργάζονται «μαύρα» (αδήλωτη – ανασφάλιστη εργασία) είτε για να συμπληρώσουν τις αποδοχές τους αναγκάζονται να εργαστούν σε δύο ή και παραπάνω εργοδότες (πολλαπλή ασφάλιση) είτε είναι συνταξιούχοι που εργάζονται.

Αν όλοι αυτοί προστεθούν στον κόσμο της εργασίας, ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τα 5.500.000!

Αντί λοιπόν ο Γιάννης Βρούτσης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ενισχύσουν το έργο του ΣΕΠΕ ώστε να καταστεί δυνατή η συρρίκνωση του φαινομένου της ανασφάλιστης αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας, καταργούν το ΣΕΠΕ…

Στο επίπεδο των συντάξεων.

Προσθέτουν στους συνταξιούχους τους ανασφάλιστους υπερήλικες (300.000), οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν, αλλά και 580.000 συντάξεις χηρείας – αναπηρίας που εξαρτώνται περισσότερο από το κράτος και ελάχιστα από τα ταμεία.

Αν υιοθετηθούν οι συγκεκριμένοι αριθμοί, τότε οι συνταξιούχοι ανέρχονται στο 1,6 εκατ., κάτι που αλλάζει δραματικά την αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων.

Αλλωστε οι αναλογιστικές μελέτες δεικνύουν ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα όχι μόνο διατηρείται αλλά έχει και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Όχι όμως για τους σοφούς του ΔΝΤ????

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>