«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν αφήνει τους αναγνώστες στην άγνοια σε τόσο σοβαρά θέματα. Σας βάζω και τους συνδέσμους να κάνετε την δική σας έρευνα!

mRNA-approach@2x

Η προσέγγιση που βασίζεται στο mRNA για ένα εμβόλιο COVID-19

Αισθανόμαστε καθήκον να εκμεταλλευτούμε την πλήρη τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στην ανοσοθεραπεία για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας COVID-19. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να διαθέσουμε ένα πιθανό εμβόλιο στο κοινό το συντομότερο δυνατό – παγκοσμίως.

Καθ. Ugur Sahin, MD, Διευθύνων Σύμβουλος

Στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας ιού κορανοϊού: Project Lightspeed

Αναπτύσσουμε ένα πιθανό εμβόλιο με βάση την ιδιόκτητη τεχνολογία mRNA μας για την πρόκληση ανοσίας και την πρόληψη των μολύνσεων COVID-19 ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία. Προκειμένου να επιταχυνθεί η ταχεία ανάπτυξη του υποψηφίου μας BNT162, ξεκινήσαμε το παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης Lightspeed. Το πρόγραμμα αξιοποιεί

  • Οι ιδιόκτητες πλατφόρμες mRNA της BioNTech για μολυσματικές ασθένειες,
  • την πλήρως εξοπλισμένη υποδομή παραγωγής GMP για την παραγωγή εμβολίων mRNA,
  • τις παγκόσμιες δυνατότητες κλινικής ανάπτυξης και
  • συνεργασίες με την Pfizer και την Fosun Pharma

Η BioNTech μπόρεσε να φέρει τους πρώτους υποψήφιους εμβολίων στην κλινική ανάπτυξη σε λιγότερο από τρεις μήνες. Η ασφάλεια, η ταχύτητα και η ευελιξία είναι υψίστης σημασίας για την αντίδραση στην τρέχουσα πανδημία. Οι προσπάθειες για την κατασκευή των κορυφαίων υποψηφίων, με δική μας ευθύνη, προχωρούν. Σε περίπτωση που η μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας είναι επιτυχής, η BioNTech και η Pfizer σκοπεύουν να ζητήσουν κανονιστική αναθεώρηση ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 και, εάν ληφθεί κανονιστική άδεια ή έγκριση, αναμένεται να κατασκευάσει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020 και πιθανώς περισσότερες από 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021.

Η διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων COVID-19 μας

Η προσέγγιση που βασίζεται στο mRNA για ένα εμβόλιο COVID-19

Το SARS-CoV-2 είναι μέλος μιας μεγάλης οικογένειας κοροναϊών που αποτελείται από σφαιρικά ιογενή σωματίδια καλυμμένα με ακίδες που προεξέχουν από την επιφάνειά τους, τα οποία δίνουν στον ιό την κορώνα του. Αυτές οι αιχμές συνδέονται με ανθρώπινα κύτταρα, επιτρέποντας στον ιό να τα μολύνει. Το εμβόλιο μας αποτελείται από ένα σύντομο τμήμα γενετικού υλικού, που ονομάζεται messenger RNA, το οποίο παρέχει οδηγίες σε ένα ανθρώπινο κύτταρο να κάνει μια ακίνδυνη έκδοση μιας πρωτεΐνης-στόχου ή ανοσογόνου, η οποία ενεργοποιεί την ανοσοαπόκριση του οργανισμού κατά του ιού SARS-CoV-2. Αναμένουμε ότι η προσέγγιση εμβολιασμού μας θα τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα για τη δημιουργία προστατευτικών αντισωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 κατά την έκθεση και να αποτρέπει την επακόλουθη μόλυνση. Σε αντίθεση με άλλα εμβόλια,

Τα εμβόλια mRNA αποτελούνται από γενετικό υλικό, που ονομάζεται messenger RNA, το οποίο παρέχει οδηγίες σε ένα ανθρώπινο κύτταρο να κάνει μια πρωτεΐνη-στόχο, ή ανοσογόνο, το οποίο ενεργοποιεί την ανοσοαπόκριση του σώματος έναντι του αντίστοιχου ιού. Ο στόχος ενός εμβολίου είναι να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να παράγει προστατευτικά, μακράς διαρκείας αντισώματα και αποκρίσεις Τ κυττάρων κατά του SARS-CoV-2 και να αποτρέψει επακόλουθη μόλυνση κατά την έκθεση στον ιό. Τα εμβόλια mRNA είναι μια ισχυρή νέα αναπτυξιακή κατηγορία εμβολίων με πιθανότητα υψηλής ευελιξίας και ευνοϊκών ιδιοτήτων ασφαλείας.

Το παγκόσμιο κλινικό μας πρόγραμμα

Η BioNTech ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές, έχοντας ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή στη Γερμανία τον Απρίλιο και μια περαιτέρω κλινική δοκιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Μαΐου . Το πρόγραμμα ανάπτυξης της BioNTech για το BNT162 είναι ένα από τα ευρύτερα αναπτυξιακά προγράμματα παγκοσμίως, με τέσσερις υποψήφιους εμβολίων να δοκιμάζονται παράλληλα. Το πρόγραμμα BNT162 αξιολογεί τουλάχιστον τέσσερα πειραματικά εμβόλια, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό μορφής RNA (mRNA) και αντιγόνου στόχου.

Pivotal Global Phase 2/3 Μελέτη

Τον Ιούλιο, η BioNTech και η Pfizer ανακοίνωσαν τον κύριο υποψήφιο: BNT162b2. Ο υποψήφιος RNA (modRNA) τροποποιημένος με νουκλεοζίτη υποψήφιος BNT162b2 από το πρόγραμμα εμβολίων που βασίζεται στο BNT162 mRNA κατά του SARS-CoV-2 θα ελεγχθεί σε επίπεδο δόσης 30 μg σε σχήμα δύο δόσεων σε μια παγκόσμια μελέτη φάσης 2/3. Μέχρι το τέλος της δοκιμής, η μελέτη Φάσης 2/3 αναμένεται να είναι ενεργή σε περίπου 120 περιοχές κλινικών ερευνών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 39 πολιτειών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και χωρών όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Γερμανία.

Η επιλογή του υποψηφίου και του επιπέδου δόσης ενημερώθηκε από μια εκτενή ανασκόπηση των προκλινικών και κλινικών δεδομένων που ελήφθησαν σε μελέτες Φάσης 1/2 που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, και σε συνεννόηση με το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας της Βιολογικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ( CBER ) . Το BNT162b2, ένας από τους δύο υποψηφίους BNT162 που πρόσφατα έλαβε τον χαρακτηρισμό Fast Track από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κωδικοποιεί μια βελτιστοποιημένη SARS-CoV-2 πλήρους μήκους ακίδα γλυκοπρωτεΐνης (S), η οποία είναι ο στόχος εξουδετέρωσης αντισωμάτων που πιστεύεται ότι απενεργοποιούν τον ιό.

Κατά τη διάρκεια προκλινικών και κλινικών μελετών τεσσάρων υποψηφίων εμβολίων BNT162 RNA, οι BNT162b1 και BNT162b2 εμφανίστηκαν ως ισχυροί υποψήφιοι με βάση τις εκτιμήσεις ασφάλειας και ανοσοαπόκρισης. Η Pfizer και η BioNTech επέλεξαν το BNT162b2 ως υποψήφιο για να προχωρήσουν σε μια μελέτη Φάσης 2/3 με βάση το σύνολο των διαθέσιμων δεδομένων από τις προκλινικές και κλινικές μελέτες μας, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων παραμέτρων ανοσοαπόκρισης και ανοχής.

Στις προκλινικές μελέτες, οι υποψήφιοι BNT162b1 και BNT162b2 προκάλεσαν ευνοϊκές αποκρίσεις CD4 + και CD8 + Τ ειδικού ιού αντιγόνου, υψηλά επίπεδα αντισωμάτων εξουδετέρωσης σε διάφορα είδη ζώων και ευεργετικά προστατευτικά αποτελέσματα σε μοντέλο πρόκλησης πρωτεύοντος SARS-CoV-2.

Προκαταρκτικά κλινικά δεδομένα για τον υποψήφιο RNA (modRNA) τροποποιημένο με νουκλεοζίτη, BNT162b1

Τα προκαταρκτικά δεδομένα των ΗΠΑ από τους πιο εξελιγμένους από τους τέσσερις υποψήφιους εμβολιασμούς που ερευνήθηκαν από το πρόγραμμα εμβολίων με βάση το BNT162 mRNA ανακοινώθηκαν την 1η Ιουλίου 2020. Συνολικά, τα προκαταρκτικά δεδομένα αποδείχθηκε ότι το BNT162b1 θα μπορούσε να χορηγηθεί σε μια δόση που ήταν καλά ανεκτή και δημιουργήθηκε δοσοεξαρτώμενη ανοσογονικότητα, όπως μετράται με συγκεντρώσεις IgG που δεσμεύουν RBD και τίτλους αντισωμάτων εξουδετέρωσης SARS-CoV-2.

Στις 20 Ιουλίου 2020, η BioNTech και η Pfizer ανακοίνωσαν προκαταρκτικά δεδομένα από τη συνεχιζόμενη δοκιμή μας για τη φάση 1/2 της BNT162b1. Το αρχικό μέρος αυτής της ανοιχτής, μη τυχαιοποιημένης, μη ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο μελέτης αξιολογεί την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και την ανοσογονικότητα των αυξανόμενων επιπέδων δόσης του BNT162b1, μία από τις τέσσερις υποψήφιες παραλλαγές εμβολίων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος BNT162. Σε 34 από τα 36 άτομα που έλαβαν δύο εμβολιασμούς στα επίπεδα δόσης των 10μg, 30μg ή 50μg του BNT162b1, παρατηρήθηκαν αποκρίσεις CD4 + Τ κυττάρων ειδικών για RBD. Όλα τα άτομα εκτός από τις δύο εξαιρέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο δόσης είχαν προφίλ κυτοκίνης των RBD-ειδικών CD4 + Τ κυττάρων που έδειξαν ένα επικρατούμενο σε TH1 προφίλ για αυτά τα κύτταρα.

Ταχεία ονομασία FDA για δύο ερευνητές υποψήφιους εμβολίων που βασίζονται σε mRNA κατά του SARS-CoV-2

Το Fast Track είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ανάπτυξη και να επισπεύσει την αναθεώρηση νέων φαρμάκων και εμβολίων που προορίζονται για τη θεραπεία ή την πρόληψη σοβαρών παθήσεων που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μια ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη. Αυτός ο χαρακτηρισμός χορηγήθηκε με βάση προκαταρκτικά δεδομένα από μελέτες Φάσης 1/2 που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, καθώς και μελέτες ανοσογονικότητας σε ζώα.

Με μια ματιά: πρόγραμμα εμβολίων COVID-19

  • Έννοια: εμβόλιο με βάση mRNA που στοχεύει SARS-CoV-2 Spike-Protein και RBD.
  • Μορφή mRNA: mRNA που περιέχει ουριδίνη (uRNA), mRNA τροποποιημένο με νουκλεοζίτη (modRNA) και αυτο-ενισχυμένο mRNA (saRNA) που παρέχει υψηλή ανοσογονικότητα.
  • Διαμόρφωση παράδοσης mRNA: Νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs).
  • Μέθοδος ανάπτυξης: Πρόγραμμα παγκόσμιας ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Pfizer και την Fosun Pharma.
  • Υποψήφιος μόλυβδος: BNT162b2 (modRNA).

https://biontech.de/covid-19

http://www.pfizer.gr/el/τα-νεα-μασ-1

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

3 comments to Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν αφήνει τους αναγνώστες στην άγνοια σε τόσο σοβαρά θέματα. Σας βάζω και τους συνδέσμους να κάνετε την δική σας έρευνα!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>