«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το FDA βρίσκει ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer / BioNTech

Getty Images — 2020 Getty Images

ΑΠΌ ΤΗΝ ALICE PARK 

8 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020 5:24 Μ.Μ. EST

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαβεβαιώνει το κοινό σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19 μετά την έκδοση προειδοποίησης σχετικά με τις αλλεργικές αντιδράσεις

Τρία άτομα εμφάνισαν «σπάνιες» αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο Pfizer / BioNTech την Τρίτη και την Τετάρτη. Ως αποτέλεσμα, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) δήλωσε ότι κάθε άτομο με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων σε εμβόλια, φάρμακα ή τρόφιμα δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο. Ανέφερε επίσης ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε χώρους όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανάνηψης.

ΕΝΗΜΕΡΏΘΗΚΕ: 10 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020 4:31 Π.Μ. EST | ΑΡΧΙΚΆ ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020 6:35 Π.Μ. EST

ΜΟι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπουν το κοινό να μην ανησυχεί μετά την έκδοση προειδοποίησης για το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 .

Τρία άτομα εμφάνισαν «σπάνιες» αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο Pfizer / BioNTech την Τρίτη και την Τετάρτη. Ως αποτέλεσμα, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) δήλωσε ότι κάθε άτομο με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων σε εμβόλια, φάρμακα ή τρόφιμα δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο. Ανέφερε επίσης ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε χώρους όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανάνηψης.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι η αναφυλαξία «είναι μια γνωστή, αν και πολύ σπάνια, παρενέργεια με οποιοδήποτε εμβόλιο». Και οι τρεις ασθενείς – συμπεριλαμβανομένων δύο εργαζομένων στον τομέα της υγείας – “αναρρώνουν καλά”.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα λάβουν αναφυλαξία και τα οφέλη στην προστασία των ανθρώπων από το COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων», δήλωσε ο MHRA.

Η συμβουλή ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου τα νοσοκομεία άρχισαν να χορηγούν το εμβόλιο σε ασθενείς και γιατρούς την Τρίτη, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε ένα πλήρως δοκιμασμένο εμβόλιο. Οι Καναδοί ρυθμιστές ενέκριναν το εμβόλιο την Τετάρτη. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα: Η FDA βρίσκει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer / BioNTech ασφαλές και αποτελεσματικό

Δύο άτομα που έλαβαν το εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη, και οι δύο ιατρικό προσωπικό με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων, ανέπτυξαν αλλεργικές αντιδράσεις την ίδια μέρα. Την Τετάρτη το απόγευμα, Βρετανοί ρυθμιστές δήλωσαν ότι ένα τρίτο άτομο είχε υποστεί «πιθανή αλλεργική αντίδραση» μετά τη λήψη του εμβολίου.

Η νέα καθοδήγηση αναφέρει: «Κάθε άτομο με ιστορικό αναφυλαξίας σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο Pfizer BioNTech», σύμφωνα με δήλωση του MHRA την Τετάρτη το απόγευμα. «Δεν πρέπει να χορηγείται δεύτερη δόση σε άτομα που έχουν υποστεί αναφυλαξία μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης αυτού του εμβολίου.»

Το MHRA, το οποίο έγινε η πρώτη ιατρική ρυθμιστική αρχή στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer στις 2 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι τα νέα των αντιδράσεων δεν επηρέασαν την εκτίμησή του για τη συνολική ασφάλεια του εμβολίου. «Μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα ισχυρά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας του MHRA. Τα δεδομένα για την ασφάλεια έχουν επίσης αξιολογηθεί κριτικά από το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, την Επιτροπή Ανθρωπίνων Φαρμάκων. Κανένα εμβόλιο δεν θα εγκριθεί, εκτός εάν πληροί αυτά τα αυστηρά πρότυπα – για αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι. “

Η δήλωση συνεχίστηκε: «Έχουμε εφαρμόσει μια ισχυρή και προληπτική στρατηγική παρακολούθησης της ασφάλειας για τα εμβόλια COVID-19 που επιτρέπει την ταχεία παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της ασφάλειας σε επίπεδο πληθυσμού. Το γεγονός ότι αυτά τα περιστατικά συλλέχθηκαν και αναθεωρήθηκαν δείχνει ότι αυτό ισχύει. “

IΜια ανασκόπηση των δεδομένων από δοκιμές στα τέλη του πειραματικού εμβολίου COFID-19 της Pfizer / BioNTech, επιστήμονες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο είχε «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, χωρίς να εντοπιστούν συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που θα αποκλείσουν την έκδοση μια άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. “

Η αναθεώρηση αποτελεί μέρος του αιτήματος της Pfizer και της BioNTech για έγκριση έκτακτης ανάγκης (EUA) για το εμβόλιο που υπέβαλε στις 20 Νοεμβρίου. Στις 10 Δεκεμβρίου, η επιτροπή αναθεώρησης εμβολίων της FDA θα ψηφίσει για το εάν το εμβόλιο θα είναι το πρώτο εγκεκριμένο στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει η αποστολή. Ο επίτροπος της FDA, Δρ. Stephen Hahn, θα λάβει υπόψη την ψηφοφορία της επιτροπής για τη λήψη της απόφασης. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου χορηγήθηκε για πρώτη φορά νωρίτερα σήμερα.

Μια EUA θα επέτρεπε στις εταιρείες να αρχίσουν να διανέμουν το εμβόλιο τους στις ΗΠΑ, ακόμη και όταν συνεχίζονται οι μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Η EUA απαιτεί από τη Pfizer / Biotech να διενεργήσει μια διμήνια παρακολούθηση ενός υποσυνόλου (38.000) από περισσότερα από 44.000 άτομα που συμμετείχαν σε δοκιμές Φάσης 3. Η Pfizer / BioNTech σκοπεύει να συνεχίσει να παρακολουθεί τους εθελοντές για δύο χρόνια και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση για τυπική έγκριση του εμβολίου τους όταν έχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα.

Οι δύο εταιρείες υπέβαλαν αίτημα 92 σελίδων στο FDA, το οποίο περιελάμβανε δεδομένα από μια μελέτη Φάσης 3 που έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 95% αποτελεσματικό στην προστασία ατόμων από τη νόσο COVID-19, με τα περισσότερα από τα εμβολιασμένα άτομα να εμφανίζουν μόνο ήπιες παρενέργειες. Οι επιστήμονες της FDA εξέτασαν τα δεδομένα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα της μελέτης πληρούσαν τις απαιτήσεις της EUA για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Αυτή η ανάλυση θα είναι μία από τις παρουσιάσεις που θα ακούσει η επιτροπή αναθεώρησης εμβολίων στις 10 Δεκεμβρίου. επιστήμονες από την Pfizer / BioNTech επίσης σπάσει τα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης 3 και απάντηση σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής. Το κοινό καλείται επίσης να ακούσει τις συζητήσεις και να σχολιάσει.

Μετά τη συνάντηση, η οποία θα είναι εικονική και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τις 9 π.μ. έως τις 5:15 μ.μ. ET, το FDA θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο. Εάν λάβει το πράσινο φως, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla είπε ότι η εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αποστολή δόσεων εντός ωρών.

https://time.com/5919077/fda-pfizer-vaccine-data/?fbclid=IwAR15eb5BiNf2hVrsfk3-iS0p9ftvyDVmxZN_Dei1r9VYia0lEaXfmmvft4w

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>