«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ο κόσμος μετά την πανδημία» σχεδιάστηκε… ΠΡΙΝ την πανδημία!

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΟΣ !

ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ, 2010

Όπως ακριβώς αναφέρεται σε πολλές ταινίες, «η ιστορία είναι φανταστική και οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις, καθαρά συμπτωματική», ανέφερε το «Σενάρια για τη μελλοντική τεχνολογία και τη διεθνή ανάπτυξη», του Ιδρύματος Ροκφέλερ, του 2010.

Μόνο που το πληρωμένο άρθρο της vodafone, σήμερα δημοσιεύεται πανομοιότυπα σε πολλά συστημικά ηλεκτρονικά μέσα:

Ο κόσμος μετά την πανδημία θα έχει περισσότερη τεχνολογία και ισότητα για όλους

Είναι ένας, δρόμος προς το αύριο και την μετά covid εποχή που θα περάσει μέσα από τις τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, στην οποία επίκεντρο θα είναι τα δίκτυα 5G, που υπόσχονται να φέρουν νέες, απίστευτες δυνατότητες για όλους […] Στην πανδημία, η σύνδεση στο ίντερνετ έγινε «ιερή» και μας θύμισε ότι δεν είναι μόνο καλώδια, αλλά και μία γραμμή ζωής που μας επιτρέπει να δουλεύουμε, να επικοινωνούμε και να εκπαιδευόμαστε και να κρατάμε ανοιχτό ένα παράθυρο στον κόσμο, που φωτίζει ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες.

Έγινε δηλαδή, κάτι θεμελιώδες και απολύτως αναγκαίο για όλους […] Θα χρειαστεί να «ξεμάθουμε» όλα αυτά που θεωρούσαμε ότι ήταν σημαντικά, να διδαχθούμε από τα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να δουλέψουμε εντατικά προς τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας, ο οποίος θα γίνει το εισιτήριό μας για το αύριο […] Το 5G θα είναι ένα στοιχείο – κλειδί για το μέλλον […] Και να αλλάξουμε την ιστορία προς το καλύτερο.

Φυσικά όλων το μυαλό -όσων τουλάχιστον είναι ενημερωμένοι- θα πάει στη Μεγάλη Επανεκκίνηση και πολύ δικαιολογημένα.

Ωστόσο δέκα χρόνια πίσω, το Ινστιτούτο Ροκφέλερ έκανε 4 διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη της Τεχνολογίας και ποια θα είναι η σχέση της με μια πιθανή Πανδημία.

Όπως αναφέρουν,

Τα σενάρια αυτά δεν πρέπει να είναι εξαντλητικά – μάλλον, έχουν σχεδιαστεί για να είναι τόσο εύλογα όσο και προκλητικά, για να δεσμεύσετε τη δική σας φαντασία ενώ παράλληλα δημιουργεί νέα ερωτήματα για εσάς για το πώς μπορεί να μοιάζει αυτό το μέλλον.

Κάθε σενάριο λέει μια ιστορία για το πώς ο κόσμος, και ιδίως πως ο αναπτυσσόμενος κόσμος, μπορεί να προχωρήσει τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, με έμφαση στα στοιχεία που σχετίζονται στη χρήση διαφορετικών τεχνολογιών και την αλληλεπίδραση αυτών των τεχνολογιών με τις ζωές των φτωχών και των ευάλωτων.

Συνοδευτικά, κάθε σενάριο είναι μια σειρά στοιχείων που φιλοδοξούν να φωτίσουν περαιτέρω τη ζωή, την τεχνολογία και φιλανθρωπία σε αυτόν τον κόσμο

Και το πρώτο πρώτο από αυτά τα σενάρια, ονομάζεται

LOCK STEP

Ένας κόσμος αυστηρότερου κυβερνητικού ελέγχου από πάνω προς τα κάτω και περισσότερη αυταρχική ηγεσία, με περιορισμένη καινοτομία και ανάπτυξη που έρχεται αντιμέτωπη με τους πολίτες.

Και ναι, οι «συμπτώσεις» με την σημερινή πραγματικότητα είναι πολλές, ειδικά στην αναφορά ότι,

Η πανδημία (σ.σ. που είναι κάτι σαν γρίπη) κάλυψε τον πλανήτη – όμως δυσανάλογοι αριθμοί πέθαναν στην Αφρική, Νοτιοανατολική Ασία και Κεντρική Αμερική, όπου ο ιός εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά απουσία επίσημων πρωτοκόλλων περιορισμού.

Αλλά ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, ο περιορισμός ήταν η πρόκληση.

Η αρχική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών που απλά «αποθαρρύνει έντονα» τους πολίτες να πετούν [με αεροπλάνο] αποδείχθηκε θανάσιμα επιεικής, επιταχύνοντας το εξάπλωση του ιού όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά πέρα από τα σύνορα.

Ωστόσο, μερικές χώρες το πήγαν καλύτερα – συγκεκριμένα η Κίνα.

Η κινέζικη γρήγορη επιβολή και επιβολή της κυβέρνησης της υποχρεωτικής καραντίνας για όλους τους πολίτες ως άμεση και σχεδόν ερμητική σφράγιση όλων των συνόρων, έσωσε εκατομμύρια ζωές, σταματώντας την εξάπλωση του ιού πολύ νωρίτερα από ό, τι σε άλλες χώρες και επιτρέποντας μια ταχύτερη μεταδιδαμική αποκατάσταση

Ουάου! Ούτε το Μαντείο των Δελφών να είναι το Ινστιτούτο Ροκφέλερ.

Στη συνέχεια το «σενάριο» αναφέρει ότι,

Η κυβέρνηση της Κίνας δεν ήταν η μόνη που έλαβε ακραία μέτρα για την προστασία των πολιτών της από τον κίνδυνο και την έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εθνικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο προσάρμοσαν τις αρχές τους και επέβαλαν κανόνες και περιορισμούς, από την υποχρεωτική χρήση προσώπου μάσκες σε ελέγχους θερμοκρασίας σώματος σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ.

Ακόμα και μετά το ξεθώριασμα της πανδημίας, αυτός ο πιο αυταρχικός έλεγχος και επίβλεψη πολιτών και των δραστηριοτήτων τους εντατικοποιήθηκε.

Προκειμένου να προστατευθούν από την εξάπλωση των όλο και πιο παγκόσμιων προβλημάτων – από πανδημίες και διακρατική τρομοκρατία περιβαλλοντικές κρίσεις και αυξανόμενη φτώχεια – ηγέτες σε όλο τον κόσμο έπαιρνε ισχυρότερη δύναμη στην εξουσία.

Και στη συνέχεια αναφέρεται και στον αναπτυσσόμενο κόσμο με μπόλικη κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, κάτι που επίσης κάνει και η Μεγάλη Επανεκκίνηση. Εκεί πάνω έχει και το ακόλουθο απόφθεγμα:

Είναι πιθανό να πειθαρχήσεις και ελέγξεις ορισμένες κοινωνίες για κάποιο χρόνο, αλλά όχι όλο τον κόσμο για όλο τον καιρό

GK BHAT, TARU LEADING EDGE, ΙΝΔΙΑ

Και συνεχίζει το “σενάριο” λέγοντας ότι στο μεταξύ, στον ανεπτυγμένο κόσμο, η παρουσία
τόσων πολλών κανόνων και περιορισμών ανέστειλε την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιστήμονες
και οι καινοτόμοι ενημερώθηκαν συχνά από τις κυβερνήσεις ποιες ερευνητικές γραμμές πρέπει να ακολουθήσουν και καθοδηγήθηκαν ως επί το πλείστον προς κερδοφόρα έργα (π.χ. ανάπτυξη προϊόντων με γνώμονα την αγορά) ή  “σίγουρα στοιχήματα” (π.χ. βασική έρευνα), αφήνοντας περιοχές με πιο επικίνδυνη ή καινοτόμο έρευνα σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες.

Μέχρι το 2025, οι άνθρωποι μοιάζουν να έχουν κουραστεί τόσο πολύ από τον έλεγχο, αφήνοντας ηγέτες και αρχές να κάνουν επιλογές γι ‘αυτούς

Δηλαδή, θα έχουμε πλέον μπει επισήμως σε μια Τεχνοκρατική Διακυβέρνηση όπου οι πολίτες δεν θα επιλέγουν καν πολιτικούς και πολιτική.

Τα ίδια ακούμε και στην Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Ο μεγάλος ρόλος της τεχνολογίας

Και ο μεγάλος ρόλος της τεχνολογίας στο σενάριο “Lock Step”, θα είναι να μπορεί να ελέγχει, να σκανάρει, να εντοπίζει μολυσμένους και ασθένειες, άτομα που βγαίνουν από φυλακές και νοσοκομεία, εξελιγμένα συστήματα επικοινωνιών για πληθυσμούς των οποίων το ταξίδι είναι περιορισμένο κ.λπ

Τα επόμενα σενάρια θα τα παρουσιάσουμε σε άλλο άρθρο, και επίσης θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο ξεχωριστά.

Το “Clever Together”, αφορά στην “έξυπνη τεχνολογία” που ήδη έχει μπει για τα καλά στη ζωή – με ή όχι την συγκατάθεση μας, βλέπε 5G.

Αν θέλετε πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε όλη την “προφητική” έκθεση του 2010, από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, και να θυμάστε πάντα: Τα σενάρια σε αυτή την έκθεση είναι ιστορίες, όχι προβλέψεις, και η λογική ενός σεναρίου δεν εξαρτάται σχετικά με την εμφάνιση συγκεκριμένων λεπτομερειών.

Ναι, έτυχε – δεν πέτυχε! 😉

Σενάρια για τη μελλοντική τ… by Antimedia

Τα άρθρα στην κατηγορία ‘Special Edition’ είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού

 

https://igata.gr/2020/12/02/ο-κόσμος-μετά-την-πανδημία-σχεδιάστ/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>