«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το παγκόσμιο πραξικόπημα ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνήστε.

Το παγκόσμιο πραξικόπημα

Η «Παγκόσμια Προσαρμογή» της 11ης Μαρτίου 2020 δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ με τις εθνικές κυβερνήσεις. 

Επιβλήθηκε από μια «εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», υποστηριζόμενη από προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και έγινε αποδεκτή χωρίς εξαίρεση από διεφθαρμένους πολιτικούς.

Η «πανδημία» Covid-19 καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων, προκαλώντας οικονομική κρίση και στο τέλος αποδεικνύεται παγκόσμιο πραξικόπημα.

Φωτογραφία: alphaspirit / Shutterstock.com

Αυτό που πωλείται ως ζήτημα υγείας είναι στην πραγματικότητα ένα θεμελιώδες ερώτημα για την κοινωνία στην οποία ζούμε.

 Η κρίση της κορώνας, που προκαλείται πολιτικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εγείρει το ερώτημα ποιος καθορίζει τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ο κριτικός Καναδός κοινωνικός επιστήμονας Michel Chossudovsky ρίχνει μια ματιά στα παρασκήνια της «πανδημίας». 

Δείχνει ότι εφαρμόζεται ένα παγκόσμιο σενάριο κυριαρχίας που έχει μελετηθεί και προετοιμαστεί από καιρό με μια ατζέντα κοινωνικού χειρισμού και οικονομικής συμμόρφωσης. 

Για να το συνειδητοποιήσουν, οι πραγματικοί ηγέτες δεν συρρικνώνονται ακόμη και από τη χρήση των μυστικών υπηρεσιών εναντίον των πολιτών τους. 

Ο συγγραφέας ρίχνει μια ματιά στις δυνάμεις που το έθεσαν σε κίνηση – όχι για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία,

του Michel Chossudovsky

Κόκκινες ζώνες, μάσκα, μειωμένες κοινωνικές επαφές, κλείσιμο σχολείων, κολλεγίων και πανεπιστημίων, χωρίς οικογενειακές συναντήσεις, χωρίς πάρτι γενεθλίων, μουσική, τέχνη: όχι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Οι αθλητικές εκδηλώσεις αναστέλλονται και όχι γάμοι. Η «αγάπη και η ζωή» απαγορεύονται εντελώς. 

Και σε ορισμένες χώρες, τα Χριστούγεννα είναι σε αναμονή …

Οι ζωές των ανθρώπων καταστρέφονται.

 Η κοινωνία των πολιτών αποδυναμώνεται. 

Και για τι; 

Τα ψέματα υποστηρίζονται από μια μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης, 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα, τους τελευταίους 10 μήνες “Covid alarm” σε έναν ατελείωτο βρόχο … είναι μια διαδικασία “κοινωνικής χειραγώγησης”. Χειρισμός προβλέψεων. 

Οι δοκιμές RT-PCR (1) είναι παραπλανητικές. 

Θέλουν να αυξήσουν τους αριθμούς για να δικαιολογήσουν το κλείδωμα.

Εκατομμύρια θετικά τεστ Covid. Όπως ο Δρ. Ο Pascal Sacré σε ένα άρθρο με τίτλο «Το τεστ COVID-19 RT-PCR: Πώς να παραπλανήσετε όλη την ανθρωπότητα. Χρησιμοποιώντας ένα “Test” για να κλειδώσετε την κοινωνία “(Το τεστ COVID-19 RT-PCR: Πώς να παραπλανήσετε όλη την ανθρωπότητα.

Κλείδωμα της κοινωνίας με τη βοήθεια ενός” τεστ “. Σημείωση από τον μεταφραστή)

“Η μέθοδος RT-PCR γίνεται σκόπιμη και αδιάκοπη κατάχρηση από ορισμένες κυβερνήσεις – υποστηριζόμενες από επιστημονικά συμβούλια και τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης – για την επιβολή υπερβολικών μέτρων, όπως η κατάργηση πλήθους θεμελιωδών δικαιωμάτων, η καταστροφή της οικονομίας μέσω της πτώχευσης ολόκληρων τομέων της κοινωνίας, την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης πολλών απλών πολιτών, με το πρόσχημα μιας πανδημίας, με βάση έναν αριθμό θετικών εξετάσεων RT-PCR και όχι πραγματικού αριθμού ασθενών. “

Το Covid-19 απεικονίζεται ως «δολοφόνος ιός».

Πλαστογραφία πιστοποιητικών θανάτου

Στις ΗΠΑ, τα πιστοποιητικά θανάτου είναι πλαστά σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC (2). COVID-19: Η «αιτιώδης αιτία θανάτου». 

Υπάρχει μια βασική ιδέα πίσω από αυτό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την «αιτιώδη αιτία θανάτου» ως «την ασθένεια ή τον τραυματισμό που προκαλεί αντιδράσεις στο σώμα που οδηγούν απευθείας στο θάνατο». 

Τα κριτήρια έχουν αλλάξει. 

Οι απαιτήσεις του CDC είναι σαφείς: το COVID-19 θα είναι «κυρίως» η αιτιώδης αιτία θανάτου.

Καταστροφή της κοινωνίας των πολιτών

Οι άνθρωποι φοβούνται και συγχέονται. «Γιατί θα το έκαναν αυτό;» Άδεια σχολεία, κενά αεροδρόμια, χρεοκοπημένα μανάβικα. 

Στη Γαλλία «οι εκκλησίες απειλούνται με Kalashnikovs λόγω της επιδημίας Covid-19» (Απρίλιος 2020).

Ολόκληρη η βιομηχανία υπηρεσιών στις πόλεις βρίσκεται σε κρίση: καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια οδηγούνται σε πτώχευση. 

Τα ταξίδια και οι διακοπές στο εξωτερικό αναστέλλονται. 

Οι δρόμοι είναι άδειοι. Σε ορισμένες χώρες, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να περιλαμβάνουν ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας “για να διασφαλιστεί η ταχεία παρακολούθηση επαφών εάν είναι απαραίτητο” Η ελεύθερη γνώμη καταστέλλεται.

Η «αφήγηση κλειδώματος» υποστηρίζεται από παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης, διαδικτυακή λογοκρισία, εκστρατεία κοινωνικής χειραγώγησης και φόβου. 

Γιατροί που αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση απειλούνται. 

Χάνεις τη δουλειά σου. 

Η καριέρα τους τελειώνει.

 Εκείνοι που αντιτίθενται στις κυβερνητικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας απεικονίζονται ως “αντικοινωνικοί ψυχοπαθείς”: οι ψυχολογικές αξιολογήσεις από ομοτίμους (3) διεξάγονται επί του παρόντος σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιώντας δειγματοληπτικές έρευνες.

Εάν αποδεχτείτε το “μεγάλο ψέμα”, θα θεωρηθείτε ως “καλό άτομο” με “ενσυναίσθηση” και κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων … εάν εκφράσετε επιφυλάξεις για … περιορισμούς επαφής και φθορά μάσκας, θα είστε – κατά τη γνώμη της “επιστήμης” – ως Θεωρείται «αδίστακτος και απατηλός ψυχοπαθής».

Οι καθηγητές σε κολέγια και πανεπιστήμια αναγκάζονται να συμπεριφέρονται κατάλληλα και να εγκρίνουν την επίσημη «αφήγηση Covid». 

Η αμφισβήτηση της νομιμότητας του κλειδώματος της «διαδικτυακής διδασκαλίας» θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόλυση. 

Η Google προωθεί το Big Lie. 

Οι απόψεις επιφανών επιστημόνων που αμφισβητούν τους περιορισμούς κλειδώματος, μάσκας ή επαφών θα διαγραφούν:

“Το YouTube δεν επιτρέπει περιεχόμενο που διαδίδει ιατρική παραπληροφόρηση που έρχεται σε αντίθεση με τις ιατρικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ή των τοπικών υγειονομικών αρχών στο COVID-19 

Αυτό ισχύει επίσης (για πληροφορίες) σε προληπτικά μέτρα, θεραπεία ή διάγνωση και στους τρόπους με τους οποίους εξαπλώνεται το COVID-19 » (έμφαση που προστέθηκε από τον συγγραφέα).

Το αποκαλούν «πραγματικό έλεγχο», αλλά αγνοούν το γεγονός ότι τόσο ο ΠΟΥ όσο και οι τοπικές υγειονομικές αρχές έρχονται σε αντίθεση με τα δικά τους δεδομένα και έννοιες.

11 Μαρτίου 2020: Σταδιακή οικονομική ύφεση, παγκόσμιο πραξικόπημα;

Η πανδημία κηρύχθηκε από τον ΠΟΥ στις 11 Μαρτίου 2020, με αποτέλεσμα το κλείσιμο και το κλείσιμο των εθνικών οικονομιών 190 (από τις 193) χώρες, [όλα] τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών. 

Η παραγγελία προήλθε από ψηλά, από τη Wall Street, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τα ιδρύματα των δισεκατομμυριούχων. 

Αυτό το διαβολικό έργο αντιμετωπίζεται από τα επίσημα μέσα ως «ανθρωπιστική» πρόκληση.

Η «διεθνής κοινότητα» έχει την «ευθύνη να προστατεύσει» (R2P). 

Οι μη επιλεγμένες «συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα» υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έσπευσαν να σώσουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη. 

Ο τερματισμός της παγκόσμιας οικονομίας μας παρουσιάζεται ως μέτρο “για την εξάλειψη του ιού”.

Ακούγεται παράλογο. 

Ο τερματισμός της πραγματικής οικονομίας σε όλο τον κόσμο δεν είναι η «λύση», αλλά η «αιτία» για την αποσταθεροποίηση και τη φτώχεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εθνική οικονομία – μαζί με πολιτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς θεσμούς – είναι η βάση για τη «διαμόρφωση της πραγματικής ζωής: εισόδημα, απασχόληση, παραγωγή, εμπόριο, υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες. 

Η αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας δεν μπορεί να είναι «λύση» για την καταπολέμηση του ιού. 

Αλλά θέλουν να το πιστέψουμε αυτό. Και το κάνουν επίσης.

“Οικονομικός πόλεμος”

Η αποσταθεροποίηση των οικονομιών περισσοτέρων από 190 χωρών σε μια συνάντηση είναι μια πράξη «οικονομικού πολέμου». 

Αυτή η διαβολική ατζέντα υπονομεύει την κυριαρχία των εθνικών κρατών. 

Οδηγεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στη φτώχεια. 

Οδηγεί σε μια παγκόσμια αύξηση του χρέους με βάση το δολάριο.

Οι ισχυρές δομές του παγκόσμιου καπιταλισμού, τα μεγάλα χρήματα, – μαζί με τη νοημοσύνη και τα στρατιωτικά μηχανήματά του – είναι η κινητήρια δύναμη. 

Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών ψηφιακής και επικοινωνίας, το κλείσιμο και ο τερματισμός της παγκόσμιας οικονομίας θα γίνει ένα μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία.

Η ταυτόχρονη παρέμβαση σε 190 χώρες επηρεάζει τη δημοκρατία. 

Υπονομεύει την κυριαρχία των εθνών-κρατών παγκοσμίως χωρίς την ανάγκη στρατιωτικής επέμβασης. 

Είναι ένας νέος τύπος οικονομικού πολέμου που υπερισχύει άλλων μορφών πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών «θεατρικών πολέμων» (όπως στο Ιράκ).

Σενάρια παγκόσμιας κυριαρχίας. Παγκόσμια κυβέρνηση στη μετα-Covid εποχή;

Στο έργο κλειδώματος της 11ης Μαρτίου 2020, χρησιμοποιούνται ψέματα και εξαπατήσεις, έτσι ώστε τελικά να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς με τον όρο «Παγκόσμια διακυβέρνηση (4) – παγκόσμιος κανόνας» (από μη εκλεγμένους αξιωματούχους). Σύμφωνα με τα λόγια του David Rockefeller:

«… Ο κόσμος είναι τώρα πιο απαιτητικός και καλύτερα προετοιμασμένος να κινηθεί προς την κατεύθυνση της παγκόσμιας κυβέρνησης .

 Ο υπερεθνικός κανόνας μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερος από την εθνική αυτοδιάθεση, όπως έχει ασκηθεί τους προηγούμενους αιώνες » (απόσπασμα από τους« Aspen Times »της 15ης Αυγούστου 2011, πλάγια γράμματα του συγγραφέα).

Το σενάριο παγκόσμιας κυριαρχίας λειτουργεί με μια ατζέντα κοινωνικής χειραγώγησης και οικονομικής συμμόρφωσης.

«Περιλαμβάνει την επέκταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις βιομηχανικές χώρες. 

Συνίσταται στην υπονόμευση της «εθνικής αυτοδιάθεσης» και στην οικοδόμηση ενός παγκόσμιου δικτύου pro-American proxy καθεστώτων που ελέγχονται από έναν «υπερεθνικό κανόνα» (παγκόσμια κυβέρνηση) που αποτελείται από κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δισεκατομμυριούχους και τα φιλανθρωπικά τους θεμέλια. (Βλέπε Michel Chossudovsky, «Παγκόσμιος καπιταλισμός», «Παγκόσμια κυβέρνηση και κρίση της Κορώνας», 1 Μαΐου 2020).

Προσομοίωση πανδημίας

Το Rockefeller Foundation συνιστά τη χρήση παιχνιδιών προσομοίωσης για την επίτευξη παγκόσμιου κανόνα (βλ. Επίσης: Michel Chossudovsky, 1 Μαΐου 2020).

 Στην έκθεση Rockefeller του 2010 με τίτλο “Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης”, παρουσιάστηκαν σενάρια για την παγκόσμια κυριαρχία και τα περαιτέρω βήματα προς την παγκόσμια κυβέρνηση ως αποτέλεσμα πανδημίας. 

Για αποσαφήνιση: Στην έκθεση (σελίδα 18) προέβλεπε την προσομοίωση ενός σεναρίου κλειδιού – συμπεριλαμβανομένου ενός παγκόσμιου εξαιρετικά μεταδοτικού ιού της γρίπης -. Η μελέτη του Rockefeller του 2010 δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την πανδημία H1N1 του 2009 (γρίπη των χοίρων).

Μια άλλη βασική άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2019 – λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τον εντοπισμό του SARS-CoV-2 τον Ιανουάριο του 2020.

Το Event 201 χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Υγείας του John Hopkins και υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (βλ. Επίσης: Michel Chossudovsky, 1 Μαρτίου 2020).

Υπηρεσίες πληροφοριών και “η τέχνη της εξαπάτησης”

Η κρίση του Covid είναι ένα έξυπνο όργανο των ελίτ εξουσίας. Περιέχει όλα τα στοιχεία μιας προσεκτικά σχεδιασμένης λειτουργίας «εξαπάτησης και απάτης» από την υπηρεσία πληροφοριών. 

Ο Λέων Στράους (5) είδε «τις υπηρεσίες πληροφοριών ως μέσο χάραξης πολιτικής για την επίτευξη και αιτιολόγηση πολιτικών στόχων, όχι για να περιγράψουν τον πραγματικό κόσμο». 

Και αυτό ακριβώς κάνουν τώρα σε σχέση με το Covid-19.

Μακροοικονομική παρέμβαση, ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Ιστορία της οικονομικής «θεραπείας σοκ». Από το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής (SAP) (6) έως την παγκόσμια προσαρμογή (GA). 

Η ταυτόχρονη διακοπή των οικονομιών 190 κρατών μελών από τα Ηνωμένα Έθνη στις 11 Μαρτίου 2020 είναι διαβολική και άνευ προηγουμένου. 

Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και τις δια βίου αποταμιεύσεις. Υπάρχει φτώχεια, πείνα και απελπισία στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αν και το μοντέλο «παγκόσμιας παρέμβασης» είναι άνευ προηγουμένου, μοιάζει κάπως με τις μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο χώρας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μιας σκληρής «οικονομικής σειράς» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Για να προσεγγίσουμε αυτό το θέμα, ας στραφούμε στην ιστορία αυτού που είναι γνωστό ως θεραπεία οικονομικού σοκ.

Επιστροφή στη Χιλή, 11 Σεπτεμβρίου 1972

Ως επισκέπτης καθηγητής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, είδα το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε. 

Ήταν μια επιχείρηση της CIA με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Henry Kissinger και συνοδευόταν από καταστροφικές μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Τους μήνες μετά το πραξικόπημα, η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από 11 σε 40 εσκούδους. 

Η σταδιακή κατάρρευση των πραγματικών εισοδημάτων και της απασχόλησης υπό τη δικτατορία του Pinochet είχε ως αποτέλεσμα τη φτώχεια σε εθνικό επίπεδο. 

Καθώς οι τιμές των τροφίμων ανέβασαν στα ύψη, οι μισθοί παγώθηκαν για “διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και πρόληψη του πληθωρισμού”.

 Από τη μια μέρα στην άλλη μια ολόκληρη χώρα βυθίστηκε σε άθλια φτώχεια. σε λιγότερο από ένα χρόνο η τιμή του ψωμιού στη Χιλή έχει αυξηθεί 36 φορές. 

85 τοις εκατό του πληθυσμού της Χιλής έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Αυτή ήταν η «νέα αρχή» της Χιλής το 1973.

Δυόμισι χρόνια αργότερα το 1976, επέστρεψα στη Λατινική Αμερική ως επισκέπτης καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα στη βόρεια βιομηχανική περιοχή της Αργεντινής. 

Η διαμονή μου συνέπεσε με ένα άλλο στρατιωτικό πραξικόπημα τον Μάρτιο του 1976. Πίσω από τις σφαγές και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια φορά μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της «ελεύθερης αγοράς» – αυτή τη φορά υπό την επίβλεψη των πιστωτών της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του David Rockefeller – ενός φίλου του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής χούντας, José Alfredo Martinez de Hoz.

Η Χιλή και η Αργεντινή ήταν «πρόβες ενδυμάτων» για το επερχόμενο: Το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής του ΔΝΤ-Παγκόσμια Τράπεζα (SAP) επιβλήθηκε σε περισσότερες από 100 χώρες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 (βλ. Michel Chossudovsky «Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η νέα παγκόσμια τάξη» ( Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η νέα παγκόσμια τάξη), Global Research, 2003).

Ένα διαβόητο παράδειγμα της «ελεύθερης αγοράς»: Τον Αύγουστο του 1990 επιβλήθηκε πρόστιμο στο Περού επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε 31 φορές και η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε περισσότερο από 12 φορές σε μία μέρα. 

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις – που πραγματοποιήθηκαν στο όνομα της “δημοκρατίας” – ήταν ακόμη πιο καταστροφικές από εκείνες στη Χιλή και την Αργεντινή υπό στρατιωτική δικτατορία.

Και τώρα στις 11 Μαρτίου 2020 μπαίνουμε σε μια νέα φάση μακροοικονομικής αποσταθεροποίησης – ακόμη πιο καταστροφική και καταστροφική από τα 40 χρόνια «αντιμετώπισης σοκ» και μέτρων λιτότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα. 

Αυτό είναι ένα βαθύ ρήγμα: ιστορική ρήξη καθώς και συνέχεια. 

Αυτός είναι ο «νεοφιλελευθερισμός του ένατου βαθμού».

Παγκόσμιος τερματισμός της οικονομίας: Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο

Συγκρίνετε τις σημερινές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία με τα μακροοικονομικά μέτρα που έχουν «διαπραγματευτεί» από κράτος σε κράτος και επιβάλλονται από πιστωτές μέσω του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής (SAP). 

Η «Παγκόσμια Προσαρμογή» της 11ης Μαρτίου 2020 δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ με τις εθνικές κυβερνήσεις. 

Επιβλήθηκε από μια «εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», υποστηριζόμενη από προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και έγινε αποδεκτή χωρίς εξαίρεση από διεφθαρμένους πολιτικούς.

«Κατασκευασμένη» κοινωνική ανισότητα και φτώχεια. 

Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας

Συγκρίνετε τις «οδηγίες» της «Παγκόσμιας προσαρμογής» της 11ης Μαρτίου 2020, που επηρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο, με τη Χιλή της 11ης Σεπτεμβρίου 1973.

Είναι πικρή ειρωνεία, αλλά τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων που βρίσκονται πίσω από το «Global Adjustment» 2020 συμμετείχαν επίσης ενεργά στη Χιλή (1973) και στην Αργεντινή (1976). Θυμάστε το “Operation Condor” (7) και το “Dirty War” (8).

Υπάρχει μια σύνδεση – τα ίδια ισχυρά οικονομικά συμφέροντα: Το γραφείο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι επί του παρόντος απασχολημένο με την προετοιμασία και την εκτέλεση της “μετα-πανδημίας” Νέος Κανονικός “υπό τις πράξεις χρέους” Great Reboot “για τους πιστωτές. 

Ο Χένρι Κίσινγκερ συμμετείχε στο συντονισμό της «επανεκκίνησης» στη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου 1973.

Τον επόμενο χρόνο ανατέθηκε να γράψει το “Εθνικό Μνημόνιο Στρατηγικής Ασφάλειας 200 (NSSM 200)” (Μνημόνιο Μελέτης για την Εθνική Ασφάλεια 200), στο οποίο ο στοχευμένος πληθυσμός ήταν “η υψηλότερη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του Τρίτου Κόσμου” προβλήθηκε.

Σήμερα ο Χένρι Κίσινγκερ, μαζί με το Ίδρυμα Γκέιτς (το οποίο έχει δεσμευτεί να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό), είναι σημαντικός υποστηρικτής του “The Great Reset” υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Δεν είναι πλέον απαραίτητες οι διαπραγματεύσεις με τις εθνικές κυβερνήσεις ή η «αλλαγή καθεστώτος». 

Το έργο της 11ης Μαρτίου 2020 δημιουργεί μια «παγκόσμια προσαρμογή» που ενεργοποιεί τις πτωχεύσεις, την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και επηρεάζει τις οικονομίες περισσότερων από 150 χωρών σε μια πτώση.

Και ολόκληρο το σχέδιο πωλείται στο κοινό ως μέτρο για την καταπολέμηση του «θανατηφόρου ιού», το οποίο πιστεύουν ότι το CDC και ο ΠΟΥ είναι τόσο επικίνδυνο όσο η εποχική γρίπη (ιοί γρίπης Α, Β).

Η «ηγεμονική» δομή ισχύος του παγκόσμιου καπιταλισμού

Τα μεγάλα χρήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων δισεκατομμυριούχων, είναι η κινητήρια δύναμη. 

Πρόκειται για μια στενά συνδεδεμένη συμμαχία μεταξύ της Wall Street και του τραπεζικού ιδρύματος, μεγάλων παραγωγών πετρελαίου και ενέργειας, των λεγόμενων αμυντικών εταιρειών, των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των κορυφαίων μέσων μαζικής ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, των γιγάντων της επικοινωνίας και της ψηφιακής τεχνολογίας – σε σύνδεση με ένα δίκτυο δεξαμενών σκέψης , Ομάδες λόμπι, ερευνητικά εργαστήρια και ούτω καθεξής … Η ιδιοκτησία πνευματικής ιδιοκτησίας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Αυτό το περίπλοκο δίκτυο υπευθύνων λήψης αποφάσεων περιλαμβάνει επίσης τους πιο σημαντικούς πιστωτές και τράπεζες: την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Παγκόσμια Τράπεζα, την τράπεζα περιφερειακής ανάπτυξης [στη Σρι Λάνκα] και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών με έδρα τη Βασιλεία (BIS) ), που παίζει βασικό στρατηγικό ρόλο.

Ωστόσο, τα ανώτερα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του Πενταγώνου, της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, των υγειονομικών αρχών, της εσωτερικής ασφάλειας και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με τις πρεσβείες σε περισσότερες από 150 χώρες – καθώς και οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα.

Αύξηση του εμπλουτισμού των υπερ-πλούσιων

V – ο ιός κατηγορείται για το κύμα των πτωχεύσεων και της ανεργίας. Αυτο ειναι ψεμα.

 Δεν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του ιού και των οικονομικών μεταβλητών. Είναι οι ισχυροί χρηματοδότες και δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται πίσω από αυτό το έργο που οδήγησε στην παγκόσμια αποσταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας.

Τους τελευταίους 9 μήνες έχουν κάνει δισεκατομμύρια. Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Η έκθεση Forbes δεν αποκαλύπτει την πραγματική αιτία αυτής της τεράστιας ανακατανομής πλούτου:

“Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων έχει αυξηθεί γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 10 χρόνια.”

Στην πραγματικότητα, είναι η μεγαλύτερη ανακατανομή του πλούτου στην παγκόσμια ιστορία. 

Βασίζεται σε μια συστηματική διαδικασία παγκόσμιας φτώχειας. Είναι μια πράξη οικονομικού πολέμου.

Οι δισεκατομμυριούχοι δεν ήταν απλώς παραλήπτες γενναιόδωρων «κυβερνητικών πακέτων κινήτρων», όπως φυλλάδια. 

Τα περισσότερα από τα οικονομικά τους κέρδη από την εκστρατεία φόβου Covid που ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου προέρχονται από εμπιστευτικές συναλλαγές, γνώσεις εμπιστευτικών πληροφοριών και χειραγώγηση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των αγορών εμπορευμάτων.

Η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 850 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 18 Μαρτίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2020, αύξηση 28%. 

Αυτή η εκτίμηση δεν λαμβάνει υπόψη την αύξηση του πλούτου κατά την περίοδο πριν από τις 18 Μαρτίου 2020, κατά την οποία σημειώθηκαν πολλές πτώσεις στο χρηματιστήριο (βλ. Michel Chossudovsky: “Economic Chaos and Societal Destruction”, 7 Νοεμβρίου 2020).

Από τις 18 Μαρτίου 2020, οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ είχαν συνολικό ενεργητικό 2,947 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Από τις 8 Οκτωβρίου 2020, η καθαρή της αξία αυξήθηκε σε 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, 3,798 τρισεκατομμύρια για να είναι ακριβής.

Οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι χειραγώγησαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια διέταξαν το κλείσιμο της παγκόσμιας οικονομίας στις 11 Μαρτίου 2020 λόγω του ότι θέλουν να πολεμήσουν το Covid-19, το οποίο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι τόσο επικίνδυνο όσο η εποχική γρίπη.

Η πραγματική οικονομία και τα μεγάλα χρήματα

Γιατί αυτοί οι κανονισμοί κλειδώματος Covid είναι η αιτία της πτώχευσης, της φτώχειας και της ανεργίας; 

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός δεν είναι ομοιόμορφος. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια «ταξική σύγκρουση» μεταξύ των υπερ-πλουσίων και της συντριπτικής πλειονότητας του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη αντιπαλότητα εντός του καπιταλιστικού συστήματος – μεταξύ της πρωτεύουσας μεγάλου χρήματος και αυτού που θα μπορούσε να ονομαστεί πραγματικός καπιταλισμός – μια ομάδα εταιρειών σε διάφορους τομείς παραγωγής σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

 Αυτό περιλαμβάνει επίσης μικρές και μεσαίες εταιρείες.

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι η διαδικασία συσσώρευσης περιουσιακών στοιχείων (και ελέγχου της νέας τεχνολογίας) στην οποία οι χρηματοοικονομικές ελίτ, όπως οι πιστωτές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκμεταλλεύονται τις πραγματικές αξίες τόσο των χρεοκοπημένων εταιρειών όσο και του κράτους, πρωτοφανείς στην παγκόσμια ιστορία είναι.

Η πραγματική οικονομία αντιπροσωπεύει το «οικονομικό τοπίο» των πραγματικών οικονομικών δραστηριοτήτων: κεφαλαιουχικά αγαθά, γεωργία, βιομηχανία, υπηρεσίες, οικονομικές και κοινωνικές υποδομές, επενδύσεις, απασχόληση και ούτω καθεξής. 

Η πραγματική οικονομία σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο είναι ο στόχος του «κλειδώματος» και του τερματισμού των οικονομικών δραστηριοτήτων. 

Τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι οι «πιστωτές» της πραγματικής οικονομίας.

“Το δεύτερο κύμα”, ένα άλλο κλείδωμα

Το δεύτερο κύμα είναι ένα ψέμα. Παρουσιάζεται στο κοινό ως μέσο καταπολέμησης του ιού και διάσωσης ζωών. 

Αυτό μας λένε οι κυβερνήσεις. 

Η εκστρατεία για το φόβο έχει ξεκινήσει και ξεκινά ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο στρατός συμμετέχει σε μαζικές δοκιμές, με τη δοκιμή PCR να συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού εκείνων που έχουν θετική δοκιμή. 

Εάν ζείτε μόνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό που είναι γνωστό ως συννεφάκι υποστήριξης.
Τι είναι αυτό?

Ένα νοικοκυριό με έναν ενήλικα μπορεί να ενταχθεί σε ένα άλλο νοικοκυριό για να σχηματίσει μια «φούσκα υποστήριξης» Τα νοικοκυριά σε ένα «φούσκα στήριξης» μπορούν

  • επισκεφθείτε ο ένας τον άλλον στο σπίτι,

  • Μείνε το βράδυ,

  • πηγαίνετε μαζί σε δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν ένα νοικοκυριό αποτελείται από ένα μόνο άτομο. Περιττό να πούμε, στην αρχή αυτού του δεύτερου κύματος, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ήδη σε χαοτική κατάσταση. 

Αν και δεν υπογράμμισε τη σοβαρότητα αυτής της παγκόσμιας κρίσης, τα στοιχεία – ακόμα προσωρινά και ελλιπή – μιλούν από μόνα τους.

Ο στόχος του δεύτερου κύματος είναι να αποτρέψει και να καθυστερήσει την επανεκκίνηση των οικονομιών – σε συνδυασμό με μια αυξημένη υποχρέωση να διατηρείτε την απόσταση και να φοράτε μάσκες και ούτω καθεξής.

Ο στόχος είναι η βιομηχανία υπηρεσιών, οι αεροπορικές εταιρείες, η τουριστική βιομηχανία και ούτω καθεξής.

 Η συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανόνες στα αεροπορικά ταξίδια είναι απαραίτητη για την πτώχευση των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών. 

Το πρόγραμμα πτώχευσης σχεδιάζεται και προορίζεται. Μόνο στη βιομηχανία τουρισμού και ταξιδιών των ΗΠΑ, 9,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν και “μεταξύ 10,8 και 13,8 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας … διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο”.

Και το δεύτερο κύμα βοηθά τους δισεκατομμυριούχους να δημιουργήσουν την ευκαιρία να «πάρουν τα κομμάτια» αγοράζοντας ολόκληρες περιοχές της πραγματικής οικονομίας σε χαμηλότερες τιμές. 

Τα χρήματα που χρησιμοποίησαν μέσω επιδέξιας χειραγώγησης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά αφερέγγυων εταιρειών και χρεοκοπημένων κρατών.

Παγκόσμια κυριαρχία: Προς ένα αυταρχικό κράτος

Οι άνθρωποι και οι οργανισμοί που συμμετείχαν στην άσκηση 201 στις 18 Οκτωβρίου 2019, συμμετέχουν επίσης στην τρέχουσα υλοποίηση της κρίσης, καθώς κηρύχθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 με το θαυμαστικό της «έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε διεθνείς διαστάσεις» (PHEIC) ξεκίνησε από την ΠΟΥ, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην οικονομική κρίση από τον Φεβρουάριο.

Το κλείσιμο και το κλείσιμο των εθνικών οικονομιών πυροδοτεί ένα άλλο κύμα μαζικής ανεργίας και εσκεμμένες χρεοκοπίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Και στο προσκήνιο όλων αυτών είναι η ίδρυση ενός παγκόσμιου αυταρχικού κράτους αποφασισμένου να τερματίσει κάθε μορφή διαμαρτυρίας και αντίστασης. 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού Covid, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής εισαγωγής ψηφιακού διαβατηρίου, αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου αυταρχικού καθεστώτος.

Τι είναι το περίφημο ID2020; Πίσω από αυτό είναι μια συμμαχία δημόσιων-ιδιωτικών συμπράξεων, υπο-οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών και της κοινωνίας των πολιτών. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής ταυτότητας που χρησιμοποιεί εκτεταμένο εμβολιασμό ως πλατφόρμα ψηφιακής ταυτότητας. Σύμφωνα με τον Peter Koenig στις 12 Μαρτίου 2020, υιοθετεί τα μητρώα γέννησης και τα προγράμματα εμβολιασμού ως δικά του προκειμένου να παρέχει στα νεογέννητα μια μόνιμα βιομετρικά συνδεδεμένη ψηφιακή ταυτότητα ενσωματωμένη στο σώμα.

“The Great Reset” (Ο μεγάλος μετασχηματισμός)

Οι ίδιοι ισχυροί πιστωτές που επιτάχυναν την παγκόσμια – που αποδίδεται στην κρίση του Covid-19 – βρίσκονται τώρα στη διαδικασία οικοδόμησης ενός «νέου φυσιολογικού», το οποίο ουσιαστικά θα πρέπει να συνίσταται στην υλοποίηση των σχεδίων του «Μεγάλου Μετασχηματισμού» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ:

Το κλείδωμα Covid-19 και οι περιορισμοί χρησιμοποιούνται για την επιβολή αυτού του μετασχηματισμού. 

Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός υλοποιείται με το πρόσχημα της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης», στην οποία οι μακροχρόνιες εταιρείες πρέπει να οδηγήσουν σε χρεοκοπία ή να μεταφερθούν σε μονοπωλιακές εταιρείες, όπου μεγάλες περιοχές της οικονομίας όπως υπήρχαν πριν κλείσει επιτυχώς το Covid-19. 

Οι επιχειρήσεις αναδιαρθρώνονται και πολλές θέσεις εργασίας αντικαθίστανται από μηχανοκίνητα μηχανήματα (AI = τεχνητή νοημοσύνη).

Οι άνεργοι – και θα υπάρχουν πολλοί – λαμβάνουν κάποιο είδος βασικού εισοδήματος. τα χρέη τους θα τα συγχωρεθούν, το χρέος και η χρεοκοπία σε ευρεία βάση είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των κλειδαριών και των περιορισμών. 

Σε αντάλλαγμα, παραδίδουν την περιουσία τους στο κράτος ή – πιο συγκεκριμένα – στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που οδηγούν τον «Μεγάλο Μετασχηματισμό».

 Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι άνθρωποι θα «νοικιάσουν» ό, τι χρειάζονται: Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία θα καταργηθεί με το πρόσχημα της «βιώσιμης κατανάλωσης» και της «διάσωσης του πλανήτη». Φυσικά, η μικροσκοπική ελίτ που ξεκίνησε τον Μεγάλο Μετασχηματισμό θα κατέχει τα πάντα [μετά] (Colin Todhunter, “Dystopian Great Reset,” 9 Νοεμβρίου 2020).

Μέχρι το έτος 2030, οι παγκόσμιοι πιστωτές θα έχουν αφιερώσει τον παγκόσμιο πλούτο στο σενάριο «παγκόσμια προσαρμογή» και, ταυτόχρονα, θα οδηγήσουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού στη φτώχεια. 

Το 2030 «δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος» (δείτε βίντεο ).

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ): Υποστηρικτές του παγκόσμιου κανόνα για λογαριασμό μιας μη εκλεγμένης εταιρικής σχέσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών είναι επίσης συνεργός.

 Υποστηρίζουν τον «παγκόσμιο κανόνα» και τον μεγάλο μετασχηματισμό. 

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ορθώς παραδέχεται ότι η πανδημία είναι «κάτι περισσότερο από μια κρίση υγείας», δεν έχει πραγματοποιηθεί σημαντική ανάλυση ή συζήτηση σχετικά με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών. 

Απόσπασμα από μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών από τον Σεπτέμβριο του 2020:

«Εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους.

 Οι ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων χάθηκαν.

 Εκτός από τα θέματα υγείας, το COVID-19 έχει αποκαλύψει και επιδεινώσει μια μεγάλη ανισότητα … (Η ασθένεια) μας έπληξε όλους ως άτομα, οικογένειες, κοινότητες και κοινωνίες. Επηρεάζει κάθε γενιά – ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη. 

Η κρίση έχει εκθέσει ρήξεις εντός και μεταξύ των κρατών καθώς και στα συστήματά μας για τον συντονισμό μιας παγκόσμιας αντίδρασης σε κοινές απειλές. “

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στις αποφάσεις που προκάλεσαν παγκόσμια κοινωνική και οικονομική παρακμή. 

Δεν υπάρχουν συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Ομόφωνη συμφωνία και με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο ιός κατηγορείται

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να «εφεύρει και να επανεκκινήσει τον κόσμο μας» σε μια εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα υποστηρίχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ανασκόπηση του Τζορτζ Κένναν και του Τρούμαν Δόγμα (9) στα τέλη του 1940 Ο Κένναν πίστευε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν «να συνδέσουν την εξουσία με την ηθική», βάζοντας τη σφραγίδα της ηθικής στους «ανθρωπιστικούς πολέμους» της Αμερικής.

Η κρίση του Covid είναι το αποκορύφωμα μιας ιστορικής εξέλιξης. Το κλείσιμο και το κλείσιμο της παγκόσμιας οικονομίας είναι “όπλα μαζικής καταστροφής”. 

Αντιμετωπίζουμε εδώ ένα εκτεταμένο «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Joe Biden και ο Μεγάλος Μετασχηματισμός

“Ο εκλεγμένος Πρόεδρος” Ο Joe Biden είναι ένας ξεκίνησε πολιτικός, ένας αξιόπιστος αναπληρωτής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τζο Μπάιντεν ήταν ισχυρός υποστηρικτής της εισβολής στο Ιράκ, κάτι που δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε στην κατοχή του «όπλα μαζικής καταστροφής». 

“Ο αμερικανικός λαός” ψέθηκε “σε αυτόν τον πόλεμο”, δήλωσε ο γερουσιαστής Ντικ Ντούρμπι. 

Μην αφήσετε τον Joe Biden να σας ξεγελάσει ξανά.

Η εμφάνιση ακρωνύμων (10): 9/11, GWOT (Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας), WMD (Όπλο μαζικής καταστροφής) και τώρα Covid: Biden ανταμείφθηκε για την υποστήριξή του στην εισβολή στο Ιράκ. 

Ο Fox News (11) τον περιγράφει ως σοσιαλιστή που θέτει σε κίνδυνο τον καπιταλισμό: “Η τρομακτική γειτνίαση του Τζο Μπάιντεν με το σοσιαλιστικό κίνημα” Μεγάλος Μετασχηματισμός “”. 

Αν και αυτό είναι εντελώς ανοησία, πολλοί «προοδευτικοί» και αντιπολεμικοί ακτιβιστές υποστήριξαν τον Τζο Μπάιντεν χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις περαιτέρω συνέπειες της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός χωρίζει την κοινωνία και είναι ρατσιστικός. 

Είναι ένα έργο του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Αποτελεί απειλή για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Joe Biden είναι ισχυρός υποστηρικτής του «δεύτερου κύματος» του Covid-19, που σημαίνει τη διατήρηση του μερικού τερματισμού των ΗΠΑ και των παγκόσμιων οικονομιών για την «καταπολέμηση του δολοφονικού ιού».

Ο Joe Biden θα οδηγήσει τον Μεγάλο Μετασχηματισμό που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο – με καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) 2021, που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο καλοκαίρι, θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση του Μεγάλου Μετασχηματισμού.

Μια διοίκηση του Joe Biden θα υποστηρίξει ενεργά τα αυταρχικά σχέδια του Big Money – the Great Transformation.

Εάν δεν υπάρχει μεγάλη διαμαρτυρία και οργανωμένη αντίσταση – σε εθνικό και διεθνές επίπεδο – ο Μεγάλος Μετασχηματισμός γίνεται μέρος της ατζέντας εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της διοίκησης Joe Biden-Pamela Harris.

Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός με ένα «ανθρώπινο πρόσωπο».


Ο Michel Chossudovsky έχει κερδίσει πολλά βραβεία συγγραφέων. 

Είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας.

 Ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας στην Παγκοσμιοποίηση (CRG), Μόντρεαλ, και συντάκτης της Global Research.


Πηγές και σημειώσεις:

Σημειώσεις μεταφραστή:
(1) Η αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης ανάστροφης μεταγραφάσης (RT-PCR) είναι ένας συνδυασμός αλυσιδωτής αντίδρασης αντίστροφης μεταγραφάσης (RT) και πολυμεράσης (PCR) για την ανίχνευση RNA.
(2) CDC – Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – Αμερικανική αρχή υγείας – συγκρίσιμο με το Ινστιτούτο Robert Koch.
(3) Αξιολόγηση από ομοτίμους: ένα επιστημονικό άρθρο αξιολογείται από ανεξάρτητους κριτικούς από το ίδιο θέμα.
(4) Η διακυβέρνηση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, με διαφορετικές έννοιες και όχι πάντα σαφή ορισμό. Η διακυβέρνηση δεν είναι η ίδια κυβέρνηση, αλλά πιο περιεκτική και ανοιχτή. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται για να περιγράψει νέες μορφές πολιτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών, σημαίνει το σύνολο των δομών και των διαδικασιών που οδηγούν στη ρύθμιση των υποθέσεων του κοινού.
(5) Ο Λέων Στράους, από το 1899 έως το 1973, ήταν Γερμανός-Αμερικανός φιλόσοφος με έμφαση στην «πολιτική φιλοσοφία» – οι οπαδοί του είναι γνωστοί ως Στρασσοί.
(6) SAP, Πρόγραμμα Διαρθρωτικής Προσαρμογής – προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας
(7) Λειτουργία Condor (1970-1980): Η λειτουργία πολλών Νοτιοαφρικάνικη μυστικών υπηρεσιών με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την παρακολούθηση και την επίθεση αντιπολιτευτική δυνάμεις σε όλο τον κόσμο σκοτώνω.
(8) Dirty War – Ισπανικά: Guerra Sucia: Πόλεμος της στρατιωτικής δικτατορίας της Αργεντινής εναντίον φερόμενων αριστερών αντιπολιτευόμενων μελών.
(9) Δόγμα του Αμερικανού-Αμερικανού Προέδρου Χάρι Σ. Τρούμαν: πρέπει να γίνει η αρχή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για την υποστήριξη όλων των «ελεύθερων λαών που αντιτίθενται στη σκοπούμενη υποταγή από ένοπλες μειονότητες ή μέσω εξωτερικής πίεσης».
(10) Ακρωνύμιο: μια λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά γράμματα διαδοχικών λέξεων · Αρκτικόλεξο.
(11) Fox News: Αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός


Συντακτική σημείωση : Αυτό το κείμενο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά με τον τίτλο ” The Covid, Pandemic”: Destrying People People “και ήταν η τιμητική ομάδα μεταφραστών Rubicon που μεταφράστηκε και από τον εθελοντή Rubicon Korrektoratteam .

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Το παγκόσμιο πραξικόπημα ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνήστε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>