«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η αρχαία πόλη του Ηρακλείου είναι η αληθινή ιστορία της Ατλαντίδας του Πλάτωνα

Lantica-citta-di-Heracleion-e-la-vera-storia-dellAtlantide-di-Platone
Η πόλη των 2.500 ετών ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2000 στις εκβολές του Νείλου, όταν τα ερείπια της αρχαίας πόλης βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τη θάλασσα.
Η ανακάλυψη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα ποτέ.
ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
Το Ηράκλειο εξαφανίστηκε πριν από 1.600 χρόνια και έκτοτε έκρυψε κάτω από τη θάλασσα σε βάθος 6-10 μέτρων (20 έως 33 πόδια), περίπου 5 χιλιόμετρα (περίπου 3 μίλια) βόρεια της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.
Εδώ οι αρχαιολόγοι βρήκαν χρυσό όταν ανακάλυψαν μια τεράστια πόλη με κτίρια, ναούς, δρόμους, ένα σύστημα εσοχών και πολλά αγάλματα.
Με ένα τεράστιο άγαλμα, ειδικότερα, ύψους 7 μέτρων, που απεικονίζει έναν Φαραώ.


ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
Η διεθνής ομάδα που έκανε την ανακάλυψη για πρώτη φορά το 2000 με επικεφαλής τον Franck Goddio και έκτοτε συνέχισε την υποβρύχια ανασκαφή.
Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί 64 αρχαία ναυάγια, περισσότερες από 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, αγάλματα, κεραμικά, εργαλεία και γιγαντιαίες ταμπλέτες με ελληνικές και αιγυπτιακές επιγραφές κάτω από τη λάσπη του βυθού του κόλπου.
Και μόλις μεταφραστούν, αυτές οι εγγεγραμμένες ταμπλέτες και στήλες θα αποκαλύψουν πολλά για τη θρησκευτική και πολιτική ζωή στην αρχαία Αίγυπτο.
ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΟΛΗ
Το Heracleoin αναφέρεται στην πραγματικότητα από πολλούς ιστορικούς της αρχαίας Ελλάδας (Diodorus Siculus, Strabo και Herodotus) ως μια προηγμένη πόλη και κοινωνία.
Αν και συχνά αναφέρεται ως παρακμιακή, η σημασία της στον αρχαίο κόσμο και τη Μεσόγειο δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.
Οι θρυλικές της αρχές χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα π.Χ.
Στη συνέχεια, η πόλη έγινε σημαντική με τη στρατηγική της θέση στις εκβολές του Νείλου.
Ήταν το κύριο λιμάνι της αρχαίας Αιγύπτου για εμπόριο και είσπραξη φόρων.
Το θρυλικό του όνομα αναφέρεται επίσης στις εξίσου θρυλικές αρχές του.
Όπως πίστευαν ότι το Παρίσι και η Ελένη της Τροίας έπεσαν εδώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τον ζηλότυπο Μενέλαο λίγο πριν ξεκινήσει ο Τρωικός πόλεμος.
Οι ελληνικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο ίδιος ο Ηρακλής είχε επισκεφθεί την πόλη και ότι πήρε το όνομά του.
Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο, πήρε το όνομά του από τον Ηρακλή, καθώς και το Ηρακουλάνιο, την αρχαία ρωμαϊκή πόλη που θάφτηκε κάτω από τέφρα όταν ο Βεζούβιος ξέσπασε το 79 μ.Χ.
Η πόλη της Ηρακλείου της Αιγύπτου φαίνεται ότι είχε έναν μεγάλο ναό του Χονσού, γιου του Αμουν, γνωστού και στους Έλληνες ως Ηρακλής.
Η πόλη φαίνεται επίσης να έχει έναν τεράστιο ναό στον θεό Amun-Gereb στο κέντρο.
Ο Amun-Gereb ήταν ο ανώτατος θεός των Αιγυπτίων τότε.
Και από αυτόν τον ναό επεκτάθηκε ένα τεράστιο δίκτυο καναλιών και καναλιών.
ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η πόλη βυθίστηκε τον 3ο ή 2ο αιώνα π.Χ. πιθανότατα λόγω ξαφνικής κατάρρευσης του ασταθούς ιζήματος στο οποίο χτίστηκε η πόλη.
Αυτό πιθανότατα συνέβη ως αποτέλεσμα ενός ή περισσότερων σεισμών και πιθανών τσουνάμι που εμφανίστηκαν.
Επίσης, μια σταδιακή αύξηση της στάθμης της θάλασσας θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της περιοχής κατά 3-5 μέτρα (13 πόδια).
Με την πάροδο του χρόνου η πόλη εξαφανίστηκε από τη μνήμη και η ύπαρξή της, παρόμοια με πολλούς άλλους χαμένους οικισμούς κατά μήκος της ακτής, ήταν γνωστή μόνο με βάση μερικά αρχαία κείμενα.

https://www.hackthematrix.it/?p=32287