«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ο Δεκάλογος του πατριωτισμού…(ακατάλληλο για κομματόσκυλα)»

 ergazomenou
-Όποιος είναι αληθινός πατριώτης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει πατρίδα, τι σημαίνει Έθνος. Από το 1911 μας το έχει διευκρινίσει ένας μεγάλος της λογοτεχνίας μας, ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, όταν έγραψε και δημοσίευσε το δεκάλογο του πατριωτισμού.

Ο Δεκάλογος του Πατριωτισμού*
1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος βρίσκεται πολύ μακριά από τους λόγους, τα ζήτω, τις σημαίες, τις μουσικές, τα κανόνια.

 1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος δεν είναι η συγκίνηση της στιγμής, που σβήνει σαν την σπίθα. Είναι ένα βαθύ ποτάμι, που κυλάει βουβό.

 2. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι – σαν κάθε αγάπη – έργο, θυσία. Σκοπός της είναι να κάμει την πατρίδα σου μεγάλη.

 3. Το μεγαλείο της πατρίδος δεν το κάνουν ούτε οι πολλοί τόποι, ούτε τα πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων της. Το κάνουν η μόρφωση, η

  εργατικότητα, η ευτυχία και το μεγαλείο των ανθρώπων της.

 4. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος όχι μόνο δεν γεννά μίσος για τις άλλες πατρίδες, αλλά και ζητεί πρώτα απ” όλα να σέβεσαι και το ξένο πατριωτισμό. Καμία πατρίδα δεν είναι απολύτως ανώτερη από τις άλλες. Για σένα είναι ανώτερη η δική σου, για τον ξένο η δική του. Όπως για τον εαυτό σου, έτσι και για την πατρίδα σου, ποτέ μην επιδοκιμάζεις να αδικεί τις άλλες πατρίδες.

 5. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος – δηλαδή ενός μικρού μέρους της ανθρωπότητος – υποχωρεί όπου έρχεται εις σύγκρουσην με την αληθινή αγάπη όλης της ανθρωπότητος. Όπως δεν σ” εμποδίζει να εκτιμάς ή να αγαπάς ξένους, έτσι δεν σ” εμποδίζει – σε συμβουλεύει μάλιστα να πολεμάς και να μισείς πολλούς ανθρώπους της πατρίδος σου αν είναι κακοί. Και την πατρίδα σου να την φαντάζεσαι πώς την αποτελούν πολύ περισσότερο οι πολλοί, οι πτωχοί, ο λαός, όσοι εργάζονται και υποφέρουν πολύ και απολαύουν λίγο ή διόλου, παρά οι ολίγοι, εκείνοι που απολαύουν χωρίς να εργάζονται.

 6. Πολύ μεγαλύτερη αγάπη για την πατρίδα από το να σκοτωθείς γι” αυτή, είναι να ζήσεις γι” αυτή. Ν” αφιερώσεις όσο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου μπορείς (όλο είναι αδύνατο) γι” αυτή.

 7. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος αρχίζει από την αγάπη του εαυτού σου, την αγάπη που σε κεντρίζει να γίνεσαι ολοένα καλύτερος και ανώτερος, ν” ανεβαίνεις ολοένα περισσότερο στο ψηλό και απότομο βουνό του μεγαλείου.

 8. Το φύτευμα δένδρων ωφελεί την πατρίδα σου και σένα. Το ξερίζωμα, όμως, της αμαθείας, της κουταμάρας, των σκουριασμένων ιδεών ακόμα περισσότερο ωφελεί την πατρίδα σου, σένα μπορεί συνήθως να σε βλάψει. Όσο πόλεμο κι αν σου κάνουν η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι να ξεριζώνεις, όπου χρειάζεται.

 9. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος είναι ένα από τα πιο ευγενικά αισθήματα της καρδίας. Γι” αυτό ίσως και σπάνιο.

  Η ψεύτικη αγάπη της πατρίδος είναι από τα πιο πρόστυχα.

  Γι” αυτό ίσως και πολύ συχνό.

  Δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου 1911 στο περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων» από τον Γρηγόρη Ξενόπουλο με το ψευδώνυμο «Φαίδων».!!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ….
ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΛΑΣΗ , ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ …

ΌΜΩΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ :
ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ! ! !
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ,
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ ΜΑΣ
( ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ :
ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ:
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ .
ZOYN ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΠΟΛΥΕΘΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ΜΗΔΕΝ ΚΑΛΟ.
«Δεν μπαίνουμε με διάταγμα σε μια οικογένεια ή σε ένα έθνος. Το αίμα που φέρουμε στις φλέβες μας από τη γέννησή μας, το διατηρούμε για όλη μας τη ζωή. Το άτομο συνθλίβεται από τη φυλή, δεν είναι τίποτα από μόνο του. Η φυλή, το έθνος είναι τα πάντα.»
Lapouge, L’Aryen, son role social

Η μεγαλύτερη αλήθεια! Ο Έλληνας δεν ζει ΣΤΗΝ Ελλάδα … Ζει ΓΙΑ την Ελλάδα!

«Έλληνας». Είναι τίτλος. Είναι παράσημο. Είναι προνόμιο.

Όποιος το(ν) λαμβάνει, τίθεται δίπλα στο Λεωνίδα και στον Παπαφλέσσα.
Έλληνας δεν μπορεί να λογίζεται ο τρυφερόκωλος αριστοκράτης που παίρνει άδεια από το κέντρο νεοσυλλέκτων πριν την ορκωμοσία.
Έλληνας δεν μπορεί να θεωρείται ο φασιστάκος που σχηματίζει τον αητό της Αλβανίας ντυμένος στα χρώματα του ελληνικού στρατού.
Ας αφήσουν οι διακοσμητικοί καρεκλοκένταυροι τις πομφόλυγες περί «μετεχόντων της ελληνικής παιδείας».
Ας αφήσουν οι εθνομηδενιστές τα φληναφήματα περί «ενσωμάτωσης».
«Έλληνας» σημαίνει θάνατος.
Έλληνας είναι όποιος πεθαίνει για την Ελλάδα.
Κι επειδή λίγοι πια έχουν τέτοια τύχη, ας λέγεται Έλληνας κι όποιος ΘΑ πέθαινε για την Ελλάδα. Όποιος ακούει τον εθνικό ύμνο και συγκινείται. Όποιος ατενίζει τη γαλανόλευκη και αγαλλιάζει.
Ο μπαγάσας με το τρελόχαρτο δεν είναι Έλληνας όπου και αν γεννήθηκε, από όποιους και αν γεννήθηκε. Ο απατεώνας που απέκτησε γραφειοκρατική ιθαγένεια γιατί κάπου έπρεπε να τρυπώσει δεν είναι Έλληνας.
«Έλληνας» σημαίνει θάνατος.
Ας κρατήσουν τις απειλές οι ελληνόφωνοι και βαρβαρόφωνοι.

Ο Έλληνας δεν ζει ΣΤΗΝ Ελλάδα. Ζει ΓΙΑ την Ελλάδα.

Και, πάνω απ΄όλα, ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

https://ellaniapili.blogspot.com/2016/02/blog-post_32.html#more

Απο ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Μοιραστείτε το!

2 comments to «Ο Δεκάλογος του πατριωτισμού…(ακατάλληλο για κομματόσκυλα)»

 • .
  .
  .
  Άλλωστε Ήμασταν Πάντοτε Λιγότεροι Από Τους Άλλους.
  .
  .
  .

  Νοεμβρίου 15, 2020
  .

  https://1.bp.blogspot.com/-S-06uAnhImc/X7GFaVHU14I/AAAAAAAEDyY/EccXAG_b37035xrY0ipQ91M4GFQgb61YgCLcBGAsYHQ/s16000/1.jpg
  .
  .

  Πολέμησαν όπως είχαν εκπαιδευτεί.
  .

  Πολέμησαν όπως είχαν ζήσει.
  .
  Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
  .
  Για μας, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό.
  .
  Οι άλλοι τους έβλεπαν έτσι.
  .
  Οι ξένοι.
  .
  Εμείς ξέραμε πως ήταν μόνο τριακόσιοι “όμοιοι”.
  .
  Σπαρτιάτες οπλίτες, δηλαδή.
  .
  Όποιος από μας κι αν βρισκόταν στις Θερμοπύλες, θα έκανε το ίδιο.
  .
  Άξιζαν όλοι τους κάθε τιμή.
  .
  Την ίδια τιμή που όφειλε η πόλη σε κάθε οπλίτη που τηρούσε τον νόμο της και έπεφτε στη μάχη.
  .
  Νομός ξεκάθαρος.
  .
  Όποιος έμπαινε στη φάλαγγα, όποιος παρατασσόταν κι αντίκριζε τον εχθρό, έπρεπε να επικρατήσει ή να σκοτωθεί.
  .
  Οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγούσε στην ατίμωση.
  .
  Όλοι είχαμε ζυμωθεί, από μικρά παιδιά, μ’ αυτήν την αντίληψη.
  .
  Θα επικρατήσεις ή θα σκοτωθείς.
  .
  Οι άνδρες του Λεωνίδα, η φρουρά του, το ήξεραν καλά.
  .
  Δεν ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
  .
  Τις υποχρεώσεις τους τήρησαν μόνο.
  .
  Δεν νίκησαν, αλλά σκοτώθηκαν όλοι, με την ασπίδα στο χέρι.
  .
  Δεν μετακινήθηκαν απέναντι στον εχθρό.
  .
  Ο εχθρός μετακινήθηκε απέναντί τους.
  .
  Αλλιώς δεν μπορούσε να νικήσει.
  .
  Εκείνοι έμειναν αμετακίνητοι, όπως προστάζουν οι νόμοι του Λυκούργου.
  .
  Ήρωας, για μας, ήταν αυτός που έχοντας την επιθυμία να ζήσει, όχι να πεθάνει, έκανε πράξεις παράτολμες.
  .
  Πέρα από τα όρια του καθήκοντος.
  .
  Οι άνδρες του Λεωνίδα δεν είχαν υπερβεί τα όρια.
  .
  Τα είχαν τηρήσει.
  .
  Δεν πήγαν στις Θερμοπύλες για να θυσιαστούν.
  .
  Ο δρόμος του πολεμιστή δεν οδηγεί στη θυσία.
  .
  Οδηγεί στη νίκη.
  .
  Πήγαν για να νικήσουν.
  .
  Ήξεραν ότι υποχώρηση μπροστά στον εχθρό σήμαινε πρόσκαιρη μόνον παραμονή στη ζωή.
  .
  Το αδίκημα αυτό η πόλη το τιμωρεί με θάνατο, ανεξάρτητα από το αριθμητικό μέγεθος του αντιπάλου.
  .
  .
  Δεν μετράμε όταν πολεμάμε.
  .
  Η προοπτική της υποχώρησης είναι για μας αδιανόητη.
  .
  .
  Σε ηλικία επτά ετών μπαίνουμε στις αγέλες.
  .
  Τότε αρχίζει η εκπαίδευσή μας.
  .
  Η “αγωγή”.
  .
  Σκοπός της ένας και μόνος.
  .
  Η συνεχής επιδίωξη της αρετής.
  .
  Από επτά ετών, μέχρι την ηλικία των εξήντα, διαβιώνουμε μονότονα με την ίδια αντίληψη.
  .
  .
  Κανένας Σπαρτιάτης “όμοιος” δεν θα μπορούσε να σκεφτεί διαφορετικά.
  .
  .
  Η στάση της φρουράς στις Θερμοπύλες δεν ήταν τρέλα, ούτε απερισκεψία της στιγμής.
  .
  Ήταν η ζωή τους όλη.
  .
  Όπως είχαν ζήσει, όπως είχαν εκπαιδευτεί, έτσι ακριβώς πολέμησαν.
  .
  Οι ξένοι μόνο απορούσαν.
  .
  Εμείς όχι.
  .
  .
  ΄΄ Δεν φοβήθηκαν τους Πέρσες; ΄΄
  .
  μας ρωτούσαν.
  .
  ΄΄ Ήταν μονάχα τριακόσιοι πολεμιστές. Δεν φοβήθηκαν; ΄΄
  .
  .
  Εμείς ξέραμε την απάντηση.

  .
  Ο φόβος απέναντι στους Πέρσες σίγουρα υπήρχε.
  .
  Πριν τη μάχη φοβάσαι.
  .
  Όλοι φοβούνται.
  .
  Εμείς, όμως, δεν φοβόμασταν μετά.
  .
  Όταν η μάχη άρχιζε.
  .
  Αυτή ήταν η διαφορά.
  .
  Όλη η εκπαίδευση μας, η ζωή μας δηλαδή ολόκληρη, σ’ αυτό αποσκοπούσε.
  .
  Στην απελευθέρωση από τα δεσμά του φόβου.
  .
  Του φόβου για τον θάνατο.
  .
  Φοβόμασταν τον άδοξο θάνατο,
  .
  επιδιώκαμε όμως τον ένδοξο.
  .
  Ο Δίας δίνει τη ζωή, ο Δίας την παίρνει πίσω.
  .
  Δεν είναι δική μας επιλογή ο χρόνος.
  .
  Ούτε ο τόπος.
  .
  Δική μας επιλογή είναι μόνον ο τρόπος.
  .
  Αυτό γνωρίζαμε και αυτό πιστεύαμε.
  .
  Έτσι επιλέγαμε τον ένδοξο θάνατο,
  .
  όχι το άδοξο.
  .
  Θέλαμε να έχουμε εμείς τον έλεγχο.
  .
  Τον έλεγχο του τρόπου.
  .
  Γι’ αυτό δεν μισούσαμε τον αντίπαλο.
  .
  Οι φανατικοί μισούν.
  .
  Εμείς υπερασπιζόμασταν την πατρίδα μας και σεβόμασταν εκείνους που έκαναν το ίδιο για τη δική τους πατρίδα.
  .
  Ο εχθρός δεν ήταν αντικείμενο μίσους, ήταν αντικείμενο εξόντωσης.
  .
  Δεν τρίζαμε τα δόντια, δεν ουρλιάζαμε , δεν βρίζαμε.
  .
  Ούτε μίσος, ούτε φόβος.
  .
  Ψάλαμε τον παιάνα και προελαύναμε.
  .
  Σταθερά, με βήμα και ρυθμό, κάτω από τον ήχο των αυλών, όλη η φάλαγγα, σαν ένα σώμα, μια ψυχή, προελαύναμε, μέχρι να επικρατήσουμε ή να σκοτωθούμε.
  .
  Το ίδιο έγινε και στις Θερμοπύλες.
  .
  Η αριθμητική υπεροχή του εχθρού μας άφηνε αδιάφορους.
  .
  ΄΄ Μην ρωτάτε πόσοι είναι αλλά που είναι ΄΄
  .
  μας έλεγαν στην εκπαίδευση.
  .
  .
  .
  Άλλωστε ήμασταν πάντοτε λιγότεροι από τους άλλους.
  .
  .
  .

  https://www.ksipnistere.com/2020/11/blog-post_489.html
  .
  .
  .
  Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!
  .
  .
  “Ο,τι είναι ό νους και ή καρδιά διά τον άνθρωπο, είναι ή ΕΛΛΑΣ διά την ανθρωπότητα. (ΓΚΑΙΤΕ)
  .
  Οι “Έλληνες είναι οι διδάσκαλοι και δημιουργοί μας, Θεοί για να λατρεύσουμε. (Π. ΣΕΛΛΕΥ)
  .
  “Όπως τα άνθη στολίζουν τη Γή και τα άστρα τον Ουρανό, έτσι και ή Ελλάς κοσμεί την οικουμένη. (ΧΕΡΔΕΡ)
  .
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=IfKGtGMRXYY

  • .
   .
   Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ
   .
   https://www.youtube.com/watch?v=ApdD6FY3Yp0&t=28s
   .
   ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
   .
   Ο,ΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ,
   ΤΟ ΔΟΓΜΑ, Ο ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ,
   ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ,
   ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝ
   ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΖΗΝ .
   .
   ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
   ΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ,
   Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ
   ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ
   ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ,
   ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ,
   ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ…
   .
   .
   .
   ΠΗΛΕΥΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

   .
   ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ :
   .
   Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ
   .
   https://www.youtube.com/watch?v=ApdD6FY3Yp0&t=28s
   .
   http://arxaiaithomi.gr/2016/01/26/%CE%B7-%CE%B1-%CE%B8-%CE%B1-%CE%BD-%CE%B1-%CF%84-%CE%B7-%CE%B5-%CE%BB-%CE%BB-%CE%B7-%CE%BD-%CE%B9-%CE%BA-%CE%BF-%CF%84-%CE%B7-%CF%84-%CE%B1/
   .
   .
   .
   .
   Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ ,
   ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ,
   ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ.

   .
   ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ,
   ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ,
   ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ,
   ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ,
   ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ,
   ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.
   .
   .
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ
   .
   .
   ”Το ιδεώδες κάθε ανθρώπου είναι να γίνει Έλλην”….
   .
   George Wilhelm Friedrich Hegel
   .
   .
   Διαγράψτε την Ελλάδα αν τολμάτε
   https://www.alithia.gr/apopseis/diagrapste-tin-ellada-tolmate
   .
   .
   ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ :

   .
   «Προορισμὸς τοῦ Ἕλληνος εἰς τὸν κόσμον αὐτόν , ἦταν καὶ θὰ εἶναι
   ὁ ἐξανθρωπισμὸς τῆς οἰκουμένης »
   .
   Περικλῆς Γιαννόπουλος (1869-1910).
   .
   .
   Η ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !
   .
   ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ …
   .
   .
   ΥΣ.
   .
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ !

   .
   ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ! ! !

   .
   ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ …………..
   .
   .
   .
   https://www.youtube.com/watch?v=ApdD6FY3Yp0&t=28s

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>