«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μία υπόγεια πόλη 5.000 ετών κρυβόταν κάτω από τα πόδια των κατοίκων της Καππαδοκίας

Σπάνια ανακάλυψη: Μία υπόγεια πόλη 5.000 ετών κρυβόταν κάτω από τα πόδια των κατοίκων της

Σπάνια ανακάλυψη:

Εργάτες στη Τουρκία ανακάλυψαν κατά τύχη την είσοδο μιας υπόγειας πόλη στην Καππαδοκία, ακριβώς κάτω από σπίτια που επρόκειτο να κατεδαφιστούν στο Νεβσεχίρ.

Μετακινώντας σωρούς από χώμα, οι εργάτες βρήκαν τα ίχνη που τους οδήγησαν σε ένα τεράστιο δίκτυο από τούνελ, που όπως υποθέτουν οι αρχαιολόγοι, βρίσκεται εκεί εδώ και 5.000 χρόνια.

Το μοναδικό αυτό εύρημα φέρνει στο νου την ανακάλυψη μιας ακόμη υπόγειας πόλης, της Ντερινκούγιου (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του κειμένου). Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 18 ορόφων, το οποίο ανακάλυψε ένας άνδρας το 1963 όταν έριξε έναν τοίχο στο υπόγειό του.

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

Πιστεύεται πάντως ότι η νέα υπόγεια πόλη που ανακαλύφθηκε στην Καππαδοκία είναι ακόμη μεγαλύτερη από την Ντερινκούγιου , καθώς και ότι χτίστηκε και αυτή την Βυζαντινή εποχή για να προστατέψει τους κατοίκους από τους θρησκευτικούς πολέμους που ξεσπούσαν στην περιοχή.

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

Οι κάτοικοι της Ντερινκούγιου , σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούσαν να κλειστούν μέσα στην υπόγεια πόλη χρησιμοποιώντας γιγαντιαίες πέτρινες πόρτες.

«Αυτή η νέα ανακάλυψη θα προστεθεί ως ένα νέο μαργαριτάρι, ένα νέο διαμάντι, ως νέο χρυσάφι», δήλωσε ο δήμαρχος του Νεβσεχίρ, Χασάν Ουνβέρ, στο National Geographic. Πρόσθεσε, ότι μόλις ανακαλυφθεί εντελώς η νέα υπόγεια πόλη, θα αλλάξει την Καππαδοκία ως προορισμό δραματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρόωρες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, η νέα πόλη ίσως να είναι κατά 1/3 μεγαλύτερη από την Ντερινκούγιου . Όπως ήταν φυσικό, οποιαδήποτε πλάνα για ανακαίνιση των σπιτιών έχουν πλέον σταματήσει καθώς οι αρχαιολόγοι ερευνούν τα τούνελ.

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

Η υπόγεια πόλη της Ντερινκούγιου

https://www.huffingtonpost.gr