«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ναι, Βιρτζίνια, η διοίκηση του Trump έχει στρατηγική για την Κίνα

Ναι, Βιρτζίνια, η διοίκηση του Trump έχει στρατηγική για την Κίνα

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια συνολική κυβερνητική προσέγγιση για να αντιμετωπίσει την ιδέα της Κίνας για την ολοκληρωμένη εθνική δύναμη.

By Cleo Paskal
24 Οκτωβρίου 2020

Σε αυτήν την 9 Νοεμβρίου 2017, αρχείο φωτογραφίας, μια αμερικανική σημαία φέρει δίπλα στο κινεζικό εθνικό έμβλημα κατά τη διάρκεια τελετής καλωσορίσματος για τον επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στις 26 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo και ο υπουργός Άμυνας Mark Esper θα ξεκινήσουν δύο ημέρες συνομιλιών υψηλού επιπέδου στο Δελχί. 

Προσωπικά.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. 

Εάν κάποιος αφήσει την πολιτική στην άκρη και συνδέει τα πολλά και ποικίλα σημεία , μπορεί κανείς να δει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει μια σαφή στρατηγική για την Κίνα που είναι καλά μελετημένη, πολύπλευρη και βασίζεται σε μια βαθιά κατανόηση της Κίνας. 

Έχει ακόμη και ένα όνομα.

Αλλά πριν φτάσουμε στη στρατηγική της διοίκησης, πρέπει να κατανοήσουμε τι έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει – την έννοια της Κίνας για την ολοκληρωμένη εθνική δύναμη (CNP).

Ενημερωθείτε για την ιστορία της εβδομάδας και για την ανάπτυξη ιστοριών για παρακολούθηση σε ολόκληρη την Ασία-Ειρηνικό.

Η περιεκτική εθνική δύναμη είναι ένα κυρίαρχο πλαίσιο στην άποψη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) για τον κόσμο. 

Οι ομάδες προβληματισμού και οι οργανισμοί του ΚΚΚ το χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν πολιτικές και να εκτιμήσουν την επιτυχία.

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε για πλήρη πρόσβαση. Μόνο 5 $ το μήνα.

Η προϋπόθεση είναι ότι η Συνολική Εθνική Δύναμη ενός έθνους μπορεί να λάβει μια αριθμητική τιμή βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο αλλά εξαιρετικά ευρύ φάσμα παραγόντων, από στρατιωτική δύναμη, έως μαλακή δύναμη, πρόσβαση σε φυσικούς πόρους, έως πρόοδο στην έρευνα και ανάπτυξη και πολλά άλλα .

Ο συνταξιούχος καπετάνιος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ Bernard Moreland – του οποίου η τελευταία ανάρτηση ήταν ως σύνδεσμος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στο Πεκίνο – εξηγεί: «Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε για το CNP είναι ότι είναι μια αντικειμενική μέτρηση. 

Το Πεκίνο υπολογίζει και υπολογίζει συνεχώς το CNP της Κίνας σε σχέση με άλλα έθνη με τον ίδιο τρόπο που πολλοί από εμάς βλέπουμε το 401 (k) μας να μεγαλώνει. 

Για εμάς στη Δύση, έννοιες όπως η «εθνική δύναμη» είναι υποκειμενικές ασαφείς έννοιες.

 Το [Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα] είναι εμμονή με τη μηχανική και τον υπολογισμό των πάντων και πιστεύει ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να μειωθούν σε αριθμούς και αλγόριθμους. 

Αυτό εννοούν όταν αναφέρονται ευφημικά σε «επιστημονικές προσεγγίσεις» ».

Το αποτέλεσμα είναι ότι οποιαδήποτε πιθανή τακτική – νομική ή άλλη – θεωρείται δίκαιο παιχνίδι για την εξυπηρέτηση του στόχου του ΚΚΚ για αύξηση της Συνολικής Εθνικής Δύναμης της Κίνας. 

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση διακομιστών μεσολάβησης και εκτροπών για να κάνουν τις αντιδράσεις πιο δύσκολες.

Σε ένα άρθρο της 21ης Οκτωβρίου για Εξωτερικές Υποθέσεις, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’Μπρέιν ανέφερε λεπτομερώς τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το Πεκίνο προσπαθεί να προωθήσει το CNP του. Περιλαμβάνουν κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας , διεθνή οργάνωση συνεπιλογής , χρήση αλιευτικών σκαφών για στρατιωτική δράση, διπλωματία ομήρων , καταναγκαστική οικονομική πολιτική, χρήση και εκφοβισμό Κινέζων υπηκόων στο εξωτερικό για την προώθηση των συμφερόντων της Κίνας, διείσδυση και διαφθορά ξένων εκπαιδευτικών συστημάτων, παγίδες χρέους , δωροδοκία , θολώνει τις γραμμές μεταξύ κρατικών, εμπορικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κι αλλα. 

Πολύ, πολύ περισσότερο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη συνολική λογική National Power, το σχετικό CNP μιας χώρας μπορεί επίσης να αυξηθεί εάν οι ανταγωνιστές πέσουν κάτω στην κατάταξη. Λοιπόν, ας πούμε ότι η κινεζική οικονομία θα επηρεαστεί από μια επιδημία. 

Είναι λογικό να μην περιορίσουμε ενεργά την εξάπλωση της νόσου έτσι ώστε να γίνει πανδημία, και άλλες χώρες επηρεάζονται επίσης .

Αυτές οι ενέργειες – που θεωρούνται από πολλούς τουλάχιστον ανήθικες αν όχι παράνομες – δεν είναι παρεκκλίσεις. 

Είναι μέρος του συστήματος του Κ.Κ.Κ. Και εδώ και χρόνια το σύστημα λειτουργεί. Η συνολική εθνική δύναμη της Κίνας αυξάνεται.

Περιεκτική Εθνική Άμυνα

Εδώ μπαίνει η κυβέρνηση Τραμπ. Από νωρίς, ήταν σαφές ότι η Κίνα ήταν βασική ανησυχία. 

Η Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας του Δεκεμβρίου 2017 της διοίκησης χαρακτήρισε την Κίνα ως «ρεβιζιονιστική δύναμη». 

Εξήγησε ότι «η Κίνα επιδιώκει να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, να επεκτείνει τα όρια του κρατικού οικονομικού μοντέλου της και να αναδιατάξει την περιοχή προς όφελός της», προσθέτοντας «Ένας γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ ελεύθερων και κατασταλτικών οραμάτων του κόσμου λαμβάνει χώρα παραγγελία. “

Τον Ιούνιο του 2019, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την « Έκθεση στρατηγικής Ινδο-Ειρηνικού : ετοιμότητα, εταιρικές σχέσεις και προώθηση μιας δικτυωμένης περιοχής». 

Άνοιξε με το “The Indo-Pacific είναι το θέατρο προτεραιότητας του Υπουργείου Άμυνας.” 

Ο λόγος: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, υπό την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επιδιώκει να αναδιατάξει την περιοχή προς όφελός της, ωθώντας τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις και τα αρπακτικά οικονομικά για να εξαναγκάσει άλλα έθνη».

Τον Νοέμβριο του 2019, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την έκθεση «Ελεύθερος και ανοιχτός Indo-Pacific: Advancing a Shared Vision», η οποία έγραφε: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (PRC) ασκεί καταστολή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Το Πεκίνο έχει δυσανεξία στη διαφωνία, ελέγχει επιθετικά τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών και καταστέλλει βάναυσα τις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες. 

Τέτοιες πρακτικές, τις οποίες το Πεκίνο εξάγει σε άλλες χώρες μέσω της πολιτικής και οικονομικής του επιρροής, υπονομεύουν τις συνθήκες που προωθούν τη σταθερότητα και την ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό για δεκαετίες. “

Η κυβέρνηση Trump κατανοεί την Κίνα. 

Ωστόσο, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, οι δράσεις που προτάθηκαν από εκείνους που ασχολήθηκαν με την άμυνα, την ασφάλεια και τη νοημοσύνη περιορίζονταν μερικές φορές από εκείνους που προέρχονταν από την οικονομική πλευρά, όπως φαίνεται από το αργό κίνημα απαγόρευσης του TikTok.

Ωστόσο, συνολικά, ξεκινώντας νωρίς στον όρο, και πραγματικά κερδίζοντας ταχύτητα αφού το COVID-19 σίγασε μέρος της εσωτερικής διαφωνίας που εξακολουθούσε να πιέζει για «εμπλοκή» με το Πεκίνο, η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε να αντιμετωπίσει την ολοκληρωμένη εθνική δύναμη της Κίνας με ενέργειες που ενσωμάτωσαν την αμοιβαιότητα , ολόκληρες κυβερνητικές προσπάθειες, οικονομικοί μοχλοί και πολλά άλλα. 

Στην πραγματικότητα, συγκέντρωσε στοιχεία μιας συνολικής εθνικής άμυνας .

Αν και δεν ήταν τέλειες, ή πάντα συνεπείς, πολλές από τις αμυντικές ενέργειες ήταν τολμηρές και έξυπνες – και πολλές κλειστές περιοχές πρόσβασης στην Κίνα δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν επιτραπεί να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με τον Grant Newsham , συνταξιούχο ναυτικό συνταγματάρχη των ΗΠΑ και πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών για τις Marine Forces Pacific:

Η εξαπάτηση και η κλοπή της εμπορικής εξαπάτησης και της πνευματικής ιδιοκτησίας της ΛΔΚ ήταν γνωστά για πολλά χρόνια.

 Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ ήταν η πρώτη που υιοθέτησε μια συστηματική και δυναμική προσέγγιση στο ζήτημα. πιέζοντας την Κίνα και προσπαθώντας να εισαγάγει την αμοιβαιότητα στην εμπορική σχέση. 

Αυτό ξεκίνησε λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ και παρά την αντίσταση των τιτάνων της Wall Street και ορισμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που ήταν άνετα με τη ΛΔΚ. 

Η οικονομική ώθηση του Trump στην Κίνα ήταν τέλεια; 

Όχι.

Αλλά έχει κάνει περισσότερα από οποιονδήποτε από τότε που η Κίνα μπήκε στον ΠΟΕ πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια και του επιτρέπεται να παίξει με τους δικούς της κανόνες.

Σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, τα αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν δισεκατομμύρια στην Κίνα, παρά τα οικονομικά των εταιρειών που είναι αδιαφανή , και τα κεφάλαια πιθανώς πηγαίνουν σε κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ενεργά σε τεχνολογίες για να υπονομεύσουν και να επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Μετά από δράση του προέδρου, το Thrift Savings Plan – το οποίο περιλαμβάνει συντάξεις βετεράνων – εγκατέλειψε ένα σχέδιο να επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια στην Κίνα. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Υπήρχαν και χιλιάδες άλλοι πρώτοι. 

Εξετάζοντας τις δραστηριότητες κατασκοπείας, επιρροής και παρεμβολών του Κ.Κ.Κ. μόνο στις ΗΠΑ, μερικά από τα δημόσια γνωστά αντίμετρα της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες ήταν:

  • Το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον, φέρεται να αποτελεί κόμβο για τέτοιες επιχειρήσεις.

  • Απαίτηση ανώτερων αξιωματούχων της ΛΔΚ να λάβουν έγκριση πριν επισκεφθούν πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ και να συναντηθούν με τοπικούς αξιωματούχους (αυτή είναι η αμοιβαιότητα για τους Κινέζους κανονισμούς σχετικά με αξιωματούχους των ΗΠΑ)

  • Ο Pompeo ορίζει το κέντρο που διαχειρίζεται τα Ινστιτούτα Κομφούκιου ως «μια οντότητα που προωθεί την παγκόσμια προπαγάνδα του Πεκίνου και την κακοήθη επιρροή», απαιτώντας της να εγγραφεί ως ξένη αποστολή.

  • Απαίτηση από πολλούς Κινέζους κρατικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ να εγγραφούν ως «ξένες αποστολές» και να μοιραστούν πληροφορίες για τους υπαλλήλους τους με έδρα τις ΗΠΑ με την κυβέρνηση.

  • Συλλήψεις Κινέζων ερευνητών που ψεύδισαν τους δεσμούς τους με τον κινεζικό στρατό για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ερευνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ. 

  • Επιπλέον, περισσότεροι από 1.000 Κινέζοι μαθητές που θεωρούνταν στρατιωτικοί δεσμοί είχαν ακυρώσει τις φοιτητικές τους θεωρήσεις και οι υποψήφιοι φοιτητές από την Κίνα υποχρεούνται τώρα να δείξουν ότι δεν έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

  • Καταστολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων συλλήψεων, ερευνητών που εδρεύουν στις ΗΠΑ συμμετέχουν παράνομα στο πρόγραμμα «Ταλέντα» της Κίνας, το οποίο « έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει, να προσλαμβάνει και να καλλιεργεί επιστημονική έρευνα υψηλού επιπέδου» για την προώθηση του CNP του Πεκίνου.

  • Καθοδήγηση για τη νομοθεσία για τη μετανάστευση που καθιστά σχεδόν αδύνατο τα μέλη ενός Κομμουνιστικού Κόμματος να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι ή πολίτες των ΗΠΑ.

  • Απαιτήσεις για τις αμερικανικές ομάδες προβληματισμού να αναφέρουν εάν έχουν ξένη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, προσθέτει ο Newsham: «Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης ο πρώτος που έχει ενισχύσει σοβαρά τις κινεζικές επενδύσεις και εξαγορές – συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων τεχνολογιών – στις ΗΠΑ. 

Ο Τραμπ έχει ακολουθήσει την Huawei και τη ZTE, μεγάλες κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ήταν και οι δύο απατεώνες, αλλά λειτουργούν επίσης ως επεκτάσεις της κινεζικής παρακολούθησης πληροφοριών.

” Βεβαίως, εξακολουθούν να υπάρχουν εντάσεις εντός της διοίκησης, και χτυπήματα, οπότε ενώ τα ζητήματα ZTE απομένουν να αντιμετωπιστούν πλήρως, η ώθηση εναντίον της Huawei ήταν πιο αποτελεσματική .

Κάποιοι στενοί της διοίκησης έχουν ακόμη εκφράσει ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία GNC με την κινεζική Harbin Pharmaceuticals καθώς πολλά από τα καταστήματα της εταιρείας (που απαιτούν από τους πελάτες να παρέχουν ουσιαστικές προσωπικές πληροφορίες) βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και είναι δημοφιλείς στο προσωπικό. 

Μια κινεζική μητρική εταιρεία θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ομάδα ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με στρατιωτικά προσωπικά και δραστηριότητες μέσω της αγοράς. 

Καταλαβαίνουν την Κίνα τόσο καλά, η διοίκηση γνωρίζει ότι χάρη στους μηχανισμούς της Comprehensive National Power, ακόμη και η πώληση μιας φαινομενικά αβλαβούς αθλητικής εταιρείας είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Υπήρξε τόσο εκτεταμένη αμυντική δράση από αυτήν την κυβέρνηση εναντίον της Συνολικής Εθνικής Δύναμης της Κίνας, που είναι δύσκολο να παρακολουθείτε – ειδικά δεδομένου του σκοτεινού μίγματος της καθημερινής πολιτικής κάλυψης.

 Σε περίπτωση που τους χάσατε, άλλα πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν: μια εκτελεστική εντολή για την εξασφάλιση προμήθειας κρίσιμων ορυκτών από τις ΗΠΑ, μια εκτελεστική εντολή με τίτλο “Διασφάλιση βασικών φαρμάκων, ιατρικών αντιμέτρων και κρίσιμων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες”, απαγόρευση εξαγωγής που περιλαμβάνει ημιαγωγούς και, μετά την έγκριση από την Κίνα του νόμου περί εθνικής ασφάλειας, αφαιρώντας το Χονγκ Κονγκ από την ειδική οικονομική του κατάσταση

Η λογική αυτής της ολοκληρωμένης εθνικής άμυνας ολόκληρης της κυβέρνησης, όντως ολόκληρου του έθνους, έγινε σαφής σε μια άνευ προηγουμένου σειρά συντονισμένων ομιλιών ανώτατου επιπέδου το καλοκαίρι του 2020.

Στις 24 Ιουνίου, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο ‘ Ο Μπριέν έκανε μια ομιλία για τις επιπτώσεις της ιδεολογίας του ΚΚΚ. 

Στις 7 Ιουλίου, ο διευθυντής του FBI Christopher Wray μίλησε για κατασκοπεία, επιρροή και επιχειρήσεις παρεμβάσεων του Κ.Κ.Κ. 

Στις 16 Ιουλίου, ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr μίλησε για την οικονομική επιρροή και τον εκφοβισμό του Κ.Κ.Κ. Και στις 23 Ιουλίου, ο Πομπέο μίλησε σχετικά με το «Κομμουνιστικό Κινέζικο και το Μέλλον του Ελεύθερου Κόσμου» στη βιβλιοθήκη Nixon, οδηγώντας το σπίτι στο σημείο ότι η προσέγγιση δέσμευσης που ξεκίνησε από τον Nixon – ενώ έχει καλή σημασία – απέτυχε και ήρθε η ώρα για μια νέα προσέγγιση.

Ένα σημαντικό συστατικό αυτής της νέας προσέγγισης μας φέρνει στο πιθανό όνομα της υποκείμενης στρατηγικής της Κίνας της κυβέρνησης. 

Η περιεκτική εθνική άμυνα δεν είναι αρκετή, καθώς η Κίνα ευδοκιμεί σε πιέσεις και απομακρύνει τις χώρες μία προς μία – όπως προσπαθούσε να κάνει πρόσφατα με την οικονομική της πίεση στην Αυστραλία και τον όμηρο εκβιασμού με τον Καναδά.

Πλήρης πολυεθνική άμυνα

Αυτό που απαιτείται είναι αυτό που ο Moreland χαρακτήρισε την ολοκληρωμένη πολυεθνική άμυνα (CMD).

Από τα πρώτα αυτά έγγραφα, η κυβέρνηση Trump τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους, και την προσαρμογή και την οικοδόμηση δομών για τη στήριξη αυτών των σχέσεων, επιτρέποντάς τους να επιβιώσουν από αλλαγές στις κυβερνήσεις. 

Ήταν ένας από τους λόγους για την αλλαγή του ονόματος του US Pacific Command (USPACOM) τον Μάιο του 2018 σε US Indo-Pacific Command (USINDOPACOM), τονίζοντας τη σημασία της Ινδίας στην περιοχή και στη στρατηγική των ΗΠΑ.

Οι εργασίες για την οικοδόμηση σχέσεων στο Indo-Pacific ήταν συνεπείς και εκτεταμένες. 

Το Quad (Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ιαπωνία και Αυστραλία) αναστήθηκε και πρόσφατα πραγματοποίησε συναντήσεις σε υπουργό εξωτερικών στο Τόκιο . 

Ήταν αρκετά σημαντικό να παρευρεθεί ο Pompeo αυτοπροσώπως, παρόλο που ο πρόεδρος είχε πρόσφατα διαγνωστεί με COVID-19. 

Και τώρα, η Αυστραλία έχει προστεθεί στις ασκήσεις Malabar , όπου οι τέσσερις στρατιωτικοί θα εργαστούν για τη διαλειτουργικότητα σε μια δημόσια εκδρομή του Quad που οι στρατηγικοί λογιστές του Κ.Κ.Κ. πρέπει να υποθέσουν ότι θα πάρουν σοβαρά σημεία από τους αριθμούς της Εθνικής Δύναμης του Πεκίνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης την υποστήριξη των αιτημάτων της Νότιας Θάλασσας της Κίνας των εταίρων, αυξημένη εμπλοκή με την ASEAN, αναβαθμισμένη ΗΠΑ-Μεκόνγκ εταιρικής σχέσης, υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις Μαλδίβες (ένα σημαντικό κόμβο στον Ινδικό Ωκεανό), έστειλε μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου για την Ταϊβάν και άλλα. Και πάλι, μόλις τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από μια σειρά από υψηλού προφίλ ελεύθερης ναυσιπλοΐας εργασιών , έχει επίσης εργαστεί για την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας με τους εταίρους.

 Για παράδειγμα, με την Ινδία , πραγματοποίησε τις πρώτες ασκήσεις τριών υπηρεσιών, ένα υποβρύχιο κυνηγό του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. ανεφοδιάστηκε σε καύσιμα στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας και ένα ινδικό πολεμικό πλοίο ανεφοδιάστηκε σε βυτιοφόρο από το αμερικανικό ναυτικό στην Αραβική Θάλασσα. 

Αυτό είναι πέρα ​​από όλες τις εξελίξεις στην ανταλλαγή πληροφοριών που συμβαίνουν σε πολύ πιο ήσυχο επίπεδο.

Και τότε υπάρχει η πρωτοβουλία αποτροπής του Ειρηνικού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατευθύνεται μέσω του Κογκρέσου με διμερή υποστήριξη. 

Το PDI έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενισχύσει τις δυνατότητες και τη διαλειτουργικότητα με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή.

 Επιπλέον, υπάρχει σημαντική ενθάρρυνση των ΗΠΑ για ομοϊδεάτες χώρες στην περιοχή που συνεργάζονται εκτός της άμεσης δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει δει την Ινδία και την Ιαπωνία , καθώς και την Ινδία και την Αυστραλία , να υπογράψουν συμφωνίες logistics, καθιστώντας τη λειτουργία του Quad πιο απρόσκοπτη.

Αυτές δεν είναι μικρές αποφάσεις και δεν συμβαίνουν τυχαία. Υπήρξαν κενά, λάθη και λανθασμένα βήματα, και έχουν απομείνει πολλά να γίνουν, αλλά αν κάποιος αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα με την οποία η διοίκηση παίρνει την οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης πολυεθνικής άμυνας, παρακολουθήστε προσεκτικά τις μεγάλες ανακοινώσεις για περισσότερες θεμελιώδεις συμφωνίες κατά τη διάρκεια του Pompeo και Επίσκεψη του Esper στην Ινδία. 

Και, αν και πιθανότατα θα χαθεί στην ομίχλη των εκλογών, μετά την Ινδία, ο Πομπέο δεν θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες – θα κατευθυνθεί προς τη Σρι Λάνκα, τις Μαλδίβες και την Ινδονησία για να ενισχύσει ακόμη περισσότερους δεσμούς με την Ινδονησία. Συνεργάτες του Ειρηνικού.

Η διοίκηση, και οι συνεργάτες της, θέλουν να θεσμοθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία της Ολοκληρωμένης Πολυεθνικής Άμυνας, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν αλλαγές στην κυβέρνηση σε οποιονδήποτε από τους εταίρους. 

Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν ότι είναι η μόνη στρατηγική που μπορεί να αντισταθμίσει την αδυσώπητη, βάναυση, «επιστημονική προσέγγιση» του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάσταση και την επέκταση της εμβέλειας της Συνολικής Εθνικής Δύναμης του Μεσαίου Βασιλείου.

Η στρατηγική είναι σαφής, εστιασμένη, και πιθανότατα το μόνο πράγμα που θα λειτουργήσει. 

Το Πεκίνο το γνωρίζει, και γι ‘αυτό κάνει ό, τι μπορεί για να οδηγήσει σφήνες σε βασικά στοιχεία όπως το Quad. 

Οι σύμμαχοι και οι συνεργάτες του Ινδο-Ειρηνικού το γνωρίζουν επίσης και πολλοί κάνουν ό, τι μπορούν για να συμμετάσχουν και να ηγηθούν . Αρχίζει να λειτουργεί. Το μόνο ερώτημα είναι, θα συνεχιστεί;

Ο Cleo Paskal είναι μη κάτοικος του Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών και συνεργάτης στο Chatham House.

https://thediplomat.com/2020/10/yes-virginia-the-trump-administration-does-have-a-china-strategy/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>