«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Θα ήθελα να κλάψω αλλά μου έχουν στερήσει και αυτό το συναίσθημα. Λοιπόν σήμερα δεν μπορεί κανείς να κυβερνήσει δίκαια και πολιτισμένα, χρειαζόμαστε έναν Ιανό διπρόσωπο, έναν για τους ανθέλληνες και προδότες και ένα για τον λαό!

Thomas Isidore Noël Sankara, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Μια μικρή και απίστευτη, αφρικανική ιστορία.
(αφιερωμένη στους ιθαγενείς πολιτικούς νάνους, λακέδες και βασταρούχες της ντόπιας και διεθνούς πλουτοκρατίας)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Άνω Βόλτα (Haute-Volta), πρώην γαλλική αποικία, απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1960, χωρίς φυσικά να αποκτήσει ποτέ την ελευθερία της, αφού παρέμεινε εξαρτημένη από την Γαλλία, που υποβοηθούμενη από τους ντόπιους φυλάρχους,
ολιγάρχες και λοιπούς ξεπουλημένους πολιτικούς κάφρους, εκμεταλλευόταν προνομιακά τον αγροτικό της πλούτο, κυρίως το βαμβάκι, αλλά και τον μη αγροτικό …χρυσό.

Παλιοί και νέοι αποικιοκράτες ιμπεριαλιστές λεηλάτησαν τη χώρα, μαζί με την οργανωμένη εκμετάλλευση των δυτικών πολυεθνικών.

Αυτή ήταν άλλωστε η ουσία της «ανεξαρτησίας», όχι ακριβώς, η ελευθερία της χώρας, αλλά η …μεταποίηση, του δαπανηρού και αιμοσταγούς αποικιοκρατικού καθεστώτος, σε τηλε-αποικία, διαχειρίσιμη εκ του μακρόθεν με ελάχιστο κόστος.

Η Άνω Βόλτα, ήδη Μπουργκίνα Φάσο, είναι η 1η βαμβακοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, είναι τρίτη αφρικανική χώρα σε χρυσό, τα κοιτάσματα μαγγανίου είναι από τα μεγαλύτερα παγκόσμια, ενώ υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα χαλκού, μολύβδου, βωξίτη, νικελίου, αργύρου, ψευδαργύρου, αντιμονίου.

Στα περισσότερα από τα παραπάνω κοιτάσματα γίνεται σήμερα οργανωμένη λεηλασία από δυτικές εταιρείες, χωρίς το παραμικρό όφελος για τον λαό της χώρας.

Η αποστράγγιση των πόρων, μέχρι το 1983, είχε φέρει την χώρα στην θέση της φτωχότερης της Αφρικής και μιας από τις φτωχότερες στον κόσμο.

Το προσδόκιμο επιβίωσης δεν ξεπερνούσε τα 40 χρόνια, ενώ η παιδική θνησιμότητα ήταν 20% μέχρι την ηλικία των 5 ετών, ο λαός πεινούσε, οι συνθήκες υγιεινής τραγικές, το πόσιμο νερό, νοσοκομεία και παιδεία, ανύπαρκτα και το χρέος στο ΔΝΤ διογκωνόταν με νέα δάνεια και τόκους, φτάνοντας σε σημείο να μην μπορεί πλέον να εξυπηρετηθεί.

Η Μπουρκίνα Φάσο ήταν, όπως έλεγε και ο ίδιος ο Σανκαρά «η συμπύκνωση των συμφορών όλων των λαών, μια οδυνηρή σύνθεση όλων των πόνων της ανθρωπότητας, αλλά είναι επίσης, η συμπύκνωση των ελπίδων των αγώνων μας».
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Όλα ξαφνικά άλλαξαν, όταν εμφανίστηκε ένας 35αρης αξιωματικός του γαλλικού στρατού, ο Thomas Isidore Noël Sankara, για τους φίλους, Tom Sank, που ηγήθηκε επαναστατικού κινήματος και μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα τμήματος του στρατού, κυρίως νεαρών χαμηλόβαθμων αξιωματικών, που ήλεγχε ο «έτερος Καππαδόκης», Blaise Compaoré, έγινε πρόεδρος της χώρας την 4/8/1983
και όχι μόνον υποσχέθηκε, αλλά και υλοποίησε, αδιανόητο για μικρή, φτωχή αφρικανική χώρα, δύο γεύματα για κάθε πολίτη ημερησίως και 5 λίτρα πόσιμο νερό για κάθε οικογένεια.

Ο ίδιος δήλωσε:
«Η επανάστασή μας, αντλεί από το σύνολο των εμπειριών του ανθρώπου από την στιγμή της πρώτης ανάσας της ανθρωπότητας.

Θα είμαστε οι κληρονόμοι όλων των επαναστάσεων του κόσμου, όλων των απελευθερωτικών αγώνων των λαών του 3ου Κόσμου.

Αντλήσαμε διδάγματα από την αμερικανική επανάσταση.

Η Γαλλική Επανάσταση μας δίδαξε τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση έφερε τη νίκη στο προλεταριάτο και έκανε δυνατή την πραγματοποίηση των ονείρων της Παρισινής Κομμούνας και της δικαιοσύνης».
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Περαιτέρω:
1. Άλλαξε το όνομα της χώρας, από Haute-Volta σε Burkina Faso, δηλαδή η «Χώρα των αδιάφθορων».
2. Πούλησε τον κυβερνητικό στόλο πολυτελών αυτοκινήτων και κατέστησε το ταπεινό Renault 5 (το φθηνότερο αυτοκίνητο που επωλείτο στη χώρα τότε) το επίσημο υπηρεσιακό αυτοκίνητο των υπουργών.
3. Μείωσε τους μισθούς των ανώτερων κρατικών αξιωματούχων, μαζί και τον δικό του, βεβαίως, ενώ κατάργησε τις θέσεις των οδηγών κυβερνητικών αυτοκινήτων,
αεροπορικών εισιτηρίων 1ης θέσεως για τους υπουργούς, αλλά και την χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους, για μετακινήσεις των υπουργών του σε θέρετρα (βλ. Βενιζέλος)
4. Αναδιένειμε τη γη των φεουδαρχών φυλάρχων στους αγρότες.

5. Εναντιώθηκε στην ξένη βοήθεια, λέγοντας ότι: «αυτός που σε ταΐζει, σε ελέγχει».

6. Στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου ο Sankara μετέτρεψε το κατάστημα προμηθειών του στρατού σε ένα κρατικό σούπερ-μάρκετ ανοικτό σε όλους,
συμπτωματικά, το πρώτο σούπερ-μάρκετ στη χώρα.

7. Υποχρέωσε τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, να δωρίζουν μισθό ενός μηνός σε δημόσια προγράμματα.

8. Δεν χρησιμοποιούσε κλιματιστικό στο γραφείο του, με την αιτιολογία ότι μια τέτοια πολυτέλεια, δεν ήταν προσιτή, παρά σε ελάχιστους κατοίκους της χώρας.

9. Μείωσε τον μισθό του σε 120 δολάρια τον μήνα και περιόρισε τα υπάρχοντά του σε ένα αυτοκίνητο, τέσσερα ποδήλατα, τρεις κιθάρες, ένα ψυγείο και ένα καταψύκτη, ενώ αρνήθηκε να μετακομίσει στην προεδρική κατοικία και παρέμεινε στο ταπεινό σπιτάκι του.

10. Επέβαλε στους δημόσιους υπαλλήλους να φορούν έναν παραδοσιακό χιτώνα
υφασμένο από ντόπιο βαμβάκι και ραμμένο από ντόπιους τεχνίτες.

11. Διέθεσε δωρεάν, τρία εκατομμύρια εμβόλια, κατά της μηνιγγίτιδας και της πολιομυελίτιδας και έφτιαξε σε όλη τη χώρα μικρές νοσοκομειακές μονάδες.

Με το πρόγραμμα «εμβολιασμός Commando», τις πρώτες 15 μέρες, εμβολιάστηκαν 2.500.000 παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας, του κίτρινου πυρετού και της ιλαράς.

12. Προώθησε τη συμμετοχή του λαού στη λήψη αποφάσεων, ιδρύοντας σε όλες τις περιοχές της χώρας, «Επιτροπές για την Άμυνα της Επανάστασης».

Η λειτουργία τους δεν ήταν υποδειγματική, ή χωρίς προβλήματα, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αποφάσεις τους, ακύρωσαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

13. Επέβαλλε υποχρεωτική εργασία, για τους παραδοσιακούς ηγέτες των χωριών
και ψηφίστηκε νόμος για κατάργηση της δουλοπαροικίας.

14. Με σειρά προγραμμάτων άρδευσης και διανομής λιπασμάτων, μέσα σε 4 χρόνια η Μπουρκίνα Φάσο ήταν αυτάρκης σε τρόφιμα.

Ενώ το 1986 η απόδοση για το σιτάρι ήταν 170 κιλά ανά στρέμμα, η Μπουρκίνα Φάσο έφτασε να παράγει 390 κιλά στο στρέμμα, ενώ αυξήθηκε εντυπωσιακά και η παραγωγή βαμβακιού.

15. Εθνικοποίησε την γη και τον ορυκτό πλούτο, στερώντας από κάθε δικαίωμα τους αποικιοκράτες.

16. Κατάργησε τον αγροτικό κεφαλικό φόρο.

17. Υποχρέωσε τους υψηλόβαθμους κρατικούς υπάλληλους και αξιωματούχους του στρατού, να εκχωρήσουν στο κράτος μισθό ενός μηνός και τους δημοσίους υπαλλήλους, μισθό μισού μηνός, για την χρηματοδότηση έργων κοινωνικής ανάπτυξης.

18. Ανέστειλε όλα τα ενοίκια των φτωχών για το 1985 και ξεκίνησε μαζικό πρόγραμμα κατασκευής δημοσίων κατοικιών.

19. Από την 1/1/1985, φυτεύονται 10 εκατομμύρια δέντρα, ώστε να επιβραδυνθεί η επέκταση της Σαχάρας.

20. Από το 1986 ξεκίνησε το πρόγραμμα «Alpha Commando», μια εκστρατεία κατά του αναλφαβητισμού, σε όλες τις διαλέκτους.

21. Έδωσε μάχη για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, ιδιαίτερα των γυναικών, και προώθησε τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία ποινικοποιώντας την πρακτική της κλειτοριδεκτομής και προωθώντας την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, μέσω της εργασίας και τις εκπαίδευσης.

Η βελτίωση της θέσεως των γυναικών στην κοινωνία της χώρας, ήταν ένας από τους διακηρυγμένους στόχους του.

Η κυβέρνησή του περιλάμβανε μεγάλο αριθμό γυναικών, κάτι χωρίς προηγούμενο στη Δυτική Αφρική.

Απαγόρευσε τους καταναγκαστικούς γάμους και την πολυγαμία, διόρισε γυναίκες σε υψηλές κρατικές θέσεις, ενεθάρρυνε τον γυναικείο πληθυσμό να εργάζεται εκτός οικίας και τις μαθήτριες να συνεχίζουν το σχολείο ακόμα και έγκυες.

Ο Sankara προώθησε επίσης την αντισύλληψη και προέτρεψε τους συζύγους να αγοράσουν φαγητό και να ετοιμάσουν γεύματα για να αποκτήσουν την εμπειρία των συνθηκών, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, έχοντας καθιερώσει πανεθνική μέρα, όπου οι άντρες έκαναν όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανές, σε έναν περίφημο λόγο του κατά τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 1987 στην Ouagadougou.

Μίλησε σε χιλιάδες γυναίκες και δήλωσε ότι η επανάσταση:

«εγκαθίδρυε νέες κοινωνικές σχέσεις» που θα αναστάτωναν «τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες, υποχρεώνοντας το κάθε φύλο να ξανασκεφτεί τη φύση αμφότερων.

Αυτό το καθήκον είναι απίστευτα δύσκολο, αλλά απαραίτητο.»

Περαιτέρω, ήταν ο πρώτος Αφρικανός ηγέτης που στρατολόγησε ενεργά γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις.

Στους λόγους του προέτρεπε τις γυναίκες να δουλεύουν, για να μην έχουν ανάγκη τους άντρες για να τις συντηρούν, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται, να παντρεύονται κάποιον χωρίς να τον αγαπούν.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στην εξωτερική πολιτική, εν μέσω ψυχρού πολέμου, συναντούσε όποιον ηγέτη θεωρούσε ότι θα βοηθούσε τη χώρα του, τηρώντας ίσες αποστάσεις από ΕΣΣΔ, ΗΠΑ και Γαλλία.

Προσανατολίστηκε στη συμμαχία με χώρες, όπως Κούβα και Νικαράγουα που αμφισβητούσαν την Δύση, ενώ υποστήριξε τα κινήματα αυτοδιάθεσης των λαών,
σε Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Παλαιστίνη και Δυτική Σαχάρα.

Το πλέον εξωφρενικό όμως, ότι κατήγγειλε τον τρόπο, με τον οποίο οι χώρες της Αφρικής παγιδεύονται από το ΔΝΤ, με δυσβάστακτα χρέη που υποδουλώνουν τους λαούς, ενώ τα δανεικά χρήματα τα επωφελείται, μια διεφθαρμένη ντόπια ολιγαρχία, που, συνεργαζόμενη με τους ξένους δανειστές και πολιτικούς, φτιάχνει έργα άσκοπα, συχνά άχρηστα και μη παραγωγικά.

Οι παρεμβάσεις του στα Ηνωμένα Έθνη, ανησύχησαν όσους επωφελούνταν ακόμα από τη νεοαποικιοκρατία:

«Μιλώ, έλεγε, στο όνομα των μανάδων, των εξαθλιωμένων αφρικανικών λαών,
που βλέπουν τα παιδιά να πεθαίνουν από ελονοσία και διάρροια, χωρίς να μπορούν να επωφεληθούν από τα μέσα, που προσφέρει η επιστήμη…».

Η τελευταία του πολιτική πρωτοβουλία, ήταν η προσπάθεια να συγκροτηθεί μια αφρικανική κίνηση, για την ηθική, πολιτική και νομική άρνηση του χρέους, των χωρών της Αφρικής, καθώς θεωρούσε τα δεσμά του χρέους, υπεύθυνα για την εξάρτηση, την κατάρρευση της κοινωνίας και την καταστροφή προοπτικής ανάπτυξης, προσανατολισμένης, στην εξυπηρέτηση των αναγκών των αφρικανικών λαών.

Παράλληλα κάλεσε για ενωμένο μέτωπο των αφρικανικών χωρών, που θα αποκήρυσσε το χρέος τους προς την Δύση.

Υποστήριξε ότι οι φτωχοί και τα θύματα εκμεταλλεύσεως δεν είχαν υποχρέωση να αποπληρώσουν χρήματα στους πλούσιους και εκμεταλλευτές.

Το αποκορύφωμα της …αυθάδειάς του ήρθε στις 29/7/1987, όταν στη Γενική Συνέλευση των Αφρικανικών Χωρών είπε:

«Δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας… Αυτό είναι αδύνατον, δεν είναι θέμα ηθικής τάξης, ούτε αθέτηση υποσχέσεων… Εάν δεν πληρώσουμε, οι πιστωτές μας δεν θα πεθάνουν, αυτό είναι βέβαιο.

Εάν όμως πληρώσουμε, ο λαός μας θα εξοντωθεί.

Οι πιστωτές έπαιξαν όπως κάνουν στα καζίνα.

Κέρδισαν πολλά, πολλές φορές… Ας χάσουν και μια φορά…
Η ζωή θα συνεχιστεί…».

Και η ζωή συνεχίστηκε, αλλά μόνο για δυόμισι μήνες για τον Sankara.

Είχε υπερβεί όλες τις κόκκινες γραμμές και τις ανοχές της Δύσης.

Έτσι, την 15/10/1987, ένστολοι, με επικεφαλής τον στενό συνεργάτη του, Blaise Compaoré, εισέβαλαν στο προεδρικό γραφείο, στην πρωτεύουσα Ouagadougou,
και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους δώδεκα συνεργάτες του.

Ο Σανκάρα πρόλαβε να πει:

«μα, Μπλεζ, είσαι ο καλύτερός μου φίλος, σε αποκαλώ αδελφό…».
(« Blaise, tu es mon meilleur ami, celui que j´appelais mon frère,
et c´est justement toi qui m´assassines ? »)
Το σώμα του νεκρού Sankara διαμελίστηκε και θάφτηκε εσπευσμένα σε έναν ανώνυμο τάφο, ενώ η χήρα του Μαριάμ τα παιδιά τους εγκατέλειψαν τη χώρα.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η «ηρεμία» επανήλθε στη χώρα των «αδιάφθορων ανθρώπων».

Ο Blaise Compaoré έγινε πρόεδρος και πρώτη τον αναγνώρισε η Γαλλία.

Ο Compaoré αμέσως ανέστρεψε τις εθνικοποιήσεις και σχεδόν όλες τις πολιτικές του Sankara.

Επέστρεψε τη χώρα στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα, για να φέρει στη χώρα «τους πόρους που χρειαζόταν απελπισμένα» για να ανορθώσει την «ερειπωμένη οικονομία» της, και τελικώς περιφρόνησε όλη σχεδόν την κληρονομιά του Sankara.

Έκτοτε, με υποδειγματική συνέπεια, η χώρα των εξαθλιωμένων αλλά «αδιάφθορων ανθρώπων», εξοφλεί τις δόσεις του χρέους προς το ΔΝΤ, που είναι απόλυτα ικανοποιημένο, δίνοντας εύσημα στον Compaoré,
αδιαφορώντας για το κλείσιμο των νοσοκομείων, των σχολείων και την κατάργηση των κοινωνικών ευεργετημάτων, που ο Sankara πρόλαβε να εφαρμόσει.

Ιδιωτικοποιήθηκαν τα πάντα, ακόμα και το νερό.

Η επιδημία του Έμπολα είναι ένα από τα επακόλουθα, της τραγικής θέσης αυτής της λεηλατημένης χώρας.

Η Μπουργκίνα Φάσο είναι σήμερα, μια απ τις φτωχότερες χώρες του κόσμου,
το AIDS έχει μολύνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το προσδόκιμο ζωής είναι κάτω από τα 55 χρόνια, η ανεργία έχει οδηγήσει το ¼ του πληθυσμού σε μετανάστευση, μόλις το 20% των παιδιών έχει βασικές γνώσεις δημοτικού, η παιδική θνησιμότητα είναι απ τις μεγαλύτερες παγκόσμια, οι γυναίκες έχουν επανέλθει στο παλιό καθεστώς, το κατά κεφαλήν ονομαστικό εισόδημα είναι 542 $ το χρόνο –σύμφωνα με το ΔΝΤ- δηλαδή περίπου 1,5 $ ημερησίως.

Η δικτατορία του Compaoré παρέμεινε στην εξουσία επί 27 χρόνια, μέχρι που ανατράπηκε από λαϊκή εξέγερση την 31/10/2014, που εκδηλώθηκε πριν την ψήφιση νομοσχεδίου του κοινοβουλίου, που θα του επέτρεπε να κατέλθει εκ νέου στις εκλογές του 2015 και αντίθετα με το Σύνταγμα που δεν του επέτρεπε άλλη θητεία.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η δολοφονία του Sankara και άλλων δώδεκα συντρόφων του, έγινε γνωστή χωρίς πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες ήρθαν στο φως μετά την ανατροπή του Compaoré,
με την έρευνα ενός Ιταλού, του Silvestro Montanaro.

Επρόκειτο για μια καλά οργανωμένη διεθνή συνωμοσία, στην οποία πρωτοστάτησαν η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που χρηματοδότησε η Γαλλία και εκτέλεσε η CIA, υποβοηθούμενη από τον Λιβεριανό εγκληματία και μετέπειτα πρόεδρο Charles Taylor, ήδη καταδικασθέντος από το ICTL σε κάθειρξη 50 ετών για εγκλήματα πολέμου στον δεκαετή εμφύλιο στη Σιέρα Λεόνε, με συνεργασία του Ζαν-Κριστόφ, γιού του προέδρου Μιτεράν aka «Παπαμαντί» (δηλ.‘ ο μπαμπάς μου είπε’) που ήταν …σύμβουλος του πατέρα του για τις Αφρικανικές Υποθέσεις το διάστημα 1986-92 ήδη καταδικασθέντος σε φυλάκιση 30 μηνών για φοροδιαφυγή, από αμοιβή που έλαβε από τον επιχειρηματία Πιέρ Φαλκόνε
για λαθρεμπόριο όπλων στην Ανγκόλα.

Τα προηγούμενα με τον Taylor της Λιβερίας, είχαν ξεκινήσει όταν ο Sankara, είχε στιγματίσει τη συμπεριφορά της Λιβερίας, που ήταν τότε παράδεισος των offshore εταιρειών και δεν συνεργάστηκε για την επιστροφή του Taylor στη Λιβερία, όταν «συμπτωματικά» εκείνος δραπέτευσε, από την υψίστης ασφαλείας φυλακή των ΗΠΑ όπου κρατούνταν και επανήλθε στη χώρα του με τη βοήθεια της CIA, για να δημιουργήσει αντάρτικο με τη στήριξη και του Καντάφι.

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνωμοσία ανατροπής Sankara, συνεστήθη ειδική επιτροπή στο Γαλλικό Κοινοβούλιο, το θέμα απασχόλησε τον ΟΗΕ,
ενώ στοιχεία περιελήφθησαν στα WikiLeaks.

Όμως με τον καιρό όλα ξεχάστηκαν.

Με τον ίδιο τρόπο που ξεχάστηκε ο φόνος του Patrice Lumumba και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Dag Hammarskjöld.

Και οι δύο σκοτώθηκαν στην Αφρική το 1961, πέφτοντας και οι δύο θύματα εταιρειών εξόρυξης διαμαντιών.

Ο Sankara ενόχλησε πολλούς, σε αρκετούς τομείς, και θεωρήθηκε από διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, ολέθριο παράδειγμα για τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες.

Δεν έπρεπε να επιτύχει η επανάσταση του «Γκεβάρα της Αφρικής».

Τι θα γινόταν εάν άλλες αφρικανικές χώρες μιμούνταν, τη «χώρα των τίμιων ανθρώπων»;

Διότι, η φτωχή Αφρική κάθεται πάνω σε χρυσό, διαμάντια, πετρέλαιο και ουράνιο
και αν ποτέ επικρατούσαν οι έντιμοι φτωχοί, τι θα γίνονταν οι πλούσιοι λωποδύτες;

Ο «Τσε» της Αφρικής, ερωτηθείς γιατί δεν επιθυμούσε να κρεμάσουν τη φωτογραφία του σε δημόσιους χώρους, όπως έκαναν οι περισσότεροι Αφρικανοί ηγέτες, αποκρίθηκε: «Υπάρχουν 7 εκατομμύρια Sankara.»

Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Αφρικής, σύμβολο του αγώνα ενάντια σε ιμπεριαλισμό και αποικιοκρατία, που μετέτρεψαν την Μαύρη Ήπειρο σε καμένη γη.

Είναι ισάξιος όλων των μεγάλων Αφρικανών επαναστατών που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στα αντιαποικιακά κινήματα τις δεκαετίες ’60 και ’70 και σ’ ένα σοσιαλιστικό προσανατολισμό των χωρών τους, όπως οι Πατρίς Λουμούμπα, Κβάμε Ενκρούμα και Τζούλιους Νιερέρε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λίγες μέρες πριν την δολοφονία του, δημοσιογράφοι, του εμφανίζουν στοιχεία για την συνωμοσία.

Η απάντησή του: « Le jour où vous apprendrez que Blaise prépare un coup d’Etat contre moi… Ce ne sera pas la peine de chercher à vous y opposer ou même de me prévenir.

Ça voudra dire que c’est trop tard et que ce sera imparable.»
Δηλαδή:

«Την μέρα που μαθαίνετε ότι ο Blaise ετοιμάζει πραξικόπημα εναντίον μου….. Δεν αξίζει να προσπαθήσω να αντιταχθώ, ή ακόμα και να το αποτρέψω.

Θα σημαίνει ότι είναι πολύ αργά και θα είναι αναπόφευκτο.»

Ο Blaise, μετά 27 χρόνια στην εξουσία, διέφυγε την 31/10/2014, στην Côte d’Ivoire, με γαλλικό ελικόπτερο που τον περίμενε, παίρνοντας μαζί του για τα πρώτα έξοδα, 64 εκατομμύρια ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για 24 νεκρούς διαδηλωτές τις μέρες της ανατροπής του.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στο βίντεο που ακολουθεί σε δύο μέρη, υπάρχει η ομιλία του Sankara στις 29 Ιουλίου 1987, στην έδρα του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας με θέμα τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου ενάντια στο Χρέος.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, μετά από αυτή την ομιλία, ο Thomas Sankara δολοφονείται, την 15 Οκτωβρίου 1987.
————————————————-Εμουτουιδίου


Katerina Dimopoulou
Θανάσης Πολυζόπουλος

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ τον ανακηρύσσει αθάνατο στο πάνθεο των Ελλήνων ΗΡΩΩΝ!!!!!!!!!!!!!

http://arxaiaithomi.gr

2 comments to Θα ήθελα να κλάψω αλλά μου έχουν στερήσει και αυτό το συναίσθημα. Λοιπόν σήμερα δεν μπορεί κανείς να κυβερνήσει δίκαια και πολιτισμένα, χρειαζόμαστε έναν Ιανό διπρόσωπο, έναν για τους ανθέλληνες και προδότες και ένα για τον λαό!

 • ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ( ΜΟΝΟΣ ) ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΩ ΩΣ : ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ !!!

  ΑΘΑΝΑΤΟΣ στο πάνθεο των Ελλήνων ΗΡΩΩΝ!!!!!!!!!!!!!

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ …..

  • Φιλονόη
   ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ………….

   ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ; ; ;

   ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :

   Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
   Έτσι, στα 500 χρόνια της τουρκοκρατίας, στη Μικρά Ασία ο τουρκικός πληθυσμός από 50.000 ανήλθε στα 6 1/2 εκατομμύρια, ενώ ο ελληνικός πληθυσμός από 25 εκατομμύρια μειώθηκε σε 2.150.000.

   https://www.politeianet.gr/books/9789609542548-sullogiko-korali-o-mikrasiatikos-ellinismos-apo-tin-archaiotita-os-tis-meres-mas-istoria-kai-politismos-279186

   Ο ελληνισμός στην Τουρκία: Οι λαμπρές και οι σκοτεινές σελίδες
   Στα τέλη του Α” Παγκοσμίου Πολέμου το 40% περίπου του ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν εκτοπισμένο, ο δε αριθμός των θυμάτων πλησίαζε το ένα εκατομμύριο
   https://www.in.gr/2019/08/08/plus/features/o-ellinismos-stin-tourkia-oi-lampres-kai-oi-skoteines-selides/

   Χάρτης: Πού υπήρχαν Έλληνες (και πόσοι ήταν) στην Μικρά Ασία πριν το 1922

   Σε διάστημα λιγότερο από 100 χρόνια, και σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, από τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων πλέον έχουμε φθάσει σε ένα πληθυσμό που υπολογίζεται σε 5 χιλιάδες που ζει κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.

   https://www.news247.gr/afieromata/chartis-poy-ypirchan-ellines-kai-posoi-itan-stin-mikra-asia-prin-to-1922.6518262.html

   «Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη;»

   Με το νόμο αυτό απαγορευόταν η έξοδος από τη Μικρά Ασία των Ελλήνων και των Αρμενίων, χωρίς την άδεια των συμμαχικών αρχών. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για την πλήρη κατανόηση του πολιτικού τοπίου εκείνων των τελευταίων τραγικών μηνών, ήταν ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε παράλληλα με την απαγόρευση της δράσης της οργάνωσης «Μικρασιατική Άμυνα», που υπό την ηγεσία του Χρυσοστόμου Σμύρνης αποτελούσε την πολιτική έκφραση των Μικρασιατών. Η «Άμυνα» επεδίωκε τη δημιουργία ντόπιου μικρασιατικού στρατού, την απεμπλοκή από τις συμμαχικές υποχρεώσεις και την ανακήρυξη ενός Αυτόνομου Ιωνικού Κράτους στην περί την Σμύρνη περιοχή. Τα ελληνικά πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι της Σμύρνης το Σεπτέμβρη του 1922 χωρίς να πάρουν μαζί τους ούτε έναν Έλληνα ή Αρμένιο της Ιωνίας. Ενώ τα ξένα πολεμικά που ναυλοχούσαν εκεί (αμερικανικά, βρετανικά, ιταλικά και γαλλικά) είχαν εντολή να μην παρέμβουν στη σφαγή. Και όσοι διασώθηκαν από τα υποχωρούντα ελληνικά στρατεύματα, διασώθηκαν χωρίς στην πρωτοβουλία γενναίων αξιωματικών που αγνόησαν τις εντολές της μοναρχικής κυβέρνησης.
   «Με την ένοχη συμμετοχή…»
   Η καταστροφή της Σμύρνης υπήρξε μια σκόπιμη πράξη των κεμαλιστών για να επιτύχουν την πλήρη εκδίωξη των ελληνικών και αρμενικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία. Μόνο που στο έγκλημα συνήργησαν τόσο οι μοναρχικοί κυβερνήτες των Αθηνών, όσο και οι Μεγάλες Δυνάμεις

   https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/giati-kapsame-ti-smyrni

   Τὶ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ καὶ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗΚΕ

   Η Ελλάς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ανθρώπινα θύματα το μεγαλύτερο παγκοσμίως, 558.000 θανόντες, 880.000 ανάπηροι και συνολικά 1.438.000 θύματα.
   Γιῶργος Λεκάκης
   http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/blog-post_4375.html

   Σοφία Μαυραντζά , για το CNN GREECE, 06 Σεπτεμβρίου 2016
   ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23.450.000 ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ (350.000 Χ 67 ΕΤΗ).
   ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. 350.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΒΕΣ.

   http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/07/350000-10.html

   ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ

   Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

   ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ
   Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

   ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μέτρα και, κυρίως, η ανασφάλεια που αισθάνονται πλέον οι Ελληνες για το μέλλον τους πλήττουν σημαντικά τον αριθμό των γεννήσεων. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
   Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα λόγω οικονομικών χρεών και ανεργίας

   ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
   πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ, Αρ. Φύλλου 323, 30/4 – 1/5/2011

   Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου “Σκυθόπολις”
   Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου «Σκυθόπολις» | Αγώνας της Κρήτης

   Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου «Σκυθόπολις» | Αγώνας τη…
   Γράφει η Ροδάνθη Κουμή Είναι ένα πολύ ο λεπτό ζήτημα το να ακουμπήσεις το βάθος των θρησκειών όλου του κόσμου. Ε…

   http://agonaskritis.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CF%83/

   ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ…
   https://kerberos-hellas.blogspot.com/2020/01/blog-post_14.html

   Κανένα άλλο Eθνος στην Ευρώπη δεν έχυσε τόσο Aίμα για την Eλευθερία: Από το 1821 μέχρι το 1933 έχουμε 5.000.000 Έλληνες νεκρούς
   https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Κανένα-άλλο-eθνος-στην-Ευρώπη-δεν-έχυσε/

   ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΦΕΡΕΤΡΑ …….

   ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ……

   ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ …

   ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ …