«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν νέο όργανο στο λαιμό

ένα νέο σύνολο σιελογόνων αδένων βρέθηκε κρυμμένο πίσω από τη μύτη

(Εικόνα: © Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου)

Ένα μυστικό σύνολο σιελογόνων αδένων κρύβεται πίσω από τη μύτη.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο όργανο: ένα σύνολο σιελογόνων αδένων που βρίσκεται βαθιά στο άνω μέρος του λαιμού. 

Αυτή η περιοχή του ρινοφάρυγγα – πίσω από τη μύτη – δεν θεωρήθηκε ότι φιλοξενεί τίποτα εκτός από μικροσκοπικούς, διάχυτους, σιελογόνους αδένες. αλλά το σετ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα έχει μήκος περίπου 1,5 ίντσες (3,9 εκατοστά). Λόγω της θέσης τους πάνω από ένα κομμάτι του χόνδρου που ονομάζεται torus tubarius, οι ερευνητές αυτών των νέων αδένων τους χαρακτήρισαν τους σωληνοειδείς αδένες. 

Οι αδένες πιθανώς λιπαίνουν και υγραίνουν τον άνω λαιμό πίσω από τη μύτη και το στόμα, έγραψαν οι ερευνητές στο Διαδίκτυο στις 23 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό Radiotherapy and Oncology .

Η ανακάλυψη ήταν τυχαία. Ερευνητές στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό αξονικών τομογραφιών και τομογραφιών εκπομπής ποζιτρονίων (PET) που ονομάζονται PSMA PET-CT για να μελετήσουν τον καρκίνο του προστάτη . 

Στη σάρωση PSMA PET-CT, οι γιατροί εγχέουν ένα ραδιενεργό “ιχνηθέτη” στον ασθενή. Αυτός ο ιχνηθέτης συνδέεται καλά με την πρωτεΐνη PSMA, η οποία είναι αυξημένη στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.

 Κλινικές δοκιμές διαπίστωσαν ότι η σάρωση PSMA PET-CT είναι καλύτερη από τη συμβατική απεικόνιση για την ανίχνευση μεταστατικού καρκίνου του προστάτη.

Η σάρωση PSMA PET-CT τυχαίνει επίσης να είναι πολύ καλή στην ανίχνευση ιστού σιελογόνων αδένων, η οποία είναι επίσης υψηλή σε PSMA. 

Μέχρι τώρα, υπήρχαν τρεις γνωστοί μεγάλοι σιελογόνιοι αδένες στους ανθρώπους: ένας κάτω από τη γλώσσα, ένας κάτω από τη γνάθο και ένας στο πίσω μέρος της γνάθου, πίσω από το μάγουλο. 

Πέρα από αυτά, ίσως χίλιοι μικροσκοπικοί σιελογόνιοι αδένες είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον βλεννογόνο ιστό του λαιμού και του στόματος, δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης και ογκολόγος ακτινοβολίας του Ολλανδικού Καρκίνου Ινστιτούτο Wouter Vogel σε δήλωση .

“Λοιπόν, φανταστείτε την έκπληξή μας όταν τα βρήκαμε”, είπε ο Vogel. 

Για να επιβεβαιώσει την ανακάλυψη, ο Vogel και οι συνάδελφοί του απεικόνισαν 100 ασθενείς (99 από αυτούς άνδρες λόγω της εστίασης στον καρκίνο του προστάτη) και διαπίστωσαν ότι όλοι τους είχαν τους πρόσφατα ανακαλυφθέντες αδένες. 

Ανέπτυξαν επίσης αυτήν την περιοχή του ρινοφάρυγγα από δύο πτώματα από ένα πρόγραμμα δωρεάς ανθρώπινου σώματος και διαπίστωσαν ότι η περιοχή που βρέθηκε αποτελείται από ιστό βλεννογόνου αδένα και αγωγούς που στραγγίζονται στον ρινοφάρυγγα. 

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι σημαντική για τη θεραπεία του καρκίνου. 

Οι γιατροί που χρησιμοποιούν ακτινοβολία στο κεφάλι και το λαιμό για τη θεραπεία του καρκίνου προσπαθούν να αποφύγουν την ακτινοβολία των σιελογόνων αδένων, δήλωσε ο Vogel, επειδή η βλάβη σε αυτούς τους αδένες μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής. 

«Οι ασθενείς μπορεί να έχουν πρόβλημα να τρώνε, να καταπιούν ή να μιλούν, κάτι που μπορεί να είναι πραγματικό βάρος», είπε. 

 Αλλά επειδή κανείς δεν ήξερε για τους σάλπιους αδένες των σαλπίγγων, κανείς δεν προσπάθησε να αποφύγει την ακτινοβολία σε αυτήν την περιοχή. 

Οι ερευνητές εξέτασαν αρχεία από περισσότερους από 700 ασθενείς με καρκίνο που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Γκρόνινγκεν και διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη ακτινοβολία είχαν λάβει οι ασθενείς στην περιοχή των άγνωστων αδένων, τόσο περισσότερες παρενέργειες ανέφεραν από τη θεραπεία τους. 

Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε έτσι να μεταφράζεται σε λιγότερες παρενέργειες για καρκινοπαθείς.

“Το επόμενο βήμα μας είναι να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να ελευθερώσουμε καλύτερα αυτούς τους νέους αδένες και σε ποιους ασθενείς”, δήλωσε ο Vogel. 

“Εάν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν λιγότερες παρενέργειες, οι οποίες θα ωφελήσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους μετά τη θεραπεία.”

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science.

https://www.livescience.com/new-salivary-gland.html

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>