«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δείτε τον ανθελληνικό και προδοτικό ρόλο της FRONTEX, το Ελληνικό ναυτικό τι κάνει;;;;

Τέλος στη δράση ευρωπαϊκών ΜΚΟ που διευκόλυναν την διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερις ευρωπαϊκές ΜΚΟ, εμπλεκόμενο σε διακίνηση και διευκόλυνση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση του οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα 33 μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης από Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Αυστρία και Νορβηγία, καθώς και δύο μη νόμιμοι μετανάστες από Αφγανιστάν και Ιράν που καθοδηγούσαν από την Λέσβο στην Τουρκία όσους ήθελαν να περάσουν και το κύκλωμα συνεργαζόταν ευθέως με τους διακινητές στην Τουρκία, παρέχοντάς τους ακόμα και απόρρητες πληροφορίες για τις κινήσεις του Ελληνικού Λιμενικού-Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις ΜΚΟ: Mare Liberum, Sea Watch, FFMEV, Watch the Med, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν έδρα στο εξωτερικό και εντός της χώρας μας και δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό σχεδόν από την αρχή του προβλήματος. Η εγκληματική τους δραστηριότητα φαίνεται να ακολούθησε πιο πρόσφατα από τα έως τώρα στοιχεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πλήρως η δραστηριότητά τους και αν αυτή η συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία γινόταν επ’ αμοιβή.

Χρονικά, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi) οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Τέτοιες πληροφορίες αφορούσαν στους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο, τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης), λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

Επιπρόσθετα, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε – με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε – τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της. Σημειώνεται ότι στη συνεχιζόμενη έρευνα για το αν υπήρξε υποκίνηση στον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας, δεν έχει προκύψει τυχόν εμπλοκή τους μέχρι στιγμής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Πώς τα 33 μέλη των ΜΚΟ που συνελήφθησαν στη Λέσβο έκαναν διακίνηση μεταναστών
Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις για ναυάγια

Για σωρεία παράνομων ενεργειών κατηγορούνται τα 33 μέλη των τεσσάρων ΜΚΟ που συνελήφθησαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, τα 33 μέλη συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Οι παράνομες ενέργειες των μελών των ΜΚΟ
Οι συλληφθέντες φέρονται μεταξύ άλλων να έδιναν στίγματα κίνησης σκαφών του Λιμενικού Σώματος, να προέβαιναν σε ψεύτικες ειδοποιήσεις «ναυαγίων» στο 112, να ενημέρωναν για τα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών με… συντεταγμένες, να ειδοποιούσαν για τους χρόνους αναχωρήσεων και τον αριθμό επιβατών στις λέμβους, ενώ παράλληλα έδιναν συμβουλές για τον ρουχισμού, τα σωσίβια, το δελτίο καιρού και έκαναν «κρατήσεις» διαμονής στο Κ.Υ.Τ. Μόριας.

Μέλη ΜΚΟ συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Πώς τους εντόπισαν ΕΛ.ΑΣ. και Ξεκινά η αποσυμφόρηση της Λέσβου, 700 άτομα από τον Καρά Τεπέ μεταφέρονται στην ενδοχώρα
33 δραστηριοποιούνταν με τις τέσσερις ΜΚΟ στη Λέσβο το προηγούμενο καλοκαίρι και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα από το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Πολίτες της Ευρώπης οι 33 συλληφθέντες των ΜΚΟ
Οι κατηγορούμενοι από τις 4 ΜΚΟ, είναι υπήκοοι, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, οι οποίοι φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να έχουν φύγει από το νησί και να έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους.
Το κύκλωμα εμπλέκεται σε 5 παράνομες διακινήσεις μεταναστών από τα τουρκικά παράλια και 27 απόπειρες διακίνησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Εδιναν πληροφορίες σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών

Οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν μέσω διαδικτύου εμπιστευτικές πληροφορίες σε δουλεμπορικά κυκλώματα και παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι έδιναν τα στίγματα κίνησης σκαφών του Λιμενικού Σώματος για την αλλαγή δρομολογίων στις λέμβους των δουλεμπόρων.
Προέβαιναν μάλιστα σε ψεύτικες ειδοποιήσεις «ναυαγίων» στο 112, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν επιχειρήσεις διάσωσης, σε σημεία αντίθετα από τις πλεύσεις των δουλεμπορικών σκαφών με σκοπό να αποφύγουν τους ελέγχους.
Μυτιλήνη: Κλείνουν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο
Τι ζητά ο δήμος για συναίνεση στη δημιουργία νέου Σύλληψη τριών ανηλίκων αιτούντων άσυλο για τη φωτιά στο
Οι κατηγορούμενοι ανακοίνωναν τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια, τους χρόνους αναχωρήσεων και τον αριθμό της «πληρότητας» των επιβατών στις λέμβους.
Το ίδιο έκαναν με τους τόπους και χρόνους των προσφυγικών ροών δίνοντας συντεταγμένες.
Η… οργάνωση των 33 μελών των ΜΚΟ, ήταν τόσο λεπτομερής, που έμοιαζε με «γραφείο ταξιδιών» όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Η έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λέσβου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).
Το κύκλωμα εμπλέκεται για τουλάχιστον 5 περιπτώσεις μεταφοράς, ενώ εμπλέκεται επίσης σε επιπλέον 27 απόπειρες διακίνησης.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

1 comment to Δείτε τον ανθελληνικό και προδοτικό ρόλο της FRONTEX, το Ελληνικό ναυτικό τι κάνει;;;;