«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ AKOMH KOIMOΥNTAI ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ!

ΔΟΞΑ

Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι η ΗΠΑ έδωσαν στην τουρκιά 1 δις για τα αεροδρόμια που έχει στην τουρκιά και όχι μόνο, αλλά όταν πήρε τηλέφωνο ο Τραμπ τον Μητσοτάκη του ειπε ορθά κοφτά, η συμβιβαζόσαστε, η πόλεμος, δηλαδή μας ειπε το κάθαρμα να μοιράσουμε το σπίτι μας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
02.09.2020

Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου
Η ονομασια «Ρωμιος» καλυπτε ολους τους Χριστιανους της «Ρουμελης», ονομασια που εδωσαν οι Οθωμανοι, για το μερος της αυτοκρατοριας τους που εκτεινονταν στην Ευρωπα’ι’κη Ηπειρο, ενω το τμημα της Ασιατικης Ηπειρου, το ονομαζαν «Ανατολια».

Η ονομασια «Ρωμιος» εξυπηρετουσε τα μεγιστα το αρχαιοτερο τουρκικο ιδρυμα Κωνσταντινουπολεως, δηλαδη το Πατριαρχειο, διοτι απλωνε την εξουσια του και σε χριστιανικους λαους εκτος του «Ελληνικου».

Η ανατολικη ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια απο την πρωτη στιγμη της υπαρξης της, φοβοταν τους Ελληνες και την σκεψη τους.

Την εποχη εκεινη θεωρουνταν Ελληνες, οι κατοικοι της κυριως Ελλαδος, των
νησιων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και των παραλιων της Μικρας Ασιας και οι εξελληνισθεντες γηγενεις λαοι της Μικρας Ασιας, οι οποιοι ειχαν πολιτιστικο υποβαθρο που ηταν επηρεασμενο απο την ελληνικη αντιληψη περι διοικησεως και ελευθεριας.

Επειδη η ανατολικη ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια κινδυνευε να βρεθει κατω απο
την εξουσια των Ελληνων και αυτη επρεπε παση θυσια να αποκλεισθει, εξαφανιζε οτι μπορουσε να θυμιζει την αρχαιοελληνικη θρησκεια.

Το αρχαιοελληνικο μοντελο της μη εξουσιαστικης θρησκειας, κλονιζε τα θεμελια της χριστιανικης θρησκειας, η οποια επικρατησε απο της εποχης του αυτοκρατορα Κωνσταντινο σε ολη την αυτοκρατορια.

Αυτος ηταν και ο κυριος λογος που τα ιερα της αρχαιοελληνικης λατρειας κατεδαφιζονταν ενα – ενα, χανοντας τις περιουσιες τους.

Οι αρχαιοελληνικοι ναοι γινονταν οικοδομικα υλικα, που δηθεν αγιαζονταν και χρησιμοποιουνταν στο κτισιμο των ναων της χριστιανικης θρησκειας πάνω στα θεμελια των αρχαιων ναων.

Η επικρατηση της χριστιανικης θρησκειας, πρωτα στην ανατολικη ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια, παρουσιαζεται σαν μια πραξη που το χριστιανικο ιερατειο ξεκινησε και ειχε εναν και μονο αποδεκτη, τους Ελληνες.

Απο την στιγμη που καταφερε να εξουδετερωσει εγκληματικα καθε αντιδραση των Ελληνων, περιοριστηκε σε συντηρηση των κεκτημενων, καταδιωκοντας μονο τις αιρεσεις και κυριως αυτες που ειχαν καποια σπερματα αρχαιοελληνικης θεωρησης.

Μετα την καταρρευση της ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας, στα 500 περιπου χρονια της οθωμανικης εξουσιας που ακολουθησαν, οι Οθωμανοι εδραιωσαν την παρουσια τους και επεκτειναν την εξουσια τους προς καθε υλικη ‘η πνευματικη κατευθυνση.

Οι πολιτες της παλαι ποτε ανατολικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας οδηγουνταν ειτε στην φυγη προς την Ιταλια, ειτε στην απομονωση και την μοιρολατρικη θεοκρατικη εγκαρτερηση της ορθοδοξου χριστιανικης θρησκειας, της οποιας το δογμα επιβαλλονταν στους πιστους της.

Ετσι αρχισε η αιμοραγια του εθνους των Ελληνων.

Οι Οθωμανοι που ηρθαν απο τις Στεπες της Κεντρικης Ασιας, ηρθαν για να μεινουν, δεν ειχαν αλλη διεξοδο, διοτι ‘η επρεπε να επιβληθουν και να
κυριαρχησουν ‘η να επανελθουν στην ανωνυμια της Στεπας και της νομαδικης ζωης.

Εαν η Ευρωπη εκδηλωνε εκεινη την εποχη μια οργανωμενη αντιδραση, ειναι βεβαιο, οτι οι Οθωμανοι θα εκαναν πισω.

Το μισος πολλων αρχοντων της Δυσης κατα των Ελληνων, το οποιο και σημερα συνεχιζεται, βοηθησε στην αναπτυξη αδρανειας και καταστροφικης αντιμετωπισης ενος προβληματος, που εαν δεν ειχε της εξελιξη που ακολουθησε, πιθανως και η πορεια της Ευρωπης και των Ελληνων σημερα, θα ηταν διαφορετικη.

Η μεταγγιση ελληνικου αιματος συνεχιζεται και στην περιοδο της τουρκο-οθωμανικης κατοχης με το περιφημο «παιδωμαζωμα», που πολυ αργοτερα
εφαρμοσαν και οι Μπολσεβικοι των Βαλκανιων.

Με αυτο, οι
Οι οθωμανοι επανδρωνοναν τον στρατο της αυτοκρατοριας τους και δεν
αργεισε πολυ ο στρατος αυτος των Γενιτσαρων να γινει κρατος εν κρατι.

Μετα την υποδουλωση στους Οθωμανους μονον οι χριστιανοι το θρησκευμα μπορουσαν να ονομαζονται Ελληνες.

Οσοι αλλαζαν θρησκεια και γινονταν εκβιαστικα ‘η οικιοθελως μουσουλμανοι ονομαζονταν αμεσως «Τουρκοι».  

Πανω απο 20 εκατομμυρια ανθρωποι με γενος Ελληνικο χαθηκαν και αφομειωθηκαν σ’ ενα πολιτισμο κατωτερο, διοτι δεν ειχαν διεξοδο διαφυγης.

Αναγκασθηκαν να υπηρετησουν, οπως σημερα ο Ποντιος Ταγιπ Ερντογαν (Μπακατογλου!), μια απο τις μεγαλυτερες οπισθοδρομησεις της ανθρωποτητας, αφου απο την συνεχη ανοιξη της σκεψης στην ελληνικη αρχαιοτητα, περασαν στο φθινοπωρο της ανατολικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας και μετα στον αιωνιο χειμωνα του οθωμανισμου.

Το κινημα των Νεοτουρκων εμφανισθηκε, σαν ο απο μηχανης θεος και εβαλε ταφοπλακα στην οθωμανικη αυτοκρατορια του αναχρονισμου και του θεοκρατισμου.

Ομως το νεο κινημα, που συνεχιζει κατα περιεργο τροπο και ο Ερντογαν, ανοιξε
καινουργιους ταφους, γιατι πριν οι 72 λαοι της Μικρας Ασιας αποκτησουν επιγνωση ποιοι ειναι, πια ειναι η ιστορια τους, τι μεριδιο εχουν στον τοπο που ζουν και τι πρεπει να προσδοκουν, υποχρεωθηκαν να ενταχουν πρωτα στο προγραμμα του Κεμαλ Ατατουρκ και σημερα στο προγραμμα του Ερντογαν.

Το ετσι ονομασθεν «Εθνος» των Τουρκων ειναι ενα εργολαβικο κατασκευασμα καποιων ονειροπολων ψευδο-ιδεολογων.

Ενα «Εθνος» ομως για να γεννηθει χρειαζεται ενα λαο με κοινη πορεια, με κοινη γλωσσα, με κοινα ηθη και εθιμα, με κοινο πολιτισμο και παντα κατω απο την προ’υ’ποθεση μιας οδηριτης αναγκης να εκφραστει προς τα εξω και να διεκδικησει το μεριδιο του στο γιγνεσθαι της εποχης του.

Η Τουρκια δεν εχει απο τα ως ανω πολλα πραγματα και γι’ αυτο ειναι καταδικασμενη να καταρρευσει και αυτην την φορα με συμβολη της Ελλαδος.

Ο στρουθοκαμηλισμος των Κεμαλικων και Ερντογανικων ανοιξε περιξ της Τουρκιας νεες πληγες, που αδυσωπητα τρωουν εδω και 100 χρονια περιπου τις σαρκες των λαων της Μικρας Ασιας, την αναπτυξη και προοδο αυτων.

Στην λογικη μιας βλακωδους εθνοκαθαρσης, η οποια περισσοτερο ηταν θρησκευτοκαθαρση, υποχρεωθηκαν απο τους ηλιθιους βυζαντινορθοδοξους Ρωμιους πολιτικους εκατομμυρια ανθρωποι με ελληνικη συνειδηση, ‘η να μετακινηθουν σε αλλες περιοχες ‘η να χαθουν μια για παντα απο τον κορμο της Ελλαδος και να περιελθουν στον κορμο της Τουρκιας.

Κανεις μεχρι σημερα απο τους επισημους βυζαντινορθοδοξους πολιτικους κρατικους φορεις του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, πασης κομματικης αποχρωσησης, δεν ασχοληθηκε ουτε και δειχνει διαθεση αλλα και ικανοτητα να ασχοληθει με το σωτηριο για την Ελλαδα αυτο θεμα.

Λανθασμενα οι ηλιθιοι αυτοι περιοριζονταν στο να χωριζουν τους πολιτες σε εθνοτητες αναλογα με την θρησκεια τους.

Τα βοδια αυτα του Πυθαγορα δεν κατανοησαν ακομη, οτι οι Τουρκοι της Κρητης, της Κυπρου, του Ποντου, της Ευβοιας, των Γρεβενων, της Κοζανης, της Θρακης και της Αλμωτιαςδεν ηταν Τουρκοι αλλα Ελληνες μουσουλμανικου θρησκευματος.

Το ιδιο ισχυει και για τους Πομακους της Θρακης και της Ανατολικης
Ρωμυλιας (Απογονοι των Αγριανων της ελληνικης αρχαιοτητας!).

Τι ειδους Τουρκοι θα μπορουσαν να ειναι «ω Βοδια του Πυθαγορα», οταν μιλουσαν ελληνικα και ειχαν κρυφα ελληνικη συνειδηση και κυριως σημερα μετα περιπου 100 χρονια, μετα την ηλιθια ανταλλαγη, εξακολουθουν να μιλουν τα ελληνικα και να τραγουδουν τα ελληνικα τραγουδια των προγονων, οι απογονοι τους, εγκατεστημενοι βεβαια οι περισσοτεροι ακομη στην Μικρα Ασια.

Σε τι συμβαλλεται κρατικοι φορεις και Βοδια του Πυθαγορα, για να μαθουν οι 72 λαοι της Μικρας Ασιας για τις ριζες τους;

Η μικρασιατικη καταστροφη ηταν και η καταστροφη της ελπιδας.

Οχι τοσο για το μεγαλωμα της Ελλαδος με την κατακτηση της Ιωνιας.

Αυτο μπορει να γινει συντομα, οταν οι συγκυριες το επιτρεψουν.

Και κατι τετοιο φαινεται εφικτο τωρα που για τον Ερντογαν φαινονται οι πολιτικοστρατιωτικες συνθηκες καταλληλες λογω προεδρικων εκλογων στις ΗΠΑ και των εθνικων διαφορων που εχουν αναπτυχθει στο εσωτερικο της
γερμανοκρατουμενης Ε.Ε. και μια μονδικη ευκαιρια για να πιεσει την Ελλαδα και Κυπρο μεχρι εκει που δεν παει αλλο προς οφελος της Τουρκιας.

Η Τουρκια απο πλευρα της θελει να οδηγησει την Ελλαδα υπο την απειλη χρησης βιας ‘η μετα ενος θερμου επισοδειου ‘η ακομη και με καταληψη των νησων π.χ. Καστελοριζο και Συρο, σε διαπραγματευσεις.

Ο Ερντογαν πιστευει οτι ετσι θα μοιρασθει το ισοζυγιο απωλειων σε πλοια και αεροπλανα μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας και θα αναγκασθει η σχεδον πτωχευμενη Ελλαδα απο τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να υποχωρησει στην μοιρασια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και της Ανατολικης Μεσογειου.

Σε αντιθεση με το Αρχιπελαγος του Αιγαιου οι εξελιξεις στην Ανατολικη Μεσογειο δεν περιοριζονται μονο στην ελληνοτουρκικη αντιπαραθεση ‘η στα οσα εκτελισσονται εντος της ΑΟΖ της Κυπριακης Δημοκρατιας.

Η σιωπη του Ισραηλ που εχει συναψει συμφωνια ΑΟΖ με την Κυπρο και προφανως κατεληξε σε ατυπη συνεννοηση με το Λιβανο και την Αιγυπτο για το ποιος δικαιουται ποιες θαλασσιες περιοχες, οφειλεται ισως στο οτι η Τουρκια
προσφερει οικονομικα πολλα πραγματα και ειναι πολυ πιο σημαντικη για την ισραηλινη οικονομια και γι’ αυτο δεν εχει κανενα συμφερον να χειροτερευσει τις σχεσεις του με την Τουρκια.

Απο την αλλη πλευρα η Ρωσια και η Κινα στην Ανατολικη Μεσογειο θα επιδιωξουν να αυξησουν την επιρροη τους.

Οι ΗΠΑ απο την πλευρα τους δεν εμφανιζονται διατεθειμενες να επιτρεψουν την Ρωσια και την Κινα να  διευρυνουν την επιρροη τους, στον μειζονος σημασια χωρο της Ανατολικης Μεσογειου.

Η Ελλας αυτο που στερειται ειναι ενα Ιερατειο Πολεμου «Αθηνα», δηλαδη ενος ισχυρου πολιτικοστρατιωτικου μηχανισμου αναγνωρισης των συνθηκων, ενος αξιοπιστου επιστημονικου και επιχειρησιακου επαρκους συμβολιου εθνικης ασφαλειας, ικανο να εξιολογει συνθηκες αμυνας και επιθεσης και τα πλεονεκτηματα και τους κινδυνους αυτων, να διατηρει διαυλους επαφης και επικοινωνιας εκτος της χωρας και να  συμπαρισταται αποτελλεσματικα την πολιτικη ηγεσια σε θεματα εθνικης αμυνας και επιθεσης και ασφαλειας.

Ενα Ιερατειο Πολεμου «Αθηνα» θα ειχε π.χ. την δυνατοτητα προτασης για την δημιουργια δυο μετωπων στρατιωτικης συγκρουσης, ως μετρο αντιδρασης για να ματαιωση τα τουρκικα σχεδια καταληψης ελληνικων νησων στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου.

Ενα μετωπο στην περιοχη των νησων Ιμβρου και Τενεδου και Ιωνιας και ενα μετωπο στην κατεχομενη Κυπρο, θετοντας ενα φραγμα με υποβρυχια Τ-214 μεταξυ κατεχομενης Κυπρου και Τουρκιας, για να εμποδειστει η μεταφορα
δια θαλασσης τουρκικου στρατιωτικου προσωπικου και υλικου.

Στοχος του μετωπου αυτου θα ειναι η ολοκληρωτικη εξοντωση ‘η η αιχμαλωσια των τουρκικων στρατιωτικων δυναμεων στην Κυπρο.

Οσο για την καταρρακωση του αισθηματος, της αξιοπρεπειας, για την μη αποδοση δικαιοσυνης, με την συμφωνια της Λωζαννης, για τους κατοικους της Ιωνιας, του Ποντου, της Καππαδοκιας, της Κιλικιας και του ευρυτερου χωρου της Μικρας Ασιας, που περα απ’ οτι υπεστησαν επι 800 περιπου χρονια, υποχρεωθηκαν, με γερμανικη συνεργεια, να εγκατελειψουν τις πατρογονικες τους εστιες, θυσιαζοντας τα οραματα τους στον βωμο της μισαλλοδοξιας και των σκοπημοτητων, με την ανακαταληψη της Ιωνιας η καταρακωση αυτη εν μερει τουλαχιστον εξισωνεται.
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr/

ΣΧΟΛΙΟ:

ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΤΡΑΜΠ;;;;;

Προσύμφωνο Ελλάδας-Γαλλίας για 18 αεροσκάφη Rafale – Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν

ε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική κυβέρνηση σχετικά με την απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της στήλης, οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο να εκφράζουν την εκτίμηση ότι «εντός του 2020 θα έχει ανακοινωθεί και επισήμως η συμφωνία».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, οι συζητήσεις γίνονται πλέον σε επίπεδο κυβερνήσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πολύ μεγάλο deal. Με βάση τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει, η συμφωνία φαίνεται να κινείται σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο προβλέπει τη δωρεά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας προς την ελληνική και το δεύτερο την αγορά δέκα ολοκαίνουργιων Rafale από την Ελλάδα. Τα οκτώ αεροσκάφη που θα δοθούν ως δώρο είναι αυτά που επιχείρησαν προ μηνών στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, όπου ήταν εγκατεστημένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, για να συνδράμουν τον Σάρατζ.

Πέραν των οκτώ μαχητικών Rafale που θα δοθούν δωρεάν, η χώρα μας θα προχωρήσει και στην αγορά δέκα ακόμη μαχητικών αεροσκαφών. Επειδή η γαλλική εταιρεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει άμεσα στην παραγωγή 30 αεροσκαφών, αυτό που εξετάζουν οι δύο κυβερνήσεις είναι να υπάρξει συμφωνία με την Αίγυπτο, προκειμένου αντί των 20 Rafale που έχει παραγγείλει, αρχικώς να παραλάβει 10 και τα άλλα 10 να δοθούν στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, η Αίγυπτος, μετά την πρόσφατη παραγγελία 4 γαλλικών φρεγατών τύπου Gowind 2500, προχώρησε και στην παραγγελία 20 μαχητικών τύπου Rafale.

Η Αίγυπτος διαθέτει τώρα 23 Rafale και μία κορβέτα Gowind 2500 σε υπηρεσία, ενώ άλλες τρεις Gowind 2500 είναι σε διαφορετικά στάδια δοκιμών, πριν παραδοθούν επίσημα στο αιγυπτιακό Ναυτικό. Με αφετηρία το 2014, η Αίγυπτος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας στον κόσμο, αγοράζοντας μεταξύ άλλων μία φρεγάτα FREMM, τέσσερις κορβέτες Gowind 2500, δύο ελικοπτεροφόρα Mistral και 24 μαχητικά Rafale. Η Αίγυπτος συζητούσε για πολλούς μήνες αναφορικά με την προμήθεια επιπλέον 12-24 Rafale.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, κατά την πρόσφατη επικοινωνία που είχαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι κατέληξαν στον πυρήνα της συμφωνίας, η υλοποίηση της οποίας θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την Πολεμική Αεροπορία.

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι με την προσθήκη των 18 Rafale η Ελλάδα θα έχει το πάνω χέρι στον αέρα έναντι της Τουρκίας.
Όσον αφορά τώρα την παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών, οι πληροφορίες θέλουν τον Γάλλο πρόεδρο να έχει συμφωνήσει τόσο στη δωρεά των οκτώ αεροσκαφών απευθείας από τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία προς την αντίστοιχη της χώρας μας όσο και στην προτεραιότητα σε σχέση με την Αίγυπτο. Το γεγονός ότι η συμφωνία γίνεται μεταξύ κυβερνήσεων βγάζει εκτός παιχνιδιού όσους φιλοδοξούσαν (διαχρονικά) να αποκομίζουν κέρδη από ένα τέτοιο deal.

https://www.newsone.gr/ellada/prosymfono-elladas-gallias-gia-18-aeroskafi-rafale-epikinonia-mitsotaki-makron/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>