«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΚΙΝΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΕΙΟΜΕΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΠΕ)!

ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ

Τι φωτογραφία την δανείστηκα από https://www.economia.gr

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen E-Mail: chaziteo@t-online.de Tel.+ Fax: 0049 2102 32513
20.08.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Η βιομηχανικη αναπτυξη των ΗΠΑ και της Μεγαλης Βρεταννιας μετα το 1866 και της Γερμανιας μεταξυ 1871και 1914 οδηγησεν στον 1 ον και ατυχη για την Γερμανια Παγκοσμιο Πολεμο και εθεσεν τα θεμελεια για τις μετεπειτα εξελιξεις εως τις ημερες μας.

Με εντολη της ΠΠΕ, κυκλοι της «Πολης του Λονδινου» και της «Wall Street» της Νεας Υορκης, σκηνοθετησαν τον 2 ον Παγκοσμιο Πολεμο (1939- 1945) για να απομακρυνουν απο την μεγαλη γεωπολιτικη σκακιερα, προς οφελος των δυο αγγλοσαξωνικων δυναμεων, τα δυο μεγαλα εμποδια (Γερμανια και Σοβιετικη Ενωση).

Μετα το 1945 και υπο την ηγεσια των ΗΠΑ, στην οποια υποταχθηκε η Μεγαλη Βρεταννια, εξελιχθηκε η εποχη του ετσι ονομασθεντος «Ψυχρου Πολεμου» η
οποια εληξε με εντολη της ΠΠΕ το 1989 με την πτωση του τοιχους του Βερολινου και το 1991 με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης.

Η καταρρευση αυτη ειχε δημιουργησει ξανα μια φαντασιωση, η οποια εμφανιζεται σε τακτα διαστηματα στην ιστορια και ειναι μαλλον επιβεβαιωτικη της ανθρωπινης τυφλοτητας.

Την πεποιθηση πως ο Πολεμος ως μεσο επιλυσης των ανθρωπινων διαφορων ηταν ξεπερασμενος και την σκυταλη θα επαιρνε ο εμπορικος, οικονομικος και τεχνολογικος ανταγωνισμος, Παρομοιες
ονειροφαντασιες ειχαν εμφανισθει και λιγο μετα το τελος του 1 ου Παγκοσμιου Πολεμου.

Ετσι και μετα το τελος του «Ψυχρου Πολεμου», αυτο σε συσχετιση και με την μυθολογια της «παγκοσμιοποιησης» εθεσαν τις νεες βασεις για την πνευματικη
κυριαρχια μιας απο τις μεγαλυτερες ανοησιες στην ιστορια της ανθρωπινης σκεψης.

Οι θεωριες της λεγομενης «Γεωοικονομικης Σχολης» των διεθνων σχεσεων συμπυκνωθηκαν στο παραμυθι, οτι «πανω απ’ ολα ειναι η Οικονομια».

Οι ηλιθιοι λαοι (οπως ο Ελληνικος) αρχισαν να πιστευουν, πως η πολεμικη ισχυς ηταν οχι μονο αναχρονοστικη και αχρηστη αλλα και επιζημια.

Ο Πολεμος ανηκε στο παρεθον.

Οι συγκρουσεις των λαων θα ηταν πλεον μονο «γεωοικονομικες».

Ας παρουμε ομως ως παραδειγμα την Ελλαδα και την Τουρκια για το Αρχιπελαγος του Αιγαιου.

Η Τουρκια θα συγκρουονταν με την Ελλαδα στο επιπεδο του εμπορικοοικονομικου και τεχνολογικου ανταγωνισμου για οσο καιρο την βολευε.

Εαν ομως διεπιστωνεν η Τουρκια πως σε αυτο το επιπεδο υστερουσεν, ηταν
φυσικο και λογικο να περασει την αντιπαραθεση εκει που υπερτερουσεν, δηλαδη στο επιπεδο της ενοπλης αναμετρισης.

Η προταση (απαιτηση!) συνεπως της Γερμανιας προς την Ελλαδα για
Συνεκμεταλλευση, Συνεκμεταλλευση και μονο Συνεκμεταλλευση του
Αρχιπελαγους του Αιγαιου, ειναι ακρως υποκριτικη και καλυπτει μονο τα δικα της συμφεροντα που απορρεουν απο την συνεργασια της με την Τουρκια στο εμποριο εξοπλιστικων συστηματων και γι’ αυτο και ειναι ακρως επικινδυνη για την εδαφικη ακεραιοτητα της Ελλαδος.

Η μεγαλυτερη αυτη πορνη της Ιστοριας παιζει ενα διπλο και πολυ υπουλο ρολο.

Απο την μια πλευρα βασιζει τις σχεσεις της με την Ρωσια στους ορους της λυκοφιλιας, διοτι εχει με αυτην σημαντικες εμπορικες ανταλλαγες και ειναι ενεργειακα εξαρτημενη και απο την αλλη πλευρα εμφανιζεται ως «καλο παιδι του διατλαντισμου» για να γινει εξιοπιστη μηχανη του.

Με την επανενωση της και την αποδυναμωση των αλλων μεγαλων παιχτων του διατλαντισμου και την οικονομικη εξουθενωση των χωρων μελων της Ε.Ε. αρχιζει να παιζει εναν υπουλο και τουρκοφιλο γεωπολιτικο ρολο που πρεπει να
τον προσεξει πολυ η Ελλας, χωρις ομως να ειναι σε θεση η Γερμανια να τοποθετησει την ισχυ της ως εγγυητη της σταθεροτητας της Ευρωπης.

Η παντοτε κοντοφθαλμη και στενα γερμανοκεντρικη σκεψη της εκαστοτε κυριαρχης γερμανικης πολιτικης σκηνης, ειναι τελειως ανικανη να αντιμετωπιση την ευρωπα’ι’κη κριση που κανει σημερα την Ε.Ε. μια μη ελκυστικη ενωση κρατων και δη που βρισκεται σε μια φαση ολικης αποσυνθεσης.

Και τι κανει η Ελλας;

Ως πιστο προτεκτορατο της Γερμανιας και εξουσιαζομενη απο
Γερμανοτσολιαδες, αδιαφορει πληρως για το μελλον της Ευρωπης, εχει εγκαταλειψει την Κυπρο και τα κυριαρχικα της δικαιωματα στην Ανατολικη Μεσογειο και σε λιγο και αυτα στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου.

Ουτε οι ΗΠΑ ουτε η Ε.Ε. αλλα ουτε και το ΝΑΤΟ ειναι αξιοπιστοι συμμαχοι της Ελλαδος.

Οσο για την Γερμανια, αυτη βλεπει την Ελλαδα και τον υπολοιπο ευρωπα’ι’κο νοτο οπως βλεπουν ορισμενοι Γιατροι, που δεν αποδεχονται τον Ιπποκρατη, τις
αρρωστιες.

Η ασθενεια των αλλων ειναι τα κερδη της.

Περα απο το οτι οι επικρατουσες σημερα αντιληψεις των ΗΠΑ και της Γερμανιας απειλουν το ιδιο το οικομημα του Δυτικου Πολιτσμου που βασιζεται
στις αρχαιοελληνικες αρετες, αξιες και οραματα, σε μια εποχη που οι γεωπολιτικες πλακες σειονται.

Οι αδυναμες και δηθεν συμμαχικες χωρες παρασυρονται σε αυτον τον κυκεωνα και αναγκαζονται να γινουν προτεκτορατα των ισχυρων και δηθεν συμμαχων τους, ενω υπο αλλες συνθηκες διακυβερνησης τους, θα επιδιωκαν την εθνικην τους ανεξαρτησια με καθε τιμημα.

Με την εναρξη της Προεδριας των ΗΠΑ υπο τον Bill Clinton το 1992, χτυπησε το κωδουνι για την επομενη φαση, που ονομασθηκε «χρηματοπιστωτικη και βιομηχανικη παγκοσμιοποιηση» και αρχισε η αποβιομηχανοποιηση των ΗΠΑ, της Γερμανιας και της υπολοιπης Ε.Ε. Το φθηνο εργατικο κοστος στην Ασια, με την βοηθεια του νεου Παγκοσμιου Οργανισμου Εμποριου (WΤΟ), οδηγησεν μετα το 1990 στην καταστροφη της βιομηχανοποιημενης Δυσης,
προ’υ’ποθεση για την επιτευξη της Νεας Παγκοσμιας Ταξης Πραγματων.

Η επομενη φαση περιλαμβανει κατα τον σχεδιασμον της ΠΠΕ την καταστροφη παντου στην Υφηλιο της εθνικης ταυτοτητας των λαων, στην οποια οι ΗΠΑ αποτελουν ακομη το μεγαλυτερο εμποδιο.

Κατα μυστηριο τροπο η ΠΠΕ μετα το 2001 επετρεψε την Κινα να γινη το «Παγκοσμιο Κατασκευαστικο Τραπεζι» αρχιζοντας με απλα βιομηχανικα προ’ι’οντα ως υφασματα και παιχνιδια και
συνεχιζοντας με προ’ι’οντα της φαρμακοβιομηχανιας και στο τελος
με την παραγωγη και συναρμολογιση ηλεκτρονικων εγκαταστασεων.

Στην πραγματικοτητα, με την σχεδιασθεισα απο την ΠΠΕ εξελιξη στην Κινα, επιδιωκεται η εξασθενιση των ισχυρωτερων βιομηχανικων χωρων της Δυσης, ιδιαιτερως η ηγεμονια της υπερδυναμης ΗΠΑ.

Εως την φαση αυτη θεωρουνταν, οτι το επιπεδο της κινεζικης τεχνολογιας, συνολικα, ηταν κατα πολυ κατωτερο απο το αντιστοιχο της Δυσης, δηλαδη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και συνεπως και οι συγχρονισμενες Ενοπλες Δυναμεις της θα ηταν υποδεεστερες απο αυτες της Δυσης.

Απ’ οτι τουλαχιστον φαινονταν, η Κινα επιδιωκεν πρωτιστως να μειωσει το κοστος των Ενοπλων Δυναμεων της και να ελευθερωσει κεφαλαια για την οικονομικη της αναπτυξη, και δευτερευοντος να ενισχυσει την μαχητικη ικανοτητα αυτων.

Ακομη και σημερα υπερτερει η γνωμη, οτι το κινεζικο πολεμικο ναυτικο και
η πολεμικη αεροπορια, δεν ειναι σε θεση να αντιμετωπισουν το πολεμικο ναυτικο και την πολεμικη αεροπορια των ΗΠΑ και του Τα’ι’βαν.

Οτι αφορα το πυρηνικο οπλοστασιο της Κινας και αυτο δεν ειναι για τις ΗΠΑ ιδιαιτερα ανησυχητικο και μπορει ευκολα να αναχαιτισθει.

Σχετικα με το θεμα των γεωπολιτικων σχεσεων μεχρι προσφατα επικρατουσε η αποψη, οτι η Κινα αποτελει φυσικο συμμαχο των ΗΠΑ, διοτι η θεση της πανω στον κρισιμης σημασιας δακτυλιο για τον ελεγχο της Ευρασιας, την καθιστα ιδιαιτερα σημαντικη για την στρατηγικη των ΗΠΑ και διοτι η Κινα παραδοσιακα εχει ανταγωνιστικες σχεσεις με την Ρωσια.

Αρα τα γεωπολιτικα συμφεροντα των ΗΠΑ ταυτιζονται με αυτα της Κινας.

Απο την αλλη μερια ενα μεγαλο μερος του μυθου περι της πανισχυρης Κινας, προερχεται απο τα τεραστια πληθυσμιακα της μεγεθη παραγνωριζοντας, οτι αυτα δεν αποτελουν κατ’ αναγκη παραγοντα ισχυος στον σημερινο κοσμο.

Με την εναρξη της Προεδριας του Xi Jinping το 2012 ομως, η Κινα εγινεν ηδη ενας οικονομικος Κολοσος που θα μπορουσε να συγκριθει με αυτον τις ΗΠΑ.

Κατι τετοιο θα ηταν αδυνατο να γινει κατω απο το βλεμα των παλαιων αγγλοσαξωνικων οικογενειων, οι οποιες μετα το 1840 αρχισαν τον Πολεμο του Οπιου και γονατισαν την Κινα, ανοιγοντας την οικονομιαν της, κατα τα σχεδια της ΠΠΕ, στην χρηματοπιστωτικη λεηλασια της Δυσης.

Ακριβως εκεινη η Τραπεζα
που ελεχονταν απο την Μεγαλη Βρεταννια και ηταν αναμεμειγμενη με το εμποριο Οπιου, η τραπεζα του Hong Kong της Shanghei (HSBC), ειναι σημερα η μεγαλυτερη τραπεζα της Κινας στο Hongkong.

H Κινα ειχε την αναγκη προσβασης σε χρημα της Δυσης και η τραπεζες ΗSBC, JP Morgan Chase, Barclays και Goldman Sachs ευχαριστως την βοηθησαν, διοτι εγινεν «συνπαιχτης» στην παγκοσμιοποιηση με κινεζικα χαρακτηριστικα.

Απο το ετος 2015 ομως στηριξε ο Xi Jinping εντατικα την βιομηχανικη στρατηγικη «Made στην Κινα 2025» λαμβανοντας αποσταση απο την
συμφωνηθησα με την ΠΠΕ «Κινα 2030-Ανταποκριση».

Η αλλαγη της κινεζικης στρατηγικης για μια παγκοσμιοποιημενη επικρατιση της τεχνολογιας της, οδηγησε στο συμπερασμα της ΠΠΕ, οτι δεν πρεπει πλεον να βασιζεται οτι η Κινα θα διατηρει τα συμφωνηθεντα ως συμπαιχτης της παγκοσμιοποιησης. Ισχυροποιηθηκε ετσι η αποψης, οτι η Κινα επιδιωκει την παγκοσμια Πρωτοκαθεδρια στους τομεις της εξελιγμενης βιομηχανιας, τεχνικης ιδιοφυιας και βιοτεχνολογιας και η επιδιωξη αυτη αντιβαινει στα αρχικως συμφωνηθεντα.

«Κινα: 2020» σε συσχετιση με την ισχυρη συναινεση του Χι Jinping για τον δρομο του Μεταξιου, τοσο στην στερεα οσο και στην θαλασσα και συμπεριλαμβανομενης ολοκληρης της Ευρασιας, ισχυροποιει την αποψη της ΠΠΕ, οτι δεν μενει αλλη λυση απο εναν θερμο Πολεμο εναντιον της.

Απο την αλλη πλευρα το ετος 1999 δυο Συνταγματαρχες των Ενοπλων Δυναμεων της Κινας δημοσιευσαν μια μελετη με τιτλο « η χωρις περιορισμους διεξαγωγη ενος Πολεμου», η οποια αναπροσαρμοσθηκε το 2016 και στοιχειοθετει την στρατιωτικη στρατηγικη της Κινας σε υψηλο επιπεδο, με αναλυση της σκληρης
στρατιωτικης βιας των ΗΠΑ, ως στρατιωτικη αρχη, σε ενα πολεμο με συμβατικα οπλα.

Οι Κινεζοι στρατιωτικοι ισχυριζονται: «Το χρακτηριστικο ιδιωμα της αμερικανικης σκεψης ειναι να παρακολουθει, να αναλυει και να λυνει τα προβληματα υπο το πρισμα της τεχνολογιας».

Τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της σκεψης αυτης ειναι ξεκαθαρα οπως και ο χαρακτηρας των Αμερικανων.

Οι στρατιωτικες απειλες δεν αποτελουν πλεον τους κυριους παραγοντες που επιρεαζουν την εθνικη ασφαλεια…αλλα επιδρουν στην αρπαγη των αποθεματων στρατηγικων πρωτων υλων, στον Αγωνα των Αγορων, στον Ελεγχο του Κεφαλαιου, σε αποφασεις τιμωριας στο εμποριο αγαθων και σε αλλους οικονομικους παραγοντες, ετσι ωστε οι στρατιωτικες απειλες να γινονται
δευτερευουσας σημασιας.

Παριστανουν ενα νεο «Δειγμα» απειλης για την πολιτικη, οικονομικη και στρατιωτικη ασφαλεια ενος ‘η πολλων εθνων…. Το νεο «Δειγμα» διεξαγωγης Πολεμου, περιλαμβανει «την πολιτικη, οικονομικη, διπλωματικη, πολιτιστικη και ψυχολογικη σφαιρα και συνπληρωνει τα πεδια Εδαφος, Θαλασσα, Αερας, Χωρος και Ηλεκτρονικη».

Οι δυο Κινεζει Συνταγματαρχες και συγγραφεις της ως ανω μελετης προτεινουν στην ανωτεραν πολιτικην και στρατιωτικης ηγεσιαν της Κινας, υπο τα ως ανω δεδομενα, στην αναπτυξη μεθοδων που βασιζονται στις δυνατοτητες των ηλεκτρονικων υπολογιστων για την καταπολεμιση των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων, της τρομοκρατιας, των διαβρωμενων ΜΜΕ και την εξελιξη πολεμων των πολεων.

Ποιος να ειναι αραγε ο μεγαλος αντιπαλος των ΗΠΑ για τον 21 αιωνα
περαν της Κινας, δηλαδη αυτος που θα αμφισβητουσε την οικονομικη
και στρατιωτικη ισχυ των ΗΠΑ και θα διεκδικουσε με συνδρομη ‘η
καταστροφη της ΠΠΕ την παγκοσμια ηγεμονια;

Κατα τον γραφοντα ο συνδυασμος των οικονομικων μεγεθων και της τεχνολογιας της σημερινης Ε.Ε.. με τους φυσικους πορους της Λευκορωσιας και
Ουκρανιας και της Ρωσιας και με την τεχνολογια και το πυρηνικο Οπλοστασιο επισης της Ρωσιας, θα δημιουργουσε ενα τρομακτικο ενεργητικο στρατιωτικης, οικονομικης και τεχνολογικης ισχυος, εναντι του οποιου οι ΗΠΑ δεν θα ηταν σε θεση να αντιταξουν ενα συγκρισημο μεγεθος.

Μια τετοια δυναμη θα κυριαρχουσε τοσο στην «καρδια» της Ευρασιας οσο και στο «δακτυλιο» περιξ αυτης και θα ηταν κατα συνεπεια γεωπολιτικος κυριαρχος του Κοσμου, ενω οι ΗΠΑ θα μεταβαλλονταν σε εξαρτημενη περιφερεια.

Αυτος ειναι και ο λογος που καποιοι κυκλοι εξουσιας των ΗΠΑ εξεφρασαν και
εκφραζουν ακομη την αντιρρηση τους για την δημιουργια της «Πανευρωπης» ακομη και εαν αυτη δεν θα ηταν υποχρεωτικα εχθρικη εναντι των ΗΠΑ αλλα οπωσδηποτε ανταγωνιστικη ως ενας αλλος πολος ισχυος.

Οι ΗΠΑ οχι μονο θα εχαναν το σημερινο ευρωπα’ι’κο προγεφυρωμα τους, αλλα θα βρισκονταν ενωπιον μιας νεας δυναμης η οποια, με βαση τα μεγεθη ισχυος και την γεωγραφικη θεση, θα αποτελουσε τον φυσικο ηγετη του πλανητη Γη.

Κατι τετοιο ομως ποτε δεν θα γινει ανεκτο απο τις ΗΠΑ οι οποιες θελον την
Ευρωπη μονο ως προγεφυρωμα τους στην ευρασιατικη ηπειρο.

Σε αντιθετη περιπτωση θα την θεωρουσαν εχθρικη και ανικανη για την
προβολη στην Ευρασια της ετσι ονομασθεισης «διεθνους δημοκρατικης και συνεργατικης ταξης πραγματων», δηλαδη της επεκτασης της κυριαρχιας των ΗΠΑ στον υπολοιπο κοσμο.
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οπουδήποτε αντιγραφή

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>