«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen  Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

      29.07.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απο την εποχη των Σελτζουκων και μετα την ηττα του Ρωμανου του Διογενη στο Ματζικερτ το 1071 μ.Χ., σημανε ουσιαστικα η αρχη του τελους της ανατολικης Ρωμα’ι’κης Αυτοκρατοριας.

Τον 13ον μ.Χ. αιωνα, η δυναστεια των Σελτζουκων καταρρεει, τους ακολουθουν ομως στην Εξουσια οι Οθωμανοι, προερχομενοι και αυτοι απο την περιοχη του Τουραν της Μογγολιας.

Ξεχυθηκαν στην Μικρα Ασια, αφου διαβηκαν τον Ταυρο, και σε πολυ συντομο χρονο αποκτουν πληρη ελεγχο της περιοχης.

Περιπου 400 οικογενειες Οθωμανων Τουρκων καταφεραν να αποκτησουν την εξουσια, ποτε με την βια και ποτε λογω ανικανοτητας του κρατικου μηχανισμου της Ανατολικης Ρωμα’ι’κης Αυτοκρατοριας.

Ηταν τοσο ψηλα πολιτιστικα οι 400 οικογενειες Οθωμανων Τουρκων ‘η επεσαν οι κατοικοι της Βυζαντινης αυτοκρατοριας, λογω καταπτωσης καθε αρχαιοελληνικης αξιας, σαν ωριμα φρουτα  στην νεα κατασταση, παραδιδοντας την αξιοπρεπεια τους, την ζωην τους και μια ιστορια χιλιαδων χρονων, σε εναν αλλο εξουσιαστη;

Οι 74 φυλες και λαοι της Μικρας Ασιας, βουβοι πρωταγωνιστες του δραματος, που απο τοτε μεχρι σημερα παιζεται, φαινεται οτι εχουν αποδεχθει την μοιρα τους και δεν αντιδρουν.

Αυτες θα μπορουσε να ελευθερωσει η Ελλας, οταν γινει σε αυτες σαφες και κατανοητο, οτι αυτο που η Ελλας αναζητα ειναι να τις δει ελευθερες, να αποφασιζουν οι ιδεες για τις τυχες τους και τις επιλογες τους.

Ισως να ειναι η Ελλας η μονη χωρα που θα μπορουσε να πετυχει κατι τετοιο, λογω των προαιωνιων δεσμων της με την περιοχη της Μικρας Ασιας.

Οι 74 φυλες και λαοι της Μικρας Ασιας πρεπει να καταλαβουν, οτι το ονειρο τους για την Ευρωπη, περνα πρωτα απο την Ελλαδα.

Χαριν της Ναυμαχιας του Ναυαρινου της 29ης Οτωβριου 1827, κατα την διαρκεια της οποιας οι ενωμενοι στολοι της Αγγλιας, Γαλλιας και Ρωσιας κατεστρεψαν τον ισχυρο στολο των Αιγυπτιων, σωθηκε η Επανασταση των Ελληνων του 1821 και οδηγησεν στην ιδρυση στις 22 Ιανουαριου 1830, με ανεξαρτητο Πρωτοκολλο, του κρατους των Ελληνων.

Απο τοτε αλλαξε η σειρα των διεκδικησεων.

Η νεα δυναμη που εμφανισθηκε στην Μεσογειο θαλασσα ηταν οι Ελληνες, οι οποιοι με την συσταση του νεου Ελληνικου Κρατους επιδοθηκαν σε μια σειρα αγωνων και θυσιων για να μεταβαλουν την κατασταση στην θαλασσα, να την αποσπασουν απο τα χερια των Τουρκων και να την θεσουν υπο τον πληρη ελεγχο τους.

Και ετσι εγινε.

Με την αποκτηση της ανεξαρτησιας την 22α Ιανουαριου 1830 υπαχθηκαν στο νεο Ελληνικο Κρατος η Ευβοια, οι Κυκλαδες και οι Βορειες Σποραδες.

Το 1881, με την προσαρτηση της Θεσσαλιας το καθεστως των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου παρεμεινε αδιαταρακτο.

Ενα χρονο μετα την ανακηρυξη του Συνταγματος των Νεοτουρκων, στην Ρεσνα της Μακεδονιας το 1902, απο ομαδα Τουρκων αιωματικων μετα των στρατιωτων τους που εστασιασαν, αγορασαν το 1903 οι Τουρκοι επι πιστωσει απο την Γερμανια δυο παλαια θωρηκτα, τον «Φρειδερικον Γουλιελμον» και το «Βα’ι’σεμπουργ» εις αντιπραξη κατα της ελληνικης ναυτικης δυναμης, τα οποια θωρηκτα ωδηγησαν στον Κερατιον κολπο οι Γερμανοι αξιωματικοι και τα Γερμανικα πληρωματα.

Στοχος του κορυφαιου Κομιτατου των Νεοτουρκων, ηταν η εξοντωση του Οθωμανου Σουλτανου Αβδουλ Χαμητ και του Ελληνισμου και η εφαρμογη μια Πανισλαμικης πολιτικης (τεκνον της Πανγερμανικης πολιτικης) με αποτιναξη καθε ξενης επιρροης απο το κρατος τους.

Ο στρουθοκαμηλισμος των Νεοτουρκων και των Κεμαλικων και των σημερινων Νεο-Οθωμανων του Ερντογαν που ακολουθησαν, ανοιξε νεα πληγη, που αδυσωτυπη τρωει εδω και 118 χρονια τις σαρκες των λαων της Μικρας Ασιας, την αναπτυξη και προοδο τους.

Απο τις πρωτες ημερες του Νεοτουρκικου Συνταγματος του 1902 αρχιζει στην Μικρα Ασια ο διωγμος των Ελληνων και η αρπαγη.

Οι Ελληνες υπηκουοι υφιστανται ανυποφορη καταδιωξη, λογω του ενωτικου κινηματος της Κρητης, το οποιον επικουλουθησεν αμεσως μετα το πραξικοπημα των Βουλγαρων στην Ανατολικη Ρωμυλια.

Η Γερμανια απο την πλευρα της εκμεταλλευονταν καθε ευκαιρια για να χτυπησει στην Μικρα Ασια ολους τους ξενους, να τους συντριψει αποτελεσματικωτερα και για να τους αντικαταστησει με τους πολιτες της παντου.

Το 1911 καταληφθηκαν τα Δωδεκαννησα απο την Ιταλια.

Μετα τα γεγονοτα του 1912 κατα τα οποια η Ελλας στην ξηρα συνετριψε τους Τουρκους, οπου τους συναντησε, ο ελληνικος στολος περιπολουσε διαρκως εξω απο τα Δαρδαλλια.

Με τον Βαλκανικο Πολεμο κατα της Τουρκιας το 1912 η Ελλας κατελαβε την Λημνο, Σαμουθρακη, Λεσβο, Χιο, Σαμο, Ιμβρο, Ικαρια.

Τενεδο κ.α. και με την Επανασταση στο Θερισο των Χανιων το 1905 ενσωματωσε την Κρητη.

Εν συνεχεια ενσωματωσε τον Φεβρουαριο του1912 την Θεσσαλονικη, στις 29 Ιουνιου 1915 την   Καβαλα και στις 4 Οκτωβριου 1919 την Ξανθη.

Οταν ο τουρκικος στολος αποφασισε να αντιπαραταχθει τον ελληνικο στολο και να εξελθει των στενων, επαθεν πανωλεθριαν.

Οι Τουρκοι ομως και μετα την καταστροφην τους στην θαλασσα, συνεχιζαν να προβαλλουν αξιωσεις επι των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και να δυστροπουν σαν να ηταν νικητες, για την παραχωρισην τους στην Ελλαδα.

Το ζητημα των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου, κατοπιν αποφασης της συνδιασκεψης του Λονδινου, αφηθηκε στην κριση της πρεσβευτικης συνδιασκεψης.

Απο την στιγμη αυτη η Τουρκια, δια της Γερμανιας και της Τριπλης Συμμαχιας (Γερμανια, Αυστρια, Ιταλια), αρχιζει εναν αδιακοπον πολεμο με απειλες, για να επιτυχει την μη παραχωριση των νησων αυτων στην Ελλαδα.

Χαριν ομως της Αγγλιας – που ακομη ειχε την αναγκη της Ελλαδος- η λυση του νησιωτικου ζητηματοσ του Αρχιπελαγους του Αιγαιου εκλινε στις τοτε Μεγαλες Δυναμεις, παρ’ ολες τις μεγαλες διαφορες γνωμων, υπερ των Ελληνικων συμφεροντων.

Λογω της τοτε Γερμανικης πολεμικης και των συμμαχων της Ιταλιας και Αυστριας κατα της Ελλαδος, απφασισεν ο τοτε Ελληνας  Πρωθυπουργος, κατα το τελος Δεκεμβριου του 1913, να ταξιδεψει στην Ευρωπη και να επισκεφθει την Ρωμη, το Βερολινο και την Βιεννη, δηλαδη τα κεντρα εκεινα που εκβιαζαν την Ελλαδα να δεχθει λυση του ζητηματος των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου οπως την επιθυμουσε η Τουρκια, διοτι αλλως αυτη θα εξασκουσε το δικαιωμα να προστρεξει εις το ξιφος της, διοτι η κατοχη των νησων Χιου και Μυτηληνης ειναι για την Τουρκια ζητημα ζωτικον.

Η Γερμανικη κυβερνηση αρνειθηκε να συμπραξει και να συναινεσει σε οιανδηποτε ενεργεια εναντιον της Τουρκιας, ενεργειαν μαλιστα εχουσαν μορφην μη καθαρως φιλικη.

Και εαν τυχον προσωρινα περιελθουν οι νησοι του Αρχιπελαγους του Αιγαιου λογω ηττας της Τουρκιας στην Ελλαδα, η Ελληνικη κυριαρχια, κατα την γερμανικη αποψη, δεν θα αποβει ουτε μονιμη, ουτε οριστικη.

Κατα αναποτρεπτη οργανικη αναγκη, ο δεσποζων των Μικρασιατικων παραλιων κατα την μελλουσα και επικειμενη κριση του «Ανατολικου Ζητηματος», θα προσαρτησει των παραλιων αυτων (η Τουρκια), και δια της βιας ακομη, τις απαραιτητους για αυτην νησους του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Αποτελεσμα των Αγγλικων πιεσεων υπηρξε στο τελος η συμφωνια ολων των τοτε Μεγαλων Δυναμεων, προς οριστικη εκχωριση των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου στην Ελλαδα, με εξαιρεση της Ιμβρου και Τενεδου, και ταυτοχρονη κοινοποιηση της αποφασεως των την 31ην Ιανουαριου 1914 προς τις κυβερνησεις της Ελλαδος και της Τουρκιας.

Η Τουρκια κυριολεκτικα απορρακωθηκε.

Οι Νεοτουρκοι αποφασιζουν να δημιουργησουν νεον στρατον, κατα το Γερμανικον υποδειγμα.

Για τον σκοπον αυτο προσκαλειται ο Γερμανος στρατηγος Λιμαν φον Σανδερς με 50 ακομη Γερμανους αξιωματικους για να αναδιοργανωσουν τον Τουρκικο στρατο.

Ετσι η Τουρκια μεταβαλλεται σε ενα ισχυρο Γερμανικο προτεκτορατο.

Οι Γερμανοι στρατιωτικοι προτειναν στους Νεοτουρκους κατηγορηματικως και αδιστακτως «οτι η Τουρκια δεν εχει ουδεμιαν ασφαλεια, ουτε δυναται να οργανωθει ελευθερα στο μελλον, λογω της παρουσιας εχθρικων στοιχειων, εμπνεουμενων απο εξω με επαναστατικες ιδεες».

Απο την στιγμη αυτη ο Ελληνισμος της Μικρας Ασιας δεν υπηρχεν.

Περιπου 300.000 Ελληνες εκδιωχθηκαν απο τις παραλιες της Μικρας Ασιας, οι δε στο εσωτερικο της Μικρας Ασιας, καταπιεζονταν δεινα, εξισλαμιζονταν, νεαρες Ελληνιδες  μεταφερονταν δια της βιας στα Τουρκικα χαρεμια και νεαροι Ελληνες πωλουνταν στην Τουρκικη ανθρωπαγορα του Ικονιου.

Ελληνικα σχολεια κατερειπωθηκαν, Ελληνικες περιουσιες διηρπαγησαν υπο του Μουσουλμανικου οχλου.

Οι Γερμανοι στρατιωτικοι οχι μονο δεν συνεστησαν στους Νεοτουρκους ηπιωτερα μετρα και λιγοτερη βια, αλλα αντιθετως συμβουλευαν τους Νεοτουρκους να τα ισχυροποιησουν ακομη περισσοτερο.

Ετσι η Τουρκικη παραλια, απο τον Μαρμαρα μεχρι την Αταλεια, βαφηκε μα αιμα Ελληνικο, ανδρων και γυναικων.

Χαρακτηριστικη ειναι η δηλωση ενος Ελληνα στην περιοχη της εποχης εκεινης:

«Μια ολοκληρη φυλη καταραται και αναθεματιζει Γερμανους και Τουρκους. Μεσα στην ψυχη μας εχει ριζωσει το μισος για την Γερμανια, ο ποθος της εκδικησεως πλημμυριζει τα στηθη και τα παιδια μας διδασκονται, οτι ενας υπηρξε ο εχθρος τους, περισσοτερον του Τουρκου, ο Γερμανος».                                                      

Θα πρεπει εδω να αναφερθει, οτι την περιοδο των Βαλκανικων πολεμων, η Ελλας κατελαβε ολα τα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου πλην των Δωδεκαννησων, τα οποια ηταν υπο Ιταλιη κατοχη.

Το 1922 ομως, με την μεγαλη Μικρασιατικη καταστροφη παρ’ ολιγον οι Τουρκοι θα κατελαμβαναν τα μεγαλα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Με  την συνθηκη της Λωζαννης της 24ης Ιουλιου 1923 εξασφαλισθηκε μεν η κυριαρχια της Ελλαδος επι των νησων αυτων, πλην της Ιμβρου και Τενεδου, οι οποιες εξακολουθουν μεχρι σημερα να ειναι υπο Τουρκικη κατοχη, αλλα επίσφραγισθηκε και η εξαφανιση του Ελληνικου πολιτισμου της Μικρας Ασιας που ηκμαζε εκει περι τα 3.000 χρονια, μεσα απο μια πρωτοφανη γενοκτονια.

Οι τοτε συμμαχοι της Ελλαδος (ΗΠΑ, Αγγλια, Γαλλια) ατιμως και αποδεδειγμενα συνεπραξαν και συνετελεσαν στον εξοπλισμο του Κεμαλ Ατατουρκ και στην ηττα της Ελλαδος.

Μετα τον θανατο αυτου, το 1938 και ιδιαιτερα κατα την εναρξη του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου, η Τουρκια για να εισελθει σε αυτον στο πλευρο των συμμαχων της Ελλαδος, απαιτησε αλλοιωση του καθεστωτος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου που επισφραγισθηκε με την Συνθηκη της Λωζαννης του 1923 και ζητησε ως ανταλλαγμα της εισοδου της, τα Δωδεκαννησα και την Σαμο.

Απο τον Φεβρουαριο του 1947 παραχωρηθηκαν και τα Δωδεκαννησα στην Ελληνικη επικρατεια, ως ελαχιστο φορο τιμης για τις θυσιες της κατα τον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο στο πλευρο των συμμαχων.

ΝΑΤΟ-1

Τα παραμυθια ομως των συμμαχων, οτι «ποτε δεν θα ξεχασουμε την Ελλαδα» αποκαλυφθηκαν στην τραγωδια της Κυπρου το 1973, οπου εφεραν οι ιδιοι τους Τουρκους εκει.

Δεν αποκλειεται καθ’ ολου συνεπως, να στηριξουν παλι την Τουρκια στο να καταλυσει και την σημερινη κατασταση στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου!

Ουδεμια εμπιστωσυνη στους ετσι ονομασθεντες συμμαχος μας αλλα και στην Γερμανια.

Για την Γερμανια συνεχιζει να ισχυει η παλαια της αποψη, δηλαδη αυτη του πρωην πρεσβευτη της στην Τουρκια κ. Βακεγχα’ι’μ:

«Αι νησοι του Αιγαιου πρεπει να ανηκουν εις εκεινον, εις ον θα ανηκη και η απεναντι ακτη της Μικρας Ασιας»

 Η Ελλας σημερα συνολικης εκτασεως 131.957 τετραγωνικων χιλιομετρων (απο αυτα αποτελουν 336 τετραγωνικα χιλιομετρα το Αγιο Ορος) εχει 3054 νησια, των οποιων η εκταση καλυπτει το 1/5 της ελληνικης επικρατειας και εκ των οποιων τα 227 ειναι κατοικησιμα.

Το μηκος των ακτων της μετρα 13.676 χιλιομετρα (απο αυτα αποτελουν 10.942,8 χιλιομετρα ακτες του Αρχιπελαγους του Αιγαιου), ενω το μηκος των συνορων της πλησιαζει τα 1.228 χιλιομετρα.

Το πλατος της Ελλαδος υπολογιζεται με 250 μιλια, το οποιο περιλαμβανει και το πλατος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου 140 μιλιων).

Συμπερασματα:

Παρ’ ολην την κατοχυρωση της αναγνωρισης της Ανεξαρτησιας και της κυριαρχιας του Ελληνικου Κρατους επι των ηπειρωτικων και νησιωτικων εδαφων του με τις συνθηκες της Λωζαννης (24.07.1923), τις Ιταλοτουρκικες Συμφωνιες της 04.01.1932 και της 28.12.1932 στην Αγκυρα, του Μοντρε (20.07.1930) και των Παρισιων (10.02.1947), πρεπει πολυ συντομα να αποκτησει πυρηνικη αποτρεπτικη ισχυ, αγνοωντας τους συμμαχους της(;) στο ΝΑΤΟ.

. Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας ελληνόσπορος.

Ο νυν Προεδρος της Τουρκιας Ρετζεπ Ταyιπ Ερντογαν ‘η Bakatoglu για δικους του προσωπικους λογους (ισως γιατι ειναι καταγωγης  εξισλαμισμενου Ελληνα του Ποντου) μετετρεψε την Αγια Σοφια σε τζαμι και προσευχηθηκε εκει (δεν αποκλειεται να ειναι και Κρυπτοχριστιανος, διοτι ως Μουσουλμανος θα μπορουσε να προσευχηθει στο διπλανο μπλε τζαμι).

Η Αγια Σοφια ως γνωστο κτισθηκε με κλεμενα οικοδομηκα υλικα και μαρμαρινους Κυονες, πανω σε χωρο που υπηρχε ο αρχαιοελληνικος ναος του Απολλωνα και της Αφροδιτης και ακολουθως γκρεμισθηκε απο τον αυτοκρατωρα του Βυζαντιου Ιουστιανο, δοτι προσδοκουσε αυτος στην οργανωση μιας πολης καθαρα ρωμα’ι’κης και χριστιανικης.

Απο το ξεκινημα μεχρι το τελος της Βυζαντινης αυτοκρατοριας κανενας αυτοκρατωρας δεν ηταν Ελληνας και πολυ περισσοτερο, με εξαιρεση τον αυτοκρατωρα Ιουλιανο τον Παραβατη, κανενας δεν ειχεν αρχαιοελληνικη παιδεια.

Εδω τιθεται ενα σοβαρο ερωτημα: Ποιος ειναι ποιο κατακριτεος, ο Ιουστιανος ‘η ο Ερντογαν (Μπακατογλου);

Ως προς την αποκτηση και πολυ συντομα μαλιστα, πυρηνικης αποτρεπτικης δυναμης, δηλαδη «ατομικης Βομβας», αυτη πρεπει να συμβαδισει με την εξασφαλιση για την Ελλαδα επαρκους προσφορας ηλεκτρικης ενεργειας, διοτι η ελλειψη αυτης μπορει να σημαινει οικονομικη στασιμοτητα, συνεχιση χωρις τελος της σημερινης φτωχειας και χαμηλοτερο προσδοκιμο ζωης.

Η πυρηνικη ηλεκτρικη ενεργεια, ειναι η κυριωτερη απο τις διαθεσιμες επιλογες που μπορει να παιξει σημαντικο ρολο για την ασφαλη, ανταγωνιστικη και ελευθερη ανθρακα προσφορα ενεργειας σε μεγαλη κλιμακα, αλλα και προ’υ’ποθεση για αποκτηση απο την Ελλαδα πυρηνικων οπλων.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Μια μικρή εισαγωγή:

 . Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας ελληνόσπορος.
Chrysiida Dimoulidou

Το βρήκα στο ιντερνετ και το αναρτώ γιατί έμεινα άναυδη…εσεις το γνωρίζατε αυτό; Το κείμενο λέει

“Η φωτογραφία τραβήχτηκε τη δεκαετία του ’60 και απεικονίζει ένα παιδί με κοντοκουρεμένα μαλλιά.

Ο νεαρός γεννήθηκε σε ένα φτωχό προάστιο της Κωνσταντινούπολης καταγόταν από τη Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου. Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένας ελληνόσπορος.

Η ελληνική καταγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα σχεδόν αποδεδειγμένο θέμα, αν και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δίχως να το αρνείται το «ξορκίζει». Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στην εθνική του καταγωγή είπε:

«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι» ομολόγησε ο Ερντογάν. «Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε «σε ποιον Θεό πιστεύεις;», «ποιος είναι ο προφήτης σου;» και «ποια είναι η θρησκεία σου;». Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.

Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου» ήταν η απάντηση που είχε λάβει από τον πατέρα του ο Ερντογάν, όπως τουλάχιστον τη μετέφερε στο ακροατήριό του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον ποιο προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.
Με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. Ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.

Ο Ερντογάν, σε περιοδεία του στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε «Potamya Hos Geldiginiz», δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την τουρκική ονομασία που είναι «Guneysu» (νερό του νότου).

Ο προπάππος το Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.

Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat». Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.”

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, ή μέρους του άρθρου, εκ του νόμου, αν κάποιος θέλει το άρθρο να το αναρτήσει, θα ζητήσει την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>