«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με αυτόν το περίεργο λίβελο και αυτόν τον κύριο Κώστα Γιαννακίδη, πρέπει να ασχοληθεί η αστυνομία;;; 

ποιος

Τι σημαίνει στην κυριολεξία λίβελος;;; Ο λίβελος είναι επιθετικό κείμενο το οποίο οργανώνει με μονοδιάστατο τρόπο κάποιο επιχείρημα εναντίον κάποιου συγγραφέα ή κάποιας ιδέας του. 

Όταν ένας άνθρωπος είναι κτυπημένος από κουκουλοφόρους και είναι στην εντατική, αυτός πρόλαβε να χύσει την χολή του;;;;;;;

Είναι πολύ περίεργη η αντίδρασή του;;;

Όσο για το Protagon.gr, που ξέρουμε ότι είναι το δεξί αρχίδι του Μητσοτάκη, είναι πολύ χαμηλού επιπέδου να κρήνη τα Διαδικτυακά ΜΜΕ και μάλιστα ιστοσελίδες που διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους για να ξεσκεπάζουν μιάσματα σαν του λόγου τους και των πατρόνων τους.

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω λίβελο, που πριν κρυώσουν οι κάλυκες από τις σφαίρες επιτέθηκε βρόμικα και περίεργα στο θύμα;

Εγώ αν ήμουν αρχηγός της αστυνομίας πρώτα αυτόν  τον Κώστας Γιαννακίδης τον νομοταγή και ευγενικό???? θα καλούσα για ανάκριση.

Τολμά αυτός ο παραμυθατζής  να μιλά για τον Αριστοφάνη, επειδή δεν μπορεί να είναι μια τρίχα από τα αρχίδια του Αριστοφάνη!

Και ιδικά η αστυνομία πρέπει να ψάξει τι ρόλο και τι ξέρουν αυτός και τα πολιτικά αφεντικά του, που θέλουν το κεφάλι του Χίος στο πιάτο;;;

Το κερασάκι είναι γιατί ο Χίος ανέφερε διασυνδέσεις του πολιτικού αφεντικού του με τους μαφιόζους;;;

Μου θυμίζει εκτέλεση Μπακογιάννη;;; Μου θυμίζει Γκιολα??????

Λέτε να είναι τα ίδια καθάρματα.

Αυτό λέει το  άνανδρο χτύπημα, αυτό δείχνει η πορεία του πληρωμένου συμβολαίου.

Το χτύπημα λέει κλείστε τα στόματα με οποιοδήποτε τρόπω.

Είδαν ότι δεν κατάφεραν με τα δικαστήρια τίποτα και έβγαλαν συμβόλαιο θανάτου.

Και το ποιο τρελό, Είναι το ερώτημά τους, που βρίσκει τα λεφτά να έχει το κανάλι του ο Χίος;;

Βλέπετε ο Χίος δεν έχει πατρόνες και νταβατζήδες, το ίδιο το κράτος να τον χρηματοδοτούν, αλλά ανώνυμους πατριώτες.

Αυτούς ψάχνουν τα προδοτικά κοπρόσκυλα του  Protagon.gr

Εμείς οι πατριωτικές ιστοσελίδες, στερούμαστε ακόμα και τα προς επιβίωση για να ενημερώνουμε και αυτό χαλά την σούπα στους προδότες και τα τσιράκια τους.

Ο Χίος και κάθε Χίος έχει το δικαίωμα της Κριτικής, όσοι προσβάλλονται απευθύνονται στον εισαγγελέα, γιατί δεν τον έχουν κλείσει μέσα, τι γνωρίζει, μήπως τα γνωρίζουν και οι εισαγγελείς;;;;;;;;;;;;;;;

Υποκριτές γραμματείς και φαρισαίοι είναι αυτοί που προστατεύουν δήθεν την ελευθερία λόγου

Έφαγε εκδότης εφημερίδας σφαίρα στον λαιμό (Στέφανος Χίος) και μέχρι στιγμής, κανένα κόμμα δεν έχει καταδικάσει?

Καμία Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συμπαρασταθεί,???

Καμία ΕΣΗΕΑ δεν έχει δείξει αλληλεγγύη, κανένας άλλος Εκδότης συστημικων ΜΜΕ δεν έχει πάρει θέση, καμία ΕΡΤ δεν έχει κάνει 4ωρη αποχή ώστε να δείξει ταύτιση με το θύμα???

Κανένας μεγαλοδημοσιογράφος δεν έχει τουητάρει την απόγνωσή του για την έλλειψη κράτους δικαίου?????

Καμια Νικολουλη δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για την τρομαχτική ομοιότητα της επίθεσης με αυτήν εναντίον του Μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια πριν 10 χρόνια????

Κανένας Δήμαρχος δεν εξέδωσε ανακοίνωση που να αναρωτιέται δημόσια για την Ελευθερία του Τύπου???

Καμία Αστυνομία δεν έκανε δημόσια έκκληση για πληροφορίες ή επικήρυξη για τους δράστες???

Ντροπή Ντροπή και μόνο Ντροπή σε εσάς και την δημοκρατία σας

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πολλά μικρά «μακελειά» στο Διαδίκτυο.

Κάποιοι αντιμετωπίζουν τον Χίο και το προϊόν που παράγει ως φαινόμενο.

Δεν είναι.

Είναι σύμπτωμα.

Και σημείο των καιρών στη σφαίρα του δημοσίου λόγου και της επικοινωνίας.

Στο προϊόν που παράγει αποτυπώνεται η εκτράχυνση του δημόσιου λόγου κατά την τελευταία δεκαετία, δηλαδή κατά την περίοδο της κρίσης και της «έκρηξης» των social media  27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 Μία μόνιμη απορία στη δημοσιογραφική πιάτσα έχει να κάνει με το πώς επιβιώνει οικονομικά ο Στέφανος Χίος και συνεχίζει την έκδοση της εφημερίδας του.

Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αγωγών και των νομικών μέτρων που λαμβάνονται εις βάρος του.

Όταν, όμως, επιβιώνεις με μία σφαίρα στο λαιμό, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Περαστικά.

Κάποιοι αντιμετωπίζουν τον Χίο και το προϊόν που παράγει ως φαινόμενο.

Δεν είναι.

Είναι σύμπτωμα.

Και σημείο των καιρών στη σφαίρα του δημοσίου λόγου και της επικοινωνίας.

Η εφημερίδα του δεν θα έβρισκε όχι μανταλάκι, αλλά ούτε τυπογραφείο για να εκδοθεί πριν από μία δεκαετία.

Πριν από είκοσι χρόνια δε, όλο και κάποιος εισαγγελέας θα πήγαινε στα γραφεία του με ένα λουκέτο στο χέρι.

Αυτό, ευτυχώς, δεν μπορεί να συμβεί τώρα.

Ζούμε σε μία χώρα όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρεμάει την εφημερίδα του στα περίπτερα, ζητώντας από τους περαστικούς έστω μία ματιά -είναι αρκετή, ακόμα και αν δεν πουληθεί ούτε φύλλο.

Είναι ένδειξη θεσμικής πληρότητας και, ταυτόχρονα, κοινωνικής καχεξίας. Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο Πατήστε εδώ Εστιάζουμε στον Χίο επειδή αντιπροσωπεύει την πιο ακραία έκφραση περιθωριακού δημόσιου λόγου.

Δεν ξέρουμε πόσα φύλλα πουλάει, αλλά τα πρωτοσέλιδά του περνούν συχνά από την οθόνη μας.

Όμως ο Χίος δεν είναι ακριβώς προϊόν παρθενογένεσης.

Στο προϊόν που παράγει αποτυπώνεται η εκτράχυνση του δημόσιου λόγου κατά την τελευταία δεκαετία, δηλαδή κατά την περίοδο της κρίσης και της «έκρηξης» των social media.

Για αυτό, ας πούμε, όταν μένουμε στον Χίο, παραβλέπουμε τα πολλά μικρά «μακελειά» που εμφανίζονται στην timeline μας.

Ειδικά στο twitter θα δεις πράγματα που σε κάνουν να απορείς για το μέγεθος της αλητείας που συμπυκνώνεται μέσα σε λίγους χαρακτήρες.

Ομοίως υπάρχουν blogs, ανωνύμων, που βυσσοδομούν συστηματικά ή εκτελούν πάσης φύσεως συμβόλαια.

Καθώς ο δημόσιος λόγος γίνεται πολύβουος, η έντονα χυδαία άρθρωση του θεωρείται ότι εξασφαλίζει μεγαλύτερο ακροατήριο.

Ρίξτε μια πιο συστηματική ματιά σε αυτά που γράφονται και λέγονται, ειδικά στα social και θα συμφωνήσετε.

Η κυρίαρχη τάση στον δημόσιο σχολιασμό δεν είναι ο αριστοφανικός σαρκασμός -αυτό θα ήταν λυτρωτικό. Είναι η οργισμένη απαξίωση, ο φθόνος, ενίοτε και το μίσος.

Αυτές είναι φυσιολογικές ανθρώπινες συμπεριφορές, πάντα έτσι ήταν.

Απλώς τώρα τις βλέπουμε, τις καταναλώνουμε, τις μεταβολίζουμε κωδικοποιημένες σε λέξεις.

Τα περισσότερα από όσα δημοσιεύει ο Χίος, τα βρίσκεις και στα social media, ενδεχομένως δε με ακροατήριο αντίστοιχου μεγέθους.

Δημοσιεύονται από δόλιους ή άδολους ανθρώπους, πονηρούς ή απονήρευτους, με το όνομά τους ή με το προσωπείο μίας διαδικτυακής περσόνας.

Και, εντάξει, ψέγεις το φαινόμενο αμπελοφιλοσοφώντας (καλή ώρα), αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς και δεν πρέπει να κάνεις τίποτα.

Καλείσαι να δράσεις όπως και με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Είναι ατομική ευθύνη. Πηγή: Protagon.gr

https://www.protagon.gr/apopseis/ta-polla-mikra-makeleia-sto-diadiktyo-44342092550

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>