«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Οι αξιωματούχοι χρηματοδότησης της G20 σταματούν να προτείνουν παράταση παγώματος χρεών

 G20: Οι υπουργοί Οικονομικών δεσμεύονται να στηρίξουν την ...

Από τους Andrea Shalal και Davide Barbuscia

Οικονομικοί αξιωματούχοι από την Ομάδα των 20 χωρών το Σάββατο ζήτησαν από όλους τους επίσημους διμερείς πιστωτές να εφαρμόσουν πλήρως ένα βραχυπρόθεσμο πάγωμα χρέους για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, αλλά σταμάτησαν να επεκτείνουν την πρωτοβουλία  για το επόμενο έτος.

Πηγές που ενημερώθηκαν σχετικά με τη συνάντηση της G20 ανέφεραν ότι υπήρχε ισχυρή υποστήριξη για την παράταση της στάσης μετά το τέλος του 2020, δεδομένης της σοβαρότητας της οικονομικής επιρροής από την πανδημία κοραναϊού, αλλά το τελικό ανακοινωθέν της ομάδας δήλωσε μόνο ότι το ζήτημα θα εξεταστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020?????

Επίσης δεν είπε τίποτα για αυξανόμενες εκκλήσεις για ακύρωση – όχι μόνο αναβολή – των χρεών ορισμένων από τις φτωχότερες χώρες.

Η Πρωτοβουλία Αναστολής Υπηρεσιών Χρέους, που συμφωνήθηκε από τους υπουργούς της G20 τον Απρίλιο, έχει αποδειχθεί ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, με μόνο 42 από τις 73 επιλέξιμες χώρες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, εξοικονομώντας μόλις 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές υπηρεσιών αντί για τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν υποσχεθεί αρχικά.

Οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Τράπεζας ξεχώρισαν την Κίνα, μέλος της G20 και τον μεγαλύτερο πιστωτή για τις αναπτυσσόμενες χώρες, για την παρακράτηση χρεών που οφείλονται στην κρατική της ανάπτυξη και στις κρατικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπέζ είπε επίσης στους αξιωματούχους της G20 το Σάββατο ότι πρέπει να «ανοίξουν την πόρτα» σε συνομιλίες για τη μείωση του συνολικού χρέους για τις φτωχότερες χώρες.

Η αποτυχία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα αποτελεί επίσης αυξανόμενη ανησυχία.

Το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι τα μέλη του δεν είχαν λάβει επίσημα αιτήματα για ελάφρυνση του χρέους από χώρες που είναι επιλέξιμες για το DSSI.

Το ανακοινωθέν δεν ανέφερε την Κίνα, αλλά αξιωματούχοι της G20 δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του παγώματος του χρέους και σημείωσαν προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πλαισίου δημοσιονομικής παρακολούθησης για την ενίσχυση της ποιότητας των δεδομένων του χρέους και τη βελτίωση της δημοσιοποίησης του χρέους.

«Όλοι οι επίσημοι διμερείς πιστωτές πρέπει να εφαρμόσουν αυτήν την πρωτοβουλία πλήρως και με διαφάνεια», ανέφεραν.

Είπαν επίσης ότι «ενθαρρύνουν έντονα» τους εμπορικούς δανειστές να παρέχουν ανακούφιση όταν τους ζητηθεί.

Οι αποφάσεις για την παράταση του παγώματος θα ληφθούν αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα ολοκληρώσουν μια έκθεση σχετικά με τις ανάγκες ρευστότητας των χωρών πριν από την επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων χρηματοδότησης της G20 τον Οκτώβριο, ανέφερε το ανακοινωθέν.

Η εκστρατεία χρέους Jubilee με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η αποτυχία της G20 να λάβει ταχύτερη και πιο αποφασιστική δράση θα κόστιζε φτωχές χώρες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

«Χρειαζόμασταν γρήγορη και συντονισμένη δράση, αλλά αντίθετα η G20 έχει υποχωρήσει», δήλωσε η Sarah-Jayne Clifton, διευθύντρια της Jubilee Debt Campaign, μια από τις πολλές ομάδες που ζήτησαν την παράταση του χρέους και την επέκτασή της.

Περισσότερες από 200 ομάδες θρησκευτικών, εργατικών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβάλλοντος και ανάπτυξης υπέγραψαν ξεχωριστή επιστολή με επικεφαλής το Jubilee USA Network, η οποία στάλθηκε αυτήν την εβδομάδα σε ηγέτες της G20, τον Λευκό Οίκο και το ΔΝΤ.

© Thomson Reuters 2020.

https://japantoday.com/category/politics/update-1-g20-finance-officials-stop-short-of-recommending-debt-freeze-extension