«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο τυφώνας Ντάγκλας διπλασιάζει στη Χαβάη καθώς εκδηλώνεται πανδημία

Η Πολιτεία ανέφερε 60 πρόσφατα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού την Παρασκευή, μιλάμε για ρεκόρ αύξησης μίας ημέρας

Αυτή η δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 3:30 μ.μ. ET την Πέμπτη δείχνει τον τυφώνα Ντάγκλας, δεξιά, να στροβιλίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό προς τη Χαβάη, αριστερά. (NOAA / The Associated Press)

Ο πρώτος τυφώνας που απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από την έναρξη της πανδημίας κοροναϊού παρουσιάζει νέες προκλήσεις για τους αξιωματούχους της Χαβάης που είναι από καιρό εξοικειωμένοι με τροπικές καταιγίδες.

Για παράδειγμα, πώς εξασφαλίζετε αρκετό καταφύγιο όταν οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 1,8 μέτρων μεταξύ τους;

Τι συμβαίνει όταν κάποιος εμφανίζεται σε καταφύγιο με πυρετό;

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τυφώνας Ντάγκλας ήταν 1.260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χίλο.

Συσορευει μέγιστους ανέμους 185 χλμ / ώρα, καθιστώντας τον τυφώνα κατηγορίας 3.

Αναμένεται να εξασθενήσει καθώς περνά πάνω από κρύο νερό, αλλά οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ισχυροί άνεμοι, ισχυρές βροχοπτώσεις και επικίνδυνες κυματώσεις θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρη την πολιτεία από το Σάββατο βράδυ.

Ο Ντάγκλας αναμένεται να είναι τυφώνας κατηγορίας 1 ή ισχυρή τροπική καταιγίδα όταν πλησιάζει το ανατολικό άκρο του κράτους.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού εξέδωσε ρολόι τυφώνα τόσο για το Big Island όσο και για την κομητεία Maui, που σημαίνει ότι οι συνθήκες τυφώνα είναι δυνατές σε αυτές τις περιοχές εντός των επόμενων 36 έως 48 ωρών.

Καταγράψτε την αύξηση σε περιπτώσεις κορανοϊού

Η καταιγίδα πλησιάζει καθώς η Χαβάη παλεύει με αύξηση του αριθμού των κοροναιών.

Την Παρασκευή, η πολιτεία ανέφερε 60 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα, την υψηλότερη αύξηση μιας ημέρας από την έναρξη της πανδημίας.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι σε 30 χρόνια να το κάνω αυτό θα απαντούσα σε ιατρικές ερωτήσεις”, δήλωσε ο John Cummings, το δημόσιο γραφείο πληροφοριών για τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης της Χονολουλού, υπογραμμίζοντας την περίεργη θέση που έχουν βρεθεί οι αρχές.

Σε αντίθεση με άλλα επιρρεπή σε τυφώνα κράτη όπως η Φλόριντα, όπου οι κάτοικοι συσσωρεύονται σε αυτοκίνητα για να εκκενωθούν όταν πλησιάζουν οι καταιγίδες, δεν είναι πρακτικό να αφήνεις τη Χαβάη για να ξεφύγεις από μια καταιγίδα.

Ο χώρος των καταφυγίων είναι επίσης περιορισμένος.

Έτσι, όπως είναι συνηθισμένο, οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους περισσότερους ανθρώπους να καταφύγουν στο σπίτι, αν μπορούν.

Όσοι ζουν σε σπίτια που χτίστηκαν σύμφωνα με τον κώδικα μετά το 1995 θα πρέπει να είναι «αρκετά καλοί», είπε ο Cummings.

Συνέστησε τη διαμονή με φίλους και την οικογένεια εάν το σπίτι δεν είναι ασφαλές, συμβούλεψε τους ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα εσωτερικό δωμάτιο και είπε ότι η μετάβαση σε καταφύγιο που διοικείται από την πόλη πρέπει να είναι η τελευταία λύση.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα καταφύγια»

Στα καταφύγια, οι συγκεντρωμένοι θα ελέγχουν τη θερμοκρασία τους για σημεία που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό.

Άτομα που έχουν καραντίνα, είτε επειδή ταξίδεψαν πρόσφατα στη Χαβάη από το εξωτερικό είτε επειδή έχουν εκτεθεί σε κάποιον ιό, μπορούν να πάνε σε καταφύγιο εάν η κατάσταση στέγασης τους δεν είναι ασφαλής.

Εκείνοι με υψηλές θερμοκρασίες ή ιστορικό ταξιδιού είτε θα απομονωθούν σε αυτό το καταφύγιο είτε θα μεταφερθούν σε διαφορετική τοποθεσία, είπε ο Cummings.

Αυτό το γραφικό δείχνει την πιθανή διαδρομή του κέντρου καταιγίδας. Ο Ντάγκλας είναι επί του παρόντος τυφώνας κατηγορίας 3, αλλά αναμένεται να εξασθενήσει πριν φτάσει στη Χαβάη αυτό το Σαββατοκύριακο. (ΝΟΑΑ)

Ο δήμαρχος της Χονολουλού Kirk Caldwell είπε ότι σε έναν “μη πανδημικό κόσμο” η πρωτεύουσα στο νησί Oahu προετοιμάζει ένα τετραγωνικό μέτρο ανά άτομο σε καταφύγια.

Αλλά για να έχει φυσική απόσταση 1,8 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να επιτρέπει έξι τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο ή οικογένεια.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο καταφυγίου. Και με περισσότερο χώρο καταφυγίου, χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους για να στελέχω αυτά τα καταφύγια. Και το δουλεύουμε τώρα,” είπε ο Caldwell. Η πόλη σχεδιάζει να ανακοινώσει μια λίστα καταφυγίων την Παρασκευή.

Οι ηγέτες της Χαβάης έχουν μιλήσει με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης για ενδεχόμενους εκτοπισμένους κατοικιών σε ξενοδοχεία, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα.

Ο Κάλντγουελ είπε ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να μην συναντηθεί εγκαίρως για την άφιξη του Ντάγκλας, αλλά μπορεί να είναι έτοιμη για την επόμενη καταιγίδα.

Πολλά από τα ξενοδοχεία της Χαβάης έχουν κενά δωμάτια ή είναι εντελώς κλειστά επειδή η πανδημία έχει κλείσει τα περισσότερα ταξίδια στα νησιά.

Ένας άντρας οδηγεί το ποδήλατό του σε μια σχεδόν κενή παραλία Waikiki στη Χονολουλού στις 21 Απριλίου. Η Χαβάη ψάχνει να στεγάσει δυνητικά τους εκτοπισμένους Ντάγκλας σε ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία έχουν άδεια δωμάτια ή είναι εντελώς κλειστά λόγω των περιορισμών ταξιδιού COVID-19. (Caleb Jones / The Associated Press)

Ορισμένες προμήθειες πηγαίνουν γρήγορα

Οι κρατικοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τους κατοίκους για μήνες να ενσωματώσουν απολυμαντικά χεριών και μάσκες προσώπου στα συνηθισμένα κιτ έκτακτης ανάγκης που περιέχουν τρόφιμα, νερό, μπαταρίες και άλλες προμήθειες αξίας δύο εβδομάδων.

Ο Κάλντγουελ παρότρυνε τους ανθρώπους να πάρουν είδη παντοπωλείου για όσους δεν μπορούν να πάνε για ψώνια για 14 ημέρες φαγητού ταυτόχρονα όταν τόσοι πολλοί κάτοικοι είναι εκτός εργασίας λόγω της πανδημίας.

“Ήρθε η ώρα να δούμε τον εαυτό μας ως ένα μεγάλο ωάνα που συνεργάζεται μεταξύ τους”, είπε ο Κάλντγουελ, χρησιμοποιώντας τη λέξη Χαβάης για την οικογένεια.

Στο Hilo την Πέμπτη, ο επόπτης της Ace Hardware, Adrian Sales, ανέφερε “σημαντική αύξηση” σε άτομα που αναζητούν φανάρια, προπάνιο και άλλες προμήθειες.

“Έχουμε ήδη βγει από τις σόμπες βουτανίου, και οι σάκοι άμμου έχουν πάει,” είπε ο Sales. “Είναι λίγο δύσκολο να κρατάς τα πράγματα στα ράφια.”

Οι αγοραστές τροφίμων ήταν πιο αργοί να υλοποιηθούν στο The Locavore Store στο Χίλο.

Η ιδιοκτήτρια Catarina Zaragoza προέβλεψε ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αγοράζουν χαρτί υγείας και νερό εάν η καταιγίδα φαίνεται απειλητική και πλησιάζει.

“Τόσες πολλές από τις καταιγίδες μας εξαφανίζονται πριν φτάσουν εδώ, οπότε νομίζω ότι αν πρόκειται να δούμε τέτοιου είδους αύξηση πιθανότατα δεν θα είναι αργότερα το σαββατοκύριακο”, είπε.

Οι άνθρωποι εφοδιάστηκαν με προμήθειες νωρίς για την πανδημία, αλλά η Σαραγόσα είπε ότι αμφιβάλλει για αυτόν τον λόγο που οι άνθρωποι δεν αγόραζαν.

https://www.cbc.ca/news/world/hurricane-douglas-hawaii-pandemic-1.5662542?cmp=rss

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>