«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ: ​​Οι περικοπές στον προϋπολογισμό είναι «δύσκολο χάπι να το καταπιείς»

ΣΚΟΥΡΕΣ ΓΟΝΙΕΣ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέει ότι οι προγραμματισμένες περικοπές στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό του μπλοκ των 27 εθνών είναι ένα «δύσκολο χάπι να το καταπιείς».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Πέμπτη ότι οι προγραμματισμένες περικοπές στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό πολλών δισεκατομμυρίων του μπλοκ των 27 εθνών είναι «δύσκολο χάπι να το καταπιείς».

Σε ομιλία του στους ευρωπαίους νομοθέτες, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για τον προϋπολογισμό για τα επόμενα επτά χρόνια που υιοθετήθηκε  αυτήν την εβδομάδα μετά από μια τετραήμερη σύνοδο κορυφής ηγετών της ΕΕ με πολλές περικοπές.

Ο προϋπολογισμός των 1,07 τρισεκατομμυρίων ευρώ (1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια) αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε συνδυασμό με ένα πακέτο οικονομικής ανάκαμψης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (868 δισεκατομμύρια δολάρια) που στοχεύει να βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ να ανακάμψουν από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία κοραναϊού.

Χαιρετίστηκε ως μια «ιστορική» στιγμή για την Ευρώπη από πολλούς ηγέτες της ΕΕ, ωστόσο, η συμφωνία προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των ευρωπαίων νομοθετών, οι οποίοι επέκριναν την έλλειψη φιλοδοξίας της Ευρώπης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τον ιό.

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τον τελευταίο λόγο για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Λίγες ώρες μετά την ομιλία της Von der Leyen, οι νομοθέτες ενέκριναν ένα ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία που επικρίνει έντονα τις περικοπές.

 Απειλώντας να αρνηθούν τη συγκατάθεσή τους εάν δεν βρεθεί καλύτερη συμφωνία κατά τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, δήλωσαν ότι οι προγραμματισμένες περικοπές θα «υπονομεύσουν τα θεμέλια μιας βιώσιμης και ανθεκτικής ανάκαμψης».

Η τελική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους.

Η Von der Leyen είπε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτήν την εβδομάδα μετά τη σύνοδο κορυφής του μαραθωνίου ήταν το «φως στο τέλος της σήραγγας. 

Αλλά με το φως έρχεται επίσης σκιά. 

Και σε αυτήν την περίπτωση, η σκιά έρχεται με τη μορφή ενός πολύ αδύνατου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ. «

Πολλές περικοπές συμφωνήθηκαν υπό πίεση από μια ομάδα χωρών υπό την ηγεσία των Κάτω Χωρών, γνωστές ως «Frugals», στις οποίες προσφέρθηκαν επίσης μεγάλες μειώσεις στις συνεισφορές τους στον προϋπολογισμό του μπλοκ για να εξασφαλιστεί μια συμφωνία.

Δηλαδή εκβιασμός στους έχοντες ανάγκη!!!!!!!

Αυτό λέγετε Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

«Υπάρχουν λυπηρές και οδυνηρές αποφάσεις για πολλά προγράμματα που έχουν κρίσιμες ευρωπαϊκές προστιθέμενες αξίες», δήλωσε ο von der Leyen.

Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη χρηματοδότησης για προγράμματα που προορίζονται για έρευνα, υγεία και επενδύσεις, καθώς και για το περιορισμένο μέγεθος του προϋπολογισμού για προγράμματα εκτός ΕΕ.

«Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι αξίες των προγραμμάτων της ΕΕ υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος τους», επέμεινε ο von der Leyen.

«Ναι, καταφέραμε να αποφύγουμε ακόμη περαιτέρω περικοπές όπως ήθελαν ορισμένα κράτη μέλη.

Αλλά αυτό (προϋπολογισμός) είναι ένα δύσκολο χάπι για να το καταπιείς. «