«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η αυτοτιμωρία της Ελλάδας στο Καστελόριζο και τη Μεσόγειο- Η Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο

09/07/2020

Της Κύρας Αδάμ

 Ο αρχικός ενθουσιασμός ότι επίκειται η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου γρήγορα εξαερώθηκε με τα πρώτα μελτέμια.

Όπως παραδέχθηκε μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας « Είναι δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι πιο πολύπλοκες σε σχέση με την Ιταλία..»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει  να λύσει έναν περίπλοκο γόρδιο δεσμό, τον οποίο η ίδια δημιούργησε  διότι δεν κατήγγειλε ως είχε το δικαίωμα στον ΟΗΕ την τουρκο/λυβική Συμφωνία:

  1. Θέλει διακαώς να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Αίγυπτο γιατί νομίζει ότι αυτός είναι ό μοναδικός τρόπος να «κόψει» στη μέση την τουρκο/λυβική ΑΟΖ και να οδηγήσει την Άγκυρα σε επαναδιαπραγμάτευση της ΑΟΖ της περιοχής ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο, Λιβύη.

  2. Για να συμφωνήσει η Αίγυπτος να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Ελλάδα απαιτεί ακατέβατα να κουτσουρέψει μόνη της η Αθήνα την ελληνική ΑΟΖ, δηλαδή ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε εξευτελιστικά ποσοστά πολύ κάτω από το 50% της πλήρους ΑΟΖ, με πρώτη στη λίστα την ΑΟΖ του Καστελόριζου, γύρω στο 0%.

  3. Στην περίπτωση που η Ελλάδα κουτσουρέψει μόνη της τα κυριαρχικά δικαιώματα της , στο Καστελόριζο, το οποίο θα εξαφανιστεί,  τότε αποκτά δικαίωμα ο Ερντογάν να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν απέναντι ακτές μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, επομένως δεν υπάρχει ΑΟΖ Ελλάδας / Αιγύπτου στην περιοχή αυτή, αλλά μόνον ΑΟΖ Τουρκίας/ Αιγύπτου. Έτσι η Ελλάδα, λόγω της ΑΟΖ Τουρκίας /Λιβύης, κινδυνεύει να μην  έχει κανένα δικαίωμα και καμμία προσπέλαση ή πρόσβαση ανατολικά και νότια της ΑΟΖ αυτής. Επομένως ,ισχυρίζεται ο Ερντογάν ,η Τουρκία έχει το δικαίωμα του βέτο στον ΟΗΕ, στην περίπτωση που Ελλάδα και Αίγυπτος στείλουν ενδεχόμενη συμφωνία τους για την ΑΟΖ στα Ηνωμένα Έθνη για καταχώρηση, την οποία αυτομάτως θα απορρίψουν τα ΗΕ διότι έχουν ήδη νομιμοποιήσει την τουρκο/λιβυκή ΑΟΖ λόγω της τουρκο/λιβυκής Συμφωνίας.

Όλα αυτά προκύπτουν από στοιχεία της εντατικής «τηλεφωνικής διπλωματίας» που έχει αναπτυχθεί προκειμένου να επέλθει ένας συμβιβασμός , που θα τετραγωνίσει τον κύκλο.

Οι ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ Πομπέο, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσσι να υπογράψει το συντομότερο δυνατόν την ΑΟΖ με την Ελλάδα, με ελληνικό αντάλλαγμα το πετσόκομμά της ΑΟΖ του Καστελόριζου -ή όπως θέλει ο γελοίος ελληνικός νεολογισμός,  την εφαρμογή της  «περιορισμένη επήρειας» στην ΑΟΖ του Καστελόριζου», (σ.σ. ο όρος αυτός δεν υπάρχει ούτε αναγνωρίζεται στο Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και στη νομολογία του Δ. Δικαστηρίου της Χάγης).

Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα επείγεται να καταστήσει την Αίγυπτο συνυπεύθυνη προκειμένου Ελλάδα και Αίγυπτος να «διεμβολίσουν « την τουρκο /λυβική ΑΟΖ.

Από την πλευρά του ο Τ. Ερντογάν μίλησε με τον Αλ Σίσσι για να του επισημάνει ότι αν οριοθετηθεί ΑΟΖ Τουρκίας –Αιγύπτου, με την ΑΟΖ του Καστελόριζου εξουδετερωμένη, τότε η Αίγυπτος θα έχει κέρδος 180 νμ σε ΑΟΖ έναντι των 70νμ ΑΟΖ που θα κερδίσει από την οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας/ Αιγύπτου.

Παράλληλα η Αθήνα προσέγγισε το Βερολίνο, ζητώντας από την κα Μέρκελ να πεί στον Ερντογάν « να μην δημιουργήσει πρόβλημα» στην περίπτωση που οριοθετηθεί ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες διπλωματικές πηγές  η απάντηση Ερντογάν ήταν ότι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσσι ότι το Καστελόριζο δεν έχει υπολογίσιμη ΑΟΖ, τότε εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει ΑΟΖ Ελλάδας/ Αιγύπτου, δηλαδή οι απέναντι ακτές Αιγύπτου/ Κρήτης πάνε περίπατο. Επομένως , επέμεινε ο Τ. Ερντογάν,  δεν θα επιτρέψει σε μια πιθανή  ελληνο/αιγυπτιακή Συμφωνία για ΑΟΖ να κατοχυρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη και έτσι δεν θα έχει διεθνή νομική ισχύ (σ.σ. δηλαδή το ακριβώς ανάποδο από την ελληνική στάση , καθώς η Αθήνα δεν κατήγγειλε ποτέ επισήμως στον ΟΗΕ την τουρκο/λυβική Συμφωνία για την ΑΟΖ , με αποτέλεσμα αυτή να βρίσκεται τώρα σε πλήρη ισχύ. Επιπλέον ουδείς μπορεί να την αλλάξει τώρα , αν δεν συμφωνήσουν ταυτοχρόνως και από κοινού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη , δηλαδή η Τουρκία και η Λιβύη).

Εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι ο Τ. Ερντογάν ζήτησε την έμμεση παρέμβαση της κας Μέρκελ προς τον ΣΥΡΙΖΑ , ώστε και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αποδεχθεί «ομαλά» το κουτσούρεμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Στις επαφές αυτές θα πρέπει να προστεθεί και αυτή του κ Δένδια με τον Πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής , με τον οποίο συζητήθηκε η πιθανότητα ελληνο/λιβυκής ΑΟΖ , με την μόνιμη λιβυκή απαίτηση, η Γαύδος να μην έχει ΑΟΖ.

Όμως στην περίπτωση που η Ελλάδα πείσει την Αίγυπτο να οριοθετήσουν την μεταξύ τους ΑΟΖ , με αντάλλαγμα την παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων , δηλαδή μεγάλων ποσοστών της ελληνικής ΑΟΖ  στην περιοχή , Καστελόριζου, Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης, τότε στην πράξη η Αθήνα θα έχει αποδεχθεί το δυτικό όριο της τουρκο/λιβυκής Συμφωνίας για την ΑΟΖ. Με άλλα λόγια η ελληνική ΑΟΖ θα εκτείνεται μόνον δυτικά της γραμμής Ρόδος Κάρπαθος Κρήτη, αφού ανατολικά και νότια θα συναντά «το τείχος» της τουρκο/λυβικής ΑΟΖ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορεί δυνητικά να έχει ΑΟΖ στην γραμμή Ντάλαμαν- Ρόδος -Κάρπαθος -Κρήτη, ενώ νοτίως και δυτικά της Κρήτης δεν θα έχει ΑΟΖ , αφού αυτή δεν έχει οριοθετηθεί με τη Λιβύη και ούτε πρόκειται να οριοθετηθεί εύκολα αφού η Τρίπολη υπο την αυστηρή « καθοδήγηση» της Τουρκίας θα απαιτεί  να εκμηδενιστεί η ΑΟΖ της Γαύδου, η οποία είναι και μικρότερη σε έκταση από το Καστελόριζο.

Με δυνητικό αποτέλεσμα η Ελλάδα ανατολικά, νότια και δυτικά της Κρήτης να υποστεί μείωση κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά περίπου 78%.

Militaire News