«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
15.07.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

1. Ορισμοι – Μοναδες

Η συνδιαλλαγη μεταξυ των εμπορευομενων για πορους ζωης και προσφορες εργασιας, χαρακτηριζεται ως Οικονομια.

Αυτη κατανεμεται στην Οικονομια συντηρησης, καλυψης βασικων αναγκων για την ζωη ‘η Οικονομια πορων ζωης και στην βιοπορισμικη Οικονομια.

Η Οικονομια καλυψης βασικων αναγκων της ζωης στοχευει στην ικανοποιηση φυσικων αναγκων των ανθρωπων, που συνεχως αντικαθιστανται και η βιοπορισμικη Οικονομια κατευθυνεται προς αποκτηση χρηματων, διοτι το χαρτονομισμα πολλαπλασιαζεται ευκολωτερα και σε μεγαλυτερες ποσοτητες δια της δημιουργιας του απο το τιποτε, απ’ οτι οι ποροι ζωης που δημιουργουνται με κοπους και σκληρη εργασια απο τις φυσικες υλες.

Για ολες τις δυναμεις και τις υλες που λαμβανει ο ανθρωπος απο την φυση δεν πληρωνει τιποτε στον θεο Δια και στην μητερα Γη.

Τα λαμβανει ολα απολυτως δωρεαν.

Για να τα αποκτησει και για να τα αξιοποιηση ομως χρειζεται να μεταβαλλει με σκληρη σωματικη και εντατικη πνευματικη εργασια το γυρω περιβαλλον.

Τις δαπανες για την μεταβολη αυτη και μονο αυτες, οφειλει να απαιτησει κατα την συνδιαλλαγη του με τους συνανθρωπους του, εαν ηθελε να συμπεριφερθει εντιμα και κοινωνικα δικαια.

Οι οικονομικες κρισεις στην βιοπορισμικη Οικονομια αρχιζουν σε φασεις μεγαλης ευδαιμονιας και οι φασεις αναπτυξης σε περιοδους αδυναμιων και καταρρευσης.

Τα ψευδη στην βιοπορισμικη Οικονομια για δυναμικη και συνεχη προοδο, οικονομικη αναπτυξη και κοινωνικη ευημερια, δεν ειναι τιποτε αλλο απο εναν Μυθο της παγκοσμιοποιησης.

Ουτε καποιος τομεας της λα’ι’κης βιοπορισμικης Οικονομιας ειναι ασφαλης μεσα στον σκληρο και τιτανιο ανταγωνισμο της παγκοσμιας Αγορας.

Ηδη αρχισαν να κλονιζονται τα εσοδα των βιομηχανικων χωρων.. Μια αντιπληθωριστικη πιεση επιβαρυνει σημερα τον γηινο Κοσμο και οδηγει στην περαιτερω αυξηση των ετσι και αλλως τεραστιων κρατικων και αλλων χρεων.

Και οι χρεωστες ειναι τα εθνη των δυτικων χωρων και οι πληθυσμοι αυτων.

Εαν για διαφορους λογους κλονισθει καποτε η εμπιστοσυνη των ανθρωπων για την παγκοσμια βιοπορισμικη Οικονομια, δεν θα γινονται δεκτα στις συναλλαγες, οπως σημερα γινονται ακομη, τα κυριαρχουντα νομισματα δολαρια των ΗΠΑ και Ευρω της Ε.Ε. Τοσο τα κρατη οσο και οι επιχειρησεις θα αναζητουν εναλλακτικες λυσεις ως π.χ. τον χρυσο.

1 εκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ = 10 στη 6 δολαρια των ΗΠΑ
1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ = 10 στην 9 δολαρια των ΗΠΑ
1 Billion δολαρια των ΗΠΑ = 10 στην 12 δολαρια των ΗΠΑ
1 Βilliarde δολαρια των ΗΠΑ = 10 στην 15 δολαρια των ΗΠΑ

Η χρηματικη ποσοτητα ειναι μονο μια απο τις τεσσερες παραμετρους της κλασικης εξισωσης της χρηματικης βιοπορισμικης Οικονομιας:

M x V = P x Y. Η εξισωση αυτη βασιζεται σε μια απλη πραγματικοτητα: Παντοτε, εαν καποιος ξοδευει χρημα, καποιος αλλο το εισπρατει, λαμβανει δηλαδη ενα εσοδο και διατυπωνει, οτι το γινομενο απο την ποσοτητα του χρηματος (Μ) και την ταχυτητα κυκλοφοριας αυτου (V), ισουται με το ετησιο πραγματικο εσοδο (Υ)
επι του υψους της τιμης (P), δηλαδη του ονομαστικου εσοδου (P x Y).

H ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος (V) μετρα, ποσες φορες το χρημα αλλαζει τον κατοχο του.

Το στην λα’ι’κη βιοπορισμικη Οικονομια κυκλοφορουν χρηματικο ποσο (Μ) δεν μετριεται με την χρηματικη βαση της Κεντρικης Τραπεζας, αλλα με τα χρηματικα μεγεθη Μ1, Μ2 και Μ3.που μετρουν περιπου το αθροισμα, των στην κυκλοφορια εβρισκομενων χαρτονομισματων, γραμματιων και καταθεσεων σε αριθμους τραπεζικων λογαριασμων και με το χρηματικο μεγεθος Μ2 συνυπολογιζονται καταθεσεις και ημερομηνιακες συναλλαγες, ενω με το χρηματικο μεγεθος Μ3 αθροιζονται και αλλα ημερομηνιακα χρηματα και καταθεσεις σε φοντς της χρηματικης αγορας.

Εαν διαιρεθει το στην κυκλοφορια ευρισκομενο χρηματικο μεγεθος Μ3 με το πραγματικο ακαθαθαριστο
εσωτερικο προ’ι’ον, προκυπτει η αναγνωριση του φουσκωματος του ογκου των τραπεζικων δανειων.

Εδω κρυβεται και το κυριο προβλημα: Περι τινος προκειται στην πραγματικοτητα οι διαφορετικες χρηματικες μοναδες π.χ. ενα δολαριο των ΗΠΑ ‘η ενα ευρω της Ε.Ε. οταν η καλυψη αυτων παλι δολαρια των ΗΠΑ και ευρω της Ε.Ε. ειναι;

Κρατικα Ομολογα, που σημερα επισημα καλυπτουν τα διαφορα νομισματα, ειναι και αυτα τα ιδια πιστοποιητικα χρεους.

0f8d4fa426e50f963497044738aebce2

Δεν ειναι δυνατο να καλυπτεται εγχρωμο χαρτι με αλλο εγχρωμο χαρτι!

Εαν η μικρωτερη χρηματικη μοναδα δεν οριζεται και καλυπτεται δια μιας μετρικης φυσιολογικης μοναδας,
αντιφασκει το μετρημα του χρηματος βασει του σχετικου αξιωματος σε καθε λογικη και απορριπτεται.

Δεν επιτρεπεται, οτι το χρημα οφειλει παντα να λειτουργει οπως το θελουν οι δημιουργοι του.

Το ιδιο ισχυει και για την ευρεια επιστημονικη απατη με τα ετσι ονομασθεντα μετρα για την προστασια του κλιματος.

Μακροχρονιες μετρησεις της θερμοκρασιας πουθενα δεν εδειξαν μια διατηρητεα θερμανση του περιβαλλοντος απο τα φαινομενα του θερμοκηπειου, ενω τα πιστοποιητικα της παραγωγης CO2 στα χρηματιστηρια χρησιμοποιουνται με επιτυχια για την παραλογη αυξηση των εσοδων των Μεγαλοαπατεωνων και η παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας απο καυση Υδρογονανθρακων και πυρηνικη διασπαση εγκαταλειπεται με απροβλεπτες ακομη αρνητικες επιδρασεις στις Οικονομιες τω κρατων.

Το ΑΕΠ μιας λα’ι’κης βιοπορισμικης Οικονομιας ισουται με την Καταναλωση + Επενδυσεις + (Εξαγωγες – Εισαγωγες).

Το παγκοσμιο ΑΕΠ υπολογιζεται σημερα με περιπου 80 Billionen δολαρια των ΗΠΑ.

Ο παγκοσμιος Τουρισμος ζυγιζει περιπου 5 Billiarden δολαρια των ΗΠΑ, ο οποιος συμμετεχει και με την παραπλευρη οικονομια της στο παγκοσμιο ΑΕΠ με 9,2 Billionen δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη με περιπου 11 %.

Απο την αρχη της πανδημιας του Κορωνο’ι’ου ριχθηκαν στην Αγορα για την σωτηρια των Οικονομιων περιπου 18 Billionen δολαρια των ΗΠΑ (22,5 % του παγκοσμιου ΑΕΠ) χωρις ομως ενδεικτικες επιτυχιες.

Το ποσο αυτο προβλεπεται συντομα να διπλασιασθει.

Δεν προκειται ομως για πραγματικο χρημα αλλα για χρημα Fiat χωρις καμμια αξια.

Το παγκοσμιο χρεος των εθνων σημερα ξεπερνα τα 275 Billionen δολαρια των ΗΠΑ.

Σε καθε Ισολογισμο η περιουσια παιρνει την θεση της στα Ενεργα και το Κεφαλαιο στα Παθητικα αυτου.

Η κεφαλαιακη σελιδα δειχνει απο που η Τραπεζα (‘η μια Επιχειρηση) ελαβεν τα αναγκαια κεφαλαιακα
μεσα που χρειαζεται.

Το δικο της Κεφαλαιο ειναι το ποσοστο, που η Τραπεζα ‘η οι ιδιοκτητες αυτης, εβαλαν στην τραπεζικη επιχειρηση.

Η χρηματικη βαση ειναι το αθροισμα του ποσου στην κυκλοφορια ευρισκομενων χαρτονομισματων συν οι καταθεσεις των Κεντριων Τραπεζων.

8+1

Οι καταθεσεις αυτες δεν ειναι τιποτε αλλο απο καλπικο χρημα-Fiat.

Με την διατυπωση «Υφεση» της βιοπορισμικης Οικονομιας, νοειται η φαση της οικονικης καταστασης κατα την οποια επικρατει μια στασιμοτητα εως μια πτωση των δραστηριοτητων της βιοπορισμικης Οικονομιας.

Με την διατυπωση «Καταθλιψη» της βιοπορισμικης Οικονομιας νοειται μια διατηρηταια παραλυσια των δραστηριοτητων στην βιοπορισμικη Οικονομια.

2. Ο Κορωνο’ι’ος και τα οικονομικα και κοινωνικα προβληματα.

Ο Βασιλάκης Γκέι(τς) Α

Ο Κορωνο’ι’ος δεν ειναι η αιτια για τα επικαιρα παγκοσμια οικονομικα και κοινωνικα προβληματα αλλα μονο ενας χρονικα δοτης δινης και ενας σοβαρος κινδυνος.

Οποιος επιθυμει να κατανοησει την σημερινη κατασταση, οφειλει πρωτα να μελετησει την Ιστορια.

Η Ιστορια ποτε δεν κινηθηκε γραμμικα αλλα μονο κυκλικα και φαινομενικα τυχαια εμφανιζονται ασυνεχειες και μεγαλες φασεις οπισθοδρομησεων.

Τα παντα εχουν ξανα-υπαρξει στο παρελθον.

Σημερα αποσιωπαται, οτι η ανθρωποτητα για περισσοτερα απο 35 χρονια βρισκονταν σε μια μακραν διατηρειτεα αντιπληθωριστικη οικονομικη κατασταση, που ομοια, με μια ομως διαφορα, υπηρξεν η εποχη μεταξυ 1870 μ.Χ. εως 1914 μ.Χ, Τοτε, σε διαφορα με σημερα, υπηρχε ακομη το παγκοσμιο νομισματικο συστημα, το στανταρτ χρυσου, που λειτουργουσε καλλυτερα απο το σημερινο Fiat- Συστημα χαρτονομισματος.

Σημερα το χρημα λειτουργει οπως θελουν να λειτουργει οι εμπνευστες του.

Αυτο σημαινει οτι το ειδος λειτουργιας του χρηματος δεν ειναι ανεξαρτητο – ως οφειλεν – και στενα συνδεδεμενο με συμφεροντα.

Οι ανθρωποι συνηθεισαν να θεωρουν ως κατι το κανονικο, να ληστευονται αγρια απο τους εμπνευστες του
χρηματικου συστηματος και ολο το συστημα, δηλαδη οι Αγορες Μετοχων και Ακινητων, να συγλονιζονται και να καταρρεουν καθε 70 με 80 χρονια κατω απο το βαρος της μαζικης απατης, δια εκρηξεως ‘η συρρικνωσης των οικονομικων δραστηριοτητων.

3. Τι μπορει να συμβει Αυριο;

‘Η θα εκραγουν ‘η θα συρρικνωθουν παγκοσμια οι περιουσιακες φουσκες.

Μια εκρηξη θα οδηγουσε σε μια καταστροφικη και παγκοσμια απανθρωπη αντιπληθωριστικη καταθλιψη της Οικονομιας και την ανθρωπινη ζωη, σε ενα χαμηλο επιπεδο, με ερημοποιησεις σε ολα τα επιπεδα και στερησεις σε ακατανοητα υψη.

Με την καταρρευση π.χ. της Γερμανικης Τραπεζας, θα μεταφερονταν η κριση σαν μια πυρκαγια ευρειας εκτασεως σε ολο το τραπεζικο συστημα χωρις να εμποδιστει και απο την Αγορα των Παραγωγων υψους 1,5
Billiarden δολαρια των ΗΠΑ της Γερμανικης Τραπεζας.

Τα Παραγωγα ειναι αξιοχαρτα, των οποιων η αξια προκυπτει απο την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου, συνηθως παλι ενος αξιοχαρτου.

Η εμπνευση των Παραγωγων κανει δυνατη την εξελιξη παγκοσμια του Καζινου των ετσι ονομασθεντων χρηματοπιστωτικων Αγορων.

Ετσι δυναται μεσω των Παραγωγων, να μοιρασθει το ρισκο ενος αξιοχαρτου, π.χ. για δανειοδοτησεις μιας επιχειρησης, σε μεμονομενα εν μερη ρισκα και να διαπραγματευθει ανεξαρτητα και αντιστοιχα, δηλαδη να πωληθει ‘η να ασφαλιστει.

Ποιο απλη απο την λειτουργια των Παραγωγων ειναι η λειτουργια των Οπτιονς και οι αποδοσεις των ημερομηνιακων συμβασεων.

Με ενα Οπτιονς αποκτα καποιος την δικαιοδοσια σε μια καθωρισμενη χρονικη στιγμη ‘η εντος μια καθωρισμενης χρονικης περιοδου, να αγορασει ενα περιουσιακο στοιχειο (Οπτιον Αγορας) ‘η να πωλησει (Οπτιονς Πωλησης).

Κρισιμη γινεται η κατασταση με τις συμβασεις ημερομηνιας.

Εδω δεν αποκτα καποιος την δικαιοδοσια αλλα την υποχρεωση να αγορασει ‘η να πωλησει ενα περιουσιακο στοιχειο σε μια καθωρισμενη χρονικη στιγμη και με μια καθωρισμενη τιμη.

Ημερομηνιακες συμβασεις κλεινονται συνηθως στο Σικαγο των ΗΠΑ και στην ευρωπα’ι’κη Eurex.

Υπαρχουν ηδη για τον τομεα αυτο πολλα εργαλεια: Σβαπς τοκων, σβαπς νομισματων, σβαπς ολικης επιστροφης, σβαπς για μη εγκριθεντα δανεια, ασφαλειες πορτοφολιου και πολλα αλλα.

Μπορει καποιος να διαπραγματευεται με Παραγωγα και τιμες ηλεκτρικου ρευματος στο European Energy Exchange της Λειψιας Γερμανιας, με στοιχηματα για καταστασεις Καιρου και Σοδειας στο Mombai Stock
Exchange της Ινδιας.

Δια της Συρρικνωσης της βιοπορισμικης Οικονομιας, ο χρονος καταπτωσης ειναι μακρυτερος απο τον αντιστοιχο της Εκρηξης, ενω προσπαθουν εκφοβισμενοι οι Κεντροτραπεζιτες να σωσουν την κατασταση με την δημιουγια τρισεκατομμυριων ποσοτητων Fiat- χρηματος απο το τιποτε.

353

Παρ’ ολα αυτα, μετα μια καταστασης Υπερπληθωρισμου ακολουθει η αντιπληθωριστικη καταρρευση.

4. Μοντελα Απατης της βιοπορισμικης Οικονομιας.

Για ποιο λογο χρησιμοποιει ακομη η ανθρωποτητα τις παραλογες μεθοδους, ως χρημα αντικειμενων, διπλη διατηριση λογιστικων βιβλιων και ισολογισμους;

Γιατι διατηρουνται ακομη και προωθουνται παραλογα παραδοσιακα τυπικα της βιοπορισμικης Οικονομιας;

Ποιος ευθυνεται για τετοιες απατες;

Υπευθυνος ειναι το συστημα εκπαιδευσης σε ολα του τα επιπεδα.

Το συστημα αυτο δεν εξελισσει και δεν αξιοποιει τις νεες γνωσεις στην βιοπορισμικη Οικονομια και αποδεχεται τα παραλογα παραδοσιακα τυπικα, διοτι ελεγχεται απο τους εμπνευστες του χρηματος, οι οποιοι κινητοποιουν τα παντα για να διατηρησουν την εξουσια τους.

Νεοι σπουδαστες των οικονομικων επιστημων, εκβιαζονται να παπαγαλιζουν πεπαλαιωμενα και μη ισχυοντα δογματα της Οικονομιας, για να παρουν ενα πτυχειο που βασιζεται σε παραλογιες.

Το νεο τελος του τελους αρχισε το 2006 και συνεχισθηκε και μετα την μεγαλη χρηματοπιστωτικη κριση 2007/2008 και λιγο προ της ολικης καταρρευσης, που συντομα αναμενεται.

Κατα την διαρκεια της παρ’ ολιγου καταρρευσης βρεθηκαν ομως και κερδισμενοι, επιχειρησεις και τραπεζες, μεγαλα φοντς Hedge και ΙΤ-Επιχειρησεις.

Μετα το 2007/2008 οι γιγαντες της τεχνολογιας ωθησαν τις τιμες των μετοχων τους προς τα ανω, αγορζοντας οι ιδιοι με τεραστια χρηματικα ποσα τις μετοχες τους.

Το ιδιο εκανε και η πασιγνωστη διαχειριστρια εταιρεια περιουσιων BlackRock και η Κεντρικη Τραπεζα της Ελβετιας.

Τον Αυγουστο του 2019 – μερικους μηνες προ της εμφανισεως του Κορωνο’ι’ου – αρχισε η πραγματικη οικονομικη κριση που πανικοβαλε τις Κετριεκες Τραπεζες FED και ΕΚΤ και τους αναγκασε να θεσουν σε κινηση τα πιεστηρια τους δολαριου και ευρω.

Για πολυ καιρο δυστυχως αφησαν οι ανθρωποι την διαχειρηση των περιοσιων και των χρηματων τους στα χερια απατεωνων τραπεζιτων.

Ετσι δισεκατομμυρια συγκεντρωθηκαν για τους Τραπεζιτες και χρεη για τους λαους.

Η εξουσια τους αρχισε στην πραγματικοτητα να θεμελειωνεται με την «Απορυθμιση», δηλαδη με την αυξανομενη διαγραφη των περιορισμων δικαιοδοσιας για τις Τραπεζες και σε σχεση με αυτες και με την αδειοδοτιση στα φοντς Hedge, να συμπεριφερονται ως Τραπεζες και στις Τραπεζες να ιδρυουν και αυτες φοντς Hedge και να παρακαμτουν ολους τους περιορισμους που στο παρελθον τεθεικαν.

Η «Απορυθμιση» αυτη αφησε τις χρηματοπιστωτικες Αγορες να μεγεθοποιουνται κατα το δοκουν και
εκρηκτικα να πολλαπλασιαζονται και να αποδεσμευονται απο την πραγματικη Οικονομια, αποκτωντας δικη τους ανεξαρτητη υποσταση.

Το σημερινο Fiat- κεντροτραπεζικο χρημα, δεν αποτελει καμμια κλιμακα αξιων, κανενα αντιπροσωπευτιο ανταλλακτικο μεσο και κανενα μεσο διατηρισης των αξιων, διοτι απλα ειναι αχρηστο εγχρωμο χαρτινο χαρτι!

Ανθρωποι που πιστευουν τα αντιθετα, σκοπημα αποπροσανατολιζονται και οδηγουνται στην εσφαλμενη κατευθυνση.

Η ζημιογονος πιστη τους στην διατηριση των λογιστικων βιβλιων απατης και των ισολογισμων θα ισχυροποιηται οσο καιρο οι σπουδαστες της βιοπορισμικης Οικονομιας σπουδαζουν χωρις κριτικη αναλυση και παπαγαλιζουν αυτα που θελουν οι δημιουργοι του χρηματος, δηλαδη αυτοι που θεωρουν ευκολοτερο να ελεγχουν και να ληστευουν εναν ασθενη, κακοεκπαιδευμενο και σε κατασταση συγχιση λαο, οπως ειναι σημερα ο ελληνικος, απο εναν υγιη και πεπαιδευμενο με αρχαιοελληνικη παιδεια, πληθυσμο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Α

Στην Ελλαδα τα εγχωρια και ξενα καθαρματα σκοπιμα εμποδιζουν την ιαση των ασθενειων της πολιτικης, υποβαθμιζουν το εκπαιδευτικο της συστημα και προκαλουν κοινωνικες ταραχες.

Για την ιδια αιτια ευνοουν την χρηση των ναρκωτικων, του αλκοολ, τους γαμους απο διαφορετικες φυλες, την ομοφυλοφιλια, τις εκτρωσεις, την πορνογραφια και το εγκλημα.

Καθετι που συγχυζει και αποδιαρθρωνει το μυαλο και το σωμα των Ελληνων πολιτων, ενθαρρυνεται μυστικα και κανει τον Ελληνικο λαο λιγοτερο ικανο να αντιταχθει τα εγχωρια και ξενα καθαρματα ‘η ακομη και να κατανοησει τι πραγματικα σημερα συμβαινει στην Ελλαδα.

Ο λαος της εγινε υπηρετης των τραπεζιτων και των πρακτορων τους στην ιερη και ενδοξη γη που κατεκτησαν οι προγονοι του.

Η ιερη και ενδοξη Ελλαδα κατακτηθηκε μετα απο την πλεον γιγαντιαια απατη των Μνημονιων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ δηθεν σωτηριας.

Το μυστικο της κυριαρχιας τους και στην Ελλαδα, βρισκεται στην απατη τους να δημιουργουν «χρημα» απο το τιποτα και να το δανειζουν με τοκο.

Εαν δεν επιτρεποταν στις ιδιωτικες Κεντρικες Τραπεζες (ολες ειναι ιδιωτικες!) να κανουν κατι τετοιο, δεν θα
επαιρναν στα χερια τους και τον μυστικο ελεγχο του Ελληνικου εθνους.

Ο Πλατων στους Νομους του (Ε 742) και στην Πολιτεια (4.16) το διατυπωνει ξεκαθαρα: «Το νομισμα για την καθημερνη συναλλαγη ηταν πραγμα απαραιτητο για τους τεχνιτες στις συναλλαγες τους.

Πολλα και ανοσια, γυρω απο το κοινο νομισμα εχουν γινει».

Στις ημερες μας η τοκογλυφια των χωρων «Υαινες» της Ε.Ε. με πρωτη την Γερμανια και οι φοροι θα συνεχιζουν να αποσπουν ολο και μεγαλυτερα κομματια απο τα ετησια εισοδηματα του Ελληνικου λαου και θα τα βαζουν στις τσεπες των τραπεζιτων και των εηχωριων πολιτικων τους πρακτορων.

Οπως εξελισεται η ολη κατασταση, τα εγγονια των σημερινων Ελληνων δεν θα εχουν στην ιδιοκτησια τους σχεδον τιποτε και θα ζουν σε διαμερισματα «ξενης ιδιοκτησιας» και θα πηγαινουν σαν σκλαβοι στην δουλεια με τα ποδια ενω θα τους επιτρεπεται να κρατουν απο τα εισοδηματα τους ενα ελαχιστο ποσο για να αγοραζουν ελαχιστες ποσοτητες τροφης και ενδυσης.

Ο ορος «δημιουργια» σημαινει την εμφανιση στο φως, αυτου που πριν δεν υπηρχε.

Η αξια συνεπως του χρηματος εχει δημιουργηθει με την πρωτολεια εννοια του ορου.

Γι’ αυτο και οι Τραπεζιτες ευημερουν και σε καλες αλλα και σε κακες οπως σημερα εποχες.

Αυτοι γνωριζουν πολυ καλα πως εαν ποτε οι λαοι του πλανητη μας επιχειρησουν μια συνταγματικη εκδοση δικου τους νομισματος, ελευθερο απο χρεη και τοκους, τα οφελη θα ηταν αμεσως για ολες τις χωρες πρωτοφανη.

Γ’ αυτο πνιγουν στο αιμα καθε προσπαθεια αντιδρασης και οι ιδιοι επιδειωκουν διαρκως να το αποτρεψουν.

Το παπαγαλιζειν ομως δεν ειναι μελετη υπο ακαδημα’ι’κη σκοπια εξεταζομενο αλλα ενα πνευματικο εργαλειο μανιπουλαρισματος στενοκεφαλων θρησκειων, οι οποιες εδω και χιλιετιες καταπιεζουν τους πιστους τους.

Το φαινομενο αυτο χαρακτηριζεται απο τους Ψυχολογους ως «kognitive Dissonanz», δηλαδη ως «αποποιηση της Πραγματικοτητας».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ jpg

Αποποιει καποιος να αναγνωρισει, οτι η περιουσια των Μεγαλοαπατεωνων δημιουργηθηκε δια Παραπλανησεως και Καμουφλαρισματος, δηλαδη δια της στοχευμενης καταθεσης παραπληροφοριων στο παιχνιδι εφαρμογης της απατης.

Αντιθετα μια εντιμη συνεργασια εξαρταται απο εντιμες πληροφοριες.

Μανουβρες παραποιησεων που στοχευουν στην απατη ονομαζονται στην γλωσσα της θεωριας χρηματοδοτησεων «Ασυμμετριες πληροφοριων», οι οποιες θετουν σε κινδυνο καθε μορφης εντιμης συνεργασιας, αποκλειοντας την απο την αρχη.

Το Μανιπουλαρισμα της Αγορας, δια τεχικου φουσκωματος ‘η συρρικνωσεως των τιμων, ανταλασσει τις διοδους πληροφοριων με προθεση την απατη και γι’ αυτο πρεπει εγκαιρα να αναγνωριζεται και να καταπολεμαται.

Τα καταστροφικα αποτελεσματα της Μεγαλοαπατης κατα της Ελλαδος στις αρχες της κρισης 2007/2008
για την σωτηρια της Γερμανικης Τραπεζας, εχει πολλαπλως αναλυθει χωρις ομως να ληφθουν μεχρι σημερα μετρα κατα των υπευθυνων εγχωριων και ξενων.

Οι διεθνεις Μεγαλοτραπεζιτες κατωρθωσαν με εκβιασμους Πολιτικων, στανταρτοποιηση των ισολογισμων και με ευρεια αρνητικη προπαγανδα των αγορασμενων γερμανικων ΜΜΕ κατα της Ελλαδος, με διατυπωσεις αισχους και ντροπης, να δημιουργησουν κερδη με τα οποια δηθεν κατωρθωσαν να αντιμετωπισουν την κριση.

η μαιγερα μερκελ Α

Η σημερινη και πολυπλευρη τραγικη κατασταση της Ελλαδος ειναι εργο της Γερμανιας, της χωρας δηλαδη που την λεηλατει, οπως επραξε και κατα την διαρκεια του 2 ου Παγκοσμιου Πολεμου, χωρις ποτε, μα ποτε να πληρωσει για τα εγκληματα της.

Η Γερμανια εξεδωσε απο το 1935 μεχρι το 1945 το δικο της χρημα απαλλαγμενο απο χρεη και τοκους, με αποτελεσμα να αναπτυχθει αλματωδως και να περασει απο την υφεση της οικονομιας της στην παγκοσμια σχεδον εξουσια μεσα σε 5 χρονια και χρηματοδοτησε ολοκληρη την πολεμικη της επιχειρηση χωρις χρεη
και με λεηλασια των χωρων που κατεκτησε υπουλα και χωρις να κυρηξει επισημα πολεμο.

Ολες οι στρατιωτικες της νικες στις πρωτες φασεις του 2 ου Παγκοσμιου Πολεμου ηταν μπαμπεσηκες.

Μονο εαν οι Ελληνες συλλαβουν την πληρη τραγικη εικονα μεσα στην οποια σημερα βρισκονται, θα κατανοησουν τοτε και τον τραγικο παραλογισμο της ανελπιδης καταστασης σε ολα τα επιπεδα στην οποια σημερα βρισκονται.

Εαν δεν βρεθουν συντομα τροποι για να διορθωθει η ταγικη αυτη εικονα, θα σημανει για την Ελλαδα και το Τελος του Τελους!!!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Σχόλιο:

ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΓΝΏΜΗ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΓΝΏΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΓΝΏΜΗ ΕΊΝΑΙ ΑΥΘΑΊΡΕΤΗ ΧΩΡΊΣ ΑΛΗΘΙΝΉ ΒΆΣΗ.

ΑΚΡΙΒΏΣ ΑΥΤΌ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΡΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑΤΊ ΝΑΙ ΜΕΝ ΌΡΑΣΗ ΈΧΟΥΝΕ ΌΛΟΙ ΑΛΛΆ ΑΝΤΊΛΗΨΗ ΈΧΟΥΝΕ ΠΟΛΎ ΛΊΓΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΊΛΗΨΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΆΣ ΜΌΝΟ ΌΤΑΝ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΓΙΑΤΊ Η ΣΚΈΨΗ ΣΕ ΓΕΜΊΖΕΙ ΓΝΏΣΗ ΕΝΏ ΌΤΙ ΛΆΘΟΣ ΣΟΥ ΈΜΑΘΑΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΓΝΏΜΗ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΓΝΏΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΓΝΏΜΗ ΕΊΝΑΙ ΑΥΘΑΊΡΕΤΗ ΧΩΡΊΣ ΑΛΗΘΙΝΉ ΒΆΣΗ

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γερμανικά:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
15.07.2020
DAS CORONA-VIRUS UND DAS AKTUELLE ENDE VOM
ENDE. DER NIEDERGANG DER MEISTEN NATIONEN DER
WELT, LIEGT BEREITS VOR UNSEREN FÜSSEN!
Dr. Chaziteodorou Georg
1. Definitionen – Einheiten
Den wechselseitigen Austausch von Gütern und Dienstleistungen
bezeichnet man als Wirtschaft. Diese unterscheidet sich in eine
Versorgungs-, Bedarfsdeckungs- oder Subsistenzwirtschaft und in
eine Erwerbswirtschaft. Die Versorgungswirtschaft ist ausgerichtet
auf die Befriedigung der physische Bedürfnisse des Menschen, die
ersetzlich sind und die Erwerbswirtschaft ist ausgerichtet auf
Geldstreben, weil das Papiergeld durch die Geldschöpfung schneller
und leichter vermehrbar ist als die Güter, die mühsam aus dem
Material der Welt gewonnen werden müssen. Für alle Kräfte und
Stoffe, die der Mensch aus der menschlichen Umwelt an sich zieht,
verlangt weder der liebe Gott (Zeus) noch die Mutter Erde (Gaia)
irgendein etwas. Diese werden ihm umsonst gegeben. Will nun der
Mensch die Kräfte und Stoffe der Natur so in seine Verfügungsgewalt
bringen, dass sie geeignet werden, seine Bedürfnisse zu befriedigen,
bedarf es dazu die Orts- und Formveränderung und dafür jenes der
lebendigen menschlichen Arbeit, der Hand- und Kopfarbeit. Diese und
nur diese muss er beim Tausch von andren verlangen, so er gesonnen
ist, gesellschafts-wirtschaftlich sachlich und sittlich richtig zu
handeln.
Wirtschaftliche Krisen bei der Erwerbswirtschaft, beginnen in der
Phase der großen Euphorie und Aufschwüngen in der tiefsten
Niedergeschlagenheit. Fortschritts-, Wachstums- und

2

Wohlstandswahn bei der Erwerbswirtschaft sind nichts anderes als
Mythen der Globalisierung. Kaum ein Sektor der
Volkserwerbswirtschaft ist mehr vor der brutalen Konkurrenz des
Weltmarktes sicher. Die Einkommen in den Industrienationen haben
bereits angefangen zu erodieren. Ein deflationärer Druck lastet auf der
Welt und führt zu weiter wachsen des Imperiums der großen
Schulden. Und die Schuldner sind heute die westlichen
Industrienationen und deren Bevölkerung. Sie werden die begonnene
Deflation kaum ohne ernsthaften Schaden überstehen. Wenn das
Vertrauen in die Weltwirtschaft erst einmal nachhaltig erschüttert ist,
werde irgendwann auch die Leitwährung US-$ nicht mehr
angenommen werden. Unternehmen und Privatpersonen würden
zunehmend alternative Geldformen, wie z.B. Gold, aufsuchen.
1 Million US-$ = 10 hoch 6 US-$
1 Milliarde US-$ = 10 hoch 9 US-$
1 Billion US-$ = 10 hoch 12 US-$
1 Billiarde US-$ = 10 hoch 15 US-$
Die Geldmenge ist nur einer von vier Faktoren in der fundamentalen
Gleichung der klassischen monetären Volkswirtschaft: M x V = P x Y.
Diese Gleichung beruht auf einer einfachen Tatsache: Immer, wenn
jemand Geld ausgibt, nimmt jemand anderes Geld ein, erhält also
Einkommen. Sie besagt, dass das Produkt aus Geldmenge (M) und
Umlaufgeschwindigkeit (V) gleich dem jährlichen Realeinkommen
(Y) mal dem Preisniveau (P), also dem Nominaleinkommen (P x Y),
ist. Die Umlaufgeschwindigkeit V misst dabei, wie oft Geld in einem
Jahr seinen Besitzer wechselt. Die in der Volkswirtschaft umlaufende
Geldmenge (M) wird nicht durch die Geldbasis der Zentralbank
bemessen, sondern durch die Größen M1, M2 und M3 misst man
dabei etwa die Summe der im Umlauf befindlichen Banknoten,
Schecks und Sichteinlagen (Kontoguthaben bei Banken), bei M2
werden noch Spareinlagen und gewisse Termingelder hinzugezählt,
bei M3 weitere Termingelder und Einlagen in Geldmarktfonds. Wenn
man die umlaufende Geldmenge M3 durch das reale
Bruttoinlandsprodukt teilt, lässt sich ansatzweise die Aufblähung der
Kreditvolumen erkennen. Das Hauptproblem hier ist: Worum genau
handelt es sich bei der verschiedenen Geldeinheiten z.B. 1 US-$

3

oder 1 Euro, wenn die Deckung dieser Geldeinheiten selbst wieder
von US-$ und Euro erfolgt? Staatsanleihen, die heute offiziell die
vorhandenen Währungen decken, sind selbst wieder bloße
Schuldscheine. Es kann nicht Papier von Papier gedeckt werden.
Wenn die kleinste Währungseinheit nicht durch eine physikalische
Messeinheit definiert ist, ist das zählen von Geld, wegen Verstoßes
gegen des Abzählbarkeitsaxioms, unzulässig. Es kann nicht sein, dass
Geld funktioniert in Wahrheit immer so, wie seine Erfinder wollten,
dass es funktioniert. Das gilt auch für den flächendeckenden
Wissenschaftsbetrug mit den so genannten Klimarettungsmethoden.
Langjährige Temperaturstatistiken lassen nirgendwo eine nachhaltige
Erwärmung erkennen, die CO2-Emissionszertifikate, werden aber
höchst erfolgreich weiter für Börsen- und Umsatzsteuer verwendet
und der sinnlose Ausstieg aus der Kohlen- und Kernspaltungsenergie
wird beschleunigt.
Das Bruttoinlandsprodukt (BIP) einer Volkserwerbswirtschaft ist
gleich Konsum + Investitionen + (Exporte – Importe). Das globale
BIP beträgt zu Zeit ca. 80 Billionen US-$. Der globale Tourismus ist
ein 5 Billiarden US-$ schwerer Markt, welcher einschließlich der
indirekten Begleitwirtschaft, einen Anteil von 9,2 Billionen US-$ d.h.
11 % am globalen BIP hat. Seit Beginn der Corona – Virus – Krise, zu
Unterstützung der Volkswirtschaften, sind insgesamt 18 Billionen US-
$ (22,5 % des globalen BIP) ohne nennenswerten Erfolg ausgegeben.
Diese werden sich wahrscheinlich noch verdoppeln. Es handelt sich
jedoch nicht vom realen Geld, sondern um falsches Fiatgeld. Die
globale Verschuldung, die nie zurückbezahlt werden kann, beträgt
bereits 275 Billionen US-$.
In der Bilanz wird das Vermögen (Aktiva) dem Kapital (Passiva)
Gegenübergestellt. Die Kapitalseite gibt an, woher die Bank (oder ein
Unternehmen) ihre Mittel bekommen hat. Das Eigenkapital ist der
Anteil, den die Bank oder ihre Eigentümer selber aufgebracht haben.
Die Geldbasis ist die Summe aus der sich im Umlauf befindlichen
Währung und den Einlagen der Zentralbanken. Das ist das durch die
Zentralbank geschaffenes Fiat- Geld.

4

Unter einer «Rezession» in der Erwerbswirtschaft versteht man die
Konjunkturphase, in der, eine Stagnation bis hin zum Abschwung der
Erwerbswirtschaft eintritt.
Unter einer «Depression» ist eine lang anhaltende Lähmung der
Aktivitäten in der Erwerbswirtschaft zu verstehen.
2. Das Corona- Virus und die wirtschaftliche und soziale
Probleme.
Das Corona-Virus ist nicht die Ursache für die aktuellen globalen
wirtschaftlichen und sozialen Probleme, sondern nur ein zeitlicher
Impulsgeber und eine moderate Bedrohung. Wer die heutige Situation
verstehen will, muss er zuerst mit der Geschichte sich beschäftigen.
Diese verlief noch nie linear, sondern vielfach zyklisch, wobei
scheinbar zufällige Diskontinuitäten und lange Phasen des
Rückschritts dazugehören. Alles hat es schon gegeben!
Heute verschweigt man, dass die Menschheit sich seit mehr als 35
Jahren in einer lang anhaltenden deflationären wirtschaftliche
Situation befindet, wie sie ähnlich, mit einem Unterschied zuletzt von
1870 bis 1914 vorlag. Damals aber im Gegensatz zu heute gab es ein
Weltwährungssystem, der Goldstandard, welcher viel besser als das
heutige Fiat- Papiergeldsystem funktioniert. Geld funktioniert in
Wirklichkeit immer so, wie seine Erfinder wollten, dass es
funktioniert. Das bedeutet, dass die Funktionsweise von Geld nicht
neutral ist, sondern stets Interessen gebunden. Die Menschen sollen
als ganz normal empfinden, dass sie von den Gelderfindern im System
laufend ausgebeutet werden und das gesamte Geldsystem d.h. die
Aktienmärkte, die Anleihemärkte und Immobilien alle siebzig bis
achtzig Jahre unter der Last dieses Massenbetrugs, durch Explosion
oder Implosion, zusammenbricht.
3. Was kann Morgen passieren?
Entweder explodieren oder implodieren die weltweiten
Vermögensblasen. Eine Explosion würde zu einer katastrophalen und
verhängnisvollen globalen deflationären Depression führen und das

5

menschliche Leben auf einem tiefen Niveau von Verwüstung und
Mangel zurückwerfen, das heute unvorstellbar ist. Durch dem
Zusammenbruch der Deutschen Bank z.B. würden sich die Folgen wie
ein Flächenbrand im gesamten Bankensystem verbreiten und natürlich
auch nicht vor dem 1,5 Billiarden US-$ schweren Derivate Markt halt
machen. Derivate sind Wertpapiere, deren Wert sich vom Wert eines
anderen Vermögensgegenstands, zumeist wieder eines Wertpapiers,
ableitet, Die Erfindung der Derivate ermöglichte es, das weltweite
Casino der so genannten Finanzmärkten in unglaublicher Weise
auszubauen. So ist es mittels Derivaten etwa möglich, das Risiko eines
Wertpapiers, z.B. einer Anleihe eines Unternehmens, in einzelne
Teilrisiken aufzuteilen und separat zu handeln, d.h. zu verkaufen bzw.
zu versichern. Noch relativ einfach zu verstehende Derivate sind
Optionen und Terminverträge. Bei einer Option erwirbt man das
Recht, zu einem bestimmten Zeitpunkt oder innerhalb eines gewissen
Zeitraums einen Vermögensgegenstand zu kaufen (Kaufoption) oder
zu verkaufen (Verkaufsoption). Sehr kritisch wird es bei den
Terminverträgen. Hier hat man nicht das Recht, sondern die Pflicht,
einen entsprechenden Vermögensgegenstand zu einem bestimmten
Zeitpunkt und Preis zu erwerben oder zu veräußern. Terminverträge
werden vor allem in Chicago und an der europäischen Eurex
gehandelt. Mittlerweile gibt es eine Vielzahl von Instrumente:
Zinsswaps, Währungsswaps, Total Return Swaps, Kreditausfallswaps,
Portofolioversicherungen und vieles andere mehr. Man kann Derivate
auf Strompreise handeln (European Energy Exchange in Leibzig), auf
das Wetter und auf indische Ernteerträge (Mombai Stock Exchange).
Durch eine Implosion wird alles länger dauern, während verzweifelte
Zentralbanken Billionen und Billiarden wertloser US-$, Euro etc. aus
dem Nichts schöpfen um auch hier zu versagen. Nach einer
Hyperinflation, wird ein deflationärer Zusammenbruch folgen.
4. Bedrucksmodelle der Erwerbswirtschaft.
Wieso aber verwendet bis heute die Menschheit die unsinnigen
Methoden wie Warengeld bzw. doppelte Buchhaltung und
Bilanzierung? Warum werden traditionelle Rituale einfach weiter
übernommen und gegeben? Wer ist für diesen Unsinn

6

verantwortlich? Kann nur das Bildungssystem sein. Dieses
entwickelt kein neues Wissen und hinterfragt nicht bestehenden
Rituale, denn so etwas würde bedenklich an der Machthierarchie der
Gesellschaft rütteln. Denn der einzige Sinn besteht darin, den
Menschen vorzugaukeln durch eine bessere Ausbildung wäre es
möglich ein höheres Lebenseinkommen zu beziehen. Junge Mensche
werden somit finanziell erpresst, die Hochschulen zu stürmen. Falls
ihnen das nämlich nicht gelingt, sind sie von finanziellem Notstand,
sozialer Ächtung und einem Leben in Scham und Abhängigkeit
bedroht. Es wird ihnen dabei jedoch vorsätzlich unterschlagen, dass
auch der Abschluss eines akademischen Studiums sie heute nicht
mehr vor diesem Schicksal bewahren kann. Etliche heute von den
Bevölkerungen akzeptierte Geschäftsmodelle aus historischer Sicht
entstammen antiquiertern Betrugsmethoden und durch Wiederholung
wurde Wirklichkeit geschaffen. Heute, durch die so genannten
Umweltschützer, die Umwelt und das Klima wird vermittels
automatischer Assoziation für den menschlichen Beobachter
aufbereitet, d.h. vorstrukturiert, und er erwartet dann genau jene
Abläufe, an die er gewohnt ist, weil er auf sie konditioniert wurde.
Dieses neue Ende begann 2006 und mit der Großen Finanzkrise. 2007/
2008 befand sich das globale Finanzsystem kurz vor dem
Zusammenbruch. Während der Beinahe-Zusammenbruch zahlreiche
Konzerne und Banken in Schwierigkeiten brachte, gehörten sowohl
die großen Hedgefonds als auch die führende IT – Konzerne zu den
Gewinnern. Nach dieser Krise trieben die Technologiegiganten ihre
Aktienkurse auch noch durch Milliardenschwere Aktienrückkäufe in
die Höhe, was die größten Vermögensverwaltungen der Welt wie
BlackRock und sogar Zentralbanken wie die Schweizer Nationalbank
dazu veranlasste, immer größere Summen in deren Aktien zu
investieren. Im August/September 2019 begann die echte Krise mit
der Panik der Zentralbanken FED und EZB und wurde mit
Geldschöpfung (wertlose Herstellung von Papiergeld durch die
Zentralbanken) und Garantien im Umfang von zweistelligen Billionen
US-$-Beträgen, scheinbar gerettet worden. Zu lange werden die
Demokratien und die Bevölkerungen im Schlaff gehalten. Zu lange
ließen die Menschen die Verwaltung ihres Geldes in den Händen von
Supergauner, den Bankern, die die Leistung mit den Zinsen und

7

Dividenden verwechseln und regelmäßig ohne ihr Zutun ihre Konten
füllen. Diese Herrschaft begann richtig mit der «Deregulierung» d.h.
mit der fortschreitenden Abschaffung von rechtlichen
Einschränkungen für die Banken und im Zuge dieser, mit der
Zulassung der Hedgefonds wie Banken zu arbeiten und der Banken
selbst Hedgefonds zu gründen und damit alle ihnen auferlegten
rechtlichen Einschränkungen zu umgehen. Diese Deregulierung ließ
den Finanzsektor förmlich explodieren und von der Realwirtschaft
lösen und unter dem Namen Finanzmärkte ein dynamisches Leben
führen.
Das heutige Fiat-Zentralbankengeld ist kein Wertmaßstab, kein
universelles Tauschmittel und kein Wertaufbewahrungsmittel,
sondern wertloses farbiges Papiergeld! Menschen die das Gegenteil
glauben, werden dadurch nachhaltig getäuscht und irregeleitet. Der für
die Menschen schädliche Glaube an Buchhaltung und Bilanzierung
wird so lange bestehen bleiben wie die Studierenden in Schulen und
Hochschulen zum unhinterfragten Auswendiglernen der
Buchungsvorgänge und Gesetze stets gezwungen werden
(Gehirnwäsche). Auswendiglernen ist eben kein Lernen im
akademischen Sinne sondern vielmehr ein geistiges
Manipulationswerkzeug engstirniger Religionen, die damit seit
Jahrtausenden ihre Gläubigen unterdrücken. Dieses Phänomen wird
von den Psychologen als «kognitive Dissonanz» bezeichnet d.h.
Verweigerung der Realität. Man verweigert anzuerkennen dass das
Vermögen der Großgauner durch Täuschen und Tarnen d.h. durch den
gezielten Einsatz von Fehlinformationen gemacht worden ist
Sinnvolle Kooperation ist hingegen von ehrlichen, ernst gemeinten
und inhaltlich glaubwürdigen Informationen abhängig.
Täuschungsmanöver in Betrugsabsicht, in der Fachsprache der
Finanzierungstheorie «Informationsasymmetrien» genannt, gefährden
die gemeinschaftsnützliche Kooperation bzw. verhindern sie schon im
Vorfeld. Die Marktmanipulation durch künstliches Aufblähen bzw.
Anstoß zum Verfall von Preisen, vertauscht die Informationskanäle in
egoistischer Betrugsabsicht und sollte daher umgehend einfach
untersagt bzw. technisch ausgeschaltet und damit verunmöglicht
werden. Auch die katastrophalen Folgen des Marktversagens und die
Erpressung Hellas für die Rettung der Deutschen Bank unter

8

Ackermann, sind inzwischen umfangreich aufgearbeitet und
publiziert. Das zweite Bankopfer nach der DDR war Hellas. Den
internationalen Bankern war es durch Erpressung von Politikern,
Bilanzstandardisierung und umfangreiche deutsche Massenmedien
Propaganda (Faule Hellenen verkauft eure Inseln!) scheinbar
gelungen, wider Gewinne zu erzielen, der wirtschaftliche Aufschwung
wurde vorgetauscht, das Ende der Wirtschaftskrise verkündet. Es war
von den Deutschen verantwortlichen, verbrecherisch geplant, dass
Hellas in die finanzielle Schieflage gerät. Deutschland sollte mit allen
Mitteln zur zentralen Exportmacht, durch massiven Lohndruck,
Entmachtung der Gewerkschaften und eine brutale Standortpolitik,
aufsteigen. Auf der anderen Seite befanden sich die Importländer, die
sich die gezwungene Importe aus Deutschland eigentlich nicht leisten
konnten. Gezwungenerweise verschuldeten sich bei den deutschen
und französischen Banken. Diese zahlten die Importe direkt an die
deutschen Exporteure, so dass das Geld in Deutschland blieb, und die
Schulden hatten die Bevölkerungen der Importstaaten. Über den Zins-
und Zinsenzinsmechanismus war garantiert, dass die deutschen
Banken auch in Zukunft davon profitieren, dass innerhalb der EU die
Ungleichheit erhalten bleibt, d.h. dass ärmere Länder Schulden
aufnehmen müssen, wenn sie Zahlungsmittel benötigen. Die
Ausplünderung dieser Länder ist vorprogrammiert. In Hellas führte
diese absurde Entwicklung inzwischen zu über 10.000 Selbstmorde.
Unter dem Druck des Staatsbankrotts konnte schließlich die
hellenische Regierung dazu erpresst worden, die EZB darum zu
«ersuchen», in Hellas das Bargeld abschaffen zu dürfen. Das ist aber
nicht die Wahrheit. Die Wahrheit sieht völlig anderes aus und sie
hängt mit der Tatsache zusammen, dass Banken schon immer gegen
Bargeld waren, da genau dieses beim «Run auf die Bank» in arge
Bedrängnis bringen kann. Die Wahrheit ist dass in Deutschland die
Banken durch mehrfachen Bruch des Grundgesetzes mit einer Summe
gerettet wurden, welche dem Doppelten des Bundeshaushalts
entspricht. Die Wahrheit ist dass dieses Geld aus Hellas gestohlen
wurde und das Hellas nicht nur im zweiten Weltkrieg von den
Deutschen ausgeplündert wurde sondern auch innerhalb der EU.
Dr. Georg Chaziteodorou

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, ή μέρους του άρθρου, εκ του νόμου, αν κάποιος θέλει το άρθρο να το αναρτήσει, θα ζητήσει την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>