«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ὦ ναί,ἄς ἐπανέλθουμε στήν …πραγματικότητα…

Μά νά μάθουμε ἀπό τούς τουρκαλάδες,πώς ἔγινε συνάντησις Ἑλλάδος-τουρκιᾶς-γερμαναρίας,ἐχθές Δευτέρα,στό Βερολῖνο; Ἄν δέν τό ἀποκάλυπτε ὁ Τσαβούσ-ογλού,δῆλα δή,δέν εἶχαν σκοπό νά μᾶς ἐνημερώσουν;

ΕλλάδαΤουρκία και Γερμανία φέρεται να είχαν τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, πριν από λίγα 24ωρα, μετά και την τουρκική απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
(Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία)

Ἀλλά βεβαίως,τί νά ποῦν οἱ κακομοίρηδες πού σύρθηκαν ἀπό τήν Κάσνερ/Μέρκελ,μόλις δύο 24ωρα ἀπό τήν ἀπόφασιν Ταγίπ μετατροπῆς τῆς Ἁγίας Σοφίας σέ τζαμί,σέ συζήτησιν μέ τούς τουρκαλάδες; Τί νά ποῦν ; Πώς εἶναι ὑποχείρια τῆς κάθε ναζίστριας ἑβραιόφαρας Κάσνερ/Κάσμιερτσακ/Μέρκελ πού τούς τραβᾶ κυριολεκτικῶς ἀπό τήν μύτη;

Ὁ Χόρστ Κάσνερ Κασμιερτσακ Προτεστάντης (δῆλα δή ἑβραιόσπορος) θεολόγος,πατήρ τῆς Ἀγκέλα-Δωροθέας (ἐδῶ)

Μαθαίνουμε πώς τήν ἑλληνική πλευρά ἐκπροσώπησε ἡ διπλωατική σύμβουλος τοῦ Κούλη,ἡ Σουρανῆ. Τήν θυμᾶστε τήν πρώην Πρέσβη μας στά Τίρανα,Ἐλένη Σουρανῆ; Τήν «Ἰππότη τοῦ Τάγματος τοῦ Σκερντέμπεη» ; Τά γράφαμε ἐδῶ .

Αὐτή ἡ κυρία πού τά εἶχε συζητήσει μέ τόν ἄλλον ἑβραῖο,τόν Ἰωσήφ Μπορέλλ,τόν ἐντεταλμένο ἐπί τοῦ θέματος,ἐκ μέρους τῆς Ε.Ε.,πού τό τελευταῖο διάστημα πάει κι᾿ἔρχεται σέ Ἑλλάδα,Κῦπρο,τουρκιά καί κοπανιέται νά κάνῃ τόν Ἑλληνισμό νά καταλάβῃ καλῶς πώς :

« Ψάχνουμε τρόπο επίλυσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές…η Ε.Ε θα προσπαθήσει να βοηθήσει στη διανομή των εσόδων από τον πλούτο των υδρογονονανθάκων ανάμεσα στις δυο πλευρές…Εμείς (ως ΕΕ) σκοπεύουμε να οργανώσουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών»(ἐδῶ)

Αὐτή ἡ κυρία λοιπόν ἔπεισε τόν Κούλη πώς ἦρθε τό πλήρωμα τοῦ χρόνου γιά νά ξεκινήσῃ ἡ διαδικασία παραδόσεως μέρους τῆς ἐδαφικῆς μας κυριαρχίας. Ἔ, δέν ἦταν μόνον αὐτή βεβαίως,ἔβαλε τήν χερούκλα της καί ἡ ἑβραιόφαρα  Κάσνερ/Κάσμιερτσακ/Μέρκελ,ἐννοεῖται.Ἐξ οὖ καί ἡ συνάντησις ἐν Βερολίνῳ…

Πῶς τό εἶπε ὁ Κούλης;

«Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν αποκατασταθεί οι επίσημοι δίαυλοι επικοινωνίας…Δεν θα σας πω προφανώς σε λεπτομέρεια τι είναι αυτό που συζητήθηκε..η Ελλάδα έχει την αυτοπεποίθηση και το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, ένα ισχυρό πλαίσιο συμμάχων και την ειδικά την ΕΕ...έχω ενημερώσει εκτεταμένα την Α.Μέρκελ..Επιμένω στη διπλωματική επίλυση όλων των διαφορών, με σημαντικότερη αυτή του καθορισμού της ΑΟΖ»

Ἐκτεταμένως,τά εἶπε μέ τήν Κάσνερ/Κασμιερτσάκ ὁ Κούλης.Τόσο ἐκτεταμένως πού δύο ἡμέρες μετά τῆς προσβολῆς πού ὑπέστη ἡ Ὀρθοδοξία ἀπό τόν Ταγίπ,συρθήκαμε σέ συζήτησιν μαζύ του,ἀντί νά τό θέσουμε ὡς ἀρνητικό παράγοντα στίς ὅποιες μελλοντικές,μεταξύ μας,συνομιλίες ! Ἀλλά θά μοῦ πῇς ὅταν ὁ Κούλης τραβολογιέται νά πάῃ στήν Κέρκυρα γιά κάποια ἔργα ἀξιοποιήσεως τῆς περιοχῆς Ῥότσιλντ ( Ποιά Ἁγία Σοφία,προέχει ἡ Κασσιόπη τοῦ Ῥότσιλντ !) ,τί μπορεῖ νά περιμένῃ κανείς; Ἀξιοπρεπή χειρισμό τῶν θεμάτων μέ τήν τουρκιά; !

Καί νά ξέρετε,ὅλοι τους γνωρίζουν γιά τό ἐπερχόμενον ! Ὅλοι τους !

Ἀδωνάϊ  : «Και τι να κάναμε δηλαδή; Σε ποιο επίπεδο; Δεν υπάρχει κανένα επίπεδο για να κάνουμε κίνηση, είναι μία απόφαση του Ερντογάν, ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσεις είναι να στείλεις μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία στην Κωνσταντινούπολη, ας επανέλθουμε στον πραγματικό κόσμο».( ἐδῶ ὅπου καί τό σχετικό βίντεο)

Νά ἐπανέλθουμε στήν πραγματικότητα,μᾶς καλεῖ τό Ἀδωνάϊ. Στήν πραγματικότητα :

Ὄχι ἁπλῶς μία Νέα Τουρκοκρατία, ἀλλά μία ΣΚΛΗΡΗ ΤΟΥΡΚΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

Ἄλλη μία φορά : Κατακαημένη Ἑλλάδα…!

https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_83.html

3 comments to Ὦ ναί,ἄς ἐπανέλθουμε στήν …πραγματικότητα…

 • «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»

  Ο αμερικανός διπλωμάτης Τζορτζ Χόρτον

  https://arxaiaithomi.gr/2018/08/05/έκθεση-george-horton-γενικός-σύμβουλος-των-ηνωμέ/

  • .

   Η έκθεση Paul Porter 1947 – Σαν να γράφτηκε σήμερα!…

   Με την ονομασία Έκθεση Πόρτερ, ή Μνημόνιο Πόρτερ φέρεται στη νεότερη ελληνική ιστορία η έκθεση που συνέταξε ο Πωλ Α. Πόρτερ, αρχηγός της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα το 1947, ενόψει της οικονομικής βοήθειας του δόγματος Τρούμαν, εξ ου και το όνομά της. …

   Το σχέδιο προέβλεπε τη βοήθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Ιράν να αντιμετωπίσουν τον “επαπειλούμενο κομουνιστικό κίνδυνο”. Ο Τρούμαν είπε πως «εάν η Ελλάδα και η Τουρκία δεν λάμβαναν τη βοήθεια, τότε ήταν αναπόφευκτο να πέσουν στον κομουνισμό κι αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για όλη την περιοχή».Στις 10 Μαΐου 1947 το Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιό του. Η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που δόθηκε σε Ελλάδα και Τουρκία ανήλθε στα 400 εκατομμύρια δολάρια….

   Όμως το πιο ενδιαφέρον αυτής της ιστορίας είναι το πως φθάσαμε σ΄ αυτό το Σχέδιο.Και είναι ενδιαφέρον για τις “συμπτώσεις” εκείνης της εποχής με τη σημερινή.Όλες αυτές αποτυπώνονται σε μία έκθεση που έγινε γνωστή με το όνομα του συντάκτη της: πρόκειτ αι για την έκθεση Πόρτερ

   Με το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου,ο κόσμος είχε πάλι “μοιραστεί”. Η Βρετανία παρέδιδε τα “κλειδιά” του κόσμου στις ΗΠΑ.

   Στις αρχές του 1947, ο εμφύλιος κορυφώνεται στην κατεστραμμένη από το πόλεμο Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν στέλνει στην Ελλάδα έναν απεσταλμένο του,τον Πωλ Πόρτερ. Είναι επικεφαλής της “Αποστολής Οικονομικής Έρευνας”. Με απλά λόγια ο Πόρτερ έπρεπε να συντάξει μία έκθεση στην οποία θα αποφαινόταν αν …είμασταν συμφέρουσα επένδυση για τα αμερικανικά συμφέροντα….

   Ο Πωλ Πόρτερ χρειάστηκε δυο μήνες για να συντάξει την έκθεσή του. Στις 28 Μαρτίου 1947 την κατέθεσε στη Βουλή των ΗΠΑ. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα και ίσως να συμφωνήσετε ότι “η ιστορία κύκλους κάνει”:…

   «Υπάρχει – γράφει – μεγάλη ανομοιομορφία εις τό βιοτικόν έπίπεδον καί τά εισοδήματα άνά τήν Ελλάδα. .

   Οί κερδίζοντες δηλαδή οί βιομήχανοι, οί έμποροι, οί κερδοσκόποι καί οί μαυραγορίται διάγουν εν πλούτω καί χλιδή, τό πρόβλημα δέ αυτό ουδεμία κυβέρνησις τό άντιμετώπισεν αποτελεσματικής. Έν τώ μεταξύ αί λαϊκαί μάζαι περνούν μίαν άθλίαν ζωή.

   Οί κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τόν αριθμόν καί ό συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος είς τόν σύνολον του πληθυσμού, θά επέφερε έλαχίστην βελτίωσιν τών γενικών συνθηκών διαβιώσεως. Άλλ’ ό πολυτελής τρόπος ζωής των έν μέσω τής πτώχειας συντείνει εις τό νά έξοργίζη τάς μάζας καί νά ύπογραμμίζη τήν δυστυχίαν τών πτωχών.

   Υπάρχει είς τήν χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργίας, δεδομένου ότι τά 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται ύπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αύτού. Τά χαμηλότατα επίπεδα

   ζωής τών δημοσίων υπαλλήλων, τών συνταξιούχων καί άλλων μισθοβιώτων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, ό όποιος συμβάλλει είς τήν πολιτικήν καί κοινωνικήν έντασιν πού χαρακτηρίζει σήμερον τήν Ελλάδα.

   Ούδέν μέτρον ελήφθη από τής απελευθερώσεως γιά νά δοθεί χρήσιμος εργασία εις τους δυναμένους νά εργασθούν άπό τό ευρύ αυτό στρώμα του πληθυσμού».

   Τόν Σεπτέμβριο του 1947 δημοσίευσε ένα επίσης οξύ άρθρο στό περιοδικό «Κόλλιερς» κατά τής ελληνικής ολιγαρχίας στό όποιο τόνιζε:

   «Άπ’ ό,τι μπόρεσα νά διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική άπό τό νά ζητάει συνέχεια ξένη βοήθεια γιά νά διατηρεί τήν εξουσία της καί νά διασώζει συνέχεια τά προνόμια μιας μικρής κλίκας έμπόρων καί τραπεζιτών, οί όποιοι άποτελούν τήν αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

   Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη νά υπερασπίσει μέ κάθε μέσο τά οικονομικά της συμφέροντα καί δέν ενδιαφέρεται καθόλου γιά τό τί μπορεί νά στοιχίσει αυτό στην οικονομία τής χώρας. Τά μέλη αυτής τής κλίκας έπιθυμούν νά διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα πού τους ευνοεί, μέ αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.

   Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θά τους εμποδίσει νά εξάγουν τά κέρδη τους στίς Τράπεζες του Καΐρου καί τής Αργεντινής. Δέν διανοήθηκαν ποτέ νά επενδύσουν τά κέρδη τους στή δική τους χώρα γιά νά βοηθήσουν στην αναστήλωση τής εθνικής οικονομίας.

   Τά συμφέροντα τών εφοπλιστών προστατεύονται επίσης μέ σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική έμπορική ναυτιλία άνθεί στην εποχή μας καί οί εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, άλλά τό χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος δέν αποκομίζει κανένα όφελος άπ’ αυτό. Οί μισθοί τών ναυτικών γυρίζουν στην Ελλάδα, άλλά οί εφοπλιστές ασφαλίζουν τό μεγαλύτερο μέρος τών κερδών τους στίς ξένες χώρες.

   Κάθε επιχείρηση θά έπρεπε νά πληρώνει μιά σημαντική είσφορά στό κράτος, κάτω άπό τήν προστασία του οποίου λειτουργεί. Αυτό ισχύει, κατά κύριο λόγο, γιά τήν περίπτωση τών εφοπλιστών, πού τά μεγαλύτερα κέρδη τους προέρχονται άπό τά «λίμπερτυ», τά όποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή μέ τήν εγγύηση τού ελληνικού κράτους.

   Οί περισσότεροι άπ’ αυτούς είναι άνθρωποι πολύ ευχαριστημένοι, πού μιλάνε πολύ καλά τ’ αγγλικά. Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται νά εξυπηρετήσουν τήν αμερικανική αποστολή γιά τά δικά τους συμφέροντα.

   Θυμάμαι ακόμα ένα άπό τά πιό επίσημα γεύματα ενός άπό τους σημαντικότερους τραπεζίτες, πού μέ είχε καλέσει στή βίλλα του τών Αθηνών.

   Είχε τρεις σερβιτόρους μέ λιβρέα, μιά ποικιλία άπ’ τά πιό φίνα κρασιά καί φαγητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα.

   Κατά τή διάρκεια του γεύματος, ένας άπό τους αντιπροσώπους της κλίκας πού ανάφερα, άρχισε νά εξυμνεί τίς ομορφιές της ζωής κοντά στή θάλασσα, καθώς καί τίς χαρές τών αριστοκρατικών σπορ.

   Η αντίθεση ανάμεσα στό γεύμα αυτό καί στά παιδιά πού πεθαίνουν άπό τήν πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή…»

   Τελικά ό Πόρτερ γνωμάτευσε ευνοϊκά υπέρ τής αμερικανικής ανάμιξης στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο καί προτείνει τήν ολοκληρωτική δέσμευση τής πολιτικής καί οίκονομικής της ζωής καί επομένως τής ανεξαρτησίας τής χώρας στό αμερικανικό άρμα. Καί κάνει τίς έξής επιμέρους υποδείξεις γιά νά τελεσφορήσει η εξάρτηση:

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

   Παρατήρηση : Τι άλλαξε από το 1947; Τι άλλαξε; Μονάχα τα πρόσωπα!…

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

   https://www.logiosermis.net/2016/07/paul-porter-1947.html#.Xw42up1R3cs