«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Γερμανία κατακρεουργή την Ευρώπη και ιδικά την Ελλάδα, για να τα δίνει στους Ρώσους!

“Δεν θα προστατεύσουμε τους Γερμανούς από τη Ρωσία”. Κατά των οποίων οι ΗΠΑ είναι φίλοι με την Πολωνία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Άντρτζε Ντούδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου

ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουνίου – RIA Novosti, Galia Ibragimova. Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε τον πρώτο ξένο επισκέπτη μετά την απομάκρυνση της καραντίνας – του Πολωνού προέδρου Αντρτζέ Ντουτού. Αυτή η σύνοδος κορυφής παρακολουθήθηκε στενά στο Βερολίνο: προσπαθούσαν να καταλάβουν πότε ο αμερικανικός στρατός θα μεταφερθεί από τη Γερμανία στο πολωνικό έδαφος. Αλλά ο Τραμπ και ο Ντόντα δεν ονόμασαν συγκεκριμένα στοιχεία και σχέδια. Ποια είναι η ουσία των νέων συμφωνιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Βαρσοβίας, κατάλαβε η RIA Novosti.

Ο Πολωνός ηγέτης επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Η ημερήσια διάταξη είναι ουσιαστικά αμετάβλητη: Ο Τραμπ και ο Ντόντα συζητούν πώς να ενισχύσουν τη στρατιωτική, ενεργειακή και οικονομική συνεργασία.

Οι Αμερικανοί παραδοσιακά επαινούν τους Πολωνούς για τη συμβολή τους στο ΝΑΤΟ, υπόσχονται να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και να χαρακτηρίσουν τη Βαρσοβία «πολύτιμο εταίρο στην Ευρώπη».

Η ουσία της τρέχουσας συνάντησης δόθηκε για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν από την εκλογή του Προέδρου της Πολωνίας.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Duda εξακολουθεί να είναι αγαπημένος, αλλά η βαθμολογία του μειώθηκε κατά την καραντίνα.

Στην πραγματικότητα, η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στην Πολωνία είχε προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου και η δημοτικότητα του αρχηγού της Πολωνίας την άνοιξη ξεπέρασε το 60 τοις εκατό.

Αλλά τώρα υποστηρίζεται από λιγότερους από τους μισούς ψηφοφόρους, ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι αναπόφευκτος.

Ο κύριος αντίπαλος της Duda είναι ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, ο Rafal Tshaskovsky.

Έχει βαθμολογία 20%.

Η εκστρατεία της αντιπολίτευσης βασίζεται στην κριτική των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος, «Νόμος και Δικαιοσύνη».

Ο Τσασκόφσκι δήλωσε ότι λόγω της κακώς σχεδιασμένης στρατηγικής της καραντίνας, περίπου ένα εκατομμύριο Πολωνοί έμειναν χωρίς δουλειά.

Η αντιπολίτευση δεν είναι επίσης χαρούμενη που για χάρη της προσέγγισης με τους Αμερικανούς, η Πολωνία κατέστρεψε τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες.

Τώρα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην απόκτηση κεφαλαίων από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Τσασκόφσκι αποκαλεί τον Ντάντα μη ανεξάρτητο πολιτικό: λένε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται γι ‘αυτόν από τον αρχηγό των συντηρητικών στο κοινοβούλιο, Γιαροσλάβ Κατσίνσκι.

Ο πρόεδρος αντέδρασε αργά στην κριτική, αλλά ενήργησε πιο αποφασιστικά πριν από την ψηφοφορία.

Για να αυξήσει της εκλογικής δύναμης, πήγε μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του έτους, πολλά ζητήματα έχουν συσσωρευτεί στις σχέσεις Πολωνο-Αμερικής.

Ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται δίπλα στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot σε μια στρατιωτική βάση στο Morag της Πολωνίας
Ο στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται δίπλα στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot σε μια στρατιωτική βάση στο Morag της Πολωνίας

Σήμα για τη Ρωσία

Το κύριο θέμα που αφορά όχι μόνο τη Βαρσοβία, αλλά και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι αν ο αμερικανικός στρατός θα μετακινηθεί πραγματικά από τη Γερμανία στους Πολωνούς.

Λίγο πριν από την επίσκεψη στη Ντούδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό σώμα στη Γερμανία θα μειωθεί κατά 9,5 χιλιάδες άτομα.

 Ο Τραμπ δεν απέκλεισε τη μεταφορά ορισμένων μονάδων στη γειτονική Πολωνία, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες συμφωνίες με την Ντόντα.

Μια προσωπική συνάντηση διάστικτη i.

«Η Πολωνία έχει εκπληρώσει την υπόσχεση να περάσουν δύο τοις εκατό του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες της συμμαχίας.

Μερικές από τις δυνάμεις μας από τη Γερμανία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, και κάποιοι θα πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας από αυτούς είναι η Πολωνία,» Trump , δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ντούντα.

Ο Πολωνός ηγέτης, με τη σειρά του, υπενθύμισε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ζητά από την Αμερική να επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα.

 Τώρα στις δυτικές περιοχές της Πολωνίας εξυπηρετούν περισσότερους από πέντε χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες.

Αλλά η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία δεν το ρυθμίζουν άμεσα, αλλά μέσω του μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Η Ντόντα πιέζει για τη δημιουργία μόνιμης βάσης των ΗΠΑ, υπόσχεται να το ονομάσει Fort Trump.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση.

 Δεν πείθονται από τους φόβους των Πολωνών πολιτικών ότι η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους Iskander στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

 Στην Ουάσινγκτον, πιστεύουν ότι ακόμη και με ένα τέτοιο σενάριο, οι δυνάμεις της συμμαχίας στην Ευρώπη θα είναι αρκετά μεγάλες.

Πέρυσι, η Ντόντα και ο Τραμπ κατέληξαν σε συμβιβασμό: Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να αυξήσει το σώμα στην Ευρώπη κατά χίλιους ανθρώπους.

Τώρα οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι η Βαρσοβία θα φιλοξενήσει άλλες χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα.

“Η απόφαση μετεγκατάστασης στην Πολωνία αποτελεί κίνδυνο για τη Ρωσία, η οποία προσπαθεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική”, εξήγησε ο Τραμπ τη γενική απόφαση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Στρατιωτική Βάση του Ραστάιν, Γερμανία

Η συμμαχία είναι υπό αμφισβήτηση. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διατηρήσουν βάσεις στη Γερμανία

Οι Γερμανοί φταίνε

Η Ρωσία δεν είναι η μόνη «απειλή για την ασφάλεια» που συζητήθηκε από τον Trump και τον Duda.

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί σοβαρά για τις πολιτικές των γερμανικών αρχών.

Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι το Βερολίνο αγνοεί την απαίτηση να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ στο 2% του ΑΕΠ.

Ο Λευκός Οίκος είναι αγανακτισμένος ότι, παρά την απειλή κυρώσεων, οι γερμανικές αρχές συμμετέχουν στην κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. 

“Η Γερμανία πληρώνει δισεκατομμύρια στη Μόσχα για ενέργεια, και θα πρέπει να προστατεύσουμε τους Γερμανούς από τη Ρωσία;

Ένα χάος”, είπε ο Τραμπ λίγες μέρες πριν συναντηθεί με τον Ντόντα.

Και πάλι ανέφερε την Πολωνία ως παράδειγμα.

Η Βαρσοβία, σε αντίθεση με το Βερολίνο, αγωνίζεται να ελαχιστοποιήσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

 Εναλλακτικά, οι πολωνικές αρχές εξετάζουν το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ).

Οι πειραματικές προμήθειες μπλε καυσίμων ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα, το ΥΦΑ, σύμφωνα με πολωνούς αξιωματούχους, είναι φθηνότερο από τις ρωσικές πρώτες ύλες.

Ο Trump και ο Duda συμφώνησαν ότι έως το 2022, η μεταφορά LNG στην Πολωνία θα ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε τερματικά στη Λουιζιάνα.

 Η Βαρσοβία έχει υποσχεθεί να μεταπωλήσει αμερικανικό αέριο στην Ουκρανία εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με την εφοδιαστική.

Οι πολωνικές αρχές έχουν ήδη στείλει ένα ορισμένο ποσό ΥΦΑ στο Κίεβο.

Εκεί, δέχτηκαν με ευγνωμοσύνη τη βοήθεια των γειτόνων τους και εξέφρασαν την ελπίδα ότι στο μέλλον, το αμερικανικό καύσιμο θα απαλλάξει για πάντα την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο.

Ωστόσο, τόσο η Πολωνία όσο και η Ουκρανία συνεχίζουν να αγοράζουν ενέργεια από τη Μόσχα.

Ένα άλλο αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής είναι η απόφαση για την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας στην Πολωνία.

Σε είκοσι χρόνια, η Βαρσοβία σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι μονάδες πυρηνικής ενέργειας, και οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν.

US Patris LPG δεξαμενόπλοιο στον τερματικό σταθμό LNG Swinoujscie στην Πολωνία
US Patris LPG δεξαμενόπλοιο στον τερματικό σταθμό LNG Swinoujscie στην Πολωνία

Η Πολωνία δεν είναι σύλλογος

Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας Michal Patrick Sadlovsky σημειώνει: όλοι περίμεναν πολύ περισσότερα από αυτήν τη συνάντηση.

“Η Πολωνία ήλπιζε ότι οι Αμερικανοί θα μεταφέρουν ένα σημαντικό σώμα από τη Γερμανία και τελικά θα υπάρξουν λεπτομέρειες με τη δημιουργία μιας πλήρους στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ.

Η Βαρσοβία επίσης ήλπιζε συμφωνία για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στους Πολωνούς.

Μέχρι στιγμής, όλα έχουν παραμείνει στο επίπεδο των δηλώσεων”, εξηγεί ο ειδικός.

Η Πολωνία κατανοεί τις δυσκολίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, αλλά δεν θέλουν να ενεργήσουν ως  εκβιαστικό εργαλείο.

 “Τώρα η Βαρσοβία είναι ένα αντίβαρο μεταξύ του Τραμπ και της Μέρκελ και είναι σημαντικό για εμάς να οικοδομήσουμε αυτάρκες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία”, πιστεύει ο Σαντλόφσκι.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην Πολωνία και αυτό, σύμφωνα με τον ειδικό, επηρέασε τη συζήτηση: «Ο Ντόντα πιστεύει ότι οι Πολωνοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τη φιλία του με τον Τραμπ.

Αλλά όλοι οι υποψήφιοι για τη θέση του αρχηγού του κράτους υποστηρίζουν τη συνεργασία με την Ουάσινγκτον.

Έτσι, η επίσκεψη στις ΗΠΑ δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά. “

Εάν ο Ντόντα δεν κερδίσει στον πρώτο γύρο, τότε στο δεύτερο μπορεί να χάσει. Και εδώ, σύμφωνα με τον Sadlovsky, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι βοηθός.

Δράση κατά της αγοράς νέων Αμερικανών μαχητικών F-18 στη Γερμανία

“Η Γερμανία αποδυναμώνει τη συμμαχία.” Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία

Αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες

Ο Artyom Sokolov, ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο IMI MGIMO, πιστεύει ότι η αναδιάταξη του αμερικανικού στρατού από τη Γερμανία θα επηρεάσει τις φιλοδοξίες της Πολωνίας.

“Οι ισχυρισμοί για το καθεστώς του πιο πιστού και πολύτιμου συμμάχου των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα συνεχιστούν.

Η μεταφορά του σώματος θα ενισχύσει τη θέση της Βαρσοβίας τόσο στο πλαίσιο του Visegrad Four (Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ουγγαρία) όσο και στην πρωτοβουλία Three Seas”, τονίζει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, αρκετές χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τη Μόσχα: “Η αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων μπορεί να προκαλέσει μόνο καθρεπτικά μέτρα, κυρίως στα σύνορα με τους Πολωνούς της περιοχής του Καλίνινγκραντ.”

Ο Σόκολοφ καταλήγει: Η απόφαση του Τραμπ να αναδιατάξει στρατεύματα στην Πολωνία είναι ένα άλλο βήμα που υπονομεύει το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη.

https://ria.ru/20200626/1573484766.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>