«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

             21.06.2020

«Υπαρχουν πολλες πετρελαιοπηγες στη Λιβυη. Για ποιον ειναι επιβλαβες εαν οι εταιρειες μας συνεργαστουν στον τομεα της ενεργειας, προς οφελος του λαου της Λιβυης εκει; Δεν ειμαστε αποικιοκρατες, ειμαστε ετοιμοι να συνεργαστουμε. Η τηρηση των συμφεροντων μας εκει δεν πρεπει να ερμηνευεται διαφορετικα».

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

1

Στο Σχ. 1 παριστανται οι ιζηματογενεις Λεκανες της Λιβυης (Safara, Ghadames, Sirte, Wurzug και Kufra), δηλαδη οι περιοχες στις οποιες ηδη εχουν εντοπισθει κοιτασματα Υδρογονανθρακων και ειναι ελπιδοφορες και για τον εντοπισμο και νεων.

Με εξαιρεση την ιζηματογενη Λεκανη Jafara (Konzession 137, με περιπου ολικη αποθεματικη ποσοτητα OIP = 100 εκατομμυριων τοννων), πλησιον της Υφαλοκρηπιδας της Τυνησιας, τιποτε αλλο δεν εχει εντοπισθει στην θαλασσια Περιοχη της Μεσογειου της Λιβυης.

Στο Σχ. 2 παρισταντα τα εντοπισθεντα κοιτασματα Πετρελαιου και το Δικτυο μεταφορας αυτων προς τα εξαγωγικα Λιμανια Es Sider, Ras Lanuf, Marsa Brega και Zuetina.

Με την αρχη των ερευνων και μετεπειτα της πετρελαιομαστευσης, το φυσικο αεριο (non-Associated και Assióciated, δηλαδη γηγενες και προκυπτον κατα την Πετρελαιομαστευση) ηταν αχρηστο προ’ι’ον, που το Αssociated αεριο καιγονταν στις εγκατασεις Εμπλοτισμου, ενω τα εντοπισθεντα κοιτασματα γηγενους φυσικου αεριου εμεναν ανεκμεταλλευτα.

Στις ιζητατογενεις Λεκανες Ghadames και Wurzuk, κατα μηκος των συνορων με την Αλγερια και στην ιζηματογενη Λεκανη Sirte εχουν εντοπισθει πολλα κοιτασματα γεγενους φυσικου αεριου, τα οποια λογω ελλειψεως υποδομων μεταφορας παραμενουν μεχρι σημερα και εδω ανεκμεταλλευτα.

1

Σχ. 1: Ιζηματογενεις Λεκανες της Λιβυης

2

Σχ. 2:  Κοιτασματα Πετρελαιου και το Δικτυο μεταφορας προς τα εξαγωγικα Λιμανια της Μεσογειου Θαλασσης.

Για την εκμεταλλευση non-Associated και Associated φυσικο αεριο δεν εχει ακομη αναοπτυξει η κρατικη πετρελα’ι’κη εταιρεια της Λιβυης NOC, μια στρατηγικη. Δουλευε μεχρι την δολοφονια του Κανταφι σε ενα σχεδιο συγκεντρωσης και των δυο μορφων φυσικου

Αεριου με Pipelines σε ενα απο τα εξαγωγικα Λιμανια της Μεσογειου και για την εξαγωγη, υγροποιηση αυτων.

Τα μεχρι σημερα εντοπισθεντα κοιτασματα γηγενων φυσικων αεριων στην Λιβυη υπολογιζονται με 300 x 10 στην 10 κυβικα μετρα (Vn).

Εαν η Τουρκια, εκμεταλλευομενη την συγγυρια, αναπτυξει δραστηριοτητες στις ιζηματογενεις Λεκανες  Ghadames, Wurzug και Sirte για εντοπισμο κοιτασματων γηγενων φυσικων αεριων, δεν θα χρειασθει καθ’ ολου τα ερευνητικα της πλοια και γεωτρυπανα για την Μεσογειο Θαλασσα.

Τα διατηρει για το θεαθηναι μιας μεγαλης περιφερειακης δυναμης.

Για το ιδιο θεαθηναι και για να τρομοκρατησει την ελληνικη στρατιωτικη ηγεσια, επελεξε προσφατα να διαφμισει μια αποβατικη ασκηση του τουρκικου πολεμικου ναυτικου στις τουρκικες ακτες του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Τιποτε δεν θα επιτυχει ο ελληνικος σχεδιασμος, μετα την δια των Μνημονιων λεηλασια της πατριδας μας απο τα κρατη Υαινες της Ε.Ε., για την ενισχυση της ελληνικης αμυνας και της αποτρεπτικης δυναμης στα ελληνικα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Ο χωρος ειναι μεγαλος και υπαρχουν για την Τουρκια στοχοι επιθεσης «περαν πασης υποψιας».

Για τον λογο αυτο στους ελληνικους σχεδιασμους πρεπει να περιλαμβανονται και ευαισθητοι στοχοι επιθεσης επισης «περαν πασης υποψιας» της Ελλαδος, μεσα στην ιδια την Τουρκια μη αποκλειομενου και του κατεχομενου τομεα της Κυπριακης Δημοκρατιας.

Αιφνιδιασμος με επιθεση και καιρια καταστροφη του πολεμικου ναυτικους και της πολεμικης αεροποριας της Τουρκιας ειναι το ζητουμενο.

Και αυτο μπορει να επιτευχθει κατω υπο τα σημερινα και για την Ελλαδα αρνητικα δεδομενα, μονο με «Οδυσσειακο Δολο».

Στην Λιβυη, στον τομεα Υδρογονανθρακων, αχουν αναπτυξει δραστηριοτητες οι Εταιρειες Elf Aquitaine (Γαλλικη), ÖMV (Αυστριακη), Wintershall (Γερμανικη), AGIP (Ιταλικη), AGOCO (Λιβυκη), EL-LATEEF (Λιβυκη), VEBA (Γερμανικη), WAHA (Λιβυκη), SIRTE (Λιβυκη), ΒΟCΟ (ΗΠΑ), ROMPETROL (Ιταλικη), SHELL (ΗΠΑ). Η κρατικη λιβυκη εταιρεια ΝΟC ελεγχει ολες τις δραστηριοτητες των ξενων εταιρειων, εποπτευει και εγκρινει ‘η οχι και τα αιτηματα αυτων.

Ισχυουν οι εξης μορφες Συμβασεων:

α)    Συμβαση παραχωρισηs Οικοπεδου «Concession» και

β)    Exploration and Produktion Sharing Agreement (EPSA)

H κρατικη επιχειρηση Υδρογονανθρακων της Λιβυης NOC ιδρυθηκε το 1970 και ειναι με τις θυγατρικες εταιρειες AGOCO δραστηριοποιημενη στην ερευνα και παραγωγη, BREGA International Co στην πωληση, μεταφορα και στην αγορα εξοπλιστικου υλικου.

Επιπλεον με «Exploration and Production Sharing Agreement» η NOC συμμετεχει στις περισσοτερες ξενες εταιρειες, που ειναι δραστηριοποιημενες στην Λιβυη.

Για την δραστηριοτητα των ως ανω Εταιρειων στον τομεα Υδρογονανθρακων ισχυει το εξης νομικο πλαισιο:

  1. Petroleum Law No. 25 of 1955 as amended

  2. Petroleum Regulation No. 8 of 1968 as amended concerning

Safety Precautions and Conservation of Petroleum Resources

  1. Petroleum Regulation No. 8 of 1973 relating to Financial

Administrative and Technical Control for Conservation of

          Petroleum Wealth.

Οι ως ανω πετραλα’ι’κοι νομοι καθωριζουν την διαθεση οικοπεδων για ερευνα εντοπισμου και εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων, φορολογιση, τοκους παραγωγης και ομοια πραγματα.

Ο διακανονισμος Αριθμος 8, περιεχει κανονες για ερευνητικες εργασιες, για διαδικασιες γεωτρησεων  καθως και εννοιολογιες για τα αποθεματα.

Ο διακανονισμος Αριθμος 9, καταγινεται με επιστροφες παραχωρημενων οικοπεδων, με τον υπολογισμο τελων μεταφορας δια Pipelines, με κανονες χρηματοδοτισης κλπ.

Οι φορολογικες διαδικασιες του Κρατους της Λιβυης σχετικα με τους Υδρογονανθρακες, βασιζονται σε μια επιλεγεισα για την φορολογιση aυθαιρετη τιμη (Posted Preis = PP) για καθε βαρελι Πετρελαιου ‘η ισοδυναμο αυτου, που κειται εως 8 δολαρια το βαρελι ανω της επισημης τιμης.

Βασιζομενα στην αυθαιρετη αυτη τιμη υπολογιζονται τα Royalties με 16,67 %.

Απο το εναπομεινων ποσο μπορουν να αφαιρεθουν τα εξης κοστη:

α)  σταθερα και μεταβαλλομενα κοστη της λειτουργιας της επιχειρησης.

β)  Γενικα και κοστη Διοικησης της Επιχειρησης

γ)  Εν γενει κοστη κατα την διαδικασια λειτουργιας

δ)  Κεφαλαιακες Αποσβεσεις

Απο το υπολοιπο ποσο, υπολογιζονται με 65 % οι φοροι εισοδηματος της επιχειρησης.

Οι φοροι αυτοι που εχουν ως βαση την αυθαιρετη τιμη PP, μπορουν βαση μιας  Interim-Συμφωνιας της  01.05.1982 να μειωθουν με το αθροισμα απο την μηνιαιως καθωρισθεισα τιμη.

             +   Royalties

             +   κοστη που δυνανται να αφαιρεθουν

             +   φοροι που υπολογισθηκαν βαση PP

           ————————————————–

            =     TPC (Tax paid costs)

Η διορθωση των υπολογισθεντων φορων στοχευει στο να εχουν οι παραγωγοι Υδρογονανθρακων, μετα την αφαιρεση των Κοστη, μια καθαρη ουσιωδη αποδοση 5 % της επισημης τιμης της Αγορας (Official Sales Price).

Οι κεφαλαιακες αποσβεσεις «Afa» των επενδυσεων για ερευνα εντοπισμου και εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων λαμβανουν χωρα μονο γι’ αυτες του οικοπεδου παραχωρισης.

Η δυνατοτητα αποσβεσης αρχιζει με την ημερα αρχης της παραγωγης «effective date».

Ως προς τις κεφαλαιακες αποσβεσεις αυτες διαχωριζονται σε

1)    Afa παλαιων ερευνητικων δαπανων, δηλαδη αγονων ερευνητικων

        γεωτρησεων, γεωφυσικων ερευνων κλπ.

2)    Afa παλαιων εγκαταστασεων και επιτυχωντων ερευνητικων

       γεωτρησεων και

3)   Afa νεων και επιτυχωντων ερευνητικων γεωτρησεων

Μετα την «effektive date», δεν συνυπολογιζονται στις κεφαλαιακες αποσβεσεις αγονες γεωτρησεις και δαπανες για γεωφυσικες ερευνες.

Οι συμβασιακοι κανονισμοι για τις κεφαλαιακες αποσβεσεις Afa των επενδυσεων εχουν ως εξης:

Petroleun Law No. 25 του ετους 1955

Βαση του αρθρου 14, παρ. 2β υπολογιζονται οι κεφαλαιακες αποσβεσεις ολων των εγκαταστασεων με 10 % ετησιως και ολες οι αλλες επενδυσεις με 5 % ετησιως.

Petroleim Regulations No. 9 της 12.08.1973

Στο αρθρο 13 – Physikal Assets and Capital Expenditure– διατυπωνεται σε σχεση με τις κεφαλαιακες αποσβεσεις, οτι οταν δηλωνεται μια γεωτρηση στην ΝΟC, ως οικονομικως επιτυχης, μπορουν ολες οι δαπανες της να δραστηριοποιηθουν για την κεφαλαιακη αποσβεση.

Οσο χρονο ομως δεν παραγεται τιποτε απο την γεωτρηση, δεν μπορουν να δραστηριοποιηθουν οι δαπανες της.

Interim Agreement απο 1. Μα’ι’ου 1982

Ολες οι κεφαλαιακες επενδυσεισ που ελαβαν χωρα σε ενα εργοταξιο παραγωγης Υδρογονανθρακων, σε παραχωρηθεν οικοπεδο, μπορουν με 33 1/3 % ετησιως να δραστηριοποιηθουν για την κεφαλαιακη αποσβεση.

Η Λιβυη, απο αποψη Υδρογονανθρακων, εχει για την Ελλαδα μεγαλυτερο Ενδιαφερον απ’ οτι για την Τουρκια.

Ζυγιζει δηλαδη περισσοτερο απ’ οτι τα κερδοσκοπικα Αποθεματα του κυρτου προς Νοτο Μεσογειακου Τοξου, νοτια της Κρητης.

Εδω επρεπε προ πολλου, δηλαδη επι εποχης Κανταφι να ειχε δραστηριοποιηθει η ΔΕΠΑ.

Η οικονομικοτητα εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων στην Λιβυη απο ξενες Εταιρειες, εξαρταται απο το κρατικο πλαισιο των φορολογικων ορων.

Για τον υπολογισμο του «Φορου Εσοδηματος» στην Λιβυη δεν αρκουν μονο τα πραγματικα εισοδηματα, αλλα συνυπολογιζεται και απο το κρατος για την φορολογια καθωρισθεισα τιμη προ μοναδα της παραγωγης (Posted Preis), που ειναι συνηθως υψηλωτερη απο την επισημη τιμη της Αγορας μοναδος Πετρελαιου ‘η ισοδυναμου Πετρελαιου (1 βαρελι ισοδυναμο Πετρελαιου = 160 κυβικα μετρα φυσικου αεριου).

Αυτο σημαινει οτι η κρατικη φορολογια βασιζεται σε μη πραγματικα κερδη και γι’ αυτο διορθωνεται με μια νεα μηναιως καθωρισθεισα (Tax Paid Costs) TPC-Τιμη.

Με την τιμη αυτη υπολογιζεται εκ νεου το υψος του τσιρου που τιθεται ως βαση, για την ολικη επιβαρυνση, αθροιζομενη απο Φορους, Royalties, Αποσβεσεις και αλλες δαπανες που μπορουν να αφαιρηθουν απο το ανωτερο οριο φορολογησης.

Οι μικτοι Φοροι μειωνονται κατα το ποσο που υπερβαινει την Τιμη-TPC.

Δια της εξασφαλισμενης Tax Paid Costs-Τιμης, η οποια ειναι εκαστοτε χαμηλωτερη απο την αντιστοιχη επισημη τιμη της Αγορας, παραχωρειται στις ξενες πετρελα’ι’κες εταιρειες μια ουσιαστικη και εξασφαλισμενη καθαρη ετησια αποδοση μεταξυ 1-3 $ των ΗΠΑ/βαρελι Πετρελαιο ‘η ισοδυναμο του Πετρελαιου,

Προς καλλυτερη κατανοηση διδεται ενα υπολογιστικο παραδειγμα για το ετος 1989

Υπολογισμος σε $ τω ΗΠΑ/bbl         Παρατηρησεις

Posted Preis (PP)  = 23,205               καθωρισθεισα υποθετικη Τιμη

Royalties              = 3,868                  16,67 % απο το  PP

Μεταβλ. Κοστη   = 3,004                  τελη για μεταφορα και Τερμιναλ

Σταθερα Κοστη   = 0,547                  κοστη για Εμπλοτισμο κ.α

Γ & Δ                  = 0,668               Γενικα και Διοκησης  συν και

                                                       αναλογουντων των κεντρικων                                                      Γραφειων της μητρικης  Εταιρειας Κοστη.

Διαφορα             = 0,193

Afa                     = 2,850               κεφαλαιακες Αποσβεσεις (1/3)

συνολ. Κοστη  = 11,130               κοστη που αφαιρουνται απο το PP

Κερδος            = 12,075                PP-

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οπουδήποτε αντιγραφεί όλου του άρθρου ή αποσπάσματος, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>