«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΙΒΥΗ-ΕΛΛΑΣ-E.E.-ΗΠΑ. ΛΙΓΟ ΠΡΟTOΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ αα

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
19.06.2020

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Τα βασικα στοιχεια του ενιαιου συστηματος μεταλλευτικης ερευνας για συλλογη πληροφοριων ειναι η γεωλογικη, η γεωφυσικη και η γεωχημικη ερευνα, περιλαμβανομενης και της τηλεπισκοπισης. Τα γεωφυσικα και γεωχημικα δεδομενα αξιολογουνται υπο το πρισμα των γεωλογικων μεταβλητων και αλληλοσυσχετιζονται, με σκοπο την εκτιμηση της πιθανοτητας μεταλλοφοριας. Τα γεωλογικα δεδομενα αξιολογουνται με κριτηριο την δυνατοτητα να αποτελεσουν οδηγον εντοπισμου κοιτασματων πρωτων υλων.

Στο σημειο αυτο θα αναλυθουν οι δυνατοτητες εντοπισμου και οικονομικης εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων εντος των πετρωματων του θαλασσιου υποβαθρου μεταξυ Κρητης και Λιβυης.

Τα μεχρι σημερα μεγαλυτερα κοιτασματα Υδρογονανθρακων εντοπισθηκαν ως γνωστον πλησιον των Ωκεανων, ως π.χ. στον Περσικο Κολπο, στον Κολπο του Μεξικου, στην Ερυθρα Θαλασσα, στην Μαυρη Θαλασσα, στην Κασπια Θαλασσα, στην Βορειο Θαλασσα, στις Ακτες της Βενεζουελας, του Μπορνεου, της Σουματρας και Γιαβας κλπ.

Η δημιουργια των μεγαλων κοιτασματων Υδρογονανθρακων της Εγγυς – και Μεσης Ανατολης, οφειλεται κυριως στην Τηθυαν Θαλασσα επι της οποιας κατα την διαρκεια της Μεσοζω’ι’κης γεωλογικης Περιοδου και της Τριτογενους γεωλογικης Εποχης, σχηματισθηκαν ανοιχτες λεκανες και λιμνες με στασιμα νερα.

Σε αυτες συγκεντρωθηκαν υπολειμματα του ζω’ι’κου και φυτικου κοσμου Μεσοζω’ι’κης γεωλογικης Περιοδου και Τριτογενους γεωλογικης Εποχης και λογω ελλειψεως Οξυγονου οδηγησαν στην δημιουρηια των κοιτασματων Υδρογονανθρακων μεσα σε βαραθρωδη ανθρακικα αποθεματικα πετρωματα (Ασβεστολιθοι και Δολομιτες) και πορωδεις αμμους.

Ως μονωτικα υπερκειμενα πετρωματα εμφανιζονται Αργιλοι, Μαργαι, Γυψοι και Εβαποριτες (Αλατα).

Απο την ζωνη της Μπιτλις στην ανατολικη Ανατολια εως το τελος της οροσειρας Ζαγρος κατα μηκος της κοιλαδας του Ευρατη ποταμου και περαιτερω κατα μηκος της νοτιοανατολικης οχθης του Περσικου Κολπου (ιδε Σχ. 1), συνορευει το αραβικο τεμαχιο της αφρικανικης λιθοσφαιρικης Πλακας με την λωριδα πτυχωσεων της Τηθυας Θαλασσας, μερος της οποιας ειναι η σημερινη Μεσογειος Θαλασσα.

1
Ο υποθετικος συνδετικος κρικος μεταξυ του μαροκανικου-τυνησιακου και του ανατολιας-περσικου τεμαχιου της αφρικανικης λιθοσφαιρικης Πλακας, υπολογιζεται στο θαλασσιο υποβαθρο της ανατολικης Μεσογειου και του Ιουνιου Πελαγους νοτιως της Κρητης Ως πιθανη περιοχη εντοπισμου κοιτασματων Υδρογονανθρακων του συνδετικου αυτου κρικου, θεωρειται το θαλασσιο υποβαθρο των εξωτερικων παρυφων του προς νοτο κυρτου
Ανατολικομεσογειακου Τοξου.

Απο την αλλη πλευρα ομως, δεν πρεπει να αγνοειται το γεγονοs, οτι η περιοχη αυτη ηταν καθ’ ολη την Μεσοζω’ι’κη και Τριτογενη γεωλογικη Εποχη σκεπασμενη απο την Τηθυα Θαλασσα, που σημαινει με μεγαλη πιθανοτητα, οτι δεν πρεπει να αναμενονται κοιτασματα Υδρογονανθρακων με βιομηχανικο ενδιαφερον οπως στην Εγγυς- και Μεση Ανατολη.

Με εξαιρεση του κοιτασματος φυσικου αεριου Αφροδιτη πλησιον των ακτων της Κυπρου και των κοισματων φυσικου αεριου Λεβιαθαν και Ταμαρ του Ισραηλ, οχι πολυ μακρυα απο τις ακτες του Λιβανου και μερικα κοιτασματα φυσικου αεριου στην Υφαλοκρηπιδα της Αιγυπτου, οπως αυτο στο πεδιο Ζορ και του μικρου και προβληματικου κοιτασματος Πετρελαιου 137 (Ν + S) στην Υφαλοκρηπιδα της Λιβυης, πλησιον των ακτων της Τυνησιας, δεν εχει εντοπισθει τιποτε αλλο στον περιφημο συνδετικο κρικο μεταξυ του μαροκανικου-τυνησιακου και της ανατολιας-περσικου τεμαχιου της αφρικανικης λιθοσφαιρικης Πλακας.

Συνεπως πλησιον των οικοπεδων ερευνων για κοιτασματα Υδρογονανθρακων 15 και 20 εντος της ελληνικης Υφαλοκρηπιδας νοτια της Κρητης, δηλαδη στην λιβυκη πλευρα του τουρκολιβυκου συμφωνου και στο οριο της οιονει Ελληνικης-Λιβυκης ΑΟΖ που δεν εχει ακομη οριοθετηθει, νοτια της Κρητης, οπου πολυ συντομα θα αποσταλει το τουρκικο σκαφος για ερευνες κοιτασματων Υδρογονανθρακων για λογαριασμο της Λιβυης, τιποτε το θετικο για εντοπισμο κοιτασματων μπορει να αναμενεται.

Ο τυχων ελληνικος Συναγερμος για τον Ιουλιο του 2020, θα μπορουσε να εξελιχθει σε καταστροφικη παγιδα για τον χαμηλο πολιτικο και στρατιωτικο οριζοντα της ελληνικης πλευρας.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. που ανησυχουν δηθεν για τις τουρκικες κινησεις, στην πραγματικοτητα ισως οι ιδιες να τις υποδαυλιζουν…Την διεθνη νομολογια για την Υφαλοκρηπιδα και την ΑΟΖ την γραφουν, οπως και η Τουρκια, στα αρχυδια τους!

Η Ιστορια των εξαπατησεων και αυτοεξαπατησεων, των ψευδων και των ημιαληθειων, των μυστικων ανταγωνισμων μεταξυ των ΗΠΑ και των κρατων Υαινων της Ε.Ε. εχει παρελθον.

Και η μοιρα το 1923 των 1,5 εκατομμυριων Ελληνων της Μικρας Ασιας συνδεθηκε με το μοιρασμα των δικαιωματων της τουρκικης εταιρειας πετρελαιου στην Μοσουλη και στην Βαγδατη.

Στην πραγνατικοτητα ο ελληνοτουρκικος πολεμος που εληξε με την ηττα της Ελλαδος το 1923, ηταν ενας πολεμος μεταξυ της Μεγαλης Βρεταννιας, Γαλλιας και ΗΠΑ για τον ελεγχο των πετρελα’ι’κων περιοχων του Ιρακ, που βρισκονταν τοτε υπο την κατοχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας.

Σημερα η Ε.Ε. δεν μεταφραζει σωστα τις γεωπολιτικες στρατηγικες των ΗΠΑ και της Τουρκιας και δεν γνωριζει τιποτε για τον σχεδιασμο της πολιτικης τους.

Σε αυτην την Ε.Ε. θα βασισθει η Ελλαδα;

Οι τυφλοποντικες της ελληνικης πολιτικης παραμενουν ανικανοι να αντιληφθουν, οτι εξ’ αιτιας της Ε.Ε., ο εναπομειναντας Ελληνισμος κινδυνευει λογω των πιθανων κοιτασματων Υδρογονανθρακων στην ανατολικη Μεσογειο θαλασσα και νοτια της Κρητης, να τερματισει την ιστορικη του παρουσια οχι μονο στην Κυπρο αλλα και στην Κρητη.

Η Τουρκια επιδειωκει να χαραξη πανω στην βαση των τετελεσμενων γεγονοτων στα ελληνοτουρκικα και στο Κυπριακο την στρατηγικη της, ετσι ωστε η Ελλας να συνεχιζει να υφισταται την μια μετα την αλλη ηττα, που θα οδηγησουν στην καταρευσην της.

Ο περιφημος Ερντογαν και το «ΑΚP» χρηματοδοτουνται απο την CIA των ΗΠΑ με το εμποριο ναρκωτικων του Αβγανισταν.

Η ταξηνομιση των αποθεματων Πετρελαιου (ΟIP) και Φυσικου Αεριου (GIP) γινεται βασει των κανονισμων-SPE της 27.02.1987.

Ι. Βεβαια Αποθεματα = PROVED (εντοπισθεντα με ερευνητικες
Γεωτρησεις.
Ια. Εξελιχθεντα βεβαια Αποθεματα = DEVELOPED
Ib. Μη εξελιχθεντα βεβαια Αποθεματα = UNDEVELOPED

ΙΙ. Πιθανα Αποθεματα = PROBABLE (πιθανως εκμεταλλευσημα)

ΙΙΙ. Δυνατα Αποθεματα = POSSIBLE (ισως εκμεταλλευσημα)

IV. Κερδοσκοπικα Αποθεματα (μη εντοπισθεντα με ερευνητικες
Γεωτρησεις και γι’ αυτο δεν καταλογιζονται ως Αποθεματα).

Το αποθεματικο μεγεθος δεν αποτελει απ’ ευθειας μετρο για την οικονομικοτητα μιας παραγωγικης διαδικασιας.

Πιθανα εσοδα και κερδη απο υπαρχοντα πιθανα Αποθεματα δεν λαμβανονται υπ’ οψη στον αποθεματικο ισολογισμο.

Αυτος περιεχει ποσοτητες και οχι αξιες.

Για τον λογο αυτο για καθε παραγωγικη διαδικασια λαμβανει χωρα ενας ξεχωριστα δυναμικος οικονομικος υπολογισμος, ο οποιος βασιζεται σε μια προγνωση δαπανων και τιμων για πολλα μελλοντικα χρονια παραγωγης.

Μια αυξανομενη ταση διαθεσης κεφαλαιων κατα την φαση των ερευνων εντοπισμου, εξελιξης και εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων, τοσο σε περιοχες της στερεας οσο και της θαλασσης, ειναι στενα συνδεδεμενα με μια εντατικη ποσοτικοποιηση των οικονομικων ρισκων.

Ως κριτηρια αποφασεων υπηρετουν κατα κυριο λογο τα γνωστα προς επιτευξη μεγεθη του δυναμικου οικονομικου υπολογισμου, δηλαδη τα μεγεθη αποτελεσματος, κεφαλαια’ι’κη αξια, καθαρη αποδοτικοτητα των κεφαλαιων επενδυσης και περιοδος ρευστοτητας, τα οποια βασιζονται στο πλεονασμα μετα την φορολογιση, για να μπορει να υπολογιζεται η διαφορα της.

Για τον εντοπισμο και εκμεταλλευση κοιτασματων Υδρογονανθρακων μεταξυ του κατοχου ενος κοιτασματολογικου διαμερισματος και της εταιρειας εκμεταλλευσης του κοιτασματος υπαρχουν δυο μορφες Συμβασεων, η της «Conzesion Agreement» και της «Exploration and Production Sharing Agreement, EPSA». Στην περιπτωση της Conzession-Συμβασης ολες τις δαπανες ερευνων και εκμεταλλευσης αναλαμβανει η εταιρεια εκμεταλλευσης του κοιτασματος και πληρωνει στον κατοχο του κοιτασματολογικου διαμερισματος μονο φορους.

Στην δευτερη περιπτωση μοιραζονται μετα την αφαιρεση των μεγεθων φορολογισης οι εναπομεινουσες ποσοτητες παραγωγης κατα τον υπογραφεντα τροπο.

Ενα μερος της ποσοτητας παραγωγης χαρακτηριζεται ως profit-Υδρογονανθραξ ο οποιος υπαγεται στον απευθειας κανονα της μοιρασιας.

Ενα αλλο μερος της καθαρας παραγωγης με τον χαρακτηρισμο cost-recovery-Υδρογονανθραξ, υπηρετει στην αποσβεση των αναγκαιων κεφαλαιων επενδυσης για τον εντοπισμο, εξελιξη και εκμεταλλευση του κοιτασματος Υδρογονανθρακων.

Αν για τον ως ανω σκοπο δεν χρησιμοποιηθηκαν ολες οι ποσοτητες cost-recovery-Υδρογονανθρακων, οι εναπομεινοντες ποσοτητες, δηλαδη οι excess-cost-recovery- Υδρογονανθρακες, μοιραζονται μεταξυ των συμμετοχοντων στην Συμβαση κατα πιθανως ενος νεου κανονα κατανομης ως profit-Υδρογονανθρακες.

Τα κοιτασματα Υδρογονανθρακων της Εγγυς- και Μεσης Ανατολης, (ιδε Σχ. 1) βρισκονται σχετικα πλησιον των πιθανων κοιτασματων της

1

Σχ. 1: Χαρακτηριστικες γεωλογικες υποδομες των κοιτασματων
Υδρογονανθρακων της Εγγυς- και Μεσης Ανατολης ανατολικης και νοτιας Μεσογειου Θαλασσης, χαρακτηριζονται απο κοιτασματα εντος νεων οροσειρων ‘η εντος των παρυφων αυτων, ως π.χ. τα κοιτασματα του Ιραν, του βορειου Ιρακ (Μοσσουλης και Κιρκουκ) και απο τα κοιτασματα επι της παλαιας αφρικανικης λιθοσφαιρικης Πλακας και της αφρικανικης Υφαλοκρηπιδας ως π.χ. τα κοιτασματα της Σαουδικης Αραβιας, του Κουβε’ι’τ, των Σε’ι’χατων του Περσικου Κολπου. της Αλγεριας, της Νιγηριας, της Λιβυης κ.α.

2

Σχ. 2: Κυρια χαρακτηριστικα γεωλογικων υποδομων της Αλγεριας

3

Σχ. 3: Κοιτασματα Υδρογονανθρακων της Αλγεριαs

4

Σχ. 4 Δικτυο Pipilines μεταφορας Πετρελαιου, Φυσικου Αεριου, και
Πετρελαιοαεριου προς τα αλγερινα Τερμιναλς μεταφορας και
υγροποιησης της Μεσογειου Θαλασσης.

Η Αλγερια, με τον νεον νομον περι Υδρογονανθρακων της εταιρειας της SONATRACH που υπεγραψε και δημοσιευσε τον Δεκεμβριο του 1992, ανοιξε τις πυλες της στις ξενες πετρελα’ι’κες εταιρειες (Occidental Petroleum, Total, Arco, Mobil, BP. Philios Petroleum, CEPSA, EXON LE&E (Louisiana Land & Exploretion Co), Ouland Nisir, Menzel Ledgmen, Petro Cahada, Winterrshall-Saarbergwerke-RWE-DEA-VEBA-Κοινοπραξια, για ερευνες εντοπισμου και εκμεταλλευσης κοιτασματων Υδρογονανθρακων στην επικρατεια της.

Η Λιβυη, προ της δολοφονιας του Κανταφι, ανακατασκευασε και μοντερνοποιησε τις εγκαταστασεις LNG στη παραλιακη πολη Marsa El Brega για την υγροποιηση αεριων χαμηλου BTU και εξαναγκασε την ιταλικη εταιρεια AGIP να κατασκευασει στο κοιτασμα της Πετρελαιου BU AT TIFEL, εγκαταστασεις εμπλοτισμου αεριων Πετρελαιου και διοχετευση αυτων σε ειδικο αγωγο προς εργοστασιο λιπασματων στην πολη Aba Kamesa.

Επιπλεον μοντερνοποιησε τι πετροχημικο της συγκροτημα στις πολεις Zawia και Ras Lanuf.

Τοσο τα προκυπτοντα απο την πετρελαιομαστευση αερια Πετρελαιου, οσο και τα εντοπισθεντα κοιτασματα φυσικου αεριου στην δυτικη και νοτια περιοχη της ιζηματογενους λεκανης Ghadames και στην κεντρικη περιοχη της ιζηματογενους λεκανης Sirte (ιδε Σχ. 5 και 6) μενουν για πολλες δεκαετιες ανεκμεταλλευτα λογω ελλειψης υποδομων μεταφορας.

5

6

Τα ιδια ισχυουν και για το εντοπισθεν το 1991 μεγαλο κοιτασμα φυσικου αεριου πλησιον των συνορων της Αλγεριας περιπου 550 χιλιομετρα νοτιοδυτικα της Πρωτευουσας Τριπολης και για το κοιτασμα φυσικου αεριου Atshan στην ιζηματογενη λεκανη της Συρτης 750 χιλιομετρα νοτιοδυτικα της Πρωτευουσας Τριπολης.

Απο την μικρη αυτη σκιαγραφηση των κοιτασματων φυσικου αεριου στην Λιβυη γινεται φανερο, οτι οποια ξενη εταιρεια δρομολογησει ερευνητικες και δραστηριοτητες εκμεταλλευσης κοιτασματων φυσικου αεριου και δημιουργησει καταλληλες υποδομες και τερμιναλς στα λιμανια της Λιβυης, μη αποκλειομενου και την επεκταση του παραλιακου αγωγου προς την Τυνησια, απ’ οπου ξεκινα ο θαλασσιος αγωγος μεταφορας φυσικου αεριου προς την Ιταλια, για
την εταιρεια αυτη ανοιγονται τεραστιες δυνατοτητες αναπτυξης.

Εδω θα μπορουσε να γινει το πεδιο δρασεως αντι του κοστοβορου και ρισκου της Μεσογειου νοτια της Κρητης, της ελληνικης εταιρειας ΔΕΠΑ.

Το αλλο πεδιο δρασης για κοιτασματα φυσικου αεριου ειναι η συνοριακη Περιοχη, και απο τις δυο πλευρες, μεταξυ Αλγεριας και Λιβυης.

Στο Σχ. 5 παριστανται οι ιζηματογενεις λεκανες και στο Σχ. 6 τα κοιτασματα Υδρογονανθρακων και το δικτυο Pipelines για την μεταφορα Πετρελαιου προς τα εξαγωγικα λιμανια της Λιβυη

5

Σχ. 5: Ιζηματογενεις λεκανες της Λιβυης.

6

Σχ. 6: Κοιτασματα Υδρογονανθρακων και Δικτυο Pipelines της
Λιβυης.

Στην Μεσογειο Θαλασσα (ιδε Σχ. 7 και 8) καταδυεται το βορειο μερος της αφρικανικης λιθοσφαιρικης Πλακας επι της ελληνικης

7

Σχ. 7: Ελληνικη Ταφρος νοτια της Κρητης

8

Σχ. 8: Ελληνικη Ταφρος νοτια της Κρητης

Ταφρου βαθους περιπου 5000 μετρων, η οποια απο τα στενα του Γιβραλταρ δια μεσου Σικελιας, Ανδριατικης Θαλασσας και Ιονιου Πελαγους συνεχιζεται νοτια της Κρητης και καμπτεται περαιτερω διερχομενη απο τον Κυπρο (Σχ. 9 και 10) και συνεχιζει προς την Μικρα Ασια και Ιραν. Το παχος της καταδυομενης αφρικανικης λιθοσφαιρικης πλακας υπολογιζεται με 90 χιλιομετρα και η ταχυτητα καταδυσης με 2,5 εκατοστα τον χρονο.

9

Σχ. 9: Κυπρος και τα θαλασσια βαθη περιξ αυτης

11

Σχ. 10: Γεωλογικος χαρτης της Κυπρου

Η Ελλας, απο γεωπολιτικης πλευρας, ειναι υποχρεωμενει, ως στρατιωτικα αδυναμος χωρα, να βαδιζει σε τεντωμενο σχοινι.
Το περιστατικο της 07.06.2020 με το φορτηγο πλοιο υπο σημαια Τανζανιας Circin, δειχνει δυο παγματα, οτι η Τουρκια κανει οτι αγνοει καθε εννοια του Διεθνους Δικαιου και η Ε.Ε. με την επιχειρηση «IRINI» για την Λιβυη κορο’ι’δευει τον εαυτο της και ολον τον γηινο Κοσμο.

Ως προς την Ελλαδα η δηθεν πλεονεκτικη της γεωπολιτικη θεση εχει μετατραπει σε μια επικινδυνη αυταπατη και ουτοπια.

Κατα τον Ηρακλειτο, ενας νεος πολεμος με την Τουρκια εκ πρωτης οψεος δεν ειναι παραλογισμος αλλα πατερας παντων, δηλαδη η απολυτα ορθολογικη πραξη σε μια περιοχη στην οποια δεν υπαρχουν παντα αρμονια, αλλα συγκρουση συμφεροντων και Δυναμεις οπως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι οποιες για ξεχωριστους λογους η καθε μια, δεν θελουν να επιβαλλουν την ταξη, διοτι τις συμφερει να επικρατει παντα το δικαιο του στρτιωτικως ισχυρωτερου.

Ενα γεματο πιστολι ειναι παντα ισχυροτερο απο ενα γεματο πορτοφολι.

Αποκλειεται αυτος που κραταει στα χερια του ενα οπλο να ακουσει εναν αοπλο.

Αλλομονο στους αοπλους προφητες!!!

Η Τουρκια γνωριζει ολα τα μεγαλα εγκληματα που εχουν γινει στην Ελλαδα, απο την υπαγωγη της στο ΔΝΤ, την υπογραφη του εγκληματικου PSI απο την εθνοκτονου πολιτικη ηγεσια, τον αφελληνισμο του χρηματοπιστωτικου συστηματος, την υδρυση της ΕΕΣΥΠ γνωστη ως «Υπερταμειο», εως την συσταση της ΑΑΔΕ (Ανεξαρτητης Αρχης Δημοσιων Εσοδων), με τα οποια εχει δεθει
η Ελλας χειροποδαρα οσο κανενα αλλο κρατος στην παγκοσμια ιστορια και γι’ αυτο εκτιμα, οτι η Ελλαδα βρισκεται σημερα σε αδυναμη θεση και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. αντιστοιχα σε μια φαση αδυναμιας και αποστασιοποιησης.

Στις ΗΠΑ και στην Γερμανια ομως, παρα την ενοχληση που προκαλει η συμπεριφορα του Προεδρου της τουρκικης δημοκρατιας, υπαρχουν ισχυροι υποστηρικτες της Τουρκιας.

Με την αποστασιοποιησην τους απο την υποθεση της Λιβυης οι ΗΠΑ σχεδιασμενα διευκολυναν την τουρκικη παρεμβαση.

Το ιδιο συμβαινει με τηνΑιγυπτο, η οποια παραμενει αμφιθυμη σε μια πληρη οριοθετηση της ΑΟΖ με την Ελλαδα για να μη δυσαρεστησει την Τουρκια στην υποθεση της επηρειας του Καστελλοριζου.

Με αλλα λογια!

Ενω οι παντες γραφουν το Διεθνες Δικαιο στα αρχυδια τους, η Ελλας συνεχιζει να το επικαλειται, χωρις να την ακουει κανεις, διοτι ειναι μια υποτελης χωρα, τεχνολογικα ανικανη και οικονομικα καταχρεομενη, δηλαδη αχρηστη για πασα συμμετοχη.

Μεσα στο καμινη της Πανδημιας του Κορωνο’ι’ου και της παγκοσμιας οικονομικης κρισης ολος ο γηινος Κοσμος αλλαζει.

Κεκτημενα αιωνων ολοκληρων κατεδαφιζονται μεσα σε μια νυχτα.

Η Ε.Ε. με απο την Γερμανια διαβρωμενη ηγεσια της, ακολουθει κατω απο την κηδεμονια αυτης εναν δρομο του απολυταρχισμου και του εξευτελισμου της δημοκρατιας.

Η εθνικη κυριαρχια, τα συνταγματα και τα ανθρωπινα δικαιωματα των κρατων της Ε.Ε. αλλα και το Διεθνες Δικαιο, καταπατουνται στο ονομα της αντιμετωπισης της Πανδημιας και της παγκοσμιας οικονομικης κρισης, για τις οποιες κανεις δεν μπορει να εξηγησει πως, απο που και γιατι ξεκινησαν και που τελικα θα καταληξουν.

Η Ελλας προδοθηκε απο την εγχωρια πολιτικη της ηγεσια, πασης κομματικης αποχρωσης, με τα πληρωμενα συμβολαια θανατου της, δηλαδη με ολα τα Μνημονια και εχασε πολυτιμο καιρο και πολυ χρημα για αυξηση της αποτροπης των Ενοπλων Δυναμεων της, για την διασφαλιση δορεων για στρατηγικα οπλα, για την αναπτυξη συγχρονων τεχνολογιων, για την δημιουργια εγχωριας βιομηχανιας παραγωγης οπλικων συστηματων, για την αναβαθμιση του συστηματος πληροφοριων της χωρας, για του υψηλου επιπεδου συνεργασιας μεταξυ ολων των εμπλεκομενων μερων των Ενοπλων Δυναμεων, για την δημιουργια ενος υψηλου επιπεδου διπλωματικου σωματος, για την δημιουργια μιας ικανοτατης υπηρεσιας προβολης των ελληνικων θεσεων διεθνως, για τοποθετηση των βασεων για την αναπτυξη πυρηνικων οπλων και για πολλα αλλα σοβαρα θεματα.

Η «λυτρωση» μπορει να προερθει μονο απο εναν «Λοχια» ο οποιος θα αντιδρασει σε μια καταλληλη στιγμη αυτοβουλα, χωρις να ενημερωσει την διαβρωμενη πολιτικη ηγεσια.

Με «Οδυσσειακο δολο» και «περαν πασης υποψιας» πρεπει με την πρωτη ευκαιρια να καταστραφει ο τουρκικος πολεμικος στολος και η πολεμικη της αεροπορια, καταπατωντας και απο την Ελλαδα το Διεθνες Δικαιο και με αυτο και τις δικαιοδοσιες της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Μονο ετσι θα απαλειφθει για τα επομενα 50 χρονια η σημερινη στρατιωτικη ισχυ της Τουρκιας και θα κερδηθει χρονος για εξελιξη της πατριδας μας σε τοπικη πυρηνικη δυναμη, που με τον «πυρηνικο τρομο» θα εξασφαλισει την ειρηνικη της συνυπαρξη.

Καλουνται συνεπως να βγουν απο τα χαρακωματα τους, οσοι Ελληνες στρατιωτικοι καθοδηγουνται ακομη απο τις ιδεες του Περικλη και απο την ανδρεια του Μεγαλου Αλεξανδρου.

Μονο ενας νεος «Αρης» θα ξαναφερει πισω ολους τους μεγαλους νεκρους της φυλης μας, για την ανασταση μεσα απο την σημερινη ξενη και εγχωρια κατοχη.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οπουδήποτε αντιγραφεί όλου του άρθρου ή αποσπάσματος, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ.

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>