Το νέο coronavirus έχει μεταλλαχθεί σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γενετικές παραλλαγές, σύμφωνα με νέα μελέτη στην Κίνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ιατρικοί αξιωματούχοι έχουν υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται, διαπιστώνοντας ότι διαφορετικά στελέχη έχουν επηρεάσει διαφορετικά μέρη του κόσμου, οδηγώντας σε πιθανές δυσκολίες στην εξεύρεση συνολικής θεραπείας.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από τον καθηγητή Li Lanjuan και τους συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο Zhejiang στο Hangzhou της Κίνας, δημοσιεύθηκε σε ένα έγγραφο χωρίς αξιολόγηση από ομοτίμους που κυκλοφόρησε την Κυριακή .

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στελέχη από 11 τυχαία επιλεγμένους ασθενείς με κοροϊό από το Hangzhou, όπου έχουν αναφερθεί 1.264 περιστατικά και στη συνέχεια εξέτασαν πόσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν να μολύνουν και να σκοτώσουν κύτταρα. Ωστόσο, οι αριθμοί κορωνοϊών της Κίνας έχουν αμφισβητηθεί, καθώς δεν έχουν επαληθευτεί.

Εντοπίστηκαν περισσότερες από 30 διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού, εκ των οποίων 19 δεν είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως.

“Το Sars-CoV-2 έχει αποκτήσει μεταλλάξεις ικανές να αλλάξουν ουσιαστικά την παθογένεια του”, έγραψε ο Li στην εφημερίδα.

Από το απόγευμα της Τρίτης, το COVID-19 έχει μολύνει περισσότερους από 804.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκότωσε τουλάχιστον 43.200. Πάνω από 4 εκατομμύρια δοκιμές έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός πρέπει να αυξηθεί για να ανοίξει ξανά η κοινωνία. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια περιπτώσεις της νόσου.

Ο ΚΟΡΩΝΑΒΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΣΗ ΤΟΥ

Η ομάδα του Li διαπίστωσε ότι μερικά από τα πιο επιθετικά στελέχη του ιού κατάφεραν να δημιουργήσουν 270 φορές το ιικό φορτίο ως τα πιο αδύναμα στελέχη. Επιπλέον, τα επιθετικά στελέχη σκότωσαν τα ανθρώπινα κύτταρα πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η «πραγματική ποικιλομορφία» των ιογενών στελεχών δεν εκτιμάται και πρέπει να γίνει κατανοητή προκειμένου να βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ CORONAVIRUS

“Η ανάπτυξη ναρκωτικών και εμβολίων,  είναι επείγουσα, πρέπει να ΤΟ λάβει υπόψη τον αντίκτυπο αυτών των συσσωρευμένων μεταλλάξεων, ειδικά των μεταλλαγμένων μεταλλάξεων, για να αποφευχθεί η πιθανή παγίδα”, έγραψαν οι συγγραφείς.

https://www.foxnews.com/science/coronavirus-mutated-at-least-30-different-strains-study-finds