«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες των επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες η υπερθέρμανση του πλανήτη όχι μόνο είναι ένας μύθος, αλλά αποτελεί μία πολύ καλοστημένη απάτη

Τι λένε οι επιστήμονες, που  διαφωνούν και ποια συμφέροντα «δείχνουν»;

Γράφει ο Κώστας Δούκας*

Kostas DoukasΠρο διετίας είχα επισημάνει, ότι το διοξείδιο του άνθρακος (CO2) δεν ευθύνεται κατά το μερίδιο που του αποδίδουν για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάλυση των ιζημάτων CO2 των παγετώνων σε βάθος πολλών χιλιάδων ετών.

Περισσότερο για την κλιματική αλλαγή αξίζει να ερευνηθεί ο ρόλος της  Γεωμηχανικής, δια της οποίας επιχειρείται ο έλεγχος του κλίματος. Επίσης είχα επισημάνει ότι τα αίτια που έχουν προκαλέσει τους παγετώνες στο παρελθόνοφείλονται στον ήλιο και ειδικότερα στην μειωμένη ακτινοβολία λόγω επιμήκυνσης της ελλειπτικής τροχιάς της Γης από το άστρο της ημέρας, που συμβαίνει κάθε περίπου 40.000 χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες των επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες η υπερθέρμανση του πλανήτη όχι μόνο είναι ένας μύθοςαλλά αποτελεί μία πολύ καλοστημένη απάτη, η οποία υποστηρίζεται από στρατιές πολιτικών, επιστημόνων, δημοσιογράφων, τραπεζιτών και άλλων παραγόντων, καθώς απώτερος στόχος είναι να πεισθεί η ανθρωπότητα ότι… ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι πρέπει να χρυσοπληρώσει την… «πράσινη» ανάπτυξη».

Το σενάριο της  υπερθέρμανση του πλανήτη διαψεύσθηκε παταγωδώς τον τελευταίο καιρό, με τις έντονες χιονοπτώσεις στην Ν. Κορέα, στην Αίγυπτο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις πρωτοφανώς χαμηλές θερμοκρασίες– χαμηλότερες ακόμη και από αυτές που επικρατούν στον… Άρη – αφού στην Βόρεια Ντακότα έφθασε στους -45 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμη και στην τροπική περιοχή της Φλώριδας, η θερμοκρασία κατέβηκε στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα έστρεψαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης στις καταγγελίες επωνύμων επιστημόνων διεθνούς κύρους και αναγνωρίσεως, αλλά και πολιτικών, οι οποίοι κατήγγειλαν την απάτη της υπερθερμάνσεως του πλανήτη ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου παρουσίασαν φωτογραφίες από δορυφόρο της ΝΑΣΑ, από τις οποίες καταφαίνεται ότι οι πάγοι της Ανταρκτικής το 2013 είχαν αισθητώς αυξηθεί σε σύγκριση με το 2012διαψεύδοντας έτσι την τήξη των πάγων λόγω υπερθερμάνσεως και καταγγέλλοντας την «πράσινη» ανάπτυξη, που σκοπό έχει να φορολογήσει ασφυκτικά τους πολίτες όλου του κόσμου. Η καταγγελία αυτή έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Σοβαρές καταγγελίες και ηχηρή παραίτηση

The Great Global Warning SwindlΜία τελείως διαφορετική προσέγγιση έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητος, όπως είχε γραφεί στο διαδίκτυο, με την προβολή του ντοκιμαντέρ: The Great Global Warning Swindl, που απενοχοποιεί την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλαγή του κλίματος του πλανήτη μας και είναι η απάντηση στο: Incovient Truth του Al Gore.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη οφείλεται στον άνθρωπο, αλλά πρόκειται απλά για την φυσική εξέλιξη, με κύριο παράγοντα την ηλιακή δραστηριότητα

Το κλίμα της Γης απλώς αλλάζει, όπως ακριβώς συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι επιστήμονες που εμφανίζονται σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ, να κάνουν λόγο για παγκόσμια προπαγάνδα και βομβαρδισμό – εκφοβισμό του κοινού από τα ΜΜΕ.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής της Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Harold Lewis παραιτήθηκε από την Ένωση Φυσικών (American Physical Society), καταγγέλλοντας ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της γιά χρηματισμό, για την συντήρηση, όπως λέει, της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης, αυτής της υπερθερμάνσεως του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην επιστολή του μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για λόγους που θα φανούν  στην συνέχεια καλλίτερα, η υπερηφάνεια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της Ένωσης, έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμία ικανοποίηση, να υποβάλω την παραίτησή μου.

Είναι φυσικό, το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη, το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, να έχει διαφθείρει τόσους πολλούς επιστήμονες και να έχει παρασύρει την Ένωση σαν ένα μεγάλο κύμα.

Είναι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου την ζωή σαν φυσικός.

Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate Documents).

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας, που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νοιώσει αποστροφή.

Και τι έκανε η Ένωση σαν οργανισμός εν όψει αυτής της πραγματικότητας;

Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε με το ρεύμα».

«Αυτό δεν είναι επιστήμη»

«Στο ενδιάμεσο διάστημα», συνεχίζει ο καθηγητής Λιούις, «το σκάνδαλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξέσπασε στα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί αυτών που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αποκαλύφθηκαν στον κόσμο.

Ήταν μία απάτη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω λόγια να περιγράψω την έκτασή της. 

Αυτό δεν είναι επιστήμη.

Άλλες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια εδώ.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι σημερινοί φυσικοί δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο ήταν παλιά.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων, ακριβώς αυτό που ο Αϊζενχάουερ είχε προειδοποιήσει μισό αιώνα πριν. Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρισεκατομμύρια δολάρια που εμπλέκονται στην ιστορία, για να μη πω τίποτε για την φήμη και την δόξα (αλλά και για τα μαγευτικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς), που είναι συνυφασμένα με το να είσαι μέλος του κλαμπ.

Το δικό σας τμήμα της Φυσικής, κύριε πρόεδρε, θα χάσει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εάν η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη εκραγεί.

 Όπως ένα παλιό ρητό λέει ότι δεν χρειάζεται να είσαι μετεωρολόγος για να δεις πού φυσάει ο άνεμος και καθώς δεν είμαι φιλόσοφος, δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ανακαλύψω σε ποιο σημείο συναντάται το προσωπικό συμφέρον με την διαφθορά, αλλά μια προσωπική ανάγνωση των δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών, καθιστά σαφές πως αυτό δεν είναι μία ακαδημαϊκή ερώτηση».

Διαβάστε επίσης:  Το… “τιτίβισμα” που σώζει ζωές

 

2500 επιστήμονες: Δεν ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα

global 1

Πολλοί επιστήμονες, όπως: οι Ian ClarkPiers CarbinJhon Cristy  και πολλοί άλλοι από την λίστα των 2.500 επιστημόνων που δεν συμφωνούν με τα αίτια της υπερθέρμανσης, κατήγγειλαν πως δεν ισχύει ότι η υπερθέρμανση προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι για την υπερθέρμανση ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακος.

Οι επιστήμονες αυτοί υποστηρίζουν ότι το κλίμα της Γης έχει υποστεί αμέτρητες αλλαγές κατά το παρελθόν κι αυτό θα συμβεί αμέτρητες φορές στο μέλλον, αλλά είναι απαράδεκτο, λένε, η όλη υπόθεση να λάβει μορφή πολιτικής ιδεολογίας.

Είναι γνωστό ότι η τελευταία περίοδος των παγετώνων, η λεγομένη Βούρμιοςάρχισε πριν από 100.000 χρόνια και έληξε πριν από 10.000 χρόνια, με διάφορες μεσοπαγετώδεις περιόδους, όπως η εποχή που διανύουμε σήμερα, καθώς η Γη οδηγείται σταθερά και με μαθηματική ακρίβεια προς μία νέα περίοδο παγετώνων, που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του Βορείου Ημισφαιρίου, όπου είναι συγκεντρωμένες οι περισσότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.

Είναι επίσης γνωστή στους νεότερους χρόνους η λεγομένη μεσαιωνική θερμική περίοδος (τότε που κατασκευάσθηκαν οι καθεδρικοί ναοί), παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ η ακόμη παλαιοτέρα θερμική περίοδος συνέβη στην εποχή του χαλκού και της παλαιολιθικής εποχής, της λεγομένης Ωλοκαίνου.

Στην νεότερη περίοδο, η αυξημένη θερμοκρασία του πλανήτη σημειώθηκε πριν από 200 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμεραχωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό το διοξείδιο του άνθρακος ούτε η δραστηριότητα του ανθρώπου.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, στην προβιομηχανική εποχή, είχαμε και πάλι υπερθέρμανση του πλανήτη, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακος από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Από το 1905 έως το 1940, οπότε υπήρχε μικρή σχετικώς βιομηχανική παραγωγήείχαμε και πάλι αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, καθώς ξέσπασε ο Β΄παγκόσμιος πόλεμος και στην συνέχεια έγινε παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για την ανασυγκρότηση του κόσμου. 

Όμως στην δεκαετία του ’70 σταμάτησε η αύξηση της θερμοκρασίας και μάλιστα, όταν στην συνέχεια αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγήη θερμοκρασία έπεσε.

Οι επιστήμονες που διαφωνούν με την διακήρυξη Αλ Γκορ, λένε ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακος, που αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό των αερίων της ατμοσφαίρας, αλλά το προκαλούν κατά κύριο λόγο οι υδρατμοί.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι εντελώς απαραίτητο για την ζωή στον πλανήτη, διότι συγκρατεί την ηλιακή θερμότητα εν μέρει καθώς οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται πάνω στην επιφάνεια της Γης και κατευθύνονται στο διάστημα

Αν δεν υπήρχε το φαινόμενο του θερμοκηπίουοι ωκεανοί και η Γη θα πάγωναν την νύκτα και θα έβραζαν την ημέρα, και αυτό αποτρέπεται, καθώς οι ηλιακές ακτίνες παγιδεύονται εξ αιτίας του φαινομένου στην τροπόσφαιρα, σε ύψος 10-12 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη.

Η θερμοκρασία αυξάνεται όσο περισσότερο ανεβαίνουμε ψηλά στην ατμόσφαιρα, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας δεν είναι αισθητή επειδή τα μόρια του αέρα είναι πολύ αραιά.

Ωστόσο οι επιστήμονες ανησυχούν σήμερα διαπιστώνοντας ότι στα ανώτερα στρώματα η αύξηση της θερμοκρασίας στην εποχή μας δεν αυξάνεται.

Οπωσδήποτε συμφωνούν ότι το διοξείδιο του άνθρακος που εκπέμπεται από την δραστηριότητα του ανθρώπου δεν έχει καμία σχέση με την άνοδο της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι η ποσότητά του είναι αμελητέα μπροστά στους 80 γιγατόννους διοξειδίου του άνθρακος που εκπέμπονται από τους βυθούς των ωκεανών.

 Η εκπομπή αυτή γίνεται όταν οι ωκεανοί θερμαίνονται, ενώ όταν ψύχονται το διοξείδιο του άνθρακος αποθηκεύεται.

Όμως χρειάζονται αιώνες για να θερμανθούν και να ψυχθούν οι ωκεανοί.

Ο Θεός Ήλιος  

sun

Το 1893 ένας Δανός αστρονόμος, ο Ε. Μόντερ, παρατήρησε για πρώτη φορά ότι οι ηλιακές κηλίδες βρίσκονταν σε ύφεση, αλλά υπήρχαν πολλοί παγετώνες.

Έκτοτε άρχισε η τήρηση αρχείου ηλιακών κηλίδων σε συνάρτηση με το κλίμα.

Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ηλιακές κηλίδες, που είναι έντονα μαγνητικά πεδία, καθορίζουν το κλίμα της Γης και πιό συγκεκριμένα της θερμοκρασίας της.

Σήμερα μερικοί επιστήμονες κάνουν κλιματικές προβλέψεις με δεδομένα που αντλούν αποκλειστικά από τον ήλιο (κηλίδες, μαγνητικό πεδίο, ηλιακός άνεμος κ.ά.) και οι προγνώσεις αυτές είναι μεγίστης ακριβείας, ενώ οι άλλες προγνώσεις που γίνονται με τα παραδοσιακά δεδομένα, πολλές φορές δεν επαληθεύονται.

Περί υπερθέρμανσης: Πώς άρχισε;

Πώς ξεκίνησε όμως η παραπληροφόρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που σήμερα έχει προσλάβει γιγαντιαία μορφή παγκοσμίων διαστάσεων με τεράστιες οικονομικές προεκτάσεις;

Η ιστορία άρχισε με μία εκπομπή του BBC το 1974, οπότε είχαν σημειωθεί έντονες καταιγίδες και διατυπώθηκε η υποψία μήπως είχε αρχίσει να ζεσταίνεται ο πλανήτης με πιθανή αιτία ευθύνης το διοξείδιο του άνθρακος που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η υπόθεση επενδύθηκε με επιστημονική επιχειρηματολογία, που διατυπώθηκε από τον φυσικό Μπερ Μπόλιγκ, ο οποίος μίλησε για υπερθέρμανση του πλανήτη από το CO2 που εκπέμπει η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ μέχρι τότε η κρατούσα αντίληψη ήταν ότι η Γη βαδίζει προς νέα περίοδο παγετώνων, που είναι και η αλήθεια.

Το θέμα πολιτικοποιήθηκε επί των κυβερνήσεων Θάτσερ, καθώς υπήρχαν φόβοι γιά ενεργειακή ανασφάλειαμε κλονισμό της εμπιστοσύνης στα αποθέματα της Μέσης Ανατολής.

Η ανασφάλεια αυτή ενίσχυσε τα προγράμματα της πυρηνικής ενέργειας

Τεράστια κεφάλαια επενδύθηκαν με το πρόσχημα της προστασίας του πλανήτη από την υπερθέρμανση και της επάρκειας ενέργειας για την ανθρωπότητα, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον, ενώ ήταν και τότε γνωστό ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα πυρηνικά απόβλητα, αλλά και από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις των πυρηνικών σταθμών, είναι ανεπανόρθωτη.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη σαν σύνθημα έπιασε

Ήταν απλό και εύγλωττο.

Κανείς δεν αναζητούσε αν το ενδεχόμενο αυτό έστεκε επιστημονικά, ενώ ο πολύς αδαής κόσμος άρχισε να πιστεύει και να αισθάνεται ένοχος, ότι κινώντας τα αυτοκίνητά του και τις μηχανές του, βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και εμφανιζόταν πρόθυμος να εφαρμόσει κάθε μέτρο που θα μπορούσε να μειώσει την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα.

Οι συνεχείς διεθνείς διασκέψεις για το περιβάλλον και τα κατά τόπους μέτρα των κυβερνήσεων, παγίωσαν την αντίληψη της υπερθέρμανσης.

Μετά την πτώση του Κομμουνισμού, πολλοί κομμουνιστές από ακτιβιστές έγιναν οικολόγοι, καθώς ο αντικαπιταλισμός δεν είχε (και δεν έχει) περάσει.

Από τις αρχές του 1990 έγινε πολιτική εκστρατεία για την υπερθέρμανση με την διάθεση πολλών κυβερνητικών κονδυλίων.

Μία ομάδα επιχειρηματιών ενδιαφερόταν πολύ γι’ αυτό και ο κύκλος των εξαρτωμένων από την επιτυχία της καμπάνιας περί υπερθέρμανσης αυξανόταν συνεχώς.

Πολλοί καθηγητές, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, κλιματολόγοι, μετεωρολόγοι κ.ά. κινδύνευαν πλέον να χάσουν την δουλειά τουςαν δέχονταν ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση, αλλά προσωρινή αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, σαν αυτές που είχαν σημειωθεί άπειρες φορές στο παρελθόν.

Από τα αρχεία της Γροιλανδίας προκύπτει ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια η τήξη των πάγων ποτέ δεν ήταν δραματική.

Μάλιστα, πριν από 7000 χρόνιαοι πάγοι έλιωναν γρηγορότερα από σήμερα.

Και τότε δεν υπήρχε φυσικά η ανθρώπινη βιομηχανική δραστηριότητα.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι οι πάγοι στους πόλους αυξομειώνονται πάντοτε με φυσικό τρόπο.

Οι επιστήμονες που αντικρούουν την υπερθέρμανση παρατηρούν ότι οι οικολόγοι μιλούν γιά τους πάγους που σπάνε και πέφτουν στην θάλασσα, αλλά δεν λένε ότι οι πάγοι κινούνται διαρκώςούτε αναφέρονται στις καταβυθίσεις της στεριάςούτε και στην διαστολή των ωκεανών, που θα κρατήσουν πολλές χιλιάδες χρόνια.

Για να ενισχύσουν την φαρέτρα των επιχειρημάτων τους οι οικολόγοι επικαλούνται την δήθεν μετανάστευση των κουνουπιών από τις θερμότερες στις ψυχρότερες περιοχές, και το αποδίδουν αυτό στην υπερθέρμανση.

Όμως τα κουνούπια υπάρχουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης και έχουν συμβεί εκατομμύρια θάνατοι από κρούσματα ελονοσίας και άλλων ασθενειών σε βόρεια κλίματα και στην Ρωσία.

Τελικά, θεσμοθετήθηκε ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή, καθώς πλέον χιλιάδες επαγγέλματα εξαρτώνται από την υπερθέρμανση.

Αν εναντιωθεί κανείς στην υπερθέρμανση με αιτία τον άνθρωπο θεωρείται πλέον σαν αρνητής του… ολοκαυτώματος.

Το κίνημα έχει πλέον αποκτήσει τεράστια δύναμη, η καταστροφολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι αντίθετες φωνές αποσιωπώνται.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Αφρική 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρισμό και καίνε ξύλα και αποξηραμένα κόπρανα ζώωνεκλύοντας στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες σωματιδίωνπου αποτελούν τήν χειρότερη μόλυνση της ατμόσφαιρας και προκαλώντας τυφλώσεις και καρκίνους στους αφρικανικούς λαούς, καθώς οι καλώς φυλασσόμενες εκεί εγκαταστάσεις του ΟΗΕ απαγορεύουν στην ουσία την χρήση του ηλεκτρισμού, καθώς δέχεται την παραγωγή του μόνο από την αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Παρόμοια επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση (αιθαλομίχλη) δημιουργείται και στην Ελλάδα, εξ αιτίας της εμμονής της κυβέρνησης να καθιστά απαγορευτική λόγω κόστους την χρήση πετρελαίου θέρμανσης, λαμβάνοντας άλλα πολύπλοκα ημίμετρα που δεν πρόκειται καθόλου να μειώσουν την αιθαλομίχλη, αν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την δημιουργία της λόγω χρήσης τζακιών. 

Η μοίρα των Ελλήνων δεν διαφέρει από εκείνη των αφρικανικών λαών.

Η Γεωμηχανική και οι αεροψεκασμοί

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που συνδέουν την επιχειρηματική διάσταση των αεροψεκασμών, που γίνονται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου, με την υπερθέρμανση.

Όλοι μασούν τα λόγια τους γιά το θέμα αυτό.

Οι αεροψεκασμοί γίνονται με βάση την λεγομένη εφαρμοσμένη γεωμηχανική, που είναι η επιστήμη η οποία μελετά το κλίμα.

Υποτίθεται ότι οι αεροψεκασμοί χημικών αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία από την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο γνωστός οικονομολόγος Δ.Καζάκης υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής, συνδέεται με τα χρηματιστηριακά παράγωγα καιρού.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι παρατηρούμενες κλιματικές αλλαγές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα να μην οφείλονται μόνο στην φυσιολογική εξέλιξη του γήινου κλίματος, όπως υποστηρίζουν οι διαφωνούντες με την υπερθέρμανση επιστήμονες, αλλά να ενισχύονται με τα πειράματα αυτά, προκειμένου να πεισθεί η ανθρωπότητα ότι ευθύνεται γιά την υπερθέρμανση. 

Οι επιστήμονες διερωτώνται, αν οι αεροψεκασμοί κάνουν καλό, τότε γιατί μας τους κρύβουν;

Μια μικρή κλίκα πανεπιστημιακών λαμβάνουν τεράστιες χορηγίες από ανθρώπους σαν τον Αμερικανό μεγιστάνα Μπίλ Γκέιτς ή τον Άγγλο Ρίτσαρντ Μπράνσον για την προώθηση πειραμάτων γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αεροπλάνα χωρίς διακριτικά ψεκάζουν σε προεπιλεγμένες ημερομηνίες, απογειώνονται  από συγκεκριμένα αεροδρόμια και ασφαλώς με την άδεια των αρμοδίων αρχών, αλλά οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για το φαινόμενο.

Το προβάδισμα  της Αίγινας

aigina

Θα φανεί παράδοξο ίσως, αλλά οι δημοτικές αρχές της Αίγινας μπήκαν στο σχετικό αρχείο και υπέβαλαν μήνυση, επειδή φοβήθηκαν ότι οι αεροψεκασμοί θα βλάψουν την καλλιέργεια και παραγωγή του περίφημου αιγινήτικου φυστικιού.

Ωστόσο η μήνυση αυτή έμεινε στο αρχείο, καθώς οι δικαστικές αρχές θεώρησαν το θέμα ως πρωτόγνωρο, καθώς τα δημοσιεύματα δεν παρέχουν πάντα επαρκές υλικό γιά να κινητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές.

Πάντως η υποβληθείσα μήνυση από την δημοτική αρχή Αιγίνης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και, ίσως, ένα καλό προηγούμενο.

Οδεύουμε προς Παγετώνα;

Σε επίμετρο των όσων γράφουμε στο άρθρο αυτό περί της φενάκης της κλιματικής αλλαγής, ήλθε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι προειδοποιούν για την έλευση «μικρού παγετώνος», επειδή ο ήλιος «έχει πάει για ύπνο» και το γεγονός αυτό της μειωμένης ηλιακής δραστηριότητοςθα μπορούσε να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Γη.

Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι θα ζήσουμε μία εποχή πολύ παρόμοια με εκείνη που συνέβη το 1645όταν χτύπησε την Γη ένας μίνι παγετώνας, με αποτέλεσμα να παγώσει ακόμη και ο Τάμεσης.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η δραστηριότητα του Ηλίου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 100 χρόνια και πιστεύεται ότι η ηλιακή ανάπαυλα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στην Γη.

Υπάρχει, λένε, μία πιθανότητα 20% να οδηγηθούμε σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την  θερμοκρασία του πλανήτη.

Ό,τι μέτρο κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, είπε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Χάρισον μιλώντας στο BBC, οι ηλιακές μετρήσεις μειώνονται.

«Είμαι ηλιακός φυσικός εδώ και 30 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας επίσης ότι το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρύους χειμώνες, παρόμοιους με εκείνους που καταγράφηκαν το 1645 και διήρκεσαν μέχρι το 1715, όταν οι ηλιακές κηλίδες έγιναν εξαιρετικά σπάνιες.

«Υπήρχαν ψυχροί χειμώνες, είπε, και επρόκειτο σχεδόν γιά μία μίνι εποχή παγετώνων».

Την ίδια άποψη περί ελεύσεως μίνι παγετώνος υποστηρίζει και η επιστήμων Λούσι Γκριν του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου. 

«Έχουμε στην διάθεσή μας, λέει, παρατηρήσεις 400 ετών και όλα δείχνουν ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία παρόμοια κατάσταση με εκείνη του 1645».

Ο καθηγητής  Μάικ Λόκγουντ του Πανεπιστημίου του Ρέντιγκ τόνισε επίσης ότι οι  πιό χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα κλιματολογικά συστήματα

   «Ελπίζουμε, είπε, ότι μέσα σε 40 χρόνια υπάρχει πιθανότητα 10% έως 20% να γυρίσουμε πίσω στο 1645».

Άλλη μία σημαντική πληροφορία προέρχεται από την NASA, η οποία προειδοποίησε ότι «κάτι αναπάντεχο συμβαίνει στον Ήλιο».

Κι αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες της NASA που φωτογράφισαν αύξηση (και όχι μείωση, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί της υπερθέρμανσης του πλανήτη) των πάγων στους πόλους μέσα σε ένα χρόνο.

*Ο Κώστας Δούκας είναι δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ), ερευνητής και  συγγραφέας, ( μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) και ασχολείται επί  40ετία με την Ομηρική γραμματεία.

https://ecozen.gr/2019/02/gi-sta-prothyra-yperthermansis-pagetona/

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός μιλώντας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εκδήλωση που διοργάνωσε, ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ.

“Υπάρχουν περιοχές με μεγάλη δυσκολία”, είπε ο κ. Ζερεφός επικαλούμενος αδημοσίευτα στοιχεία από την πιο πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής, που έχει συστήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα μοντέλα που μελετήθηκαν υπάρχουν δυσμενείς προβλέψεις για περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και ότι από τη μείωση των βροχοπτώσεων η Δυτική Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ερημοποίηση, την ξηρότητα που θα επικρατήσει.

Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, θα αυξηθούν οι δασικές πυρκαγιές καθώς “η επικίνδυνη περίοδος του καλοκαιριού θα διευρυνθεί σε περισσότερες από 40 ημέρες, έναντι 20 σήμερα”.

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως εξήγησε ο κ. Ζερεφός, έχει να κάνει με τη “συνέργεια” εναλλασσόμενων ακραίων φαινομένων.

“Η χώρα μας υποφέρει από πάρα πολλά ακραία φαινόμενα και τη συνέργειά τους.

Για παράδειγμα μία πλημμύρα ακολουθείται από περίοδο ξηρασίας και μέσα σε αυτήν την περίοδο η χώρα τρέμει και όλη αυτή η παλμική ακαθόριστη κίνηση οδηγεί σε αποσταθεροποίηση του εδάφους και στην προσεχή πλημμυρίδα”, σημείωσε.

“Αβίωτη η κατάσταση με τους καύσωνες, αν δε σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία”

Σε ό,τι αφορά τις παγκόσμιες προβλέψεις, επισήμανε ότι στο χειρότερο σενάριο τα αποτελέσματα δείχνουν πολύ μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας, δείχνουν αύξηση πάνω από 3 βαθμούς, αν μέχρι το 2050 δεν έχουμε σταθεροποιήσει τη θερμοκρασία του πλανήτη, “κάτι που θα οδηγήσει σε μια υπερθέρμανση που θα είναι σχεδόν αβίωτη, όταν έχουμε έναν καύσωνα κάθε λίγες βδομάδες, τότε το πράγμα γίνεται πάρα πολύ σοβαρό”.

“Ο άνθρωπος δε θα κοιτάζει να σωθεί μόνο από τις σφαίρες, δε θα κοιτάζει να πάει να αρπάξει την ευκαιρία της Ευρώπης, αλλά θα κοιτάξει να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από τη δίψα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, υπογραμμίζοντας ότι “όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα στην οποία έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να πάμε με τις ΑΠΕ, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, με λιγότερους πολέμους και με λιγότερο αίμα για το πετρέλαιο”.

Αναφερόμενος στις ανθρωπογενείς επιδράσεις στον πλανήτη ο κ. Ζερεφός συνόψισε: “Τα τελευταία 100 χρόνια ο πληθυσμός της γης τετραπλασιάστηκε και έχει ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έφτασε τον διπλασιασμό ανά 40 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια οι εκπομπές της βιομηχανίας αυξήθηκαν 40 φορές και η χρήση της ενέργειας 16 φορές.

Τον 20ο αιώνα η ανθρωπότητα χρησιμοποίησε δεκαπλάσια ενέργεια από όλη όση είχε χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα χίλια χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια τα αέρια του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί κατά 30%, το διοξείδιο του άνθρακα και κατά 100% το μεθάνιο, για να φθάσουν τις υψηλότερες τιμές των προηγούμενων 15 εκατομμυρίων ετών.

Οι εκπομπές των οξειδίων του αζώτου στην ατμόσφαιρα από τα ορυκτά καύσιμα και από την καύση της βιομάζας και οι εκπομπές του διοξειδίου του θείου από τη βιομηχανία ξεπέρασαν τις εκπομπές από φυσικές πηγές αυξάνοντας δευτερογενώς τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων με συνέπειες στην υγεία.

Τα τελευταία σαράντα χρόνια καταστρέψαμε όσο όζον παρήγαγε η φύση μέσα 1,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τον τελευταίο αιώνα απελευθερώσαμε στην ατμόσφαιρα τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο χρειάστηκε η φύση να απομακρύνει μέσα σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια στα πρώτα στάδια της φωτοσύνθεσης”.

Στην εκδήλωση ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ τίμησε τον κ. Ζερεφό για τη συνεισφορά του, όπως και τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Κύρο Υάκινθο –για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ελληνικού UAV, αλλά και τον επιχειρηματία, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου για την κοινωνική προσφορά του.

“Αποσκοπούμε να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική σχέση με παλαιούς μας φοιτητές, καθηγητές και επίτιμους διδάκτορες στην Ελλάδα και ανά την υφήλιο, με απώτερο στόχο το πανεπιστήμιό μας και η Θεσσαλονίκη να καταστεί μητροπολιτικό κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στα Βαλκάνια, την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής, Νίκος Παπαϊωάννου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/klimatiki-allagi-poies-periohes-tis-elladas-apeilei-me-ypobathmisi-sos-apo-ton-kathigiti

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>