«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θρησκεια των Φιλοσοφων

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Η εξέλιξη των θρησκειών – ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Λένε κάποιοι οτι περίπου το 50 % του πληθυσμού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εγκατέλειψε οικειοθελώς την αρχαία θρησκεία ( οι υπόλοιποι είναι γνωστό οτι “πείσθηκαν” με το σπαθί ! ) .

Γιατί ;
Υποθέτω οτι κάποιοι αρχαίοι διανοητές είχαν φέρει την ιδέα οτι πιό λογικό είναι να υπάρχει ΕΝΑΣ θεός και όχι πολλοί που μάλιστα ερίζουν ή έχουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους !

Πήγαν προς τον χριστιανισμό που τότε ουδεμία σχέση είχε ακόμη με το τέρας που κατασκεύασε ο “μέγας” Κωνσταντίνος .

Τα χρόνια πέρασαν και πολλοί εγκαταλείπουν σήμερα τις αβρααμικές θρησκείες .

Γιατί ;


Διότι οι επιστήμονες έφεραν την ιδέα οτι ο άνθρωπος είναι ένα ασήμαντο όν μέσα στο Σύμπαν και το ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΕΣ είναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ θεός δεν τον παρακολουθεί για να καταμετρήσει πόσες φορές αυνανίζεται , ούτε του έχει ετοιμάσει χλοερούς παραδείσους και καυτές κολάσεις .

ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΕΣ ;

Ο άνθρωπος πάντα αναζητούσε απάντηση στο ερώτημα “ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ; ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ;” .
Δυστυχώς το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με κανένα επιστημονικό πείραμα ( προς το παρόν ) .
Πρέπει μόνοι μας να επινοήσουμε μια απάντηση .

Εάν η απάντηση περιέχει την λέξη “θεός” τότε την λέμε “ΘΡΗΣΚΕΙΑ” .

Εάν δεν περιέχει αυτή την λέξη τότε την λέμε “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ” .
Ο λόγος ύπαρξης του ανθρώπου έχει πλέον ανακαλυφθεί .
Ο άνθρωπος υπάρχει σαν ΕΞΑΡΤΗΜΑ του Σύμπαντος ( όχι σαν αφεντικό ) και η αποστολή του είναι

– Να προστατεύει την Ζωή ( πχ απο πτώση μετεωρίτη )

– Να εξελίσσει την Ζωή ( να παράγει όλο και τελειότερα όντα )

– Να διασπείρει την Ζωή ( σε άλλους πλανήτες )

οπότε ιδού ο πυρήνας της Νέας Θρησκείας ( βλέπε http://lofos.info/pythas/tie-filosof.html ) .

Σήμερα το πλέον καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι το πώς θα εξελίξουμε ούτε το πώς θα διασπείρουμε την Ζωή .

Το πρόβλημα είναι το πώς θα την προστατέψουμε απο τον άνθρωπο – καταστροφέα .

Η Νέα Θρησκεία επ’ αυτού έχει να καταθέσει κάποιες λογικοφανείς ιδέες :

ΙΔΕΑ Α) Το πρόβλημα του πλανήτη μας αρχίζει απο το ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστά υποείδη ανθρώπου : Ο Άνθρωπος – Φιλόσοφος και ο Άνθρωπος – Καταστροφέας .

Ο Άνθρωπος – Καταστροφέας μετέχει σε έναν τεράστιο παρασιτικό οργανισμό που τρέφεται απο το πετρέλαιο .

Αυτός ο παρασιτικός οργανισμός επιτίθεται στο οικοσύστημα του πλανήτη Γή και προκαλεί όλα τα προβλήματα .
( Βλέπε λεπτομέρειες στην http://lofos.info/pythas/oil-worm.html και στην

https://www.facebook.com/%CE%9D%CE%95%CE%9F-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%91%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%85-599066357091214/?modal=admin_todo_tour )

ΙΔΕΑ Β) Στον μικρόκοσμο των υποατομικών σωματιδίων , των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων ίσως δεν ισχύουν οι γνωστοί λογικοί νόμοι που ξέρουμε .

Ίσως το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να μπορεί να επηρεάζει το παρελθόν και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ την ΑΙΤΙΑ !

Το ίδιο ίσως ισχύει και σε μεγάλη κλίμακα : Το Σύμπαν ( μπορούμε να το δούμε και σαν ΕΝΑ σωματίδιο ) μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν του και να δημιουργεί τις αιτίες .

Δηλαδή επειδή ΘΕΛΕΙ να δημιουργήσει ζωή , η ζωή ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ στο παρελθόν και δημιουργεί την ανομοιόμορφη κατανομή της ύλης που θα δημιουργήσει γαλαξίες , άστρα , ΠΛΑΝΗΤΕΣ ( με νερό και ατμόσφαιρα ) !

Κάθε θρησκεία έχει σαν πυρήνα κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά ( αν μπορούσε να αποδειχθεί δεν θα την λέγαμε “θρησκεία” ) .

Οι αρχαίοι πίστευαν οτι οι θεοί μπορούν να παρευρίσκονται στο δωμάτιο ( αόρατοι ) χωρίς να υπάρχει κάποιο όργανο ικανό να τους ανιχνεύσει .

Οι χριστιανοί πίστευαν οτι μπορεί ο γιαχβέ να είναι στο δωμάτιο χωρίς να υπάρχει επιστημονικό όργανο ικανό να τον ανιχνεύσει .

Σήμερα λέμε οτι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ γύρω απο κάθε πηγή ενέργειας να δημιουργείται μια ΘΕΛΗΣΗ ( δεν μπορούμε να την ανιχνεύσουμε με όργανα ) που θέλει να δημιουργεί όντα χαμηλής εντροπίας και υψηλής οργάνωσης .

Πρώτα μικρόβια , μετά ανθρώπους και μετά οντά που να μπορούν να ζήσουν και έξω απο την ατμόσφαιρα .

Δηλαδή σκεπτόμενα όντα απο πυρίτιο και μέταλλο .

Η ζωή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !

Ξεκινά απο τις θερμές πηγές και θέλει να αποικίσει την Σελήνη , τον Ερμή , τον Άρη , στους δορυφόρους του Δία , το μεσοπλανητικό διάστημα … Όπου υπάρχει φώς ( ενέργεια ) υπάρχει ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ζωή .

Και η ζωή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .

Η ζωή λοιπόν μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν και να εξαλείφει κάθε τί που την εμποδίζει να επεκταθεί .
Σήμερα πχ μια άθλια συμμορία τραπεζιτών κοντεύει να καταστρέψει τον πολιτισμό .

Αν καταστραφεί ο πολιτισμός δεν θα δημιουργηθούν ποτέ τα ευφυή μεταλλικά όντα που θα ζήσουν στην Σελήνη , στον Ερμή και στον Άρη .

Η ζωή λοιπόν επεμβαίνει στο παρελθόν και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ανθρώπους μιμιδιο-μηχανές : Δηλαδή έχουν καταληφθεί απο την ΙΔΕΑ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !

Όλοι εμείς που αδιαφορούμε προκλητικά για μια FERRARI , ένα ROLEX , ένα κόττερο , ένα ακριβό κοστούμι είμαστε υπηρέτες- απεσταλμένοι απο το μέλλον.
Όσο πιό μεγάλη η μάζα του ηλιακού συστήματος και όσο μεγαλύτερη η ροή ενέργειας , τόσο μεγαλύτερη και η ΘΕΛΗΣΗ που μπορεί να επεμβαίνει στο παρελθόν .

Η μάζα του Ήλιου μας και των πλανητών του είναι σχετικά μικρή .

Γι’ αυτό και η ΘΕΛΗΣΗ δεν είναι αρκετά ισχυρή .

Επιτρέπει ( εδώ και πολλές δεκαετίες ) τους τραπεζίτες να καθυστερούν την πορεία προς το διάστημα .

Σπαταλούν τους πόρους της Γής σε όπλα και ανόητα καταναλωτικά αγαθά αντί να ερευνούν για τεχνητή νοημοσύνη και Διάστημα .

Επέτρεψε τον “μέγα” Κωνσταντίνο να ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΕΙ την ανθρωπότητα προς τον Μεσαίωνα .

Και ο Μεσαίωνας καθυστέρησε την πορεία προς το Διάστημα περίπου 1300 χρόνια !

Αν δεν υπήρχε ο Μεσαίωνας θα έπρεπε να είχαμε πατήσει στην Σελήνη ήδη απο το 700 μΧ !!!

Φαντασθείτε ΠΟΥ θα ήμασταν σήμερα !

Πιθανόν μια μεγάλη καταστροφή ζωής στο σύστημα α-Κενταύρου ( 4 έτη φωτός μακρυά απο εμάς ) νέκρωσε το σύστημα .

Η μάζα του νεκρού συστήματος περιήλθε στο οικόπεδο της δικής μας ΘΕΛΗΣΗΣ που θέλει τώρα να κατακτήσει ( και να αποικήσει ) και τα δύο συστήματα .

Η αύξηση της μάζας αύξησε και την δύναμη της ΘΕΛΗΣΗΣ που μπορεί πλέον να επεμβαίνει δυναμικά στο παρελθόν και να δημιουργεί ανθρώπους μιμιδιο-μηχανές πιό πολλούς και πιό μαχητικούς απο ποτέ .

Έτσι τα πράγματα για τους τραπεζίτες ( και τους άλλους οπαδούς του Μ. Κωνσταντίνου ) έγιναν πολύ σκούρα και το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιό σκούρο γι’ αυτούς !

ΙΔΕΑ Γ ) Αν η ιδέα επέμβασης στο παρελθόν φαίνεται παρατραβηγμένη για κάποιους , υπάρχει και η ιδέα των “αντισωμάτων” που είναι πολύ πιο κοντά σε αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα :

Το οικοσύστημα του πλανήτη αντιλαμβάνεται οτι ο σημερινός άνθρωπος είναι ένα καρκίνωμα .

Όπως κάθε φυσιολογικός οργανισμός , παράγει αντισώματα για να καταστρέψει τον καρκίνο .

Τα “αντισώματα” αυτά είναι όσοι αυτοχαρακτηρίζονται “φιλόσοφοι” ή “σκεπτόμενοι” !

Όλοι αυτοί που αισθάνονται οτι είναι οι μόνοι βλέποντες σε έναν κόσμο τυφλών .

Οι μόνοι λογικοί σε ένα πλοίο τρελλών που κατευθύνεται στα βράχια .

ΙΔΕΑ Δ ) Οι διάφορες ινδικής προέλευσης θεωρίες μιλούν για “εκτόπλασμα” .

Δηλαδή η πίστη και η προσμονή εκατομμυρίων πλασμάτων δημιουργεί ένα “όν” , ένα εκτόπλασμα , που δρά σαν ανεξάρτητη οντότητα .

Παρομοίως και η απελπισία και η οδύνη δισεκατομμυρίων πλασμάτων σε σφαγεία , άθλιες φάρμες , φαβέλες , βρώμικες πόλεις δημιουργεί ένα εκτόπλασμα που θέλει να καταστρέψει αυτόν τον άρρωστο πολιτισμό .

Όλοι οι  Σκεπτόμενοι και οι Φιλόσοφοι είναι υπηρέτες αυτού του εκτοπλάσματος .

ΙΔΕΑ Ε ) Οι άνθρωποι κάνουν επιστημονική έρευνα διότι έχουν την ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ να μάθουν τί είναι και πώς λειτουργεί το Σύμπαν ( ένας απο τους λόγους που γίνεται επιστημονική έρευνα ) .

Ο άνθρωπος όμως είναι κομμάτι του Σύμπαντος .

Δηλαδή το Σύμπαν προσπαθεί να κατανοήσει τον εαυτό του !

Τί θα συμβεί όταν μια εικόνα του Σύμπαντος θα είναι αποθηκευμένη σε τεράστιας έκτασης ηλεκτρονικά κυκλώματα που θα καλύπτουν την επιφάνεια κάθε άνυδρου πλανήτη ;

Ίσως κάτι ενδιαφέρον .

Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ένα εξάρτημα του Σύμπαντος και ο ρόλος του είναι να επεκτείνει την ΓΝΩΣΗ .

Ιδού το πιθανό νόημα της Νέας Θρησκείας .

————————

Υ.Γ. Η ίδια ΘΕΛΗΣΗ επενέβει και σε εγκεφάλους του κινηματογράφου και δημιούργησε τον θρύλο του STAR WARS όπου γίνεται λόγος για μια μυστηριώδη ΔΥΝΑΜΗ που υπάρχει στον γαλαξία !

Αναφέρεται σε καλούς ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ( JEDI ) που ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ απο την ΔΥΝΑΜΗ και ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ την κοινωνία των λογικών όντων και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα πολυτελή αγαθά !

Άνετα θα μπορούσε κάποιος να πεί οτι η ΘΕΛΗΣΗ ( πείτε την και ΔΥΝΑΜΗ ) επηρέασε τον Πλάτωνα ώστε να μιλήσει για διακυβέρνηση απο ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ και τους κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν το STAR WARS όπου οι ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ πολεμούν κάποιους ΚΑΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ( μαντέψτε ποιούς εννοεί!)

Υ.Γ. 2 Για τις μιμιδιο-μηχανές θα ακολουθήσει σύντομα ειδικό άρθρο .

Υ.Γ. 3 Αν δεχτούμε οτι Η ΘΕΛΗΣΗ επιθυμεί όλο και εξυπνότερα όντα τότε ο άνθρωπος , τα έθνη και οι φυλές του είναι ένα ασήμαντο σκαλοπατάκι στην μεγάλη πορεία της εξέλιξης .

Επομένως οι ανθρωποκεντρικές ιδεολογίες ( ιουδαϊσμός , χριστιανισμός , ισλαμισμός , κομμουνισμός , εθικοσοσιαλισμός ) μοιάζουν παιδαριώδη κατασκευάσματα .
Το ίδιο και οι διάφοροι εθνικισμοί .

Ο άνθρωπος είναι ΓΕΦΥΡΙ προς κάτι ανώτερο ( το είπε πρώτος ο Νίτσε ) .

Ασφαλώς είναι γελοίο το θέαμα να βλέπεις οπαδούς του γιαχβέ να θέλουν να αποσπάσουν εδάφη απο οπαδούς του Αλλάχ .

Αν μπορούσαν να μιλήσουν τα εδάφη θα έλεγαν οτι τους απεχθάνονται αμφότερους !

Στην πραγματικότητα υπάρχουν ΔΥΟ μόνο έθνη :
Α) Το Έθνος των Άστρων .

¨Οσοι ανήκουν εδώ – Ποθουν την Γνώση – Θέλουν να συνεχιστεί η εξέλιξη της ζωής μέχρι να φθάσουμε στα όντα που θα κατοικούν στους άνυδρους πλανήτες και ακόμα παραπέρα .
– Δεν έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα να ικανοποιήσουν τον στόμαχο και τα γεννητικά όργανα .

Β) Το Έθνος της Λάσπης ( ή του χώματος ) .

Όσοι ανήκουν εδώ
– Νοιάζονται μόνο για τον στόμαχο και τα γεννητικά τους όργανα .

– Η Γνώση τους ενδιαφέρει μόνον εφ΄ όσον εξυπηρετεί τα δύο προηγούμενα .

– Επ ουδενί λόγο θέλουν να υπάρξει πιό έξυπνο όν απο τον άνθρωπο διότι θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην κατανάλωση των υλικών αγαθών .

– Είναι αυτοί που επανδρώνουν τους στρατούς των ανθρωποκεντρικών ιδεολογιών .

Το Έθνος της Λάσπης ωφελείται απο την ύπαρξη του Έθνους των Άστρων . Κερδίζει όλα τα αγαθά της Επιστήμης .

Το Έθνος των Άστρων μπορεί να ζήσει και μόνο του .

Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει τρόπος συμβίωσης των δύο εθνών .

Δεν είναι αναγκαίο να πολεμήσουν μέχρις εξόντωσης του ενός .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 13-6-2017
Δεν είναι γνωστό εάν στο μέλλον υπάρξουν και ιερείς της θρησκείας των Φιλοσόφων .

Πάντως εάν υπάρξουν θα διαφέρουν ριζικά απο τους ιερείς των αβρααμικών θρησκειών :

1) Θα είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ νεαροί και εμφανίσιμοι .

Οι γυναίκες είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ σαν ιερείς .

2) Δεν θα πληρώνονται απο το Δημοσιο ταμείο .

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο ιερέας να πληρώνεται απο το δημόσιο ταμείο !

Να βιοπορίζεται απο άλλη εργασία ή να πληρώνεται απο τις εθελοντικές εισφορές του λαού .

Ούτε είναι και τόσο καλό να είναι αποκλειστικά ιερέας .

Καλό είναι να μην ζεί μόνο απο τις εισφορές του λαού .

Να έχει και άλλες πηγές εισοδήματος .

3) Ο λαός θα εκλέγει τους ιερείς .
Οι ιερείς τον επόμενο βαθμό κλπ .

Και όλοι αυτοί να είναι ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ανά πάσαν στιγμήν .
Στις αβρααμικές θρησκείες ο ιερέας επιλέγεται εκ των άνω .

Ο λαός τον πληρώνει αλλά άλλος τον εκλέγει !

Κάποιοι μόλις ακούν την λέξη “θρησκεία” ο νούς τους πάει σε απατεώνες που θέλουν να φέρουν άλλον έναν θεό αποβλάκωσης και φόβου .

Η Θρησκεία των φιλοσόφων δεν είναι τέτοια .

“Θρησκεία” δεν σημαίνει οπωσδήποτε και πρόταση περί θεού .

Ο,τι δήποτε απαντά στο ερώτημα “ΠΩΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ; ” μπορεί να ονομασθεί θρησκεία ( ή Φιλοσοφία) .
Εφ’ όσον οι απαντήσεις που παρατέθηκαν δεν περιλαμβάνουν την λέξη “θεός” , θα έπρεπε να μιλάμε για “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ” .

Επειδή όμως ο όρος “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ” ακούγεται λίγο περίεργος , γι’ αυτό προτιμήσαμε τον όρο “ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ” .

——————————–
Γέγραφε : Πυθαγόρας Πυθαγορίδης ( https://www.facebook.com/%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-576655192728510/?modal=admin_todo_tour )

 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Θρησκεια των Φιλοσοφων

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>