«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

ΕΔΩΣΕ 532 ΕΚΑΤ. ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ 8 ΕΚΑΤ. ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ 45-50 ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ίσως ήταν η πιο δύσκολη χρονιά με πολλά εμπόδια για την καπνοβιομηχανία “Καρέλια”, που είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία στον κλάδο, εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε την Διοίκηση της εταιρίας, την οικογένεια Καρέλια να δώσουν παροχές ύψους 3,85 εκατ. ευρώ προς το προσωπικό και δωρεές προς κοινωφελείς φορείς.

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας κατά τον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό και την πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ιστορικής εταιρίας με τα 132 χρόνια ιστορίας παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, που είδε με κόπο και με στρατηγική τα νούμερά της να αυξάνονται!

 

Η προσαρμογή της εταιρίας ΚΑΡΕΛΙΑ στο σύστημα ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων, που επεβλήθη από την Ε.Ε. αποτέλεσε το μεγαλύτερο στοίχημα για την χρονιά που ολοκληρώθηκε με την “ομάδα ιχνηλασιμότητας” να πετυχαίνει τον δύσκολο και ακριβό στόχο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ανδρέας Καρέλιας στην “ομάδα ιχνηλασιμότητας” η οποία όλο το χρόνο “έτρεξε” το σχετικό πρόγραμμα. Ο κ. Καρέλιας αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στους Βασίλη Σπυρόπουλο, Γιώργο Γραμματικόπουλο, Σταμάτη Γλύκα, Βασίλη Μπούρο, Ζώη Δάγκαρη, Γιώργο Καψαμπέλη και Γιώργο Αλετρά, αλλά και στην σημαντική συμβολή στην προσπάθεια αυτή των Δημήτρη Πουλόπουλου, Γιώργου Αλεβιζόπουλου, Βαγγέλη Γαϊτάνη, Γιάννη Κουρλέτη και Στέλιου Κουρή.

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

Στην γιορτή μάλιστα παρουσιάστηκε και το πρώτο κουτί, που παρήχθη με την διαδικασία της ιχνηλασιμότητας, στο οποίο όσοι αποτελούν την “ομάδα” έχουν υπογράψει και προσεχώς θα λάβει ιδιαίτερη θέση στον εκθεσιακό χώρο που ετοιμάζεται εντός του εργοστασίου.

 

Την χρονιά που φεύγει η “Καρέλια” πέτυχε τον μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών στην ιστορία της και έναν από τους μεγαλύτερους προ φόρων στα 130 χρόνια λειτουργίας της.

 

Στην ελληνική αγορά σημείωσε αύξηση πωλήσεων 6% σε σχέση με το 2018, ενώ στον καπνό σημειώθηκε αύξηση 11%. Όσον αφορά το μερίδιο στην αγορά της Ελλάδας έκλεισε με το μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς άγγιξε το 18% στα τσιγάρα και το 26% στον καπνό (ιστορικό υψηλό).

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

“Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!

Εκτός συνόρων η εταιρεία πέτυχε αύξηση του όγκου πωλήσεων στα τσιγάρα κατά 3%, ενώ στον καπνό οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 11,5%.

Ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε ειδική αναφορά στις επιδόσεις των θυγατρικών της εταιρείας σε Βουλγαρία (το μερίδιο αγοράς έφθασε το 21%), Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία. Παράλληλα ιδιαιτέρως θετική ήταν η πορεία των πωλήσεων σε Ισπανία, Σλοβακία, Αίγυπτο (εσωτερική και αφορολόγητη αγορά), Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία και Κατάρ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις σε Βαλκάνια και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

45 νέες θέσεις εργασίας

Μέσα στο 2019 η “Καρέλια” αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 10% περίπου, καθώς το προσωπικό αυξήθηκε κατά περίπου 45-50 άτομα σε διάφορα τμήματα, ενώ επενδύθηκε ποσό άνω των 7,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, αλλά και για να επιτευχθεί η προσαρμογή στις νέες οδηγίες.

 

Επιστέγασμα τη θετικής πορείας της εταιρείας ήταν και το γεγονός ότι συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ κ.α.) πάνω από 532 εκατ. ευρώ, που είναι το το ιστορικά μεγαλύτερο. Παράλληλα αποδόθηκαν πάνω από 8 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς.

Ο κ.Καρέλιας στην συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε για τον αντικαπνιστικό νόμο: είναι μια “δύσκολη ερώτηση” αυτή είπε και συνέχισε: “Περίπου το 30% των ενηλίκων στην Ελλάδα καπνίζουν. Είναι λίγο περίεργο να βγαίνουν νομοθετήματα, που να απαγορεύουν το 30% του πληθυσμού. Συνήθως οι νόμοι απαγορεύουν πράξεις (π.χ. κλοπή κ.α.), που κάνουν πολύ λιγότεροι, άρα καταλαβαίνετε ότι είναι κάπως περίεργο. Από την άλλη βεβαίως νόμος είναι και είμαστε υποχρεωμένοι να τον σεβαστούμε” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και συνέχισε: “Δεν καταλαβαίνω την τόσο μεγάλη σπουδή και το αίσθημα προτεραιότητας, που δόθηκε σε αυτό το νόμο, λες και η Ελλάδα δεν είχε άλλα προβλήματα. Γνώμη μας είναι, ότι αφού ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού καπνίζει έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για αυτούς. Εμείς φυσικά σεβόμαστε απόλυτα τους μη καπνιστές και τα δικαιώματά τους, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί λύση και για τους καπνιστές χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι”.

Σε παρέμβασή του ο κ. Στάθης Καρέλιας τόνισε ότι παράνομη παραγωγή καπνικών προϊόντων γίνεται και στην Ελλάδα αναφερόμενος σε τουλάχιστον 6 παράνομα “εργοστάσια”, που έχουν “χτυπηθεί” κατά την τελευταία 2ετία.

 

Ερωτήθηκε και για το μέλλον της Μεσσηνίας και είπε: “Η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια έχει, όχι άδικα, απολαύσει ία πολύ μεγάλη δημοσιότητα. Κι αυτό διότι έχουν γίνει επενδύσεις στην περιοχή, διότι ο αυτοκινητόδρομος την έκανε πιο προσιτή, αλλά και λόγω της συνεχούς αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Εάν συνεχίσει και δεν απογοητεύσει τις προσδοκίες των ανθρώπων, που θα έρθουν να δουλέψουν, αλλά και ως επισκέπτες και μονίμως δίνει μία ευχάριστη έκπληξη, πιστεύω το μέλλον της είναι πολύ λαμπρό”…

Πάνω από 3,85 εκατ. σε παροχές και δωρεές!

Πολύ μεγάλο ήταν και εφέτος το ποσό των οικειοθελών παροχών, αλλά και των δωρεών σε κοινωφελείς φορείς από την εταιρεία και ξεπέρασε τα 3,85 εκατ. ευρώ.

Από αυτά πάνω από 600.000 ευρώ θα δοθούν ως δωρεές στους ακόλουθους φορείς: Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας 50.000 ευρώ, Σύλλογος Γονέων Ατόμων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό 100.000 ευρώ (για δημιουργία κέντρου ημερήσιας φιλοξενίας), ΣΥΦΑΜΕΑ 80.000 ευρώ, Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας 75.000 ευρώ, Νοσοκομείο Καλαμάτας 100.000 ευρώ για την λειτουργική αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και για την μονάδας μεσογειακής αναιμίας, Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου “Το Περιβόλι της Γιαγιάς” 60.000 ευρώ και στο “Χαμόγελο του Παιδιού” 150.000 ευρώ.

 

Όσον αφορά τις παροχές προς το προσωπικό αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

Ενίσχυση σε κάθε εργαζόμενο για το εορταστικό τραπέζι 220 ευρώ

Επίδομα παρουσίας, για όποιον δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από το πόστο του 1.000 ευρώ (πέρυσι το έλαβε το 87% των εργαζομένων)

Ενίσχυση 1.500 ευρώ για παιδιά εργαζομένων, που σπουδάζουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ για κάθε παιδί, που φέτος πέρασε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μαζί με έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple

Ενίσχυση 700 ευρώ σε κάθε εργαζόμενου

Κάθε εργαζόμενος με αποδοχές κάτω των 2.500 ευρώ επιπλέον ενίσχυση 400 ευρώ.

Επιπλέον του παραπάνω, κάθε εργαζόμενος με αποδοχές κάτω των 1.700 ευρώ ενίσχυση 300 ευρώ

Επιπλέον των παραπάνω, κάθε εργαζόμενος με μισθό κάτω των 1.200 ευρώ περαιτέρω ενίσχυση 250 ευρώ (ήτοι συνολικά 1.650 ευρώ)

Όσοι εργαζόμενοι δούλεψαν πάνω από 15 Σάββατο εντός του 2019, πέραν των νόμιμων ημερομισθίων και υπερωριών θα λάβουν 20 ευρώ για κάθε ακέραιο Σάββατο πάνω από το 15ο.

Επίσης κάθε λαχνός αντιστοιχούσε στο ποσό των 850 ευρώ, ενώ ο “χρυσός” λαχνός φέτος αντιστοιχούσε στο ποσό των 10.000 ευρώ

Τον “χρυσό” λαχνό κέρδισε ο Αντώνης Λυμπερόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι είναι ότι μεγαλύτερο του έχει τύχει έως τώρα στη ζωή του ευχαριστώντας την διοίκηση και ευχόμενος σε όλους υγεία και δύναμη να συνεχίσουν.

 

Τους 40 λαχνούς των 850 ευρώ κέρδισαν οι: Κωνσταντίνος Τσούσης, Γιώργος Χειλάς, Γιώργος Φωτόπουλος, Θεόδωρος Βασιλογιάννης, Δημήτρης Ξενογιάννης. Χρήστος Χιουρέας, Βασίλης Φιλίππου, Παναγιώτης Στέφανος, Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Δούσης, Χαράλαμπος Θεοδωρακόπουλος, Αδαμάντιος Εξαρχέας, Θεολόγος Θεολόγος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιώργος Καστρίτης, Ευαγγελία – Γεωργία Βασιλάκου, Ιωάννα Καμαρινοπούλου, Γιώργος Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Μηλιώνης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Αστέριος Αθανασίου, Αικατερίνη Τσατά, Βασιλική Κατσαρού, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Ευσταθία Μπετιχαβά, Δημήτρης Λαγωνικάκος, Σταυρούλα Τζαβάρα, Παναγιώτης Κολυβάρης, Γιώργιος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Πουλακίδας, Αθανάσιος Γκούρος, Συμέλα Παπαγιαννίδου, Μιχαήλ Δανελάκης, Δήμητρα Τζιάβα, Γιώργος Σκλάβος, Ιωάννης Δρετάκης, Γιώργος Νικολόπουλος, Χριστίνα Σούτου, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Μαρία Μήκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΕΛΙΑ

Ομιλία ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΕΛΙΑ – 31_12_2019

 

 

3 comments to “Καρέλιας: Την πιο δύσκολη χρονιά κι έδωσε 3,85 εκατ. ευρώ παροχές!