«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΑΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ;

ΤΡΙΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
28.11.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Η εδρα του ΝΑΤΟ βρισκεται ως γνωστον στις Βρυξελλαις.

Το οτι αυτο ειναι εγκεφαλικα νεκρο, υποστηριξε προσφατα ο Προεδρος της
Γαλλικης Δημοκρατιας Μανωλης Μακρον, ενας υποστηριχτης του
υπερκρατους «Ε.Ε.» το οποιο επιβαλλει σκληρα τις αποψεις του στα
μικρα και οικονομικα ασθενη μελη του (Συμβαση της Λισσαβωνας)
και επιτρεπει στην Γαλλια να παιζει ενα σπουδαιο ρολο στην διεθνη
πολιτικη σκηνη.

Η μεθοδος της επιβουλης των αποψεων της Ε.Ε. ειναι χαρακτηριστικη και ξεκαθαρη.

Η ΕΚΤ απειλει με οικονομικη καταστροφη πρωτα τις κυβερνησεις των μελων κρατων της Ε.Ε., οι οποιες δεν τηρησαν δηθεν τα προβλεπομενα στον οικονομικο τομεα, στην δευτερη φαση διακοπτει τις χρηματοδοτησεις των επαναεπενδυσεων και απειλει με την ισοπεδωση του τραπεζικου τους
συστηματος, δηλαδη η ΕΚΤ παιζει εναν ανεπιτρεπτο ρολο δημιουργιας κρισεων στον χρηματοπιστωτικο τομεα που στην πραγματιοκοτα ειναι δικο της προβλημα.

Οταν η ΕΚΤ το 2015 εκλεισε στην κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ το παραθυρο της
χρηματοδοτισης των επαναεπενδυσεων στραγγαλισε στην πραγματικοτητα σκοπημα την ελληνικη οικονομια.

Αυτο και μονο ηταν αρκετο για να θεση εγκληματικα και παρανομα υπο τον απολυτο ελεγχο της, την τοτε ελληνικη κυβερνηση.

Η μονη ελπιδα απαλλαγης της Ελλαδος απο την απαραδεκτη αυτη κατασταση βρισκεται στην εξοδο της απο την Ευρωζωνη και Ε.Ε. και επαναφορα της δραχμης χωρις να ξεπληρωσει τα εικονικα, απαραδεκτα και χρεη απατης των
περιπου 350 δισεκατομμυριων ευρω.

Δια των απαραδεκτων Μνημονιων Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ‘η καλυτερα δια των σωσιβιων σωτηριας απο μολυβδο αυξηθηκε το ελληνικο δημοσιο χρεος απο 115 % του ΑΕΠ το 2007 σε 180 % του ΑΕΠ το 2015.

Οι αλητες της οικονομιας στην Ε.Ε. αυξησαν ξαφνικα και εντος μονο μερικων μηνων το αθροισμα των ελληνικων δανειων κατα 500 % λογω των ληξηπροθεσμων στοιχηματων των δανειων αυτων, συνδεοντας αυτα παντοτε με τα ασφαλιστρα τους (CDS = Credit Default Swaps), τα οποια οι απατεωνες της Wall Street της Νεας Υορκης αυξαναν κατα βουληση!

Η Ελλας συνεπως δεν μπορει μακροπροθεσμα να υπαρξει ως κρατος μαζι με τους απατεωνες αυτους και με ενα ισχυρο Ευρω και με χρεη απατης που ποτε δεν θα μπορεσει να ξεχρεωσει.

Η ενοχη και οι ευθυνες της ΕΚΤ για διογκοση του δημοσιου χρεους της Ελλαδος ειναι τεραστιες.

Η ΕΚΤ αναγκασε την Ελλαδα να κανει για την ανακεφαλαιοποηση των τραπεζων της, που, εκ του καταστατικου της Ευρωζωνης δεν υπαγονται στον ελεγχο του ελληνικου κρατους αλλα στον ελεγχο της ΕΚΤ, τεραστιες επενδυσεις, δηλαδη 233 δισεκατομμυρια Ευρω.

Η ευσταθεια του ελληνικου κλαδου του ευρωπα’ι’κου τραπεζικου συστηματος ειναι υποχρεωση της ΕΚΤ και οχι του ελληνικου κρατους και του ελληνικου λαου.

Το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα κρατη μελη της Ε.Ε. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ χρησιμοποιησαν την Ελλαδα ως ενα πειραματοζωο για να μελετησουν
την αντιδραση των λαων της Ε.Ε. για τις κοινωνικες αποδομησεις σε εποχες οικονομικης κρισης.

Απο τους συντηρητικους πολιτικους κυκλους της Γερμανιας και Γαλλιας αλλα και της Ελλαδος προγραμματισθηκε η στρατηγικη αποδομησης του κοινωνικου κρατους που δεν θελουν να εφαρμοσθει στις χωρες της Ευρωπης.

Η Ελλας εξουσιαζεται μετα το 1821 απο εναν γελειο και ανικανο Νεποτισμο (κορες και γιοι της Οικογενειοκρατιας που στεγαζονται στα κομματα πασης αποχρωσης και στηριζονται απο την οικονομικη διαπλοκη των εγχωριων και ξενων Μεγαλοαπατεωνων).

Η Ψευτοελιτ αυτη εκανε τους πλουσιους τιμαριωτες τους, πλουσιοτερους μετα το 2009, σε βαρος της πλειονοτητας του Ελληνικου λαου.

Η οικονομικη κριση που μαστιζει ακομη τους Ελληνες δεν ηταν πραγματικη αλλα μια κριση που ενορχηστρωσε η εγχωρια και η ξενη Ψευτοελιτ.

Καποτε ομως, στο εγγυς μελλον, η διαδικασια αυτη θα γινει η απαρχη της αναποφευκτης και αναγκαιας αυτοδιαλυσης της Ε.Ε. Για τον λογο αυτο, εκ των
πραγματων πλεον, θα εργαζεται η Γαλλια για την διατηρηση της Ε.Ε. που ειναι και η διαρηση των προνομιων της και θα συμμαχει με καθε αλλη χωρα που εχει παρομοια συμφεροντα.

Τα συμφεροντα της Γαλλιας ειναι συνεπως στενα συνδεδεμενα με την διατηρηση του υπερκρατους της Ε.Ε.

Στο σημειο αυτο δεν πρεπει να λησμονηθει ο τ. Καγκελαριος της Γερμανιας, Χελμουτ Κολ, ο οποιος εκμεταλλευθηκε την ιστορικη κατασταση για επανενωση της Γερμανιας με
συγκαταθεση της Γαλλιας, με ανταλλαγμα το ενιαιο ευρωπα’ι’κο
νομισμα Ευρω,.

Παρ’ ολα αυτα βρισκονται τοσο η Γερμανια οσο και η Γαλλια σε κατασταση παρακμης και γι’ αυτο κινητοποιουν τα παντα για την διατηρηση της Ε.Ε.

Το κατα ποσο θα επιτευχθει ο στοχος αυτος μετα την εξοδο απο την Ε.Ε. της Μεγαλης Βρεταννιας θα το δειξει το μελλον.

Ειναι η Ευρωπη σε θεση να αναγεννηθει ‘η λογο της διατηρουμενης εσωτερικης σηψης κινειται προς στην καταρρευση μαζι με τις επιχειρησεις της, τοσο οικονομικα οσο και δημογραφικα και εκτοπιζεται απο δυναμικωτερους ασιατικους πολιτισμους;

Ως Ευρωπη νοειται η Ε.Ε. με τις ευρωπα’ι’κες κοινοπραξιες, με την κοινοπραξια της εξωτερικης- και αμυντικης πολιτικης και την αστυνομικη και δικαστικη συνεργασια σε ποινικα αδικηματα.

Το τοσο εντονα διατυπωθεν δημοκρατικο ελλειμμα της Ε.Ε. (ευρωπα’ι’κη Ψευτοδημοκρατια!) επι 27 ετη μετα την συμφωνια του Μααστριχτ, παραμενει αμειωτο.

Τα ελλειμματα και οι παραμορφωμενες εξελιξεις των καταστασεων ως υπεργραφιοκρατια, καταχρησεις δισεκατομμυριων Ευρω στην γεωργικη και πολιτικη υποδομων, βουρκος απατης και διαφθορας και μια γιγαντιαια
επιδραση των οργανισμων των λομπυστων και πολλα αλλα αρνητικα φαινομενα, ειναι τα χαρακτηριστικα στοιχεια της Ε.Ε.

Το οχι για τα Δημοψηφισματα εδειξεν, οτι κατι αντιδημοκρατικο σαποιο υπαρχει στην Ε.Ε. Εαν λαμβανονταν οι αποφασεις με Δημοψηφισματα για την
εισοδο καθε χωρας στην Ε.Ε., για την Συμφωνια της Νικαιας και για τις αλλες Συμφωνιες, ‘η για την επικυρωση ‘η οχι της συνταγματικης Συμφωνιας οπως εγινε στην Γαλλια, Δανια και Ολανδια, η σημερινη κατασταση θα ηταν διαφορετικη.

Στην ευρωπα’ι’κη πολιτικη σκηνη τις σοβαρες αποφασεις τις παιρνει με παραμερισμο των πολιτων μονο ενας μικρος αριθμος πολιτικων.

Ειναι μηπως εκτος του ΝΑΤΟ στις Βρυξελλαις κυριε Μανωλη Μακρον και η Ε.Ε. ως υπερκρατος εγκεφαλικα νεκρη;

Η εδρα της ΕΚΤ, δηλαδη της πραγματικης ευρωπα’ι’κης εξουσιας, δεν ειναι μεν στις Βρυξελλαις αλλα στην Φραγκφουρτη, αλλα και αυτη η Κεντρικη Τραπεζα μονο κατα ονομα και για παραπλανιση ειναι ανεξαρτητη και δεν υποκειται δηθεν υπο τον ελεγχο μιας οποιαδηποτε εξουσιας.

Κατα την συμφωνια του Μααστριχτ του 1992, οφειλεν η τραπεζα αυτη να ειναι ανεξαρτητη, αν και η συμφωνια του Μααστριχτ κατα την κριση πολλων ειδικων ελαβε χωρα ως ψυχρα υπολογισθεισα μανουβρα κατα της απολυτης κυριαρχιας της εθνικης κεντρικης τραπεζας της Γερμανιας.

Η στο αρθρο 107 της συμφωνιας του Μααστριχτ αγκυροβολημενη ανεξαρτησια της ΕΚΤ, ταυτιζεται με την απολυτη εξαρτηση της Ευρωπης του Μααστριχητ απο τον τραπεζικο οικο Mayers Amsel Rotschilds: «Δωστε μου τον ελεγχο πανω στο νομισμα ενος εθνους και μου ειναι αδιαφορο ποιος ψηφιζει τους νομους».

Ενω οι 27 εθνικες κεντρικες τραπεζες της Ε.Ε. υπαρχουν μονο για το ωραιο θεαθηναι, οι σπουδαιτερες αποφασεις για ολες τις νομισματοπολιτικες διδικασιες παιρνονται στην ΕΚΤ.

Ακομη και ο ελεγχος των λογαριασμων γινεται στην ΕΚΤ και στις εθνικες κεντρικες τραπεζες, δηλαδη υπο την αποκλειστικη αυτοεπιτηρηση τους, διοτι οι ετησιες αποφασεις κατα το αρθρο 27 του καταστατικου της ΕΚΤ, ο ελεγχος αυτος πρεπει μεν να λαμβανει χωρα απο ανεξαρτητους ελεγκτας, αυτοι ομως προτεινονται και αναγνωριζονται απο την επιτροπη της ΕΚΤ.

Εκ των ως ανω προκυπτει, οτι μονο η επιτροπη της ΕΚΤ, δηλαδη η πραγματικη κεντρικη κυβερνηση της Ε.Ε., εχει το δικαιωμα ελεγχου των δραστηριοτητων της ΕΚΤ, οπου ομως παραμενει χωρις διευκρινηση εαν ελεγχονται, καταδικαζονται και τημωρουνται αδικηματα μη τηρησεως των υποχρεωσεων, καταχρησης εξουσιας ‘η παρομοια αδικηματα. Η ΕΚΤ βασει του αρθρου 24.1 του καταστατικου της δυναται να εκδιδει κανονισμους και αποφασεις σε νομισματικα και συναλλαγματικοπολικα θεματα της Ευρωζωνης .

Στο αρθρο 24 του καταστατικου της ΕΚΤ περιεχετα και η εξης υποπτη διατυπωση με τον τιτλο ‘αλλες δραστηριοτητες’: «η ΕΚΤ και οι εθνικες κεντρικες τραπεζες εχουν το δικαιωμα περαν των υποχρεωσεων τους, να εργαζονται και για δικα τους συμφεροντα και των συνεργατων τους»!

Ενοειτε με χρησιμοποιηση των εγκαταστασεων της ΕΚΤ και στον χρονο εργασιας τους που πληρωνονται πλουσιοπαροχα απο τους φορολογουμενους.

Το ΝΑΤΟ ως γνωστον ιδρυθηκε το 1950 απο μια ομαδα κρατων μεταξυ των οποιων συμπεριλαμβανονται οι ΗΠΑ, Καναδα, Μεγαλη Βρεταννια, Ιταλια και Γαλλια για στρατιωτικη αντιμετωπιση του Κομμουνισμου.

Αυτο επεκταθηκε το 1995 με την εισοδο της δυτικης Γερμανιας, Τουρκιας και Ελλαδος.

Η Ελλαδα εγινε μεν πιστο μελος του ΝΑΤΟ, αλλα πολυ πιο ατιθαση πολιτικα, καθως τα αισθηματα του ελληνικου λαου ηταν ανεκαθεν εχθρικα εναντιων της Ατλαντικης Συμμαχιας και των ΗΠΑ, εξαιτιας του υπονομευτικου ρολου τους στο Κυπριακο και την ανεκτικη ‘η και ενθαρρυντικη σταση τους εναντι των τουρκικων βλεψεων και των μονομερων διεκδικησεων κατα της Ελλαδος που συνεχιζονται αμοιωτες.

Ως αντιδραση για το ΝΑΤΟ το 1955 η τοτε Σοβιετικη Ενωση ιδρυσε ο Συμφωνο της Βαρσοβιας στο οποιο συμπεριεβαλε τον εαυτο της και τις χωρες της ανατολικης Ευρωπης και την ανατολικη Γερμανια.

Με την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης διαλυθηκε το Συμφωνο της Βαρσοβιας την 01.07.1991.

Σε αντιθεση το ΝΑΤΟ επεκταθηκε προς ανατολας και συμπεριελαβεν την ανατολικη Γερμανια, την Πολωνια, Τσεχοσλαβακια και τις χωρες της Βαλρτικης και αργοτερα την Ρουμανια και Βουλγαρια με στοχο την Ρωσια και τον ελεγχο και κατοχη στρατηγικων αποθεματων πρωτων υλων.

Σημερα το ΝΑΤΟ περιλαμβανει 29 χωρες.

Με την ενταξη της Ρουμανιας και Βουλγαριας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. διεκδικουν το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. τον γεωπολιτικο ελεγχο της Μαυρης Θαλασσας απο την Ρωσια!

Ειναι το ΝΑΤΟ αυτο που ονομασε ως το «μεγαλυτερο στρατηγικο λαθος της Δυσης» ο Miechail Gorbatschow και «εγκεφαλικα νεκρο» ο Emmanuel Macron;

Τι σχεση μπορει να εχει ενα τετοιο ΝΑΤΟ με την ασφαλεια της ειρηνης και της σταθεροτητας στον κοσμο και στην εποχη μας;

Απολυτως καμμια, διοτι ειναι ενα εργαλειο για την παγκοσμια ηγεμονια των ΗΠΑ!

Οταν οι ΗΠΑ πριν λιγο καιρο απεχωρησαν απο την βορεια Συρια και επροδωσαν τους συμμαχους τους Κουρδους της Συριας και του Ιρακ, αντεδρασαν αμεσως μερικοι κυκλοι της Γερμανιας με την προταση στο ΝΑΤΟ για αποστολη γερμανικου στρατου.

Κατι τετοιο ειναι βεβαιο οτι στο μελλον θα επαναληφθει.

Κατα τον Thomas Friedman δεν λειτουργει για τις ΗΠΑ το αορατο χερι της ελευθερης Αγορας χωρις μια καλα κρυπτη γροθια η οποια αποτελειται απο στρατευματα, πολεμικη αεροπορια και πολεμικο ναυτικο.

Περαν των υποχρεωσεων για το δικαιο των λαων οι ΗΠΑ χρησιμοποιουν το ΝΑΤΟ για καταδρομες (ιδε Γιουγκοσλαβια και Λιβυη) για να οργανωσουν ετσι με την βια την διεθνη εμπορικη ανταλλαγη προς τα συμφεροντα του χρηματοπιστωτικου καπιταλισμου ωστε η περιοδος που μας ερχεται να αποτελεσει «μια νεα εκατονταετια των ΗΠΑ».

Με τον πολεμο χωρις τελος, τον πολεμο κατα της Τρομοκρατιας, καταστρεφουν οι ΗΠΑ για το Ισραηλ ολες τις κρατικες υποδομες της «Ευρυτερης Εγγυς Ανατολης».

Η περιφημη Παγκοσμιοποιηση συνεπως συμβαδιζει με μια στρατιωτικη οργανωση για την κυριαρχια σε λαους και εδαφη.

Εδω βισκονται οι στοχοι του ΝΑΤΟ καλα καλλυμενοι.

Η Ιστορια επαναλαμβανεται!

Με την ανακωχη στο Μουτρος της Λημνου την 30.10.1018 και την παραδοση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, δεν σταματησαν τελειως οι στρατιωτικες
συγκρουσεις στα τουρκικα εδαφη.

Οι Βρεταννοι εισχωρησαν εως την Μοσσουλη της Μεσοποταμιας (τα πετρελαια της Μοσσουλης ηταν η κινητηριος δυναμη του τοτε Κοσμου!), ενω τα γαλλικα στρατευματα δεν εισχωρησαν μονο στην Συρια αλλα και σε περιοχες της νοτιας Ανατολιας για να αποκτησουν τις περιοχες που καταχωρηθηκαν στην Γαλλια βασει της Συμφωνιας Sykes-Picot και τα ελληνικα στρατευματα κατελαβαν μαζι με τους συμμαχους τους την δυτικη Μικρα Ασια κατα μηκος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου.

Το θεμα μελλοντικης κατοχης των κοιτασματων πετρελαιου της
Μοσσουλης και της τουρκικης πετραλαιακης εταιρειας TPC λυθηκε
με τις συνθηκες των Βερσαλλαιων (1919), Σαν Ρεμο (1920), Σεβρων
(1920) και Λωζαννης (1923) και εριξε την Ελλαδα στην καταστροφη
με την ενεργο προδοσια των συμμαων της.

Για τα αποκλειστικα συμφεροντα της Μεγαλης Βρεταννιας και Γαλλιας θυσιασθηκαν στα πολεμικα μετωπα πανω απο 100.000 Ελληνες.

Με την ανακωχη των Μουδανιων την 10.10.1922 μεταξυ της Τουρκιας, Μεγαλης Βρεταννιας, Γαλλιας, Ιταλιας και Ελλαδος και την Συνθηκη της
Λωζαννης την 24.07.1923 μεταξυ Τουρκιας και Ελλαδος θαφτηκε τελεσιδηκα η Συνθηκη των Σεβρων του 1920 και εκλεισε ο ελληνοτουρκικος πολεμος.

Η συνθηκη της Λωζαννης τακτοποιησε μεταξυ αλλων την αναγκαστικη και βαρβαρικη ανταλλαγη πληθυσμων μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας, τα συνορα της σημερινης Τουρκιας και το θεμα των στενων Βοσπορου και Δαρδανελλιων για την διεθνη ναυσιπλο’ι’α.

Περισσοτεροι απο 1.000.000 Ελληνες χριστιανικου θρησκευματος εγκατελειψαν την Μικρα Ασια και 500.000 Ελληνες και Τουρκοι μουσουλμανικου θρησκευματος εγκατελειψαν την Ελλαδα.

Απο ασχετους και προδοτες χαρακτηρισθηκε καθε Ελληνας μουσουλμανικου θρησκευματος, Τουρκος και εκτοπισθηκε.

Η ιδια κατασταση επαναλμβανεται σημερα με τα υποτιθεμενα κοιτασματα Υδρογονανθρακων στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου και στην ανατολικη Μεσογειο εντος των ΑΟΖ της Κυπρου και της Ελλαδος.

Τοσο η Κυπρος οσο και η Ελλαδα θα ξαναπροδοθουν απο τα ιδια συμμαχικα δολοφονικα κρατη.

Αυτο και μονο επιβαλλει την εγκαταλειψη της Ευρωζωνης και της Ε.Ε. απο την
Κυπρο και την Ελλαδα.

Παρ’ ολα αυτα, στην Ελλαδα, η κυβερνωσα προδοτικη ελιτ αδιαφορει πληρως για το μελλον της χωρας, εχει παρατησει την Κυπρο με κινδυνο η Κυπριακη Δημοκρατια να μεταλλαχτει σε πληρη υποτελη των τουρκικων συμφεροντων και να δημιουργηθουν νεα δυσμενη για τον Ελληνισμο και υπερ της Τουρκιας γεωπολιτικα δεδομενα και στη Μεσογειο.

Η μαφια της κυβερνωσας προδοτικης ελιτ της Ελλαδος δενεται στο αρμα
οποιουδηποτε μπορει να της εξασφαλισει λιγη ακομη χρηματοδοτηση.

Η ΕΚΤ μαζι με την FED, το ΔΝΤ και την Παγκοσμια Τραπεζα επισημα αντιπροσωπευουν τα παγκοσμια συμφεροντα και τις υποχρεωσεις.

Στην πραγματικοτητα κατευθυνονται απο τις ΗΠΑ ‘η καλλυτερα απο τον τραπεζικο οικο των Rotschilds και στεγαζονται κατω απο την σκεπη ειδικων οργανωσεων του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Κατα τον Zbigniew Brzezinski (1977-1981 συμβουλος ασφαλειας του Προεδρου των ΗΠΑ Carter, καθηγητης Πολιτικης Επιστημης με επικενδρο τις διεθνεις σχεσεις του Πανεπιστημιου Κολομβια της Νεας Υορκης και συμβουλος του Προεδρου των ΗΠΑ Ομπαμα, εμπνευστης της Τρελατεραλ Κομμισιον 1972, εμπνευστης και εισηγητης του τηλεοπτικου – και οχι μονο – αυνανισμου των λαων, ως εργαλειο διακυβερνησιμοτητας 1995, εμπνευστης της ιδεας της κατα προτεραιοτητα προσδεσως της Ουκρανιας με την Δυση) η
Ευρασια υπηρξε εδω και 500 χρονια το επικεντρο της παγκοσμιας εξουσιας.

Περιπου το 75 % του παγκοσμιου πληθυσμου των σημερα 7,7 δισεκατομμυριων ανθρωπων ζει στην περιοχη αυτη, το δε υπεδαφος της περιεχει τα μεγαλυτερα αποθεματα στρατηγικων πρωτων υλων και ενεργειας.

Στην Ευρασια παραγεται το 60 % του παγκοσμιου ΑΕΠ και σε αυτην βρισκονται περιπου τα ¾ των παγκοσμιως γνωστων αποθεματα ενεργειας.

Ηδη προ της εποχης του Zbigniew Brzezinski ισχυεν για τον Βρεταννο Γεωπολιτικο Harold Mackinger: «Οποιος κυριαρχει στην ανατολικη Ευρωπη,
κυριαρχει την καρδια της Ρωσιας, οποιος κυριαρχει στην Ρωσια κυριαρχει στην παγκοσμια νησο Ευρασια και οποιος κυριαρχει στην παγκοσμια αυτη νησο, κυριαρχει στον Κοσμο»!

Ο Zbigniew Brzezinski ηταν επισης της γνωμης, οτι «η δυτικη Ευρωπη και
αυξανομενα και η κεντρικη Ευρωπη κατα το μεγιστο μερος τους παραμενουν ως προτεκτορατα των ΗΠΑ με συμμαχικες χωρες ως εις το παρελθον, δηλαδη τιμαριωτικες και υποχρεωμενες για κεφαλικο φορο».

Αυτος ειναι και ο λογος που η Γερμανια και η Γαλλια επελεγησαν ως ηγητορες χωρες για να φερουν με επιτυχια σε τελος την ευρωπα’ι’κη ολκληρωση με εισοδο στην Ε.Ε. και ολων των αλλων χωρων της ανατολικης Ευρωπης.

Με την ολοκληρωση αυτη αυξανει και η επιρροη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκια η οποια ειναι μελος του ΝΑΤΟ απο το 1955, θα γινει συντομα επισης μελος της Ε.Ε. ανεξαρτητα απο την θεση που θα παρουν πανω στο θεμα
αυτο η Γερμανια και η Γαλλια και ανεξαρτητα απο τις σχεσεις σε θεματα της πολιτισμικης ταυτοτητας, του κοινωνικοοικονομικου μοντελου, της εσωτερικης συνοχης και του πολιτικου μελλοντος της Ευρωπης.

Η εισοδος της Τουρκιας στην Ε.Ε. δεν θα διευρυνει αυτη αλλα θα την μετασχηματισει, και θα φερει αλλαγες στον συσχετισμο δυναμεων, φεροντας καιριο πληγμα στην σημερινη γαλλογερμανικη αντιληψη περι ολοπλευρης ευρωπα’ι’κης ολοκληρωσης και στις φιλοδοξιες αυτης ως παγκοσμια δυναμη, προς οφελος των ΗΠΑ, οι οποιες δεν θελουν ενα αντιβαρος τους.

Για την Γερμανια η Τουρκια ειναι διπλα στο Ιρακ, το Ιραν και τους Υδρονανθρακες τους, διπλα στον Καυκασο και στην Κασπια με τους Υδρογονανθρακες τους και γι’ αυτο αποτελει αυτη μια εθνικη-πολιτισμικη πυλη για την Κεντρικη Ασια και το μοναδικο δυνητικο προγεφυρωμα της Γερμανιας στον ενεργειακο παραδεισο του πλανητη μας.

Παρα τις εικονικες αντιδρασεις, η Γερμανια στηριζει την ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε. και σιωπα στο γεγονος, οτι η επιθετικοτητα της Τουρκιας και η
εισβολη αυτης στην βορεια Συρια δεν εχει μονο αμυντικο χαρακτηρα, διοτι εδω και εναν αιωνα η χωρα αυτη επιβουλευεται τους Υδρογονανθρακες των κουρδικων περιοχων της Συριας και του Ιρακ.

Η ιδεα να αποκτησει η Τουρκια μονιμες στρατιωτικες βασεις στο συριακο και ιρακινο Κουρδισταν και να εγγραψει υποθηκες για καταληψη και των εδαφων με Υδρογονανθρακες, αν καποτε το επιτρεψουν οι περιστασεις, θα αποτελουσε τον απωτερο στοχο της τουρκικης πολιτικης και στρατιωτικης ηγεσιας.

Φυσικα, το κατα ποσο οι τουρκικες Ενοπλες Δυναμεις ειναι σε θεση να κρατησουν υποδουλους τους Κουρδους της Συριας και του Ιρακ ως δυναμη
κατοχης, τη στιγμη που περισσοτερα απο εικοσι χρονια τωρα αδυνατουν να ελεγξουν την κουρδικη εξεγερση μεσα στην ιδια την Τουρκια, ειναι ενα αλλο, τεραστιο ζητημα ως προς την πολιτικη βιοσιμοτητα ενος τετοιου εγχειρηματος.

Βασει του σχεδιου του υπουργειου εθνικης αμυνης των ΗΠΑ «Defense Planning Guidance» της 31.12.1991, στοχος των ΗΠΑ ειναι να εμποδισει μετα την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης την αναδειξη μιας ανταγωνιστικης για την παγκοσμια κυριαρχια χωρα.

Ο αγωνας μεταξυ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ/ΚΙΝΑ για επικρατηση στην
Ευρασια εχει ηδη αρχισει.

Ειναι αρκετα αποδεδειγμενος ο αμειλικτος αγωνας των δυο αντιπαλων παραταξεων για επικρατηση στην Ευρασια, ο οποιος λαμβανει χωρα στις ημερες μας στην ανατολικη Ευρωπη/Ουκρανια, Μαυρη Θαλασσα/Καυκασος, Συρια/Ιραν, ανατολικη και νοτιακινεζικη θαλασσα.

Στον αγωνα αυτο η παραταξη ΡΩΣΙΑ/ΚΙΝΑ προσπαθει να αποσπασει την Τουρκια απο το ΝΑΤΟ και για τον λογο αυτο ανεχθηκε την εισβολη της Τουρκιας στην βορεια Συρια και προσπαθει να την συνδεση σιδηροδρομικα με την σιδηροδρομικη γραμμη Chongqing-Xinjiang-Duisburg. Παραλληλα
συμφωνηθηκε με την Τουρκια μια σιδηροδρομικη συνδεση που αρχιζει απο το Καρς στα ανατολικα συνορα της Τουρκιας στην Αρμενια και δια μεσου της ακομη υπο κατασκευη Συρηγκας του Μαρμαρα κατω απο τον Βοσπορο καταληγει στην Κωνσταντινουπολη και απο εκει δια μεσου της Αδριανουπολης στην Βουλγαρια.

To τουρκικο αυτο κομματι της σιδηροδρομικης γραμης ειναι μερος μιας
αλλης σιδηροδρομικης γραμμης που διασχιζει της Ευρασια.

Το ιδιο συμβαινει και με τις Pipelines για την μεταφορα προς την Ευρωπη
Υδρογονανθρακων.

Στις ημερες μας περατωνεται στην Ελλαδα και η κατασκευη της γραμμης TAP. Η ελλειψη ελληνικης διορατικοτητας και στρατηγικης, φαινεται στο γεγονος οτι οι δικαιοδοσιες ελεγχου του αγωγου αυτου μεταφορας φυσικου αεριου εως την Κομοτηνη δυτικης Θρακης, υποκειται στηνΤουρκια.

Μετα τα ασυγχωρητα προνομοια του τουρκικου Προξενειου Κομοτηνης, θα ελεγχει η Τουρκια και την τροφοδοτιση με φυσικο αεριο την δυτικη Θρακη.

Η ανικανη και η προδοτικη κυβερνωσα ελιτ στην Ελλαδα δεν κατανοησε ακομη, οτι βραχυπροθεσμα η Τουρκια επιχειρει να αξιοποιησει τις ενταξιακες προοπτικες της στην Ε.Ε. οχι προς τον «εξευρωπα’ι’σμο» της στα ελληνοτουρκικα, αλλα προς την «ευρωκατοχυρωση» των μονμερων διεκδικησεων της σε βαρος της Ελλαδος, οπως ηδη πετυχε και με την Κυπρο.

Τα πραγματα συνεπως στα ελληνοτιυρκικα, πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο.

Οι ελληνικες υποχωρησεις αποδεικνυονται ανευ αντικρισματος, αφου η
Τουρκια τις αξιοποιει για να επαναβεβαιωσει και εντος της Ε.Ε. τις
βλεψεις και τις διεκδικησεις της.

Και θα το κατωρθωσει…εαν πολυ συντομα δεν ξυπνησουν οι Ρωμιοι απο τον βαρυ ληθαργο τους.
Γ, Θ, Χατζηθεοδωρου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
27.11.2019
HERR EMMANUEL MACRON, IST NUR DIE NATO IN
BRÜSSEL «HIRNTOD»?
Dr. Georg Chaziteodorou
Das Hauptquartier der NATO befindet sich bekanntlich in Brüssel.
Dass die NATO «Hirntod» ist, behauptete vor kurzem der
französischer Staatspräsident Emmanuel Macron, ein Verfechter der
supranationalen Staat «E.U.», der seinen Willen den kleinen und
wirtschaftlich schwachen Mitgliedsstaaten aufzwingt (Vertrag von
Lissabon) und Frankreich erlaubt, weiterhin eine bedeutende
internationale Rolle zu spielen. Die Methode des Aufzwingens ist
übersichtlich: Die EZB droht zuerst die Regierungen der
Mitgliedsstaaten, die sich angeblich falsch verhalten, mit finanzieller
Zerstörung. Im zweiten Schritt stoppt die EZB Refinanzierungen und
droht mit der Vernichtung des Banksystems d.h. die EZB führt eine
unerlaubte Roll- Over -Krise am Anleihemarkt herbei. Als die EZB
2015 die Syriza-Regierung Hellas das Refinanzierungsfester schloss,
würgte sie praktisch die hellenische Wirtschaft ab. Das reichte, um
die damalige hellenische Regierung unter Kontrolle zu bringen.
Die einzige Chance Hellas auf Unabhängigkeit ist der Austritt aus der
EU und der Eurozone. Das aber kann Hellas nur tun. indem dieses
Land die Schulden von ca. 350 Milliarden Euro unbeglichen lässt und
die eigene Währung zurückbringt. Hellas kann langfristig nicht mit
einem zu starken Euro überleben und mit Schulden, die sie nie
zurückzahlen kann. Das gilt aber in der EU nicht nur für Hellas. Die
EU und der IWF benutzen Hellas als Versuchskaninchen, um zu
testen, wie der Sozialabbau in ganz Europa in Zeiten der
Wirtschaftskrise umgesetzt werden kann. Von konservativen Kreisen
Deutschlands und Frankreichs aber auch Hellas, wurde die Strategie
geplant, den Wohlfahrtsstaat in Hellas zu demontieren, den diese
Kreise noch nicht für ganze Europa haben wollten. Hellas selbst wird

2

seit sehr langen von unfähigen Nepotismus (Töchter und Söhne
einigen Familien) der in allen Parteien beheimatet ist, regiert. Die
reichen Leute wurden seit der Wirtschaftskrise von 2009 reicher d.h.
sie profitierten von dieser Situation. Denn diese Wirtschaftskrise war
nicht reale, sondern eine Wirtschaftskrise, die durch eine bestimmte
Elite provoziert wurde, um durch die Armut der anderen Menschen
um noch reicher zu werden. Irgendwann in den kommenden Jahren
aber wird dieser Prozess der Ausgangspunkt der unvermeidlichen
Auflösung der EU sein. Aus diesem Grund wird Frankreich
zwangsweise in den kommenden Jahren seine Entscheidungen an den
Auswirkungen auf den Aufbau der E.U. messen und sich mit jeder
Macht verbünden die in diese Richtung arbeitet. Die Interessen
Frankreichs sind also mit dem Projekt eines europäischen
supranationalen Staates eng verbunden. Hier darf der ehemalige
Kanzler der BRD, Helmut Kohl, nicht in Vergessenheit geraten, der in
der Auflösung des Sowjetreichs die Gelegenheit sah, die beiden Teile
Deutschlands zu vereinen. Dafür erhielt er grünes Licht von
Frankreich im Austausch für die deutsche Unterstützung für das
Gemeinschaftswährungsprojekt der E.U., den Euro. Trotzdem sind
beide Staaten im Niedergang und deswegen bleibt ihnen nichts
anderes übrig als der Ausbau der E.U. Ob dieses Vorhaben nach dem
Austritt der Britten aber gelingt, ist zweifelhaft und bleibt es
abzuwarten. Kann Europa sich erneuern, oder wird anhaltender innere
Fäulnis einfach ihre Ende bedeuten und/oder ihre Unterordnung unter
andere, wirtschaftlich und demografisch dynamischere Kulturen
beschleunigen? Unter «Europa» versteht man die EU einschließlich
der Europäischen Gemeinschaften, der Gemeinsamen Außen- und
Sicherheitspolitik und der polizeilichen und juristischen
Zusammenarbeit in Strafsachen. Das viel beschriebenes
Demokratiedefizit der EU (die europäische Pseudodemokratie) nach
27 Jahren von Maastricht bleibt bis heute unverändert bestehen. Die
Mängel und Fehlentwicklungen, wie Überbürokratisierung,
Verschleuderung von Milliarden Euro für eine unsinnige Agrarpolitik
und eine zweifelhafte Strukturpolitik, ein Sumpf von Betrug und
Korruption und eine gewaltigen Massierung von Lobbyeinrichtungen
und vieles anderes mehr, sind charakteristische Merkmale. Das Nein
bei den Volksabstimmungen hat für jedermann deutlich gemacht, dass
etwas faul in der EU ist. Hätte z.B. durch Volksentscheide über den

3

Beitritt zur EU, über den Nizzavertrag und andere Verträge, oder über
die Annahme des Verfassungsvertrages abgestimmt werden müssen
wie in Frankreich, Dänemark und den Niederlanden, wäre das
anderes. In der europäischen Politik seit 1992 entscheidet eine kleine
Zahl von Politikern über die Köpfe der Bürger hinweg. Ist auch die
EU neben der NATO Herr Emmanuel Macron, Hirntod? Das
Quartier der EZB d.h. der wahre europäische Macht, befindet sich
zwar nicht in Brüssel sondern in Frankfurt, aber auch diese
Zentralbank nur noch nach dem Namen nach und für die Ablenkung
von der tristen Realität, unterliegt staatlicher Hoheit und Kontrolle.
Nach dem Mastrichter Vertrag von 1992 muss diese Bank
Unabhängig sein, obwohl Maastricht nach Aussagen von so genannten
Experten ein kalt kalkuliertes Manöver gegen die monetäre
Vorherrschaft der Deutschen Bundesbank darstellte. Die in Artikel
107 des Maastrichter Vertrags verankerte politische Unabhängigkeit
der EZB ist gleichbedeutend mit einer restlosen Abhängigkeit
Maastricht-Europas von Bankhaus Mayers Amsel Rothschilds: «Gebt
mir die Kontrolle über die Währung einer Nation und es ist mir
gleichgültig wer die Gesetze macht». Während die 27 nationale
Zentralbanken der EU-Mitgliedsländer. den schönen Schein
verbleibender nationalen Währungskompetenz notdürftig waren
sollten, die Entscheidungsbefugnis in allen währungspolitischen
Fragen liegt einzig bei der EZB. Die Rechnungsprüfung übernahmen
die EZB und die ihr angegliederten 27 nationalen Zentralbanken
wegen der Einfachheit sozusagen in eigener Regie, denn ihre
Jahresabschlüsse werden gemäß Artikel 27 der EZB-Satzung von
unabhängigen externen Rechnungsprüfern, die von EZB-Rat
empfohlen und vom Rat anerkannt wurden, geprüft. Demgemäß kann
der Rat der EU, d.h. die Zentralregierung der EU, keine anderen
Rechnungsprüfer für die EZB anerkennen als nur solche, die ihnen die
EZB selbst empfohlen hat. So etwas nennt man in der EU
Gewaltenteilung! Damit abgesehen von Bankhaus – Rotschilds, das
aus Bescheidenheit in der EZB-Satzung nicht erwähnt wird, kann nur
noch der EG-Gerichtshof die EZB kontrollieren, wobei jedoch nicht
klar ist, ob ihre Führung gegebenenfalls überhaupt wegen der
Pflichtverletzung, Amtsmissbrauchs oder ähnlicher Delikte verurteilt
und bestraft werden kann, Die EZB gemäß Artikel 24.1 der Satzung
kann rechtskräftige Verordnungen und Entscheidungen in

4

binnenwährungs- wie auch devisenpolitische Fragen erlassen. In
einen knappen unauffälligen Artikel 24 der EZB-Satzung mit dem
Titel «Sonstige Geschäfte» steht: «die EZB und die nationalen
Zentralbanken sind befügt, außer den mit ihren Aufgaben
verbundenen Geschäfte auch Geschäfte für ihren eigenen Betrieb
und für ihre Bediensteten zu tätigen»! Offenbar unter der Nutzung
der öffentlich finanzierten EZB-Einrichtungen während der gut
bezahlten Dienstzeit, wenn es gerade nichts anderes zu tun gibt.
Die NATO die zur Bekämpfung des Kommunismus 1950 von einem
Dutzend Staaten, darunter die USA, Kanada, das Vereinigte
Königsreich, Italien und Frankreich, gegründet wurde, um einen
Angriffe der Sowjetunion abwehren zu können, nahm 1955 als
Mitglieder die Türkei, Hellas und Westdeutschland auf. Daraufhin
gründete die Sowjetunion 1955 den Warschauer Pakt und brachte sich,
die Volksrepubliken Osteuropas und die DDR zusammen. Nach dem
Zusammenbruch der UdSSR wurde der Warschauer Pakt am 1. Juli
1991 aufgelöst. Die NATO aber wurde durch Einbeziehung der
ehemaligen Sowjetmacht in der DDR, Polen, Tschechoslowakei und
Baltische Staaten, gegen Russland und für den Kampf um die
Kontrolle der natürlichen Weltressourcen erhalten geblieben und
Ende der neunziger Jahre, neu aufgestellt Heute zählt 29 Mitglieder.
Ist das der «größter strategischer Fehler des Westens» von Michail
Gorbatschow und der «Hirntod der NATO» von Emmanuel Macron?
Was hat ein solches NATO mit der Sicherung von Frieden und
Stabilität in der Welt zu tun? Nichts das Geringste, den es ist ein
Instrument für die Welthegemonie der USA! Als die USA aus
Nordsyrien vor kurzem zurückzogen und die Kurden Syriens und
Iraks verrieten, reagierten sofort gewisse Kreisen Deutschlands mit
dem Vorschlag an die NATO, die deutsche Armee zu entsenden. Das
wird mit Sicherheit mehrmals in den kommenden Jahren geschehen.
Nach Thomas Friedman, funktioniert für die USA die unsichtbare
Hand des so genannten freie Marktes nicht ohne eine versteckte Faust,
bestehend aus Armee, Luftstreitkräften und Seestreitkräften. Über
völkerrechtlichen Verpflichtungen hinweg benutzt man die NATO –
Aggressionen (s. Jugoslawien und Libyen) für die Erfordernisse des
Finanzkapitalismus und mit Gewalt den internationalen Austausch so
zu organisieren, dass die kommende Periode ein «neues Jahrhundert

5

der USA» werden würde. Mit den «endlosen Krieg» d.h. mit den
«Krieg gegen den Terror» zerstörten die USA für Israel, mit der
Einbindung einer Vielzahl von Verbündeten, nacheinander alle
staatlichen Strukturen des «Erweiterten Nahen Ostens». Die
berühmte Globalisierung also geht Hand in Hand mit einer
militärischen Organisation zur Eroberung von Bevölkerungen und
Territorien. Hier sind die neuen Aufgaben der NATO versteckt.
Die Geschichte wiederholt sich! Mit dem Waffenstillstand von
Mudros vom 30.10. 1918 und die Kapitulation des Osmanischen
Reiches waren die Kampfhandlungen auf türkischen Boden noch
lange nicht beendet. Die Briten rügten nun weiter bis Mossul
Mesopotamiens vor (das Mossul –Erdöl bewegte die damalige Welt!),
auch französischen Truppen marschierten nicht nur in Syrien, sondern
ebenso in weite Landstriche Südanatoliens ein, um sich ihrerseits jene
Gebiete zu sichern, die Frankreich im Sykes- Picot -Abkommen
zugesprochen worden waren und die Hellenen zusammen mit
alliierten Truppen besetzten im Westen, Territorien an der Ägäisküste
Klein Asiens. Die Frage des zukünftigen Besitzes der Erdölschätze
von Mossul wurde über vier große Vertragswerke (Versailles 1919,
San Remo 1920, Sevres 1920 und Lausanne 1923) geregelt und Hellas
mit einer katastrophalen Niederlage, von den Alliierten verraten. Mit
den Waffenstillstand von Mudanya von 10.10.1922 zwischen der
Türkei, Großbritannien, Frankreich, Italien und Hellas und von
Lusanne von 24.07.1923, wurde der Vetrag von Sevres von 1920
endgültig zu Grabe getragen und der Krieg zwischen Hellas und der
Türkei forma beendet. Der Vertrag von Lausanne regelte unter
anderem die barbarische Zwangsumsiedlung von über einer Millionen
Hellenen der christlichen Religion von der Türkei nach Hellas und
etwa einer halben Million so genannten Türken (nicht jeder
angehöriger der islamische Religion ist unbedingt ein Türke) von
Hellas nach der Türkei, er entschied über das Problem Bosporus und
Dardanellen und er legte die Grenzen der Türkei auf deren heutige
Linien fest. Natürlich dürfte die Frage des Erdöls in Vertrag von
Lausanne nicht unberücksichtigt bleiben. Wieder einmal wurde die
Rechtmäßigkeit der Konzession der Turkish Petroleum Company
(TPC) von Vertretern verschiedener Länder, die sich in ihr nicht oder
nicht ausreichend vertreten sahen, in Zweifel gezogen und wurden die

6

entsprechenden Anrechte für gemeinsam mit dem Osmanischen Reich
als erloschen erklärt. Es gelang damit der Briten, ihre Ansprüche zu
behaupten und der TPC den Fortbestand zu ermöglichen. Dafür haben
die Hellenen mit über 100.000 Tode und mehr als 1.000.000
entwurzelte Hellenen aus Klein Asien bezahl. Das ganze wiederholt
sich heute bei den Konzessionen über Kohlenwasserstoffe Hellas und
Zyperns, in Ostmittelmeer und der Ägäis. Beide Länder werden
wieder, von den gleichen Gaunernationen, verraten. Deshalb ist
Lebenswichtig dass beide Länder nicht nur die Eurozone sondern auch
die EU verlassen.
Die EZB zusammen mit der FED, IWF und Weltbank vertreten
offiziell globale Interessen und tragen weltweit Verantwortung, in
Wirklichkeit aber werden sie von den USA bzw. von Bankhaus
Rotschilds dominiert und in eine weltweite Netz von
Sonderorganisationen integriert, allen voran den internationalen
Finanzinstitutionen. Nach Zbigniew Brzezinski (von 1977 bis 1981
Sicherheitsberater von Präsident der USA Carter, Professor für Politik
Wissenschaft mit Schwerpunkt Internationale Beziehungen an der
Columbia University in New York und Berater von Präsident der USA
Obama) Eurasien, stets seit Anfängen der Kontinente übergreifende
politischen Beziehungen vor etwa 500 Jahren das Machtzentrum der
Welt, gewesen sei. Nahezu 75 % der Weltbevölkerung von heute (ca.
7,7 Milliarden Menschen) leben in dieser Region, und in seinem
Boden wie auch Unternehmen steckt der größte Teil des materiellen
Reichtums der Welt. Eurasien stellt 60 % des globalen BIPs und
ungefähr ¾ der weltweit bekannten Energievorkommen. Schon und
vor Zbigniew Brzezinski galt für den Nestor der britischen Geopolitik,
Harold Mackinder: «Wer über Osteuropa herrscht, beherrscht das
Herzland Russland, wer über dieses Herzland herrscht,
beherrscht die Weltinsel Eurasien, wer über dieser Weltinsel
herrscht, beherrscht die Welt». Zbigniew Brzzinski vertrat auch die
Meinung dass «Westeuropa und zunehmend auch Mitteleuropa
weitgehend ein Protektorat der USA bleiben, dessen alliierten
Staaten an Vasallen und Tributpflichtige von eins erinnern». Aus
diesem Grund müssen die USA Deutschlands und Frankreichs
Vorreiterrolle des europäischen Einigungsprozesses zu einem
einheitlichen Bundesstaat kräftig unterstützen weil sich mit jeder

7

Osterweiterung der EU automatisch auch die Einfluss- und
Machtsphäre der USA nach Osten erweitert. Mit dieser Erweiterung
müsse auch die entsprechende Erweiterung der NATO eingehen. Die
Türkei ist seit 1955 Mitglied der NATO. Sie wird auch sehr bald mit
oder ohne Zustimmung Deutschlands und Frankreichs Mitglied der
EU werden. Nach dem Plan des US- Verteidigungsministeriums
«Defense Planning Guidance» von 31.12.1991, Ziel der USA ist den
Wiederaufstieg eines neuen Rivalen (Russland und/oder China) zu
verhindern. Die USA würden alles tun um die Beherrschung von
Schlüsselregionen durch eine feindliche Macht zuvorzukommen. Der
Kampf zwischen USA/NATO und Russland/China um Eurasien hat
deshalb längs begonnen. Es ist hinreichend belegt, dass beide
Kontrahenten in der Konfliktzonen Osteuropa/Ukraine, Schwarzes
Meer/Kaukasus, Syrien/Iran, Ost- und Südchinesische Meer als
geostrategische Dreh- und Angelpunkte erkennen und daher nicht
bereit sind, in auch nur einer der umkämpften Regionen nachzugeben.
Im Gegenteil, die Seite Russland/China versucht das NATO-Mitglied
Türkei mit dem Einmarsch dieses in Syrien und der Einbindung in den
Eisenbahnverbindung Chongqing – Xinjiang – Duisburg, zu sich zu
ziehen. Mit der Türkei ist eine Eisenbahnverbindung vereinbart die
von Kars an der östlichen Grenze der Türkei zu Armenien über das
Landesinnere bis Istanbul verlaufen soll, wo sie an den Marmare-
Tunnel anschließt, der unter dem Bosporus läuft, und von dort weiter
nach Edirne nahe der Grenze zu den EU-Staaten Hellas und Bulgarien
geht. Die türkische Neubaustrecke ist Teil einer weiteren, im Süden
des Kontinents geplanten Eurasischen Landbrücke. Diese beginnt an
der Küste von Guandong, im Hafen Shenzen, und verläuft über
Myammar, Bangladesh, Indien, Pakistan, den Iran und die Türkei bis
nach Europa. Das gleiche gilt mit der Pipelineverbindungen für den
Erdgastransport aus Lagerstätten Eurasiens nach Europa. Die
Kurzsichtigkeit der hellenischen Regierungen (Hirntod!) reflektiert
sich bei der Pipeline TAP. Bis der hellenische Stadt Komotini, in
Westthrakien, wird diese Pipeline von der Türkei kontrolliert.
Dr. Georg Chaziteodorou

Απαγορεύεται η αντιγραφή,΄ή αποσπάσματος, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>