«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

ΜΚΟ;;;ΜΚΟ;;;ΜΚΟ;;; Αυτούς τους εφιάλτες πρέπει να στείλουμε στο διάολο.

Σκάβουν τα θεμέλια του έθνους, ξυπνήστε ΕΛΛΗΝΕΣ

Σχετική εικόνα

Παναγιωτης Δημητρας!!!! Ο Εφιαλτης

Σκάβουν τα θεμέλια του έθνους, ξυπνήστε ΕΛΛΗΝΕΣ

Έκανε καταγγελία η ανθελληνική και προδοτική οργάνωση…Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Γιατί απαγόρευσαν στους λαθροδολοφονους να μείνουν στο χωριό τους οι κάτοικοι στα βρασνά. 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Βρασνά: Εισαγγελική παρέμβαση για τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχεία

Προκαταρκτική έρευνα για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον προηγούμενο μήνα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όπου κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής, διεξάγεται με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έφτασε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά. Λαμβάνοντας υπ” όψιν και σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η συνέχεια…

https://www.iefimerida.gr/ellada/brasna-eisaggeleas-gia-tin-egkatastasi-metanaston

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ).
Πρόκειται για το ελληνικό τμήμα τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα[1] (International Helsinki Federation for Human Rights), η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση των αρχών της τελικής πράξης της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που υπογράφτηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 1975, γνωστές και ως «Συμφωνίες του Ελσίνκι» .
[2] Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007.
[3] Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1.2 εκατομμυρίου ευρώ.[4]
Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1993 και δηλωμένος σκοπός της είναι «να παρακολουθεί, να δημοσιοποιεί, να ασκεί πίεση και να παρεμβαίνει για θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και διακρίσεων στην Ελλάδα, και, περιστασιακά, στα Βαλκάνια».
Επίσης, παρακολουθεί συντονισμένα τα ελληνικά και βαλκανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά ρατσιστικά, μισαλλόδοξα ή εθνικιστικά στερεότυπα μίσους.
Το έργο της περιλαμβάνει, σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ, τη δημοσίευση δελτίων τύπου, αναλυτικών ετήσιων εκθέσεων, εναλλακτικών εκθέσεων προς τις Επιτροπές Εμπειρογνώμων για τις Συμβάσεις του ΟΗΕ, όπως επίσης εξειδικευμένες εκθέσεις αναφορικά με εθνοτικές ή εθνικές, εθνογλωσσικές, θρησκευτικές και μεταναστευτικές κοινότητες που υφίστανται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Παναγιωτης Δημητρας!!!! Ο Εφιαλτης

Τον Π Δημητρα θα μπορουσαμε να τον χαρακτηρισουμε σαν τον ηθικο αυτουργο παμπολλων πολιτικων και κοινωνικων αναστατωσεων στα Βαλκανια και την Ανατολικη Ευρωπη, που προκαλουν τα μηνυματα που στελνει απο το γραφειο και που αποτεινονται ιδιαιτερα στην νεολαια και τους διανοουμενους. Βασικο εργαλειο της δουλειας του ειναι η ιστοσελιδα Τhe Balkan Human Rights Web Pages (http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/index.html) και η The Greek Human Rights Web Pages. Για λογους που μονο αυτος ξερει η μαλλον για να θολωνει τα νερα εχει  συνδεσει τις δυο σελιδες σε μια, εχοντας δημιουργησει εναν δαιδαλωδη λαβυρινθο που σε παει μια εδω και μια εκει με κυριαρχουν θεμα βεβαια τα ανθρωπινα δικαιωματα. Οι ιστοσελιδες η η ιστοσελιδα εχουν μια ολοκληρη σειρα απο λινκ για την Αλβανια, Βουλγαρια, Ρουμανια και την Ανατολικη Ευρωπη, οι επι μερους ιστοσελιδες ομως που ανοιγονται, ειναι χυμενες στο ιδιο καλουπι, δηλαδη εχουν το ιδιο ασχημο Layout και τις ιδιες θεματικες κατηγοριες. Και οταν κανεις θελησει να επικοινωνησει με τον υπευθυνο τους (στο: επικοινωνια), καταληγει παντοτε στο ιδιο e-Mail, το office@greekhelsinki.gr, πισω απο το οποιο κρυβεται ο Παναγιωτης Δημητρας.

Το Greek Helsinki Monitor ιδρυθηκε το 1992, ομως παρα το οτι προσφατα σταματησε η χρηματοδοτηση του απο την μητερα ΜΚΟ δεν επαψε να υπαρχει. Ο Δημητρας εξακολουθει να το χρησιμοποιει, η ιστοσελιδα του ομως σημερα βασικα ανηκει στο Human Rights Watch, με εδρα την 350 Fifth Avenue, 34th floor, New York, NY 10118-3299 USA, Tel: 1-(212) 290-4700, Fax: 1-(212) 736-1300, hrwnyc@hrw.org. Το διοικητικο συμβουλιο της ΜΚΟ του Δημητρα αποτελείται από τους: Γρηγόρη Βαλλιανάτο, Πρόεδρος, Kevin Boyle, Μέλος, Ορέστη Γεωργιάδη, Μέλος, Παναγιώτη Δημητρά, Μέλος και Dimitrina Petrova, Μέλος. Συνεργαζεται με τον „Ιό“ της „Ελευθεροτυπίας“, τον συγγραφέα Νίκο Δήμου, την Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη, του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κπα.

Ας δουμε ομως τι γραφει για το σωματειο αυτο ο Παναγιώτης Δούμας στο http://www.doumas.gr/article/legeonarios-toy-soros-o-dimitras της 05.01.2008: „Επισκεπτόμενος κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και αυτήν του Balkan Human Rights (Βαλκανικά Ανθρώπινα Δικαιώματα) μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα σχετικά με τις σχέσεις του συγκεκριμένου φορέως τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς φορείς και Μ.Κ.Ο. Μπορεί, επίσης να διαπιστώσει ότι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του Παναγιώτη Δημητρά, καθώς και η Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, της συζύγου του, Ναυσικάς Παπανικολάτου, έχουν ανακοινώσει επισήμως ως χορηγούς τους το Κεντρικό όργανο του Τζωρτζ Σόρος στην Ευρώπη, δηλ. το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας που εδρεύει στην Βουδαπέστη. Επίσης χορηγίες έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστριακή κυβέρνηση, από τον Νίκο Δήμου, από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά, το Ίδρυμα Μπέρκχοφ για την Διερεύνηση Συγκρούσεων, το Δίκτυο Εναλλακτικής Πληροφόρησης, το Ινστιτούτο Άσπεν του Βερολίνου, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ελσίνκι, την Κοινωνία για την Επικοινωνία και την Πολιτική Έρευνα και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς…Το κυριότερο, ωστόσο, συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί κανείς να οδηγηθεί ακολουθώντας το μονοπάτι των συνεργαζομένων φορέων και χορηγών του Ε.Π.Σ.Ε. είναι ότι πρόκειται για έναν «Κύκλο της Απάτης», ένα καλοστημένο ζυμωτήρι ειδήσεων, φημών και γνώμης που έχει σαν επίκεντρό του τις οργανώσεις, των οποίων ηγείται ο «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος, μέσω του δικού του «Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» της Βουδαπέστης και του επίσης δικού του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU)…Με τον τρόπο αυτό ο Τζωρτζ Σόρος, σαν πελώριο χταπόδι από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, απλώνει τα πλοκάμια του πάνω από όλη την Ανατολική Ευρώπη, την Νοτιανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο, όπως και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Με την βοήθεια δε ποικίλων ομάδων, όπως αυτή του Δημητρά και των συνεταίρων και συνεργατών του είναι σε θέση όχι μόνο να διαμορφώνει αλλά και να δημιουργεί τις ειδήσεις, την ατζέντα των κυβερνήσεων που ελέγχει, όπως αυτές της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Π.Γ.Δ.Μ. και την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του..“.

Για τις „αν μη τι άλλο… περίεργες σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Μ.Κ.Ο. του Δημητρα που παράγουν «αντιρατσιστικό» έργο και των διαφόρων «κονδυλίων» Υπουργείων“ διαβαζουμε στην ιστοσελιδα Φιλοπατρια http://filopatria.wordpress.com/2008/03/26/273/ της ως ανω ημερομηνιας: „Εμείς βέβαια οι απλοί πολίτες, οι «πληβείοι» που ποτέ δεν έχουμε λάβει χρηματοδότηση από κάποιο Υπουργείο αναρωτιόμαστε σε πόσες οργανώσεις είναι ο Δημητράς και πόσες από αυτές χρηματοδοτούνται καθώς και από ποιους άλλους εκτός από το Ελληνικό Κράτος. Γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ακούσει για την «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας». Υπάρχουν άραγε και άλλες τέτοιες οργανώσεις, τις οποίες «αντιπροσωπεύει» ο Δημητράς ή στις οποίες συμμετέχει;…Λοιπόν εμείς το ψάξαμε λίγο: Εδω, θα πληροφορηθείτε ότι „Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), διαχείριζόμενη από την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) (Αριθμός Μητρώου ΜΚΟ ΥΔΑΣ/Υπουργείου Εξωτερικών 306), δραστηριοποιείται στα πλαίσια της «Α.Σ. Ειρήνη» για την -κυρίως δικαιωματική και νομική- υποστήριξη για κοινωνική και επαγγελματική (επαν)ένταξη μελών της ομάδας στόχου των άνεργων, κακοποιημένων γυναικών. Επικεντρώνεται στα θύματα εμπορίας γυναικών, είτε αναγνωρισμένα από την πολιτεία είτε χαρακτηρισμένα από ΜΚΟ. Επίσης, έχει την ευθύνη της διακρατικής συνεργασίας της «Α.Σ. Ειρήνη» για το έργο “Kyrene (Κυρήνη)” με τις αναπτυξιακές συμπράξεις (ΑΣ) της Μεγάλης Βρετανία “Women on the Move” και της Αυστρία “ Sophie – BildungsRaum für Prostituierte,” για την ανάπτυξη τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και στρατηγικών για την κοινωνικό-οικονομική επανένταξη περιθωριοποιημένων γυναικών, περιλαμβανομένων των εργαζόμενων του σεξ και των θυμάτων εμπορίας προς καταναγκαστική πορνεία…Τώρα, εδώ, θα δείτε τα στοιχεία της „ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ“: Εταιρεία Επικοινωνιακής & Πολιτικής Έρευνας, 960-86206, Ειρήνης 92, 14561 Αγ. Παρασκευή, Τηλ.: (210) 3472259, Fax: (210) 6018760, Υπεύθ.: Παναγιωτης Δημητράς.

Και εδώ, βλέπετε (απ‘ όσα εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω), ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!! (ή τουλάχιστον, η ΕΤΕΠΕ είναι Μητρική του ΕΠΣΕ)…Για ακόμα μία επιβεβαίωση, επισκεφθείτε το site της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Ελλάδος. Εκεί θα δείτε ότι στη λίστα των ΜΚΟ, ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ φιγουράρουν μαζί, σαν ένα και το αυτό πράγμα!ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ!!!…Και ένα τελευταίο, ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο: Ξεκαθαρίζεται εδώ, ότι η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΥΠΕΞ της ΕΛΛΑΔΑΣ, ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ένα και το αυτό πράγμα ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕ την αλήθεια, αποκρύπτοντας το ΕΠΣΕ και μιλώντας για την „άγνωστη“ ΕΤΕΠΕ“ που κανείς δεν έχει ακούσει !!!! Ισως αυτός να είναι κι ο λόγος που ο κ. Δημητράς χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για την οργάνωσή του“!

Στην δε „Φιλοπατρια“ της 24.03.2008 διαβαζουμε: „Με χαρά, είδα σήμερα το εξής άρθρο, αναρτημένο στο site του Ελ. Κόσμου, σχετικά με την χρηματοδότηση ΜΚΟ, όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που είχαμε γράψει εδώ. Από το δημοσίευμα βγαίνει ένα λαυράκι και μια απορία:

1. Ποιά είναι αυτή η „Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (Ε.Τ.Ε.Π.Ε.); Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.. Πιο κάτω!

2. Η Ντόρα απ‘ ότι διαβάζουμε, ΑΠΕΦΥΓΕ να απαντήσει εαν χρηματοδοτεί ΜΚΟ οι οποίες είναι „βιομηχανίες“ μηνύσεων και συκοφάντησης της Ελλάδας, αλλά „ανακάλυψε“ μια ΕΤΕΠΕ η οποία πήρε 30000€…

Προχωράμε:Ιδού ολόκληρο το άρθρο, που πολύ ευγενικά μας έστειλε και με mail ο συντάκτης του: „ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ …ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ (21 – 03 – 2008). 30.000 Ευρώ εισέπραξε από το Υπουργείο Εξωτερικών – προφανώς για το έργο του υπέρ της χώρας μας – ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός σε όλους από την δράση του μέσα από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου, ημέρα αντιρατσιστικής δράσης, μαθαίνουμε ότι τελικά αυτός ο αγώνας επιβραβεύεται από το Ελληνικό Κράτος. Και δεν επιβραβεύεται απλά ηθικά, με ένα μπράβο ή ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά με μετρητό!“. Πολυ ενδιαφερον για το ιδιο θεμα και το αρθρο του Διονύση Αρώνη „Στα σταυροδρόμια της κατασκοπείας: Παρατηρητήριο του Ελσίνκι“, της 07.12.2007 στο http://www.resaltomag.gr/39.mag.

Επιλογος

Ο Καραμανλης χτυπωντας το ποδι στους ισχυρους της γης για το Σκοπιανο, απεδειξε, οτι ολα ειναι δυνατα, αρκει να εχουμε θαρρος, ξεκαθαρη γραμμη και υποστηριξη απο την πλειοψηφια των Ελληνων. Το ιδιο θαρρος, που θα χρειαστει στους αρμοδιους για να ξηλωσουν και αποστηματα τυπου Δημητρα (και αλλων, για τους οποιους θα επανελθω), χωρις να φοβουνται, οτι επειδη εχουν οι κυριοι αυτοι εχουν πλατες σε κυβερνητικες οργανωσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαικης Ενωσεως, θα κατηγορηθουμε οτι χτυπαμε οργανωσεις που αγωνιζονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ενα τετοιο θαρρος εδειξε προσφατα ο Πουτιν στην Ρωσια, οταν δεκα μερες πριν τις προεδρικες εκλογες απαγορευσε στον αμερικανοεβραιο αρχηγο της οργανωσεως Human Rights Watch, Kenneth Roth, την εισοδο του στην Ρωσσια. Φωναξαν, τσιρηξαν, αλλα το καταπιαν.

Η αρνηση του Καραμανλη να προσκυνησει τους δυνατους των χωρων εξουσιας στο Σκοπιανο ηταν ομως ενα πρωτο βημα, το οποιο θα πρεπει να ακολουθησουν και αλλα, ωσπου, εν ειδη ντομινο, να δημιουργηθει εκεινη η δυναμικη, που θα απαλλαξει την χωρα απο την κοπρο του Αυγεια. Γι‘ αυτο το δευτερο βημα θα πρεπει να γινει στον χωρο της πολιτικης. Κομματα οπως το ΚΚΕ που επισημως καλει τους πολιτες σε μη τηρηση των νομων του κρατους, πρεπει να παρουν μια σοβαρη προειδοποιηση, οτι αν δεν αλλαξουν σταση θα υπαρξουν συνεπειες. Το ιδιο και πολιτικοι οπως ο Αλαβανος και ο διαδοχος του, που κατηγορουν υπουργους και τον πρωθυπουργο, οτι κλεβουν, ειναι διεφθαρμενοι, εχουν συστησει συμμορια και αλλα παρομοια, κατηγοριες που συνιστουν ποινικα αδικηματα και θα πρεπει να αρχισουν να διωκονται.

Ο σκοπος ειναι, να αλλαξει ο τροπος λειτουργιας τετοιων πολιτικων κομματων, τα οποια σημερα μονο αποσταθεροποιητικες φασαριες δημιοργουν, οπως ενδεικτικα φαινεται ενδεικτικα απο τα τα ακολουθα. Στον „Ριζοσπαστη“ της 11.04.08 διαβασαμε, οτι η κυρια Παπαρήγα στο θέμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των πολιτων εκφραστθηκε στο Κοινοβουλιο ως εξης:. „Είναι εύηχα συνθήματα και μάλιστα συνθήματα καταξιωμένα στην πάλη την περίοδο της αποικιοκρατίας, σε εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους…Στα χείλη, όμως, των ιμπεριαλιστών αυτό είναι πράσινο φως για αξιοποίηση υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματοδοτεί και στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες, και στα Βαλκάνια υπαρκτές ή αυτοπροσδιοριζόμενες μειονότητες, μετανάστες, με τι στόχο; Για τη βοήθεια για τη γλώσσα, για τα έθιμα και την πολιτιστική ανάπτυξη. Ωραία πράγματα αυτά, αλλά δεν είναι τόσο αγαθές οι προθέσεις“.

Καλα τα ειπε η κυρια Παπαρρηγα. Δυστυχως ομως αντιφασκει, καθως οπως φαινεται, δεν γνωριζει η δεξια της, τι ποιει η αριστερα. Διοτι δεν περασαν λιγες μερες και διαβαζουμε στον τυπο της 20.04.2008, οτι „κλιμακιο“ του ΠΑΜ ξεσηκωσε στις 18.04.2008 στην Μανωλάδα Ηλείας τους αλλοδαπους που εργαζονται στην φραουλα να κανουν απεργία για  υψηλότερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Και οταν επενεβησαν οι αγροτες και ζητησαν εξηγησεις, εγιναν συμπλοκες με ξυλοδαρμους και τραυματίες. Και να τι λεει επ‘ αυτου το ΚΚΕ: Σε ανακοίνωση του καταγγέλλει την κυβέρνηση, τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία, ενω τα μελη του „κλιμακιου“ εξέφραζαν την συμπαράσταση τους στον „αγώνα“ των αλλοδαπων. Δεν ειναι εις θεσιν η κυρια Παπαρρηγα να συνδεσει τους ξεσηκωμους που προκαλει το ΚΚΕ με την γενικη κατασταση αποσταθεροποιησεως που επικρατει στην Ελλαδα; Ξερει μηπως, γιατι τα ελληνικα προιοντα δεν τραβανε στις αγορες της Ευρωπης, που εχουν πλημυρισσει απο κηπευτικα της Ισπανιας και της Ιταλιας; Και για ποιο λογο τα προιοντα των χωρων αυτων ειναι φθηνα; Η δεν την ενδιαφερει το θεμα αυτο; Και τοτε πως νομιζει, οτι θα εισρευσει χρημα σ’αυτον τον τοπο; Με δανεια απο τις Διεθνεις Τραπεζες, την προσφιλη συνταγη του Παπανδρεικου, η με καποιο, μη υπαρχον σημερα, σοβιετικο μοντελο, που θα εφαρμοσει σαν κυβερνηση στο αορατο μελλον;

Ενα αλλο προβλημα εστιαζεται στα ΜΜΕ, τα οποια μονο διαμαρτυριες, σκανδαλα και ξεσηκωμους θεματοποιουν. Μια δραστικη επεμβαση στο πολυ σοβαρο αυτο προβλημα ειναι εξ‘ ισου αναγκαια, αρχιζοντας με την χρηματοδοτιση τουλαχιστον ενος σοβαρου εντυπου, που θα ασχοληθει με την ανασυγκροτιση της ελληνικης πολιτικης με βαση τα ελληνικα συμφεροντα, χωρις τις σημερινες ισες αποστασεις που κρατουν τα ΜΜΕ και ειναι η ιδια η πολιτικη των κεντρων εξουσιας εναντι χωρων σαν την Ελλαδα για να μπορουν να παιζουν τα ιδια τον ρολο του μεσολαβητη και δικαστη.

Ας παμε τελος στο καυτο θεμα του παροντος αρθρου, το θεμα των ΜΚΟ, του Ιντερνετ και αλλων καναλιων και τα καθε λογης ιδεολογηματα και μηνυματα που διακινουν.

Και για να το ξεκαθαριζουμε. Δεν φταιει ο καιρος οταν χιονιζει και εμεις βγενουμε γυμνοι στο δρομο. Ουτε το αυτοκινητο, που αν δεν το προσεξουμε θα μας πατησει. Ετσι το ερωτημα ειναι, το κατα ποσο ωριμη ειναι η ελληνικη κοινωνια και η νεολαια ειδικοτερα να εκτιμησει το τι πραγματικα κρυβεται πισω απο τα διακινουμενα μηνυματα, ιδιαιτερα οταν αυτα ειναι τοσο ευηχα, καταξιωμενα απο αγωνες που εδωσε η Ελλαδα η μας τα εχουν εμφυσησει οι γονεις μας, που μας ελεγαν να ειμαστε καλοι και δικαιοι ανθρωποι στην κοινωνια. Και ακριβως εδω, στην αδυναμια μας να εκτιμησουμε σωστα το τι κρυβουν και σε τι αποσκοπουν αυτα τα ιδεολογηματα και μηνυματα πονταρουν αυτοι που κινουν τα νηματα πισω απο τους ΜΚΟ, το Ιντερνετ και τα διαφορα κιτρινιασμενα ΜΜΕ.

Η Ρωσια πεταξε εξω τον Kenneth Roth του Human Rights Watch, οταν της παραγινε πια ο „προσηλυτισμος“ που ασκουν τετοιοι ΜΚΟ στη νεολαια της, η Τουρκια αποφασισε τον ελεγχο του Ιντερνετ. Μπορει η Δυση να φωναξε και να διαμαρτυρεται ακομη, ομως οι φωνασκουσες αυτες χωρες εξουσιας της Δυσεως εχουν ολες τις δυνατοτητες να αμυνθουν αποτελεσματικα εναντια σε τετοιες πρακτικες, που γινονται ακομη και μεταξυ τους.

Για μας ομως, οπου οι εκθεσεις και αναφορες του Δημητρα για καταπιεσμενους, Τουρκους και Μακεδονες στην Ελλαδα γινονται επισημες εκθεσεις του State Department για τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα στην Ελλαδα, δεν μενει τιποτε αλλο, απο το να του κοψουμε, τουλαχιστον, τις επιχορηγησεις που παιρνει απο τα ταμεια του Υπουργειου Εξωτερικων. Απομονωνοντας τον και απο την συνεργασια του με την Τουρκια μεσω της συνοδοιποριας του με το ABTTF και με παραστασεις στα Υπουργεια των χωρων εξουσιας, οταν δημοσιευουν τετοιου ειδους εκθεσεις. Αναγκαια δε ειναι και η χρηματοδοτηση οργανων και οργανισμων, που θα ειναι εις θεσιν να αντιμετωπισουν στον διεθνη χωρο των ΜΜΕ εχθρικες επιθεσεις εναντιον μας.

Αυτα σαν μια αρχη. Ολα τ’αλλα θαρθουν μετα απο μονα τους.

http://hellenicleagueofutah.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

Πως να σηκώσουμε κεφάλι, ο ρουφιάνος στο σπίτι σου.

http://arxaiaithomi.gr

10 comments to ΜΚΟ;;;ΜΚΟ;;;ΜΚΟ;;; Αυτούς τους εφιάλτες πρέπει να στείλουμε στο διάολο.