«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ… 

nuclear_power_01

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: ßß49 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
         02.11.2019

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Οι σκεψεις χωρις ανδρεια αρρωσταινουν, οι ιδεες χωρις θυσιες πεθαινουν, τα ευχολογια χωρις πραξεις θανατωνουν, η διαγνωση καρκινου χωρις θεραπεια ειναι αχρηστη, η θεραπεια καρκινου με ασπιρινι ειναι καθαρη κοροειδια.

Η σωτηρια της πατριδας μας κραυγαζει για πυρηνικη ενεργεια και φωτια.

Στην Φυση υπαρχουν λεονταρια, αετοι, χρησιμα ζωα, αλλα και σκουληκια.τα οποια στην Ελλαδα πλεοναζουν.

Επικρατουν στην χωρα αυτη οι στρατιες των «αγορασμενων πολιτικων βλακων» σε ολα τα επιπεδα και σε ολες τις κομματικες αποχρωσεις, δηλαδη στρατιες που πουλουν την συνειδηση τους και εργαζονται για υποπτα και ξενα συμφεροντα.

Η σημερινη ανθρωποτητα κινειται στην τροχια του διδυμου «Πιστη-Χρημα» το οποιο δεν εχει ορια και γι’ αυτο ποτε δεν μπορει να το πλησιασει κανεις.

Επικρατει ετσι στον σημερινο κοσμο μια σχιζοειδη κατασταση που το ενα σκελος (Μεταφυσικη) αναιρει το αλλο (Αριστοτελειος Λογικη, Επιστημη και αδογματιστη Αληθεια).

Το δευτερο σκελος χανει στις ημερες μας την αυθεντικοτητα του και εξωρα’ι’ζεται διοτι σε αυτο μπηκε με την νεα Λογικη του Μorgenstern (τιποτε δεν μπορει να ειναι που δεν επιτρεπεται να ειναι!) «χαλιναρι» στην σκεψη και «γλωσσοδετης» στον στομα των ανθρωπων.

Το ματι του «τουρκικου» Κυκλωνα και των «Νeοcons» των ΗΠΑ πλησιαζει την Ελλαδα επικινδυνα….Τους Τουρκους τους γνωριζουμε.

Αυτοι δεν προκειται ποτε να αλλαξουν.

Τι και ποιοι ειναι ομως οι «Neocons» των ΗΠΑ?

H νεοσυντηριτικη (νεοφιλελευθερη) αυτη κινηση γεννηθηκε στα γραφεια του μηνιαιου περιοδικου «Commentary», το οποιο το 1945 αντικατεστησε την «Contemporary Jewish Record» ως δημοσιογραφικο οργανο του αμερικανικου «Jewish Committee».

Συνεπως η νεοσυντηριτικη (νεοφιλελευθερη) κινηση των ΗΠΑ ειναι στην πραγματικοτητα μια κρυπτοσιωνιστικη μακιαβελιστικη εφευρεση.

Αυτη μεταφερεται στην  αρχη, στον κρατικο μηχανισμο των ΗΠΑ, με τις βαλιτσες των Rumsfeld (υπουργος εθνικης Αμυνης) και Cheney (αρχηγος επιτελειου ασφαλειας του λευκου Οικου) μετα την απομακρυνση του προεδρου των ΗΠΑ Νιξον  Κατα την διαρκεια της προεδριας Carter (1976-1980) προωθουν οι νεοσυντηριτικοι με την ιδρυση του «Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA)» ενα μεγαλο αριθμο Αμερικανοεβραιων στην πολιτικη των ΗΠΑ και μετατρεπουν το Ινστιτουτο αυτο, μετα την AIRAC, σε δευτερο σε σπουδαιοτητα οργανο λομπυ του Ισραηλ στις ΗΠΑ.

Κατα την διαρκεια της προεδριας Clinton επικεντρωνουν οι νεοσυντηριτικοι ολο το βαρος τους στο «Project for he New American Century (PNAC με στοχο την καταρρευση της Σοβιετικης Ενωσης και την στρατιωτικη και οικονομικη παγκοσμια ηγεμονια των ΗΠΑ.

Οι «Neocons» χρειαζονται την Τουρκια για να ικανοποιησουν τις γεωστρατηγικες επιδιωξεις των ΗΠΑ στην Ευρασια.

Η νεα και η δηθεν συμμαχια μεταξυ Ισραηλ, Κυπρου, Αιγυπτου και Ελλαδος, στην Ανατολικη Μεσογειο, για τα κοιτασματα Υδρογονανθρακων, ειναι για το θεαθηναι και γι’αυτο αποπροσανατολιστικη φουσκα χωρις περιεχομενο.                                                       

Πισω απο το «αραχνιτο παραπετασμα» της Φενακης, της Λεξιθηριας και Λεξιλαχνειας

α. περι ανθιρωπινων δικαιωματων

β. περι δικαιωματων των μειονοτητων, μεταναστων και προσφυγων

γ. περι εγκληματιων πολεμων

δ. περι ειρηνης

ε. περι δικαιου κλπ. κλπ. κλπ.

και πισω απο τους ωραιοφανεις οργανισμους

α. ΟΗΕ

β. διεθνης ομοσπονδια του Ελσινσκι

γ. ευρωπα’ι’κο Συμβουλιο

δ. Ινστιτουτο για την Ειρηνη στις ΗΠΑ κλπ. κλπ. κλπ.

Κρυβονται, οι νεοι εγκληματιες των λαων, που υποδαυλιζουν τα αμοιβαια διασπαστικα μιση των Εθνοτητων, με μοναδικο στοχο, την δημιουργια μικρων και αδυναμων κρατων…

Κανενα απο τα γεγονοτα, που μετα το 1973 μαστιζουν την πατριδα μας και αυτα που συντομα θα εμφανισθουν, δεν ειναι και δεν θα ειναι τυχαια:

  1.  Τουρκικη στρατιωτικη εισβολη στην Κυπρο

  2. Δια των Μνημονιων οικονομικη αλωση και χειραγωγηση

          των βυζαντινορθοδοξων ζητιανων Ρωμιων

  1. Η συντονισμενη μηδενιστικη δραστηριοτητα εντος των τειχων 

μας των πρακτορων των εχθρων της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου.

  1. Τα γεγονοτα

α. Πρωτοκολο της Βερνης το 1978

β. Μορατοριουμ το 1987

γ. Νταβος το 1988

δ. Ιμια και Γαυδος το 1996

ε. Μνημονια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, 2011 εως 2018

  1.   Οι ταπεινωσεις των Ενοπλων Δυναμεων της Ελλαδος 

          α.  Η δια του τουρκικου βομβαρδισμου «Δολοφονια της   ΕΛΔΗΚ» την 20η Ιουλιου 1974, δηλαδη η δολοφονια  στρατιωτικης δυναμεως φιλης και συμμαχου στο ΝΑΤΟ που  σταθμευεν νομιμα στην Κυπρο.

Το εγκλημα αυτο πολεμου  καλυπτουν μεχρι σημερα ολες οι αχρηστες κυβερνησεις του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, διοτι πισω απ’ αυτο το εγκλημα βρισκονται, οπως και πισω απο το σημερινο εγκλημα των  Κουρδων της Συριας, οι ΗΠΑ.

           β.  Η εξοντωση της 181 Μοιρας πεδινου πυροβολικου απο τους Τουρκους στην Κυπρο, πλησιον του χωριου Σιχαρι του Πενταδακτυλου, οταν η Μοιρα υποχωρουσε ειρηνικα σε φαλαγγα, με τα πυροβολα συνδεδεμενα στα ρυμουλκα.

           γ.  Με το συνθημα «Αποκλιμακωση και Ψυχραιμια» εγινε αποδεκτη και η ταπεινωση του ελληνικου πολεμικου ναυτικου την 30η Ιανουαριου 1996 στα Ιμια, που για πρωτη φορα απο αρχαιοτατων χρονων ετραπει εις φυγην εγκαταλειποντας ενωπιον του εχθρου και με υποστολη της ενδοξης ελληνικης σημαιας και χωρις ναυμαχια νεκρους ηρωες. 

         δ.   Δεν ειναι μακρυα οι ημερες που θα ακολουθησουν και νεες ταπεινωσεις, στην Θρακη, στα νησια του ανατολικου Αρχιπελαγους του Αιγαιου και στην Κρητη.

Στοχος ολων των γεγονοτων του προσφατου παρελθοντος και αυτων που ειναι ηδη καθ’ οδον, ειναι μια μικρα και εντιμη Ελλαδα εως την Θεσσαλια, με το μισο Αρχιπελαγος του Αιγαιου, χωρις την Κυπρο και την Κρητη και με βασιλευομενη δημοκρατια ως πολιτικο συστημα. 

Περα απ’ολες τις «Μασκες Παραπλανησης» οι χωρες της μεγαλης ευρωπα’ι’κης οικογενειας στην οποια δηθεν ανηκουμεν και οι ΗΠΑ

α.  κανουν οτι δηθεν δεν γνωριζουν τις τραγικες συνθηκες που επικρατουν στα νησια του ανατολικου Αρχιπελαγους του Αιγαιου .

β.  διακηρυττουν ανοιχτα, οτι ειναι ανεντιμη για την Τουρκια η συνθηκη διακανονισμου των προβληματων Ελλαδος –Τουρκιας, δηλαδη η συνθηκη της Λωζανης, την οποια καταπατησε η Τουρκια   με τα γεγονοτα της Κωνσταντινουπολεως, Ιμβρου και Τενεδου το 1955 και σημερα δια της στρατιωτικης της εισβολης στην βορεια   Συρια και

γ.  ειναι της γνωμης, οτι δια των βαλκανικων πολεμων δεν εληθει το «Ανατολικο Ζητημα» και ζητουν αναθεωρηση της συνθηκης του Βουκουρεστιου.                                                

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Για τον λογο αυτο καλουνται «οι ακομη Ελληνες» να βγουν απο τα χαρακωματα τους.

Η σωτηρια της πατριδος μας κραυγαζει για πυρηνικη ενεργεια, κραυγαζει για πυρηνικη φωτια, κραυγαζει για την ειρηνη του τρομου.

Μονο με αυτην και αποκλειστικα με ελληνικες δυναμεις, μπορει να αντιμετωπισθει στο μελλον αποτελεσματικα η Τουρκια.

Αυτην την πραγματικοτητα πρεπει να κατανοησουν οι υπαυθυνοι των Εν Οπλων Δυναμεων της χωρας.                                                                                               

Τα πυρηνικα οπλα σε αντιθεση με τα συμβατικα, λαμβανουν την ενεργεια για μια εκρηξη απο τις αντιδρασεις των ατομικων πυρηνων (διασπαση και συντηξη) με θερμοκρασιες σε εκατομμυρια βαθμους  Κελσιου που εξατμιζουν καθε μορφη υλης και δημιουργουν τεραστιες διαστολες ογκων αεριων με μεγαλα κυματα πιεσης.

Τοσο η πυρηνικη διασπαση οσο και η συντηξη επιτυγχανουν την ενεργειακη τους μεταβολη απο την διαφορα της ενεργειακης συνδεσης των Νουκλεονιων (Πρωτονιων και Νεοτρονιων) των συμβαλλομενων ατομικων πυρηνων προ και μετα της πυρηνικης αντιδρασης.

Για να μετακινηθει ενα Ηλεκτρονιο  κατα της διαφορας δυναμεων ενος Volt απαιτειται ενεργεια του μεγεθους ενος Volt Ηλεκτρονιου (1 eV).

Συνεπως ειναι 1 GeV = 10 εις την 9 eV και 1 TeV = 10 εις την 3 GeV = 10 εις την 12 eV.

Χαριν ευκολιας χρησιμοποιουν οι Φυσικοι κβαντοτεμαχιδιων τις ως ανω μοναδες μετρησεως και για τις μαζες της υλης.

Τα μεγεθη των στοιχειωδων τεμαχιδιων, ως μαζα, ενεργεια και ωθηση συσχετιζονται ως γνωστο με την ταχυτητα του φωτος (c = 299.792.459 μετρα ανα δευτερολεπτο) και επιτρεπουν με τον παραγοντα c εις την 2, τον υπολογισμο των μαζων σε μοναδες ενεργειας (eV).

Τα Πρωτονια των ατομικων πυρηνων ειναι πλουσια σε μαζα κβαντοτεμαχιδιων με θετικη ηλεκτρικη φορτωση.

Η μαζα τους υπολογιζεται με 983,3 ΜeV (περιπου 1 GeV) και ειναι μικροτερη απο την μαζα των ηλεκρικως ουδετερων Νεοτρονιων του ατομικου πυρηνα.

Ενω κατα μια πυρηνικη συντηξη απελευθερωνεται ενεργεια εως 14 MeV και κατα μια πυρηνικη διασπαση εως 200 MeV

στις χημικες αντιδρτασεις των συμβατικων οπλων η ενεργεια αυτη κειται μεταξυ μερικων eV και στην περιπτωση του TNT γυρω στα 38,6 eV ανα μοριο.

Συνοπτικα θα αναλυθουν στο παρον πονημα, βομβες πυρηνικης διασπασης, βομβες πυρηνικης συντηξης, ατομικες υβριδικες βομβες, πυρηνικα οπλα με ειδικη επιδραση οπως π.χ. οπλα Νεοτρονιων, βομβα Κοβαλτιου και οι λερωμενες βομβες. 

Κλασικη βομβα πυρηνικης διασπασης (ατομικη βομβα).

Αυτη κατασκευαζεται ετσι, ωστε να συγκεντρωνονται μαζι και να υπερβαινουν την κρισιμη μαζα σε καθε επιθυμητο χρονικο σημειο περισσοτερα μερη της υλης διασπασεως, το καθενα για τον εαυτο του εντος της κρισιμης μαζας.

Ταυτοχρονα με την επιτευξη της κρισιμης μαζας αρχιζει να παραγει μια πηγη Νεοτρονια τα οποια προωθουν την διασπαση, η οποια με την σειρα της με τα Νεοτρονια που ελευθερωνει, οδηγει σε μια αλυσιδωτη αντιδραση.

Η κρισιμη μαζα μπορει να μειωθει με την χρησιμοποιηση ενος αντανακλαστικου Νεοτρονιων.

Ως πυγη Νεοτρονιων λαμβανεται συχνα ενα μιγμα Πολονιου-Βερυλλιου που αναμιγνυεται την καταλληλη στιγμη.

Στο μιγμα αυτο αντιδρουν Α-κβαντοτεμαχιδια που δραστηροποιουνται απο το Πολονιο μαζι με ωτο Βερυλλιο.

Η σχαση π.χ. 50 γραμμαρια Ουρανιο 235 απελευθερωνει μια εκρηκτικη δυναμη του 1 ΚΤ.

Με την εκρηξη της πυρηνικης βομβας στην  Hiroshima ελαβεν χωρα η σχαση 650 γραμμαριων Ουρανιου 235, δηλαδη μονο ενος μικρου μερους των 64 Kg ολικης ποσοτητας Ουρανιου που χρησιμοποιηθηκε.

Η διαφορα διοχετευεται στην γηινη Ατμοσφαιρα και σχηματιζει μαζι με τα προ’ι’οντα της σχασης και τα Νεοτρονια την ραδιενεργεια.

Μια απο τις χημικες εκρηκτικες υλες η οποια χρησιμοποιηται για την ταχεια συναθροιση των κβαντοτεμαχιδιων με υποκρισιμη μαζα, ειναι το Οκτολιο.

Αυτο αποτελειται απο HMX και ΤΝΤ σε σχεση 7 και 3 στο μιγμα.

Η βομβα Ουρανιου (Little Boy) που ισοπεδωσε την πολη Hiroshima της Ιαπωνιας κατα την διαρκεια του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου, ηταν κατασκευασμενη κατα την αρχη του κανονιου (Gun-Design).

H βομβα αυτη περιειχε 64 χιλιογραμμα εμπλοτισμενο κατα 80% Ουρανιο 235, η αρχη αυτη (Gun.Design) δεν ειναι καταλληλη για βομβες Πλουτονιου, το οποιο προκυπτει στους αντιδραστηρες πυρηνικων εγκαταστασεων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας.

Σε αντιθεση με την βομβα Little Boy, η βομβα Fat Man που ισοπεδωσε την πολη Nagasaki της Ιαπωνιας κατα την διαρκεια του 2ου Παγκοσμιου Πολεμου ηταν σφαροειδης και περιειχε στο κεντρο της μιγμα απο Πλουτονιο και Ουρανιο 235 και λειτουργησε με την Implosions-Μεθοδο.

Γυρω απο την πυρηνικη εκρηκτικη υλη υπηρχαν πολλα στρωματα ΤΝΤ με την εκρηξη των οποιων οδηγηθηκεν η μαζα της πυρηνικης εκρηκτικης υλης σε κρισιμη κατασταση, και κατ’ επεκταση σε κατασταση ταχειας εκρηξης.

Μοντερνα πυρηνικα οπλα κατεχουν μεταξυ των συμβατικων εκρηκτικων υλων και και των αντιστοιχων πυρηνικων ενα συμπληρωματικο σωμα κυριως απο Βερυλλιο ‘η καθαρου Ουρανιου 238.

Το στρωμα αυτο αντανακλα Νεοτρονια.

Παλαιοτερα χρησιμοποιουνταν ως αντανακλατωρ καρβιδιο Βολφρανιου.

Με ενα τετοιο ενδιαμεσο στρωμα αντανακλασεως μπορει να μειωθει η κρισιμη μαζα της πυρηνικης εκρηκτικης υλης και δη ως εξης:

Περιεκτικοτητα    Χωρις       Φυσικο Ουρανιο Βερυλλιο  σε Ουρανιο 235    Αντανακλατωρα   (10 cm)     (10 cm)

       93,5 %              48,0 Kg         18,4 Kg 14,1 Kg

       90,0 %              53,8 Kg         20,8 Kg 15,5 Kg

       80,0 %              68,0 Kg         26,5 Kg 19,3 Kg

       70,0 %              86,0 Kg         33,0 Kg 24,1 Kg

Με το ενδιαμεσο στρωμα του αντανακλατωρα παραμενει το σχασιμο πυρηνικο υλικο μαζι, για μεγαλυτερο χρονικο διστημα, η αλυσιδωτη αντιδραση γινεται με την πυκνοτητα των Νεοτρονιων θερμοτερη και η ενεργειακη αποδοτικοτητα της βομβας μεγαλυτερη.

Με την χρησιμοποιηση Ουρανιου 238 ως ενδιαμεσο στρωμα αντανακλασεως  μπορει να αυξηθει η ενεργειακη αποδοτικοτητα της πυρηνικης βομβας κατα 20 %.

 Με ενα συμπληρωματικο σωμα απο Αλουμινιο μεταξυ της πυρηνικης εκρηκτικης υλης και του αντανακλατωρα, εξυπηραιτειται η καλλυτερη μεταφορα της επιδρασης της εκρηξης της συμβατικης εκρηκτικης υλης προς την πυρηνικη

Μοντερνα πυρηνικα οπλα χρησιμοποιουν εσωτερικα κατασκευασματα με τα οποια η πυρηνικη εκρηκτικη υλη μοιραζεται σε ενα φλοιο και μια κοιλο σφαιρα.

Ο ενδιαμεσος χωρος γεμιζεται με αεριο.

Για να διατηρηθει η κοιλος σφαιρα στο κεντρο του φλοιου τοποθετουνται ως μαρκαρισματα αποστασεων εξη δοκαρια απο Αλουμινιο.

Ετσι αποφευγεται η ολικη συμπιεση της κοιλου σφαιρας και επιτυγχανεται η επιταχυνση της μικροτερης μαζας του φλόιου η οποια με  μεγαλυτερη κινητικη ενεργεια συγκρουεται με μεγαλη ταχυτητα με την κοιλο σφαιρα.

Η ολοκληρωση της κρισιμης μαζας και εξ αυτης η πυρηνικη εκρηξη ακολουθει μετα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα με την εκρηξη της κοιλου σφαιρας υπο την επιδραση της πιεσης του επιταχυθεντα φλοιου.

Το Design αυτο εχει μια σειρα διαφορετικων δυνατοτητων.

Ετσι π.χ. μπορει επισης μια ρωγμη αερος να τοποθετηθει μεταξυ του αντανακλαστηρα και της υλης σχασεως.

Η εσωτερικη σφαιρα μπορει να κατασκευασθει ως κοιλη σφαιρα ‘η απο ολοκληρωμενη υλη.

Υπαρχουν και κατασκευες με δυο ενδιαμεσους χωρους.

Τα δοκαρια Αλουμινιου μπορουν να αντικαταστηθουν με αφρο απο πολυουραθανιο, πολυστυρολιο ‘η και παρομοιων υλικων.

Σχετικα με την πυροκροτηση (Πυροδοτιση) σε ολες τις κατασκευαστικες αρχες των πυρηνικων οπλων ειναι να λαμβανει χωρα η πυρηνικη αντιδραση σε οσο διαστημα επικρατει η υπερκρισιμη κατασταση της μαζας, δηλαδη η προ’υ’ποθεση για οσο των δυνατον περισσοτερες πυρηνικες σχασεις που οδηγουν στην εξατμιση της υλης σχασεως, στην μεγαλη διασστολη του ογκου αεριων και στον τερματισμο της αλυσιδωτης αντιδρασης, Σημασιας τυγχανει συνεπως το χρονικο σημειο της πυροδοτισης.

Η διαστολη επιταχυνεται οσο περισσοτερη ενεργεια ελευθερωνεται απο την πυρηνικη αντιδραση, αλλα τοτε οταν υπερβαινει μια τιμη.

Αυτο επιτυγχανεται οταν η ελη σχασης εξατμιζεται.

Η τιμη αυτη ονομαζεται Ενεργεια-Bethe-Tait.

Μονο οταν επιτευχθει η ελαχιστη αυτη Ενεργεια επιταχυνεται η διαστολη.

Εως το σημειο αυτο ελαβαν χωρα πολλες γενεες της αλυσοδετης πυρηνικης αντιδρασης. Ακομη και κατα την διαρκεια της διαστολης συνεχιζεται η αλυσοδετη πυρηνικη αντιδραση και δη για τοσο χρονικο διαστημα εως το χρονικο σημειο επικτατισης της δευτερης κρισιμοτητας (υπερβαση στην μη κρισιμη κατασταση).

Η περισσοτερη Ενεργεια απελευθερωνεται κατα την διαρκεια των τελευταιων λιγωτερων γενεων Νεοτρονιων.

Βομβες πυρηνικης συντηξης (Βομβες Υδρογονου).

Στις Βομβες αυτες ως πυροδοτηρες χρησιμοποιουνται κλασικα πυρηνικα οπλα.

Η εκρηξη αυτων εντος της βομβας Υδρογονου εχει ως αποτελεσμα την πυρηνικη συντηξη των ισοτοπων Υδρογονου Θεοδωριου και Τριτιου.

Το προβλημα στην βομβα αυτη κειται στην χαμηλη πυκνοτητα των ισοτοπων αυτων.

Οι πυρηνικες βομβες Υδρογονου ειναι υπο κανονικες συνθηκες βομβες αεριων που σημαινει, οτι προτου συγκεντρωθουν οι απαραιτητες ποσοτητες των ισοτοπων Υδρογονου, η πυροδοτιση θα κατεστρεφεν την φαση δημιουργιας της βομβας αυτης.

Παρ’ ολα αυτα χρησιμοποιηται ενα ομοιο Design για την βομβα Νεοτρονιων στην οποια μονο μια μικρη ποσοτητα Τριτιου-Θεοδωριου ειναι αναγκαια που σημαινει και χαμηλωτερες δαπανες.

Βομβα Υδρογονου κατα το Design –Teller-Ulam 

Η πυρηνικη υλη σχασης και συντηξης βρισκονται σε μια κατασκευη απο υλη αφρου, κυριως Πολυστρυρολης,

Η ακτινοβολια της πυρηνικης υλης σχασης αποροφαται απο το τοιχωμα της βομβας οπου αφηνει την δημιουργια ενος λεπτου στρωματος πλασματος που δεν αποροφα μονο την πρωτογενη ακτινοβουλια αλλα ακτινοβολει το ιδιο στρωμα αυτο ακτινες τυπου Röntgen.

Το ιδιο συμβαινει και με την εξωτερικη εποιφανεια της δευτερογενους εκρηκτικης υλης.

Η ανταλλαγη ακτινοβολιας  μεταξυ των τριων επιφανειων –το λεπτο στρωμα πλασματος που δημιουργηθηκε απο την υλη αφρου δεν αποροφα τιποτε- ειναι αναλογη της θερμοκρασιας και εξισωνει ταχεως διαφορες θερμοκρασιων.

Ετσι απλωνεται οχι μονο το πλασμα της πυρηνικης σχασης αλλα επισης και οι επιφανειες των στρωματων του πλασματος των οποιων η υψηλη πιεση εχει ως αποτελεσμα την δημιουργια ενοσ προς τα εσω μετωπου κρουσης, πισω απο το οποιο η υλη μεταβαλλεται στην κατασταση του πλασματος και μετακινειται προς τα εσω.

Εικόνα χωρίς τίτλο

Εις το Σχ. 1 παρισταται μια βομβα Υδρογονου κατα το Design – Teller-Ulam.

Εδω σημαινουν:                                     

Σχ. 1: Σχηματικη παρασταση μιας μιας Βομβας Υδρογονου

Α.  Πρωτογενης πυρηνικη εκρηκτικη υλη σχασης

Β.  Δευτερογενης πυρηνικη εκρηκτικη υλη συντηξης 

  1. χημικη εκρηκτικη υλη

  2. φλοιος απο Ουρανιο 238

  3. κοιλος χωρος 

  4. σφαιρα  Πλουτονιου ‘η Ουρανιου στην οποια

εχει τοποθετηθει αεριο Τριτιου

  1. Πολυστυρολη

  2. τοιχωμα απο Ουρανιο 238

  3. Λιθιο

  4. Πλουτονιο

  5. αντανακλουσα υλη

 ΣΧΕΔΙΟ 2

Εις το Σχ. 2  παριστανται οι μεμονωμενες εκρηκτικες φασεις μιας

Βομβας Υδρογονου κατα το Design Teller-Ulam. Εδω σημαινουν:

                                        

Σχ. 2: Μεμονωμενες εκρηκτικες φασεις μιας Βομβας κατα το  Design Teller-Ulam

Α.  Η Βομβα προ της πυροκτροτησης. Στο ανω μερος της βρισκεται η βομβα πυρηνικης σχασης ενω στο κατω μερος της η κυριως   βομβα Υδρογονου.

Και τα δυο μερη ειναι τοποθετημενα μεσα σε  εναν αφρο Πολυστυρολης.

 

Β.  Η εκρηκτικη υλης σχασης συμπιεζει τον πυρηνα Πλουτονιου σε μια υπερκρισιμη μαζα και κατα τον τροπο αυτο κινητοποιει μια πυρηνικη αντιδραση σχασης.

  1.   Η βομβα της πυρηνικης σχασης παραγει ακτινοβολια Röntgen η  οποια με την σειρα της αντανακλαται στην εσωτερικη πλευρα της κυλινδρικης κατασκευης με θερμοποιηση της   Πολυστυρολης.

  1.   Ο αφρος της Πολυστυρολης μεταβαλλεται σε πλασμα και Συμπιεζει την περιοχη της πυρηνικης συντηξης.

  2. Στην ραβδο Πλουτονιου κινητοποιηται η πυρηνικη αλυσοδοτη σχαση.

Ε.     Δια της συμπιεσης και υπερθερμανσης αρχιζει να συντηκνεται το μιγμα Λιθιο-6-θεοτεριο.ενω στην δευτερη κλιμακα η  ακτινοβολια των Νεοτρονιων διασπα το Ουρανιο 238  αρχιζοντας την δημιουργια μιας πυρηνης μπαλας.

Υβριδικη ατομικη Βομβα.

Η Βομβα αυτη λαμβανει μεν ενα μεγαλο μερος της εκρηκτικης της ενεργειας απο την πυρηνικη σχαση χρειαζεται ομως για την ενισχυση της πυρηνικης σχασης και ενα μερος πυρηνικης συντηξης.

Για το μερος αυτο υπαρχουν διαφορες κατασκευες.

Πυρηνικα οπλα με ειδικη επιδρταση 

  1. Οπλα Νεοτρονιων

  2. Βομβα Κοβαλτιου

  3. Λερωμενες Βομβες 

Ενα πυρηνικο οπλο Νεoτρονιων (enhanced ratiation weapon) ειναι μια βομβα Υδρογονου με μιγμα Θεοδωριο-Τριτιο και κατασκευαστικη μορφη ομοια με το Design Teller-Ulam. To 1988 και η Κινα δοκιμασε το οπλο αυτο με μια εκρηκτικη δυναμη των 1 εως 5 ΚΤ.

Οι ομοιες βομβες των ΗΠΑ απεσυρθηκαν απο τις κυβερνησεις των Bill Clinton και George W. Bush.

Μια βομβα Κοβαλτιου (salted Bomb) περιεχει στο περιβλημα μιας βομας πυρηνικης συντηξεως μεγαλες ποσοτητες σταθερου ισοτοπου Κοβαλτιου.

Τα δια την πυροδοτησης απελευθερωθεντα Νεοτρονια.

Μεταβαλλεται το Κοβαλτιο σε ραδιενεργο Κοβαλτιο και μολυνει ετσι σχεδον για παντα μεγαλες γηινες επιφανειες.κανοντας την ζωη των ανθρωπων στις περιοχες αυτες αδυνατη.

Με τον χαρακτηρισμο Λερωμενες Βομβες (dirty Bombs) νοουνται οπλα που μαζι με συμβατικες εκρηκτικες υλες μεταφερουν και σκορπουν ραδιενεργο υλη για να μολυνουν το περιβαλλονν.και να το κανουν μη κατοικησιμο.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Βιβλιογραφια

  1. https://de.wikipedia.org/wiki/Kernwaffentechnik

  2. Anton-Andreas Guha

Die Neotronenbombe oder die Pervesion menschlichen Denkens

Fischer-Taschenbuchverlag, Frankfurt 1978, ISBN 3-506-22042-4

  1. China-Nuclear Weapons

      (http:www.globalsecurity.org/wmd/world/china/nuke.htm)

Απαγορεύεται αυστηρώς η αντιγραφή ολόκληρου, ή αποσπάσματος με τον νόμο περί δικαιωμάτων του συγγραφέως και της ιστοσελίδας!

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>