«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η δίωξη του Τράμπ είναι σίγουρα καλά στημένη από την Νέα Τάξη και είναι νόμισμα με δυο όψεις.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ! Ο Σόρος είχε στοιχηματίσει στην Κλίντον και έχασε 1 δις!

 Τι φωτογραφία την δανείστηκα από https://crashonline.gr

Πίσω από την συνωμοσία κατά του Τράμπ, κρύβετε και ο Σόρος!

Μια παροιμία λέει, όταν μαλώνουν οι Ελέφαντες, να κρατάς αποστάσεις!

Η άλλη πλευρά του νομίσματος, Η Αμερική του Ομπαμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελούσαν και εκτελούν εντολές της Νέας Τάξης, αλλά τα αγορασμένα ΜΜΕ της δημοκρατικής Αμερικής τα κρύβουν.

Σε προσωπική έρευνα διαπίστωσα ότι όσες ιστοσελίδες είχαν πληροφορίες για την συνωμοσία εναντίον του Τράμπ, με πέταγαν έξω, μου ανέβαζαν άσχετα θέματα, ή μου πέταγαν ότι η σελίδα έχει πρόβλημα????

Ο μεγάλος αδελφός και αυτός εναντίον του Τράμπ!

Και γαμώ τις δημοκρατίες της Αμερικής!!!!!

Ο Τζο Μπάιντεν υπερηφανευόταν το 2018 ότι ως αντιπρόεδρος απειλούσε να παρακρατήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε εγγυήσεις δανείων αν η Ουκρανία δεν έδιωχνε τον Shokin που οι σύμμαχοι του Trump είπαν ότι ήταν λόγω της έρευνας, αλλά οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι ήταν μέρος μιας αμερικανικής και ευρωπαϊκής προσπάθειας να εξαφανίσει τον Shokin  γιατί παρεμπόδιζε τις έρευνες της Ουκρανίας κατά της διαφθοράς Η Ουκρανία απομάκρυνε τον Shokin το 2016

Ποιος είναι ο γιος Μπάιντεν που προκάλεσε την κρίση στις ΗΠΑ: Αλκοόλ, ναρκωτικά, εμπλοκή σε σκάνδαλο.

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

 Από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να προβάλλει ως πιθανός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, ήταν αναμενόμενο να μπει ο ίδιος και ο γιος του, Χάντερ, στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο Τραμπ ζήτησε μάλιστα βοήθεια, όπως τον κατηγορούν οι Δημοκρατικοί, από τον πρόεδρο της Ουκρανίας για να στριμώξει τους Μπάιντεν -λόγος για τον οποίο ξεκινά επίσημη έρευνα σε βάρος του για «προδοσία» με το ερώτημα της παραπομπής.

O Τράμπ  ζήτησε από τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, που μετείχε στο ΔΣ της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma.

Ουκρανός αξιωματούχος είχε ήδη ελέγξει τα πεπραγμένα του Χάντερ Μπάιντεν και είχε αποφανθεί ότι δεν έκανε κάτι κακό.

Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Τζο Μπάιντεν σίγουρα θα ήθελε να εξαφανιστεί η ιστορία αυτή, αφού όσο περισσότερο βρίσκεται ο Χάντερ στα φώτα της δημοσιότητας, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται κι ο ίδιος κάτω από το μικροσκόπιο αντιπάλων και ΜΜΕ καθ’ οδόν προς τις κάλπες του ερχόμενου έτους.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι ο Χάντερ ενεπλάκη σε βρώμικες υποθέσεις, η καριέρα του δείχνει ότι το επίθετό του τού άνοιξε πόρτες που θα παρέμεναν σε άλλη περίπτωση κλειστές.

 Ειδάλλως, γιατί μια εταιρεία φυσικού αερίου να προσφέρει θέση στο ΔΣ της σε κάποιον που δεν είχε καμία εμπειρία στο αντικείμενο;

Οι γιο του Τζο Μπάιντεν βρίσκονταν υπό τους προβολείς της δημοσιότητας από την παιδική τους ηλικία.

Τι ψάχνει ο Τράμπ εναντίον του Τζο Μπάιντεν και του γιού του πατέρας τους ορκίστηκε γερουσιαστής του Ντέλαγουερ στο νοσοκομείο του Γουίλμινγκτον όπου μεταφέρθηκαν οι δύο μικρότεροι γιοι του, ο Χάντερ και ο Μπο, μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο, όπου έχασαν τις ζωές τους η γυναίκα του Μπάιντεν και η κόρη τους Ναόμι το 1972.

Πέντε χρόνια αργότερα ο Τζο Μπάιντεν παντρεύτηκε την Τζιλ Τζέικομπς και το 1981 απέκτησε μαζί της την κόρη του Άσλεϊ.

Ο Χάντερ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Χάντερ Μπάιντεν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν το 1992, εποχή κατά την οποία απέκτησε τη ροπή προς το αλκοόλ και το κάπνισμα και ενίοτε προς την κοκαΐνη, όπως ο ίδιος είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο περιοδικό The New Yorker.

Ο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια τελετής στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 1985 με τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Το 1996 έκανε το διδακτορικό του στη Νομική Σχολή του φημισμένου Πανεπιστημίου Γέιλ και τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στο Γουίλμινγκτον, για να ξεκινήσει μια καριέρα που εξαρχής πυροδότησε ερωτήματα για σύγκρουση συμφερόντων.

Την ίδια εκείνη χρονιά, το 1997, αγόρασε ένα ιστορικό κτήμα όπου ζούσε με τη γυναίκα του, τις κόρες τους και τον αδελφό του Μπο, ενώ ανέλαβε εκτελεστικός αντιπρόεδρος της τράπεζας MBNA, που ήταν επί χρόνια χρηματοδότης αρκετών προεκλογικών εκστρατειών του πατέρα του, Τζο Μπάιντεν.

Τον επόμενο χρόνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο Γουίλιαμ Όλντακερ, που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πατέρα του, για να τον βοηθήσει να βρει ένα πόστο στην κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον.

Οι υψηλές διασυνδέσεις και η ανέλιξη του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον .

Ο Όλντακερ έφερε τον Χάντερ σε επαφή με τον τότε υπουργό Εμπορίου Γουίλιαμ Ντάλεϊ, ο οποίος τον προώθησε σε διευθυντική θέση στο υπουργείο.

Ο Χάντερ μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ουάσιγκτον και καθώς ο πατέρας του άρχισε να ανελίσσεται στα κορυφαία αξιώματα, ο ίδιος επιδόθηκε σε διάφορες επιχειρηματικές προσπάθειες που προκάλεσαν ξάφνιασμα στους παροικούντες την πρωτεύουσα.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων, τη Seneca Global Advisors, και τον Ιούνιο του επόμενου έτους μετείχε στην ίδρυση της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Rosemont Seneca Partners.

 Mέσω των εταιρειών και των εταίρων του ο Χάντερ Μπάιντεν απέκτησε, σύμφωνα με το New Yorker, υψηλές επιχειρηματικές διασυνδέσεις στην Κίνα και στη Ρωσία.

Η ταραχώδης προσωπική ζωή του Τζο Μπάιντεν και οι καταγγελίες της πρώην για τις πόρνες, τις ερωμένες και τα ναρκωτικά.

Η ταραχώδης προσωπική ζωή του Χάντερ Μπάιντεν έδωσε τροφή για ποικίλα δημοσιεύματα σε ταμπλόιντ στη διάρκεια που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και μετά.

Το 2012 κατατάχθηκε στους εφέδρους του Πολεμικού Ναυτικού, σε ηλικία 44 ετών, για να αποπεμφθεί δύο χρόνια αργότερα επειδή βρέθηκε θετικός σε τεστ για κοκαΐνη.

Μετά την τραγωδία που έπληξε το 2015 την οικογένεια Μπάιντεν, με τον θάνατο του 46χρονου αδελφού του Μπο από καρκίνο, η προσωπική ζωή του Χάντερ συνέχισε να τροφοδοτεί τα πρωτοσέλιδα.

 Πριν προλάβει να ανακοινώσει επίσημα τον δεσμό του με τη χήρα του αδελφού του, Χέιλι, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 η πρώην σύζυγός του, Κάθλιν, κατέθεσε καταγγελία στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της έκδοσης διαζυγίου, ότι ο Χάντερ ξόδευε αλόγιστα τα χρήματά του σε ναρκωτικά, πόρνες, στριπτιζάδικα και δώρα προς τις ερωμένες του και ότι η οικογένεια δεν είχε πλέον λεφτά για να πληρώνει τους λογαριασμούς.

Υποστήριξε ότι ο Χάντερ είχε δώσει οδηγίες στο γραφείο του να μειώσουν αισθητά τη μηνιαία διατροφή των 10.000 δολαρίων που της κατέβαλε, ενώ ο ίδιος συνέχιζε κρυφά να σπαταλά τα λεφτά του, ότι μετέφερε σε προσωπικούς του λογαριασμούς 122.179 δολάρια από το βιβλιάριο της οικογένειας και ξόδεψε τα λεφτά «σε λιγότερο από δύο μήνες».

Άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς διέκοψαν τον δεσμό τους ο Χάντερ Μπάιντεν κι η χήρα του αδελφού του, αλλά ο χωρισμός τους έφθασε στα σκανδαλοθηρικά έντυπα στις αρχές του περασμένου Μαΐου, λίγες μέρες πριν το TMZ αποκαλύψει τον «κρυφό» γάμο του γιου τού Τζο Μπάιντεν με το μοντέλο Μελίσα Κοέν από τη Νότια Αφρική.

Το 32χρονο μοντέλο Μελίσα Κοέν από τη Νότια Αφρική, σύζυγος του Χάντερ Μπάιντεν από τον περασμένο Μάιο .

Τα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Παρά τον ντόρο για την προσωπική του ζωή, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Χάντερ Μπάιντεν είναι τα αιωρούμενα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

 Τον Μάιο του 2014 εντάχθηκε στο ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας, της Burisma Holdings.

Σε μια εποχή που η εταιρεία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της, ο Χάντερ Μπάιντεν πρότεινε να συνεργαστούν με το δικηγορικό γραφείο Boies Schiller Flexner, όπου ο ίδιος ήταν «σύμβουλος».

Ο διορισμός του στον ενεργειακό γίγαντα της Ουκρανίας προκάλεσε ανησυχίες και πυρά για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς έγινε σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για το Ουκρανικό και την ενεργειακή εξάρτηση του Κιέβου από τη Ρωσία.

 Αλλά τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο γιος του απέρριψαν τις αιτιάσεις, υποστηρίζοντας στα ΜΜΕ ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ιδιώτης και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα δεν εκπροσωπούν, ούτε επηρεάζουν τις απόψεις της κυβέρνησης.

Η αναβίωση της υπόθεσης πέντε χρόνια αργότερα.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα.

Δεν πρόλαβε να λήξει η θητεία του στο ΔΣ και οι New York Times δημοσίευσαν την περασμένη Πρωτομαγιά ένα εκτενές άρθρο για τις διασυνδέσεις του Τζο και του Χάντερ Μπάιντεν με το Κίεβο, σημειώνοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από το πόστο του ένας Ουκρανός εισαγγελέας.

Η ανάμειξη του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και κατά πόσον προσπάθησε να προστατέψει τον γιο του από μια έρευνα στην εταιρεία, ο ιδρυτής της οποίας ήταν στο στόχαστρο καταγγελιών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε πράγματι προ τετραετίας την απομάκρυνση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Τσόκιν και χρησιμοποίησε οικονομικές απειλές για την αποπομπή του, στο πλαίσιο, όμως, μιας συντονισμένης προσπάθειας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να απολυθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθαλψη διαφθοράς στη χώρα του και για υπονόμευση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν μετά το 2014.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε από το Κίεβο, ο Χάντερ Μπάιντεν δεν ήταν στο σταυρόνημα κάποιας έρευνας όταν ο πατέρας του πίεσε για την αποπομπή του Τσόκιν και ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λούτσενκο είπε αργότερα ότι δεν είχε στη διάθεσή του ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Όμως, παρά την απουσία αποδείξεων, ο Ντόναλντ Τραμπ -υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων- εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τον ντόρο ώστε να απομακρύνει το ενδιαφέρον από την εις βάρος του έρευνα και να το εκτρέψει στην «αμφιλεγόμενη» συμπεριφορά του Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

Και λίγα για τον Ουκρανο Ζελένσκι.

Κανένας δεν μπορεί να του ασκήσει πιέσεις εκτός από τον εξάχρονο γιο του, ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ερώτηση που του έκαναν σχετικά με το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τού άσκησε πιέσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του τον Ιούλιο.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκίνησαν χθες επισήμως έρευνα για την ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν ότι επεδίωξε τη συνδρομή της Ουκρανίας για να διασύρει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν εν όψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν το ερχόμενο έτος στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ απέρριψε την κατηγορία αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «κυνήγι μαγισσών».

«Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις διότι είμαι ο πρόεδρος ενός ανεξάρτητου κράτους» δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σε σχόλιά του που μετέδωσε το δίκτυο Russia 24 σήμερα το πρωί εν όψει συνάντησης του Ουκρανού προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Παρεμπιπτόντως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μου ασκήσει πιέσεις (…) είναι ο γιος μου, ο οποίος είναι έξι ετών» σημείωσε ο Ζελένσκι.

Και το περίφημο τηλεφώνημα??????????

Τι σημαίνει αυτή η «πίεση» του Τραμπ;

Εδώ να σημειώσουμε κάτι που τονίζει με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους από χθες η Νάνσι Πελόζι.

«Δεν είναι προαπαιτούμενο να αναφέρεται κάποιο αντάλλαγμα στη συνομιλία«, είπε συγκεκριμένα, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το περιοδικό The Atlantic.

«Αν αναφέρει ο πρόεδρος ότι θέλει να ερευνήσουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) κάτι, τον πολιτικό αντίπαλό του, είναι αυταπόδεικτο ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Δεν ζητάμε από τις ξένες κυβερνήσεις να μας βοηθήσουν στις εκλογές μας«, τόνισε.

Κι αυτό δείχνει πως… της αρκεί  εκείνης και των πολιτικών αντιπάλων του Τράμπ, και μόνο το γεγονός πως ο Τράμπ… το συζήτησε με τον Ζελένσκι κι αυτό πια μοιάζει να αποδεικνύεται.

Κάτι που τελικά είναι αυτό ακριβώς που συνέβη!

Ο Τράμπ ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση Μπάιντεν…

Τι είπαν Τραμπ – Ζελένσκι στο τηλέφωνο

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να συνεργαστεί με τον προσωπικό του δικηγόρο, Rudy Giuliani και τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, William Barr, για το ζήτημα.

Τραμπ: Δύσκολα θα καθαιρεθεί – Ποιοι του γυρνούν την πλάτη, οι πουλημένοι.

«Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν εμπόδισε την δίωξη και πολύς κόσμος θέλει να μάθει γι΄ αυτό, οπότε ό, τι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν πολύ καλό», λέει ο Τραμπ στον Ζελένσκι.

Και συνεχίζει: «Ο Μπάιντεν άρχισε να υπερηφανεύεται από ‘δω κι από ‘κει ότι εμπόδισε την δίωξη, οπότε αν μπορούσες να το κοιτάξεις… Μου ακούγεται απαίσιο«.

Η όλη συνομιλία… ξεχειλίζει αλληλοεκτίμηση και τα κοπλιμέντα δίνουν και παίρνουν.

Από την μία ο Τραμπ δεν χάνει ευκαιρία να συγχαίρει τον Ζελένσκι για την εκλογή του, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαριστεί τον Αμερικανό πρόεδρο… αμέτρητες φορές και για τα πάντα!

Του λέει πως τον θαυμάζει, πως έμαθε πολλά από εκείνον, πως χρησιμοποίησε πολλές από τις μεθόδους και τις τακτικές του για να εκλεγεί.

Τον πληροφορεί πως έχει… πάει στην Νέα Υόρκη και μάλιστα έχει μείνει στον Trump Tower, ενώ χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του όταν λέει στον Τραμπ πως θα χαρεί να συναντηθούν κι από κοντά.

«… πιστεύω πως την 1η Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι στην Πολωνία και ιδανικά μπορούμε να βρεθούμε εκεί.

Μετά από αυτό, ίσως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να ταξιδέψετε στην Ουκρανία. Μπορούμε είτε να πάρουμε το αεροσκάφος μου και να πάμε στην Ουκρανία, είτε να πάρουμε το δικό σας αεροσκάφος, το οποίο πιθανότατα είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου«!

Ο Τραμπ… απαιτεί συγγνώμη!

Ο αμερικανός Πρόεδρος, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών, δήλωσε στο Twitter πως περιμένει μια συγγνώμη και πως τίποτε το επιλήψιμο δεν υπάρχει στο τηλεφώνημα.

«Θα απολογηθούν οι Δημοκρατικοί αφότου δουν τι έχει ειπωθεί στο τηλεφώνημα με τον Ουκρανό Πρόεδρο; Θα έπρεπε, ήταν ένα εξαιρετικό τηλεφώνημα – Τους πιάσαμε στον ύπνο» τονίζει χαρακτηριστικά.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ!

Ο Σόρος είχε στοιχηματίσει στην Κλίντον και έχασε 1 δις!

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους και πανίσχυρους άνδρες του κόσμου, αλλά πλέον έχει έναν πονοκέφαλο.
Αυτός ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ.
Του κοστίζει λεφτά και αυτό είναι αρκετό για να ξεκινήσει έναν πόλεμο με άγνωστα αποτελέσματα.

Ο Σόρος δεν είναι ένας τυχαίος κερδοσκόπος. Ήταν αυτός που χρηματοδότησε την ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό κατά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ σε αρκετές πρώην λαϊκές δημοκρατίες της Ευρώπης.

Το χακάρισμα των e-mails του πρόσφατα έδειξαν τη μάχη του ώστε να πυροδοτήσει μια προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αν θέλει μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κρίσεις και να βγάλει πολλά λεφτά…

Ο Σόρος είναι γνωστός για τα μεγάλα «στοιχήματά» του, τις ριψοκίνδυνες βραχυπρόθεσμες στρατηγικές του και τις επιθέσεις του σε κράτη που τον έχουν κάνει να διάσημο.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι έγινε γνωστός όταν γονάτισε τη Μεγάλη Βρετανία και κέρδισε απίστευτα χρήματα ή όταν χτύπησε τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Γιατί έβαλε στο στόχαστρο τον Τραμπ

Ο άνθρωπος αυτός όταν βάλει κάτι στόχο το κάνει πράξη… Και τώρα έβαλε στο στόχαστρο τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο λόγος δεν είναι άλλος βέβαια από τα λεφτά.

Πριν από τις εκλογές που θα αναδείκνυαν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ ο Σόρος είχε ταχθεί υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατείας της με το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων.
Επίσης είχε στοιχηματίσει υπέρ της υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, χάνοντας έτσι κοντά στο 1 δις. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Στην συνέχεια με τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχαν, ως απρόσμενο αποτέλεσμα, την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Και αυτά ήταν καταστροφικά νέα για το hedge fund του Σόρος το οποίο μέχρι τώρα μετρά μόνο απώλειες.

george-soros

Πριν από ένα χρόνο, ο Σόρος αποφάσισε να επιστρέψει μέσω του Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολ. εκ μέρους του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέμενε πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδη, καθώς περίμενε πως οι εκλογές θα οδηγούσαν σε οικονομική κρίση.
Ο ίδιος ήταν σίγουρος πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγούσε σε μία κατρακύλα των μετοχών.
Και πόνταρε σε αυτό…

Όμως, ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 9,3% υψηλότερα, καθώς το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο.

Η στάση του Σόρος λοιπόν αποδείχθηκε λανθασμένη.
Οι απώλειές του ξεπερνούν πια το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και εάν δεν είχε προλάβει να εγκαταλείψει στα τέλη του 2016 έναν μεγάλο αριθμό από αρνητικά «στοιχήματα», οι απώλειες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες.

Αυτό λοιπόν είναι αρκετό για να αρχίσει ο πόλεμος.

Μόλις, λίγες ώρες πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έσταξε φαρμάκι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής χαρακτήρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», προεξοφλώντας ότι θα αποτύχει.

«Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του.
Είπε τέλος ότι, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Τραμπ.
Τον Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε αντίστοιχους χαρακτηρισμούς ενώ άσκησε και δριμεία κριτική εναντίον των υπουργικών επιλογών του Τραμπ.

«Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ανίκανους εξτρεμιστές και εν αποστρατεία στρατηγούς» είχε πει πριν από λίγο καιρό, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να προστατεύουν και να προάγουν τη Δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο πόλεμος «εξουδετέρωσης» του Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο το αργότερο μέχρι την επόμενη εκλογή προέδρου δηλαδή το 2020, ξεκίνησε λίγες μέρες μετά την εκλογή του.
Οι Δημοκρατικοί σε μυστική συνάντηση έσβηναν και έγραφαν κεκλεισμένων των θυρών στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental πιθανά σενάρια της μελλοντικής του στρατηγικής, σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η «Democracy Alliance».

Η Democracy Alliance ιδρύθηκε το 2004 από τον Τζορτζ Σόρος με σκοπό να αποτρέψει μια επανεκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου.
Τώρα την χρησιμοποιεί για τον Τραμπ.

Για να γίνει κάποιος μέλος αυτής της κλειστής λέσχης θα πρέπει να συνεισφέρει τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως σε δωρεές συν 30.000 δολάρια για τέλη συμμετοχής.

Πίσω από τις κινητοποιήσεις

Οι κινητοποιήσεις, η ιδέα για τις οποίες γεννήθηκε από ένα κάλεσμα που απηύθυνε υποτίθεται στο Facebook μια γιαγιά, η Τερέζα Σουκ, οργανώθηκαν μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το «παραμύθι».

Τώρα, πώς μια «γιαγιά» κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες διαδηλωτές στον πλανήτη από μόνη της, είναι τόσο ανόητο να λέγεται όσο και να συζητιέται.
Προφανώς και τα «τρολ» του Σόρος ανέλαβαν το στήσιμο και τις κινητοποιήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα μισθοδοτούμενα του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου και τα δίκτυα ΜΚΟ του και άλλων περιθωριακών οργανώσεων.

Στην Ουάσιγκτον λέγεται ότι 275.000 άνθρωποι πήραν το Μετρό νωρίς το μεσημέρι, ήτοι 50% περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν αυτό το Μέσο για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μια ημέρα πριν, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών WMATA.

Βεβαίως πολλοί δεν κατέβηκαν στην ορκωμοσία Τραμπ φοβούμενοι τα επεισόδια και τους μπαχαλάκηδες που τα έσπαγαν, κάτι που δεν συνέβη σήμερα.

Μεταξύ των διαδηλωτών με τα ροζ σκουφάκια βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, επίσης γνωστός φιλάνθρωπος και αυτός.

Κινητοποιήσεις έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες.

Στο Σικάγο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Κινητοποιήσεις και στην Ευρώπη

Στο Λονδίνο οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μαγαζάκια του Σόρος δεν κατάφεραν σπουδαία πράγματα

Στο Παρίσι περίπου 7.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τροκαντερό, πολλοί εξ αυτών κρατώντας σημαίες των ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ, ο ηγέτης του ψέματος» έγραφε επίσης ένα πλακάτ σε μια άλλη διαδήλωση στη Γαλλία, στη Μασσαλία.

Στο Άμστερνταμ, 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία μπροστά από το αμερικανικό προξενείο, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «ξαναδώστε στην Αμερική τη λογική της» σε μια αναφορά στο σύνθημα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ «ξαναδώστε στην Αμερική το μεγαλείο της».

Στη Γενεύη, περίπου 2.500 γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας αψήφησαν την παγωνιά για να φωνάξουν συνθήματα όπως «γέφυρες κι όχι τείχη» ή «η αντίσταση είναι καθήκον όταν η αδικία γίνεται νόμος».

Περίπου 700 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Βερολίνου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη Ρώμη 400 έως 500 άνθρωποι διαδήλωσαν και στη Βαρκελώνη τουλάχιστον 700. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «δεν είναι ο πρόεδρός μου», προφανώς αφού είναι πρόεδρος άλλης χώρας.

«Ο Τραμπ είναι ντροπή για την Αμερική», «όχι στη βία κατά των γυναικών» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν στους δρόμους της Λισαβόνας.

Στην Πράγα, ο νεαρός τραγουδιστής Άνταμ Μισικ, είδωλο των εφήβων της Τσεχίας, ερμήνευσε το τραγούδι των Μπιτλς «Let It Be» με τη συνοδεία των περίπου 300 συγκεντρωμένων.
Ακόμα και σε μερικές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, πολίτες διαδήλωσαν κατά του Τραμπ!

Η αντεπίθεση του Τράμπ

Έτοιμος να παλέψει για να αντιστρέψει το κλίμα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι ο Τζο Μπάιντεν και ο γιος του είναι «διεφθαρμένοι», ότι οι δραστηριότητές τους στην Ουκρανία είναι «σκανδαλώδεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι ζήτησε την απόλυση ενός Ουκρανού εισαγγελέα, προκειμένου να προστατεύσει τις υποθέσεις του γιου του.

Δικηγόρος και επενδυτής, ο Χάντερ Μπάιντεν διετέλεσε από το 2014 έως το 2019 μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Burisma. Αυτή η εταιρεία ήταν κάποτε στο στόχαστρο μιας έρευνας διαφθοράς, αλλά ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατηγορήθηκε ποτέ δημόσια.

Όσο για τον πατέρα του, ως αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε όντως το 2015 την απόλυση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Τσόκιν και χρησιμοποίησε οικονομικές απειλές για την αποπομπή του.

Αλλά αυτές οι εκκλήσεις του ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας, συγκεκριμένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να απολυθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθαλψη διαφθοράς στη χώρα του και για υπονόμευση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν μετά το 2014.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαιώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί ποτέ για τις οικονομικές υποθέσεις του γιου του στο εξωτερικό. Για αυτόν, ο Ντόναλντ Τραμπ «έκανε κατάχρηση της εξουσίας του», επειδή «αισθάνεται ότι απειλείται».

Η συνωμοσία αρχίζει να ξεβρακώνεται!

Μυστικός CIA ο ρουφιάνος, αλλά υπάρχουν και άλλοι ρουφιάνοι μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

Η αναφορά του, που έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου και το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υποδεικνύει κυρίως ότι έχει εκπαίδευση αναλυτή, γνωρίζει λεπτομερώς την πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη κι έχει μια «καλή αντίληψη» της πολιτικής στην Ουκρανία, σημειώνουν οι NYT.

Το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζει επίσης ότι δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης και ενημερώθηκε για αυτήν στο πλαίσιο των «τακτικών δια-υπηρεσιακών σχέσεων».

http://arxaiaithomi.gr

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>