«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ.

353

PD Dr.- Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

 14.09.2019 

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

«Δεν πιστευει, ότι η διεθνης οικονομια κινειται προς την κατευθυνση μιας βαθυτερης υφεσης».

Αυτά ηταν προσφατα τα λογια του νεου Πρωθυπουργου της Ελλαδος, του αποφοιτου του Χαρβαρτ των ΗΠΑ.

Η πραγματικοτητα όμως, που δεν εχει καμμια σχεση με την πιστη, μιλα μια άλλη γλωσσα.

Το ακομη εν ισχυ χρηματικο συστημα, ως κατευθηντηριος κοινωνικος μηχανισμος, εχει μια ηλικια 5000 εως 6000 ετη και ελαβε το σημερινο προσωπο του με ορισμενες διαφοροποιησεις δια του ρωμα’ι’κου δικαιου αντικειμενων και χρεους και σπουδαιες μετατροπες ως π.χ. η εισαγωγη της διπλης λογιστικης εγγραφης και της εφευρεσης των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων.

Η βασικη υποδομη του συστηματος αυτου μετα τις ως ανω διαφοροποιησεις και μετατροπες δεν αλλαξε και οι λαοι του πλανητη μας δεν αρχησαν ακομη να πληροφορουνται, για το ποιος επιτρεπεται να δημιουργει χρημα και ποιες επιπτωσεις εχει αυτό για τους δημιουργους χρηματος και για την υπολοιπη κοινωνια.

Είναι βεβαιο ότι τα «χρεη» για ολους και τον καθενα, ιδιωτες, μεγαλοεπιχειρησεις, κοινοτητες, ολοκληρα κρατη και ενωσεις κρατων, αυξανονται συνεχως και βρισκονται σημερα σε θεορατα υψη.

Για την αποπληρωμη των χρεων αυτων αυξανονται και οι αμφιβολιες και φυσικα και οι ανεξελεκτες επιρροες.

Ως πρωτες αντιμετωπισαν την κριση λογω υπερβολικου χρεους οι τραπεζες και εσωθηκαν σε βαρος των κρατων και των φορολογουμενων πολιτων με τις μεθοδους Bail-out και Bail-in.

Με άλλες λογια: Δια της εφευρεσης του χρηματος υπο την μορφην της μεταβιβασης χρεοχαρτων, δηλαδη χρεοχρηματος, οι εφευρετες (Τραπεζιτες) οδηγησαν τους λαους σε μια σκεπασμενη παγιδα παιχνιδιου πυραμιδας, το  οποιο μπορει να λειτουργησει μονο στα χρονικα διαστηματα που επικρατει η οικονομικη αναπτυξη προς οφελος ολων των μετοχοντων σε αυτην, ενώ στα χρονικα διαστηματα στασιμοτητας και εξασθενησης της οικονομικης αναπτυξης, δημιουργουνται για το μεγαλυτερο μερος ενός λαου καταστροφικες καταστασεις.

Οι μεγαλοαπατεωνες του κεφαλαιου καθοδηγουν τα ΜΜΕ και εκβιαζουν τους λαους  και τις κυβερνησεις των κρατων.

«Η Ελλας εκβιαστηκε για την σωτηρια της γερμανικης Τραπεζας (Deutsche Bank).

Οι εισαγωγες της Ελλαδος χρηματοδοτουνταν με δανεια από την τραπεζα αυτή.

Και ακριβως η τραπεζα αυτή ηταν που διεσωθηκε σε βαρος του Ελληνικου λαου, ενώ αυτος δυσφημηζονταν αδικως και εγκληματικα από τα γερμανικα ΜΜΕ με τα υποκριτικα συνθηματα, τεμπεληδες και διεφθαρμενοι Ελληνες υπευθυνοι για την μη επιτευχθεισα αναπτυξη της γερμανικης οικονομιας».

Μετα κατεληξαν στην κριση τα κρατη, αυτή ηταν η περιφημη κριση της Ε.Ε., και διεσωθηκαν με τα εγκληματικα Μνημονια. Από την ως ανω εξελιξη βγαινει το συμπερασμα, ότι η επομενη κριση θα είναι αυτή του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος.

Οποιος πολιτης κατενοησε τις αντιφασεις του σημερινου χρηματικου συστηματος είναι σε θεση να κατανοησει το γιατι η δημιουργια του χρηματος είναι ταυτοχρονα και η δημιουργια του χρεους, η αποπληρωμη του οποιου σημαινει παντοτε μια εξολοθρεψη του χρηματος.

Αυτό σκοπημα αγνοειται και αποσιωπαται από της Ψευδο-Επιστημες (Δικαιου και Οικονομιας) οι οποιες εδώ και δεκαετιες χρησιμοποιουνται ανεπιτρεπτα ως οργανα καταπιεσης και μανιπουλαρισματος των λαων.

Οι εφευρεση των ως ανω ετσι ονομασθεντων επιστημων υπηρξε το κεντρικο οργανο για την εξαπατιση του δυτικου κοσμου, ότι αυτος ζει σε μια Δημοκρατια και όχι σε μια Πλουτοκρατια, δηλαδη κατω απο την κυριαρχια των πλουσιων.

Οι ετσι ονομασθεντες ειδικοι των επιστημων του Δικαιου και της Οικονομιας δεν είναι στο μεγαλυτερο ποσοστο τους καθ’ ολου ειδικοι, διοτι οι γνωσεις της δικαιο-οικονομικης διαδικασιας και οι διασυνδεσεις αυτων είναι απλες συνιστωσες που δεν δημιουργουν επιστημη.

Η χρησιμοποιηση μεγαλοεπιβολων  διατυπωσεων συνηθως ελληνικης προελευσης μπορουν να ηχουν μεν επιβλητικα αλλα χωρις αληθεινο επιστημονικο περιεχομενο.

Εάν η επιτευξη των συμφεροντων ενός ολοκληρου λαου βρισκεται στα χερια μερικων ολιγων ανθρωπων που εχουν επαγγελματικες εμπειριες, τοτε γινεται αναποφευκτος και ο ελεγχος τους από το κοινο.  Αλλως απλως αντιγραφονται γνωστες διαδικασιες απατης προς οφελος των ολιγων.

Ετσι οδηγουν οι πολιτες και τα παιδια τους στις παγιδες των μηδενικων αθροιστικα παιχνιδιων του σημερινου χρηματικου συστηματος χρεους Fiat, που καλυπτεται με κρατικα ομολογα, δηλαδη με χρεη.

Το χρημα για την αποπληρωμη του χρεους αυτου είναι ακομη ανυπαρκτο.

Οι μεγαλοαπατεωνες κορο’ι’δευουν επισης με μαθηματικες συσχετισεις, αυξησης των περιουσιων τους και την κοινωνικη ομαδα που κατεχει ιδιωκτησιες πασης μορφης, οδηγωντας τους συνειδητα σε παλαια παιχνιδια χιλιετιων μηδενικου αθροισματος και πυραμηδων.

Συνεπως τα συμφεροντα της κοινωνικης αυτης ομαδος των κατοχων πασης μορφης περιουσιων, απαιτουν την παταξη των μεθοδων αυτων απατης των μεγαλοαπατεωνων.

Από την 1.εως την 22. Ιουλιου 1944 ελαβεν χωρα στο New Hampshire των ΗΠΑ το Συνεδριο του Bretton Woods, ετσι ονομασθεν από το τοπο που ελαβεν αυτό χωρα.

Το Συνεδριο αυτό εληξε με την αποφαση, να καλυπτεται το νέο κατευθηντηριο νομισμα, το Δολαριο των ΗΠΑ, με χρυσο.

Όλα τα αλλα νομισματα ελαβαν σταθερες συναλλαγματικες τιμες ως προς το δολαριο των ΗΠΑ.

Ολες οι κεντρικες τραπεζες απεναντι σε άλλες κεντρικες τραπεζες ηταν υποχρεωμενες να ανταλασσουν το εκαστοτε νομισμα με χρυσο που κοστιζε με την σταθερη τιμη των 35 δολαριων των ΗΠΑ ανα μοναδα χρυσου (Feinunze).

Για τον ελεγχο της διαδικασιας αυτης ιδρυθηκαν το ΔΝΤ και η παγκοσμια τραπεζα, οι οποιες απετυχαν παταγωδος για τους λογους της ιδρυσης τους.

Η διαδικασια προεβλεπε για τις κεντρικες τραπεζες σταθερη σχεση τιμης μεταξυ χρυσου και δολαριου των ΗΠΑ και μεταβλητη για τους κερδοσκοπους χρυσου.

Δηλαδη παραλογα πραγματα.

Μετα την συμφωνια Bretton Woods οι ΗΠΑ δημιουργησαν δια της εισαγωγης προ’ι’οντων ένα αρνητικο εμπορικο και ισοσυγιο υπηρεσιων διοτι επεσαν οι αποδοσεις της οικονομιας τους.

Ηδη κατά τα τελη του 1950 συσωρευθηκαν εκτος των ΗΠΑ μεγαλα αποθεματα δολαριων των ΗΠΑ που δεν μπορουσαν να καλυφθουν με τα αποθεματα χρυσου των ΗΠΑ.

Η μαζικη παραγωγη ανευ αξιας χαρτονομισματων δεν σημαινει την επιτευξη πραγματικης περιουσιας αλλα μονο πλουσιοπαροχη περιουσια αχρηστων χαρτιων.

Στην δεκαετια του 1960 η μεταβλητη πλεον τιμη χρυσου δημιουργουσε στην οικονομια των ΗΠΑ σοβαρα προβληματα που δεν ηταν δυνατο να προβλεφθουν και τα οποια εκμεταλλευθηκαν ασυστολα οι κερδοσκοποι σε τετοιο βαθμο που αναγκασαν των Προεδρο των ΗΠΑ Νιχον την 15. Αυγουστου 1971 να ματαιωσει μονομερως την επιτευχθεισα συμφωνια του  Bretton Woods.

Μετα και από τον πολυδαπανο πολεμο του Βιετναμ βρεθηκαν οι ΗΠΑ σε οικτρα οικονομικη κατασταση. Απ’ εδώ αρχησε και η κατασταση της «Παγκοσμιοποιησης» που ταλαιπωρει την ανθρωποτητα εδώ και πενηντα περιπου χρονια.

Τα χρεη των ΗΠΑ π.χ. το 1971 βρισκονταν γυρω στα 400 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ δεν ξεπερνουσε το 1,2 Billionen δολαρια των ΗΠΑ. Σημερα τα χρεη των ΗΠΑ εχουν ξεπερασει τα 22 Billionen δολαρια των ΗΠΑ ενώ το ΑΕΠ τους βρισκεται γυρω στα 20 Billionen δολαρια των ΗΠΑ.

Παρατηρηση: Γνησιες ποσοτητες χρυσου κατά την εισαγωγη του συστηματος ελαχιστων αποθεματικων ηταν για την καλυψη του δολαριου των ΗΠΑ ανυπαρκτες, που θα εκαναν τον δανεισμο του χρηματος συμβατον.

Βρισκεται ο Κοσμος σημερα όχι πολύ μακρυα από το σημειο της τελικης και ολοκληρωτικης καταστροφης του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος;

Βρισκεται η καταρρευση προ των πυλων:

Μια σειρα από ενδειξεις συνηγορουν για την ως ανω εικονα:

  • Ολες οι κεντρικες τραπεζες σημερα πανικοβαλλονται και οι μεγαλυτερες εξ ‘ αυτων δειχνουν τον πανικο τους περισσοτερο αποκαθε άλλη φορα.  Διατυμπανιζουν την ανευ οριων παραγωγη χρηματος και διαθεση αυτου σε σχεση με μηδενικο ‘η και αρνητικο επιτοκιο.

  • Εως σημερα  εχει το 40% των ομολογων παγκοσμια τοκισθει με λιγωτερο από το 1 % και ομολογα αξιας 16 Billionen δολαρια των ΗΠΑ εχουν αρνητικο επιτοκιο.

  • Το αρνητικο επιτοκιο θανατωνει κάθε προσπαθεια για αποταμιευση αλλα και τις συνταξεις.

  • Η ΕΚΤ λογω των χρεομενων τραπεζων της Γερμανιας,

Ιταλιας. Γαλλιας, Ελλαδος κ.α. βρισκεται σε πολύ δυσκολη κατασταση η οποια μπορει να οδηγησει στην καταρρευσην της. Επισης και άλλες κεντρικες τραπεζες μπορει να χασουν τον ελεγχο των τοκων και ο Κοσμος μας θα ζησει μια ανευ προηγουμενου καταρρευση των χρεων.

Ποιος όμως υπο τετοιες καταστασεις αγοραζει σημερα τις υπερχρεομενες τραπεζες;

Συνηθως αχυρανθρωποι κατ’ εντολην των Τραπεζικων αφεντικων, τυπου Γκαγκστερ, που λαμβανουν μεγαλυτερα δανεια από την αξια των τραπεζων προς πωληση, τα οποια δανεια ποτε δεν αποπληρωνονται και επιβαρυνουν αυτά τους φορολογουμενους πολιτες.

Και εδώ κρυβεται το μυστικο των ετσι ονομασθεντων τραπεζων ελαχιστων αποθεματικων, δηλαδη των κεντρικων τραπεζων. 

Κάθε ιδιωτικη κεντρικη τραπεζα είναι μια ιδιωτικη μηχανη ενεξελεκτου τυπωσεως χρηματος.

Τα δανεια παραγονται και διατειθενται πολύ ευκολα.

Όταν δεν λαμβανουν χωρα οι αποπληρωμες αυτων, απλουστατα αυτά διαγραφονται ‘η χρεονωνται στους απλους φορολογουμενους πολιτες. Τοσο απλα λειτουργει το συστημα αυτό.

  • Αυτό που αρχισε ο Προεδρος των ΗΠΑ Νιχον το 1971 αποτελειωνεται σημερα από τις κυβερνησεις και τις κεντρικες τραπεζες, δηλαδη μεσω της κερδοσκοπικης δημιουργιας του χρηματος ο οποος οδηγει στον Υπερπληθωρισμο και αναγκαστικα πλεον στην καταρρευση του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος.

  • Στον σημερινο εμπορικο πολεμο μεταξυ των ΗΠΑ και της Κινας δεν θα μπροκυψει μονο κανενας νικητης, αλλα θα υποφερει το παγκοσμιο εμποριο και με αυτό η παγκοσμια οικονομια με αρνητικες αποκλισεις.

  • Οι αγορες μετοχων παγκοσμια θα καταρρευσουν και τα νομισματα θα συνεχιζουν τον αθεμιτο ανταγωνισμο υποτιμησεων.

  • Στο τελος του ανταγωνισμου αυτου θα υπαρχουν ερειπια από την καταρρευση των νομισματων και της μαζικης καταστροφης περιουσιων υπο την μορφην κλονιζομενων

Αγορων, βιοτεχνικων και βιομηχανικων συγροτηματων, μετοχων, ομολογων και ακινητων.

  • Οι ακραιες προ’υ’ποθεσεις υπεραγορας των Αγορων μετοχων σε σχεση με τα ακραια χαμηλα επιτοκια των ομολογων δειχνουν, ότι ο Κοσμος μας βρισκεται προ του γκρεμου, δηλαδη ότι δεν βρισκεται πολύ μακρυα από μια μεγαλη κριση οικονομικης καταρρευσης.

Το ακομη ισχυον χρηματικο συστημα είναι ένα οργανο των μοντελων απατης του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος (κεφαλαιακες εταιρειες, ελευθερες αγορες, φοροι ως προγραμματα αποκληρωσης κατ’ εντολην των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων, Ισολογισμοι ως παιχνιδια του μεσαιωνα, μετοχες, τραπεζες εργασιας, ισολογισμοι, επιστημη ως μαζικο φαινομενο, ιδιωκτητες κεφαλαιακων εταιρειων).

Δια της στοχευμενης μετακινησης του νοηματος εννοιων, δηλαδη την αντικατασταση των χαρακτηρισμων, π.χ. οικονομια φουσκα στην  θεση παιχνιδι πυραμηδας ‘η ελευθερη οικονομικη Αγορα στην θεση Καπιταλισμος ‘η πληροφορικη ασυμμετρια αντι απατη, οι ανθρωποι διαπαιδαγωγηθηκαν πνευματικα με μικρα βηματα για να θεωρουν ως τελειως κανονικο το συστηματικα υπερβολικο πλεονεκτημα και κατ’ επεκταση και πως αυτό είναι ταυτοχρονα και αμεταβλητο.

Το ιδιο συμβανει και με την εφευρεση των «παραγωγων», η αξια των οποιων εξαρταται από την αξια ενός αλλου περιουσιακου στοιχειου, συνηθως ενός αλλου αξιοχαρτου που επιτρεπει στον εαυτο του να φουσκοθει στις ετσι ονομασθεισες Αγορες.

Θα ξεπερασει τα ορια του παροντος αρθρου εάν αναλυθουν όλα τα αναφερθεντα μοντελα απατης του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος.

Ο γραφων, λογω της επικαιροτητας, σκιαγραφει μερικα ενδιαφροντα παραδειγματα για την επιστημονικη απατη των ημερων μας.

Μια τετοια είναι η Κλιματικη Αλλαγη ‘η Κλιματικη Απατη (μακροχρονιες κλιματικες στατιστικες πουθενα δεν δειχνουν μια διατηρηταια αυξηση της γηινης θερμοκρασιας, τα πιστοποιητικα όμως για το CO2 στα χρηματιστηρια και στις ειδικες Αγορες διατειρουν την ανοδικην τους πορεια και οδηγουν και στην καταρρευση των ιδιωτικων ταμειων συνταξεων.

Πως θα μπορουσε να είναι η μελλοντικη κοινωνια των ανθρωπων; 

Το ακομη ισχυον χρηματικο συστημα δημιουργηθηκε σε μια εποχη οπου ο κυριος στοχος της ανθρωποτητας ηταν η φυσικη επιβιωση σε ένα εχθρικο περιβαλλον.

Σημερα όμως βρισκεται η ανθρωποτητα σε μια τελειως διαφορετικη κατασταση.

Δεν επικρατει ελλειψη πασης φυσεως προ’ι’οντων και υπηρεσιων.

Αντιθετως.

Σε παντα μικρωτερους κυκλους καταστρεφονται συστηματικα προ’ι’οντα για να μπορεσουν να πουληθουν τα νεωτερα.

Για να επαμελθουμε στην απαντιση της ως ανω εωτησης, πρεπει προηγουμενως να εξηγησουμε, τι θα μπορουσε να είναι το ποιο αξιο αντικειμενο στην μελλοντικη ανθρωπινη κοινωνια;

Ότι και να είναι αυτό, θα προκυψει από την Γνωση, από την Ταση προς κάθε καινουργιο, από την Προθυμια για πειραματισμο και από την ολικη εκμεταλλευση του ανθρωπινου δυναμικου που κρυβεται σε κάθε ανθρωπο και πρεπει πρωτα να ξυπνησει.

Μονο ξεκαθαρα διατυπωμενες και αναμενομενες αποδοσεις εργασιας μπορουν να οδηγησουν στην κατασταση δημιουργιας του χρηματος από το τιποτε των κατά 100 % εθνικοποιημενων κεντρικων τραπεζων.

Το χρημα αυτό όμως θα καλυπτεται από την αποδοση της εργασιας.

Εάν ολοι οι ανθρωποι αποθηκευαν εντιμα τις αναγκες τους σε ένα παγκοσμιοποιημενο πληροφοριακο συστημα και η ανθρωποτητα ανοιχτα και εντιμα συνεργαζονταν και κάθε ανθρωπος διεθετε τις καλλυτερες του ικανοτητες για την ολικη κοινωνια, τοτε καποτε θα υπηρχε στον πλανητη μας ενας πολιτισμος στον οποιο η ανταλλαγη συναλλαγων θα γινονταν στην βαση της εργασιακης αποδοσης, χωρις να γινεται αναγκαια μια συγκρινομενη ανταποδοση της εργασιακης αποδοσης.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου 

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
13.09.2019
DER VERFALL UND NIEDERGANG DES HEUTIGEM GELDSYSTEMS
DAS SICH AUF DER US-DOLLAR STÜTZT UND DIE BLINDHEIT DER
FÜHRENDEN POLITIKER DES HELLENISCHEN NEPOTISMUS.
Dr. Georg Chaziteodorou
Er glaubt nicht, dass die internationale Wirtschaft in Richtung
einer tieferen Rezession marschiert. Das waren vor kurzem die
Worte des neuen hellenischen Ministerpräsidenten, des
Absolventen von Harvard der USA. Die Realitäten aber, die mit
Glauben nicht zu tun haben, sprechen eine andere Sprache.
Das noch gültige Geldsystem, als gesellschaftlicher
Steuerungsmechanismus, ist 5000 bis 6000 Jahre alt und erfuhr
bisher durch das römische Sachen- und Schuldrecht und einige
wichtige Veränderungen, wie z.B. die Einführung der doppelten
Buchführung und die Erfindung der privaten Zentralbanken, sein
heutiges bekanntes Gesicht. Die Grundstruktur dieses Systems
also hat sich danach nicht mehr weiter entwickelt und die Völker
dieser Welt haben noch gar nicht begonnen zu hinterfragen, wer
Geld überhaupt herstellen darf und welche Folgen er für die
Gelderzeuger und den Rest der Gesellschaft nach sich zieht. Fest
steht dass die «Schulden» bei allen und jedem, Privatleute,

Großunternehmen, Kommunen, ja ganze Staaten und
Staatenbunde ständig steigen und heute in unvorstellbarem
Ausmaß liegen. An die Rückzahlungsfähigkeit dieser
Schuldenberge entstehen immer größere Zweifel und natürlich
auch kaum berechenbare Verwerfungen. So sind zuerst die
Banken wegen der übermäßigen Verschuldung in eine Krise
gekommen und mussten mit Bail-out und Bail-in Methoden von
den Staaten und Steuerzahler gerettet werden. Mit andere
Worten. Durch die Erfindung von Geld in Form weitergegebener
Schuldscheine, also Schuldgeld, haben die Erfinder (Banker) die
Bevölkerung also schon vor Jahrtausenden in ein verdecktes
Pyramidenspiel gelockt, das nur in Zeiten des
Wirtschaftswachstums zur Zufriedenheit aller Teilnehmer
funktionieren kann, bei Stagnation oder im Abschwung jedoch mit
schrecklichen Folgen für den Großteil der Bevölkerung verbunden
ist. Die Supergauner des Kapitals dominieren die Massenmedien
und erpressen Regierungen nach Belieben.
«Hellas wurde erpresst für die Rettung der Deutschen Bank. Die
Einfuhren Hellas wurden mit Krediten von der Deutschen Bank
finanziert. Und genau die Deutsche Bank war es nun, die in
Wahrheit gerettet wurde, wobei alle Deutschen Massenmedien
heuchlerisch den «faulen und korrupten Hellenen» die Schuld
am verpatzten Aufschwung der deutschen Wirtschaft, gaben».
Dann kamen die Staaten ihrerseits in die Krise und bedurften der
Rettung, das war die berühmte Euro-Krise mit der

südeuropäischen Ländern. Und, so wird gefolgert, die nächste
Krise muss unweigerlich noch eine Ebene höher stattfinden d.h. in
der Ebene des Geldes selbst. Wer die Widersprüche des heutigen
Geldsystems einmal wirklich verstanden hat, versteht auch
warum die Erzeugung von Geld zugleich eine Erzeugung von
Schuld und ihre Rückzahlung stets eine Geldvernichtung ist. Das
wird bei den Pseudo-Wissenschaften (Rechts- und
Wirtschaftswissenschaften) totgeschwiegen und ignoriert,
welche schon seit Jahrzehnten vorsätzlich als Unterdrückungs-
bzw. Manipulationsinstrument der Bevölkerung, missbraucht
wurden und noch werden. Die Erfindung der zwei so genannten
«Wissenschaften» war das zentrale Instrument für die Täuschung
der westlichen Welt, dass sie in eine Demokratie und nicht in
einer Plutokratie d.h. in einer Herrschaft der Reichen, glaubt zu
leben. Die so genannte Experten der Rechts- oder
Wirtschaftswissenschaften sind zu einem hohen Prozentsatz
überhaupt keine wirkliche Experten, wenn dafür nämlich ein
tiefgreifendes Verständnis rechtswirtschaftliche Abläufe und
zusammenhänge als Voraussetzung unterstellt wird, sondern in
der Mehrzahl einfach nur sozialisiert. Sie verwenden lediglich
Floskeln und Worthülsen und geben sich damit nur Aura der
Wissenschaftlichkeit als offensichtlich notwendiges Attribut für
ihre beruflichen beratenden Tätigkeiten. Wenn die Umsetzung
der Interessen der gesamten Bevölkerung in den Händen einiger
weniger Menschen ruhen wurde und diese Personen sich zu
diesem Zweck auf besondere fachliche Kenntnisse berufen, dann

ist es unvermeidlich, deren Überlegungen und Handlungen
laufend durch die Öffentlichkeit zu überprüfen. Sonst werden
traditionelle Rituale sinnentleert kopiert, weil dies für eine kleine
gesellschaftliche Randgruppe historisch stets mit übermäßigen
Vorteilen verbunden war. Auf dieser Weise opfert man die
Zukunft seiner Kinder auf dem Altar vorzeitlicher Götzen mit
endloser Wiederholung der vorzeitlich/primitiven
Nullsummenspiele des heutigen Schuldgeldsystems (Fiat Money
System, gedeckt durch Staatsanleihen d.h. durch Schulden). Das
Geld für die Begleichung dieser Schulden existiert überhaupt noch
nicht. Es wird erst in der Zukunft aus der Luft erzeugt. Die
Supergauner gaukeln auch der Gesellschaftssicht der Eigentümer
vor, ihr wachsender Reichtum lasse sich mathematisch steuern
und kontrollieren und betreiben damit nur die Jahrtausende alte
Nullsummen- und Pyramidenspiele die zum Scheitern verurteilt
sind. Es sollte also im ureigensten Interesse der Gesellschaft der
Eigentümer liegen, diese Umstände nicht länger im Dunkel zu
lassen und dagegen etwas zu tun.
Vom 1. bis zum 22. Juli 1944 fand in New Hampshire, USA, die
Konferenz von Bretton Woods statt, benannt nach dem Ort, an
dem sie stattfand. Diese endete mit dem goldgedeckte US-Dollar
als neue Leitwährung-Abkommen. Alle anderen Währungen
sollten jeweils fixe Wechselkurse zum Dollar einhalten. Alle
Zentralbanken waren anderen Zentralbanken gegenüber
verpflichtet, Währung gegen Gold zu einem festen Kurs von 35
Dollar pro Feinunze einzutauschen. Zur Kontrolle dieser Regeln

wurden damals auch die Institutionen Weltbank und IWF
gegründet. Diese aber hatten als Kontrolleure komplett versagt
weil die Ausgangsregeln (Für die Zentralbanken fixe Gold-/Dollar-
Relation, variable Relation jedoch für die Goldspekulanten),
absurd waren. Die USA erwirtschafteten in dieser Zeit ein
massives Zahlungsbilanzdefizit durch den Import von Waren und
Dienstleistungen, die sich nicht leisten konnten. Bereits Ende der
Fünfzigerjahre hatten sich außerhalb der USA hohe
Dollarbestände angesammelt, die nicht mehr durch die US-
Goldbestände gedeckt werden konnten. Massive Schöpfung von
Wert lose Papiergeld kann kein reales Vermögen erschaffen,
sondern nur aufgeblähten Papierreichtum. In den Sechzigerjahren
bereitete dann der flexible Goldpreis massive Probleme, die
natürlich von Anfang an vorhersehbar waren, den Spekulanten
aber gute Geschäfte bescherten. sodass am 15. August 1971
US-Präsident Nixon einseitig das Abkommen von Bretton Woods
aufgekündigt hat. Damals steckten die USA in der Klemme.
Wegen des kostspieligen Vietnamkriegs waren sie unter Druck
geraten, und der Goldstand verhinderte nun, dass sich das Land
durch Geldschöpfung aus seinen finanziellen Nöten
herauskommen konnte. Das war der Beginn eines fast halben
Jahrhunderts globale Geldschöpfung und Kreditexpansion von
gigantischem Ausmaß. Der Abschied von der Golddeckung des
Dollars gab allen Ländern den Freifahrtschein für Geldschöpfung
und Kreditexpansion. Die Verschuldung der USA lag z.B. 1971 bei
400 Milliarden US-Dollar und das BIP bei 1,2 Billionen US-Dollar.
Heute ist die Verschuldung der USA, rd. 22 Billionen US-Dollar und

das BIP liegt bei rd. 20 Billionen US-Dollar. Bemerkung: Physisches
Gold, das tatsächlich als Deckung hätte verwendet werden
können, war schon seit Einführung des Mindestreservesystems zu
wenig vorhanden, um dem Geld noch einen akzeptablen Wert
verleihen zu können.
Befinden die Welt heute, nicht weit entfernt, von einem Punkt
einer «finalen und totalen Katastrophe des noch gültigen
Geldsystems»? Steht ein Crash kurz bevor?
Eine Reihe von Indikatoren sprechen dafür:
 Alle Zentralbanken verfallen heute in Panik und jede große
zeigt sich aktuell derart besorgt, wie nie zuvor. Sie kundigen
unbegrenzte Geldschöpfung in Kombination mit Null- oder
Negativzinsen. Bislang sind 40 % der globalen Anleihen mit
weniger als 1 % verzinst, und Anleihen im Gegenwert von 16
Billionen US-Dollar sind negativ verzinst. Die Negativzinsen
zerstören jeglichen Sparanreiz und auch die Pensionen. Die
EZB steckt angesichts maroder Banken in Deutschland,
Italien, Frankreich, Hellas, etc. in solche Schwierigkeiten,
die zu Zusammenbruch führen könnten. Auch alle anderen
Zentralbanken werden die Kontrolle über die Zinssätze
verlieren, und die Welt wird einen Schuldenkollaps von
enormem Ausmaß erleben. Wer aber kauft die maroden
Banken d.h. die Pleitebanken? Meistens Strohmänner im

Auftrag von Bankster (Gangsterbossen). Diese nehmen
höhere Kredite als der Kaufpreis der Pleitebanken. Diese
Kredite werden dann von Bankster nie mehr zurückbezahlt
und die Kreditbank musste abermals mit Steuergeld sie
auffangen. Genau hier liegt der Wurm begraben des
sogenannten Mindestreservesystem privater Banken: Jede
solche Bank ist eine private gelddruckmaschine. Kredite
können einfach erzeugt und vergeben werden. Bleiben die
Rückzahlungen aus, so werden die Kredite einfach
ausgebucht. So einfach ist das, in diesem System. Kredite die
nicht mehr zurückgezahlt werden bezahlt die Öffentlichkeit.
 Was der US-Präsident Nixon 1971 begann wird heute durch
die Regierungen und Zentralbanker zu Ende gebracht, d.h.
sie führen mittels der spektakulärste Geldschöpfungswelle
zu Hyperinflation und zwangsweise zum Zusammenbruch
des derzeitigen Geldsystems.
 Im derzeitigen Handelskrieg zwischen der USA und China
wird nicht nur keine Gewinner gäben, sondern der
Welthandel und mit ihm die fragile Weltwirtschaft werden
leiden und zu dramatische Rückgänge führen. Auf der
ganzen Welt werden Aktienmärkte einbrechen und
Währungen ihren Entwertungswettlauf fortsetzen. Das Ende
aber des Wettkampfs wird das absolute Sinken der
Währungen und massive Vermögenszerstörung in Form
kollabierender Anlagenmärkte, einschließlich Aktien,
Anleihen und Immobilien, bringen.

 Die extrem überkaufte Bedingungen des Aktienmarkts in
Verbindung mit extrem tiefen Anleihezinsen deuten darauf
hin, dass die Welt am Kipppunkt steht d.h. nicht weit
entfernt von einem großen Marktcrash.
Das noch geltende Geldsystem ist ein Werkzeuge der
Betrugsmodelle (Kapitalgesellschaft, freier Markt, Steuern als
Enteignungsprogramm im Auftrag privater Notenbanken, Bilanzen
als mittelalterliches Hütchenspiel, Aktie, Geschäftsbank, Bilanz,
Wissenschaft als Maschenphänomen, Eigentümer in
Kapitalgesellschaften) des kapitalistischen Wirtschaftssystems.
Durch die gezielte Verschiebung von Begriffsbedeutungen bzw.
den Austausch von Bezeichnungen, z.B. Blasenwirtschat an Stelle
von Pyramidenspiel oder frei Marktwirtschaft an Stelle von
Kapitalismus bzw. Informationsasymmetrie anstatt Betrug,
wurden die Menschen in kleinen Schritten geistig umerzogen
diese systematische Übervorteilung für völlig normal, und damit
unabänderlich zu halten. Auch die Erfindung der Derivate, das
sind Wertpapiere, deren Wert sich vom Wert eines anderen
Vermögensgegenstands, zumeist wieder eines Wertpapieres,
ableitet, ermöglichte es, dass die so genannten Finanzmärkte
aufgeblasen wurden. Es wurde hier zu weit führen allen
Betrugsmodelle zu analysieren. Der Verfasser, wegen der
Aktualität, erwähnt einige flächendeckende eindrucksvolle
Beispiele für flächendeckenden Wissenschaftsbetrug unserer Zeit.
Solche sind etwa der Klimaschwindel (langjährige
Temperaturstatistiken lassen nirgendwo eine nachhaltige

Erwärmung erkennen, die CO2-Emissionszertifikate wurden aber
höchst erfolgreich für Börsen- und Umsatzbetrug verwendet) oder
der Zusammenbruch der privaten Pensionsvorsorgekassen.
Wie könnte, die Gesellschaf der zukünftigen Menschen, sein?
Das noch gültige Geldsystem entstand in einer Zeit, als das
wichtigste Ziel der Menschheit ihr physisches Überleben in einer
feindlichen Umwelt war. Heute aber befindet sich die Menschheit
in einer vollkommen andern Situation. Es herrscht kein Mangel
mehr an Gütern und Dienstleistungen. Im Gegenteil. In immer
kürzeren Zyklen müssen Produkte vorsätzlich versagen, damit
immer neue verkauft werden können. Um die oben gestellten
Fragen beantworten zu können, musste man vorher klären, was
könnte das wertvollste gut der zukünftigen menschlichen
Gesellschaft sein? Es liegt sehr Nah, dass dieses aus, Wissen,
Innovation, Kreativität und die volle Umsetzung des nach wie vor
ungenutzten menschlichen Potentials, das in jedem einzelnen
Menschen schlummert aber erweckt werden will, ist. Nur konkret
dokumentierte Leistungen können dazu führen, dass
leistungsgedecktes Geld auch aus der Luft geschöpft werden
kann. Damit erstmals werden auch die Leistungen in Echtzeit
nachweisbar und könnten nicht durch nachträglich geschriebene
Verträge vorgetäuscht werden.
Wenn alle Menschen ihre ehrliche Bedürfnisse in ein globales
Informationsnetz einspeisen, die Menschheit offen und ehrlich
global kooperiert und jeder Mensch seine besten Fähigkeiten

selbst wieder der gesamten Gemeinschaft zu Verfügung stellt,
dann wäre irgendwann tatsächlich auf der Erde eine Zivilisation
vorstellbar, in der Tauschgeschäfte aus der Grundlage von
Leistung und vergleichbarer Gegenleistung gar nicht mehr
notwendig wären.
Dr. Georg Chaziteodorou

 Απαγορεύεται αυστηρώς, οπουδήποτε αντιγραφεί, ή απόσπασμα, χωρίς την έγραφει έγκριση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>