«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Νέα επιστημονική έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε για τις μαζικές καταστροφές της Γης – Η άγνωστη έκτη εξαφάνιση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Nanjing της Κίνας και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πιστεύουν ότι μια ηφαιστειακή έκρηξη κατέστρεψε τον πλανήτη κατά τη διάρκεια της Μέσης Πέρμιας Περιόδου. Η έκρηξη αυτή συνέβη στη Νότια Ασία, κοντά στη Μιανμάρ, πριν από 260 εκατ. Χρόνια και αύξησε τον συνολικό αριθμό των ειδών που εξαφανίστηκαν.

Μέχρι τώρα, οι ιστορικοί πίστευαν ότι υπήρξαν πέντε γεωλογικές εποχές που καθορίστηκαν από την εξαφάνιση ειδών: Ορδοβίκια–Σιλούρια γεγονότα εξαφάνισης, Ύστερη Δεβόνια εξαφάνιση, Πέρμια-Τριασική εξαφάνιση, Τριασική-Ιουρασική εξαφάνιση, Κρητιδική – Παλαιογενής εξαφάνιση.

Η πρώτη από αυτές, συνέβη πριν από περίπου 540 εκατομμύρια χρόνια  και ήταν η δεύτερη πιο σοβαρή καθώς εξαφανίστηκε σχεδόν το 85% της θαλάσσιας ζωής. 

Η πιο πρόσφατη μαζική εξαφάνιση συνέβη όταν ένας αστεροειδής χτύπησε τη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια και συχνά συνδέεται με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Εντούτοις, πιστεύεται ότι υπήρξε μια προηγουμένως άγνωστη έκρηξη μεταξύ αυτών των δύο χρονολογικών οροσήμων.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον αριθμό των μαζικών εξαφανίσεων και το χρονοδιάγραμμά τους για να διερευνήσουμε τα αίτια τους», εξηγεί ο Μάικλ Ραμπίνο, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο περιοδικό Historical Biology.

Πηγή: Daily Mail