«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Ελλάδα.

ΚΗΝΔΥΝΟΣ ΔΑ

Όλοι οι πληρωμένοι εγκάθετοι καναλάρχες και τα προδοτικά δημοσιογραφικά παράσιτα, κάνουν διάφορες κατευθυνόμενες αναλύσεις και παγιδεύουν όχι μόνο την Ελληνική και παγκόσμια  κοινωνία, αλλά και μεγάλο μέρος του Ελληνικού στρατιωτικού κατεστημένου.

Παρουσιάζουν ότι η Τουρκιά έχει σοβαρό πρόβλημα με τους Κούρδους, είναι ένα σχεδιασμένο παραμύθι και όλα αυτά που γίνονται για δήθεν διαφορές με την Αμερική, πρωτίστως είναι σχεδιασμένα να πέσει σε λάθος η Ελλάδα και ότι και να συμβεί η φίλη μας σύμμαχος Αμερική με τα περιφερειακά της καρακόλια, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ θα μας νουθετήσουν να είμαστε καλά παιδιά, διότι τα διεθνή συμφέροντα των πολιτικών και οικονομικών νταβατζήδων μας επιβάλουν να τα βρούμε!!!!!!!!!!!!!

Με ποιον, με τον επιτιθέμενο εχθρό, που και να υποχωρήσουμε, η Τουρκιά δεν θα σταματήσει.

Δεν το έχουμε ζήσει μια φορά, αλλά εκατοντάδες και μυαλό δεν βάζουμε!

Η Αμερική έχει οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ, εμάς δεν μας αφήνουν, γιατί;;;

Μα υπάρχει δεκαετίες σχέδιο κατά των Συμφερόντων της Ελλάδος και υπέρ του Χωροφύλακα των νταβατζήδων με την Τουρκιά!

Η Τουρκιά έχει την αβάντα της Αμερικής με τους Κούρδους, που τους χρησιμοποιούν στο υπογάστριο της Συρίας και όχι μόνο, δεν πρόκειται να αφήσουν τους Κούρδους οι Αμερικανοί να βλάψουν την Τουρκιά, αυτά που βλέπουμε είναι σχεδιασμένα παιχνίδια, θα έπρεπε να το καταλάβουν οι κοντυλοφόροι μας πρεσβευτές, ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο για την Συρία, αλλά κυρίως με την Ελλάδα, την θέλουν κάθετα προτεκτοράτο τους με χωροφύλακα την Τουρκιά για όλη την μέση ανατολή.

Η μεγάλη παγίδα είναι οι δήθεν φιλικές προσεγγίσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, δηλαδή να έχουμε τον λύκο μέσα στο μαντρί να φιλά τα πρόβατα και να ξέρουν τα πάντα από πρώτο χέρι, αλλά και να μπορούν την κατάλληλη στιγμή να μας σαμποτάρουν!

Να μην ξεχνάμε τις θεάρεστες αναμνήσεις της Αιγύπτου στην Πελοπόννησο κατά την κορύφωση της Επανάστασης το 1821.

Να μη ξεχνάμε τις αγάπες μέχρι πρόσφατα της Τουρκιάς με το Ισραήλ.

Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε τέτοιους λαούς.

Το τάνκερ είναι ένα παιχνίδι επικίνδυνο, γιατί δεν λένε στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, αυτά που λένε σε εμάς;;;;

Γιατί το Γιβραλτάρ που είναι Αγγλική αποικία γιατί δεν το κράτησε;;;;

Το Τάνκερ έχει ειδική αποστολή και εμείς πρέπει να απέχουμε παντελώς και με οποιοδήποτε τρόπο, και να το ενημερώσουμε ότι αν μπει στα ελληνικά ύδατα θα το κατασχέσουμε.

Όλα αυτά είναι για να προκαλέσουν το Ιράν και να πρημοδοτήσουν την Τουρκιά με πιθανό λάθος δικό μας!

Την Ελλάδα την θέλουν μια βάση για τα πολεμικά τους παιχνίδια, οι προκλήσεις θα είναι τέτοιες που οι δικοί μας κηφήνες θα είναι πάντα απροετοίμαστοι.

Το τάνκερ είναι ένα από αυτά, αν δεν εκτελέσουμε τις εντολές της Αμερικής, θα είμαστε τρομοκράτες, αν   ικανοποιήσουμε τις ορέξεις της Αμερικής κινδυνεύουμε να δεχτούμε τρομοκρατικές επιχειρήσεις από τους δολοφόνους του Ισλάμ.

Όπως είπα με τους Κούρδους η Τουρκιά εκπαιδεύει τον στρατό της και αποκοιμίζει τους δικούς μας δούλους στρατιωτικούς και πολιτικούς κηφήνες, και μόνιμα διαλαλούν τα πουλημένα και προδοτικά ΜΜΕ ότι ο Τουρκικός Στρατός είναι ανεκπαίδευτος και θα τους πιάσουμε στον ύπνο.

Οποιοσδήποτε Έλληνας ηγέτης με ελληνική πατριωτική ηθική, θα άνοιγε όλα τα πολεμικά εργοστάσια, να είμαστε αυτάρκης σε πολεμικό υλικό, συν ότι θα σκότωναν και την ανεργία και θα ανακούφιζαν και το δημογραφικό, αφού θα γυρνούσαν πίσω επιστημονικά μυαλά που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Μπορούμε να φτιάξουμε οτιδήποτε χρειάζεται ο Ελληνικός στρατός, γιατί δεν το κάνουν οι προδότες, γιατί δεν το επιβάλει η στρατός;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που σύμφωνα με το πλάνο κατευθύνεται προς την Καλαμάτα. Προειδοποιούν οι ΗΠΑ πως “τυχόν βοήθεια μπορεί να θεωρηθεί ως υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης”, με τις κυρώσεις να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Δείτε στον χάρτη πού βρίσκεται το δεξαμενόπλοιο και πότε αναμένεται να φτάσει στην Καλαμάτα, αν τελικά αυτό γίνει. Υπό την… στενή παρακολούθηση του ελληνικού ΥΠΕΞ πλέι αργά το τάνκερ. “Κανένα αίτημα κατάπλευσης μέχρι στιγμής” λέει ο Πλακιωτάκης.
Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο κρατήθηκε για αρκετές εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ και βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης, έχει δηλώσει προορισμό την Μεσσηνία και συγκεκριμένα την Καλαμάτα.

Η Δύση είναι… στα κάγκελα και υποστηρίζει πως το δεξαμενόπλοιο μετέφερε πετρέλαιο στην Συρία, με την χώρα μας να βρίσκεται από το… πουθενά στο επίκεντρο ενός «σκληρού» διπλωματικού θρίλερ, κάτι που ενδέχεται να έχει συνέπειες και για την Ελλάδα.

Πώς; Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 20.08.2019, έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα ότι σε περίπτωση υποστήριξης και βοήθειας του Grace 1, αυτό θα σημαίνει στήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

«Μεταφέραμε την ισχυρή θέση μας ως προς το θέμα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και σε όλα τα λιμάνια στη Μεσόγειο που πρέπει να προειδοποιηθούν για να μη διευκολύνουν αυτό το τάνκερ», τόνισε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει και η Wall Street Journal.
Δεν έμεινε όμως… μόνο εκεί, καθώς μίλησε και για κυρώσεις! «Είναι σημαντικό να γνωρίζουν εταιρείες και ναυτικοί ότι τυχόν προσπάθειες παροχής βοήθειας σ’ αυτό το τάνκερ μπορεί να εκληφθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση (Foreign Terrorist Organization), κάτι που έχει και πιθανώς ποινικές συνέπειες».

Η WSJ σχολιάζει πως οι συνέπειες αυτές απειλούν τους παραβάτες και περιλαμβάνουν από φυλάκιση και πρόστιμα, μέχρι και ανάκληση βίζας από μέλη πληρωμάτων! δεξαμενόπλοιο
Η πορεία που καταγράφει το δεξαμενόπλοιο
Το ιρανικό τάνκερ που βρίσκεται στο επίκεντρο μίας οργισμένης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη βρισκόταν σήμερα το πρωί σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Οράν (Αλγερία) πλέοντας προς ανατολάς.Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Irna, ιρανός λιμενικός αξιωματούχος, ο Τζαλίλ Εσλάμι, δήλωσε ότι το τάνκερ πλέει σε διεθνή ύδατα.

Το «Grace 1» ή «Adrian Darya», όπως μετονομάστηκε, το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ είχε ήδη γίνει γνωστό από χθες πως έχει δηλώσει ως προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

Αυτό φαίνεται και από τον ιστότοπο Marine Traffic, όπου επίσης φαίνεται ως ημερομηνία κατάπλευσης στην Καλαμάτα η 25η Αυγούστου του 2019… δεξαμενόπλοιο
Υπό… στενή παρακολούθηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ το δεξαμενόπλοιο!
Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με το τάνκερ ιρανικών συμφερόντων, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως σημειώνουν, δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας μας, όπως και οποιοδήποτε, άλλης φύσης, αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου.

Τι λέει ο Πλακιωτάκης για το δεξαμενόπλοιο
Εν τω μεταξύ, «το θέμα παρακολουθείται και το υπουργείο είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε για το ζήτημα ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 20.08.2019, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα, διευκρίνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως το θέμα παρακολουθείται και το υπουργείο είναι σε ανοιχτή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε στο βίντεο όσα τόνισε

Να σημειώσουμε πως οι αρχές του Γιβραλτάρ επέτρεψαν τον απόπλου του σούπερ τάνκερ απορρίπτοντας το αίτημα των ΗΠΑ για εφαρμογή αμερικανικών κυρώσεων που αποσκοπούν στον μηδενισμό των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου.

Οι πληροφορίες για τον προορισμό του δεξαμενόπλοιου αντλήθηκαν από την υπηρεσία εντοπισμού πλοίων Refinitiv και βάσει αυτών, το ιρανικό τάνκερ έχει προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας και αναμένεται εκεί στις 25 Αυγούστου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις, έφτασαν προφανώς και σε… αμερικανικά αυτιά, με τον Μάικ Πομπέο να εκφράζει την ανησυχία του.

Ανήσυχος ο Πομπέο για το δεξαμενόπλοιο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που παρέμενε ακινητοποιημένο επί εβδομάδες στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ έλαβε άδεια να αποπλεύσει, παρά το «ένταλμα σύλληψής του» που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύη πληροφορία ότι στις 25 Αυγούστου το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, το οποίο μετονομάστηκε σε Adrian Darya, θα πλεύσει ανοικτά της Καλαμάτας, είχε βάλει από νωρίς… φωτιές!
Τις πληροφορίες μετέδωσε πρώτο, νωρίτερα, το ρωσικό Sputnik, σύμφωνα με τις οποίες αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ Grace 1, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Συρία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πάντως, έχει σημασία να σημειωθεί το εξής: Τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο διάβημα ή τοποθέτηση και ότι η είδηση που μεταδίδεται αφορά τις πληροφορίες από τις επαφές μεταξύ αξιωματούχων στο παρασκήνιο, ενόψει της πιθανής έλευσης του ιρανικού τάνκερ στις μεσσηνιακές ακτές.

Η θέση Πομπέο για το δεξαμενόπλοιο
«Είναι πολύ λυπηρό», απάντησε ο Πομπέο ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για την απόφαση αυτή των αρχών της περιοχής της Βρετανίας, στενού συμμάχου της Ουάσινγκτον. δεξαμενόπλοιο
Η πώληση του πετρελαίου που μεταφέρει το ιρανικό τάνκερ θα συνέβαλλε, κατ’ αυτόν, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες «σπέρνουν τον τρόμο και την καταστροφή και σκοτώνουν Αμερικανούς σε όλο τον κόσμο».

Διπλωματικός «πυρετός» για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο! Προειδοποιούν την Αθήνα οι ΗΠΑ!
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ακόμη πως ευελπιστεί ότι το δεξαμενόπλοιο θα συλληφθεί ξανά ώστε να μην τροφοδοτήσει την «εκστρατεία του τρόμου» που η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι διεξάγει.

Το Ιράν από την πλευρά του προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ εναντίον της σύλληψης του πλοίου, τονίζοντας πως ένα «τέτοιο λάθος» θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες».

Λόγω υποψιών ότι το τάνκερ μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση κυρώσεων της ΕΕ, συνελήφθη την 4η Ιουνίου από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις στα ανοικτά του Γιβραλτάρ και βρέθηκε στο επίκεντρο διπλωματικής κρίσης. Την Πέμπτη έλαβε άδεια να αποχωρήσει από το αγκυροβόλιο όπου παρέμενε, αφού η Τεχεράνη έδωσε εγγυήσεις πως τα 2,1 εκατ. βαρέλια που μεταφέρει δεν θα παραδοθούν στη Συρία.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν την Παρασκευή ένταλμα για να συλληφθεί ξανά, αλλά η κυβέρνηση της βρετανικής περιοχής απέρριψε το αμερικανικό αίτημα, εξηγώντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν έχουν εφαρμογή στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από: wsj.com / sputniknews.com

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η Ελλάδα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>