«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη: Όλη η αλήθεια 4 χρόνια μετά

ΚΛΕΦΤΕΣ
Ευδοκία Μύτιλη

Τα ευρήματα που… κόβουν την ανάσα – Τι δηλώνει  η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη

Η ιστορία της Αμφίπολης χάνεται στους προϊστορικούς χρόνους και διανύει χιλιάδες χρόνια μέχρι σήμερα.
Τύμβος Καστά ονομάζεται ο κυκλικός λόφος στην περιοχή της αρχαίας Αμφίπολης στην Μακεδονία και στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα.

Είναι επίσης γνωστός ως ο τάφος της Αμφίπολης, ονομασία που προέρχεται από το Μακεδονικό ταφικό μνημείο της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου, που ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό του λόφου.

Το αρχαιολογικό μουσείο Αμφίπολης βρίσκεται στο νομό Σερρών

Στα μέσα του 1950 και έως την δεκαετία του 1970 είχαν γίνει ανασκαφές πάνω στην επιφάνεια του τύμβου από τον αρχαιολόγο Δημήτρη Λαζαρίδη, ο οποίος ανακάλυψε ένα σύνολο από λιτούς τάφους που χρονολογούνται από την εποχή του Σιδήρου.

Ένα μακεδονικό μνημείο μοναδικού μεγέθους και τεράστιας ιστορικής αξίας.

Ο χώρος άρχισε να ανασκάπτεται περιμετρικά ξανά το 2012 από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Ευρήματα που κόβουν την ανάσα
Με το που φτάνεις στον Τύμβο Καστά νιώθεις δέος που φέρνει η αποκάλυψη έργων που χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Μιας ιστορίας που γράφτηκε σε αυτόν τον τόπο.
Τα ευρήματα σιωπηλοί μάρτυρες ενός σαγηνευτικού παρελθόντος.

Για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο μνημείο της Αμφίπολης έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
«Όταν ξεκίνησα να ψάχνω όλοι μου έλεγαν ότο «άδικα προσπαθείς, δεν υπάρχει τίποτα»» εγώ όμως δεν το έβαλα κάτω είπε η αρχαιολόγος.

Για την σημερινή εικόνα του μνημείου είπε «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη πίκρα.
Δεν με αφήνουν ούτε εμένα να μπω μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο».

«Το μνημείο αυτό δεν έχει χρώμα ούτε κόμμα.
Είναι ένα μνημείο για όλη την Ελλάδα που πρέπει να σταθεί από επάνω η κάθε κυβέρνηση και να βοηθήσει ώστε να έχει τη σωστή προβολή» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Περιστέρη.

Ακούστε τι είπε η κυρία Περιστέρη

Το χρονικό σημείο όπου έγιναν και οι αποκαλύψεις των πρώτων ευρημάτων στην νότια πλευρά του τύμβου όπου και βρίσκεται το ταφικό μνημείο των ανασκαφών που είναι σε εξέλιξη.
Ανακαλύφθηκαν τρεις θάλαμοι και συνολικά τέσσερις χώροι συνυπολογίζοντας την είσοδο και σκαλιά προς το εσωτερικό του τάφου.

Η συσχέτιση του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε συζητηθεί ευρέως από την κοινή γνώμη.
Κατά τον Σεπτέμβριο του 2015 και σύμφωνα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανασκαφικής ομάδας στον Τύμβο Καστά ανακοινώθηκε πως το μνημείο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα, με τον κατασκευαστή να είναι ο Δεινοκράτης.

Τα ευρήματα της ανασκαφής είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβολής και στα διεθνή μέσα, με τους αρχαιολόγους να ερίζουν για χρονολογίες και ιστορικά πρόσωπα.

Ο λόφος της Κάστα
Ο λόφος κρατάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του Τάφου της Αμφίπολης.
Το εξωτερικό Τείχος από ασβεστόλιθο και μάρμαρο είναι ένας σχεδόν τέλειος κύκλος, μήκους 500 μέτρων και ύψους 3 μέτρων.

Σήμερα στην περιοχή επικρατούν ερημιά , εγκατάλειψη και πλήρη απογοήτευση στους κατοίκους για την αντιμετώπιση του θέματος από τους φορείς

Τα τείχη
Ο τοίχος της περιβόλου του Τάφου έχει μήκος 500 μέτρα και σχηματίζει σχεδόν έναν τέλειο κύκλο.
Η διάμετρος του Τάφου αγγίζει τα 158.4 μέτρα και αυτό ήταν το στάνταρ του Δεινοκράτη.
Αυτός ήταν που κατασκεύασε και τα Τείχη της Αλεξάνδρειας, τα οποία ήταν 15.840 μέτρα.
Ο τοίχος είναι σε πολλά σημεία του άθικτος, φτάνει τα 3 μέτρα σε ύψος και είναι καλυμμένος με γείσο.
Τα μάρμαρα είναι από την Θάσο.

Ο Λέοντας
Στην κορυφή του τύμβου βρισκόταν ο Λέοντας της Αμφίπολης, με ύψος 5.3 μέτρα που μαζί με τη βάση έφτανε τα 15.84 μέτρα.
Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε τον Λέοντα ήταν ο ίδιος που σκάλισε και τις Σφίγγες, στην είσοδο του Τάφου της Αμφίπολης.
Συνήθως, οι Λέοντες στα μνημεία τοποθετούνται είτε λόγω κάποιας μάχης, είτε για κάποιον σπουδαίο Στρατηγό.
Από τη στιγμή που την εποχή κατασκευής του μνημείου δεν βρισκόταν σε εξέλιξη κάποια μάχη, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το άτομο που βρίσκεται μέσα στον Τάφο είναι κάποιος σπουδαίος Στρατηγός.

Λέοντες στα μνημεία τοποθετούνται είτε λόγω κάποιας μάχης, είτε για κάποιον σπουδαίο Στρατηγό
Στην τύχη της πλέον η Αμφίπολη – Θαμμένη στην αδιαφορία
Από «ομφαλός» του κόσμου στην απαξίωση…

Σχεδόν πριν από 4 χρόνια είχαν στραφεί τα φώτα του πλανήτη στην Αμφίπολη καθώς παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα τη σκαπάνη των αρχαιολόγων στον Τύμβο Καστά, οι οποίοι αναζητούσαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιου συγγενούς του σε ένα πελώριο ταφικό μνημείο.

Από το 2016 το μνημείο της Αμφίπολης αφέθηκε στην τύχη του. Έρημοι δρόμοι και ελάχιστοι κάτοικοι.
Αυτό είναι το σκηνικό στη Μεσολακκιά Σερρών σήμερα.
Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι αλλά και εξοργισμένοι από την αδιαφορία της Πολιτείας.
Γιατί όλη αυτή η απαξίωση και η εγκατάλειψη προς το Μεγαλύτερο Μακεδονικό Μνημείο

Για να βρεις τον δρόμο που οδηγεί στον τύμβο πρέπει να ρωτήσεις τους κατοίκους στη Μεσολακκιά, γιατί πινακίδες δεν υπάρχουν πουθενά.

Και όταν τελικά φτάσεις εκεί, μέσα από χωμάτινους δρόμους αντικρίζεις κατεβασμένες τις μπάρες απαγόρευσης εισόδου και ένα φυλάκιο.

Ένας φύλακας έχει μείνει στα αρχαία…

Γιατί όλη αυτή η απαξίωση και η εγκατάλειψη προς το Μεγαλύτερο Μακεδονικό Μνημείο εύλογα διερωτάται κανείς

Ανάμεσα στα πολλά ακατανόητα των τελευταίων χρόνων συγκαταλέγεται ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Πολιτισμού συμπεριφέρεται στο μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.

Το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να αξιοποιήσει τα 2,5 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να συνεχιστούν τα έργα στην περιοχή.

Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος να μη μπορεί να διαθέσει από τον προϋπολογισμό του τα 2,5 εκατ. ευρώ και να περιμένει πόρους από το ΕΣΠΑ.

Τελικός στόχος πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και να καταστεί το μνημείο επισκέψιμο.
Σε άλλη χώρα μία τέτοια ανασκαφή θα είχε γίνει προμετωπίδα της ασκούμενης πολιτικής τόσο σε πολιτιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τουριστικής προβολής προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο.

Το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει έστω και τώρα να προχωρήσει.
Ορθά οι καθυστερήσεις εγείρουν ερωτηματικά…

Η αρχαία κληρονομιά και η ιστορία είναι για τη χώρα μας εθνικό και οικονομικό σπουδαίο κεφάλαιο.

Εκτελώντας εντολές των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ  ΡΕ!!!!!!!!!!!!!

antonis.grypaios antonis.grypaios@yahoo.com