«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΤ ΜΑΤ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

01.08.2019

Ένα Ατομο Υδρογονου το οποιο αποτελειται από ένα θετικα φορισμενο πυρηνα και από ένα αρνητικα φορτισμενο ηλεκτρονιο εχει μια διαμετρο 10 στην πλην 10 μετρα.

Ο πυρηνας του Υδρογονου είναι μικρος και εχει μια διαμετρο περιπου 10 στην πλην 15 μετρα.

Ο πυρηνας π.χ. του Ουρανιου 235 αποτελειται από 143 αφορτιστα Νεοτρονια και 92 θετικα φορτισμενα Πρωτονια και περιστρεφεται από 92 αρνητικα φορτισμενα ηλεκτρονια.

Ο αριθμος των Πρωτονιων χαρακτηριζει τον αριθμο της ταξης του στοιχειου και το αθροισμα του αριθμου των Πρωτονιων και Νεοτρονιων τον αριθμο της μαζας του στοιχειου.

Ο αριθμος της μαζας των ηλεκτρονιων ως μικρος παραλειπεται.

Ο αριθμος της μαζας του Ουρανιου 235 είναι 235.

Το Ουρανιο εχει παντα τον αριθμο ταξης 92 διοτι εχει 92 Πρωτονια στον πυρηνα του και 92 ηλεκτρονια που περιστρεφονται γυρω από τον πυρηνα αυτον.

Τα ηλεκτρονια καθωριζουν τις χημικες ιδιοτητες του στοιχειου.

Ο αριθμος των Νεοτρονιων στον πυρηνα του Ουρανιου μπορει να είναι διαφορετικος χωρις να αλλαξουν αισθητα οι ιδιοτητες του στοιχειου.

Το φυσικο Ουρανιο, όπως συνανταται στην φυση αποτελειται από Ουρανιο 238 (99,3 %) και Ουρανιο 235 (0,7 %) και από ελαχιστες ποσοτητες Ουρανιο 234.

Τα Ατομα αυτά με τον ιδιο αριθμο ταξης αλλα διαφορετικο αριθμο μαζας ονομαζονται Ισοτοπα.

Μονο το Ουρανιο 235 διασπαται υπο την επιδραση με χαμηλην ταχυτητα κινουμενα Νεοτρονια, ενώ το Ουρανιο 238 μονο με πολύ μεγαλη ταχυτητα κινουμενα αντιστοιχα.

Εκτος αυτων το Ουρανιο 232 προκυπτει τεχνιτα από το Θωριο 232 και μπορει να διασπαστει υπο την επιδραση με χαμηλη ταχυτητα κινουμενα Νεοτρονια.

 Όταν ένα με χαμηλη ταχυτητα κινουμενο Νεοτρονιο κρουσει σε ένα πυρηνα Ουρανιου 235, δημιουργειται μικρας χρονικης περιοδου υπαρξης ενδιαμεσου πυρηνος Ουρανιου 236, ο οποιος με την εισδοχη περαιτερω Νετρονιων ταλαντευεται ισχυρως και διασπαται σε πυρηνες Κρυπτον 89 και Βαριου 144 και σε τρια Νεοτρονια

n + U235 > U236 > Kr89 + Ba144 + 3n

Με n στην ως ανω σχεση χαρακτηριζονται τα Νεοτρονια.

Αντι για πυρηνες Κρυπτου και Βαριου μπορουν να προκυψουν αλλοι πυρηνες με ομοιο αριθμο μαζας.

 Τα ελευθερουμενα Νεοτρονια κατά την αντιδραση μπορουν να διασπασουν και αλλους πυρηνες Ουρανιου 235 (αλυσιδοτη αντιδραση).

Επειδη όμως τα με χαμηλη ταχυτητα κινουμενα Νεοτρονια επιδρουν συχνοτερα στην διασπαση, τα με υψηλη ταχυτητα κινουμενα Νεοτρονια πρεπει να φρεναριστουν.

Αυτό επιτυγχανεται όταν αυτά συγγρουονται με ελαφρους πυρηνες Υδρογονου, στους οποιους παραδιδουν ένα μεγαλο μερος της ενεργειας τους και κινουνται μετα με χαμηλη ταχυτητα.

Οι αμερικανικης και ρωσικης προελευσης πυρηνικοι αντιδραστηρες «ελαφρου υδατος» με στερεους πυρηνικους ραβδους (Three Milr Island, Tschernobyl, Fukusshima) που δημιουργουν ως γνωστον πυρηνικες αντιδρασεις οι οποιες θερμαινουν το νερο μεσα στο οποιο βρισκονται βυθισμενοι

σε τετοιο βαθμο, ώστε από τον παραγομενο ατμο να κινειται μια Ατμοτουρμπινα η οποια κινει με την σειρα της μια Γεννητρια για την παραγωγη ηλεκτρικου ρευματος, βαινουν λογω της επικινδυνοτητα τους προς το τελος της ζωης τους.

Εάν για καποιο λογο δεν λειτουργησει το συστημα ψυξεως οι υπερθερμαινομενοι ραβδοι πυρηνικων καυσιμων διασπουν το νερο μεσα στο οποιο βρισκονται σε υδρογονο και οξυγονο με αποτελεσμα την εκρηξη των αεριων αυτων με κατασροφικα αποτελεσματα στην οικοδομη του αντιδραστηρα και στην μολυνση με ραδιενεργεια του περιβαλλοντος.

Σχετική εικόνα

Η πυρηνική σύντηξη

Στο σημειο αυτό θα αναλυθει η λειτουργια του πυρηνικου αντιδραστηρα υδατος υπο πιεση ‘η βαρεος υδατος και του πυρηνικου αντιδραστηρα υψηλης θερμοκρασιας, δηλαδη δυο γερμανικης προελευσης πυρηνικων αντιδραστηρων, οι οποιοι υπο την πιεση των ΗΠΑ, που ελεγχουν παγκοσμιως με το «πετροδολαριο» τους, την εκμεταλλευση και διαθεση Υδρογονανθρακων, απεσυρθηκαν και κατεληξαν στα χερια της Κινας που σε λιγο θα προσφερει παραλλαγες αυτων (πυρηνικους αντιδραστηρες Θωριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος) στην διεθνη αγορα..

Πυρηνικος αντιδραστηρας υδατος υπο πιεση ‘η αναπαραγωγικος αντιδραστηρας.

Οι ραβδοι των πυρηνικων καυσιμως περιεχουν εμπλοτισμενο Ουρανιο (3 % U235 και 99,3 % U238) Το μιγμα αυτό ουρανιου βρισκεται υπο την μορφη UO2.

 Όταν ένα αργα κινουμενο Νεοτρονιο συγρουστει με το Ουρανιο 238 δημιουργειται για μικρο χρονικο διαστημα Ουρανιο 239 του οποιου ο ραδιενργος πυρηνας εκλυει δυο αρνητικα φορτισμενα ηλεκτρονια μεγαλωνοντας ετσι τον αριθμο ταξης κατά 2 που σημαινει την δημιουργια Πλουτονιου 239 το οποιο μπορει επισης να διασπαστει με αργα κινουμενα Νεοτρονια, δηλαδη επωαζει ετσι νεα σχασιμη υλη.

Στον αντιδραστηρα αυτόν παραγεται μεγαλη ποσοτητα θερμικης ενεργειας από την διασπαση του πυρηνα Ουρανιου 235 με αργα κινουμενα Νεοτρονια.

Η θερμοτητα αυτή μεταδιδεται στο ψυκτικο νερο το οποιο θερμαινεται εως 320 βαθμους Κελσιου υπο 160 bar πιεση.

Ο ατμος που παραγεται κινει μια Ατμοτουρμπινα και αυτή μια Γεννητρια παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας.

Το υλικο σχασης (συνηθως UO2) τοποθετειται σε ειδικους μεταλλικους σωληνες που βυθιζονται στο ψυκτικο νερο.

Πυρηνικος αντιδραστηρας υψηλης θερμοκρασιας.

Ο αντιδραστηρας αυτος υπηρξε μια περαιτερω εξελιξη του πυρηνικου αντιδραστηρα πεπιεσμενου υδατος.

Ως ψυκτικο μεσο χρησιμοποιηται το αεριο Ηλιο το οποιο θερμαινεται εως 950 βαθμους Κελσιου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η υποδομη του αντιδραστηρα δεν είναι μεταλλικη λογω των υψηλων θερμοκρασιων αλλα από Γραφιτη

Η υποδομη του αντιδραστηρα δεν είναι μεταλλικη λογω των υψηλων θερμοκρασιων αλλα από Γραφιτη.

Το υλικο σχασης Ουρανιο 233 εχει ομοιες ιδιοτητες όπως του Ουρανιου 235 και αυτοπαραγεται από το Θωριο 232 το οποιο υπαρχει στην φυση συχνοτερα απ’ οτι το Ουρανιο.

Το σχασιμο υλικο βρισκεται στον πυρηνικο αντιδραστηρα υπο την μορφη των «coated particles», δηλαδη υπο υπο την μορφης σφαιρικων κοκκων από ένα μιγμα UO2 ή UC2 και ThO2 ή ThC2 που περιτυλιγονται από στρωματα μονοτικου γραφιτου.

Η διαμετρος των κοκκων αυτων εχει 0,4 χιλιοστα.

Οι κοκκοι αυτοι τοποθετουνται πιεζομενοι σε σφαιρες διαμετρου 5 εκατοστων που υπερκαλυπτονται από γραφιτη παχους 5 χιλιοστων.

Το σφαιρικο υλικο σχασης διαμετρου 6 εκατοστων κρατει και τα παραγωμενα ραδιοενεργα προ’ι’οντα της σχασης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο Hamm-Uentrop

Στο Hamm-Uentrop της Γερμανιας λειτουργουσε επι χρονια ενας πυρηνικος αντιδραστηρας υψηλης θερμοκρασιας Θωριου 300 προτου αυτος υπο την πιεση των ΗΠΑ σταματησει να λειτουργει.

 Ειχε μια θερμικη ισχυ των 750 MW και μια ηλεκτρικη ισχυ των 300 MW.

Το ψυκτικο μεσο ηταν το αεριο Ηλιο με μια θερμοκρασια εξοδου των 750 βαθμων Κελσιου υπο πιεση τον 40 bar.

 Ο πυρηνικος αντιδραστηρας είναι ένα κυλινδρικο δοχειο υψηλης πιεσης διαμετρου περιπου 5,6 μετρων και υψους περιπου 8 μετρων το οποιο προς τα κατω καταληγει ως χουνι.

Το δοχειο αυτό εως 5 μετρα υψος είναι γεματο με περιπου 675.000 σφαιρες με σχασιμο υλικο οι οποιες σε διαστημα 3,5 ετων μετακινουνται από πανω προς τα κατω.

Το ψυκτικο αεριο Ηλιο ρεει επισης από πανω προς τα κατω δια των σφαιρων και υπερμαινεται εως μια θερμοκρασια των 750 βαθνων Κελσιου.

 Ο αντιδραστηρας αυτος παρεχει θερμικη ενεργεια υψηλης θερμοκρασιας τοσο για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας οσο και για την διαδικασια διασπασης και εξαερωσης, δηλαδη την παραγωγη Υδρογονου με την διασπαση του Μεθανιου

CH4 + H2O > CO + 3H2

Εδώ το μιγμα από Μεθανιο και Υδρατμους θερμαινεται εως 950 βαθμους Κελσιου με αποελεσμα την διασπαση του Μεθανιο σε μονοξιδιο του ανθρακα κα υδρογονο με ταυτοχρονη μειωση της θερμοκρασιας του αεριου ψυξης σε 750 βαθμους Κελσιου.

 Το μειωμενης θερμοκρασιας αεριο ψυξης διοχετευεται μεσου μιας τουρμπινας η οποια κινει μια γεννητρια για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας.

Ο πυρηνικος αντιδραστηρας υψηλης θερμοκρασιας υπηρξε μια περαιτερω εξελιξη της τεχνολογιας υγροποιησης του ανθρακος στην προσπαθεια της Γερμανιας γυρω στο 1920 να γινει ενεργειακα ανεξαρτητη.

Αποτελεσμα των

δραστηριοτητων αυτων υπηρξε η παραγωγη συνθετικης Βενζινης και μειωση της εξαρτισης της απ’ αυτους που ηλεγχαν την εκμεταλλευση των κοιτασματων Υδρογονανθρακων.

Ο πρηνικος αντιδραστηρας υψηλης θερμοκρασιας υπηρξε εργο του Ινστιτουτου για εξελεξη ανιδραστηρων, της εγκαταστασης πυρηνικης ερευνας Jülich του Πολυτεχνειου Ααχεν Γερμανιας.

Εδώ εξελιχθηκε και το σχεδιο του συστηματος μεταφορας ενεργειας «Nukleare Fernenergie = μακρινη πυρηνικη Εeνεργεια».

Δια της πιλοτικης εγκαταστασης EVA I /ADAM I – IRMA, της μεγαλης πειραματικης εγκαταστασης ΕVΑ ΙΙ/ΑΔΑΜ ΙΙ και τις ερευνες στο Χημειο για την συμπεριφορα των Καταλυτων και την ποιοτικην αποδειξη καταλληλοτητας μεταλλικων κραματων υψηλης θερμοκρασιας, επιτευχθει η αποδειξη ότι είναι δυνατη η μεταφορα ενεργειας δια ενός θερμοχημικου κυκλου κατά το συστημα μεταρυθμιζομενο μεθανιο/μεθανοπιησης σε βιομηχανικη κλιμακα και μακροχρονια και οικομικα συμφορη.

Εμπλοτισμος Ουρανιου και χωρητικοτητα αυτου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μαζα του μοριου UF6

Σε μια εγκατασταση εμπλοτισμου Ουρανιου διασπαται του φυσικο Ουρανιο σε δυο ομαδες από τις οποιες η μια λαμβανει μεγαλυτερη ποσοτητα Ουρανιου 235 από την άλλη.

Η εργασια που εκτελειται από την εγκαταση αυτή εμπλοτισμου διατυπωνεται σε χιλιογραμμα εργασιας διαχωρισμου (kg ‘η t UTA). Στην αγγλικη γλωσσα η διαδικασια αυτή χαρακτηριζεται ως SWU (Separative Work Unit).

Κατά τον εμπλοτισμο Ουρανιου χρησιμοποιηται UF6, δηλαδη την μοναδικη χημικη ενωση του Ουρανιου η οποια υπο συνηθες καταστασεις θερμοκρασιας κατεχει αρκουσα υγρασια και δη 100 mbar σε θερμοκρασια δωματιου.

Το UF6 είναι επισης καταλληλο για την διαδικασια εμπλοτισμου διοτι το F υφισται εις την φυση μονο ως καθαρο στοιχειο (Ισοτοπο F-19).

Η μαζα του μοριου UF6 μεταβαλλεται μονο με τις διαφορετικες μαζες των Ισοτοπων του Ουρανιου.

 Δια της μικροτερης μαζας του ατομου F είναι η σχετικη διαφορα του μοριου UF6 παρ’ ολο αυτά παντοτε ακομη περιπου 0,8 % σε συγκριση με περιπου 1,3 % στην σχετικη διαφορα μαζης μεταξυ των Ισοτοπων του Ουρανιου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μαζα του μοριου UF6

1-(6 .19 U + 235 U)/(6 .19 U+ 238 U) = 0,0085 = 0,85 %

Οι σημερινοι συνηθες πυρηνικοι αντιδραστηρες ελαφρου υδατος λειτουργουν με εμπλουτισμενο Ουρανιο 235 στο μιγμα Ουρανιου (0,3 % Ουρανιο 235 και 97 % Ουρανιο 238).

Ο εμπλουτισμος στις ΗΠΑ, Ρωσια και Γαλλια λαμβανει χωρα με εγκαταστασεις διαχυσης ‘η διαχωριστικων εκχυτηρων όπως στην Βραζιλια ‘η υπερφυγοκεντρικες εγκαταστασεις αεριων, οι οποιες κατά το 1970 εξελιχθηκαν στην Γερνανια αλλα και ηλεκτρομαγνητικες και μεθοδος λασερ.

Οι γερμανικες εγκαταστασεις χρειαζονταν πολύ λιγωτερη ενεργεια (περιπου 50 kwh / kg UTA) από τις άλλες.

Για συγκριση οι εγκαταστασεις διαχυσης απαιτουν 2500 kwh / kg UTA.

Στις υπερφυγοκεντρες εγκατστασεις αεριων διοχετευεαι το εις αερια μορφη UF6 στο εσωτερικο ενός καθετα στεκομενου πολύ γρηγορα κινουμενου κυλινδρου (περισσοτερες από 60.000 στροφες ανα λρπτο).

Υπο την επιδραση της υψηλης περιστροφικης ταχυτητας και από αυτην καθωριζομενη από την μαζα εξαρτωμενη φυγοκεντρος δυναμη συγκεντωνονται τα βαρυτερα μορια 238UF6 στην εσωτερικη επιφανεια του κυλινδρικου περιστρεφομενου σωματος και τα ελαφροτερα μορια 235UF6 πλησιον το αξονα περιστροφης ετσι ώστε να μπορουν να ληφθουν τα Ισοτοπα διαχωρισμενα.

 Η διαδικασια αυτή αποδιδει περισσοτερο εάν το κατω μερος της εγκαταστασης εμπλοτισμου θερμανθει και το επανω μερος ψυχθει και ετσι δημιουργηθει ένα αξονικο ρευμα θερμοτητος.

Η εμπλοτισμενη ελαφρη ομαδα (Product) λαμβανεται από το επανω μερος και το «Tails» από το κατω μερος του κυλινδρου.

Οι υπερφυγοκεντρικες κυλινδρικες εγκαταστασεις αεριων τοποθετουνται ανα περισσοτερα από μερικες εκαντονταδες τεμαχια σε παραλληους καταρρακτες για την ανακαια ποσοτητα διαχωρισμου, δηλαδη του εμπλοτισμου.

Ο εμπλοτισμος Ουρανιου είναι ενας από τους δυο δρομους για την κατασκευη πυρηνικων οπλων.

Ο άλλος δρομος είναι η επωαση Πλουτονιου σε ένα πυρηνικο αντιδραστηρα και η απομακρυση αυτου από τα χρησιμοποιηθεντα πυρηνικα καυσιμα δια επαναλληπτικης επεξεργασιας.

Εάν το υπο κατασκευην πυρηνικο οπλο σχεδιαστηκεν για μεγαλη εκρηκτικη δυναμη και στις δυο ως ανω περιπτωσεις πρεπει να βρισκεται σε διαθεση και σε αναγκαιες ποσοτητες και καθαρωτητας το εκαστοτε σπουδαιο Ισοτοπο 235U και 239 Pu.

Για πυρηνικα οπλα χαμηλοτερης καταστροφικης επιδρασης αρκει λιγωτερο καθαρο 235U και 239Pu.

Για την Ελλαδα στην σημερινη φαση εχει ενδιαφερον το κατά ποσο η Τουρκια, η οποια στο «Ακουγιο», απεναντι από την Κυπριακη Δημοκρατια, υλοποιει με την βοηθεια της Ρωσιας ένα πυρηνικο ενεργειακο προγραμμα για ειρηνικους σκοπους εχει ‘η όχι ενδιαφερον με την συμπαρασταση του Πακισταν να αναπτυξει πυρηνικα οπλα.

Σε κάθε περιπτωση όμως και προληπτικα πρεπει να λαβει μετρα με ιδρυση στην Θρακη, στην γενετειρα του Λευκιππου και Δημοκριτου παραρτηματος πυρηνικης Φυσικης του Πανεπιστημιου Θρακης.

Για οσους εχουν μυαλο και όχι αχυρο στο κεφαλι τους κατανοουν, ότι η Τουρκια με την επιδεινωση (προσωρινη ‘η όχι) των σχεσεων της με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε στοχευει στην αποκτηση πυρηνικων οπλων.

Για την περιπωση αυτή η Ελλαδα οφειλει εγκαιρα να σχεδιαση μια «Ειρηνη του Τρομου» και να μην περιμαινει καμμια στηριξη τοσο από το ΝΑΤΟ οσο και από την Ε.Ε.

Και οι δυο στην κρισημη στιγμη θα την εγκαταλειψουν, θα την προδωσουν.

Μονο οι ηλιθιοι βασιζονται στους τσιγγανους του Βορρα.

Οι προληπτικα σκεπτομενοι πρεπει αντι να διαλυσουν και να ξεπουλησουν την ΔΕΗ να την αναδιοργανωσουν και μεσου αυτης να πυρηνικοποιησουν την χωρα μας.

Η ετσι ονομασθεισα υψηλη και πολυδαπανος τεχνολογια ουτε υψηλη αλλα και ουτε πολυδαπανος είναι.

Προκειται για ένα παραμυθι όπως αυτό των ρυπων και της «κλιματικης αλλαγης από ανθρωπινες δραστηριοτητες, δηλαδη από την παραγωγη διοξιδιου του ανθρακα».

Για το παραμυθι αυτό ξεσηκωνουν παγκοσμιως την απληροφοτητη νεολαια και εξαγοραζουν ασχετους επιστημονες.

Στα πλαισια αυτά κρυβεται και η καταστροφη και το ξεπουλημα της ΔΕΗ από ασχετους πολιτικους και δηθεν αλλους «ειδικους».

Προετοιμασμενους ειδικους ισως για ξεπουληματα στρατηγικης σημασιας εταιρειων του δημοσιου.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, παρά μόνο με την Έγκριση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ

  http://arxaiaithomi.gr/ 

Μοιραστείτε το!

1 comment to ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>