«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

“Έλληνες Ελληνίδες! Θα επιτρέψετε σε αυτούς τους 300+1 προδότες, να σας κοροϊδεύουν, να πουλήσουν την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τα ιερά και οσία σου;;;;”

ΕΧΜΑΛΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΕΑΝ  ΜΕ  ΚΑΠΟΙΟ  ΤΡΟΠΟ  ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ  ΕΝΑΣ  ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ   ΝΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΤΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΣΟΥ
ΚΑΙ  ΚΑΤΟΠΙΝ  ΕΙΧΕ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΝΑ  ΣΟΥ  ΑΡΠΑΞΕΙ  ΟΛΑ  ΣΟΥ  ΤΑ  ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ  , ΕΙΝΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΟ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΕΤΡΕΧΕΣ  ΝΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΣ ,
ΣΕ  ΑΝΑΛΟΓΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΑ   ΔΙΑ  ΝΟΜΙΚΗΣ  ΟΔΟΥ  ΘΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ  ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ  ,

ΤΗΝ  ΜΕΓΑΛΗ  ΑΠΑΤΗ  ΕΙΣ  ΒΑΡΟΣ  ΣΟΥ …………….

ΕΙΝΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΟ  ΟΤΙ  ΕΑΝ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΣ  ΑΚΟΜΗ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΟΠΩΣ  ΤΟ  ΝΑ  ΧΑΘΟΥΝ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΖΩΗ  ΣΟΥ   ΘΑ  ΠΑΛΕΥΕΣ  ΜΕ  ΟΛΕΣ  ΣΟΥ  ΤΙΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ !
ΠΟΙΑ  Η  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΕΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ ; ; ; ΚΑΜΜΙΑ !
ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΟΥΜΕ  ΑΚΟΜΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΩΣ  ΕΧΕΙ   ,
Η  ΘΕΣΗ  ΣΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΣΕ ΑΚΟΜΑ  ΠΙΟ  ΤΡΑΓΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΑΝ  ΑΦΗΣΕΙΣ  ΝΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ   Η  ΨΗΦΙΣΗ  ΤΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ  ………
ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ  ΑΠΛΑ  ΧΑΝΕΙΣ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  !

ΧΩΡΙΣ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΕΙΣΑΙ  ΦΤΕΡΟ  ΣΤΟΝ  ΑΝΕΜΟ !

ΧΩΡΙΣ  ΡΙΖΕΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ  ΘΑ  ΠΕΣΕΙΣ  ΚΑΤΩ !

ΧΩΡΙΣ  ΡΙΖΕΣ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΖΩΗ !

ΚΑΙ  ΕΝΩ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΞΕΡΕΙΣ  !

ΚΑΘΕΣΑΙ  ΑΠΑΘΗΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΑΠΟ  ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ  ΝΑ  ΘΕΣΟΥΝ  ΣΕ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΟΝ  ΤΕΛΙΚΟ  ΣΟΥ  ΑΦΑΝΙΣΜΟ ……….
ΤΟΟΟΟΟΣΟ  ΔΥΣΚΟΛΟ  ΣΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΣΚΕΦΤΕΙΣ  ΝΑ  ΘΕΣΗΣ  ΣΕ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΣ  ΟΠΟΙΕΣ  ΑΜΥΝΕΣ  ΣΟΥ  ΠΑΡΕΧΕΙ  ΤΟ  ΠΟΛΙΤΙΑΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ ; ; ; .
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΣ  ΣΟΥ  ΝΑ  ΣΕ  ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΣΟΥ  ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ  ΤΟΟΟΟΣΟ  ΜΕΓΑΛΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΣΟΥ  ΠΟΥ  ΕΡΧΕΤΑΙ  ΚΑΤ΄ΑΠΑΝΩ  ΣΟΥ ; ;
Η ΚΡΑΥΓΗ 1

ΑΛΟΙΜΟΝΟ   ΤΙ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ; ; ;

ΞΥΠΝΑ !

ΤΡΕΞΕ !

ΜΠΟΡΕΙΣ  ΝΑ  ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  !

ΜΕ  ΕΝΑΝ  ΠΟΛΥ  ΑΠΛΟ  ΤΡΟΠΟ !

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ  ΕΝΑ  ΕΞΩΔΙΚΟ  ΓΙΑ  ΕΣΧΑΤΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

ΚΑΙ  ΜΕ  ΝΟΜΙΜΗ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΤΟ  ΣΤΕΛΝΕΙΣ  ΜΕ  ΚΛΗΤΗΡΑ !

ΣΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ  ΟΜΠΡΕΛΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΜΕΣΩ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  ΑΣΥΛΙΑΣ !
ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΕΑΝ  ΕΧΕΙ  ΤΗΝ  ΕΥΚΟΛΙΑ  ΑΣ  ΠΑΕΙ  ΝΑ  ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ  ΘΕΤΙΚΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΒΓΑΛΟΥΝ  ΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ  ……….
ΧΩΡΙΣ  ΝΑ  ΕΧΕΙΣ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΚΑΝΕΝΑ  ΜΑ  ΚΑΝΕΝΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΑΠΛΑ  ΜΕ  ΜΙΑ  ΣΟΥ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ  !
ΕΧΕΙΣ  ΛΥΣΕΙ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΤΗΣ  ΜΕΓΑΛΗΣ  ΣΟΥ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ! ! !
ΟΣΟΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ    ΣΤΕΙΛΕΤΕ  ΤΟ  ΕΞΩΔΙΚΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΣΧΑΤΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΟΣΟ  ΠΙΟ  ΤΣΙΡΛΙΠΙΠΙ  ΘΑ  ΠΑΘΕΙ ,

Ο  ΔΗΘΕΝ  ( ΚΥΡΙΟΣ )  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ …..

ΠΟΥ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΝΑΙ  ( ΚΥΡΙΟΣ )  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΝΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ  ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ !
ΑΛΛΩΣΤΕ  ΓΙ ΄ΑΥΤΟ  ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΒΑΣΙΚΟΣ  ΡΟΛΟΣ  ΤΟΥ !

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ 

ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΤΕΛΩΣ  ΑΠΛΟ  ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ   ΚΑΙ  ΟΛΗ  Η  ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ  ΟΛΙΚΗ  ΜΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΕ  ΣΕ  ΠΥΡΡΕΙΑ  ΕΘΝΙΚΗ  ΝΙΚΗ ! ! !
ΕΙΝΑΙ  ΤΟΣΟ  ΜΑ  ΤΟΣΟ  ΑΠΛΟ !
ΔΩΣΕ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ   ΣΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ  ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΣΟΥ  ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ !
ΑΜΕΤΡΗΤΑ  ΕΞΩΔΙΚΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΣΧΑΤΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΣΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .
ΕΑΝ  ΒΑΛΕΙ  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ ……………..

Η  ΥΠΑΡΞΗ  ΤΗΣ  ΙΕΡΗΣ  ΜΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ   ! ! !

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΓΗΓΕΝΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ !
ΝΟΜΙΜΑ  ΚΑΙ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ !
ΑΠΛΑ  ΚΑΝΕ  ΤΗΝ  ΝΟΜΙΜΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΣΟΥ  …………..
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΝΟΜΙΜΗ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  ΣΟΥ
ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ   Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΜΑΣ !
ΚΑΙ  Η  ΕΝΔΟΞΗ  ΙΕΡΗ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ ! !

ΤΩΡΑ  !

ΣΩΣΕ  ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ !

ΑΝΤΕ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΔΩ  ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ .

ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

9 comments to “Έλληνες Ελληνίδες! Θα επιτρέψετε σε αυτούς τους 300+1 προδότες, να σας κοροϊδεύουν, να πουλήσουν την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τα ιερά και οσία σου;;;;”

          • .
            .
            .
            .
            .
            Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

            .
            Οι Μακεδόνες «καίνε» το Μαξίμου: «Η συμφωνία επισημοποιεί τον αλυτρωτισμό» –
            .
            «Οι Σκοπιανοί θα απαιτήσουν “ενωμένη” Μακεδονία»

            .
            .
            «Όχι μόνο δεν απαλείφονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών η πλαστογράφηση της Μακεδονικής Ιστορίας και ο Αλυτρωτισμός των Σλάβων της ΠΓΔΜ, αλλά επιτείνονται και αποκτούν μια πολύ επικίνδυνη και επίσημη δυναμική, καθώς θα υπάρχει πλέον (μετά την κύρωσή της) μια κρατική οντότητα με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ένας «Μακεδονικός» λαός που θα μπορεί, κατά τη βούλησή του, να εργάζεται πλέον για την εθνική του ολοκλήρωση με την «απελευθέρωση» και προσάρτηση της «Νότιας Μακεδονίας (του Αιγαίου)».

            https://1.bp.blogspot.com/-A0tsqmQN1J0/XD3L6bailZI/AAAAAAAC8cg/LALoxDS65-o8CoIu9RFJQs0RDWdw_nqaACLcBGAs/s640/%25CE%2595%25CE%259F%25CE%2599%25CE%2597%25CE%25A5%25CE%25A4.jpg

            ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

            ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

            ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.

            … ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 20ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ… “ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ”…!

            Καλλιόπη Σουφλή

            Ο Σκοπιανός πρέσβυς στην Αυστραλία έχοντας πίσω του την… “Μακεδονία του Αιγαίου”!!!!!!!!!!!!!!

            https://4.bp.blogspot.com/-32buwBwIui8/XD3L7Q-QNiI/AAAAAAAC8ck/JQn8okq4hSUMk6ymsoTQRJRVrMmGq_m3QCLcBGAs/s640/%25CE%25A0%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2592%25CE%25A5%25CE%25A3%2B%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%259D%2B%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%259D%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591.jpg

            Τέλος οι δικαιολογίες για το Μ.Μαξίμου και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Φορείς της Βορείου Ελλάδος έβγαλαν ένα πόρισμα που καίει την κυβέρνηση και αποκαλύπτει τον αλυτρωτισμό που πηγάζει από την προδοτικοί Συμφωνία των αριστερών.

            Σύμφωνα με τη μελέτη των φορέων, οι Σκοπιανοί αποκτούν το δικαίωμα και θα το πράξουν, να απαιτήσουν στο μέλλον προσάρτηση της «Βόρειας Μακεδονίας» με τη «Νότια», κάτι που οι ίδιοι οι Σλάβοι θα θεωρήσουν «ενοποίηση».

            Παράλληλα, τεράστια προβλήματα δημιουργούνται και στο εμπόριο καθώς θα αυξηθεί η επιθετικότητα προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως προς την προέλευση των προϊόντων.

            «Όχι μόνο δεν απαλείφονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών η πλαστογράφηση της Μακεδονικής Ιστορίας και ο Αλυτρωτισμός των Σλάβων της ΠΓΔΜ, αλλά επιτείνονται και αποκτούν μια πολύ επικίνδυνη και επίσημη δυναμική, καθώς θα υπάρχει πλέον (μετά την κύρωσή της) μια κρατική οντότητα με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ένας «Μακεδονικός» λαός που θα μπορεί, κατά τη βούλησή του, να εργάζεται πλέον για την εθνική του ολοκλήρωση με την «απελευθέρωση» και προσάρτηση της «Νότιας Μακεδονίας (του Αιγαίου)».

            Τα παραπάνω επισημαίνονται στο πόρισμα ομάδας εργασίας που συγκρότησαν φορείς της Βόρειας Ελλάδας με πρωτοβουλία του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

            Στο ίδιο πόρισμα, προβλέπεται –σε περίπτωση κύρωσης της Συμφωνίας- μελλοντική «επιθετικότητα» σε βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και εμπορεύονται διεθνώς προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., με κάθε ένδικο μέσο, αναφέρει ο Βαγγέλης Μωυσής στο The President.

            Οι φορείς καταλήγουν με το αίτημα να μην κυρωθεί η Συμφωνία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

            Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν:
            1) ο κ. Αθανάσιος Σαρόπουλος, Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας με αναπληρωτή τον κ. Δημήτριο Βαφειάδη, Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.

            2) ο κ. Στυλιανός Θεοδουλίδης, Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ με αναπληρωτή τον κ. Συμεών Διαμαντίδη, Οικονομικό Επόπτη του ΣΕΒΕ,

            3) ο κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Μωραϊτίδη, Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων ΔΣ του ΕΒΕΘ,

            4) ο κ. Χρήστος Μαρμαρινός, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Βιοτεχνών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)

            5) ο κ. Νικόλαος Σούλτος, Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Αμβροσιάδη, Καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

            6) η κα Μαρία Γιακουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.

            7) η κα Ευθυμία Τσακιρίδου, Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας, του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με αναπληρώτρια την κα Παναγιώτα Σεργάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας, του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ

            8) η κα Καλλιόπη Παπαοικονόμου, Μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αναπληρώτρια την κα Σταυρούλα Κυρίτση, Μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
            9) η κα Μαρία Καλαϊτζίδου, Ταμίας της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αναπληρωτή τον κ. Άγγελο – Λώρη Θώμα, Μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

            Ολόκληρο το πόρισμα, που στάλθηκε στο Γραφείο Πρωθυπουργού, σε όλα τα ελληνικά κόμμα και στους Βουλευτές, έχει ως εξής:

            «Είναι γνωστό ότι η ονομασία (brand name) ενός ποιοτικού προϊόντος αποτελεί το διαβατήριο του, ενώ πολλές φορές συνιστά καθοριστικό λόγο επιλογής του από τον καταναλωτή. Οι λέξεις «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό» στην ονομασία των περίφημων προϊόντων της Μακεδονικής Γης μπορεί να βρίσκονται στην επωνυμία ή στον διακριτικό τίτλο των επιχειρήσεων, στο όνομα των επιμέρους προϊόντων τους, στην ετικέτα ή στην διαφήμιση των προϊόντων ως τόπος παραγωγής κ.ο.κ.

            Συνεπώς, εκατοντάδες προϊόντα φέρουν το όνομα της Μακεδονίας μας, ενώ υπάρχει ο Μακεδονικός Τοπικός Οίνος και το Τσίπουρο Μακεδονίας που είναι προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

            Και φυσικά υπάρχει η παράδοση χιλιάδων ετών στην παρασκευή τροφίμων και στην επινόηση συνταγών που αποτελεί το απόσταγμα του διαχρονικού Μακεδονικού Πολιτισμού με όλες τις ζυμώσεις του χρόνου, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε τα πρότυπα και το σήμα της «Μακεδονικής Κουζίνας».

            Μέσα στο πέρασμα των χρόνων η ονομασία της Μακεδονίας έχει δοθεί σε διατροφικά προϊόντα και από άλλες κοινωνίες, όπως στη Γαλλία, όπου η φρουτοσαλάτα στα γαλλικά λέγεται συχνά macédoine de fruits, δηλαδή κατά λέξη «Μακεδονία φρούτων», ενώ macédoine de legumes λέγεται μια σαλάτα με ψιλοκομμένα λαχανικά, καρότα, μπιζέλια και τα λοιπά, που μοιάζει αρκετά με αυτό που λέμε στα ελληνικά ρώσικη σαλάτα.

            Μία πιθανή επίσημη και αναγνωρισμένη από την Ελλάδα χρήση της ονομασίας «Μακεδονικός/ή/ό» σε διατροφικά ή άλλα προϊόντα από επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για τα αντίστοιχα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων για πολλούς και διάφορους λόγους.

            Τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα είναι ποιοτικά και ελεγμένα, ενώ αντίθετα είναι γνωστό ότι στην ΠΓΔΜ δεν υπάρχουν τα πρότυπα και οι έλεγχοι (π.χ. για υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και άλλους επιμολυντές) που γίνονται στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες της Μακεδονίας (Δυτική, Κεντρική και Ανατολική). Το κόστος παραγωγής και οι τιμές των προϊόντων διαφέρουν, επίσης, κατά πολύ, με άμεση συνέπεια τον ορατό κίνδυνο για την παραπλάνηση του καταναλωτή ως προς την προέλευση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό κ.ά.

            Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών, πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί, αφήνει σε πλήρη αοριστία και το θέμα της εμπορικής ονομασίας, των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας των προϊόντων της Μακεδονικής Γης.

            Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1, παρ. 3, εδ. θ΄ υπάρχει μόνο ένα ευχολόγιο για έναν «ειλικρινή, δομημένο και με καλή πίστη διάλογο» μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και η αναφορά σε μια ακαθόριστη διμερή ομάδα ειδικών στο πλαίσιο της ΕΕ με συνεισφορά του ΟΗΕ και του ΔΟΤ (ISO), η οποία θα δράσει επί τριετία μετά το 2019, ενώ καμία διαδικασία επιβολής των αποφάσεων της διμερούς ομάδας ειδικών δεν θεσπίζεται.

            Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 3, εδ. ζ΄ της Συμφωνίας των Πρεσπών οι ιδιωτικές οντότητες της ΠΓΔΜ θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πάντα τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό» χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό «Βόρεια», γεγονός που σε συνδυασμό με τη «Μακεδονική» ιθαγένεια (nationality = εθνικότητα στο πρωτότυπο κείμενο) του άρθρου 1, παρ. 3, εδ. β΄ και τη «Μακεδονική» γλώσσα του άρθρου 1, παρ. 3, εδ. γ΄ θα επιτείνουν την σύγχυση.

            Παράλληλα, δεν υπάρχει σε κανένα άρθρο της Συμφωνίας μία ανάλογη ρητή κατοχύρωση ότι οι ιδιωτικές οντότητες της Ελλάδας θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πάντα τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό».

            Αδιανόητη και απόλυτα δυσμενής για τα Ελληνικά συμφέροντα, είναι και η προβλεπόμενη στο άρθρο 1, παρ. 3, εδ. ε΄ της Συμφωνίας των Πρεσπών χρήση από την ΠΓΔΜ των κωδικών χώρας ΜΚ και MKD για όλους τους σκοπούς, εκτός από τις πινακίδες των αυτοκινήτων, για τα οποία και μόνο προβλέπονται οι κωδικοί ΝΜ (από τα αρχικά της νέας ονομασίας North Macedonia = Βόρεια Μακεδονία) και ΝΜΚ (λες και το πρόβλημα εντοπίζεται στο τι θα βλέπουν οι Έλληνες ως σήμανση στα αυτοκίνητα της ΠΓΔΜ όταν επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική).

            Αυτή και μόνο η πρόβλεψη ακυρώνει την erga omnes χρήση του νέου ονόματος της κρατικής οντότητας της ΠΓΔΜ, πόσο μάλλον που στο άρθρο 1, παρ. 10 της Συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπεται ότι σε όλα επίσημα έγγραφα της ΠΓΔΜ που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών, ενώ η αλλαγή στα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα.

            Η πηγή των ασαφειών, των κινδύνων και των προβλημάτων, όμως, βρίσκεται κυρίως στο άρθρο 7.

            Είναι διαχρονικά γνωστό ότι οι δύο πλευρές προσέρχονταν σε αυτό τον διάλογο δίνοντας διαφορετική έννοια στον όρο «Μακεδονία». Η Ελληνική πλευρά έδινε κυρίως γεωγραφικό περιεχόμενο, ενώ η πλευρά της ΠΓΔΜ έδινε κυρίως εθνολογικό περιεχόμενο καταχρώμενη του ονόματος και πλαστογραφώντας την ιστορία.

            Η διακήρυξη στο άρθρο 7, παρ. 1 ότι “τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά” αφήνει να διαπερνά όλη τη συμφωνία η πραγματικότητα ότι το κάθε μέρος κρατάει τις δικές του αντιλήψεις, οι οποίες επουδενί δεν καθορίζονται στο κείμενο της Συμφωνίας και δεν είναι στην πράξη συμβατές.

            Η αναφορά σε Ελληνικό πολιτισμό στο άρθρο 7, παρ. 2 και σε αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο άρθρο 7, παρ. 4 σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν την Ελλάδα από την παραχάραξη της ιστορίας της, καθώς για παράδειγμα στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας υπήρχαν στην αρχαιότητα αποικίες των Αθηναίων, Κορινθίων, Χαλκιδαίων κλπ., όπως η Όλυνθος ή η Ποτίδαια, οι οποίες για την πλευρά της ΠΓΔΜ αποτελούν τους φορείς του Ελληνικού πολιτισμού στην γεωγραφική περιοχή και με τις οποίες ήρθε σε πολεμική σύρραξη ο Φίλιππος Β΄ ο Μακεδών.

            Η αναφορά, λοιπόν, στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αποσυνδέει την «Βόρεια Μακεδονία» από τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του, κατά την αντίληψη του κάθε μέρους, γεγονός παντελώς αδιάφορο για την ΠΓΔΜ, καθόσον το διακύβευμα για αυτήν θα ήταν εάν σαφώς αποσυνδέαμε τη «Βόρεια Μακεδονία» από την αρχαία Μακεδονία και την ιστορία του αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου. Συνεπώς, όχι μόνο δεν απαλείφονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών η πλαστογράφηση της Μακεδονικής Ιστορίας και ο Αλυτρωτισμός των Σλάβων της ΠΓΔΜ, αλλά επιτείνονται και αποκτούν μια πολύ επικίνδυνη και επίσημη δυναμική, καθώς θα υπάρχει πλέον (μετά την κύρωσή της) μια κρατική οντότητα με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ένας «Μακεδονικός» λαός που θα μπορεί, κατά τη βούλησή του, να εργάζεται πλέον για την εθνική του ολοκλήρωση με την «απελευθέρωση» και προσάρτηση της «Νότιας Μακεδονίας (του Αιγαίου)».

            Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι μετά από μία πιθανή είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ, σύντομα θα ζητηθεί η αλλαγή της ονομασίας των Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης προϊόντων μας που περιέχουν τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό» ή στην καλύτερη περίπτωση η συμπερίληψη σε αυτών και των αντίστοιχων της ΠΓΔΜ, και φυσικά αναμένεται η έντονη και συντονισμένη επιθετικότητα των επιχειρήσεων της ΠΓΔΜ με κάθε ένδικο μέσο στα Ελληνικά προϊόντα που, επίσης, φέρουν τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό».

            Δεν μπορεί να αποκλεισθεί, ακόμη, ούτε το ενδεχόμενο η συναίνεση της «Βόρειας Μακεδονίας» μετά την ένταξη της στην ΕΕ για χρηματοδοτήσεις, προγράμματα κλπ. να περνάει μέσα από επώδυνες δεσμεύσεις της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης, περί αναγνώρισης και παραχωρήσεων για «μακεδονική μειονότητα», αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού, διευκολύνσεων στην «Ελληνική Μακεδονία» κλπ.

            Το αποτέλεσμα όλων των αυτών των διεκδικήσεων, πέραν της οικονομικής εξάντλησης και της βλάβης των επιχειρήσεων μας, αναμένεται να είναι δυσμενές γιατί θα αντιπαρατίθεται μια χώρα με επίσημα κατοχυρωμένο τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της και στον καθομιλούμενο χαρακτηρισμό της και μια Ελληνική γεωγραφική περιοχή.

            Δυστυχώς, η οικονομική ζημία σε κάποιες εκατοντάδες επιχειρήσεις (μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 39 επιχειρήσεις αγροδιατροφικών προϊόντων με τον όρο «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό» στην επωνυμία ή στον διακριτικό τίτλο τους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιχειρήσεις που έχουν τους παραπάνω όρους μόνο στην επωνυμία των επιμέρους προϊόντων τους), όσο μεγάλη και αν είναι, δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τον αναμενόμενο σφετερισμό και την κλοπή της Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού των οποίων η αξία είναι ανεκτίμητη.

            Στην περίπτωση κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή με τα προαναφερθέντα προβλήματα, οι μόνοι τρόποι αντίδρασης για την αποφυγή μέρους των δυσμενών επιπτώσεων για τις Ελληνικές επιχειρήσεις είναι:

            α) Η ενθάρρυνση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα να καταθέσουν αιτήματα για καταχώρηση εμπορικών σημάτων στο Ευρωπαϊκό Γραφείο του Alicante ή σε οποιοδήποτε φορέα απαιτείται.

            β) Η οργάνωση της κατάλληλης νομικής υποστήριξης που είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στην περίπτωση διαμφισβητήσεων των σημάτων.

            γ) Η οργάνωση και στελέχωση των Ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των διακινούμενων προϊόντων.

            δ) Η κατάλληλη υπεράσπιση των πιστοποιημένων αγροδιατροφικών προϊόντων σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕ.

            ε) Η δημιουργία Παρατηρητηρίου για την παρακολούθηση των υποβληθέντων αιτήσεων καταχώρησης σημάτων που περιλαμβάνουν τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός/ή/ό» από όμορες χώρες.

            στ) Η άμεση συγκρότηση της επιτροπής ειδικών εμπειρογνωμόνων του άρθρου 1, παρ. 3, εδ. θ΄.

            ζ) Η συστηματική προάσπιση των συμφερόντων των Ελληνικών επιχειρήσεων σε περίπτωση μελλοντικής διαδικασίας ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

            Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις Μακεδονικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και σημαντικούς κινδύνους στην περιοχή της αρμοδιότητάς μας και για αυτό το λόγο σας καλούμε να μην προχωρήστε στην κύρωσή της.»

            Πηγή https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC.html

            https://attikanea.blogspot.com/2019/01/blog-post_555.html
            .
            .
            .
            .
            .

          • ΠανΜακεδονική ΗΠΑ: ‘Αχρηστοι-»ψώνια» ή ξεπουλημένοι;
            https://www.kalami.us/2019/images/Macedonia-tradeMark_usa.jpg
            Τον χρόνο 2007, ο αείμνηστος πρόεδρος (τότε) της ΠανΜακεδονικής, Πάνος Σπηλιάκος, έπραξε κάτι απλό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό. Αιτήθηκε γιά λογαριασμό της Οργάνωσης και πήρε (Μάϊο 2008) τα αποκλειστικά δικαιώματα από την αρμόδια κρατική Υπηρεσία των ΗΠΑ, γιά την χρήση του ονόματος »Macedonia». Αυτό σήμαινε ότι, πολίτης ή εταιρία ή οργανισμός στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την λέξη »Macedonia» γιά οποιονδήποτε σκοπό. ‘Εξι χρόνια αργότερα, οι άχρηστοι-»ψώνια» της παραπαίουσας Οργάνωσης, αδιαφόρησαν γιά την ανανέωση του δικαιώματος.
            (Tα έγγραφα κατοχύρωσης του ονόματος)
            Το όνομα »Μακεδονία» το χάσαμε» αρχές δεκαετίας ’90. Από την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη και αυτοαποκαλούμενους »ηγέτες» της Ομογένειας. Τότε που ο Κλίντον, πριν ορκιστεί πρόεδρος ΗΠΑ, είχε ρητά δεσμευτεί ότι λέξη »Μακεδονία» ΔΕΝ θα περιλαμβάνεται στην ονομασία του κρατίδιου των Σκοπίων. Την απόφασή του αυτή ανάτρεψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, υπόγεια, παρακίνησε ψευτοηγέτες της Ομογένειας, με την υπογραφή τους, να του ζητήσουν να ανακαλέσει έμμεσα την απόφασή του και να ονομαστεί το κρατίδιο »πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας». Και ενώ η Ομογένεια με μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον και αλλού, έδινε δυναμικό παρών και απέτρεπε -αποτελεσματικά- κάθε αναφορά σε »Μακεδονία».
            Οι »ηγέτες» αυτοί, εξακολουθούν ακόμα και τώρα (αντί να τεθούν στο περιθώριο) να παραγοντίζουν στην Ομογένεια και να προβάλονται από »παραμάγαζα» που υποδύονται τα ελληνικά ΜΜΕ Νέας Υόρκης: Ι. Κατσιματίδης, Φ. Κρίστοφερ, Φ. Γερασόπουλος (πρώην πρόεδρος πανΜακεδονικής), Ν. Γκέητζ κ.ά. Η ΠανΜακεδονική, είναι ουσιαστικά μία ανύπαρκτη Οργάνωση. Χρησιμοποιήθηκε από επιτήδειους γιά την αυτοπροβολή τους. Υποτίθεται ότι »αγωνιζόταν» τις τελευταίες τρεις δεκαετίες γιά το »όνομα». Αλλά, αντί να αγωνίζεται στις ΗΠΑ, προσπαθούσαν, οι ηγέτες της, να παραγοντίζουν και να κάνουν αυτοπροβολές στην Ελλάδα. Γεγονός που ζούμε ακόμα και τώρα με τα »ψώνια-τυχοδιώκτες» που υποδύονται την ηγεσία της.
            Ο αείμνηστος Σπηλιάκος, καταχώρησε, νομικά, το όνομα »Μακεδονία» στις αρμόδιες Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο 2014 έπρεπε να ανανεωθεί, με την καταβολή ενός μικρού ποσού. Γιά κακή της τύχη η ΠανΜακεδονική, είχε τότε γιά πρόεδρο έναν γραφικό, τον Δημ. Χατζή, ο οποίος αδιαφόρησε, μαζί και το άχρηστο Συμβούλιο, επειδή ασχολιόταν περισσότερο με την αυτοπροβολή του σε ελληνικά ΜΜΕ. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο τωρινός πρόεδρος Δημ. Φιλιππίδης, δηλ. αυτοπροβολή, ευελπιστώντας να… πολιτευθεί(!!!) στην Ελλάδα.
            – Θα υπάρξει και δεύτερο άρθρο, επειδή αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από επιτήδειους, ψευτοηγέτες-»ψώνια».

            https://elatora.wordpress.com/2019/01/15/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-%cf%88%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ae/

          • 11 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

            “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

            Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ…ΒΟΡΕΙΩΝ

            ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ…ΝΟΤΙΩΝ”!

            Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

            σ.σ. Η κάτωθι επιστολή θέτει ορισμένες καίριες επισημάνσεις, παρά ταύτα αδυνατώ να κατανοήσω πως η «μικτή ονομασία» με τον όρο «Μακεδονία» που επεδίωκε η ελληνική διπλωματία όλα αυτά τα χρόνια, αποσυνδέεται εντελώς από την σημερινή τραγωδία. Η λογική του “βάζω τον εκρηκτικό μηχανισμό στην πόρτα μου αλλά θα τον προσέχω καλύτερα από τον άλλον για να μην εκραγεί”, είναι αστεία πράγματα.
            ***
            Ανοικτή επιστολή με την οποία αναλύουν τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας για το «Μακεδονικό», στέλνουν 12 καθηγητές Πανεπιστημίου.
            Στην επιστολή που δημοσιεύει το in.gr οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται στο…
            όνομα «Βόρεια Μακεδονία», στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας και στις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής.
            Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
            Η δημόσια συζήτηση για την αποδοχή και την αναγκαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τρεις βασικές ανακρίβειες, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν.
            Το αδιέξοδο της διπλωματίας δεν οφειλόταν στην έλλειψη τόλμης ή ευφυΐας. Για 25 χρόνια το βάρος των διαπραγματεύσεων έπεσε στην εξεύρεση μιας μικτής ονομασίας, η οποία θα χαρακτήριζε και τη νέα χώρα και το έθνος που την κατοικεί και τη γλώσσα που ομιλείται, βάσει της αντίληψης ότι οι λαοί δίνουν την ονομασία τους στις χώρες και τις γλώσσες και όχι το αντίστροφο. Αυτή ήταν η κόκκινη γραμμή τής ελληνικής διπλωματίας και από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε ποτέ διαφορετική προσέγγιση. Δεν μπορούσε να την παραβλέψει καμιά κυβέρνηση, διότι, ασχέτως των επιστημονικών προσεγγίσεων, η ιστορία αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και θέμα εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας στον ελληνικό Βορρά, στην ελληνική Μακεδονία.
            Η πραγματικότητα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε αναθεωρείται με συνοπτικές διαδικασίες. Η Αθήνα δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ένα μακεδονικό έθνος δίπλα στον δικό της μακεδονικό πληθυσμό, ασχέτως της ονομασίας του γειτονικού κράτους, για την οποία πάντοτε υπήρχαν προτάσεις και συζητήσιμες λύσεις.
            Δεν είναι έντιμος συμβιβασμός
            Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό. Στην προσπάθειά να προφυλαχθεί –και όχι να καταπολεμηθεί, όπως μερικοί πιστεύουν–, το εθνικό αφήγημα και των δύο κρατών, εντέλει υπονομεύθηκε ανεπανόρθωτα το προβεβλημένο αντίδωρο των Σκοπίων στην Αθήνα, δηλαδή η μικτή ονομασία erga omnes. Εφόσον, κατά το περίφημο 7ο άρθρο, με τον όρο «Μακεδονία» νοείται και η επικράτεια της ΠΓΔΜ, η διεθνής ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα συνυπάρχει χωρίς αντιρρήσεις με τη σκέτη «Μακεδονία», την οποία ουδόλως θα επισκιάσει.
            Εξάλλου, η ελληνική παραδοχή πως με το επίθετο «μακεδονικός –ή –ό» μπορούν να προσδιορίζονται «η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά του, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά», συνιστά –για όσους πολιτικούς και εμπειρογνώμονες δεν το έχουν καταλάβει ακόμη– άμεση αναγνώριση από την Αθήνα μιας εθνότητας, που ονομάζεται «μακεδονική». Σε έναν κόσμο, όπου η άγνοια ιστορίας και γεωγραφίας είναι ο κανόνας, η ονομασία υπηκοότητας και εθνότητας συνάμα ως «μακεδονικών», δίνει στους γείτονες, εμμέσως πλην σαφώς, ασχέτως των όρων της συμφωνίας περί αρχαιότητας, απεριόριστη πρόσβαση στη μακεδονική κληρονομιά συνολικά και μάλιστα με την υπογραφή μας.
            Είναι διάσπαση
            Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην προσέγγιση των δύο γειτονικών λαών. Δεν επιλύει τη διαφωνία. Προσπαθώντας να δώσει ίσο βάρος σε δύο απολύτως αντιφατικές ιστορικές εκδοχές, παραβιάζει την κοινή λογική, αφού αναγνωρίζει ότι αμφότερες είναι κατ’ όνομα «μακεδονικές». Η συνωνυμία αυτή δεν αποτελεί επωφελή λύση, γι’ αυτό και την αντιμαχόμασταν ανέκαθεν. Εύκολα εκλαμβάνεται ως διάσπαση μιας και μοναδικής μακεδονικής ιστορικής ενότητας, ενώ ο εθνικός προσδιορισμός των «Βορείων» αναπόφευκτα υπερισχύει του τοπικού των «Νοτίων». Αφελής ήταν η αντίληψη των εμπνευστών της ότι οι δύο «αλήθειες» θα μπορούσαν να περιοριστούν και να ισχύουν μόνον μέσα στις αντίστοιχες επικράτειες.
            Όπως προκύπτει από τις συνεχείς δηλώσεις των πολιτικών της ΠΓΔΜ, τα πρόσωπα αυτοπροσδιορίζονται εντός και εκτός της χώρας όπου διαμένουν με τον τρόπο που επιθυμούν. Επιπλέον, η ιστορία δείχνει ότι οι δύο εκδοχές δεν μπορούν να στεγανοποιηθούν μεταξύ τους. Η ελληνική εκδοχή της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας αφορά και γεωγραφικό τμήμα της ΠΓΔΜ, ενώ, από την άλλη, οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες» πολιτικοί πρόσφυγες και οι απόγονοί τους δεν πρόκειται να αποκηρύξουν τη δική τους ιστορική εκδοχή για τις «χαμένες πατρίδες» τους, όπως προκύπτει από τη διατύπωση του άρθρου 36 στο αναθεωρημένο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Κοντολογίς η συζήτηση περί ιστορίας και ταυτοτήτων εντός του πλαισίου της συμφωνίας είναι ατελέσφορη και ασύμφορη.
            Σφετερισμός
            Όλα αυτά, ασχέτως των συναισθημάτων που προκαλούν, δεν είναι οι κύριοι λόγοι που είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε αντίθετοι όχι γιατί η υπογραφή του υπουργού των Εξωτερικών αδυνατεί να αποτρέψει με πειστικό τρόπο τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων, αλλά γιατί επιτρέπει ρητά αυτόν τον σφετερισμόˑ όχι γιατί αδυνατεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αλλά γιατί καταφεύγει σε λογικούς ακροβατισμούς, ώστε να μας πείσει πως το πέτυχε. Είμαστε αντίθετοι όχι γιατί η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε, αλλά γιατί αδυνατεί να κατανοήσει ποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά, μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης.
            Είμαστε αντίθετοι, τέλος, λόγω της ασυνέπειας σε μια εθνική γραμμή, η οποία προσδιόρισε την εσωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση τής χώρας για 25 χρόνια με τεράστιο κόστος, σε μια γραμμή η οποία συστράτευσε σχεδόν το σύνολο της κοινής γνώμης.
            Κι αν το πρόβλημα είχε «κακοφορμίσει», όπως έγραψε πρόσφατα ο τ. υπουργός των Εξωτερικών, ποιος αποφάσισε ότι ο «ακρωτηριασμός» ήταν η δέουσα λύση για την Ελλάδα; Το κράτος μας αντιφάσκει με τον εαυτό του, χωρίς να προτείνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, ενώ η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη δυναμική της συμφωνίας στις μελλοντικές επιλογές των Σκοπίων.
            Βασίλης Κ. Γούναρης, Α.Π.Θ.
            Μάνος Καραγιάννης, King’s College London.
            Σταύρος Κάτσιος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
            Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος, Α.Π.Θ.
            Κώστας Α. Λάβδας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
            Δημήτρης Ξενάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
            Δημήτρης Σκιαδάς, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
            Άγγελος Συρίγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
            Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης, Ε.Κ.Π.Α.
            Κώστας Υφαντής, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
            Ι. Κ. Χασιώτης, Α.Π.Θ.
            Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ε.Κ.Π.Α.
            thepresident.gr, https://averoph.wordpress.com

            https://indobserver.blogspot.com/2019/01/11.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>