«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο φετινός «μποναμάς» της ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε. – Μοίρασε 3,7 εκ. ευρώ εργαζομένους και ιδρύματα!

 31/12/2018 

130 χρόνια «Εμπιστοσύνη» οδηγός για το μέλλον για την μοναδική Ελληνική Καπνοβιομηχανία που συνεχίζει με κερδοφορία…  
Με ευχάριστες «εκπλήξεις» για τους εργαζομένους της «ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε.» , αλλά και θετικές ανακοινώσεις για την μοναδική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στο χώρο της Καπνοβιομηχανίας που συνεχίζει έκλεισε το 2018.

Στην καθιερωμένη πλέον γιορτή των εργαζομένων ο «μποναμάς» που επιφύλασσε η διοίκηση της εταιρείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς εκτός των καθιερωμένων πλέον εορταστικών επιδομάτων που ήταν αυξημένα από τα προηγούμενα χρόνια, στο τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε ότι φέτος, λόγω του ότι η εταιρεία συμπληρώνει 130 χρόνια συνεχούς  και αδιάληπτης παρουσίας στην αγορά της Καπνοβιομηχανίας κάθε εργαζόμενος της, θα πάρε «έξτρα» 1.300 ευρώ καθαρά!

Συνολικά η εταιρεία «μοίρασε» σε επιδόματα στους εργαζομένους και προσφορές σε ευαγή ιδρύματα της Πόλης, το ποσό άνω των 3,7 εκ. ευρώ που αποτελεί «ρεκόρ» .

Την «παράσταση», έκλεψε κυριολεκτικά το βίντεο που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι για την φετινή εορτή

Νωρίτερα στην συνέντευξη τύπου απολογισμού για το 2018, ο Ανδρέας Καρέλας , παρουσία του αδερφού του Στάθη και της μητέρας του Βίκυς Καρέλια εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του , που σε μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία , που συμπληρώνει 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας, έκλεισε θετικά πετυχαίνοντας 5 από τους 6 στόχους που είχε θέσει το 2018.

Η εταιρεία τη χρονιά που φεύγει αύξησε το μερίδιο της στην ελληνική αγορά στο τσιγάρο από 16,60% στο 17,20% και στο στριφτό τσιγάρο από το 23% στο 24%.

Ενίσχυσε το δίκτυο διανομής στην ελληνική αγορά αυξάνοντας τα οφέλη για τους διανομής ενώ η συνεργασία με την Ελβετική «Viliger» αναμένεται το νέο έτος να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Επίσης, αυξήθηκαν οριακά οι πωλήσεις τσιγάρων εκτός Ελλάδος ενώ εντυπωσιακή ήταν η άνοδος στο στριφτό τσιγάρο κατά 35%!

Παράλληλα συνεχίστηκαν οι επενδύσεις της εταιρείας που προσαρμόστηκαν ενόψει της εφαρμογής του νέου κανονισμού ιχνηλασιμότητας από το Μάιο του 2019.

Η εταιρεία αύξησε την κερδοφορία της και το 2019 που την ισχυροποιεί ενόψει των δύσκολων προκλήσεων του μέλλοντος.

Το μόνο που δεν κατάφερε από τους στόχους που είχε θέσει πέρσι ήταν η αύξηση της παραγωγής των μηχανημάτων.

Ενόψει του 2019 ο κ. Ανδρέας Καρέλιας τόνισε ότι αποτελεί μια κομβική χρονιά καθώς θα τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός Ιχνηλασιμότητας , ο οποίος είναι αρκετά πολύπλοκος και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ σε καμία αγορά παγκοσμίως κάτι ανάλογο, αλλά η εταιρεία συνεχίζει με εμπιστοσύνη και συγκρατημένη αισιοδοξία.

Κλείνοντας, σχετικά με τη συμφωνία με την εταιρεία “VILIGER” για τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά ο κ. Καρέλιας υπογράμμισε ότι οι δυο εταιρείες έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, είναι και οι δυο οικογενειακές και φέτος συμπληρώνουν 130 χρόνια «ζωής» ενώ η «Viliger» είχε αναλάβει τη διανομή προϊόντων της «Καρέλιας» στη γαλλική αγορά.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο εταιρειών και πιστεύουν ότι και οι δυο έχουν να κερδίσουν απ’ αυτή τη συνεργασία.

Η ομιλία του Ανδρέα Καρέλια
ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
1. H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος αυξημένη και θα φτάσει τα € 220,00 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι και αυτό φέτος αυξημένο και θα φτάσει τα € 900,00 καθαρά. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το επίδομα αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού το ποσοστό συνεχώς αυξάνεται.
3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500,00 καθαρά.
4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2018, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00 καθαρά.
5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2018.
6. Όπως είπα και στην αρχή της ομιλίας μου, φέτος κλείσαμε 130 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Προκειμένου να τονίσουμε αυτήν την χρονιά ορόσημο, θα πάρουμε τα 130 χρόνια, θα τα πολλαπλασιάσουμε επί 10, και έτσι κάθε εργαζόμενος, θα λάβει πέραν των όσων είπα πριν, επιπλέον € 1.300,00 καθαρά.
7. Εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από € 2.500 θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πέραν των € 1.300,00, επιπλέον € 400,00, ήτοι € 1.700,00
8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από € 1.700, θα λάβουν πέραν των € 1.300,00 και των € 400,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 600,00, ήτοι € 2.300,00 καθαρά.
Επίσης:
9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και € 1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν, πέραν των όσων ανέφερα παραπάνω, επιπλέον € 450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.
10. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι για φέτος αυξημένος και φτάνει τα € 850,00 καθαρά.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές.
Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.
Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την κοινωνία, τους ανθρώπους γύρω μας και τους φορείς εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η εταιρεία μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσόν των € 550.000 ως εξής:
1) Το Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 100.000
2) Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το ποσόν των € 50.000
3) Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των € 60.000
4) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) με το ποσόν των € 50.000
5) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 75.000
6) Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 75.000
7) Το Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των € 150.000
Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές προς τους εργαζομένους, όπως και οι οικονομικές ενισχύσεις των φορέων που ανέφερα, αναμένεται συνολικά να ξεπεράσουν το ποσόν των € 3.700.000 ευρώ, το οποίο, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η Εταιρεία μας.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΙΛΙΑ
Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και κάθε προκοπή σε εσάς στις οικογένειές σας και σε όσους αγαπάτε.
Μέσα στην γιορτινή και ευχάριστη διάθεση των γιορτινών αυτών ημερών, οφείλει κανείς να κάνει μια αναδρομή για την χρονιά που φεύγει, κυρίως όμως να αναγνωρίσει τους παράγοντες αυτούς που θα αποτελέσουν τη βάση για μια επιτυχημένη πορεία μέσα στο 2019.
Πριν αναφερθώ όμως στις προκλήσεις της νέας χρονιάς, νομίζω ότι είναι χρήσιμο να κάνω ένα μικρό απολογισμό των τελευταίων 12 μηνών και να περιγράψω το πως κινηθήκαμε τη χρονιά που σε λίγο μας αφήνει.
Ήταν μία χρονιά δύσκολη αλλά και με πολλές ευχάριστες εξελίξεις.

Καταρχήν ήταν μία χρονιά ορόσημο, αφού το 2018 η Εταιρεία μας έκλεισε 130 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας.

Αλλά γι΄ αυτό θα μιλήσουμε στη συνέχεια.
α. Μέσα στο 2018 βάλαμε σαν στόχο να διατηρήσουμε το μερίδιο αγοράς μας στην Ελλάδα τόσο στα τσιγάρα όσο και στον καπνό.

Και όχι μόνο το διατηρήσαμε αλλά και το αυξήσαμε.

Στα μεν τσιγάρα ανεβάσαμε το μερίδιο μας στο 17,20% από 16,60% που ήταν στο τέλος του 2017, ενώ στον καπνό η πορεία μας ήταν ακόμη καλύτερη αφού οι πωλήσεις μας σημείωσαν άνοδο κατά 13% και το μερίδιο μας ανέβηκε από 23% που ήταν το 2017 σε πάνω από 24% στο τέλος του 2018.
β. Εκτός Ελλάδος, βάλαμε σαν στόχο να αυξήσουμε τους όγκους πωλήσεων.

Το καταφέραμε, αν και στα τσιγάρα το καταφέραμε «στο τσακ» που λέμε.

Κλείνουμε τη χρονιά με μια πολύ μικρή αύξηση πωλήσεων.

Από την άλλη, στην κατηγορία του στριφτού, η αύξηση των πωλήσεών μας εκτός Ελλάδος ήταν παραπάνω από θεαματική, αφού ξεπέρασε το 35%.
γ. Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, βάλαμε σαν στόχο να βελτιώσουμε την κερδοφορία μας. Το πετύχαμε.

Η εμπορική μας πολιτική, η πολύ επιτυχημένη συγκράτηση κόστους στην προμήθεια πρώτων υλών, η θετική για εμάς πορεία του δολαρίου, αλλά και εξωγενείς παράγοντες μας βοήθησαν να αυξήσουμε τα κέρδη μας προ φόρων, αλλά και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα ταμειακά μας διαθέσιμα, θωρακίζοντας περαιτέρω την εταιρεία μας απέναντι στις δυσκολίες και προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.
δ. Βάλαμε σαν στόχο να προχωρήσουμε σε επενδύσεις, τόσο για την προσαρμογή μας στο νόμο περί ιχνηλασιμότητας, όσο και για την προσαρμογή μας σε άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες σαν καταιγίδα, έρχονται η μία μετά την άλλη για τα προϊόντα μας.

Το καταφέραμε. Προχωρούμε με συνέπεια στον προγραμματισμό μας, έχοντας ήδη, μέσα στο 2018, δαπανήσει πάνω από 13,5 εκατομμύρια ευρώ, για τους λόγους που προανέφερα.
ε. Βάλαμε σαν στόχο την αύξηση των αποδόσεων του εργοστασίου μας και των παραγωγικών μας συγκροτημάτων.

Δεν το καταφέραμε. Οι αποδόσεις μας έμειναν χαμηλότερες των προσδοκιών μας και είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τομέα αυτό.
στ. Βάλαμε σαν στόχο να ενισχύσουμε το δίκτυο διανομής μας στην Ελλάδα και το πετύχαμε.

Η πρόσφατη συμφωνία που υπογράψαμε για την διανομή των πούρων της Villiger στην ελληνική αγορά, ισχυροποιεί τους συνεργάτες μας διανομείς και ενισχύει την αποδοτικότητα της συνεργασίας τους μαζί μας.

Κατόπιν τούτου, οι παραδοσιακές έκτακτες οικειοθελείς παροχές που ανακοινώνω από αυτό το μικρόφωνο κάθε χρόνο είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα αυτά.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω κάποια λόγια για τον κλάδο μας, για τον κλάδο των καπνικών προϊόντων και κυρίως αυτόν των τσιγάρων.

Η νέα χρονιά θα είναι η πρώτη χρονιά που θα ισχύσει η ευρωπαϊκή οδηγία για την περίφημη ιχνηλασιμότητα των καπνικών προϊόντων.

Ή για να το πω καλύτερα, την ιχνηλασιμότητα των νόμιμων και φορολογημένων προϊόντων. Η προσπάθεια η δική μας επικεντρώνεται τόσο στις εγκαταστάσεις μας, όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του δικτύου μας όσο και του δικτύου των συνεργατών μας σε κάθε ευρωπαϊκή αγορά που δραστηριοποιούμαστε.
Αλλά είναι απορίας άξιον το ότι οι αρχές, στην προσπάθειά τους να μειώσουν το λαθρεμπόριο καπνού, υιοθέτησαν ένα μέτρο απίστευτης πολυπλοκότητας και δυσκολίας στη εφαρμογή του, ένα μέτρο το οποίο θα οδηγήσει σε νέα αύξηση του κόστους παραγωγής των νόμιμων προϊόντων και θα συμπιέσει περαιτέρω τα όποια περιθώρια κέρδους έχουν απομείνει σε ένα προϊόν που φορολογείται με συντελεστή 90% και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα πιο πολύ από 90% στην λιανική τιμή του.
Οφείλουμε όμως για μια ακόμα φορά να επαναλάβουμε ότι κανένα λαθρεμπόριο δεν πρόκειται να μειωθεί, όσο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης παραμένει στα προαναφερόμενα επίπεδα.

Είναι πολύ ακριβή και παράλληλα επικίνδυνη τακτική, η επιβολή μέτρων για την επιβολή τους και μόνο χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για την ουσία.

Διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι κανείς, εν δυνάμει ή εν ενεργεία λαθρέμπορος, δεν θα δώσει την παραμικρή σημασία σε όποια μέτρα επιβάλλονται στις νόμιμες καπνοβιομηχανίες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μόνον τον τελευταίο χρόνο, για να μιλήσουμε μόνον για ότι συμβαίνει στην χώρα μας, οι διωκτικές αρχές ανακάλυψαν πάνω από 6 περιπτώσεις παράνομων «εργοστασίων», τα οποία δρούσαν κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των αρχών, στερώντας εκατομμύρια ευρώ έσοδα από το δημόσιο, αλλά και από όσους εμπλέκονται με την νόμιμη διανομή, καπνοβιομηχανίες, χονδρεμπόρους, σημεία λιανικής.

Και βέβαια καταλαβαίνει κανείς ότι αν υπάρχει αύξηση στις κατασχέσεις λαθραίων και στις αποκαλύψεις παράνομων εργοστασίων, τότε πόσο έχει πραγματικά γιγαντωθεί η ασύλληπτη παραβατικότητα.
Σε ότι αφορά ειδικότερα τον κλάδο μας, την αγορά του τσιγάρου, είναι σίγουρο ότι παραμένει και θα παραμείνει μια τεράστια αγορά.

Το νούμερο είναι ιλιγγιώδες: 5,5 τρισεκατομμύρια τσιγάρα. Μέσα σε αυτή την αγορά έχουμε και εμείς το δικό μας κομμάτι.

Μαζί με τις διεθνείς μας πωλήσεις, μας αναλογεί περίπου μερίδιο στην παγκόσμια κατανάλωση κοντά στο 0,27%.

Και όμως αυτή η συμμετοχή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει κεκτημένο.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, μόνο στην ελληνική αγορά, δραστηριοποιούντο 14 διαφορετικές εταιρείες, έξι εκ των οποίων ήταν ελληνικές και 8 ξένες.

Σήμερα έχουμε μόνο 5 εταιρείες, εκ των οποίων, μόνον μία, η δική μας, είναι ελληνικών συμφερόντων. Το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί μοναδικότητα του κλάδου μας. Λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και αλλού.

Ας αναλογιστούμε ότι σε ένα τυπικό bar, με περίπου 70 μπουκάλια πίσω από τον barman, βρίσκονται το πολύ 4 έως 5 εταιρείες του κλάδου.
Το ότι καταφέραμε και εμείς να βρισκόμαστε μεταξύ των 5 και όχι μεταξύ των 9, που σήμερα δεν υπάρχουν, αποτελεί καθ’ αυτό μοναδικό επίτευγμα.

Διότι μέσα από 130 χρόνια δραστηριότητας, κατά την διάρκεια των οποίων είδαμε και ακούσαμε πολλά, ζήσαμε ακόμη περισσότερα και μάθαμε μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες μας αλλά και από τα λάθη μας τι χρειάζεται ώστε να παραμένουμε επίκαιροι, να παραμένουμε σύγχρονοι και σημαντικοί.

Και πιστέψτε με, η καπνοβιομηχανία Καρέλια, μετά από 130 χρόνια λειτουργίας, είναι και παραμένει πολύ σημαντική.
1. Είναι σημαντική για την οικονομία της χώρας μας, αφού μόνον το 2018 συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία πάνω από ½ δισεκατομμύριο ευρώ, σε φόρους άμεσους και έμμεσους, την στιγμή που ο τζίρος από τις πωλήσεις μας εκτός Ελλάδος (αυτό που κάποτε λέγαμε εισροή συναλλάγματος) ξεπερνούν τα 155 εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε υπερήφανοι που σε κάθε πακέτο μας, στις 60 και πλέον χώρες που έχουμε παρουσία, αναφέρουμε το «Made in Greece». Και θέλουμε να παραμείνουμε υπερήφανοι γι’ αυτό.
2. Είναι πολύ σημαντική για τους 350.000 και πλέον καταναλωτές μας στην Ελλάδα και τους περισσότερους από 1.650.000 καταναλωτές μας στον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι κάθε πρωί, επί 365 ημέρες το χρόνο, ανοίγουν ένα νέο πακέτο ή νέο σακουλάκι καπνού δικής μας παραγωγής.
3. Είναι πολύ σημαντική για τους συνεργάτες μας στα σημεία λιανικής που πωλούν κάθε λεπτό τα προϊόντα μας στην Ελλάδα και σε άλλες 60 και πλέον χώρες, αλλά και για τους συνεργάτες μας στην διανομή, οι οποίοι φροντίζουν ώστε τα προϊόντα μας να φτάσουν έγκαιρα στα σημεία λιανικής.
4. Είναι πολύ σημαντική για τους προμηθευτές μας, τις εταιρείες που μας προμηθεύουν πρώτες ύλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καπνά, τσιγαρόχαρτα, υλικά για φίλτρα, πακέτα, εκτυπωτές, χαρτόνια, και άλλες πρώτες ύλες, τις εταιρείες που μας παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς, υπηρεσίες χρηματοοικονομικές και ασφάλισης, νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες προώθησης και marketing, αλλά και όλους όσοι μας προμηθεύουν από γραφική ύλη μέχρι είδη καθαρισμού, αλλά και πανάκριβα μηχανήματα και πολύπλοκες και μεγάλες μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
5. Είναι πολύ σημαντική για την τοπική μας κοινωνία αλλά και για όλους αυτούς τους φορείς οι οποίοι πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη και οι οποίοι περιμένουν από εμάς τη βοήθεια εκείνη η οποία θα τους δώσει την δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν τη δική τους προσφορά στην κοινωνία.
6. Είναι σημαντική για τις γενεές των ανθρώπων που δούλεψαν όλα αυτά τα 130 χρόνια στην εταιρεία, οι οποίοι μόχθησαν και ίδρωσαν, προσπάθησαν και ανταμείφθηκαν, και οι οποίοι έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους για να δημιουργηθεί αυτό που είμαστε σήμερα. Τους θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία, αναπολούμε τις ημέρες εκείνες όπου η ζωή ήταν πιο απλή, πιο ανθρώπινη και πιο ζεστή και χαιρόμαστε να τους βλέπουμε τέτοιες ημέρες ανάμεσά μας.
7. Τέλος, είναι πολύ σημαντική για όλους εμάς, εργαζόμενους και διοίκηση, που μαζί σήμερα έχουμε επιφορτιστεί να οδηγήσουμε την Καρέλια στην επόμενη ημέρα, να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις αλλά και να ξεπεράσουμε νέα εμπόδια, να δημιουργήσουμε και μαζί να δώσουμε νέα σημασία και αξία στην λέξη που κατά την άποψή μου περιγράφει καλύτερα από όλα αυτό που πρεσβεύουμε σαν εταιρεία. Την λέξη «εμπιστοσύνη».
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ για μία ακόμη φορά καλή πρωτοχρονιά, ευτυχία τον νέο χρόνο, Υγεία και κάθε προκοπή σε σας και στις οικογένειές σας. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 

Καλή Χρονιά!

Του Κώστα Γαζούλη 
Φωτογραφίες Στασινός Μουτσουλας

https://www.tharrosnews.gr/news/content/ξεπέρασε-κάθε-προηγούμενο-ο-φετινός-«μποναμάς»-της-καρελιασ-αε-–-μοίρασε-37-εκ-ευρώ

6 comments to Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο φετινός «μποναμάς» της ΚΑΡΕΛΙΑΣ Α.Ε. – Μοίρασε 3,7 εκ. ευρώ εργαζομένους και ιδρύματα!

 • .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
  .
  ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ !
  .

   • .
    .
    .
    .
    .
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ :
    .
    .

    Εδώ Ελληνική Αυγή… Εδώ Ελληνική Αυγή [Κωδικοποιημένο στο φ/β]
    .
    29 / 12 / 2018
    .
    https://panusis.blogspot.com/2018/12/blog-post_83.html
    .
    .
    .
    .
    Λευτερης Πανουσης 31 Δεκεμβρίου 2018 – 9:50 π.μ.
    Αγαπημενη μου Ποπη την εορταστικη καλησπερα μου
    Ειθε, να γλιτωσουμε απο τη γενοκτονια…

    Τωρα, οσον αφορα τον Ηλια Παναγιωταρο, τι να σου πω…
    Αυτος και ολοι οι χρυσαυγιτες εχουν εναν πολυ σκληρο αγωνα μπροστα τους και οσο καλυτερα τα καταφερουν στις πολλαπλες εκλογες, τοσο το καλυτερο για ολους μας…

    Κι επειδη θα του παρω συνεντευξη και θα προβαλω και τον προεκλογικο του αγωνα για την περιφερεια Αττικης, σου λεω οτι υπαρχουν πολυ σοβαροτερα πραγματα να τον ρωτησω, προς το παρον…

    Μετα τον Οκτωβριο και αν εχουν γινει βουλευτικες εκλογες [μην το θεωρεις σιγουρο…] ίσως να μιλησουμε και για το παρελθον.
    Αλλα με ανοιχτα χαρτια.
    Οχι σιβυλλικα…
    .
    .
    .
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ :
    .
    .
    .
    ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ
    ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΔΑΛΗ ,
    ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΟΤΙ:
    .
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ,
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΣ ! ! !
    .
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ! ! !
    .
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ( ΕΙΠΕ ) ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ !
    .
    ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ,
    .
    ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ – ΣΗΜΕΡΑ –
    .
    ΥΣ.
    .
    ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ,
    .
    ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ………..
    .
    ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ……..
    .
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ,
    .
    ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΤΙ:
    .
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΣ ,
    .
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ – ΑΠΑΝΤΕΣ –
    .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ .
    .
    Η Δ Υ Ν Α Μ Η ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
    http://i1.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2016/04/%CE%97-%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%91-1.jpg?resize=640%2C492
    ΑΧ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ
    ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΩΝ
    ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΗΛΕΥΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΩΝ
    ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΟΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΠΛΑΣΤΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕ
    ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ
    Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
    ΘΡΗΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
    ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ Εξαπάτηση για Αρπαγή Εξουσίας, λόγο μη Εφαρμογής των Προεκλογικών Δηλώσεων!!!!
    Το Ίδιο και για Παπανδρέου με το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!.
    Όλη την δύναμη, την παίρνουν γιατί βασίζονται, στο ότι όλοι είναι της νοοτροπίας,
    ότι έχουμε επείγουσες υποθέσεις, επαγγελματικές, οικογενειακές, προσωπικές,
    μετά έρχεται το παρασκευοσαββατοκύριακο!
    στη συνέχεια έχουμε τις εξετάσεις των παιδιών μας!
    κατόπιν τις καλοκαιρινές διακοπές, τον Σεπτέμβριο να μαζευτούμε για σχολεία και για την ετοιμασία του Χειμώνα,
    την Αναμονή των Χριστουγέννων,
    Πρωτοχρονιάς,
    μετά Απόκριες, Σαρακοστή, Μεγάλο Πάσχα,
    Άνοιξη, Καλοκαίρι, πολύ ζέστη, ή κρύο, ή βροχές,
    ΜΑΤ!! Καπνογόνα!!! πολιτικά συμφέροντα, ενταγμένος για κάλυψη επαγγελματικών αναγκών, εργασιακά!!!!
    γενικά πλύση εγκεφάλου………. με ελλιπής πληροφορίες από Κόμματα το τι ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ
    και ελεύθερο το πεδίο δράσης, όλων των Διαπλεκομένων Συμφερόντων,
    από Πολιτικούς, Κυβερνώντες, Επιχειρηματίες, Δημοσιογράφους, Κεφάλαιο, Κομματικοί Σχηματισμοί,
    που διαμορφώνουν τις ΤΥΧΕΣ ΟΛΩΝ των ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
    σε ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,
    ΝΟΜΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,
    που καταφέρνουν σε ένα κλίμα ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ
    ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων που εχουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ, Ο ΛΑΟΣ,
    τους ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!
    Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΪΣΜΑ ΜΥΑΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
    ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ σε ένα συνονθύλευμα θεμάτων χωρίς ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
    απρογραμμάτιστα επί του προχείρου φαινομενικά
    άλλα με μεγάλη προστασία σε όσα αφορούν τα δικά τους συμφέροντα
    και με υπόγεια και σκοτεινά εγκλήματα αυτοί ευημερούν και ο ΛΑΟΣ γίνεται μπαλάκι τους .
    ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ
    ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
    ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΝ
    ΕΞΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
    …………………………………
    …………………………………
    ΥΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ
    ΑΠΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ
    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
    http://arxaiaithomi.gr/2016/04/25/%ce%b7-%ce%b4-%cf%85-%ce%bd-%ce%b1-%ce%bc-%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%89%ce%bd%cf%84%cf%89/
    .
    .
    ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΗΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΟΤΙ ;
    .
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;
    .
    .
    .
    ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ; ; ;
    .
    .
    ΠΟΣΑ ; ; ;
    .
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

   • .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ
    .
    .
    .
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ !
    .
    .
    .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ :
    .
    .
    .
    .
    .
    ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ; ; ;
    .
    .
    ΠΟΣΑ ; ; ;
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

 • .
  .
  .
  .
  ΙΕΡΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !
  .
  ΕΥΧΟΜΑΙ !
  .
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !
  .
  .
  ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ !
  .
  ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
  .
  .
  ,
  ,