«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ρουβίκωνας, αντικατέστησε το κράτος, την δικαιοσύνη, την αστυνομία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Ρουβίκωνας ΕΙΝΑΙ αναρχική ομάδα, ΕΙΝΑΙ κρατική τρομοκρατία, ΕΙΝΑΙ πατριώτες;;;

Σήμερα, τα πάντα ρέπουν προς την βία.

 Ζούμε μέσα στην βία.

Είναι  ένας πρακτικός κανόνας, από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση του ανθρωπίνου είδους, να  ακολουθούμε τον οικονομικότερο δρόμο, αυτόν, που είναι πιό εύκολος και η βία είναι εύκολη.

Παράλληλα, σκοπίμως αποκρύπτονται τα θετικά και τα καλά θέματα και προβάλλεται  μόνο ό,τι καταστρέφει και απελπίζει τον άνθρωπο, δηλαδή οι φόνοι και η βία.

Αποσιωπούνται οι βραβεύσεις  κι αυτό, είναι  ένα κομμάτι της συνήθειας.

 Ο φαύλος κύκλος ξεκινάει, επειδή ο άνθρωπος εντυπωσιάζεται από εκείνο, που «ενοχλεί» τη  συνήθειά του και την αίσθηση της ησυχίας του.

 Από την στιγμή λοιπόν, που επηρεάζεται,  προφανώς και θα προβληθούν  αυτά τα πράγματα, υπάρχει αυτό που λέμε «ζήτηση» για να ξεφύγουν από το συνηθισμένο.

 Το κοινό παρακολουθεί αχόρταγα ειδήσεις με φόνους, εμπρησμούς, καταστροφές, ενώ αντίθετα, βαριούνται τα θετικά πράγματα, τις συζητήσεις επιπέδου, που δεν περιέχουν βία και συμφορές, γιατί όλοι έχουμε μία διάθεση να ταραχθεί λίγο η σταθερή μας κατάσταση και τα Μ.Μ.Ε.  το εκμεταλλεύονται αυτό στο έπακρο.

Παρακάτω σας έχω τα έργα και ημέρες του Ρουβίκωνα για να μην μου χρεωθεί ότι ανεβάζω αλλοιωμένα στοιχεία, τα οποία είναι ακατέργαστα από την Βικιπαίδεια.

Και μετά κάνω ανάλυση στα στοιχεία που έχω και στα σοβαρά ερωτήματα της Ύπαρξης του Ρουβίκωνα.

…………………………………..

Ο Ρουβίκωνας είναι αναρχική ομάδα που δρα στην Ελλάδα. Η δράση της περιλαμβάνει ενέργειες όπως κατάληψη γραφείων κομμάτων, ρίψη φέιγ βολάν, επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες, ΜΜΕ κ.ά.[1] Επίσης έχει εισβάλλει σε νοσοκομείο και έχει απειλήσει γιατρό κατηγορώντας τον για χρηματισμό.[2] Τον Μάιο του 2017 παρουσίασε το πρόγραμμα του στο διαδίκτυο και σε ανοικτή εκδήλωση στα Εξάρχεια.

Μια είδηση ότι ο Ρουβίκωνας είχε ιδρύσει «Πολιτιστικό Σύλλογο» έχει διαψευσθεί.[3]

Η πρώτη ενέργεια του Ρουβίκωνα που έλαβε ευρεία προβολή ήταν η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από 40 μέλη στις 8 Μαρτίου. Τα μέλη της ομάδας ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.[6] Στις 20 Μαρτίου, μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας φώναξαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Άνω Κυψέλη.[7] Στις 3 Απριλίου, μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής ως ένδειξη αλληλεγγύης σε αναρχικούς απεργούς πείνας.[6] Σε κείμενο που αναρτήθηκε διαδικτυακά, υποστήριξαν ότι αν ήθελαν θα έμπαιναν στη Βουλή.[8]

Στις 11 Μαΐου, μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε ειρηνική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Siemens στο Μαρούσι, η οποία διήρκησε δύο ώρες. Τοποθέτησαν πανό στο εξωτερικό του κτιρίου το οποίο έγραφε «Καμία διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και κάλεσαν σε συμμετοχή σε πορεία από την Ομόνοια προς τη γερμανική πρεσβεία το μεσημέρι του Σαββάτου 23/5. Λίγο αργότερα έλαβε χώρα κατάληψη των γραφείων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.[9][10] Τα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας επίσης συγκεντρώθηκαν έξω από τα σπίτια του Χαραλάμπου Αθανασίου, του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου[7] και ενός εφοπλιστή στα βόρεια προάστια. Στις 20 Μαΐου, πραγματοποίησε συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Την ίδια μέρα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Allianz, όπου ανάρτησαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν τα όποια έγραφαν «Σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε. και τους ντόπιους λακέδες της».[11]

Καλοκαίρι 2015[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τις 14 Ιουλίου 2015, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τέσσερα μέλη της ομάδας τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, σκόπευαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ· αργότερα, μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ώστε να πάνε στο περιστύλιο της Βουλής.[11] Στις 23 Ιουλίου, μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πέταξαν φέιγ βολάν και ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά της Ε.Ε.. Οι αστυνομικοί του Μεγάρου Μαξίμου τους παρεμπόδισαν και στη συνέχεια προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής 8 άτομα.[12]

Φθινόπωρο 2015[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 8:10 το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου, 13 μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και προκάλεσαν καταστροφές σε μηχανήματα, έγγραφα και έπιπλα. Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο,[13] τακτική που γενικά ακολουθεί και σε άλλες ενέργειες για τις οποίες αναρτά και σύντομα βίντεο. Για τους βανδαλισμούς συνελήφθησαν[14] και κατηγορήθηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία αργότερα αθωώθηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων.[6]

Στις 25 Νοεμβρίου, ο Ρουβίκωνας επίσης εισέβαλε στο προαύλιο της πρώην κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, πέταξε φέιγ-βολάν με συνθήματα για τους πρόσφυγες και ανάρτησε πανό το οποίο έγραφε «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Ανοίξτε τα σύνορα». Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή 7 ατόμων.[15] Στις 30 Νοεμβρίου, κατέλαβε το ιταλικό προξενείο στο Κολωνάκι, αντιδρώντας στην έκδοση 5 Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία για συμμετοχή στα επεισόδια της 1ης Μαΐου στο Μιλάνο.[16] Η κατάληψη διήρκεσε 1,5 ώρα και η αστυνομία προσήγαγε 20 άτομα.[17]

Χειμώνας 2015[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 15 Δεκεμβρίου, περίπου 15 μέλη της ομάδας εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας τραπεζικών συστημάτων «Τειρεσίας» και προκάλεσαν φθορές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έπιπλα και άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά κ.α.[18] Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2018.

Η ομάδα επιχείρησε επίσης να καταλάβει τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη λεωφόρου Συγγρού και να εισβάλλει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αλλά η αστυνομία απέτρεψε αυτές τις ενέργειες.[11] Η ομάδα ξαναεπιχείρησε να καταλάβει τα γραφεία των ΑΝΕΛ, αυτή τη φορά επιτυχημένα, στις 26 Οκτωβρίου 2015. [19] Η αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις και ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της άσκησης βίας κατά πολιτικού κόμματος κ.α. [20]

2016[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 23 Φεβρουαρίου περίπου 20 μέλη της ομάδας εισέβαλαν στα στούντιο της ΕΡΤ την ώρα που μεταδιδόταν αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα με τον Πάνο Χαρίτο και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Απαίτησαν να διαβάσουν κείμενο. Η Λιάνα Κανέλλη προσφέρθηκε να το διαβάσει εκείνη, αλλά αρνήθηκαν. Σύμφωνα με τη Λιάνα Κανέλλη, τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στην ΕΡΤ. Τελικά αποχώρησαν και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή 22 ατόμων. Οι 21 από αυτούς κατηγορήθηκαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και εξύβριση, ενώ ο 22ος, ο οδηγός του βαν που τους αποβίβασε στο προαύλιο της ΕΡΤ κατηγορήθηκε για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς κατά την αποχώρησή του, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι αστυνόμοι της ΟΠΚΕ.[21]

Άνοιξη 2016[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τις 16 Μαρτίου, 12 μέλη μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διέμεναν οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας, πέταξαν κείμενα και ανάρτησαν πανό κατά του μνημονίου. Η αστυνομία τους προσήγαγε όλους,[22] αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.[23]

Τις 8 Απριλίου, μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, 16 κουκουλοφόροι επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα, κρατούσαν βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές στα γραφεία, προκαλώντας υλικές ζημίες σε τζαμαρία και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.[23] Για την ενέργεια αυτή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βανδαλισμό σε δύο μέλη της ομάδας που ταυτοποιήθηκαν.[6]

Καλοκαίρι 2016[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τις 26 Ιουλίου, μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην τουρκική πρεσβεία στο Κολωνάκι, λίγες μέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, και έριξαν στους δρόμους φέιγ βολάν. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, ήταν πράξη υποστήριξης των αγωνιζόμενων λαών της Τουρκίας και εναντίον του καθεστώτος του Ερντογάν.[24][25] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης.[6] Μερικές ημέρες αργότερα, ο Ρουβίκωνας δημοσίευσε έγγραφο με την ένδειξη απόρρητο-άμεσης επίδοσης με το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε από την αστυνομία να ενημερωθεί σχετικά με την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Το έγγραφο είχε αποσταλεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και με κοινοποίηση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Το έγγραφο είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία σχετικά με την επίθεση.[26]

Τις 29 Αυγούστου, μέλη της ομάδας προκάλεσαν φθορές στα κουβούκλια του σταθμού διοδίων της εθνικής οδού στο Κιάτο. Έφτασαν στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και πέταξαν φέιγ βολάν τα οποία καλούσαν τους οδηγούς να μην πληρώνουν για τον «δρόμο-καρμανιόλα». Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 10 άτομα για διακεκριμένη περίπτωση φθορών και διατάραξη κοινής ειρήνης.[27]

Χειμώνας 2016[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 15 Δεκεμβρίου, μέλη του Ρουβίκωνα, μαζί με την αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κόκκινη γραμμή – Oμάδα για την εργατική αντεπίθεση», τη «Συνέλευση Αναρχικών- Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και την συλλογικότητα «αλληλεγγύης στον Μ. Σεϊσίδη», συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του υπουργού δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του Μάριου Σεϊσίδη, κατηγορούμενο για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, και της έκδοσης αδειών για τον Δημήτρη Κουφουντίνα, μέλος της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.[28]

2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τις 6 Φεβρουαρίου, περίπου 8 μέλη του Ρουβίκωνα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν κόκκινες μπογιές και φυλλάδια στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνήκαι φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης προς το DHKP-C, μια τουρκική ακροαριστερή οργάνωση που διώκεται για τρομοκρατική δράση στην Τουρκία. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα τα οποία ύστερα αφέθηκαν ελεύθερα επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.[29]

Άνοιξη 2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την 1η Μαρτίου, μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Σόλωνος, στην Αθήνα, προκαλώντας υλικές καταστροφές, λόγω της συμμετοχής του γραφείου στους πλειστηριασμούς κατοικιών.[30] Στις 20 Σεπτεμβρίου εισέβαλαν σε άλλο συμβολαιογραφείο, στην οδό Μαυροκορδάτου, που αναλάμβανε υποθέσεις πλειστηριασμών.[31] Στις 19 Μαρτίου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές και σε ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτησή τους, η επίθεση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας «ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των αποδοχών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, αλλά και επειδή παράλληλα κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες».[32]

Την 1 Απριλίου, 14 μέλη του Ρουβίκωνα κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά των μνημονίων, ενώ τρία άτομα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προαύλιο του Μεγάρου. Η αστυνομία προχώρησε στη προσαγωγή τους,[33] αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.[6]

Καλοκαίρι 2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου, περίπου 20 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος από την πλαϊνή είσοδο, πέταξαν φυλλάδια με αναρχικά συνθήματα όπως «να πατήσουμε τα άβατα της εξουσίας» και «η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο μπράβος των μνημονίων» και μετά από μερικά λεπτά αποχώρησαν χωρίς να γίνουν προσαγωγές.[34] Στις 20 Ιουλίου, τα ξημερώματα, μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημίες στο δημαρχείο Ζωγράφου και πέταξαν φυλλάδια που αφορούσαν το θάνατο εργαζομένης στην καθαριότητα του δήμου εν ώρα εργασίας.[35]

Στις 26 Ιουλίου, περίπου 30 άτομα εισήλθαν στο φυλασσόμενο περιστύλιο της Βουλής και ζήτησαν την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, φυλακισμένοι με την κατηγορία της συμμετοχής στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, πέταξαν φυλλάδια και ανάρτησαν πανό. Ύστερα από επικοινωνία ανάμεσα στον Νίκο Τόσκα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, καταγράφηκαν τα ονόματά τους χωρίς να γίνει προσαγωγή τους και όσοι είχαν ήδη συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι.[36]

Στις 3 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν 10 με 15 άτομα έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα κατά της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να γίνουν προσαγωγές.[37] Στις 6 Αυγούστου πέταξαν μπογιές στα κεντρικά γραφεία της Siemens.[38]

Φθινόπωρο 2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 13 Σεπτεμβρίου, μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας «Turkish Airlines», στον Άλιμο. Σύμφωνα με προκύρηξη τους, η παρέμβαση έγινε για συντρόφους τους που βασανίζονται από το Τούρκικο κράτος. [39] Στις 27 Σεπτεμβρίου, μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πέταξαν φυλλάδια ζητώντας «άδεια στους πολιτικούς κρατούμενους» και του άρθρου 187Α του αντιτρομοκρατικού νόμου και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους.[40]

Στις 5 Οκτωβρίου κατέλαβαν τη ΔΟΥ Ψυχικού, ζητώντας κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, και η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.[41] Στις 8 Οκτωβρίου προκάλεσαν ζημίες στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και στις 19 Οκτωβρίου έσπασαν τα τζάμια στα γκισέ των ταμείων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στην οδό Πειραιώς και αποχώρησαν πριν φτάσει η αστυνομία.[2][42] Στις 11 Οκτωβρίου, δεκαοχτώ μέλη του Ρουβίκωνα προχώρησαν σε κατάληψη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα διαμαρτυρόμενα για τη βίαιη καταστολή του δημοψηφίσματος της Καταλονίας. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.[2] Στις 25 Οκτωβρίου, εισέβαλαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και προχώρησαν σε απειλές εναντίον γιατρού που εργάζεται επειδή σύμφωνα με πληροφορίες τους παίρνει φακελάκι για να προσφέρει τις υπηρεσίες τους.[43][44]

Στις 5 Νοεμβρίου προχώρησαν σε ρίψη μπογιών στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας επειδή «το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, καταδίκασε ομόφωνα σε 12 χρόνια κάθειρξης στρατιωτικό που βίαζε επί σειρά ετών την κόρη του. Παρ’όλα αυτά η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα ο στρατιωτικός να αφεθεί ελεύθερος».[45] Στις 17 Νοεμβρίου, περίπου είκοσι μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν τρέχοντας στο προαύλιο χώρο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί της λεωφόρου Μεσογείων και πέταξαν φέιγ-βολάν. Αιφνιδίασαν τη φρουρά στην πύλη που δεν πρόλαβε να αντιδράσουν και ακολούθως απωθήθηκαν από το προσωπικό και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις (σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η αστυνομία κατεύθασε αργοπορημένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η φρουρά του Πενταγώνου ώφειλε να ακινητοποιήσει τους δράστες). Η είσοδος του Ρουβίκωνα στο υπουργείο προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.[46][47]

Στις 27 Νοεμβρίου επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές εναντίον του κτιρίου της περιφέρειας Αττικής, επιρρίπτοντας της ευθύνες για την τραγωδία μετά τις πλημμύρες στην Μάνδρα.[48][49] Στις 30 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν στην στα κεντρικά της ΔΕΗ επί τις οδού Αριστείδου.[50]

Χειμώνας 2017[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 13 Δεκεμβρίου, επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Σε κείμενο τους μετά την δράση τους, καταφέρονταν ενάντια στην βασιλική οικογένεια της χώρας, τον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη, τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση πώλησης όπλων στο βασίλειο, και την Νέα Δημοκρατία για την υποκριτική της στάση.[51]Στις 18 Δεκεμβρίου μέλη της ομάδας εισέβαλν σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα σε διαμαρτυρία για την εργοδοσία του καταστήματος[52] ενώ στις 20 Δεκεμβρίου εισέβαλαν στη ΔΟΥ Αγρινίου σε διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και πέταξαν φυλλάδια σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα.[53]

Τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου πέταξαν μπογιές στο φυλασσόμενο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.[54]

2018[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Ιανουαρίου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα και προκάλεσαν φθορές. Σε βίντεο από την εισβολή που έδωσαν στη δημοσιότητα κατήγγειλαν το γραφείο για συμμετοχή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.[55]

Τις μέρες πριν το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, ιδρυτικό μέλος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας προχώρησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην ανάρτηση: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους». Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητώντας την διενέργεια ερευνάς σχετικά με την ανάρτηση του μέλους αυτού. Το μέλος σε δεύτερη ανάρτησή που έκανε λίγο αργότερα έκανε λόγο για «απασφάλιση» όσων είπε από τα «μίντια» και ισχυρίστηκε ότι αναφερόταν σε βιαιότητες ακροδεξιών.[56]

Στις 25 Φεβρουαρίου, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Novartis στην Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, με αφορμή την υπόθεση Novartis, έσπασαν το φυλάκιο με βαριοπούλα, πέταξαν κόκκινες μπογιές και έσπασαν τζαμαρίες, και αμέσως μετά αποχώρησαν.[57] Στις 29 Μαρτίου, περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό» στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπα, και διέφυγαν χωρίς να συλληφθούν.[58] Τις 4 Απριλίου πέταξαν μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στο Αφρίν.[59] Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, περίπου 26 μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενα για τη γαλλική επέμβαση στη Συρία. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, 22 ετών, το οποίο είχε προσαχθεί και στο παρελθόν, για διακεκριμένες φθορές.[60][61] Στις 26 Απριλίου, περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου στο Κολωνάκι και πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα για τη Συρία και αποχώρησαν.[62] Για την εισβολή συνελήφθη ένα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης στα πλαίσια του αυτοφώρου.[63]

Στις 10 Μαΐου, μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam, πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν προσαγωγές. Ο Ρουβίκωνας κατηγόρησε την ΜΚΟ για σκάνδαλο παιδεραστίας μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο.[64] Λίγες ώρες αργότερα, περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο δημαρχείο Τήνου, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής διαμαρτυρόμενα για τον θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων σε τροχαίο δυστύχημα με απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου, και κατόπιν αποχώρησαν. Ο δήμαρχος Τήνου προχώρησε σε μήνυση και ακολούθησε η σύλληψη οχτώ ατόμων τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους υπαλλήλους του δημαρχείου ότι συμμετείχαν στην επίθεση για διατάραξης οικιακής ειρήνης.[65] Το μεσημέρι της 18ης Μαΐου επιτέθηκαν με βαριοπούλες σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια.[66] Στις 21 Μαΐου εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πέταξαν μπογιές και τρικάκια και έσπασαν τζάμια και αποχώρησαν χωρίς να συλληφθούν. Εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε η ολομέλεια για να εξετάσει την συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.[67][68] Στις 11 Ιουνίου ο Ρουβίκωνας αποπειράθηκε να εισβάλει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα μέλη του όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.[69] και στις 14 Ιουνίου σήκωσε πανό στην Ακρόπολη στα αγγλικά υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιούσε απεργία πείνας για την χορήγηση άδειας.[70]

Ύστερα από απειλή της οργάνωσης για εμπρησμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης συνελήφθη στις 29 Ιουνίου 2018 στα Εξάρχεια.[71]

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Ρουβικωνας εισέβαλε και πέταξε χαρτιά στα γραφεια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ημέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τις δύο ενέργειες έγιναν δέκα προσαγωγές, τρεις από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.[72]

  1. Σουλιώτης, Γιάννης (27 Ιουλίου 2017). «Ρουβίκωνας: Το χρονικό των επιθέσεων-καταλήψεων από το 2015»Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 2017-11-12.

  2. ↑ Άλμα πάνω, στο:2,02,1 2,2 Σουλιώτης, Γιάννης. «Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις επιθέσεις «Ρουβίκωνα»». Kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 2017-11-07.

  3. Άλμα πάνω↑««Ρουβίκωνας»: Δεν ιδρύσαμε ποτέ πολιτιστικό σύλλογο»HuffPost Greece. 2017-04-30. Ανακτήθηκε στις 2017-12-01.

  4. Άλμα πάνω↑«20 Μάι: Ρουβίκωνας: Εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής μας ταυτότητας / Αθήνα»kinimatorama.net. Ανακτήθηκε στις 2018-11-13.

  5. Άλμα πάνω↑«Αφίσα εκδήλωσης-συζήτησης της Αναρχικής Ομοσπονδίας στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, στην Λαμία | Αναρχικοί Λαμίας»squat.gr (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2018-11-13.

  6. ↑ Άλμα πάνω, στο:6,06,1 6,2 6,3 6,4 6,5 Σουλιώτης. «Ρουβίκωνας: Το χρονικό των επιθέσεων-καταλήψεων από το 2015».

  7. ↑ Άλμα πάνω, στο:7,07,1 «Επίθεση της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο ΤΑΙΠΕΔ»Εφημερίδα των Συντακτών. 15 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  8. Άλμα πάνω↑«Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας: Αν θέλαμε θα μπαίναμε στη Βουλή»gr. Newsroom ΔΟΛ. 3 Απριλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  9. Άλμα πάνω↑Μπασκάκης, Γιάννης (12 Μαΐου 2015). «Κατάληψη στη Siemens από αντιεξουσιαστές»Εφημερίδα των Συντακτών. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  10. Άλμα πάνω↑«Εληξε η κατάληψη αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Siemens»Το Βήμα. 11 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  11. ↑ Άλμα πάνω, στο:11,011,111,2 ««Ρουβίκωνας»: Αναρχική ομάδα με πλούσιο «βιογραφικό»». Kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 2017-11-07.

  12. Άλμα πάνω↑Σουλιώτης, Γιάννης (24 Ιουλίου 2015). «Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»»Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  13. Άλμα πάνω↑«Έφοδος στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας (video)»gr. 14 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  14. Άλμα πάνω↑Παναγιώτης Σπυρόπουλος (15 Σεπτεμβρίου 2014). «4 συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα» που διέλυσε το ΤΑΙΠΕΔ»gr. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  15. Άλμα πάνω↑«Εισβολή «Ρουβίκωνα» στην τέως οικία του γερμανού πρεσβευτή»Το Βήμα. 25 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  16. Άλμα πάνω↑«Κατάληψη αντιεξουσιαστών στο προξενείο της Ιταλίας στο Κολωνάκι»Η Καθημερινή. 30 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  17. Άλμα πάνω↑«Αναρχικοί κατέλαβαν για μιάμιση ώρα το ιταλικό προξενείο στο Κολωνάκι»Πρώτο Θέμα. 30 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  18. Άλμα πάνω↑«Βανδαλισμοί στον Τειρεσία από «Ρουβίκωνα»». Καθημερινή. 16 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2017.

  19. Άλμα πάνω↑«Εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία των ΑΝΕΛ». Ant1News. 26 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2017.

  20. Άλμα πάνω↑«Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος». Πρώτο Θέμα. 27 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2017.

  21. Άλμα πάνω↑«Εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης». Το Βήμα. 24 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  22. Άλμα πάνω↑«Εισβολή της ομάδας Ρουβίκωνας στο Χίλτον: «Καμία διαπραγμάτευση»». skai.gr. 16 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  23. ↑ Άλμα πάνω, στο:23,023,1«Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»»Η Καθημερινή. 8 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  24. Άλμα πάνω↑Σουλιώτης, Γιάννης (26 Ιουλίου 2016). «Επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία από μέλη του Ρουβίκωνα». Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  25. Άλμα πάνω↑«Ανενόχλητοι στην τουρκική πρεσβεία τα μέλη του «Ρουβίκωνα»». thetoc.gr. 27 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  26. Άλμα πάνω↑«Από δικογραφία το απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας». in.gr. 2 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  27. Άλμα πάνω↑«Δέκα συλλήψεις για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα διόδια του Κιάτου». Το Βήμα. 29 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  28. Άλμα πάνω↑«Ο «Ρουβίκωνας» έξω από το σπίτι του Κοντονή». Εφημερίδα των Συντακτών. 16 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  29. Άλμα πάνω↑«Κομοτηνή: Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο»gr. 7 Φεβρουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  30. Άλμα πάνω↑«Δείτε το βίντεο της εισβολής του Ρουβίκωνα στο συμβολαιογραφείο»gr. 1 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  31. Άλμα πάνω↑«Σε συμβολαιογραφικό γραφείο εισέβαλε ο Ρουβίκωνας – video»gr. 20 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  32. Άλμα πάνω↑«Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ»gr. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 19 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  33. Άλμα πάνω↑«Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα – Πέταξαν φέιγ βολάν στο Μέγαρο Μαξίμου»ΕΡΤ. ΑΠΕ-ΜΠΕ. 1 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  34. Άλμα πάνω↑Σουλιώτης, Γιάννης (20 Ιουλίου 2017). «Εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος»Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  35. Άλμα πάνω↑Σουλιώτης, Γιάννης (20 Ιουλίου 2017). «Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ζωγράφου». Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  36. Άλμα πάνω↑«Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής – Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες με παρέμβαση Βούτση»Η Καθημερινή. 26 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  37. «Στην οικία Μητσοτάκη ο «Ρουβίκωνας»»Η Καθημερινή. 3 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  38. Άλμα πάνω↑«Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στα κεντρικά της Siemens στο Μαρούσι»H Καθημερινή. 6 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  39. Άλμα πάνω↑«Στις «Τουρκικές Αερογραμμές» ο Ρουβίκωνας»Εφημερίδα Συντακτών. 09.2017. Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |date= (βοήθεια)

  40. Άλμα πάνω↑Μάνδρου, Ιωάννα (27 Σεπτεμβρίου 2017). «Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπ. Δικαιοσύνης»Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  41. Άλμα πάνω↑«Ρουβίκωνας: 15 προσαγωγές για την εισβολή μελών του στη ΔΟΥ Ψυχικού»ΕΡΤ. ΑΠΕ-ΜΠΕ. 5 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  42. Άλμα πάνω↑«Εισβολή Ρουβίκωνα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών»Εφημερίδα των Συντακτών. 19 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  43. Άλμα πάνω↑«Μαφιόζικη απειλή κατά γιατρού από μέλη του Ρουβίκωνα μέσα στον Ευαγγελισμό»Τα Νέα. 25 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  44. Άλμα πάνω↑Νεσφυγέ, Ευαγγελία (26 Οκτωβρίου 2017). «Μία εβδομάδα επιθέσεων του Ρουβίκωνα στην πρωτεύουσα»gr. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  45. Άλμα πάνω↑«Ρουβίκωνας τώρα και στη Λάρισα»Η Καθημερινή. 6 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017.

  46. Άλμα πάνω↑««Ρουβίκωνας»: «Ντου» και στο Πεντάγωνο»gr. 2017-11-17. Ανακτήθηκε στις 2017-11-18.

  47. Άλμα πάνω↑«Πυρ ομαδόν για την εισβολή Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ»gr. 2017-11-17. Ανακτήθηκε στις 2017-11-18.

  48. Άλμα πάνω↑«Στην Περιφέρεια Αττικής ο «Ρουβίκωνας»»Η Εφημερίδα των Συντακτών. 2017-11-27. Ανακτήθηκε στις 2017-11-27.

  49. Άλμα πάνω↑«Ντου του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής για την τραγωδία στη Μάνδρα»gr. Ανακτήθηκε στις 2017-11-27.

  50. Άλμα πάνω↑«Εισβολή Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ | Kathimerini». Ανακτήθηκε στις 2017-12-02.

  51. Άλμα πάνω↑«Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας (Βίντεο)». Ανακτήθηκε στις 2017-12-14.

  52. Άλμα πάνω↑«Εισβολή Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα (Βίντεο)»gr. 2017-12-18. Ανακτήθηκε στις 2018-01-12.

  53. Άλμα πάνω↑«Βανδαλισμοί Ρουβίκωνα σε Αγρίνιο και Πάτρα»gr. 2017-12-20. Ανακτήθηκε στις 2018-01-12.

  54. Άλμα πάνω↑Σουλιώτης, Γιάννης (2017-12-28). «Κενά στο σχέδιο φύλαξης της πρεσβείας του Ισραήλ»Η Καθημερινή. Ανακτήθηκε στις 2018-01-12.

  55. Άλμα πάνω↑«Εισβολή του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας»gr. 2018-01-11. Ανακτήθηκε στις 2018-0112.

  56. Άλμα πάνω↑http://www.iefimerida.gr/news/393444/paremvasi-tis-eisaggelias-toy-areioy-pagoy-gia-tha-hythei-aima-toy-royvikona-sto

  57. Άλμα πάνω↑«Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis». Η Καθημερινή. 25 Φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  58. Άλμα πάνω↑«Ο «Ρουβίκωνας» με φέιγ βολάν στο σπίτι της πρέσβειρας Ισραήλ»Η Καθημερινή. 30 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  59. Άλμα πάνω↑«Τραγέλαφος: Ανενόχλητος ο Ρουβίκωνας στην τουρκική πρεσβεία

    gr. 5 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  60. Άλμα πάνω↑«Συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία (φωτογραφίες)». Η Καθημερινή. 22 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  61. Άλμα πάνω↑«Εισβολή Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία: Δημοσιοποίηση βίντεο με μουσική υπόκρουση»CNN Greece. 24 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  62. Άλμα πάνω↑«Εισβολή Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι (βίντεο)»Η Καθημερινή. 26 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  63. Άλμα πάνω↑«Ταυτοποιήθηκαν ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα – Μία σύλληψη»Η Καθημερινή. 29 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  64. Άλμα πάνω↑«Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam στα Πατήσια (βίντεο-φωτο)»Η Καθημερινή. 10 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  65. Άλμα πάνω↑«Οκτώ συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα» μετά την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου»Η Καθημερινή. 10 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  66. Άλμα πάνω↑«Βίντεο σοο από την επίθεση Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια»euronews.com. 18 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018.

  67. Άλμα πάνω↑«Ρουβίκωνας: Επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας»Το Βήμα. 21 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  68. Άλμα πάνω↑«Πάνω από 30 αστυνομικοί ήταν κοντά στο ΣτΕ όταν επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας»gr. 23 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2018.

  69. Άλμα πάνω↑«Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»gr. 11 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018.

  70. Άλμα πάνω↑«Πανό μπροστά από τον Παρθενώνα σήκωσε ο Ρουβίκωνας»gr. 14 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018.

  71. Άλμα πάνω↑«Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μετά τις απειλές ότι θα κάψουν τον ΣΚΑΪ»LiFO. Ανακτήθηκε στις 2018-06-29.

  72. Άλμα πάνω↑«Τρεις συλλήψεις μετά την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπ. Αγρ. Ανάπτυξης»gr. 2018-09-06. Ανακτήθηκε στις 2018-09-05.

Κατηγορία:Αναρχικές οργανώσεις στην Ελλάδα

Σελίδες στην κατηγορία “Αναρχικές οργανώσεις στην Ελλάδα”

Αυτή η κατηγορία περιέχει τις ακόλουθες 5 σελίδες, από 5 συνολικά.

Ε

Ρ

Σ

Φ

Κατηγορία:Πολιτικά κινήματα στην Ελλάδα

Πήδηση στην πλοήγησηΠήδηση στην αναζήτηση

Υποκατηγορίες

Αυτή η κατηγορία έχει τις ακόλουθες 13 υποκατηγορίες, από 13 συνολικά.

Α

Β

Δ

Ε

Κ

Μ

Σ

Φ

Σελίδες στην κατηγορία “Πολιτικά κινήματα στην Ελλάδα”

Αυτή η κατηγορία περιέχει τις ακόλουθες 4 σελίδες, από 4 συνολικά.

Α

Β

Γ

Μ

…………………………………………………………………

Παραπάνω σας έχω όλα τα στοιχεία με αναρχικές και μη οργανώσεις, παρακάτω θα ψάξω να δω τι είναι αυτό το φρούτο, που επιφανειακά δείχνει ότι χτυπά το προδοτικό κατεστημένο;;;;; Και το κυριότερο ότι δεν φοβάται κανέναν!!!!!!!! Ποιοι είναι οι αρχηγοί, πως λειτουργεί και με τι πλάτες και για ποιο σκοπώ;;;

Ο σκοπός τους είναι του δολιοφθορέα και πρόκληση του χάους, για να τρομοκρατούν τους πολίτες, δημιουργώντας την αίσθηση του κάτσε στα αυγά σου και μην ανακατώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν;;;; Ή δίνουν το άλλοθι στα εγκάθετα σώματα ασφαλείας να καταπατούν τους νόμους και τους όρκους τους που είναι πρώτα για την ασφάλεια του πολίτη ως πρωταρχικό τους σκοπώ;;;;

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατάφερε να ταυτοποιήσει πέντε αναρχικούς που είχαν πάρει μέρος στον βανδαλισμό των γραφείων του ΤΑΙΠΕΔ στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί στο όριο του αυτοφώρου, ενώ κατηγορίες είχε αντιμετωπίσει και ένα πέμπτο άτομο.

Τα πρόσωπά τους είχαν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στο εσωτερικό των γραφείων και τα γύρω κτίρια.

Αλήθεια πότε δικάζοντα;

Αν δικάζονται;

Ποιοι είναι, πως τους λένε;;;

Από ποια σπίτια έχουν γαλουχηθεί;;;;

Ποιοι του Καλύπτουν και γιατί;;;

Που βρήκαν τέτοια κάλυψη και από ποιους;;;;

Πως όλη η βουλή δεν ζητά την άμεση καταδίωξη τους φυλάκιση τους;;;;

Πως τα ΜΜΕ γράφουν χωρίς να γράφουν;;;;  

Εγώ αν πάω και δημιουργήσω φασαρία σε έναν δημόσιο οργανισμό, θα με ψάχνουν να με βρουν οι δικοί μου!

Αυτοί γαμάνε την Ελλάδα από Άκρη σε άκρη και δεν ανοίγει μύτη!

Διαβάστε σε αυτόν το σύνδεσμο πόσες φορές έχουν παραπεμφθεί και δεν είναι φυλακή κανένας, ή τουλάχιστον δεν το ξέρει ο Ελληνικός λαός γιατί τέτοια μυστικότητα;;;

https://www.google.gr/search?num=50&lei=dFnrW9GHFIXKwAKy_pCgAQ&q=προσαγωγες%20ρουβικωνας&ved=2ahUKEwiSx96uvtLeAhWQL1AKHceFDiUQsKwBKAV6BAgBEAY&biw=1280&bih=627

Πιο πρόσφατα, ο «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε έφοδο στο προαύλιο του σπιτιού του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, καθώς και «διαμαρτυρία» στο ιταλικό προξενείο κατά της έκδοσης 5 νεαρών φοιτητών στην Ιταλία με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια της 1ης Μαΐου στο Μιλάνο.

Πάντως, σε αρκετές περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να αποτρέψει δράσεις της ομάδας, όπως για παράδειγμα την κατάληψη των γραφείων των ΑΝΕΛ στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά και έφοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τον Οκτώβριο.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Θράσος Ρουβίκωνα: Θα πολεμήσουμε την ανομία που έχουν επιβάλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια.

Είναι ο φερετζές του Σύριζα, είναι η οπισθοφυλακή σε ετοιμότητα, είναι η φράξια που θα δράση αν δεν είναι στην εξουσία ο Σύριζα;;;

Πως δεν τους ξέρει κανένας, φοβούνται άπαντες και γιατί, από πού πηγάζει ο φόβος, αν είναι φόβος;;;;

Αυτό το θέμα πρέπει να λάβει τέλος.

Αν είναι πατριώτες και αγωνίζονται για το καλό της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού;;;;

Να ενταχθούμε και εμείς.

Αν δεν είναι και είναι κάτι άλλο προδοτικό, να τους στείλουμε στο διάολο.

Πληροφορίες μου λένε ότι από πίσω είναι οι Εβραίοι, δεν ξέρω και ακόμα δεν μπορώ να το στηρίξω.

Όμως έχει αυτή η πληροφορία τις περισσότερες πιθανότητες, αν την εξετάσει κανείς προσεκτικά και την αντιπαραθέσει με ένα άλλο ιστορικό γεγονός, με το Πολυτεχνείο.

Το πολυτεχνείο, για όσους δεν ξέρουν,  είναι γέννημα θρέμμα των Εβραίων με την πλήρη στήριξη της Αμερικής, αλλά και του κατεστημένου της Ευρώπης.

Στις περισσότερες ΜΚΟ είναι Εβραίοι στα παράλια και καθοδηγούν τους λάθρο, τους λένε τα κόλπα και πώς να ξεφεύγουν από την αστυνομία!!!

Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις τον Εβραίο, Σορος, Ροντζιλ και πολλούς άλλους ανθέλληνες!

Εδώ και τώρα πρέπει ο Ελληνικός λαός να μάθει ποιοι είναι πίσω από τον Ρουβικώνα και τι πρεσβεύει;;;;

Δεν μου κάθετε καλά ότι είναι παραμάγαζω του Σύριζα, ποιο πολύ μου κάθετε ότι από πίσω υπάρχει μια δύναμη πους τους απειλεί, πως και με τι, αυτό μένει σε εμάς να το μάθουμε.

Και λέω ότι δεν είναι του Σύριζα γιατί ολόκληρη η βουλή κάνει λέει οι σάπιοι πολιτικοί πετούν κορώνες, αλλά μέχρι εκεί;;;;;;; Την Χρυσή Αυγή την έβγαλαν από την βουλή, δεν λογαριάζουν την λαϊκή εντολή, καλή κακή, τους διώκουν με δικαστήρια και ο Ρουβίκωνας αλωνίζει ανενόχλητος και δεν κηρύσσετε εγκληματική οργάνωση!!!!!!!

Το θέμα δεν είναι γελοίο όπως το παρουσιάζουν μερικοί, είναι κάτι παραπάνω από τρόμος, είναι φρίκη, όταν αντικαθιστά την λειτουργία της ευνοούμενης κοινωνίας.

Σταματούν αστυνομικούς και τους κάνουν έλεγχο, αυτό ποιος νους μπορεί να το συλλάβει, ότι συμβαίνει, υποτίθεται σε μια δημοκρατία, σε ένα πολιτισμένο κράτος;;;

Μήπως έχουν σκοπώ να αντικαταστήσουν την Ελληνική αστυνομία με τον Ρουβίκωνα;;;

Απάντηση από τον….Γιωργος Καλα’ι’τζιδης
11 Νοεμβρίου 2018
Ποιό ακριβώς είναι το ποινικό αδίκημα,όταν θες να εξακριβώσεις ποιοί είναι αυτοί που κάθονται και παρακολουθούν το σπίτι σου με κράνη και φούλ φέις, την ίδια ωρα μάλιστα που δέχεσαι απειλές απο φασίστες που γράφουν απειλητικά συνθήματα στις εισόδους των κατοικιών μας;

Πως γεννήθηκε και από ποιους;

Αγαπητοί πατριώτες δεν έχει καμία λογική η ύπαρξή τους με αυτόν τον τρόπω.

Να πω ότι στο όνομα του Εκτελεσμένου ΗΡΩΑ Κωνσταντίνου κατσίφα, δημιουργήθηκε μια οργάνωση που αγωνίζεται και αντιστέκεται τους προδότες και τους ανθέλληνες, να πω ότι έχει μια βάση, μια λογική υπάρξει και αυτοί που θα κατευθύνουν μια τέτοια οργάνωση, θα είναι γνωστοί και θα θυσιάζονται να υποστούν τα δεινά στο όνομα της πατρίδος τους, αλλά θα είναι μια υπαρκτή αιτία.  

Που θα έχει σάρκα και οστά.

Που θα ξέρουμε από πού γεννήθηκαν και τι θέλουν.

Ο Ρουβίκωνας τι είναι;;;

Ποιος του επιτρέπει να δρα και γιατί και  με ποια δικαιολογία υπάρχει;;;

Σαν φάντασμα εμφανίστηκε και σαν φάντασμα εξαφανίζεται;;;

Αυτός ποιος είναι, από πού χρηματοδοτείτε, γιατί δεν είναι στην φυλακή;;;;

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα και μάλιστα έχει προσαχθεί στην Αστυνομία με αφορμή παλαιότερες ακτιβιστικές ενέργειες και δράσεις της οργάνωσης.

Το περίεργο είναι, ότι οι διάφοροι νταβατσήδες μας, οικονομικοί και στρατηγικοί, όταν συμβαίνει κάποια αναμπουμπούλα, που τις περισσότερες φορές την έχουν στήσει αυτοί, βγάζουν νότες, απειλές προς τους πολίτες τους, να προσέχετε όταν πάτε στην Ελλάδα, δημιουργώντας πρόβλημα στον τουρισμό, σαν εκβιαστικό μοχλό.

Εδώ βλέπουμε αμερικανούς, τούρκους, γερμανούς, ευρωπαίους να μας νουθετούν, γιατί ο κουφοντίνας βγήκε περίπατο και με τον Ρουβίκωνα κάνουν όλοι την κορόιδα;;;;

Για αυτό λέω ότι από πίσω το πιθανότερο είναι να είναι οι Εβραίοι-σιωνισμός-νέα τάξη, μόνο αυτοί χρειάζονται τον Ρουβίκωνα, για να δημιουργούν το χάος και την απελπισία στον Ελληνικό λαό.

Διχάζουν τον λαό, ένα παράδειγμα  ότι τους υποστηρίζουν διαφορετικά άτομα σε πολιτικές ιδεολογίες.

«Εγώ συμφωνώ με ότι κάνει ο Ρουβίκωνας» δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ΑΡΤ ο γνωστός φασίστας και ιδρυτής του κόμματος της 4ης Αυγούστου Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Βίτσας: Περίεργη πολιτική ομάδα ο Ρουβίκωνας, δεν είναι ακτιβιστές

«Πολλές από τις πράξεις της μας βάζουν σε πολλά ερωτήματα για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα», επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας. Τα λέει για ξεκάρφωμα;;;;

Κάποιοι λένε, ότι είναι αγαπημένα παιδιά κάποιων;;;;

«Χαϊδεμένα παιδιά» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τη νέα εισβολή της αναρχικής ομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δημήτρης Τσιόδρας

Τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω συλλογικότητα «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» που «τους κάνει τις βρωμοδουλειές».

Με κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του ακροαριστερού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχειρούν, όπως λένε, να ξεκαθαρίσουν και να απαντήσουν σε όσους λένε ότι μετά από κάθε πράξη τους αφήνονται ελεύθεροι εξαιτίας ανοχής της αστυνομίας, ή ευνοϊκής μεταχείρισης. 

Όπως αναλύουν στο κείμενό τους, το αποτέλεσμα της μη τιμωρίας τους είναι απλά η οργανωμένη συγκρότηση του εκάστοτε σχεδίου και τα… παιχνίδια με το νόμο, αφού όπως λένε κάθε ενέργεια γίνεται έτσι «ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο στην αστυνομία να παρέμβει, είτε δίνοντας στην παρέμβαση τέτοια μορφή που να είναι πρακτικά αδύνατον να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες».

Δύο στελέχη του Ρουβίκωνα και μάλιστα από την ηγετική πυραμίδα της αναρχικής ομάδας ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές ότι ήταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη στου Ζωγράφου, ζητώντας ταυτότητες και κάνοντας εξακρίβωση στοιχείων σε αστυνομικούς.

Δηλαδή ο νόμος δεν λέει ότι είναι πανικό αδίκημα, να κάνεις έλεγχο στην αστυνομία, ως αναρχικός;;;;

Κίνημα Αλλαγής: Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι

Κουμουτσάκος για εισβολή Ρουβίκωνα: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν δουλεύει.

Πόλεμος» για τον Ρουβίκωνα – Τόσκας στον Realfm: Άλλο ο ακτιβισμός, άλλο τα σπασίματα Δ. Καμμένος: Δεν είναι ακτιβιστές όσοι απειλούν ζωές.

Από που αγόρασε ο Γ Καλαϊτζίδης το αριστερόμετρο, θέλω ν’ αγοράσω και γω. Υπάρχει μια σύγχυση τελευταία του τι είναι αριστερό. Άλλοι λένε ότι τα χρώματα όταν τα πετάει ο ρουβίκωνας είναι καλά, αν τα πετάνε οι χρυσαυγίτες είναι κακά (πτουυυ!!). Θέλω το αριστερόμετρο για να μετρήσω τα χρώματα. Εκεί πρέπει να είναι η δαιφ(θ)ορά.

«Φτάνει πια, ανοχή τέλος» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του μετά το νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ. «Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες  σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους. Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος».

Κάποιοι θα πουν ε και τι κάνουν τα παιδιά, δεν σκοτώνουν και όμως σκοτώνουν, σκοτώνουν την ελπίδα, τον πολιτισμό, την δημοκρατία, σκοτώνουν τον αληθινό αγώνα για την πατρίδα μας, αφού αποθαρρύνουν να γεννηθεί κάτι το καθαρό και ξάστερο, διαλύουν τα πάντα, σπάνε τα πάντα και καλείτε ο λαός να πληρώσει τα σπασμένα τους, εκθέτουν αδικαιολόγητα έναν λαό και πολλά άλλα.

Όλες αυτές η διαμαρτυρίες των δήθεν κομμάτων είναι πολιτικές σκοπιμότητες για το θεά Αθήναι, διότι η λογική λέει, ότι άμα ήθελαν να μάθουν ποιοι τους χρηματοδοτούν, ποιοι είναι από πίσω, θα έκαναν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέμα στην βουλή να εξεταστεί ο Ρουβίκωνας;;;;

Άρα ξέρουν, μήπως σκόπιμα υπάρχει σε αντιπερισπασμό της Χρυσής Αυγής;;;;

Το θέμα αυτό δεν θα το κλίσω, διότι δεν μπορεί να κλείσει, όσο αυτά τα ρεμάλια και τα αφεντικά τους, είναι άγνωστης καταγωγής, προέλευσης και ο σκωπώς τους, θα το έχω ανοικτό, παρακαλώντας τους αναγνώστες να με τροφοδοτήσουν με ότι πληροφορίες έχουν, όσο για την εχεμύθεια, τους την εγγυούμαι με την ζωή μου.

Έτσι και αλλιώς έχω δηλώσει ότι θέλω να πεθάνω ήρωας, οπότε δεν με φοβίζουν αυτά τα ρεμάλια ή οπουδήποτε ρεμάλι, από όπου και αν προέρχεται, οπότε ότι και να κάνουν θα ικανοποιήσουν την επιθυμία μου, να πεθάνω όρθιος για την πατρίδα μου, αυτά για την εχεμύθεια.

Συνέχεια…

Το βιογραφικό του Γιώργου  Καλαϊτζίδη αρχηγού του Ρουβίκωνα, γνώριμος στα αναρχικά στέκια των Εξαρχείων, γίνεται γνωστός στην κοινή γνώμη τον Μάιο του 2005, όταν κατηγορήθηκε πως μαζί με τους Παναγιώτη Ασπιώτη και Παναγιώτη Καρασαρίνη συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να πετάξουν σε κάδο σκουπιδιών σακούλα που περιείχε κομμάτια από ασπίδες οι οποίες είχαν κλαπεί από διμοιρία των MAT μετά από επίθεση. Μάλιστα η φωτογραφία έξι ατόμων με τις ασπίδες των ΜΑΤ, τις βόμβες μολότοφ και τις κουκούλες στα κεφάλια είχε προκαλέσει αίσθηση. Ο Καλαϊτζίδης είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και είχε υποστηρίξει: «Δεν γνώριζα τι υπήρχε μέσα στη σακούλα. Εγώ απλά είχα αναλάβει να την πετάξω» η συνέχεια στον σύνδεσμο…

http://www.ereportaz.gr/royvikonas-o-archigos-poy-den-kryvetai-kai-den-fovatai/

Συνέντευξη του μέλους του «Ρουβίκωνα» Γιώργου Καλαϊτζίδη στο «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Εδω μιλάει για του φτωχούς λαθρέπικους!!!!!!

Διαβάστε στον σύνδεσμο….

http://vathikokkino.gr/archives/108669

Και άλλες πληροφορίες για τον αρχηγό και τον Ρουβίκωνα στον σύνδεσμο…..

https://www.google.gr/search?num=50&source=hp&ei=HF3sW6b3C8OzsAf3voqIDg&q=γιώργος+καλαϊτζίδης+ρουβικωνας+βιογραφικο&oq=Γιώργος+Καλαϊτζίδης&gs_l=psy-ab.1.2.0l4.3063.3063.0.8076.3.2.0.0.0.0.146.146.0j1.2.0….0…1c.2.64.psy-ab..1.2.271.6..35i39k1.125.kqbdSnNpJK0

……………………………..

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ακου Ενοπλε σύντροφε Γιώργο Καλαϊτζίδη Ρουβίκωνα: Eίσαι μεγάλος παίχτης, σπουδαίος μανατζαρέος.
Κατάφερες να κάνεις την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης μετά το….
Εστησες την τρίτη καλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης και τώρα περνάνε κατά εκατοντάδες-χιλιάδες το κατώφλι του ναού, οι πρώην Αγανακτισμένοι.
Οπου νάναι ένας στρατός χιλιάδων Ρουβικώνων θα είναι υπό τις οδηγίες σου-διαταγές σου. Τ
ο θέμα είναι τώρα να μπορέσεις να διαχειρισθείς όλον αυτό τον στρατό και να μην χάσεις τον έλεγχο.
Καθότι άλλο να είστε 6-7 άτομα και να κάνετε μπούκες μετά τις μπύρες και τους μπάφους κι άλλο να περιμένουν 100 και 200 χιλιάδες τις οδηγίες σου.

Η συνέχεια….
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2018/05/blog-post_1.html

……………………….

Μίλτος Γήτας: Ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα στο σύνδεσμο….

https://miltosgitas.blogspot.com/

Συνεχίζεται σε αυτήν την κατηγορία (τρομοκρατία ) θα συμπληρώνω κάθε νέα πληροφορία που θα λαβαίνω.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Ρουβίκωνας, αντικατέστησε το κράτος, την δικαιοσύνη, την αστυνομία.

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1743
    .
    Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
    .
    https://attikanea.blogspot.com/2018/11/1743.html
    .

    Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016
    .
    43.060 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ‏
    .
    ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΖΥΡΙΧΗΣ
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/05/43060-40.html
    .
    Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ :
    .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ………….
    .
    ΚΑΙ
    .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ …………….
    .
    .
    – Η ΑΓΝΟΙΑ ! – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ .
    .
    .
    ΚΑΙ
    .
    .
    – Η ΓΝΩΣΗ ! – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ .
    .
    .
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ :
    .
    ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ !
    ( ΛΑΟΣ )
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
    .
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΟΣ,
    .
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΟΥΚΙ …………
    .
    ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ
    .
    ΓΙ΄ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ …………….
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ !
    .
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !
    .
    .
    ΑΠΛΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    Αυτός ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής.
    .
    Όλοι είμαστε λίγο- πολύ σαν τον τον ελέφαντα του τσίρκου.
    .
    Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία.
    .
    Ζούμε πιστεύοντας ότι “δεν μπορούμε” να κάνουμε ένα σωρό πράγματα.
    .
    Πάθαμε το ίδιο με τον ελέφαντα.
    .
    Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα:
    .
    “Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω.”
    .
    “Αυτό σου συμβαίνει.
    .
    Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς,
    .
    είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή…! ”
    .
    Το μυστικό του Σωκράτη για να πετύχεις οτιδήποτε επιθυμείς…
    .
    Τροφή για σκέψη
    .
    Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
    .
    Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…
    .
    Τότε ο δάσκαλος έσκυψε ήπιε νερό και έπιασε άγρια τον Πλάτων από τα μαλλιά και έβαλε το κεφάλι του βίαια μέσα στη γούρνα
    .
    λίγο πριν πνιγεί τον απελευθέρωσε ενώ εκείνος τραβήχτηκε παίρνοντας βαθιά ανάσα.
    .
    Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Πλάτων είχε συνέλθει ο Σωκράτης είπε:
    .
    .
    “Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις, την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις.
    .
    Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες,
    .
    που αν δεν γίνουν – σφοδρές επιθυμίες –
    .
    θα παραμείνουν μόνον φαντασιώσεις».
    .
    .
    http://www.makeleio.gr/?p=564954
    .
    ΥΣ.
    .
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ,
    .

    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ
    .
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ………………….
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-RrZFb6zN7Pw/VtnAL7VRNpI/AAAAAAAARhI/I4QHzc2MO7I/s1600/2016-03-04_190344.png
    .
    ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ , ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ,
    .
    ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ,
    .
    ΕΝΑΝΤΙ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ !
    .
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ……………….
    .
    ΚΑΙ
    .
    ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !
    .
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-eijX0jFDKjw/WGbkg7MRrJI/AAAAAAACSHU/EtiCTD7Ad1EdWBu33Zwg88p9R_hhDoVsgCLcB/s640/15073406_996854557126887_678108304910801656_n.jpg
    .
    ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ …………..

    .
    https://1.bp.blogspot.com/-f-hbDew0DZ4/WwMXcFZuYiI/AAAAAAAAXTk/-9oFhNvPr-k7XAMLeDg67A3FZg5fu6zfQCLcBGAs/s640/MISSION.JPG
    .
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ …………..
    .
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    .
    .
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ……………
    .
    ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ……….
    .
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΙΑ !
    .
    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ! ! !
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ …………………
    .
    ΜΑΘΕ !
    .
    ΡΩΤΑ !
    .
    ΕΡΕΥΝΗΣΕ !
    .
    ΔΙΑΒΑΣΕ !
    .
    ΨΑΞΕ !
    .
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !
    .
    .
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Γ.Αδαλής:Πάμε στην τελευταία 3ετία της ελεύθερης Ελλάδας.Ένας πόλεμος Βαλκανικός διαφαίνεται καθαρά
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Nnu8OZJWfFc
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπ 2018
    .
    .

    Ioannis LazaridisΠριν από 1 μήνα
    Ο Αδαλής έχει δίκιο στο ότι τα κράτη τα διοικούν πολυεθνικές εταιρείες με σκοπό να διοικήσουν όλο τον κόσμο. Πόλεμο δεν επιδιώκουν διότι βλάπτεται η κατανάλωση των προ’ι’όντων τους. Πόλεμοι γίνονται μόνο εντός μίας χώρας όταν υπάρχει πρωθυπουργός που δεν ελέγχεται από αυτές τις εταιρείες.
    .
    ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ
    .
    Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016
    43.060 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    .
    ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ‏
    .
    ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ
    .
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΖΥΡΙΧΗΣ
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/05/43060-40.html
    .
    .
    .
    .
    .
    `ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Nnu8OZJWfFc

    • .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      – Καμμιά Νίκη δέν ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ χωρίς ΜΑΧΗ –

      .
      – Για να δείς τα΄αστρα πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι –
      .
      .
      Ποιος αποφασίζει στις δημοκρατίες
      .
      15 Νοεμβρίου 2018,
      .
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……..
      .
      Γνωρίζω πολύ καλά πως τόσο η δικαστικοποίηση όσο και η εξάρτηση της πολιτικής από τα ΜΜΕ ή με άλλα λόγια η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής προσδιορίζουν την κρίση των σημερινών δημοκρατιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε κάτι. Εστω και από τον καναπέ μας, με το τηλεχειριστήριο.
      .
      https://www.in.gr/2018/11/15/apopsi/poios-apofasizei-stis-dimokraties/
      .
      .
      .
      .
      .
      .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>