«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 ΤΟ ΧΡΗΜΑ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

           30.09.2018

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Η Πολιτικοι και οι Τραπεζες αποσιωπουν εδώ και εκατονταετιες από τους λαους του πλανητη και τις κυβερνησεις αυτων, πως λειτουργει γενικα στην πραγματικοτητα το Χρημα.

Στην καθημερινοτητα της πολιτικης και στα ελεγχομενα και κατευθυνομενα μεσα μαζικης συμφορισης των λαων, το Χρημα περιγραφεται σαν να είναι αυτό ένα περιορισμενο, αξιολογο υπαρχων αντικειμενο, το οποιο μεν μπορει κανεις να δανειστη από τους επενδυτας και από τις τραπεζες, αλλα για τον σκοπο αυτό οφειλει να πληρωνει ως τελη δανειου, τοκους. Επιπλεον παρουσιαζεται ως Σοφια, ότι με το αντικειμενο αυτό πρεπει να καταγινεται καποιος φειδωλα και να το αποταμιευει οσο μπορει, για να κατεχει σε εποχες αναγκων αρκετη ποσοτητα απ’ αυτό.

Ένα μερος του οφειλουν οι πολιτες να το χρησιμοποιουν για την ιδιωτικη συνταξιοδοτικη ασφαλιση τους, διοτι τα σχετικα δημοσια ταμεια θα αντιμετωπισουν σοβαρα προβληματα από την αυξανουσα κατά μεσο ορο ηλικια των συνταξιουχων και την αδυναμια των ταμειων αυτων να την ικανοποιησουν.

Όλα τα ως ανω όμως, είναι λανθασμενα και εν μερη αδυνατα και μερικα απ’ αυτά παραλογα, διοτι το Χρημα είναι κατι το ανυπαρκτο.

Τα εγχρωμα χαρτακια, τα οποια ονομαζονται χαρτονομισματα και οι μικρες μεταλλικες φετες, οι οποιες δεν περιεχουν αξιολογες ποσοτητες μεταλλικων αξιων και ονομαζονται κερματα, είναι ανυπαρκτα στις σημερινες βιομηχανικες χωρες του πλανητη μας.

Προκειται για χαρτι και μεταλλικες φετες χωρις κανενα αντικρυσμα φυσιολογικης αξιας.

Τι είναι π.χ, ένα Ευρω, ένα δολαριο των ΗΠΑ, ένα κινεζικο Yuan, ένα γιαπωνεζικο Yenένα αγγλικο Pfund ‘η ένα ρωσικο Rubel και κάθε άλλη νομισματικη μοναδα;

Στην μεγαλυτερη παγκοσμια Αγορα (Forex) εντος μονο από περισσοτερο των δυο εβδομαδων διαπραγματευονται περιπου 6 Billionen δολαρια των ΗΠΑ απ’οτι παραγεται ετησιως σε παγκοσμιο ΑΕΠ.

Ναι μεν εχουν όλα τα ως ανω ονομασθεντα νομισματα ισχυραν επιδραση στην κατασταση ευημεριας των ανθρωπων των λαων του πλανητη μας, οι κυβερνησεις όμως των λαων αποκρυπτουν απ’ αυτους, ότι η αξια των νομισματων τους συνεχως καταστρεφεται.

Ενας συγκριτικα επιστημονικος ορισμος δια τα ονομασθεντα διαφορα νομισματα δεν υπαρχει.

Τα κρατικα Ομολογα, τα οποια επισημα σημερα καλυπτουν τα νομισματα, είναι και τα ιδια χαρτινα χρεολυσια.

Το Χαρτι συνεπως καλυπτεται από Χαρτι, που σημαινει, ότι μια αξιολογος καλυψη είναι ανυπαρκτη.

Σε νομισματα με καλυψη χρυσου, η μοναδα βαρους Feinunze Χρυσου (31,10 γραμμαρια), είναι μια αξιολογος καλυψη.

Η παραγωγη Χρηματος, στο σημερινο χρηματικο συστημα χρεους, αρχιζει με την δανειοδοτηση εκ μερους των εργασιακων τραπεζων σε έναν πελατη τους.

Το ιδιο ισχυει κατά την δανειοδοτηση ενός κρατους από την ΕΚΤ ‘η από το ΔΝΤ.

Το χρημα της δανειοδοτησης το παραγει η εργασιακη τραπεζα αλλα και οι αλλοι δια πληκτρολογισης μερικων αριθμων στο ηλεκτρονικο συστημα τους και απαιτουν από τον πελατη τους την αποπληρωμη του δανειου με την συμπληρωματικη πληρωμη τοκων.

ψηφιακό χρήμα Α

ψηφιακό χρήμα

Ως ασφαλεια καταγραφει η εργασιακη τραπεζα στο κτηματολογιο μερος των περιουσιακων στοιχειων του πελατη της, δηλαδη σε περιπτωση αδυναμιας  εξυπηρετισης του δανειου μπορει η εργασιακη τραπεζα να βγαλει σε πληστηριασμο τα μερη αυτά των περιουσιακων στοιχειων του πελατη της για να παρη τα χρηματα της με τους τοκους πισω.

Η εργασιακη τραπεζα συνεπως δημιουργησε μονη της και χωρις κανενα ρισκο το χρημα που προηγουμενως δεν υπηρχε και δανεισε στον πελατη της.

Πως είναι ποτε δυνατον να υπαρχει το πολυσυζητησιμο ρισκο δανειου της εργασιακης τραπεζας, όταν κατά την δανειοδοτιση αυτή δεν δανειζει Χρημα δικο της, αλλα τετοιο το οποιο παραγει από το Τιποτε;

Στο σημειο αυτό τιθεται η εξης σοβαρη ερωτιση:

Θα είναι σε θεση ο δανειοληπτης (Ιδιωτης ‘η Κρατος) στο μελλον να αποπληρωσει το δανειο που εχει λαβει, με τους τοκους του;

Ουδεις μπορει να δωσει μια απαντιση στην ως ανω ερωτιση.

Οσο μεγαλυτερος γινεται ο χρονος αποπληρωμης τοσο περισσοτερο θα υποφερει από τους τοκους.

Εδώ δεν βοηθαει καθ’ ολου και ο ετσι ονομασθεις «υγιης Συναγωνισμος».

Στην πραγματικοτητα υπαρχει ο Συναγωνισμος στο νεοφιλελευθερο οικονομικο συστημα αποκλειστικα και μονο, διοτι οι εργασιακες τραπεζες κατά την δανειοδοτηση δεν δανειζουν με τοκους Χρημα τους, αλλα το παραγωμενο «από τον Αερα».

Ο Ανταγωνισμος για τους τραπεζικους τοκους είναι συνεπως η πραγματικη αιτια για την κατασταση στην οποια το νεοφιλελευθερο οικονομικο συστημα εγινε ενας αγωνας ολων εναντιον ολων.

Επιπλεον οι τελειως αχαλεινωτες κεντρικες τραπεζες, οι οποιες ανηκουν σε ιδιωτες Μεγαλοαπατεωνες, ειχαν και συνεχιζουν να εχουν μη οριοθετημενη ελευθερια να παραγουν καλπικο χρημα (χωρις καλυψη) όταν και οσο θελουν, δηλαδη με αλλα λογια, να καταστρεφουν συνεχως την αγοραστικη αξια του πραγματικου χρηματος.

Ετσι στεκεται το σημερινο ολικο χρηματοπιστωτικο παγκοσμιο συστημα πανω σε θεμελια που δημιουργηθηκαν από το Τιποτα.

Εδώ κρυβονται και τα αιτια, γιατι οι εργασιακες τραπεζες λογω της υπερβολικης χρεοκοπιας κατεληξαν σε οικονομικη κριση μεσα στην οποια ακομη βρισκοντα και σωθηκαν φαινομενικα από τα κρατη τους με αποτελεσμα και αυτά να βυθιστουν σε οικονομικη κριση από την οποια χρειαζονται σωτηρια, που σημαινει, ότι η επομενη μεγαλη παγκοσμια οικονομικη κριση είναι καθ’ οδον και θα είναι μεγαλυτερη από ακαθε άλλη φορα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλπικο τραπεζικο χρημα

Δεν είναι ποτε δυνατον να λυθη το σημερινο προβλημα χρεων με περισσοτερα χρεη.

Ένα χρεος το οποιο ποτε δεν θα αποπληρωθει, το κρατικο χρεος, καλυπτεται από Χαρτι (Χαρτονομισματα), το κρατικο χρεος τοκιζεται και τα χαρτονομισματα προωθουνται ως μεσα αποπληρωμης.

Η βαρεια αυτή ασθενεια δεν θεραπευεται ποτε, χωρις την ολικη καταστροφη των χρεων.

Εάν συνεπως τα ακαλυπτα δανεια δεν λειτουργουν δεν μπορει να λειτουργησει και το ολικο παγκοσμιο χρηματικο συστημα.

Η οικονομικη καταρευση που σημερα ηδη αρχισε στην περιφερεια (Βενεζουελα, Αργεντινη, Βρασιλια, Νοτια Αφρικη, Ινδονησια, Τουρκια και αλλου), θα επεκταθει γρηγορα στις αναπτυσομενες χωρες και εν συνεχεια με έναν Υπερπληθωρισμο στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε.

Για τον λογο αυτόν, ένα νέο παγκοσμιο χρηματικο συστημα είναι αναγκαιο οσο ποτε αλλοτε.

Μια δυνατοτητα, με πολλα όμως ελλειμματα,, είναι το «Ολικο Χρημα» που θα παραγεται αποικλειστικα από τις κεντρικες τραπεζες.

Αυτές όμως προηγουμενως πρεπει κατά 100 % να εθνικοποιηθουν.

Το Ιδιο ισχυει και για την ΕΚΤ.

Αυτή πρεπει να εθνικοποιηθη κατά 100 % και κατ’ αναλογιαν από τα μελη κρατη της Ευρωζωνης.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Στα γερμανικά:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou   Bleibergweg 114 D-40885 RatingenTel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

     30.09.2018

SCHULDGELD UND DIE DUMMHEIT DER REGIERUNGEN UND DER BÜRGERN.

Dr. Georg Chaziteodorou

Politik und Banken haben seit Jahrhunderten den Völkern und dessen Regierungen unsere Erde vorenthalten, wie in Wahrheit und Überhaupt Geld funktioniert. In der Tagespolitik und in den kontrollierten und gelenkten Massenmedien wird das Geld immer so beschrieben, als sei es einfach eine knappe, wertvolle vorhandene Ware, die man sich zwar von Investoren und Banken leihen kann, wofür aber dann Zinsen als Leihgebühr bezahlen muss. Ferner als Weisheit wird proklamiert, dass man mit Geld «sparsam» umgehen sollte und danach trachten, in der Zeit zu sparen, um in der Not eine ausreichende Menge davon zur Verfügung zu haben. Einen Teil davon sollten die Bürger auch als private Altersvorsorge beizeiten zurücklegen, da ja die öffentlichen Haushalte mit den steigenden Pensionsansprüchen einer im Durchschnitt immer älter werdenden Bevölkerung hoffnungslos überfordert wären.

Alles o.g. ist völlig falsch, teilweise unmöglich und einiges davon sogar absurd, da das Geld überhaupt nicht existiert. Die farbige Zettel, die man Banknoten nennt und die kleinen Metallscheiben die keinen nennenswerten Metallwert haben und als Münzen bezeichnet werden, existieren überhaupt nicht in den heutigen Industriestaaten unsere Erde.

Es handelt sich um Papier und Metallscheiben an denen es keine physische

Begleichung gibt. Was ist z.B.  ein Euro, ein US-Dollar, ein chinesisches

Yuan, ein japanischer Yen, ein britisches Pfund oder ein russischer Rubel und jeder Einheit einer anderen Währung? In den größten Markt der Welt (Forex) wird innerhalb von etwas mehr als zwei Wochen mehr gehandelt (ca. 6 Billionen US-Dollar), als weltweit in einem ganzen Jahr an BIP erzeugt wird. Zwar haben die o.g. Währungen massiven Einfluss auf die Lebensstandards der Menschen der Völker der Erde, die Regierungen dieser Völker aber erzählen ihre Bürgern nicht, dass der Wert dieser Währungen kontinuierlich zerstört wird. Eine vergleichbare wissenschaftliche Definition für die verschiedenen genannten Währungen existiert nicht. Die Staatsanleihen, die heute offiziell die Währungen decken, sind selbst bloß Schuldscheine. Das Papier wird von Papier gedeckt d.h. eine werthaltige Deckung ist überhaupt nicht vorhanden. Bei goldgedeckten Währungen wäre die Gewichtseinheit einer Feinunze Gold (31,10 Gramm) eine werthaltige Deckung.

Die Gelderzeugung, im heutigen Schuldgeldsystem, beginnt mit der Kreditvergabe einer Geschäftsbank an einen Kunden. Das gleiche gilt bei der Kreditvergabe der EZB oder den IWF an einem Staat. Dieses Geld erzeugt die Geschäftsbank und die anderen durch Eingabe einiger Zahlen in ihr Computersystem und verlangt von diesem Kunden die Rückzahlung des Kredits sowie die Zahlung von Zinsen. Als Sicherheit trägt die Geschäftsbank ins Grundbuch Eigentumsvermögen des Kunden ein, d.h. bei Ausfall der Kreditrückzahlung kann die Bank Eigentumsansprüche an die Eigentumsvermögen des Kunden geltend machen und der Kreditnehmer wird enteignet. Die Geschäftsbank kann dann die Eigentumsvermögen des Kunden sofort an den Höchstbietenden versteigern. Die Geschäftsbank also hat das geliehene Geld, was vorher nicht existierte, ohne einen Risiko selbst erzeugt. Wie kann das vielbeklagte Kreditrisiko der Geschäftsbanken  überhaupt existieren, wenn diese bei der Kreditvergabe Geld überhaupt  nicht verleihen, sondern einfach «aus Luft» erzeugen? Hier stellt sich folgende wichtige Frage: Wird der Kreditnehmer (Privatmann oder Staat) seinen Kredit inklusive der Zinsen in Zukunft zurückzahlen können? Diese Frage kann in Wahrheit kein Mensch beantworten. Je länger die Laufzeit seines Kredits ist, desto mehr wird er unter den Zinsen leiden. Dabei hilft auch nicht der so genannte «gesunde Wettbewerb». Tatsächlich existiert Konkurrenz im neuliberalen Wirtschaftssystem ausschließlich deshalb, weil die Geschäftsbanken Schuldgeld d.h. ungedecktes Geld, welches immer nur zugleich mit einer Schuld erzeugt wird, gegen Zinsen verleihen. Der Konkurrenzkampf um die Bankzinsen ist also die wahre Ursache dafür, dass das neuliberale Wirtschaftssystem ein Kampf aller gegen allen geworden ist. Dazu kommt noch, dass die völlig ungezügelten Notenbanken, die die privaten Großgaunern mehrheitlich gehören, hatten und haben die uneingeschränkte Freiheit, Falschgeld (ungedecktes Geld) durch unbegrenztes Drucken aus Luft zu produzieren d.h. der Wert des Geldes wird dadurch konstant gemindert. Damit steht das heutige gesamte Finanzsystem der Welt auf einem Fundament das aus Nichts besteht. Hier liegen die Gründen, warum die Geschäftsbanken wegen der übermäßigen Verschuldung in eine Krise gekommen waren und noch mittendrin sind und

mussten von den Staaten gerettet werden, die dadurch ihrerseits selbst in der Krise kamen und bedurften auch der Rettung und so wird gefolgert, dass die nächste Wirtschaftskrise unweigerlich als Geldkrise größer wird.

Man kann das heutige Schuldenproblem nicht ewig durch noch mehr Schulden lösen. Eine Schuld, die nie zurückbezahlt werden wird, nämlich die Staatsschuld, deckt Papier (die Geldscheine), die Staatsschuld wird verzinst und der Kreditbrief (Geldschein) als Zahlungsmittel weitergegeben.                                                                                                                                           Diese schwere Krankheit kann ohne eine totale Beseitigung der Schulden nicht geheilt werden. Wenn also die ungedeckten Kredite nicht

funktionieren, kann auch das gesamte weltweite Geldsystem nicht funktionieren. Der wirtschaftliche Zusammenbruch, der heute an der Peripherie (Venezuela, Argentinien, Brasilien, Südafrika, Indonesien, Türkei usw.) stattfindet, wird sich schnell auf die Schwellenländer ausbreiten und schließlich über die Hyperinflation auch die USA und der EU erfassen.                                                                                             Deshalb ist ein neues Geldsystem für die Welt dringend notwendig. Eine Möglichkeit mit Einschränkungen bittet das so genannte «Voll-Geld». Der Nachtteil ist das dürften nur die Notenbanken, die die privaten Supergaunern gehören, prägen. Deshalb müssten alle Notenbanken zu                  100 % verstaatlicht werden. Das gleiche gilt für die EZB. Die Mitgliedsstaaten der Eurozone sollen die wahren hundertprozentigen  Eigentümer werden.

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>