«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

300+1 πολωτικοί απατεώνες, ψεύτες και προδότες!

Η ΣΥΜΟΡΙΑ

Εδώ στην Μεσσηνία οι Γερμανοί έχουν καταπατήσει όλες τις παραλίες τα δάση στον Ταΰγετο και τα έχουν κάνει ιδιοκτησία τους, απαγορεύοντας τους πολίτες να κατέβουν στην θάλασσα!

Ποιος ψεύτης προδότης θα τα κατεδαφίσει αυτά;;;;;;;;;;;

Και από όσα ξέρω στην Κινέτα το ίδιο έχει γίνει.

Και για να προλάβω τυχών εξυπνάδες από απάτριδες κομπιναδόρους τις αντιδράσεις τους στα συμφέροντά τους, θα τους πω ότι είμαι στην διάθεσή τους, να τους υποδείξω χιλιάδες παράνομα στις παραλίες της Μεσσηνίας, διότι υπηρέτησα 30 χρόνια στην πολεοδομία!

Μήπως κατεδαφίσουν τα κοτέτσια των φτωχών και του κουλουρά το καροτσάκι;;;;;;

Γιατί οι πατρόνες τους μόνο αυτά θα τους επιτρέψουν να κατεδαφίσουν!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων με ταχείς ρυθμούς και αντικειμενικά κριτήρια UPD

Την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία επιταχύνονται οι διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, μεταξύ αυτών και η εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων στην Αττική, ανακοίνωσε ο υπ. Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, και τον αναπλ. υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο.

Με την τροπολογία, η οποία θα περάσει σήμερα από τη Βουλή, η διαχείριση των αυθαιρεσιών δόμησης μετατίθεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε επιθεωρητές δόμησης.

Όπως γνωστοποίησε ο Γ. Σταθάκης, θα προβλέπεται η δημιουργία μεταβατικού πλαισίου επιτάχυνσης των παρεμβάσεων σε αναδασωτέες και πυρόπληκτες περιοχές, ρέματα και κατεδαφιστέα κτίρια.

Η τροπολογία, που θα είναι μεταβατική έως ότου λειτουργήσουν τα παρατηρητήρια δόμησης, θα δίνει στο υπουργείο τη δυνατότητα να επιταχύνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις χωρίς να θίγεται η υπάρχουσα νομοθεσία.

Υπάρχουν περίπου 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 700 σε παραλίες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπ. Περιβάλλοντος και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι κατεδαφίσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

Είπε, επίσης, πως στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα θα γίνονται ηλεκτρονικά και δημοσίως, ενώ τα πρόστιμα θα μεταφέρονται στην εφορία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι υπηρεσίες θα είναι έτοιμες την ερχόμενη Δευτέρα (αφού σταλούν οι απαιτούμενοι φάκελοι) να ξεκινήσουν την κατεδάφιση των πρώτων 100 αυθαιρέτων. 

Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε επίσης τη δυνατότητα κατεδάφισης των αυθαιρέτων της Μακρονήσου με υπουργική απόφαση.

Επίσπευση αποζημιώσεων

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τροπολογία για την απλούστευση και επίσπευση της διαδικασίας αποζημίωσης των πληγέντων.

Με την τροπολογία αυτή:

– δίδεται η δυνατότητα να αποζημιωθούν οι πληγέντες για την οικοσκευή, όχι μόνον για την πρώτη κατοικία – όπως έως σήμερα ίσχυε – αλλά για οποιαδήποτε κατοικία

– προβλέπεται η ίδια αποζημίωση για την οικοσκευή στις κατηγορίες των σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα» ή «κόκκινα» (δεν θα ισχύει δηλαδή διαφορετικός συντελεστής)

– σε ορισμένες περιπτώσεις δίδεται η δυνατότητα να περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα για τις αποζημιώσεις έγγραφα, βεβαίωση από την Πυροσβεστική, ή βεβαίωση από τα συνεργεία των μηχανικών που πραγματοποίησαν τις αυτοψίες

– οι ενισχύσεις για νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα, δεν συμψηφίζονται με οφειλές τους προς την εφορία.

Το μοιραίο οικόπεδο

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε πως το οικόπεδο στο Μάτι που βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι, είναι διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου.

Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ” αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό , και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας. Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.