«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η δικτατορία Ερντογάν

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ_ ΡΝΤΟΓΑΝ 1

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Η δικτατορία Ερντογάν διατήρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας με τον φερετζέ των «δημοκρατικών εκλογών» της 24ης Ιουνίου 2018, για άλλη μια πενταετία.

Όταν βέβαια προκηρύχτηκαν οι Τουρκικές «εκλογές» δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Όλοι γνωρίζαμε πως η τράπουλα είναι σημαδεμένη

https://www.huffingtonpost.gr/entry/toerkikes-ekloyes-e-trapoela-einai-semademene_gr_5aed6ac6e4b041fd2d26ef78 .

Με κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με φίμωση των ΜΜΕ, με φυλάκιση ή απόλυση εκατοντάδων δημοσιογράφων που δεν είχαν διάθεση να προσκυνήσουν το διεφθαρμένο καθεστώς του δικτάτορα, με επίσημη «νομιμοποίηση» της νοθείας (εγκυρότητα ασφράγιστων ψηφοδελτίων, μεταφορά κάλπης με αυθαίρετα κριτήρια), με φυλάκιση επικίνδυνων πολιτικών αντιπάλων όπως ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς και δεκάδες βουλευτές ή στελέχη του HDP, οι οποίοι έκαναν προεκλογικό αγώνα μέσα από τα σίδερα της φυλακής και ένα φίμωτρο στο στόμα – με όλα αυτά και πολλά άλλα, δεν θα μπορούσε να προκύψει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Η διεφθαρμένη «Φαμίλια Ερντογάν» <https://www.huffingtonpost.gr/leonidas-koumakis/blog-leonidas-koumakis_b_18598660.html>  γνώριζε πολύ καλά πως αν έχανε τις εκλογές, έχανε και τα κεφάλια των μελών της.

Έτσι φρόντισε να μεταχειριστεί όλα τα «αναγκαία» μέσα για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μεταξύ τους και ένα πολυδάπανο διαφημιστικό μήνυμα που παρουσίαζε τον σημερινό Τούρκο δικτάτορα «ισάξιο» –ούτε λίγο, ούτε πολύ- με τον Μεχμέτ τον πορθητή και τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή!

Έτσι, όταν προετοιμάστηκε πλήρως όλο το σκηνικό, προκηρύχτηκαν αιφνιδιαστικές «εκλογές».

Όσοι ανεπιθύμητοι παρατηρητές των Τουρκικών «εκλογών» του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν κατέστη δυνατό να εκδιωχτούν, είναι αποκαλυπτικοί στις εκθέσεις τους: Ασφράγιστα ψηφοδέλτια που περιείχαν πολλά φιλο-καθεστωτικά ψηφοδέλτια τα οποία «μετρούσαν» κανονικά στο εκλογικό αποτέλεσμα, παρουσία στα εκλογικά τμήματα προσώπων άσχετων με την εκάστοτε εφορευτική επιτροπή, όπως π.χ. αστυνομικών που επενέβαιναν μάλιστα και στην διαδικασία, άνισες συνθήκες προεκλογικής εκστρατείας η οποία αποτελούσε σχεδόν μονοπώλιο για τον Τούρκο δικτάτορα, ήταν μερικές μόνο από τις παρατηρήσεις της έκθεσης των διεθνών οργανισμών για τις Τουρκικές «εκλογές».

Η Τουρκική αντιπολίτευση με την σειρά της κατήγγειλε, ένα απίστευτο όργιο νοθείας το οποίο τεκμηρίωσε με την δημοσιοποίηση (συνοδεία αποδεικτικών στοιχείων) ενός μεγάλου αριθμού περιστατικών – μεταξύ των οποίων ψηφοδέλτια μέσα σε κάλπες πριν καν αρχίσει η ψηφοφορία, ακινητοποίηση ενός αυτοκινήτου στο λύκειο Μπιλγκέ της Σανλιούρφα με τέσσερα τσουβάλια ψηφοδέλτια υπέρ του καθεστώτος, εμφάνιση ενός λυκειάρχη (Λύκειο Çağdaşkent της Μερσίνας) με δύο τσάντες γεμάτες φιλο-καθεστωτικά ψηφοδέλτια για να «ψηφίσει» για μια ακόμα φορά, κινηματογράφηση ενός ψηφοφόρου στην Κουρδική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ που κρατούσε χίλιους φιλοκυβερνητικούς «σφραγισμένους» φακέλους, έτοιμους να πέσουν στην κάλπη κ.ο.κ.ε.

Εκείνο βέβαια που σίγουρα δεν επιτεύχθηκε με την θεατρική παράσταση των Τουρκικών «εκλογών» ήταν η απόλυτη φίμωση του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), το οποίο κατάφερε μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτης ασφυξίας, διώξεων, φυλακίσεων, δολοφονιών, φόβου και τρομοκρατίας να ξεπεράσει με άνεση το όριο του 10% που θέτει ο εκλογικός νόμος της Τουρκίας προκειμένου ένα κόμμα να μπει αυτόνομο στην Τουρκική βουλή. 

Το πρόγραμμα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας (HDP), το οποίο υποστηρίζεται από πολλά εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων, προκαλεί αλλεπάλληλα εμφράγματα σε όλο το οικοδόμημα του δικτατορικού καθεστώτος και των γραφικών υποστηρικτών του όπως ο Ντεβλέτ Μπαχτσελή ή ο Ντογού Περιντσέκ – και οι δύο αυθεντικοί εκπρόσωποι του Τουρκικού πολιτικού υπόκοσμου:

Το HDP καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας σε Ιράκ και Συρία, αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων, επιζητά ειρηνική επίλυση του Κουρδικού προβλήματος μέσα στην Τουρκία με συνομιλίες, καταδικάζει την Τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία ζητώντας την άμεση απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και διακηρύσσει την ειρηνική συνύπαρξη της Τουρκίας με όλα τα γειτονικά της κράτη (φυσικά και με την Ελλάδα) με βάση το ισχύον Διεθνές Δίκαιο.

Με τέτοιο πρόγραμμα διακυβέρνησης είναι λογικό το διεφθαρμένο σύστημα της δικτατορίας Ερντογάν να αισθάνεται άβολα και να καταφεύγει, σύμφωνα με τον καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης Ερσίν Καλαϊτζίογλου, σε μια «συμπεριφορά νταήδων» (Νοέμβριος 2014, εφημερίδα Ταράφ).

Ολόκληρη βέβαια η διεθνής κοινότητα «αναγνώρισε» το νοθευμένο αποτέλεσμα της θεατρικής παράστασης των Τουρκικών «εκλογών», απέστειλε μάλιστα και δεκάδες συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Τούρκο δικτάτορα.

Δεν ξέφυγαν όμως από την ευρύτερη προσοχή ορισμένα γεγονότα που αξίζει τον κόπο να αναφερθούν:

Την επομένη των Τουρκικών εκλογών η εκπρόσωπος του State Department, έσπευσε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «Ενθαρρύνουμε όλους τους αιρετούς αξιωματούχους στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές απόψεις των Τούρκων πολιτών και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία».

Ο Άνταµ Σιφ, µέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του, γράφοντας στο twitter:

«Ο Ερντογάν «νίκησε» στις εκλογές χάρη στον αποδεκατισμό της αντιπολίτευσης μέσα από συλλήψεις, βία και φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Ο κατήφορος της Τουρκίας στην απολυταρχία είναι µια υπενθύμιση ότι η δημοκρατία βρίσκεται διεθνώς υπό πολιορκία».

Το διάσημο εξαπτέρυγο του Τούρκου δικτάτορα, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, έσπευσε να αποδείξει για μια ακόμα φορά την πολύ «εκλεκτή» ποιότητα του, όταν σχολίασε την ανάρτηση του Αμερικανού με το συνηθισμένο ύφος ενός νταή: «Βούλωσε το!

Ο Τουρκικός λαός απεφάνθη!».

Λίγες μέρες μετά τις Τουρκικές εκλογές (29 Ιουνίου 2018) μια ασυνήθιστα σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν μια επίσκεψη στην Τουρκία:

«Επανεξετάστε το ταξίδι σας στην Τουρκία λόγω της τρομοκρατίας και των αυθαίρετων κρατήσεων. Ορισμένες περιοχές παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Μην ταξιδέψετε:

Σε περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο σύνορα Τουρκίας και Συρίας και στις νοτιοανατολικές επαρχίες Hatay, Kilis, Gaziantep, Sanliurfa, Sirnak, Diyarbakir, Van, Siirt, Mus, Mardin, Batman, Bingol, Tunceli, Hakkari και Bitlis  λόγω τρομοκρατίας.

Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Τουρκία.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στοχεύουν ξεκάθαρα δυτικούς τουρίστες και απόδημους για απαγωγές και δολοφονίες … Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών των ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για προσχώρηση σε υποτιθέμενες τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση ελάχιστα ή μυστικά αποδεικτικά στοιχεία για λόγους που φαίνεται ότι εμπεριέχουν πολιτικά κίνητρα.

Οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποβληθεί σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία.

Η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε κράτηση ή σύλληψη».

Την ίδια ημέρα (29/6/2018), ένας απερχόμενος βουλευτής της αντιπολίτευσης (Ερέν Ερντέμ) συνελήφθη «για τρομοκρατία», την συνηθισμένη κατηγορία όλων των αντιπάλων της δικτατορίας Ερντογάν.

Το «έγκλημά» του ήταν ότι το 2014, σαν υπεύθυνος της εφημερίδας Karsi, δημοσιοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες της «Φαμίλιας Ερντογάν», με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έγινε ποτέ γνωστό από την εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οποιαδήποτε απόπειρα αποκάλυψης της διαφθοράς της οικογενειακής δικτατορίας Ερντογάν στην σημερινή Τουρκία, βαφτίζεται πάραυτα «τρομοκρατία» και όσοι τολμούν, φυλακίζονται για μερικές δεκαετίες ώστε «να βάλουν μυαλό».

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α:

Η παρωδία των Τουρκικών «εκλογών» για την «νομιμοποίηση» της δικτατορίας Ερντογάν δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της γειτονικής χώρας.

Η μεγαλομανία και τα όμορφα λόγια, σίγουρα δεν αποτελούν πλέον αποτελεσματικό «αντίδοτο» στα προβλήματα της σημερινής Τουρκίας.

Στις αρχές Ιουλίου 2018 η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2018 διαμορφώθηκε σε 15,4% – επίπεδο ρεκόρ των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών!

Η περαιτέρω αύξηση των Τουρκικών επιτοκίων μοιάζει αναπόφευκτη, όπως και η λήψη σκληρών μέτρων που θα αφορούν ευρύτατα λαϊκά στρώματα.

Τουρκικό διάταγμα που μόλις δημοσιεύτηκε (Ιούλιος 2018), καταργεί όλες τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού οι οποίες μεταφέρονται, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, στο Προεδρικό μέγαρο.

Οι μέρες όμως που έρχονται για την γειτονική χώρα θα είναι δύσκολες. Η δικτατορία Ερντογάν μπορεί να παριστάνει, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή Ερσίν Καλαϊτζίογλου, τον νταή τόσο στο εσωτερικό με συνεχείς συλλήψεις «υπόπτων» που δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς, όσο και στο εξωτερικό με απειλές, μεγαλοστομίες και κράτηση ομήρων – όπως οι δύο Έλληνες που κρατούνται στις Τουρκικές φυλακές για περισσότερες από εκατόν είκοσι ημέρες, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία.

Όλα αυτά όμως δεν λύνουν κανένα μα κανένα, από τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής Τουρκίας, με τους αμέσως επόμενους μήνες να είναι πολύ κρίσιμοι.

Η Ελλάδα, ως συνήθως, πρέπει να παραμένει σε διαρκή, κόκκινο συναγερμό!

πηγή https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-diktatoria-erntoyan_gr_5b3dceb3e4b09e4a8b2a0e65?utm_hp_ref=gr-homepage

7 comments to Η δικτατορία Ερντογάν

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ΕΔΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ….
  .
  .
  ΕΔΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ …
  .
  .
  ΕΔΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ …..
  .
  .
  ΕΔΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ….
  .
  .
  ΕΔΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ….

  .
  .
  .
  .
  ΝΔ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ώρου στο
  Ευρωκοινοβούλιο .
  .
  .
  .
  .
  Στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.
  .
  .
  «Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
  .
  .
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.
  .
  .
  Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν: -την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο -την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως -την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες -την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης
  .
  .
  Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε. Ψηφίστηκε από την Βουλή το δωδεκάωρο ημερήσιας εργασίας
  .
  .
  Με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας.
  .
  .
  Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, εναντίον του οποίου είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο τεράστια – για τα αυστριακά δεδομένα – πορεία και διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης με τη συμμετοχή 100.000 ανθρώπων, προηγήθηκε πολύωρη και ιδιαίτερα έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει την έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1 η Σεπτεμβρίου, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2019, που προβλεπόταν αρχικά.
  .
  .
  Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο «κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις οκτώ ώρες ημερησίως ή σαράντα ώρες εβδομαδιαίως, ενώ με την νέα παράταση του ωραρίου χαλαρώνουν οι κανόνες για την απασχόληση και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα.
  .
  .
  Αυτό, σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης και του νόμου, «υποτίθεται» ότι θα είναι προαιρετικό και θα αφορά υπερωρίες που προβλέπονταν και στο παρελθόν, αν και είναι βέβαιο, όπως σημειώνουν πως οι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών.
  .
  .
  Η πλειοψηφία στη Βουλή απέρριψε αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, του πρώην καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, ενώ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν με δριμύτητα το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την εμπρόθεσμη έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου.
  .
  .
  Στην ομιλία του ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Κερν, έκανε λόγο για την «μαζικότερη χειροτέρευση εδώ και τρεις δεκαετίες», καταγγέλλοντας τον νόμο της κυβέρνησης ως «άδικο, ανώριμο και παντελώς παράλογο», ενώ επισήμανε ότι βλέποντας κανείς τους εκπροσώπους της οικονομίας και της βιομηχανίας να πανηγυρίζουν για τον νόμο, επειδή έγινε όπως παραγγέλθηκε, καταλαβαίνει ποιος ωφελείται από αυτόν.
  .
  .
  Πρόκειται για μία επίθεση κατά των εργαζόμενων και «εσείς θα περάσετε στην ιστορία όχι μόνον ως προδότες των εργαζομένων, αλλά γιατί κάνετε την αδικία πρόγραμμα σας», τόνισε ο Κρίστιαν Κερν, απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής της κυβέρνησης, τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
  .
  .
  Η πολύωρη έντονη συζήτηση συνοδεύτηκε από πινακίδια που ύψωναν οι μεν βουλευτές της συμπολίτευσης με τα συνθήματα «8 ώρες την εβδομάδα παραμένουν» ή «40 ώρες την εβδομάδα παραμένουν», οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης με απαγορευτικά σήματα της οδικής κυκλοφορίας στα οποία ήταν διαγραμμένοι οι αριθμοί «12» και «60».
  .
  .
  .
  https://www.tilestwra.com/nd-kai-chrysi-aygi-psifisan-yper-tis-katargisis-toy-8oroy-sto-eyrokoinovoylio/
  .
  .

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  H διαβολική ευφυΐα του ευρώ!
  .
  Ιούνιος 29, 2012
  .\.
  .
  .
  .
  .
  To ευρώ κάνει τη δουλειά για την οποία είχε ακριβώς σχεδιαστεί. Του Greg Palast/ guardian*
  .
  Η ιδέα ότι το ευρώ έχει “αποτύχει” είναι επικίνδυνα αφελής.
  .
  Το ευρώ κάνει ακριβώς ό,τι είχε προβλέψει και είχε σχεδιάσει ο δημιουργός του – και το πλουσιότατο 1% που το υιοθέτησε.
  .
  Ο δημιουργός είναι ο Ρόμπερτ Μάντελ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Σικάγου.
  .
  Ο αρχιτέκτονας των “οικονομικών της προσφοράς” είναι τώρα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια , αλλά τον γνώριζα μέσω των σχέσεών του με τον καθηγητή μου στο Σικάγο, Μίλτον Φρίντμαν, πολύ πριν η έρευνα του Μάντελ για τα νομίσματα και τις ισοτιμίες οδηγήσουν στο σχέδιο για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
  .
  .
  Τότε ο Μάντελ ενδιαφερόταν περισσότερο για τη διαρρύθμιση του μπάνιου του.
  .
  Ο καθηγητής Μάντελ που είχε ένα Νόμπελ και μια αρχαία βίλα στην Τοσκάνη, μου είπε μαινόμενος:
  .
  «Δεν μου επιτρέπουν ούτε μια τουαλέτα να φτιάξω. Υπάρχουν κανονισμοί που μου λένε να μην έχω τουαλέτα σ’ αυτό το χώρο. Μπορείς να το φανταστείς;»
  .
  .
  Βεβαίως και δεν μπορώ.
  .
  Όμως δεν έχω μια αρχαία ιταλική βίλα, συνεπώς δεν μπορώ να φανταστώ την απογοήτευση που προκαλούν οι κρατικοί κανονισμοί για την τοποθέτηση ουροδοχείων σε τέτοια κτίρια.
  .
  Ο Μάντελ, όμως, ένας Καναδο-αμερικανός που πρεσβεύει το ότι “κάνω ό,τι θέλω”, σκόπευε να μην αφήσει έτσι τα πράγματα.
  .
  Να εμφανιστεί με ένα όπλο που θα διέλυε τους κρατικούς κανόνες και τις εργασιακές ρυθμίσεις.

  (Πραγματικά μισούσε τους συνδικαλισμένους υδραυλικούς που ζητούσαν πολλά χρήματα για να μετακινήσουν το θρόνο του.)
  .
  «Είναι πολύ δύσκολο να απολύεις εργάτες στην Ευρώπη”, παραπονιόταν.
  .
  Η απάντησή του: το ευρώ.
  .
  Το ευρώ θα έκανε τη δουλειά του όταν οι κρίσεις θα έπλητταν τις οικονομίες, εξηγούσε ο Μάντελ.
  .
  .
  Αφαιρώντας τον έλεγχο του νομίσματος από τις κυβερνήσεις, οι αντιπαθείς, ασήμαντοι, εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κεϊνσιανές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές για να βγάλουν μια χώρα από την ύφεση.
  .
  .
  .
  «Το ευρώ τοποθετεί τη νομισματική πολιτική πέραν της εμβέλειας των πολιτικών”, έλεγε.
  .
  “Και χωρίς δημοσιονομική πολιτική, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν οι χώρες θέσεις εργασίας είναι μέσω της ανταγωνιστικής μείωσης των κανονισμών για τις επιχειρήσεις”.
  .
  Αναφερόταν στους εργασιακούς νόμους, στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και βεβαίως στους φόρους.
  .
  Όλα αυτά θα σαρώνονταν με το ευρώ.
  .
  Η δημοκρατία δεν θα αφηνόταν να παρεμβαίνει στην αγορά – ή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.
  .
  Όπως σημειώνει ένας άλλος νομπελίστας, ο Πολ Κρούγκμαν, η δημιουργία της Ευρωζώνης παραβίασε τον βασικό οικονομικό κανόνα που είναι γνωστός ως “βέλτιστη νομισματική ζώνη”.
  .
  Αυτός ήταν ένας κανόνας που επινόησε ο Ρ. Μάντελ.
  .
  Όμως, δεν φαίνεται να ενοχλείται καθόλου.
  .
  Για τον Μάντελ, το ευρώ δεν αποσκοπούσε στο να καταστήσει την Ευρώπη μια ισχυρή, ενοποιημένη οικονομική μονάδα.
  .
  Κυρίως είχε να κάνει με τον Ρέιγκαν και τη Θάτσερ.
  .
  «Ο Ρ. Ρέιγκαν δεν θα είχε εκλεγεί πρόεδρος χωρίς την επιρροή του Μάντελ”, έγραψε κάποτε ο Τζουντ Βανίσκι στη Wall Street Journal.
  .
  Τα οικονομικά της προσφοράς στα οποία διακρίθηκε ο Μάντελ έγιναν ο θεωρητικός οδηγός για τα ρεϊγκανόμικς – ή όπως τα αποκαλούσε ο Τζορτζ Μπους “βουντού οικονομικά”: τη μαγική πίστη στα γιατροσόφια της ελεύθερης αγοράς που ενέπνευσαν και τις πολιτικές της Μάργκαρετ Θάτσερ.
  .
  Ο Μάντελ μου εξήγησε ότι το ευρώ αποτελεί ένα τμήμα των ρεϊγκανόμικς: “Η νομισματική πειθαρχία επιβάλλει τη δημοσιονομική πειθαρχία και στους πολιτικούς”.
  .
  Και όταν εμφανίζονται κρίσεις, οι αφοπλισμένες οικονομικά χώρες δεν μπορούν να κάνουν πολλά εκτός από το να καταργήσουν εξ ολοκλήρου τις κρατικές ρυθμίσεις, να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις μαζικά, να μειώσουν τους φόρους και να στείλουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος στα αζήτητα.
  .
  Έτσι, βλέπουμε ότι ο (μη εκλεγμένος) Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απαιτεί “μεταρρύθμιση” της εργατικής νομοθεσίας στην Ιταλία για να καταστήσει πιο εύκολο για τους εργοδότες όπως ο Μάντελ να απολύουν τους υδραυλικούς της Τοσκάνης.
  .
  .
  Ο Μάριο Ντράγκι (μη εκλεγμένος) επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καλεί για “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” — ένας ευφημισμός για σχέδια συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων.
  .
  .
  Μιλούν για μια νεφελώδη θεωρία που λέει ότι η “εσωτερική υποτίμηση” σε κάθε χώρα θα τις κάνει όλες πιο ανταγωνιστικές.
  .
  Ο Μόντι και ο Ντράγκι δεν μπορούν να εξηγήσουν αξιόπιστα πώς μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε χώρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα , αν όλες οι χώρες στην Ευρώπη κάνουν όλο και πιο φθηνό το εργατικό δυναμικό τους.
  .
  Όμως, δεν χρειάζεται να εξηγούν την πολιτική τους.
  .
  .
  Απλώς βάζουν τις αγορές να κάνουν τη δουλειά παίζοντας με τα ομόλογα κάθε χώρας.

  Εξ ου και η νομισματική ένωση είναι ταξικός πόλεμος με άλλα μέσα.
  .
  Η κρίση στην Ευρώπη και οι φλόγες στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει εκείνη τη θερμή λάμψη που ο φιλόσοφος -βασιλιάς των υποστηρικτών της προσφοράς, ο Τζόζεφ Σουμπέτερ, ονόμαζε “δημιουργική καταστροφή”.
  .
  Ο οπαδός του Σουμπέτερ και απολογητής της ελεύθερης αγοράς Τόμας Φρίντμαν πήγε στην Αθήνα για να δει το “πρόχειρο τέμενος” της καμένης τράπεζας όπου πέθαναν τρεις άνθρωποι μέσα στη φωτιά που προκλήθηκε από εμπρηστικές επιθέσεις κάποιων αναρχικών και άδραξε την ευκαιρία για να κάνει κατήχηση περί παγκοσμιοποίησης και της ελληνικής “ανευθυνότητας”.
  .
  Οι φλόγες, η μαζική ανεργία, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας θα φέρουν υποτίθεται αυτό που ο Φρίντμαν αποκαλεί “αναγέννηση” της Ελλάδας και τελικά όλης της Ευρωζώνης.
  .
  Έτσι ο Μάντελ και όλοι εκείνοι που έχουν αρχαίες βίλες θα μπορούν να βάζουν τους καμπινέδες τους όπου γουστάρουν.
  .
  Το ευρώ, παιδί του Μάντελ, όχι μόνο δεν έχει αποτύχει, αντιθέτως έχει επιτύχει πιο πολύ από το πιο τρελό όνειρο του δημιουργού του.
  .
  (*Αγγλικός τίτλος:
  .
  «Ρόμπερτ Μάντελ, η διαβολική ευφυΐα του ευρώ»)

  .
  .
  http://soukarat.blogspot.com/2012/07/blog-post_9181.html
  http://koinonikieksegersi.blogspot.com/2012_08_05_archive.html
  .
  .
  .
  ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ :
  .
  .
  .
  ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ :
  .
  ΝΔ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ώρου στο
  Ευρωκοινοβούλιο .

  https://www.tilestwra.com/nd-kai-chrysi-aygi-psifisan-yper-tis-katargisis-toy-8oroy-sto-eyrokoinovoylio/
  .
  .
  .
  .
  .
  ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ : πουν τα αφεντικά……………..
  .
  .
  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ .
  .
  .
  «Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί»!!

  Περικλής Γιαννόπουλος
  .
  .

  ΝΕΜΕΣΙΣ

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .