«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε άρρωστο λαό, ταιριάζει άρρωστος κυβερνήτης

17 Ιουνίου 2018

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

Οι άρρωστες πολιτείες διοικούνται από άρρωστους κυβερνήτες, γιατί πρέπει, κατ’ επιταγήν της θείας δίκης και των νόμων της φύσης να καταστραφούν.

Η Γοργώ σε αθηναϊκή ερυθρόμορφη υδρία του 5ου αι. π.Χ. Βρετανικό Μουσείο. Στο κεφάλι της περιελίσσονταν φίδια, ενώ από το στόμα εξείχαν μεγάλα δόντια όμοια με των αγριόχοιρων.

Είχε χάλκινα χέρια και χρυσές φτερούγες, μάτια σπινθηροβόλα και βλέμμα διαπεραστικό που απολίθωνε όποιον τολμούσε να την κοιτάξει. Image: Supplied

ΠΩΣ αποκαλείται κάποιος που πάσχει από έλλειψη ηθικών αρχών; 

Αποκαλείται με μια σειρά αρνητικών επιθετικών προσδιορισμών: ανήθικος, αισχρός, αχρείος, βρωμερός, διεστραμμένος, έκφυλος, μπαγάσας, τσογλάνι, σάπιος, κακοήθης, μιαρός, φαύλος, απαράδεκτος, μακιαβελικός.

Πώς αποκαλείται κάποιος που πάσχει από έλλειψη τιμιότητας; Ανέντιμος, δόλιος, άτιμος, ασυνείδητος, συνωμότης, μίσθαρνος, πουλημένος, αργυρώνητος, εξώνητος, ευάλωτος, πωρωμένος, προδότης, Ιούδας, Ισκαριώτης, Κουίσλινγκ, τραμπούκος.

Πώς αποκαλείται κάποιος που πάσχει από έλλειψη καλοσύνης της ψυχής; 

Άθλιος, οικτρός, παλιάνθρωπος, μοχθηρός, διαβολικός, κακεντρεχής, κακόβουλος, χθόνιος, μικρόψυχος, ανάγωγος, χαιρέκακος, κατάπτυστος, επαίσχυντος, φθονερός, εμπαθής, καλοθελητής, μεφιστοφελικός, αβυσσαλέος, σκόπιος, ύπουλος, σκότιος, επαίσχυντος, φαυλεπίφαυλος, καταχθόνιος, εθελόκακος, μούτρο, κουμάσι, απόβρασμα, ρυπαρός, παλιόσκυλο, κτήνος, φίδι, αλήτης, απατεώνας, δημόσιος κίνδυνος, μαφιόζος.

Πώς αποκαλείται αυτός που πάσχει από έλλειψη ειλικρίνειας; Κρυψίνους, πονηρός, αναξιόπιστος, διπρόσωπος, Ιανός, υστερόβουλος, μαλαγάνας, φαρισαίος, ιησουίτης, υποκριτής, καλπουζάνης, σουπιά, διμούτσουνη οχιά, κακόπιστος, αλλοπρόσαλλος, υπολογιστής, κατεργάρης, μαϊμού, πανούργος, δολοπλόκος, πραξικοπηματίας, σκευωρός, αλητήριος, μικροπόνηρος, ματσαράγκας, γητευτής, αγύρτης, αλεπού, δολερός, επίβουλος, ραδιούργος, σατανικός, κομπογιαννίτης, φενακιστικός, μπαμπέσης, κάλπης, απατεώνας, λοβιτούρας, ψεύτης, δούρειος ίππος, πλανερός, πόντικας, παραπλανητικός, υπνωτιστής,

Πώς αποκαλείται αυτός που η ψυχή του δεν έχει εκπολιτιστεί, αλλά επικρατεί η άγρια φύση; 

Συνήθως του αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως βάρβαρος, θηριώδης, ζωώδης, ανθρωποφάγος, κανίβαλος, βάνδαλος, πρωτόγονος, ανεξέλικτος, καθυστερημένος, άξεστος, κτηνώδης, αήθης, άκοσμος, άτσαλος, γαϊδούρι, γουρούνι, ζωντόβολο, χαμάλης, χαμίνι, αγροίκος, χυδαίος, απερίσκεπτος, πρόστυχος, μόρτης.

Πώς λέγεται συνήθως αυτός που πάσχει από έλλειψη νοημοσύνης; Κουφός, επιπόλαιος, λειψός, ανεπαρκής, λωλός, βλάκας, ηλίθιος, χαύνος, βλαμμένος, ανάπηρος, ανόητος, ολιγόνους, μωρός, ραμολής, ξεμωραμένος, κουφιοκέφαλος, άμυαλος, τυφλός, μπουζούκι, βλακίστατος, χαζός, κούφος, βραδύνους, αφελής, αποβλακωμένος, μαλακισμένος, χοντροκέφαλος, ανέγνωμος, κουζουλός, τούβλο, χάχας, χαλβάς, κοντόθωρος, πανύβλακας, βλακόμετρο, ζευζέκης, κοκωβιός, κολοκύθας, μύωπας.

Πώς αποκαλείται αυτός που πάσχει από έλλειψη μόρφωσης; Απαίδευτος, Αβδηρίτης, αγράμματος, αντιεπιστημονικός, κουμπούρας, αμόρφωτος, ακαλλιέργητος, τούβλο, κούτσουρο, σκράπας, αμαθής, άξεστος, ατρόχιστος, αγύμναστος, αστοιχείωτος, ανερμάτιστος, ασυγκρότητος, αδίδακτος, ανιστόρητος, αμύητος, αφώτιστος, θεοσκότεινος.

Το λυκόφως των λαών

Αυτός είναι ένας μικρός αποθησαυρισμός από το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο όρων που περιγράφουν τις αρνητικές ιδιότητες που ξεπροβάλλουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας από τη λάσπη της ανθρώπινης ψυχής. Και παρ’ όλο που πολλοί όροι είναι όμοιοι, ο καθένας περιγράφει με περίσσια ενάργεια ένα συγκεκριμένο ελάττωμα ή ασθένεια της ψυχής.

Αν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτές τις αρνητικές ιδιότητες συγκεντρωμένες σ’ ένα πρόσωπο, η εικόνα του δεν θα διέφερε από αυτή του Τυφωέα, ή Τυφώνα, του γίγαντα που ήταν μεγαλύτερος από όλα τα βουνά και το κεφάλι του ακουμπούσε στον ουρανό.

Τα ανοικτά του χέρια έφταναν από την Ανατολή έως τη Δύση.

Στους ώμους του είχε εκατό κεφάλια δρακόντων.

Το σώμα του μέχρι τη μέση έμοιαζε με άνθρωπο, αλλά από τη μέση και κάτω είχε σώματα κουλουριασμένων φιδιών.

Από τα μάτια του έβγαινε φωτιά και από τα κεφάλια του παντοειδείς κραυγές και πύρινες γλώσσες.

Ο μύθος δεν παραλείπει να τονίσει πως ο Τυφωέας μένει αλυσοδεμένος στα Τάρταρα, όσο υπάρχουν καλοί άνθρωποι στον κόσμο.

Όταν όμως οι νόμοι παραβιάζονται και κάθε αρετή και αγαθό εξαφανίζονται, τότε ο Τυφωέας λύνεται και του επιτρέπεται να προκαλέσει κάθε πιθανό κακό και καταστροφή στον καταδικασμένο κόσμο.

Με άλλα λόγια, ο Τυφωέας γίνεται όργανο (ή ενεργούμενο) της θείας οργής, που είναι ένα άλλο όνομα της θείας δίκης.

Μελανόμορφη υδρία του 540 π.Χ. από τη Χαλκίδα της Εύβοιας, με παράσταση του Τυφωέα. Κρατική αρχαιολογική συλλογή Μονάχου. Πηγή: Wikimedia Commons

Στην ιστορία υπάρχουν άπειρα παραδείγματα εθνών και φυλών που σβήστηκαν από τον χάρτη και πολιτειών που καταστράφηκαν, όταν έγιναν άντρα και φωλιές φιδιών, όταν το πάνω χέρι είχαν η αλαζονεία, η ανηθικότητα και ο παραλογισμός.

Και οι θεοί, μάλλον από ευσπλαχνία, αποφάσισαν να τις καταστρέψουν.

Γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο τους ανθρώπους να υποφέρουν από το βάρος και την οδύνη τόσων ασθενειών και ανομημάτων.

Σεισμοί, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί, μαζί με το καθαρτήριο πυρ των ηφαιστείων αναλαμβάνουν να εξαλείψουν από προσώπου γης αυτούς που η ψυχή τους προσβλήθηκε από λέπρα:

Αφού λοιπόν σκέπασε η γη και τούτο το γένος…

Άλλες φορές ο Τυφωέας δεν παρουσιάζεται με τη μορφή των δυνάμεων της φύσης, αλλά με τη μορφή ανθρώπου, που αναλαμβάνει από θέση ισχύος να καταστρέψει ένα λαό του οποίου τα μέλη εκφράζουν τις διακόσιες και πλέον αρνητικές ιδιότητες που παραθέσαμε στην αρχή του άρθρου.

Γιατί σε τέτοιους ανθρώπους ταιριάζει κάποιος που η ψυχή του είναι ένα κράμα από τον χαρακτήρα της Χίμαιρας, τον εφιάλτη της Γοργούς, τη σαπίλα της Ύδρας και το δηλητήριο της Έχιδνας.

Επειδή τέτοιοι άνθρωποι σπανίως περνούν απαρατήρητοι, η μοίρα φροντίζει να τους αξιοποιήσει, τοποθετώντας τους κυβερνήτες λαών και εθνών που πρόκειται να τιμωρηθούν.

Τέτοια καθάρματα στέλνονται στη γη για λόγους τιμωρητικούς, με τη μορφή τυράννων ή δικτατόρων, σε πολιτείες με άγος και λαούς που το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν χυδαιότητα και πρώιμη διαφθορά, απεκδύθηκαν κάθε αρετή και μεταβλήθηκαν σε πρωτόγονους και κτηνώδεις, που εκτιμούν πλέον το ταπεινό και επιβραβεύουν το κάκιστο.

Η Χίμαιρα ήταν τέρας με κεφάλι και σώμα λιονταριού, από τους ώμους του οποίου ξεπρόβαλλε το κεφάλι και ο λαιμός μιας κατσίκας, ενώ η ουρά του κατέληγε σε κεφάλι φιδιού. (Αττικό μελανόμορφο κύπελλο του 6ου αι. π.Χ. Μουσείο Λούβρου, Παρίσι).

Αντιγράφω από τον Πλούταρχο:

«… όλα τα γένη των ανθρώπων είναι οκτώ και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τον τρόπο ζωής και τα ήθη∙ και για το καθένα έχει οριστεί από το θεό ο αριθμός των χρόνων [που θα διαρκέσει] που περιλαμβάνονται σε μακρά περίοδο.

Όταν τούτη φτάσει στο τέλος της και ξεκινήσει η επόμενη, παρουσιάζεται κάποιο παράξενο σημείο στη γη ή τον ουρανό, με το οποίο γίνεται φανερό σ’ αυτούς που ασχολούνται με τέτοια κι έχουν γίνει ειδικοί, ότι γεννήθηκαν άνθρωποι που ζουν με άλλους τρόπους ζωής, και γι’ αυτούς οι θεοί θα μεριμνήσουν λιγότερο ή περισσότερο απ’ ότι προηγουμένως». (Σύλλας, 7, 8-10).

Προϊούσα σήψη

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση και μετά, επικράτησε ένα νέο είδος ανθρώπων –για να το πούμε κομψά– που ξέπεσαν στη διαφθορά και την ασωτία, εγκαταλείποντας τον ελληνικό τρόπο ζωής, τις αρχές και τις αξίες της πανανθρώπινης ιστορικής κληρονομιάς τους, και ασπαζόμενοι έναν άλλον, δυτικόφερτο, που έφερε την υποτέλεια και την παρακμή.

Έτσι, στα χρόνια της πλαστής ευμάρειας που έφερε στη χώρα ο παρασιτικός καπιταλισμός, τα πάντα εμπορευματοποιήθηκαν. Κάθε έννοια δικαίου και ηθικής καταργήθηκε.

Οι μόνες αποδεκτές αξίες και αρχές ήταν αυτές της απληστίας, της κλεψιάς, της απάτης, της πορνείας και των ναρκωτικών.

Τότε οι θεοί –για να χρησιμοποιήσουμε την πλουτάρχεια φρασεολογία– αποφάσισαν να τιμωρήσουν το “βδέλυγμα” και το καταδίκασαν για τα πάμπολλα εγκλήματά του σε εικοσαετή κάθειρξη.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η βαριά τιμωρία, που επιβάλλεται σε σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, ξεκίνησε το 2010, με την επιβολή των προγραμμάτων λιτότητας που οδήγησαν στη φτωχοποίηση και αδρανοποίηση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Αν αληθεύει η διάρκεια της ποινής, τότε τα βάσανα στη χώρα της ανομίας δεν θα τελειώσουν πριν από το 2030.

Η Γοργώ: σύμβολο της ακοσμίας στην ανθρώπινη ψυχή.

Ζωγραφισμένο ανάγλυφο από πηλό που βρέθηκε στον παλιό ναό της Αθηνάς στις Συρακούσες. Αρχαιολογικό Μουσείο “Paolo Orsi”, Συρακούσες.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει.

Και επειδή ήταν ελάχιστοι, δεν μπορούσαν να ανακόψουν την πορεία των γεγονότων.

Και ο ελληνικός λαός, έχοντας απεμπολήσει την ιστορική του κληρονομιά και τα ηθικά και διανοητικά στηρίγματα που του πρόσφερε, έγινε έρμαιο δυνάμεων που δεν μπορούσε να τις ελέγξει.

Αντιγράφω από παλιό δημοσίευμα του αξιόλογου θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη:

«Ο λαός αυτός πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό που είναι και για όσα διαπράττει.

Η τιμωρία του πρέπει να είναι ισοδύναμη με τη βδελυρότητά του: συντριπτική.

Δεν αξίζει κανέναν οίκτο, κανένα έλεος, καμία επιείκεια, καμία κατανόηση, ένας τέτοιος λαός· τού αξίζει το ακριβές αντίτιμο των επιπτώσεων που έχουν οι συνεχώς κλιμακούμενες προς την απόλυτη αηδία επιλογές τής εκτροχιασμένης και συσκοτισμένης νοοτροπίας του, και που η πιο εύγλωττη εικόνα της είναι το παρόν εφιαλτικό σύμπλεγμα ηγεσίας και λαού, σε συμπαγή ταύτιση, δύο πρόσωπα σε ένα, ο Λαοκόων σε σφικτό και φρικτό εναγκαλισμό με το Φίδι». (Το βδέλυγμα. Lifo, 30/9/2015).

Οι Έλληνες έπαθαν ότι και οι άμυαλοι βάτραχοι στο μύθο του Αισώπου που ζήτησαν από τον Δία να τους στείλει έναν αρχηγό νέο και δραστήριο.

Ο Δίας αγανάκτησε μαζί τους και έστειλε μια νεροφίδα που άρχισε να τους πιάνει και να τους τρώει έναν-έναν.

Το Φίδι –ή ο Τυφωέας– στέλνεται σε λαούς που «δεν διδάσκονται από τα λάθη τους ή από τα λάθη των άλλων», που απεμπολούν την ιστορική τους κληρονομιά, που δεν φροντίζουν για την ιστορική τους συνέχεια, αλλά συνεχίζουν να ζουν όπως οι Ακραγαντίνοι, για τους οποίους ο Πλάτωνας έλεγε: «Χτίζουν σαν να πρόκειται να ζήσουν για πάντα και τρώνε σαν να πρόκειται να πεθάνουν αύριο».

Αττικό ερυθρόμορφο αγγείο με τον Ηρακλή που μάχεται τη Λερναία Ύδρα (450-500 π.Χ.). Αρχαιολογικό Μουσείο Αντόνιο Σαλίνας, Παλέρμο.

Και οι Έλληνες τιμωρήθηκαν εκλέγοντας για αρχηγό τους το Φίδι/Τυφωέα που έστειλε η θεία δίκη. Το Φίδι μπορεί να έχει ανθρώπινη μορφή, αλλά μέσα του φωλιάζουν όλες οι αρνητικές ιδιότητες που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου.

Και ο λαός, βλέποντάς το, χαίρεται, γιατί στο πρόσωπό του βλέπει την αντανάκλαση του εαυτού του.

Το Φίδι τον εκφράζει, γιατί έχει πάνω του όλες τις ασθένειες και τα νοσηρά στοιχεία που έχει κι ο ίδιος. 

Όμοιος ομοίω

Και έτσι ολοκληρώνεται ο τραγικός κύκλος της εκδίκησης της θείας δίκης.

Το Φίδι θα αρπάξει όλους όσους το έκαναν βασιλιά τους και θα τους φάει, όπως στο μύθο του Αισώπου.

Πολλοί αντιτείνουν ότι και σε άλλους λαούς υπάρχουν άνθρωποι διεφθαρμένοι. Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν, αλλά αν είναι τόσοι πολλοί ώστε ο αριθμός τους να συνιστά κρίσιμη μάζα.

(Κρίσιμη μάζα είναι η απαραίτητη ποσότητα σχάσιμου υλικού που χρειάζεται για να προκληθεί αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση).

Κανείς δεν γνωρίζει τα μελλούμενα.

Ούτε η εκχώρηση της Μακεδονίας, του ονόματός της, της γλώσσας της, της ταυτότητας και της ιστορίας της συγκινεί κανέναν.

Έτσι, υπάρχει φόβος, για να συνέλθει η υπνώτουσα και ληθαργική μάζα, μήπως χρειαστεί κάποιο πιο ισχυρό και συντριπτικό χτύπημα – η απώλεια εθνικών εδαφών που θα παραχωρηθούν στη γειτονική Τουρκία με αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η απώλεια δεν θα γίνει απαραίτητα με κάποιο πόλεμο.

Μπορεί κάλλιστα να διευθετηθεί ειρηνικά. Οι αποκαμωμένοι Έλληνες θα καλέσουν (ή μάλλον θα παρακαλέσουν) τους Τούρκους να έρθουν και να αναλάβουν τη διοίκηση ορισμένων περιφερειών της χώρας, καθώς οι ίδιοι, αποκαμωμένοι και δίχως ζωή, δεν θα μπορούν πια να τις διαχειριστούν.

Όταν γίνουν αυτά, το Φίδι θα έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Αλλά όταν θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο του Χρόνου, όπου όλοι κάποτε παρουσιαζόμαστε, νεκροί και ζωντανοί, θα είναι δύσκολο για τους δικαστές να αποφασίσουν.

Πώς μπορείς να κατηγορήσεις ένα κτήνος, του οποίου οι πράξεις του ήταν συνεπείς με τον κτηνώδη χαρακτήρα του;

Το Φίδι υπήρξε απλό ενεργούμενο (homunculus) εκείνων που αποφάσισαν για τη μοίρα του ελληνικού λαού.

Μόλις ολοκληρώσει το έργο του, οι θεοί θα το αποσύρουν, όπως αποσύρουν τις κούκλες από το κουκλοθέατρο όταν τελειώσει η παράσταση, και θα το επιστρέψουν στον τόπο απ’ όπου το ανέσυραν – στα αιώνια και σιωπηλά σκοτάδια του Άδη.

http://www.youmagazine.gr/2018/06/29504-se-arrosto-lao-tairiazei-arrostos-kyvernitis/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Σε άρρωστο λαό, ταιριάζει άρρωστος κυβερνήτης

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …………….
    .
    Η ΦΥΛΗ ΜΟΥ ! ! !
    .
    .
    .
    .
    ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
    .
    ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ
    .
    ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ,
    .
    .ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
    .
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ,
    .
    ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΡΙΣΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ,
    .
    ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ
    .
    ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ,
    .
    .ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ Ή ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ
    .
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΧΕΙΣ!
    .
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
    .
    ( ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ) .
    .
    ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ
    .
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!
    .
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ …………………..
    .
    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ
    .
    ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ,
    .
    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ …………………
    .
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !
    .
    ΕΛΛΑΣ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ …………………….
    .
    ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ……………
    .
    ΕΛΛΑΣ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ !
    .
    ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ !
    .
    ΕΔΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ :
    .
    ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ Ή ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Ή ΕΜΠΟΡΟΙ
    .
    ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
    .
    ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ
    .
    ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ
    .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ……
    .
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
    .
    ΣΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    .
    ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ………….
    .
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
    .
    ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ , ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ . ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
    .
    ΑΠΛΟ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΑ ,
    .
    ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ
    .
    ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……………………
    .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ……………….
    .
    ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΗ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
    .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ! ! !
    .
    ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΩ ……………
    .
    ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,
    .
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ
    .
    ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ………….
    .
    ΠΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
    .
    ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΓΗΓΕΝΗ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ! ._
    .
    ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ………….
    .
    .
    .
    ΘΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
    .
    ΕΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ! ! !
    .
    .
    .

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>