«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αλήθεια υπάρχει κανένας όσο και να είναι ηλίθιος, που να πιστεύει στην ανθρωπιά του Τράμπ και της Αμερικής στην Συρία;;;;;;;

Η-ΦΡΙΚΗ-Α

Σκηνοθετημένη η χημική επίθεση στην Ντούμα – Ψέμα τα 500 θύματα, Μπορεί κάποιος να αποδείξει τίποτα;;;;;

ΟΧΙ!

Η παγκόσμια ανήθικη κοινωνία, έχει πάρει το ΕΓΩ της αγκαλιά, παίρνει και υπνωτικά και κοιμάται και έχει αφήσει τα ΤΕΡΑΤΑ τους παγκόσμιους δολοφόνους να την σκοτώνει κατά πως τους βολεύει!!!

ΠΟΛΕΜΟΣ 6

Γιατί δεν ρίχνουν οι αμερικανικοί μέσα στην Ρωσία και η Ρωσία μέσα στους Αμερικανούς, αυτό λέει η λογική, αυτοί δεν έχουν διαφορές;;;;;;;;;

Όλα τα είχε η ΕΛΛΑΔΑ με τους Εγκληματίες μαριονέτες Τούρκους, να και η σκηνοθετημένη φρίκη σε βάρος άλλων λαών!

Και να… πως θα ζήσουμε την φρίκη του τρίτου παγκόσμιου, που η ανήθικη παγκόσμια κοινωνία επέτρεψε!

Δείτε  πόσο ηλίθιοι λαοί είμαστε, τον πόλεμο δεν τον κάνουν στο δικό τους σπίτι, στο δικό τους έθνος, αλλά σε αθώα αναλώσιμα θύματα!

ΠΟΛΕΜΟΣ 4

Και οι πολιτισμένοι αρέσκονται με εγκληματικά ένστικτα, ότι αυτούς δεν θα τους αγγίξει η φρίκη, ο λαουτζίκος θα την πληρώσει!

Απατώνται οικτρά, διότι τα ΤΕΡΑΤΑ δεν έχουν ενδοιασμούς και συμπόνια για κανένα, τα σχέδιά τους λένε δεν έγινε τίποτα αν σκοτωθούν 5 Δις πληθυσμός!

Μέσα είμαστε όλοι, πλούσιοι και φτωχοί!!!!

Το παγκόσμιο χρήμα έχει πάρει τον έλεγχο, πρέπει να γίνει κάτι που δεν το περιμένουν για να απαλλαγούμε από αυτά τα τέρατα!

Τα ΤΕΡΑΤΑ όταν συνεδριάζουν τα μόνα που κουβεντιάζουν είναι τα παρακάτω!

Η Δικαιοσύνη, η ανθρωπιά, η ειρήνη, δεν υπάρχουν στο τραπέζι τους!

Λοιπών τα χημικά και διαφορές άλλες δικαιολογίες είναι σκηνοθετημένες, για να μην βελάζουν τα πρόβατα και τους ανησυχούν!

Αυτά που τους ενδιαφέρουν είναι μόνο αυτά!

Ένα  αδειάσουν οι αποθήκες τους, για δουλέψουν τα εργοστάσιά τους.

Δυο για να επεκταθούν και να δείξουν την δύναμή τους.

Παράδειγμα ζωντανό τα λεγόμενά τους, τώρα που γράφω αυτός τις αράδες!

Στα αρχίδια τους οι λαού!!!!!!!

Ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, χαρακτήρισε μάλιστα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τραμπ περί «έξυπνων» πυραυλικών επιθέσεων, αλλά τόνισε ότι «αν οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση».

«Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα.

Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», ξεκαθάρισε στο πρακτορείο Sputnik.

 Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις δηλώνει έτοιμος να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Τραμπ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολεμικής φημολογίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα.

Τρία να δοκιμάσουν τα νέα εγκληματικά τους όπλα, να βεβαιωθούν, ότι, οτι και να προκύψει θα αφανίσουν τα πρόβατα στο σφαγείο τους!

Τέσσερα να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους.

Πέμπτο οι δοκιμές που κάνουν έχουν και το παλιότερο σχέδιο, που λέει απαραίτητα τα τρία πέμπτα του παγκόσμιου πληθυσμού, πρέπει να εξαλειφθούν.

Έκτο τα πρόβατα παγκοσμίως απέκτησαν το δικαιώνομαι να βελάζουν!!!!!!!

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

Επικίνδυνα παιχνίδια και σενάρια πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ

Κλιμακώνεται η ένταση μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία – Το μήνυμα Τραμπ για τους «έξυπνους» πυραύλους και η ρωσική απάντηση – «Χειρότερες από τον Ψυχρό Πόλεμο» οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες

Στο προσκήνιο έρχονται τα σενάρια πολέμου μετά την ανταλλαγή απειλών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία που ακολούθησε την επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα στη Συρία.

Με ένα μήνυμά του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως τη Ρωσία για το θέμα της Συρίας, λαμβάνοντας άμεσα απάντηση από την πλευρά της Μόσχας.

«Ετοιμάσου Ρωσία, πύραυλοι θα αρχίσουν να έρχονται, όμορφοι, καινούργιοι και “έξυπνοι”.

Δεν πρέπει να είστε εταίροι με ένα τοξικό κτήνος που σκοτώνει το λαό του και το απολαμβάνει!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

This photo provided by Eglin Air Force Base shows the GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast bomb. The Pentagon says U.S. forces in Afghanistan dropped the military's largest non-nuclear bomb on an Islamic State target in Afghanistan. A Pentagon spokesman said it was the first-ever combat use of the bomb, known as the GBU-43, which he said contains 11 tons of explosives. The Air Force calls it the Massive Ordnance Air Blast bomb. Based on the acronym, it has been nicknamed the "Mother Of All Bombs." (Eglin Air Force Base via AP)

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα είχε ως αποτέλεσμα φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία να αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση, που παρακολουθεί τον συριακό πόλεμο και έχει την έδρα της στη Βρετανία.

Ο καθένας θα καταλάβει πόσο ανεξάρτητο είναι και ποιοι το κατευθύνουν!

Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Του μηνύματος του Τραμπ είχε προηγηθεί η δήλωση του ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν ότι θα καταρριφθούν όλοι οι αμερικανικοί πύραυλοι που θα ριφθούν στη Συρία, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Ο Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου αναφέρει το Reuters.

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα.

Η ρωσική απάντηση
APTOPIX Syria

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο;

Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

post-8064-0-10524500-1442692204

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια».

Το νέο μήνυμα Τραμπ
Λιγότερο από μία ώρα αφότου προειδοποίησε τη Μόσχα ότι επίκεινται πυραυλικά πλήγματα στη Συρία, ο Τραμπ προσφέρθηκε να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας και ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών», όπως την αποκάλεσε, σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος».

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

trum

«Θαυμάσια ιδέα! Υπάρχει μια πρόταση να ξεκινήσουμε με την εξάλειψη των αμερικανικών χημικών όπλων», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στην προτροπή του Τραμπ προς τη Μόσχα να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών.

Άρρωστοι από τα τοξικά της επίθεσης 500 άνθρωποι
Στο μεταξύ, στους 500 ανέρχονται οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία «με ενδείξεις και συμπτώματα που συνάδουν με έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες» μετά την επίθεση που έγινε στην Ντούμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από εταίρους της Ομάδας Υγείας [Health Cluster], κατά τον βομβαρδισμό της Ντούμα το Σάββατο, 500 ασθενείς εκτιμάται ότι προσήλθαν σε εγκαταστάσεις υγείας με ενδείξεις και συμπτώματα που συνάδουν με την έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες.

Ιδιαίτερα, υπήρχαν ενδείξεις για σοβαρό ερεθισμό των βλεννογόνων, αναπνευστική ανεπάρκεια και αποδιοργάνωση των κεντρικών νευρικών συστημάτων των εκτεθέντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΟΥ.

«Ο ΠΟΥ απαιτεί άμεση ανεμπόδιστη πρόσβαση στην περιοχή προκειμένου να παράσχει φροντίδα στους πληγέντες, να αποτιμήσει τις επιπτώσεις στην υγεία και να παράσχει περιεκτική απόκριση δημόσιας υγείας», ανέφερε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη ο Πίτερ Σαλάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής για τις ετοιμασίες έκτακτης ανάγκης και απόκρισης.

Syria

Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε χθες τη διπλωματική ετοιμότητά της για να απαντήσει στην επίθεση. «Επιδιώκουμε μια συντονισμένη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή η απάντηση, για την κατάσταση στη Συρία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ την Τρίτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Αν και απέφυγε να προσδιορίσει το είδος αλλά και τον χρονικό ορίζοντα της απόφασης, η Νάουερτ αναφέρθηκε στις ενδοκυβερνητικές διεργασίες αλλά και τις διπλωματικές επαφές που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή χώρα για την προετοιμασία της «συντονισμένης απάντησης».

Αντικρούοντας ευθέως τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που είχε υποστηρίξει πως ο ρωσικός στρατός δεν βρήκε «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, η Χέδερ Νάουερτ τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Παράλληλα, «φωτογράφισε» τον σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του ως τις μόνες δυνάμεις που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη χρήση χημικών όπλων.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «ψευδή δημοσιεύματα» που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να καλύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της επίθεσης.

Η αντίδραση της Μόσχας σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία
Στη Ρωσία παρακολουθούν με προσοχή τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργείται γύρω από τη Συρία. Στο Σ.Α. του ΟΗΕ ο Ρώσος αντιπρόσωπος, μετά την απόρριψη της πρότασης για αποστολή ειδικών και αντικειμενική έρευνα σχετικά με τις αναπόδεικτες κατηγορίες περί χρήσης χημικών κατά των αμάχων στη Ντούμα, προειδοποίησε τη δυτική συμμαχία για τις συνέπειες συνέχισης της πολεμικής φιλολογίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών και ψυχολογίας στο ρωσικό οικονομικό πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ, Όλεγκ Γκλαζουνόφ, υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τη ρωσοφοβική του φρασεολογία, που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί για να λύσει εσωτερικά πολιτικά του ζητήματα, έχει οδηγήσει εαυτόν σε αδιέξοδο.

Δεν μπορεί να κάνει πίσω, διότι στα μάτια των ψηφοφόρων του θα φαντάζει ως ο πρώτος Πρόεδρος που οπισθοχώρησε έναντι των Ρώσων.

Το ιδανικό γι’ αυτόν τώρα, θα ήταν μια παράδοση της Ρωσίας και αποχώρηση από τη Συρία.

ΣΥΡΙΑ

«Είναι κατανοητό πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει», λέει ο Γκλαζουνόφ.

Όπως λέει, ο πρόεδρος Πούτιν απέδειξε ότι έχει ικανότητα να λύνει γεωπολιτικά καθήκοντα.

Άρα, αυτά που γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ πώς και με ποιο τρόπο και τι «φοβερά» οπλικά συστήματα θα πλήξουν τη Συρία, είναι προσφιλής τους προσπάθεια εκφοβισμού.

Δοκιμάζουν να δουν μήπως η Ρωσία φοβηθεί και πάει σε κάποιες υποχωρήσεις. Η Ρωσία, εξηγεί ο Γκλαζουνόφ, είναι ένας ισότιμος διεθνής παίκτης και έχει αποδείξει ότι δεν πουλάει τους φίλους της σε δύσκολες στιγμές.

Τη στήριξη της Δαμασκού σε περίπτωση επίθεσης επιβεβαίωσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ: οι στρατιωτικοί μας ήδη εργάζονται επ’ αυτού.

Έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις έναντι της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

νέα γενιά του συστήματος Sarmat

Όπως γράφει η Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε Μαύρη θάλασσα και Μεσόγειο αλλά και ο στόλος στην Κασπία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

υπερφυσικού πυραύλου, ο Steven Walker,

Ο στρατιωτικός αναλυτής, στρατηγός Γιούρι Νετκατσόφ, υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να πληγούν αμερικανικές βάσεις και καράβια με πυραύλους «Καλίπρ», αν το Πεντάγωνο τολμήσει να πλήξει τις ρωσικές βάσεις στην Ταρτούς και το Χμειμίμ στη Συρία .

S-400 και στη Σαουδική Αραβία

Ο άλλος ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Ποπόφ, δεν αποκλείει την περίπτωση ο Ντόναλντ Τραμπ να επιχειρήσει τη φυσική εξόντωση του Προέδρου Άσαντ με πλήγμα κατά της προεδρικής κατοικίας.

Και σε μια τέτοια περίπτωση η Μόσχα αναμφίβολα θα αντιδράσει αφού είναι σαφές ότι καλύπτει με τα αντιπυραυλικά της συστήματα σημαντικούς χώρους της συριακής εξουσίας.
ΚΟΣΜΟΣ 11/04/2018

Λεπτές ισορροπίες τρόμου και ένας ολόκληρος πλανήτης που περιμένει με κομμένη την ανάσα. Θα πατήσει τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ το… κουμπί στη Συρία, δίνοντας το έναυσμα στις σειρήνες πολέμου να ηχήσουν σε όλο τον κόσμο, καθώς θα ακολουθήσει ντόμινο τρομακτικών εξελίξεων;

Ή Πούτιν και Τραμπ θα συνεχίσουν να παίζουν τους νταήδες στο δρόμο όπως τους κατηγόρησε η Άγκυρα; – Σε θέση μάχης οι δυο πλευρές,

«δεν φοβόμαστε κανέναν», διαμηνύουν.

Μετά τις πολεμικές ιαχές που αντάλλαξαν Ρωσία και ΗΠΑ, οι δύο ηγέτες έδειξαν να ρίχνουν νερό στο κρασί τους, ωστόσο νέος γύρος αντιπαραθέσεων ίσως πυροδοτήσει τη θρυαλλίδα της σύρραξης δύο πυρηνικών υπερ-δυνάμεων με φόντο την πολύπαθη Συρία.

Μια Συρία που ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αμερικανικής επίθεσης αφού φιλοκυβερνητικές δυνάμεις αδειάζουν ήδη τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις.

Παράλληλα, η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιστρατεύουν ψέματα για να στοχεύσουν τη χώρα.
«Δεν έχουμε εκπλαγεί από αυτή την αστόχαστη κλιμάκωση από ένα καθεστώς όπως το καθεστώς των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο χρηματοδότησε και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στη Συρία», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, δίνοντας τον παλμό…

Γιατί μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική», καθώς «η Ρωσία θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», ενώ «σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της», ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο αργότερα τόνισε όλο νόημα και… ειρωνεία πως «η Μόσχα δεν είναι θιασώτης της διπλωματίας του Twitter, αλλά τάσσεται υπέρ της σοβαρής προσέγγισης στις διεθνείς υποθέσεις», όπως επίσης και ότι «το εσκεμμένο ζήτημα της δήθεν χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, δεν μπορεί να συνιστά αφορμή για να προβαίνει κάποιος σε στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας»…

Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει μέσω… Twitter πως η εχθρότητα με τη Μόσχα προκλήθηκε από τη «διεφθαρμένη» έρευνα που προκάλεσαν οι Δημοκρατικοί για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές»..

Το «μην προσανατολίζεστε με δημοσιεύματα εφημερίδων που προβλέπουν πλήγματα κατά της Συρίας» του Κρεμλίνου, υπονοώντας πως οι σκέψεις του Τραμπ για αντίποινα θα παραμείνουν σκέψεις, ακολούθησαν οι σοβαρές κατηγορίες πως η χημική επίθεση στην Ντούμα ήταν σκηνοθετημένη με σκοπό να πληγεί η Μόσχα, αλλά και η απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο ότι «το τέλος της κούρσας των εξοπλισμών καλό θα ήταν να ξεκινήσει από τα αμερικανικά χημικά όπλα»…

Οι Ρώσοι μάλιστα σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν να υπενθυμίσουν στις ΗΠΑ πως δεν φοβούνται ενώ είναι έτοιμοι να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που πλέουν στη Μεσόγειο έχουν επαρκείς δυνατότητες αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 και S-400, προκειμένου να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτών», δήλωσε από την πλευρά του ένας Ρώσος βουλευτής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πάλι στο Twitter ότι «έρχονται νέοι και έξυπνοι» αμερικανικοί πύραυλοι στη Συρία…

«Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, (χερσαίες) αντιαεροπορικές δυνάμεις, (πύραυλοι) S-300, S-400, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, χαρακτήρισε μάλιστα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τραμπ περί «έξυπνων» πυραυλικών επιθέσεων, αλλά τόνισε ότι «αν οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση».

«Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα.

Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», ξεκαθάρισε στο πρακτορείο Sputnik.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις δηλώνει έτοιμος να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Τραμπ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολεμικής φημολογίας.

 Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα σχετικά με τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Εντούτοις, σε ερώτηση αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση αυτή, ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να αξιολογούν τις πληροφορίες».
Διαβάστε επίσης: Αυτή θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα άρχισε να κλιμακώνεται από νωρίς καθώς η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε χθες Τρίτη 10 Απριλίου το βέτο της σ’ ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.
Κι ενώ το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο έπειτα από τη χθεσινή αντιπαράθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας λάδι στη φωτιά έριξαν σήμερα οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV ότι «αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (…) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπηθούν και τα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι».
Η ηχηρή απάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν άργησε να έρθει.

Με μία ανάρτηση στο Twitter προειδοποίησε τη Ρωσία για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, λέγοντας πως οι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» κατηγορώντας παράλληλα τη Μόσχα για την υποστήριξη που παρέχει στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ.

«Η Ρωσία δηλώνει ότι θα καταρρίψει κάθε πύραυλο που θα εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα (αρχίσουν να) έρχονται, ωραία και νέοι και ‘έξυπνοι’!

Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα Κτήνος που Σκοτώνει τον λαό του με Αέριο και το απολαμβάνει!» έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η απάντηση ήρθε σχεδόν άμεσα από την Μαρία Ζαχάροβα, την επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.
«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο;
Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.
Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια».
Έριξε τους τόνους ο Τραμπ
Πάντως λίγη ώρα αργότερα η διάθεση του Τραμπ αντιστράφηκε και με μία νέα ανάρτηση στο Twitter αποπειράθηκε να αποκλιμακώσει τον πόλεμο δηλώσεων που είχε ξεκινήσει.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν υπάρχει λόγος για αυτό.

Η Ρωσία χρειάζεται τη βοήθεια μας για να βελτιώσει την οικονομία της, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο να κάνουμε και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να συνεργαστούν ως προς αυτό.

Να σταματήσουμε την εξοπλιστική κούρσα;»

(Οι πιθανοί στρατιωτικοί στόχοι που μπορεί να πληγούν από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Guardian)

Capture

Μέσα σ’ αυτόν τον διπλωματικό αναβρασμό, ο Ντόναλντ Τραμπ και η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «συμφώνησαν», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, «να μην αφήσουν να συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που από την πλευρά του είχε υποσχεθεί τη Δευτέρα πως θα λάβει «πολύ σύντομα» μια απόφαση, ματαίωσε ένα ταξίδι, που επρόκειτο να να κάνει στο τέλος της εβδομάδας στο Περού, για να συνεχίσει να διαχειρίζεται το συριακό ζήτημα, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ότι επίκειται κάποια δράση.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ανταγωνιστικό σχέδιο απόφασης που παρουσιάσθηκε χθες Τρίτη από τους Ρώσους, δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να υιοθετηθεί.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δικαιολόγησε το 12ο ρωσικό βέτο μέσα σε επτά χρόνια μιας σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 ανθρώπους, λέγοντας ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν πρέπει να παρασυρθεί σε περιπέτειες».

Και η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας βρίσκονται στο συριακό έδαφος, προειδοποίησε πως μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση θα ήταν «πολύ, πολύ επικίνδυνη».

Η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman σε θέση μάχης

USS Harry Truman

Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ απέστειλαν την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στις περιοχές που περιπολεί ο 5ος και ο 6ος Στόλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, το οποίο μεταφέρει περίπου 6.500 ναύτες, συνδεύουν τα πολεμικά πλοία USS Forrest Sherman, USS Farragut, USS Bulkeley, και USS Arleigh Burke, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy.

«Κατάσταση συναγερμού»

32899935925 98bdcd65d6 b

Ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), στον οποίο δόθηκε εντολή να διεξαγάγει έρευνες σχετικά με τη φερόμενη επίθεση, αλλά ο οποίος δεν έχει την ευθύνη να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους, ανακοίνωσε χθες την αποστολή, «σε λίγο», μιας ομάδας στη Συρία για να ρίξει φως σ’ αυτό που συνέβη στην Ντούμα.

Σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, τους διασώστες που επιχειρούν στις περιοχές των ανταρτών, και την ιατρική μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σ’ αυτό το ύστατο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, στις πύλες της Δαμασκού, ενώ περισσότεροι από 500 τραυματίες χρειάσθηκαν περίθαλψη, κυρίως για «αναπνευστικές δυσκολίες».

Ο ΟΑΧΟ προσκλήθηκε από τη Δαμασκό που, όπως η Μόσχα, αρνείται πως έγινε μια τέτοια χημική επίθεση.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, αυτό μπορεί να επιτρέψει στη συριακή εξουσία να καθυστερήσει ενδεχόμενα δυτικά πλήγματα.

Όμως μολονότι χαιρέτισε την αποστολή εμπειρογνωμόνων, η Ουάσινγκτον επέμεινε να μην συνδέσει την έρευνά τους με την αμερικανική απάντηση.
«Οι ΗΠΑ έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς», «ξέρουμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα χημικό προϊόν έστω κι αν δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ποιό», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Χέδερ Νάουερτ.

Πέρα από τα ενδεχόμενα πλήγματα κατά του καθεστώτος, οι προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως η Δαμασκός, αλλά και οι υποστηρικτές της, η Ρωσία και το Ιράν, θα πρέπει «να πληρώσουν βαρύ τίμημα», αναβίωσαν το κλίμα του Ψυχρού Πολέμου που ενισχύεται όλο και περισσότερο.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη κατηγορούν την Ουάσινγκτον ότι αναζητεί ένα «πρόσχημα» για να πλήξει τη συριακή εξουσία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φρόντισε εξάλλου να διευκρινίσει πως ενδεχόμενα γαλλικά πλήγματα θα έχουν στόχο «να πληγούν οι χημικές δυνατότητες που διατηρεί το καθεστώς» και όχι «οι σύμμαχοι» αυτού του τελευταίου.

«Δεν επιθυμούμε καμιά κλιμάκωση στην περιοχή», διαβεβαίωσε.

Τον Απρίλιο 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη βομβαρδίσει μια συριακή στρατιωτική βάση, ως απάντηση σε μια επίθεση με αέριο σαρίν που αποδόθηκε στο καθεστώς και από την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 80 άμαχοι στο Χαν Σεϊχούν (βορειοδυτική Συρία).

Τη Δευτέρα, το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Donald Cook απέπλευσε από τη Λάρνακα, όπου είχε κάνει σταθμό, και βρίσκεται σε μια ζώνη από την οποία μπορεί εύκολα να πλήξει τη Συρία.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφαλείας (EASA) εξέδωσε από την πλευρά της χθες το απόγευμα προειδοποιητικό μήνυμα που κάνει λόγο για «ενδεχόμενα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία (…) μέσα στις επόμενες 72 ώρες».

Μπροστά στον κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις, ο συριακός στρατός έχει θέσει τις δυνάμεις του «σε κατάσταση συναγερμού» για τις τρεις επόμενες ημέρες στα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

russian ship raketa 071015 02

«Κανένας δεν φοβάται»

Στους δρόμους της πρωτεύουσας, οι Σύροι μοιάζουν απαθείς μπροστά στις απειλές.

«Κανένας δεν φοβάται ένα πλήγμα», λέει η 27χρονη μηχανικός Αμάλ.

«Ξέρουμε πως όλα όσα κάνουν είναι για να υπονομεύσουν (…) τη δέσμευση του στρατού που απελευθερώνει τις περιοχές» που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες.

Στην Ντούμα, η τελευταία ανταρτική οργάνωση, η Ζάις αλ-Ισλάμ, εγκαταλείπει την πόλη έπειτα από εβδομάδες εντατικών βομβαρδισμών του καθεστώτος, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.700 ανθρώπους στους τομείς που ελέγχονται από τους αντάρτες στην Ανατολική Γούτα.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μαχητές δύο άλλων ανταρτικών οργανώσεων και οι οικογένειές τους, έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Ρωσία: “Σκηνοθετημένη” από τα Λευκά Κράνη η επίθεση στην Ντούμα
Επίθεση με χημικά στη Ντούμα, της Συρίας

Επίθεση με χημικά στη Ντούμα, της Συρίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την κατάσταση στον κόσμο “ανησυχητική” εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η “κοινή λογική”
news247 11 Απριλίου 2018 19:42
Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα “σκηνοθετήθηκε” από τα Λευκά Κράνη, την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα Λευκά Κράνη ήταν η πρώτη οργάνωση που κατήγγειλε την επίθεση αυτή.

“Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα”, είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

Η Μόσχα κατήγγειλε επίσης ως “ανεύθυνη” την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα. Ανέφερε ότι η Ερυθρά Ημισέληνος και η τοπική αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών δεν γνωρίζουν τίποτα περί 500 ανθρώπων που να ασθένησαν λόγω της έκθεσής τους σε χημικές ουσίες. “Κανείς τους δεν επιβεβαίωσε αυτά που είχε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ”, πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ.

Ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου σημείωσε ότι η Ρωσία προσκάλεσε αξιωματούχους του ΠΟΥ να επισκεφθούν την Ανατολική Γούτα και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μια πρώτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη στη Συρία προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες περί της χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα. Άλλη μια ομάδα αναμένεται να πάει στη Συρία την Παρασκευή.

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει επίσης από αύριο Πέμπτη την τήρηση της τάξης στην Ντούμα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν έχουν αναφερθεί εχθροπραξίες στην Ανατολική Γούτα και η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί. “Μια μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας θα αναπτυχθεί από αύριο στην πόλη για να φροντίσει για την ασφάλεια, τη διάτήρηση της τάξης και να οργανώσει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους”, ανέφερε ο στρατηγός.

Από τις 28 Φεβρουαρίου έχουν φύγει από τον θύλακα περισσότεροι από 165.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 20.389 μαχητές. Τις τελευταίες ημέρες περίπου 60.000 κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>